Коментари - Гласувахте ли с преференция? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък гласувах за партия, и не знаех, че имало и преференциален вот. Дадоха ми един огромен лист и ми казаха да отбележа партията и аз това направих. На едно и също място, в този ли лист са и личностите, за които да се гласува с преференции, защото аз не видях такива ? А само изброени номерата на бюлетините на партиите и с х отбелязваш за коя гласуваш...

Гласувах машинно, много лесно и бързо. Обаче на следващият ден като погледнах в сайта на ЦИК, преференциите на моето семейство не бяха отразени коректно в протокола и няма на кой да се оплачеш. В СИК тази година и оттук нататък, ще бъде пълна анархия. За мен това е подмяна на вота на семейството ми и не само ние сме пострадали от тази фалшификация, но и много други избиратели. Машината е направена за олигофрени, елементарно е, но условие на ЦИК, за да участваш в комисия е да говориш български език. ЦИК са пълна мафия и супер некадърни комисии!!!!

В какво се състои това машинно гласуване, някой би ли обяснил подробно ?!

ама не говорете, а четете

За мен урна е мръсна дума и единствено бих я ползвал за тоалетна нужда. Нека ония се самоизбират не ми дреме. Те не са легитимни !

Ние гласувахме преференциите за Александър Йорданов. Е, докарахме до такъв висок резултат с малко помощ и от тези, които броят гласовете. Вярно, че АлЙо като посланик във Варшава имаше байганьовски изпълнения за много келепирец, като прибираше парите от наем в дипломатическите апартаменти, продаваше фалшиво вино и др. подобни. Уж се проведе разследване за финансови злоупотреби и се заведе дело, но къде ли потъна?! Роднините на жена му и самата тя също бяха в "играта". Как да не е, като баща й беше военен соц. генерал, който намери топло местенце на зетя в Института по литература, щото с неговото педагогическо образование от Шумен до никъде нямаше да стигне. Навремето изигра роля за освобождаването ан Луканов от ареста и "другарЕте" му се отблагодариха, като гласуваха за него да стане председател на Народното събрание. Иначе уж е изявен антикомунист и русофоб, щото това беше тренда. Т.е. сега трендът е друг, но плюенето му го прави много "полезен" в политиката.

Гласувах за Станишев с преференция! След 13 юни обмислям да стана член на БСП.

Хайде без простотии.

разбира се за Бойко

Не съм гласувал. С всеки изминал ден след изборите се убеждавам,че съм постъпил АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО.

Защо смяташ, че е правилно. Като не гласуваш, нямаш прави да критикуваш. Така или иначе не си правиш труда да правиш каквото и да е , поне си мълчи.

"Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели не е жертва. Съучастник е." - Джордж Оруел.

Няма да се уморя да казвам-има само 3 варианта да НЕ гласувам: -да съм с влязла в сила осъдителна присъда,т.е. пандизчия!! -да съм с отнето Българско гражданство! -да съм доволен от управлението на България!

за Радан Кънев. За първи път от 30 години насам, вотът ми се оказа успешен?!

Срещу €5000 месечно ще гласувам !!!!

Ей сега ще гласувам, за да осигуря на някакви тарикатски свини, педали и травестити по 10000 евро чиста месечна заплата.

Щеше да има смисъл, ако негласуването ти им намаляваше заплатата. Така обаче, единствено си оставил избора на този, който купи повече отлежал кубински вермут.

Който не гласува в България, спестява субсидиите за партиите! Още 2016 г. над 2.5 млн. от нас на референдума на Слави гласуваха за субсидия от 1 лев на глас, но това и до сега не се изпълни от властимащите и законодателите. И не само не отмениха най-високата относителна субсидия за глас в ЕС, но и нарушиха собствения си закон, като финансовият министър преразпределиха още 6.5 млн. лева годишно, включително и гласувалите с "Не избирам нито един от предложените". (колкото примерно струва една детска градина).

Който не гласува, гласува за ДПС.

ВИНАГИ! Как иначе да разбера, че гласът ми е преброен правилно.