Гешев върна предложението за имунитета на Делян Добрев на Софийската градска прокуратура

Според главния прокурор искането не е достатъчно мотивирано и не е придружено от необходимия обем материали

Обратно в новината

Коментари - Гешев върна предложението за имунитета на Делян Добрев на Софийската градска прокуратура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правеше впечатление, че в последния месец Добрев не пее в синхрон с шеф си. Явно ще има развитие в тази посока.

А на кой ще даде право на защита като свидетел.....Хайде да видим поредния цирк, правен от това мекотело. Да го махат, че е такъв идиот. Сега се сети за всички далавери и кръгове.... досега къде спа? Целта е ясна, затова време е се маха

Едно лице се обявява за виновно или невиновно за извършено престъпление само от съда. Прокуратурата няма това правомощие. Докато окончателно не се е постановил съд със съответния акт, лицето се счита за невиновно по смисъла на българската конституция и закони.

И в духа и смисъла на българската корупция!!!

Престъплението и съответната вина се решават само от българските съдилища. Прокуратурата няма правомощия да решава тези два въпроса. Тя просто поддържа едно обвинение по време на досъдебното производство, както и по време на производството в съдилищата. Дали има или не престъпление решава само съда.

И точно затова е виновен Гешев

Едно е да искаш имунитет. Второ е да повдигнеш обвинение. Трето да внесеш в съда обвинителен акт. Четвърто съда е в две инстанции плюс още една по правото.... Иначе казано, искането за отнемане на имунитет е само една много малка, формална стъпка в процеса на установяване на вина за предполагаемо извършено престъпление. Такова престъпление и съответна вина ще се докажат или не след поне 3 години докато се изчерпи производството и пред трите инстанции на съда. Не я ясно откъде е тази възбуда около този формален въпрос с имунитета.

Добре, че парламентарната група на ГЕРБ взе решение да не се дават доброволно имунитетите, а първо да се разглеждат представените доказателства от специалната комисия! Ако не беше това решение, това предложение нямаше да бъде върнато!

Няма човек който да е безразличен когато към него се предивяват обвинения за милиони.Гешев също ,и последния месец показа това.Логичен е въпроса къде са спали досега,и защо сега. Главният прокорор да не се прави на ощипан,задържането на обвинения, с години е също толкова уродлив процес колкото самото управление. А президента!? Та той започна разсъединението на българите,без да се усети.Борисов го нарече фатмак и той отвърна.Радев е човек с качества,но не е свикнал друг да дерижира оркестъра.Който е бил военен го знае,и друга партия да се породи ще бъде същото,отношениети към нея Така,че ние българите искаме правителство,и всеки който се е окалял да се изпия чашата до дъно. Но не сега. Да не се правят на ощопани и другите партии,особенно ДПС,с призива да се влезе в парламента.Карадая да си оправи българския ако не се е усетил.Инъче трябва да се чуе и тяхното мнение,имат толкова депутати. Но главното е сега правителството!

На Гешев трябва да се търси отговорност за Иванчева . Подхвърлени улики , целенасочени противозаконни действия . Гешев е за затвора , заради злоупотреба със служебно положение .

Айде, че от олигарсите български, Избягали в чужбина, чакат да се върнат на бял кон в България. Ни лук яли, ни мирисали! Червената мафия е в готовност

Това звучи като едана 80 годишна баба да съди 90 годишен дядо че преди 50 г я е гепил за гъзза.

Главният прокурор до сега какво чакаше толкова години да иска имунитети? Тези дела са от години за АЕЦ Белене и Барселонагейт, но сега му припари под краката и за няколко дни два имунитета поиска. Това ясно отразява бездействието му до сега и пазенето на силните на деня. Не съм за никоя партия, но Гешев да не се представя за безпристрастен и независим.

Ян - Биби Ян, на Биби ин-яна...

Ще го върне я. С "доказателства" тип "Бойко Рашков" толкоз. Освен това всички чакат големите играчи да се сдобият с обвинения, а не да имитираме правораздаване с дребните риби.

Чекмедже контра катарзис! Много искам, ама няма желание. Ще го съдя до дупка, ама нека си стои с имунитет.

Щети за 4.5 МЛН. лв. И Каскета търси още доказателства?! А на Иванчева ги ПОДХВЪЛИ. ... Пресата дълго писа, че ГЕРБ-авите ПЛАЩАТ по СПРЕНИЯ "Белене".

Ала-балистики.

Това ще е първият отцепник от герб. Гешев се разбра с него.

След голямото реване по всички медии този крадец временно е оставен на мира! По големите му истории са тези които Елена Йончева изнесе, с тях кога ще захваща прокуратурата???

Е па 9 годин го ръфаха и накрая излезе пръц.

Що не си признаете в прав текст че това искане е меко казано смешно. Първо вече имаше съдебно дело по този случай и то приключи. Второ изтекла е абсолютната давност за това деяние.

как след 11 години работа софийска прокуратура не може да подготви качествено обвинение и се налага то да бъде връщано за ... доработка. Добре, че тези, които приготвят хляба не работят като тях, защото щяхме да сме умрели от глад преди 10 години.

Гешев, за Делян Добрев разбрахме, ами за шефа ти - Делян Пеевски нещо?...

Айде, че от олигарсите български, Избягали в чужбина, чакат да се върнат на бял кон в България. Ни лук яли, ни мирисали! Червената мафия е в готовност

Като съвсем скоро разпуснат Насраното Събрание, няма да се налага да им искат имунитетите, ще ги имат наведнъж!

Гешеф осигури още 1 глас за правителството!