Бил Гейтс обясни неудобството да е супер богат

Да си най-богатият човек в света не е удоволствие, както си мислите, казва Бил Гейтс, който трайно държи тази титла със състояние от над 50 млрд. долара.

Обратно в новината

Коментари - Бил Гейтс обясни неудобството да е супер богат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много сте малки и не помните как моя набор с хитрост + глупостта на IBM им измъкна DOS 2.0 . Taka бедното студентче получи правата след като адаптира ДОС-а за PC да може и сам да го продава. Оттогава досега нищо ново под слънцето, само търговски трикове. Овчарчето Плевнвлиев не знае къде отива - право на акулата в устата. Ако не се издигне статута на свободния софтуер като интернационална доктрина за развитие, влакът ще върви на ръчна спирачка и след тази криза ще има нова, а след нея още по-нова и т.н и т.н. С обич и любов ! JP

Глупости само може да говори, като не е искал да е богат защо не е давал по големи заплати на служителите си и да инкасира по малко в своят джобс.Старата поговорка е най точна СИТИЯ НА ГЛАДНИЯ НЕ ВЯРВА.

Хора, нещата никога не са само черни или бели. Погледнато в перспектива, "свободният" софтуер нанася много голяма вреда за икономиките на малките държави. Разработката на софтуер не изисква никакви особени ресурси и технологии, трябват само кадърни хора, докато при хардуера нещата не са така. Там се изискват гигантски инвестиции и ноу-хау, които малките държави не притежават. Със "свободния" софтуер се удря по икономиката, точно на малките държави. Безплатен обяд няма, има безплатно сирене само в капана за мишки.

бизнес модела на свободният софтуер е, че той може и да е безплатен, но поддръжката му съвсем не е такава. А от това може всеки да печели. Наистина всеки.

Това е човекът с най-голямо влияние за развитието на компютрите за последните 25 години. Всичко друго е някаква злоба и завист. Лошото е че изкуфя човека и дава сега милиарди за някакви човекоподобни, които ще се наплодят в пъти с тези пари и вместо да се решат общочовешките проблеми ще настане ужас.

Обажда се един на радио Ереван и пита: - Абе приклещил съм тука един убиец, един изнасилвач и Бил Гейтс, ама имам само 2 куршума и се чудя кого да оставя да живее. - С първия - Бил Гейтс в сърцето, с втория - контролен на Бил Гейтс в главата.

Що за глупав виц?

И аз никога не съм мечтал да съм най-бедният, въпреки интелигентността ми, но съдбата е отредила друго! Така че, много, много не мечтайте...

Гейтс е един изпечен лъжец и натурален лицемер.

Обясни! Изказването ти показва по-скоро, че зад него стои разюздана личност, която не се притеснява да осере някого, скрита зад анонимност. Звучи много долно и самообидно.

Ще ти обясня, че просто няма как да си толкова богат и това да ти е "неудобно". Ако е толкова неудобно има много повече начини да се освободиш от тежкото бреме.

Всякакви спорове спират пред факта, че Линукс се разпространява безплатно (или срещу 10 долара за носител и трансфер), докато цените при Бил Гейтс са: Уиндоус от 200 до 700 долара, Офис - от 200 до 300 долара. Тези, които говорят за визионерство, да ми дефинират сега какво тогава е ТЪРГОВИЯ с цел печалби? ------ От друга страна, ако на човека му тежи да е милиардер, никой не го кара с пистолет да продава на такива цени. Може да си продава продукта по 20 долара и тогава няма да е най-богатия в света, а най-обичания човек на планетата!

Ако не печели толкова, няма да има пари за развой на следващи продукти. Освен това пазарът ги плаща тези пари. В Бългаиря е трудно, но в Западна Европа, където е нормалният свят без комунисти, си плащат лиценза с лекота. И много повече ползват МАК. МАК е още по-скъ и още по-хубав. Просто с маймуни трици не селовят (което в някои части на света не се знае) и без пари бизнес не се прави (което също някъде не се знае). Незнанието идва от няколко десетки години изглажнае на мозъчните гунки на 3 поколения българи и още 10-на нации, 4-5 от които все още продължавата да действат с изглаждането и им личи по бедността...

Купуването на софтуер означава и изискване на отговорност от автора. Свалил си едно Убунту отнякъде, ако се окаже че е компилация с троянски кон, какво правим? От кого търсим отговорност?

да *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ВЯРВАМ МУ!ТОВА СА СЪВРЕМЕННИТЕ ГЕНИИ!

колко от вас са си купили операционната система.. просто питам

Ти твоят компютър без Операционна система ли си го купил?

а колко ли е дал Бил Гейтс, по времето когато се е възползвал от идеите, гениалността, труда и безвъзмездността на други хора, когато "изобретява" "гениалната" "си" операционна система? Просто питам... Има един много хубав документален филм за Линукс, отворения код, където можеш да видиш и Гейтс откъде е тръгнал и какво наистина се е случило..

федора 15, извинявай!

Гледам, и не вярвам на очите си. Мразите бил гейтс, използвайки софтуер, който неговата компания е произвела. ХАХАХАХАХАХАХХАХА...

Именно. Нарочно или не, ти заби пирона точно в десятката!

Ако Бил Гейтс беше българин в България -какво ли щеше да му се случи...,колкото и гениален да е.

Много точно! Колкото и да си умен всичко зависи от средата. Колко ли потенциални гении са умрели в собствените си не дотам богати държави, без да могат да се развият, само защото големите държави за да са богати подтискат малките.

Бил гейс, голем отворко, иска да намали броя на хората по света с ваксини и аборти, оставете го човека, трепането на хора е отговорна работа.

съгласна съм с теб, той е от тях - масони, билдерберги, клуб 300, римски клуб... но както знаеш, тази лавина няма да се спре, никой не може, докато не дойде определеното идване на Исус Христос...

абе хора,пийте си редовно хапчетата

Благодарение на теб направих толкова пари, колкото едва ли бих направил без твоите изобретения! И не съм само аз! Бъди здрав! Истински бизнесмен, възможен единствено в Америка!

Готов съм да помогна на Били да не се чувства неудобно с толкова много пари... Като ми прехвърли по банков път голяма част от тях :) Съчувствам му... :)

И аз ще помогна!!! :)))

Мисля, че му помагате, като не си плащате лицензите :-)

Всички вие сте полирани комунистически мозъчета на най-ординарни лузъри. Най-нормалното нещо на света е да искаш да бъдеш богат. Гейтс никой не може да го упрекне, че е спечелил парите си, погазвайки законите. А на всичко отгоре вече дари едно 100 млрд., нещо, което полиран комунистически мозък никога няма да направи.

поинтересувай се къде ги е дарил и за какво?

Абе който веднъж е опитал сладкия кокал на богатството не го пуска никога.

Тук Гейтс направо лъже.Няма друго логично обяснение на факта,че си е купил къща с 40 спални!А е човек като другите хора-таванът на възможнистите му е да спи на едно легло,в една стая.Жени-може и повече!

Ооо, не излизайте с този израз "Microsoft не стават, Apple правят всичко". Продуктите на Apple се скапват далеч по-често отколкото на Microsoft и страдат от много дефекти. Веднага давам примери. 1. Под стъклата на iMac и iPad влиза прах. За трети път ставам свидетел на това. И от сервиза на Apple признават за този дефект. 2. Нужно ли е да споменавам проблемите с антената на iPhone 4 и сега проблема с батерията на 4S? 3. Политиката на Apple е заробваща към марката - няма конкуретна цена на продукта, нямаш алтернатива. Докато при PC - кеф ти HP, кеф ти Dell. Ако ще й 500лв. да ти е ОС-а, Microsoft Windows 7 е най-доброто на пазара в момента. А пък в миналото да са крали откогото си искат. Да не би PEPSI да са "измислили" рецептата си за кола те?

Много точно. Ако си купиш някоя песен от iTunes можеш да я използваш предимно на епълски продукти и чрез iTunes. Не е като самостоятелен mp3 файл, който може да се ползва и с други програми. Плащаш нещо, а не притежаваш нищо. Аз избяхвам продуктите им точно защото не съм сигурна дали мога да се откача от тях без да губя информация.

Чудесно е, че имаш впечатления от тези родукти. Можеш да ги споделиш и на WiAdvice.com. Хората трябва да знаят за качеството.

Не знам в какъв смисъл сте ползвали думата "открадна", но Бил Гейтс открадна мишката и GUI от Стив Джобс, той пък ги открадна от някакво девойче в Ксерокс, също както открадна гения на "приятеля" си Стив Возняк. А Майкрософт проби благодарение на DOS, която пък е открадната ако не се лъжа CPM, забравих вече от кого. А пазарните методи на Майкрософт са откровено заробващи, никога не е било другояче и добре, че ги има пиратите и свободния софтуер. Еволюцията на Windows-ите преди 95 е показателна. Не е нормално в училищата под името "Компютърна грамотност" да се преподават ЕДИНСТВЕНО продукти на Майкрософт - това е откровена промивка на мозъци. Дори и даренията, които Майкрософт прави на училища и университети, са пак с тази цел - от рано да ни се набие в тиквите, че друго, освен Майкрософт, не съществува. Това ни отнема правото на избор. Но, естествено, за това не са виновни Майкрософт или Бил Гейтс - моралът никога не е бил силно застъпен в големия бизнес, това са си нормални търговски практики и гореспоменатите кражби са нещо обикновено. Вина носи Държавата, че не се противопоставя, а и го поощрява - все пак всичко държавни учреждения са под Windows (за разлика от бедната Германия например - там са на Линукс). Но вина носи и т. нар. IT сектор, който би трябвало да е загрижен за IT-общата култура на пазара си, ама незнайно защо не е. И както някой по-долу е писал - даренията са просто изтривалка за съвестта. Щото е лесно да кажеш "Дарих 10 млрд. за еди що си." И да премълчиш, че си спечелил поне 100 млрд. чрез некоректни практики, които освен това се спънали конкуренцията, която кой знае до къде щеше да ни е довела днес, ако не беше твойта лакомия. Много е възможно щетите от последното да се изчисляват с числа с по 15 нули.

Писна ми да обяснявам на неграмотници за полезността на глобалната компютърна грамотност на базата на Microsoft, т.е. за визионерската и мисионерска роля на Бил Гейтс. Бил Гейтс е КОЛОС, а който не е съгласен с това, нека се замисли за това защо почитаме Кирил и Методий, респ. Климент Охридски. Слава богу, че всички съвременни US президенти бяха достатъчно мъдри да подкрепят Бил Гейтс.

Мизантроп

Седмочислениците са апостоли, не търговци. Не са си продавали творенията, а са ги разпространявали безплатно за "потребителите" с цели, простиращи се векове напред - ей това са визионери. И това, че са били подкрепени от имперски и държавни интереси, не променя нищо. Бил Гейтс е добър бизнесмен и търговец, имал късмета да попадне в точното време, на точното място и уменията да се възползва от това. И толкоз. Нито е визионер, нито мисионер и няма никаква база за сравнения. Без да говорим, че на практика нито той, нито Майкрософт са създали нещо ново - всичко е копирано или откраднато. Създатели и визионери са Денис Ричи, Кен Томпсън, Дъг Енгълбарт и споменатото девойче, на което за мой срам съм забравил името. Също и Джон Атанасов. А донякъде - и Стив Джобс. Създател и визионер е Гари Кидал, който ако не беше сътворил глупостта да откаже сделка с IBM, най-вероятно никога нямаше и да чуем за Бил Гейтс. Но това са празни философски спорове. Важното е, че Майкрософт смазва конкуренцията с некоректни практики, често антипазарни и бюрократичи, най-вероятно и криминални, а властите ги подкрепят... предполага се заради криминалния им характер. И това категорично забавя прогреса, щото кой знае колко творци и визионери са се провалили, а творенията им въпреки потенциала си прашасват по чекмеджетата, само щото не са били съвместими с Майкрософт. И последно - преди компютърното образование и преди кариерата в Майкрософт е трябвало да слушаш майка си и баща си, които са ти обяснявали кое е възпитано, и кое не е. Тогава щеше да знаеш да не ръсиш оценки и квалификации за хора, които не познаваш. Ама предполагам, че вече е късно и околните ти го знаят.

и досега крадат идеи. Много програмисти предпочитат юникс или линукс за сериозни модели. Да се използва софтуер на майкрософт или епъл за такива неща е немислимо. Програмите биха били бавни и ненадеждни.

а един мармот... абе говедо, каква е разликата между 'юникс' и линукс, и въобще, какво е 'юникс' разгледано под лупа, която да хваща 'линукс'?

ОС на Apple са Unix базирани, пич ;) Какви сравнения си тръгнал да правиш, не е истина ;)

Ми направи уиндоуса по левче тогава. -Ей само да ми хакнете компа.

Чудя се "разбиращите" от софтуер и може би и от икономика които мразят Бил Гейтс и любят Джобс как точно разбират иновациите - през очите на невежия, който вижда само очевидното в рамките на ограничение си представи или ... в перспектива? Работя и съм работил с доста любещи едно или друго и всеки път водя безкрайна битка хем да се свърши работа хем да им пазя проклетото его. Писнало ми е до не знам къде от предубедени разбирачи, които ценят повече статуса си, отколкото умението си да мислят гъвкаво. Ако не беше Гейтс сега щяхте същите щяха да купуват компютър със същия акъл с който тетките купуват автоматични перални...

"икономика, [sic] които мразят Бил Гейтс и любят Джобс " -- Няма такива... освен ако не са болни фенове на ябълките, ма те не се броят. Повечето не харесват и двама и има защо.

Проблемът не е в парите, а в начина им на употреба. Защо на пр. Гейтс не си потъчва яхта за милярд и половина долара, както прави това простото момче от руската степ Абрамович.

Ааа, щот Билчо не си купи вила Леополда за 500 милиончета.

Нещо бъркаш, мила. Вила Леополда е купена от пуски билионер: Михаил Прохоров.

всички в системата обаче знаем истината за която не искаме да говорим за която били бой също мълчи. с парите свободата изчезна. престъплението започна когато тази свобода без която гигантите нямаше да съществуват стана стока. сега същите тези с гаражо-кръжоково начало гиганти я забраниха за всички други и се скриха зад правителствата.

Най-важното е, че според Бил Гейтс всички богати са луди. Нещо с което съм напълно съгласен.

Де да имам грижата на Бил Гейтс! БЕДНИЯТ, БОГАТИЯТ И ГОСПОД: Беднякът на богатия тъй рече: "Ще легнеш в хладен гроб и ти, човече! Един ден като мене ще умреш! Живееш в грях! Това е светотатство! Защо ламтиш за пустото богатство?" "Веднъж ще легна в гроба си студен, а ти, момче, умираш всеки ден! Смъртта за мене доста ще почака!" - тъй рече богаташът на бедняка. И тръгвайки си, кресна му: "Кретен!" Беднякът го изгледа съкрушен. Замислен тъжно, Господ на небето, изпрати топъл вятър сред полето да стопли малко бедния човек, че знае Бог живота му нелек. Какво ли друго може да направи? Поне снега за ден-два да забави...

Това са просто празни приказки за замазване на глупавичките китайски студентки. Билчо никога не е бил беден, а с толкова милиарди си представям колко му е "неудобно". С толкова пари просто за него няма затворени врати - кой би се отказал от това?

Нудобство-то го разбрахме, сега да обясни за удобства-та! :) Въпреки сладникавото изказване в стил "богатите също плачат" някак си ме радва мисълта че на върха на класацията не е някой наследствен богаташ или олигарх(в съвременния смисъл)! п.п. за Родшилд сигурно има самостоятелна класация :)

Ротшилд де - с "т"

ротшилд са извън всички класации още от 19ти век, просто защото парите в света са техни, независимо кой ги притежава и в каква форма

И Бил е крал и Стив е крал, няма да са първите, няма и да са последните. Бил сега е това, което беше Джобс преди примерно 20 години, Джоб преди да умре беше това, което беше Бил преди 10 години

Подарява си богатството за да си купи индулгенции. А г-н Стив и той не се е посвенил да присвои тази онази идея.

Стив Джобс беше по-добър от Бил Гейтс. Този забогатя като залагаше на МОНОПОЛНИ ЦЕНИ. Затова всички го мразят и псуват неговите програми. Който не разбира от софтуер, а само той хвали Гейтс. Мислят че като има пари е най- най-... Всъщност е алчен и хитър. Това че си раздава богатството - не е вярно. Просто от време навреме подарява по 10 милиарда на някаква фондация пари... но май и тя е негова и го прави с цел намаляване на данъците. Никога не е падал под втори в класацията на най-богатите.

Мъдър човек и голямо сърце. Не само компютърен гений, но и много мъдър и отговорен мъж. Адмирации! Всяка дума от тези цитати струва по милион, най-малко.

Точно така! :-) Човекът просто си обича работата :-) Четох, че няколко пъти си е раздавал богатството - предполагам, че това имаш предвид като пишеш ''голямо сърце'' :-) Жив и здрав да е и да се радва на живота :-)

Обикновен крадец на идеите на Стив Джобс.С Адроит сега се случва същото,като едно време с Windows.

Ти свещ ли си му държал, та толкова много знаеш?! Само от идеи не се печели - трябва още маркетинг, мениджмънт, усет за намирането на всичките програмисти, които пишат, връзки, социални изяви, ... Стив не е бил програмист, доколкото ми е известно, а само идеи, които да въплъщава друг, не са достатъчни. Както и да е - наличието на един чаровен мъж не изключва големите качества на още много други способни хора на тоя свят!

Поредният пример за добре промит мозък! Имаш ли изобщо представа за монопола и превилегиите, които са му дадени на чичко Бил от т.нар. елит и за това къде влага милардите си?! Защото съвсем наскоро той отбеляза, че благодарение на ваксините и медикаментите на фирмите, в които той си влага парите, смята да се намали населението на планетата поне с 10-15 %. Обаче промитомозъчните хлебарки само слушат елейни слова, без изобщо даа се опитват да видят какво се крие зад тях!

Ха-ха-ха! Пак става дума за отговорностите, за които той говори, нали?! А за намаляването на населението - моето скромно мнение е, че повече трябва да се намали - Земята е пренаселена и вече не ни издържа, прекалено много ресурси похабяваме за твърде кратко време! Войните вече не са модерни, значи трябва друг начин!

Мъдрото голямо сърце на практика е взело парите от едни хора за да може да ги разпределя сега на други хора и да се прави на Господ. В областта на грабенето не се различава от другите и е сред най-безскрупулните капиталисти за да натрупа такова богатство. Различава се в областта на харченето, но не трябва заради това, че връща частица от това, което е заграбил, да го благославяме. Всеки един ползващ продуктите на Майкрософт е бил изнуден да плати за неговото богатство чрез многократно купуване на един и същ продукт с леко променена външност, но продаван за нов, с купуването на полуготови неща, които се ъпдейтват безкрайно, отнемат от времето ни и ресурсите на компютрите ни, с монополизма им и по още много други начини.

Напиши си сам операционна система, бе! Кой те кара да им купуваш продукта? Е6ати нахалника!

Една жена никога няма да се омъжи по сметка, тя винаги ще успее да се влюби в някой милионер