Гибралтар се чувства предаден заради Брекзит

Първият министър на Гибралтар Фабиан Пикардо заяви, че е било пренебрегнато искането му да бъде включено правото на Гибралтар да остане част от Великобритания.

Обратно в новината

Коментари - Гибралтар се чувства предаден заради Брекзит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гибралтар никога няма да се върне на Испания.Той е безмитна зона,удобен военен пост за английската армия.

ГИБРАЛТАР Е ИСПАНСКА ТЕРИТОРИЯ БИ ТРЯБВАЛО ДА СИ Я ВЗЕМАТ ИМАТ ПРАВО.

Абе Англия си е Англия. Всички искат там, а ако си пеят, че не искат, то е защото в действителност не могат.

Гибралтар не е за продан и няма да търгуваме с него.

Министърът на отбраната Майкъл Фалън обеща да защити британската територия по всякакъв начин!

Гибралтар си е испански, английските кретени да не знаят много.....

ми да си го вземат испанците, ама не им стиска!

Щом става дума за: "която се опитва да си върне от 300 години насам",значи пак става дума за прочутия британски колониализъм.

светът е бил съвсем друг! Само ,че сега в Гибралтар всички искат да са британци ,а не испанци! Дори съседите им испанци искат да са в Гибралтар!

Да направят тогава референдум,а ако си прав,то това само ще затвърди позицията на Англия,когато / ако спечели.

Гибралтар си е част от Обединеното кралство и си остава в него и след Брекзита! Жителите му не трябва да се притесняват за нищо. Ако испанците има претенции ще гризнат дървото, както Аржентина го гризна на Фолклендските острови.

След 2 години няма да има Обединено Кралство и тогава Англия ще лапне бахура

не се сили, че и вие сте като нас, имате си само гайди, ракия и овце и сега ви е ред да се запознаете с бахура! Като се отцепите от Англия да не мислите, че Германия ще ви дава същите пари? По скоро ще ви иска пари за поканените от шмъркел емигранти! Пък и си има процедура за да кандидатствате ако случайно станете самостоятелна държава и тя не бърза и лесна. Все пак ако ви виждат като гъска за скубане ще ви вземат по облекчена процедура. Ей тогава ще е най готино!

Преди пет години посетих Гибралтар. много интересна природа, напълно похабена от англичаните. Отвратително презастроен град, тесни улици, по прозорците на сградите виси прането на английските военни. Само старата част на града е красива. За миг си помислих какво ли приказно местенце е било преди англичаните така да го поразят. Иначе Гибралтарската скала е уникално красива и величествена

Помисли кое точно си поситил.

че е много интересна като е похабена!?

ЕС все по-силно прилича на кочина със своенравни, капризни, разглезени, сърдити свине. (ЕС имам предвид, а не Европа)

И каква им е целта на гаднярите - в крайна сметка да няма Брекзит

Никой не смее да извика: Царят (ЕС) е гол! Оказа се, че Лисабонският договор е една ИЗМАМА. Няма ясни и разписани механизми както за влизане, така и за излизане от ЕС. Зад знамето на либерализма е скрит един диктаторски съюз! Разбира се стоварването на въздушен десант в Лондон (както би станало в една открита тоталитарна система) е заменено с поставяне на абсолютно неприемливи УСЛОВИЯ И ИЗИСКВАНИЯ за излизане от съюза. Няма британско правителство, дори и да е лейбъристко, което да подпише такива налудничави искания. Ще падне още същия ден и всички министри ще бъдат съдени за национално предателство.

Тази статия е пълна глупост. Вчера се коментираше въпросът за Гибралтар и външният министър обяви, че нищо няма да се промени по отношение на настоящият им статут. Те си остават Британска територия което е и желанието на местните. Най-големият страх за тях е, да станат отново част от Испания. От друга страна, мечтата на всеки испанец, живеещ близо до Гибралтар, е да си намери работа в него....

Колко много референдуми проведе Великобритания: Гибралтар 2002 - 98,5% отхвърлиха да преминат към Испания, Фолклендските острови 2013 - 99,8% гласуваха да останат британска отвъдморска територия, Шотландия 2014 - 55.3% отхвърлиха независимостта

Испания продължава да се държи като тоталитарна държава от времето на Франко. Иска си Гибралтар, но не иска да върне Сеута и Мелиля на Мароко. Освен това не разрешава референдум за независимостта на Каталуния. Да не говорим за баските...

Чудя се, тези които са дали минуси тук, по каква логика са го направили. Някой може ли да ми обясни?

Едва ли има нормален човек, на който да не му е ясно, че хората живеещи в Гибралтар имат право сами да решат към коя държава да се причислят. Всякакво друго решение различно от това не е демокрация и не трябва да се толерира.

Неандерталците като теб към коя държава ще поискат да се причислят?

Последните десетилетия тенденцията е да отиват в западна европа.

защо ревете тогава срещу Крим, а, европейци?

Британия трябва да се откаже от имперските си амбиции и да предаде Грибралтар на Испания. Не сме 19 век а 21 все пак.

ама гибралтарците не искат, не го ли прочете това? Или насила, а, с пистолет о главата...

g_markov@hotmail.com

96% от гибралтаците гласуваха за оставане в Европейския съюз на референдума 2016 година ( цитата от края на статията). Това най-малкото предполага нов рефендум за оставане в ремките на Великобритания и извън европейския съюз. Какво иска министъра е едно, какво искат гибралталци, може да се окаже друго.

Двама сключват брак, ако дойде до развод личното имуществото на всеки партньор от преди брака си остава негово, разделят се само благата спечелени по време на съвместната дружба. ЕС иска да анексира територии, ако ние напуснем ЕС може да каже референдум на Добруджа или Кърджали за оставане в ЕС, което само потвърждава какво зло е ЕС.

Пич, ЕС дори да почне да дава по 1000 евро на човек ти пак ще си недоволен, че и съседът ти ги получава. Ти си ясен. :))

Остави го, в ушите му бият камбаните на Кремъл и гърмежите на Аврора.

Не става дума за парите а за честност, соросоидите може да си продадат и майка си за 1000 Евро, но не всеки българин е като вас. Гибралтар, Шотландия са били част от Британия преди брака с ЕС, по природно право е нормално след развода да си останат Британски.

Абе пич Великатабритания е сбирщина от държавички и територии,то Шотландия иска да ес отделя ти за Гиблертар ми говориш....нали искали в ЕС ето присъединяват ги Испания и готово какво пискат...

Това е ясно, но щом Британия е влезнала в ЕС като един субект,нормално е да излезе като такъв. Давам примера с Австро-Унгария и Чехословакия, напускат СИВ и стават единна държава, в последствие и след време направиха цивилизована раздяла.

Какъв е този "първи министър"? Ако в оригинал е било prime minister, то преводът е министър- председател...толкова ли няма един редактор?

А министър-председател какво е? - първи министър.

EС ушким беше доброволен съюз, честен, дружба, взаимен прогрес, но се оказа че не е съвсем така. СИВ и СССР се разпаднаха естествено и с нормална човешка раздала, без уловки, глоби и промяна на граници. Границите на републиките стават държавни граници, без дребни сметки и войни. Виждаме че ЕС не толкоз добър, ако може ще наказва и отмъщава на Британия, което доказва че ЕС е империя на злото, но края на този тоталитарен строй наближава.

Значи, това за как СССР се е разпаднал мирно го обясни в балтийските страни... И, може би, голямата разлика е, че ЕС не се разпада, а просто Великобритания напуска. Никой не напусна СИВ, докато червената армия стоеше зад него. Това предполагам го знаеш.

кватимата на кота нула

dobrin

а ашето законче куде ли се бави...?

И защо референдума на Гибралтар /исконна испанска територия/ с 96% за присъединение към Великобритания е законен, а на Крим също с 96% за присъединение към Русия е незаконен?Няма ли да се въведът санкций за Великобритания, а?

Опитай още веднъж да разбереш: 1. За какво е бил референдума. 2.Чия исконна територия е Гибралтар! Помощ от приятел, Под "исконна" територия се смята тази, която е в границите към 1945 година според Хартатата на ООН!

И още нещо - санкции, а не санкций !!

Та, да разбираме ли, че териториалните промени след 1945-а са незаконни? Само кажи "да"... :)

въведАт санкциИ

Гибралтар изобщо не е територия на Великобритания. Гибралтар е испанска територия, която е дадена за администриране вовеки веков на Англия, защото испанците са загубили война преди векове. И референдума беше дали законите на Великобритания да са валидните или на Испания. Естествено беше спечелен в полза на Великобритания, което само доказа че болшинството в Гибралтар не са луди.

Тези гибралтарци искат да цоцат от две майки: и Британия, и ЕС, Искат да са британска територия, ама с испански привилегии. Да, ама така не дават.

Абе това май го искат испанците -- да им дадат двойно гражданство и полека -лека да смият границата. И разбира се да бъде официална безмитна зона -- хе, дупка в чувала, ама за стоки и пари. Ама май няма да ги огрее. Ако ставаше дума за орки можеше да допуснат дупка, ама за уйски, цигари и пари няма да има дупка без мито.

Доколкото знам Гибралтар не е Вритания, нито принадлежи на Великобритания...

Преди 6-7 години посетих Гибралтар. Безмитна зона. По главната им улица 2 вида магазини - парфюмерия или магазин за алкохол и цигари....Испанците ходеха там да си наливат гориво. Паспортна проверка преди да влезеш.Разбирам ги.Ако излезат от ЕС -край на бизнеса:(

Гибралтар е испански, Косово е сръбско и Крим е руски. Какво толкова?

Англичаните са окупирали тази испанска територия ,както Ирландия ,стига вече плюскане ....!

ви очаква...

Проблемът на Гибралтар е, че досега имаха особен статут, хем в ЕС, хем въртяха офшорни схеми, които ще секнат без европейските клиенти. Затова е вероятен сценария "Косово", да гласуват отделяне от УК, и да обявят независимост.

Направо ще си преминат под испанска автономия и са готови!

Алфа Вълка

Трябваше да прочета статията да видя, че то вече е станало!

Ми да извикат нато да ги окупира, те гарантират всякакви свободи :)

"Късно е либе за китка..."

Изхода е гибралтарците да си направят референдум за излизане от състава на Великобритания. Толкова е просто па и демократично.

Да го върнат на испанците и стават част от ЕС.

Този мигрант на преден план на снимката, от коя държава е?

новите европейци! С африкански и азиатски черти.