Сбъдна се прогнозата за парламентарна схема 5:2:2:1:1 във ВСС

Депутатите избраха членовете на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота. НС излъчи 11 от общо 17 кандидати, които бяха изслушани от правната комисия преди две седмици. Двама от най-известните не бяха одобрени, а една от номинациите на ГЕРБ беше избрана почти единодушно.

Обратно в новината

Коментари - Сбъдна се прогнозата за парламентарна схема 5:2:2:1:1 във ВСС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега да видим Красьо Черния кого познава от новия ВСС. Нищо няма да се промени, защото самия избор е опорочен. Тези нагли депутати неискат да променят Конституцията и това е. Сигурен съм, че пробойната във ВСС ще идва от избраните от Парламента членове. При тях не се гледа дали си кадърен, честен и некорумпиран, а да си мой човеки като сгафа да не ме осъдите.

Пак партийни назначения! Направиха ни един театър, за измиване на очите и за да ни покажат как победи демокрацията! Кукли на конци!

ЗАЩО СИНИТЕ КОМУНЕТА НАМАТ ЧОВЕК ВЪВ ВСС?ТОВА Е ДОБРЕ. ЗНАЧИ ЧЕ И В СЛЕДВАЩОТО НС НЯМА ДА ГИ ИМА.ТОВА Е МНОГО ДОБРА НОВИНА ЗА ДЕНЯ.

Сиромах човек и на нещастието на съседа се радва!

има си хас да е прозрачен-ще е чудо. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На практика със скритете си лимонки, като на пр. Васил Петров от Благоевград, който е адвокат и приближен на Плевнелиев, нищо че е издигнат от ДПС, Герб имат почти пълновластие в ВСС.

Е, успокоих се ! Далаверата продължава !

Като гледам снимката горе разбрах защо телешкото е кът в магазините. Дупе да ни е яко!

Radostina

Аз не съм от наи запознатите в тази сфера,но да попитам тези които знаят - защо тези съдии трябвя да се предлагат от партии

Защото така е по Конституция, а е така по конституция, за да може партиите да правят каквото си поискат и Съда да е зависим от тях.

Докато мошенниците от Парламента избират Съда - как очакваме справедливост?! То е все едно крадците да избират полицаите, които да ги гонят?! Конституцията ни е сбъркана и то неслучайно!

Колко искат с мен, да променим нещата - от ОСНОВИ?

Абсолютно вярно казано от Мунчо.

По-тъпи, алчни и нагли муцуни не бях виждал. Подкупното и ехидното в тях се забелязват с просто око. Няма да се оправи и този път съдебната система.

Да видим сега,след като в бардака ВСС,смениха не кушетките и леглата ,дали ще има някаква промяна в съдебната ни система?........

Няма да има. Надежда тука всяка оставете. Парламентът трябва да се маха при избора на съдии. Яне Янев незнам дали все още има партия, но още си назначава негови хора. Цар е на интригите. И той е на принципа- стани за да седна. Средствата не се подбират. Сега играе с ГЕРБ- най- честната партия. Да се готви Кунева или там, някоя друга "честна" партия.

Какво да коментираме като се бламират двамата най-качествени кандидати?! както във всички други институции ГЕРБ вкарват неграмотни но послушни пионки, за да гласуват правилно

И кои са те? Бойко Рашков? ха-ха-ха...

1chovek

Всичко у нас е някакви гнусни договорки и разпределение на територии и влияния, по интереси. Назад остава и правдата, и народа, и професионализма. Докато съдебната ни система е дефакто част от (продължение на) политическата, нямаме правова държава, кой каквото и да ми казва.

Само какви са сладурани 3-те! Двойни гуши, лоши погледи, тежасти морни телца!

Ей сега освен че ще ги хващат ами и ще ги вкарват!

Дали, дали? Надали....

независимата съдебна власт ,ще е под контрола на Герб. предпочетам да е под контрола на хора ,които не са бивши сикаджии. Мога ли да Знам ,какво мислите че правите? и ще ви кажа че разбирам само от прав текст.

Едни алчни , крадливи и малоумни сенили бяха заменени от други , абсолютно същите :) ВСС е абсолютно излишна мафиотска завера , която обаче ни струва милиони. Време е вече да изхвърлим разноцветния. Със здраве : )))

Сега ще ви разкажа нещо,което преди доста време на мен ми разказа един стар човек. Той ми обясни,че по време на комунизма ку*те на висшестоящите партийни дейци са ги правили съдии. Този пост е бил хем авторитетен и добре платен,хем без абсолютно никакво значение, тъй като знаете че присъдите са се давали на друго място и от други хора. След 10.11.1989 г. обаче същите тези жени си останаха по постовете и дори са конституционно добре завити. Аз лично дълго време не вярвах на тази история,но след толкова години такова съдене и толкова осъдени..

1chovek

има и такива, и не само в съдебната система, но и на други ключови места, вкл. големи компании, опериращи със заграбен капитал...

Пак независими и независещи от закона ще са си в ВСС! "Депутатите избраха членовете на новия Висш съдебен съвет от парламентарната квота. НС излъчи 11 от общо 17 кандидати"

И да има 6 независими...6 срещу 11...

Браво! Всички видяхме колко демократично и прозрачно беше избрано от ГЕРБ и ДПС половината ръководство на "независимата" съдебна власт! Браво и ура..пардон-евала! Като сложим от квотата на съд. власт поне двама герберисти, Главният прокурор-послушко и назначеният от Бойко председател на ВАС, я втасахме пак! Напред, България! Към демократични висини!

А ти какво искаш? Пак да управлява БСП и компания? кактпо досега, така ли? И къде беше когато БСП си туряше свои хора на всички нива в съдебната система. Мушмуроци, дето не вършат никаква работа а само защитават бандюгите, приближени до БСП. И при всеки доклад от ЕС ставаме за кашмер. Е, сега това ще с епромени - поне хората на БСП ще бъдат изритани полека-лека.

Не бе близачо, просто искаме, като паднат от власт, да има кой да вкара в затвора, най-мафиотското управление!

Искам да ме управляват демократично демократично избрани от съдебната власт 25 кадърни и загрижени хора, без значение кои. Според това, което се говори пред медиите. Ама ти това няма да го разбереш ...

А то щото с новия ВСС няма да ставаме за кашмер! Ще правим нов бардак със стари ... Ама в момента е важно не това, а вашите да ги заменим с нашите. Законите, кодексите, нормите и въобще правилата същите, ама като дойдат други хора, ще е различно. Нали новите във ВСС са от същата тази съдебна ситема. Нали същата тази съдебна система ги номинира. Ти от кочина мустанг ли чакаш да излезе? Не знам, в кочините в Банкя може и такива чудеса да се случват. Я как от пожарната и ВИФ-а излизат премиери и вицета.

А да не би при управлението на СДС да беше различно?! Нашето семейство загуби важно дело в търновския съд въпреки правотата ни ,защото Пламен Радонов(по това време зам.министър и шеф на СДС-В.Търново) беше дал инструкции на назначения от него в.търновски прокурор).

Благодарим ти Партийо любима, затова, че днес те има. Благодарим за грижата голяма, макар, че пенсиите нови пак ги няма. Благодарим ти за стандарта на салама, какво че гледаме го само на реклама. Благодарим за хляба и водата, какво, че скача им цената. Благодарим и за цената на бензина. Не пътуваме, не ходим в магазина. Благодарим за новите ни магистрали, за да ги има, никога и нищо не сме яли. Благодарим ти за борбата с Октопода, как хубаво е с белезниците на пода. Благодарим за близоста голяма, от Цецо никой вече тайни няма. Благодарим ти за Шенген, чакаме го вече всеки ден. Благодарим за перспективата пред нас, но по-добре ще е без вас!

Е не бе, бате, тебе ще те сложат. То е ясно, като е такава процедурата и такова мнозинството слагат такива. В крайна сметка това е представителната демокрация. Вотът на хората не е променен.

Ясно е за всички, ама чакаме някой отвън или отгоре да ни оправи! И докато чакаме, ни оправя кой както завари...

Партийни нагаждачи?! Значи пак "независимите" в ВСС ще са си строго зависими! Да здвасвтует Булгарсий независимий суд! Салямаляикум и гуд уърк!

Що пък трябва да чакаме година-две.Да не влизат във ВСС за да се учат- я ги виж какви стажове и препоръки имат.Ако искат да бъдат това което трябва да бъдат още след първият месец трябва да обявят основните промени, които ще направят за следващите 3 месеца.Аман от учещи се на наш гръб.

Абе прав си, ама нали знаеш какво казват: дано, дано, ама ...

Що не си вземат направо научени?! От адвокати и подобни магистрати повече няма у БГ-то, все ще има и няколко изучени!

Хайде сега да видим, дали ще се промени нещо в съдебната система. Естествено, ще трябва да се изчака година две. Ако всичко си остане по старому, а ВСС вече няма да е на БСП, Доган, Първанов и пр. тогава какво? Ще е на ГЕРБ. И ако всичко си остане по старому, тогава? ВСС беше единствената власт, която до момента не е в ръцете на ГЕРБ. Поне не де юре. До изборите има още година. Дали ще започнат се случват радикални промени?

Отново и отново се сблъскваме с неграмотността на журналята: вижте заглавието "Гласуват 11 ...", което означава, че именно тези 11 ще гласуват, а не че тях ще ги гласуват. Това ми напомня за всякакви други простотии на журналята, като "Баба уби крава" (кой кого е убил?) или "Баба изнасили тинейджър" ??? Въобще, крайно време е да се въведат жестоки глоби за нарушаване целостта, смисъла и граматиката на българския език. Да се спре "емекането" - мислиме, правиме, пиеме и т.н., да се използват само правилни граматични форми, а не "с кой говоря", "на кой да кажа" и т.н. Тази простотия залива и училищата, университетите, даже Парламента. И никой не обръща внимание на това!

Като гледам какви са ни депутатите, (които избират кандидатите за ВСС в рамките на парламентарната квота), най-вероятно - такива ще са ни и висшите съдии... :-(( Жална ти майка Българио!

демократично са избраните новите независими във ВСС...Кои ги предлага и кои има болшинство в парламента ГЕРБ преди това БСП...за какви независими става на въпрос...защо се заблуждаваме...