Гешев: Изключително опасно е прокуратурата да няма право да проверява институциите

Само това защитава гражданите от административен произвол, категоричен е главният прокурор по повод питането до КС

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Т О Ч Н О ОТ ПРОКУРАТУРАТА СЕ ИЗИСКВА ДА ПРАВИ ПРОВЕРКА НА ВСИЧКО , ДОРИ НА ПРЕЗИДЕНТА ! ЗА ТОВА ЗАПОЧНА ВСИЧКО ! РАДЕФ ЛИЧНО НАЗНАЧИ ГЕШЕВ , ЗА ДА НЕ ГО ЗАКАЧА , НО СМЕТКИТЕ МУ ИЗЛЯЗОХА КРИВИ ! ГЛАВНИЯ ОБВИНИТЕЛ Е НАД ВСИЧКИ ! ТОЙ ЩЕ ВИ РАЗКАЖЕ ИГРАТА ! КОГАТО Д О С И Е Т А Т А " ХУВЪР " , ПРОГОВОРЯТ !

отново си е намазал главата със сперма, за да му поникне коса. Вижте как блести спермолина на тиквата му.

ЗА ТАКИВА ФИРКАНИ КАВАЛИ НЯМА ЛИ ЦЕНЗУРА ! БОКЛУК !

изключително провокативно, опасно и тъжно е дебил като гешев да говори нелепици и да го цитират национални медии

МОЖЕ ДА Е ДЕБИЛ , НО ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ /като тебе / , ИМ ТРЕПЕРЯТ МАРТИНКИТЕ ОТ Н Е Г О !

Контрол на институциите няма от 1944-та година! МВР и прокуратурата не зачитат правата на българските граждани и затова постоянно са осъждани в ЕСПЧ в Страсбург. В България само заради сигнал,че може да е извършено нещо нередно ти влизат в дома и ти преровват всичко,като ти съсипват всичко де си си купил в живота,изземват ти техниката за десетки хиляди левове уж за разследване на престъпление и после с години не ти я връщат,като когато ти я върнат тя вече е счупена или съсипана от влага покрай залежаването и по складовете им... И да ги осъдиш,едни 5 - 10 години ти отиват от живота,демек живота ти бива съсипан от тези малоумници от прокуратура и МВР!!! Напълно невинни горят само заради малоумщината на полицията и прокурорите,тях Господ ще ги съди един ден,всичко ще им се върне подобаващо на деца и внуци,Господ забавя,но не забравя!!!

Бих казал - изтребване

"Главния прокурор Иван Гешев има ключова роля и връзка с фалита на КТБ. Гешев е назначен от Пеевски за прокурор по делото “КТБ”, за да прикрие следите му в банката, както и собствените си следи в подготовката и организацията на фалита на банката. Гешев е посочил поне един от „убийците“ на Пеевски, с което действие започна атаката срещу КТБ. БОЕЦ разполагаме с достатъчно неоспорими доказателства – данни, снимки и документи за това." повече тук https://fakti.bg/razsledvania/652419-boec-geshev-podgotvil-ubiistvoto-na-peevski-prez-2014-g-s-koeto-zapochna-falitat-na-ktb

КОЙТО ЗАЩИТАВА МОШЕНИЦИ КАТО ВАСИЛЕВ И ЧЕРЕПА , ПЛЮЯТ ПО ГЕШЕВ , НО ТОЙ ЩЕ ИМ РАЗКАЖЕ ИГРАТА ! ЗА ТОВА ТРЕПЕРЯТ ОТ С Т Р А Х !

СА НАЦИСТКА ОПОРКА !

Започнах да одобрявам в себе си становищата на Гешев.Защото много точно изпъкват проблеми,които кьоравите кандидат депутати, министри, шефове на десетки държавни и изпълнителни агенции и разни комисии и съвети- все независими не виждат. А, Гешев ги вижда.Обаче, ако имах необходимият статут за да контактувам с него бих му помогнал със съвет, който изпълнено от него ще го излъчи в историята на България със златни букви за разлика от правителствените мишоци.

ВЕРНО Е ! НО НА ТИЯ , КОИТО ИСКАТ / никога / ДА ГО МАХНАТ , ДА Е Х.Й , ДА ИМ ГО НАБИЕШ , А ТО А К Ъ Л !

А още по - опасно е да няма кой да контролира прокуратурата. Гешев нали така е с независимите власти? Те се контролират една на друга.

Пряк избор на съдии прокурори от Народа, само така изроди като Гешев няма да се докопат до държавна служба, а ще са клиенти на Народния съд и разстрелните команди, какво стана с "жената с която живееш", бе келеш, що не сте още в затвора с нея, какво стана с "джуджетата" и шкафчето на толупа, бе изрод бръснат по кривата кратуна - небългарска, мелез долен в едно с цялата политклика, водена от Доган и Борисов, Слаявчо и Копейкин...

ХА,ХА, ХАКАМ ТИ ГО ! ВРЪЩАЙ СЕ В КАЛТА , МУНЪО !

Излишно е Гешев да се напъва да говори. Едва ли са много тези, които вярват и на една негова дума. Всеки знае, че бездействието на прокуратурата е една от основните причини за положението във и на страната ни. Ще съм много благодарен на човека, който се реши да пусне парче олово в десетката на този нещастник. Знаете ли го този: Събрали се медици на САЩ, Великобритания и Бългаария и споделят за професионалните си успехи в приятна обстановка. Американецът се обадил пръв, след като отпил от усикито пред него, за да придаде плътност на гласа си. - Докараха ми американски войник, стъпил на противопехотна мина някъде в Афганистан. Двата му крака и едната ръка бяха откъснати. Прикрепихме му ги и отново се бие за демокрация и човешки права някъде по света. Англичанинът направил учудена гримаса, поздравил за успеха и отговорил, отпивайки от запотилата се чаша с "Гинес": - На мен ми докараха пострадал при самолетна катастрофа пилот-изпитател. Събрахме всички парчета и сега отново лети. Балгаринът се намръщил, помисляйки, че няма с какво по-голямо чудо да се похвали. Взел нахално наченатата бутилка с уиски и халбата с едва отпитата от нея бира на англичанина, направил си един коктейл, погълнал го половината и чак тогава проговорил: - На мен ми докараха гъз и уши. Съединихме ги и сега е главен прокурор.

ПАК МЕ ОТКРАДНАХА , АМА ТОЯ ПЪТ МЕ И ГЛАСИХА ! ЩЕ ОПИТАМ ОТНОВО !

27 септември 2022 " Проституцията и просията вече няма да се разследват като престъпления. Това следва от решение на Конституционния съд (КС), с което бе отменена норма от Наказателния кодекс (НК). Делото бе образувано по искане на главния прокурор Иван Гешев. Той смята, че въпросният текст от НК противоречи на конституцията от 1991 г. КС се съгласява с неговите аргументи, макар че един от съдиите – Янаки Стоилов – е подписал решението с особено мнение. Въпросната норма действа от 1968 г., когато влиза в сила и самият НК. Той гласи, че се наказват всички, които продължително време не се занимават с "общественополезен труд" и получават нетрудови доходи по "непозволен или неморален" начин. Във втората алинея е записано, че на наказание подлежат и системно занимаващите се с просия. Досега тази норма се използваше за разследвания срещу проститутки и просяци. След решението на КС обаче това няма да е възможно." Напред към светлото и хубаво бъдеще на обществото ни...

МАЙЧЕТО МАНОЛОВА , ЗА ТОВА СЕ РАДВА !

Съгласен съм с него, ама едно е да говориш, друго е да искаш, трето е да можеш, а пък четвърто и пето да го правиш :). Та в това отношение, да си ходи и да даде място на някой, който това което Гешев говори, другият ще го прави.

АЗ СЪМ АФТЕНТИЧНИЯ ! И НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С теве иво ! БЕЗ Г Е Ш Е В СТРУКТУРИТЕ ОКОЛО РАДЕФ , ЩЕ НИ ПРЕВЪРНАТ В ПРЕЦЕДЕНТСКА РЕСпублика , КАТО руссия !

Гешев президент

Гласуваш За герб, получаваш това нещо гешеф. Не гласуваме за герб, махаме това нещо гешеф. ТИ ИЗБИРАШ

ПОНЕ СЪМ НЕЩО , КОЕТО СЕ Е ДОКАЗАЛО ,, А НЕ ЕДНО Н И Щ О , КАТО ТЕБЕ /не ти знам името, ако имаш такова !

Изключително опасно е прокурорът на мафията да бъде Главен прокурор в една държава.

Млъквай.От всички институции,най-неработеща е Прокуратурата.

ЩОТО ОЩЕ НЕ ТИ Е СМАЧКАЛА ФАСОНА , ЛИ !

Тоя Гешев е непоклатим, така се е окопал в проКУРВАтурата , че няма изтъргване !! Докато се обвинява по поръчка и се сготвят разни хора , а не се търси справедливостта , няма да има оправия!

Къв си ти бе изроде да нареждаш на по висшестоящи какво да не правят, що не си ебеш дедото разбойник?

В цял свят прокуратурата разследва държавния апарат. В България не може...

Може може, ама трябва да има данни и сигнал, а не да я ползват прокуратурата за бухалка...

Прокурорче, възпитаник на милиционерското в Симеоново, което се обръща към една долнопробна мутра с "Шефе".. леле-леле :))

Гласувайте на Референдума в Неделя ... Ако още някой не разбрал, в България няма негласуващи! ... Който не се разходи до урните, гласува за ДПС! Подадени са 30 000 заявления за 160 секции в Турция, от 10 айпита в София, това си е държавен преврат! ... Продължавайте да спите под камък!

Мда. Тия секции Станислав Трифонов допусна да бъдат толкова много.

Абе дрисловци червени, бащите и дедите ви окрадоха всичко и всички, вие пледирате за някаква къща и некви кюлчета… деба вашите майки болшевишки дето са ви изсрали деба.

Ами чоека си иска върховенството на прокуратурата над върховенствпто на законът

А Гешефтурата, кой ще проверява !?

Това е целта на НАГЛИТЕ от ПП. Да крадат на воля !

Проблемите в БГ идват от това , че нЯма коЙ да хване Сопата !

Няма гражданско общество , останаха едни платени хамелеони .

Добре, прокуратурата трябва да проверява всички. Но кой ще надзирава и прокуратурата и главния прокурор? Тя за какво е назначена? За да работи в интерес на бай хой ли? Защо не се занимава с със случая Ваньо Танов - Мишо бирата? Защо не се занимава с къщата в Барселона? Защо се не се занимава с кюлчетата и златото на Началника си бай хой? Защо не се занимава с мародерствата на цецо пъпеша и боко тиквата? Защо не се занимава с грубия арест на бившия военен министър Цонев, с грубия арест на Иванчева, с кражбите от магистрала Хемус....? защо? Кой трябва да проверява главните прокурори Цацаров и Гешев, назначени с грубата намеса на боко тиквата? Защо? Защо?

С къщата в Барселона се занимаваше даже и испанската прокуратура и не откри проблеми. В медиите от кръга Капитал още ли не са писали за това?

За кюлчетата злато МВР и ДАНС на Рашков Дамаджаната не откри доказателства, нито НСО на Радев осветли ситуацията... Доказателствата в България все още се събират от МВР и Следствието, след което се предават на прокурор,, за да повдигне обвинение

Рашков Комунистическият следовател не можа да докаже нищо за Хемус от високопарните си заявки, а разполагаше с целият арсенал на следствието иш, службите и МВР... Единствено е доказано, че 1млрд целеви средства за строеж на Хемус изчезнаха при Служебните правителства на Радев и редовното на Харвардските измамници

"„В България мафията си има държава”, каза преди седмица председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов. Само пропусна да уточни, че заслугата за плачевното състояние на “върховенството на закона” у нас е и негова." trud.bg/спокойно-подсъдими-лозан-панов-е-с-вас/ Така навремето оправдаха Масларова...

Гешев - "Добрия войник Швейк"...

Крум Зарков занимава с простотиите си обществеността. Остава въпросът на кого му е дошло на ума да назначава такова нещо за служебен министър?!

На Радев Мадурото от село Славяново - с такъв селски гений - толкова

Отново популизъм. Така обяснено на хората им звучи, сякаш прокуратурата не може да разследва администрацията и да повдига обвинения. И с право ще има недоволни. Всъщност се ограничава правото на прокуратурата да извършва проверки, без при това да има никакви данни или сигнали за извършено престъпление, без да има заподозрян, без да има нищо! Просто решават, отиват и започват да проверяват дали всичко е законно. Като катаджиите навремето - "имаш ли аптечка, имаш ли триъгълник". Това е дилемата. И тук предложението за промяна има своя смисъл. Прокуратурата е държавното обвинение, нейната задача е да обвини извършителите на престъпления, а не да търси нарушения. Прокуратурата винаги може да образува дело по общия ред, да повдигне обвинения по това дело, да ги защити в съда. Нищо от това не отпада. Не е редно човек на толкова висок пост да заблуждава така фриволно гражданите, които не са длъжни да разбират детайлите. Същите популистки изказвания имаше и при премахването на спец-правосъдитето - как държавата ще изчезне, как никой няма да разследва организираната престъпност. Нищо от това не беше вярно - разследването си работи, съда си работи, има проблеми, има и решения на проблемите. Но нямаше никаква драма. И сега няма да има драма.

А защо да не може по неофициално събрана информация са се започва разследване? В крайна сметка, кой ще отиде да докладва за проблем с трите си имена и ЕГН, та после да му разкатаят фамилията... В администрацията не става дума за кокошкарски афери за по 1000лв!

Може, разбира се. Може да започне разследване при всякаква информация - по сигнал на граждани, от институция, по сигнал на службите. Нищо от това не се променя. Тук не става въпрос за разследване, а за мъглява проверка за законност. Все едно да дойдат във вас и да ровичкат няколко месеца за да видят дали всичко около теб е законно. Ако намерят нещо, тогава да започне разследване, а ако не намерят да си тръгнат. И да дойдат пак на следващия ден, примерно. Е добре ли е така, нали има презумпция за невинност? Нищо покрай следствието и повдигане на обвинения не се променя, това е съвсем друг законов ред, който се използва в момента единствено за тормоз и за държане в подчинение на "непослушни" чиновници. Никой държавен служител няма да има имунитет от разследване или повдигане на обвинения - там е популистката спекулация.

Знаеш ли, като опре до българската администрация - хич не ми я ставнявай с у дома. Всеки ден да ходят да ги проверяват - малко им е на на продажните ни администрации! Даже според мен всички администратори трябва да работят пред включени камери за наблюдение и микрофони, записващи звук. И всичко да се гледа и слуша от цялата страна 24/7. Страшни далавери се въртят там!

Абсолютно си прав!

В случая е прав. Не мога да си представя как така институциите ще са извън обсега на прокуратурата!!! Това би било безумие. Отделен въпрос е как действа прокуратурата - че за наша сметка има възможност да прави рекет, което явно се случва. Ето в това Гешев не е прав.

Гешев лъже откровенно, става дума за отмяна на необосновани проверки, без сигнал. Тия неща дето са спец на гешевтурата и се ползват за бухалка да разчистваме неудобните дето са изрядни. Остават си всички предвидени в закона възможности като например, ако аз като граждадин подам сигнал, прокуратурата е длъжна да образува дело... Проблема е че после никой не може да накара прокуратурата да си свърши работата...

Кога реформа в прокуратурата? Кога прозрачност и отговорност, а не слугуване на тикви и силните на деня? Севда ТВ се е заела да лъска имиджа и на тоя измислен герой

Реформата трябва да е в съда. Там отпадат важни доказателства по маловажни причини, заради вратички в закона! В съда се пускат отявлени престъпници срещу парична гаранция. Съда протака дела по 5-10 години. Реформата трябва да започне от НПК и да премине към съдиите!

Подлого червендалеста,ужасно много ви е страх точно от Гешев,че е неподкупен и ще ви затвори всичките съвсем скоро та си правете завещанията навреме

Изключително опасно е да има каквато и да е система в държавата, която да бе подлежи на контрол от другите системи. Не можеш да кажеш аз ще си определям бюджет, какъвто си поискам, няма да се отчитам на никого,, ще си работя когато и колкото ми падне и няма значение какви резултати постигам. Важи за всяка институция или власт. Не може и не трябва да има такива. Гешев е прав, ама да се погледне и себе си.

Трябва да има контрол и над прокуратурата и да не зависи от 1 човек. Това да има правосъдие в България, да зависи от 1 човек, е пълен абсурд. Трябва да се децентрализира прокуратурата. Дори да има длъжност главен прокурор, той да не може да определя какво се разследва и спира разследвания. Ако има главен прокурор, може друг орган от много хора, да може да пуска паралелно решения и отменя такива на главният. Когато е през 1 човек е по-бързо, но трябва да може да се стопира. И примерно ако 2/3 гласуват да могат да премахнат главният, ако примерно се побърка. А не като сега 7 години без смяна. Да могат други прокурори и от други области да си повдигат обвинения, дори да не е съгласен. Наказателни дела повдига само прокуратурата. И да има стотици доказателства, не се ли задейства, няма как да бъде осъден извършител на престъпления.

Прочети малко от законовата рамка. Главният прокурор е най-вече административен ръководител на Прокуратурата. Фактическата работа се върши от редовите прокурори. А те са хиляди и е илюзорно да вярваш, че всички са роболепни на Гешев.. Все едно, във фирмата, в която работиш - всичките 15 служителя да обожават началника

Всичките до един се кълнат във вярност на каскета. Ако не го направят, ги командироват прокурори я в Каспичан, я във Вълчи дол, я в Грудово. Оттам пък идват послушници, които ги назначават в Софийска градска прокуратура. Така работи тая система.

Снощи гледах около минута от това, дето му викат дебат Някакъв олигофрен питаше друг олигофрен, дали не трябва да се наложат санкции и на Азербайджан, ако трябвало да сме принципни... И никой от другите олигофрени, не можа да му обясни, че Азербайджан не е нападал Армения, ами просто си връща заграбените от Армения територии Капутин затова и отказа помощ на Армения. Вика '' ааа, ама те не са нахлули на ваша територия'' Това показва нивото на олигофрените, които се канят да управляват и да правели съдебна реформа

На тая прокуратура, по опасното състояние е когато работи. Че е поръчкова отвсякъде.

От както Русчук се превърна в селски анклав замириса на цървул от всякъде а беше хубав град на времето

Жална ти майка, с такова чадо :-)) Русе не го мисли...

зарче отгоре...

Щом се покаже Боко, след него иде Гешо! Голяма активност, хахаха Сега чакам Боко....

по-стабилен от лидера си. Какво ли не направиха, за да го разкарат, но ето на, стои си, човекът, работи си нещо там, все едно ни лук ял, ни лук мирисал. Наверно защото от малък му е свикнал с миризмата в родния край? Знае ли човек, пък и смее ли да пита? Разгеле, да им честитим новото повишение на надника и да илядат, както е тръгнало.

Тя по-скоро е на Тиквата.Прокуроеи от шкалата на Семеоново сте се събрали да безчинствате и рекетирате.

Чувал съм, че Крумчо Зарков редовно усеща страпона на Курнела.

изключително опасно е главният прокурор да е прост милиционер с тежки зависимости от организирани престъпни групи. Оставка, каскет!

Нормално ли е никой да не проверява администрацията и да не ѝ държи сметка как работи с парите и интересите на народа?!? И каква е идеята, ако Прокуратурата няма да проверява администрациите - да се създаде някоя агенция подчинена на Изпълнителната власт, та да може - този който е на власт да замазва проблемите в подчинените му администрации....!! Крум Зарков - внукът на ДС генерал - направо го съшил с бели конци!

А нормално ли е ако откажеш да платиш данък чекмедже за фирмата си и да пратят всички "независими" институции на проверка?

Точно това е идеята. Така постъпи Станишев, "наказвайки " Масларова административно с 500лв. за обвинение за 11 милиона. И ВКС я оправда щото "е наказана" административно за същото деяние... "Ние сме съдебната власт, Лозане"...

Подай си оставка и атаките ще спрат срещу прокуратурата !

Що? За да сложат някой удобен, мълчалив и бездействащ ли? Особено важно - да не пипа олигарсите на БКП..., ъъъъ БСП, като Черепа, например, а?

Той и Каскета си е удобен,питай Гербаджиите...

По ми е интересно да питам Черепа, защо толкова много държи да махне Гешев, та чак клати цялата държава от 2 години??!!? Малко ли окради от българите? Ще му стигне за 3 живота

Чичко,Полицай, Няма такъв Неграмотник

На теб не бих ти дал право връзки на обувки да проверяваш за отвързани! Лайнар! Корумпе гнусно!

*88888

''...Той настоя КС да се произнесе "допустимо ли е главният прокурор, осъществявайки надзор за законност на прокурорите, да им възлага проверки на спазване на законността във всички сфери на управление и на всички административни нива"....'' Че то точно ТОВА е истинската работа на главпрока. това е и основната задача на прокуратурата. Да видим какво ще отговори КС. но съгласно наказателноправната ни теория, главпрока е абсолютно прав. Прокуратурата, а не НС, е онзи държавен орган, който Е ДЛЪЖЕН да осъществява надзор за законност... КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 127. Прокуратурата следи за спазване на законността, като: 1. (нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане; 2. (нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) може да извършва разследване; 3. (предишна т. 1 - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) привлича към отговорност лицата, които са извършили престъпления, и поддържа обвинението по наказателни дела от общ характер; 4. (предишна т. 2 - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) упражнява надзор при изпълнение на наказателните и други принудителни мерки; 5. (предишна т. 3 - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) предприема действия за отмяна на незаконосъобразни актове; 6. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) в предвидените със закон случаи участва в граждански и административни дела.

В последните дни много хора си задават въпроса защо при ТЕЖЪК инцидент на пътя ( с тежко пострадал или жертва) прокурор трябва да преценява ДАЛИ виновния да даде кръвна проба или не , ако виновния откаже ? Защо бе хора?

Май обществото не се чуди точно това, защото не се чуло на някой да са му спестили кръвната проба. По-чудното е, защо никой не взема под внимание призивите на Прокуратурата - убийство в катастрофа, след употреба - да се счита умишлено?!?

Между това да ''му я спестят'' кръвната проба и да я разрешат ама чак след няколко дни ? Моля обяснете!

А вие ми обяснете защо пияни и надрусани шофьори-убийци ги съдят за непредумишлено убийство и им дават по 3-4 години, от които лежат по 1??? Къде е справедливостта в това?

Изключително опасно е Главния прокурор да не се проверява от никои! и 7г да си прави каквото иска!!! И аз МОГА ДА СЪМ ГЛАВЕН ПРОКУРОР !!!!! без да имам идея от право

Той и сегашния няма много идея, какво е право... достатъчно е само да му се прочетат изявленията по разни теми...

Може, ако имаш парички да купиш целия ВСС, иначе ще бъдеш Главен прокурор само в мокрите си сънища. Като гледам обаче написаното от теб, не главен прокурор, ами главен пастир на стадо патки не можеш да бъдеш.

Изкщчктелно опасно е перде кириза на мутромилиционерската мафия да е на свобода

гешев е опасен за демокрацията. точка.