Германският президент говори пред китайски студенти за разрухата на марксизма

Щайнмайер се въздържа от конкретна критика към Китай по въпроса за човешките права

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Марксистката теория е една утопия, подобно на Утопичния социализъм на Томас Мур. Опитите да се приложи на практика са точно толкова успешни, колкото биха били и тези да се приложи на практика нещо описано във фантастичните книжки. Понеже не работеше се наложиха разни промени и марксизма стана Марксизъм-Ленинизъм. После имаше различни вариации като Сталинизъм, Брежневизъм, Преходен период, Реален социализъм, развит социализъм и какви ли още не измишльотини, само за да кърпят един запъртък, един мъртво роден строй, който не се базира на никакви реални научни факти, а единствено на някаква теория. Най-цинично използвайки съкровените желания на хората за благоденствие и справедливост престъпни личности и партии започнаха в името на това "светло бъдеще" да вършат огромни зверства, оправдвайки ги с "революционна необходимост". Ненапразно социалистическите режими в различните държави, под общото има тоталитаризъм бяха обявени за най-голямото престъпление на 20 век. Все още подобни измамници владеят голяма част от света и продължават да сеят зло. Ето ги нашите "социалисти" сред които са едни от най-богатите хора у нас, ето го Мадуро, разсипал една цветуща икономика на най-богатата на петрол държава. Няма държава в света, приложила марксистките принципи на командно-плановата икономика и държавна собственост върху средствата за производство, която да е успяла.

Хората са казали - гроздето е кисело.

А организирал ли е паркинг пред Райхстага за руските и китайските танкове ?

Този е го е ебала гарга!!!

В Китай няма място за марксизъм - наеотдавна едни студентчета се опитаха да се организират чрез социалните мрежи в група изповядваща оригиналните идеи на Маркс и Мао за равенство и социална справедливост. Хвърлиха им един голям бой и ги разтуриха по бързата процедура.

Намерил пред кого да критикува :) Най голямата , най бързо развиваща се и защо не , най развитата в света икономика е Китайската ! Върнете ни безплатните образование , здравеопазване , гарантирана работа , доходи , сигурност , пенсии и т.н пък после говорете ! Тъпаци , ние трева пасем според вас !

Момче чувал ли си да казват за некой че "имал акъл колкото да ходи прав".Ти требва да пълзиш с тоа акъл дето го носиш

Нищо от изброеното днес не съществува нито в в Китай нито в РФ, а СССР няма кой да ти го върне - на бунището на Историята е. Завинаги.

Че кога смогнахте бе ,много сте бързи "Учението" или по-точно бълнуванията на евреина маркс се ОСНОВАВАТ НА НАСИЛСТВЕНО ОТНЕМАНЕ НА СОБСТВЕНОСТА КОЕТО НА ВСИЧКИ ЕЗИЦИ СЕ НАРИЧАТ КРАЖБА.Според него капиталиста взема принадения продукт за себе си и това било несправедливо.И за това така наречения "пролетариат" требвало да вземе власта и така принадения продук да се разпределя по-"справедливо".Но една власт без СОБСТВЕНОСТА НЕ СТРУВА ПУКНАТА ПАРА,ЗАЩОТО УПРАВЛЯВА СОБСТВЕННОСТА.Евреина като всеки евреин не казва в прав текст че трябва собственоста да бъде НАСИЛСТВЕНО взета от теа които я притежават,по простата причина че в едно цивилизовано общество всеки който проповядва такиа "идеи" бива въдворяван,но не в затвор, а в ЛУДНИЦА.За това и той делкатно мълчи за това но то се има предвид,това е дефолтна стойност.БЕЗ СОБСТВЕНОСТА НЕ МОЖЕШ ДА УПРАВЛЯВАШ.Както казах УПРАВЛЯВА НЕЙНО ВЕЛИЧЕСТВО СОБСТВЕНОСТА.Евреина е знаел това, няма как да не го е знаел след като е бит такъв "интелектуал" ,но се е спотайвал за да не иде у лудницата.В русия обаче през 1920г обаче е било друго.Знае се какво е било,да не изпадам в подробности и там е било направено точно това което е премълчал евреина-отнемане на собственоста от цял един народ.На сила.Който се е опъвал-куршум.За това и са тези 56 ПЕДЕСЕИ ШЕСТ МИЛИОНА ЖЕРТВИ НА РЕЖИМА В РУСИЯ.НЯМА СОБСТВЕНОСТ КОЯТО ДА Е НА ВСИЧКИ.СТИГА ДА ЗНАЕШ КАКВО Е СОБСТВЕНОСТА: 1)ФОРМА НА ПРИДОБИВАНЕ 2)УПРАВЛЕНИЕ НА СОБСТВЕНОСТА 3)ПОЛЗВАНЕ ПРИНАДЕНИЯ ПРОДУКТ СЪЗДАДЕН ОТ ТАЗИ СОБСТВЕНОСТ От тук се вижда че собственоста е ОТКРАДНАТА ОТ ЕДНА МАЛКА ГРУПА ИНДИВИДИ от останалото население в тази страна.А това неминуемо ВОДИ ДО ДЕГРАДАЦИЯ НА ТОВА НАСЕЛЕНИЕ. Е ми това на кратко е марксизЪма,ленинизЪма,комунизЪма

А тази дефиниция за СОБСТВЕНОСТА е МОЯ просто съм много умен. 1)Формата на придобиване е различна-да си купиш,да си направиш...и не на последно место-да КРАДНЕШ 2)Управлението е като си имаш ризка да си я закърпиш ако ти се скъса,да си я опереш като се изцапа... 3)А ползването на принадения продукт е др добри джуров да взима 2000, ДВЕ ХИЛЯДИ лв "заплата" когато аз като младо инженерче в зит взимах 100лв плюс 5 лв от др живков които той си отделяше от залъка.Освен това др джуров имаше ДВА МЕРЦЕДЕСА,S280 без преден номер-24 часа рум сървиз на разполопжение,а обед и вечеря за трима души в стола на цк на бкп-хотел рила- е била 2 ДВА лева.

Излъгах,110лв не 100.Ми това са некъде 10% бе, ако знаете кво е процент разбира се.

ЩОм си вземал 110 лева значи и за чеп за зеле не си ставал. Аз като стажант през татово ми даваха 120

Всички, които станаха милиардери благодарение на идеологията на Маркс, го възхваляват. Естествено е, друго не се и очаква. Понеже комунизмът е голяма работа! Особено когато имаш безброй банкови сметки по целия свят!

всячески да се забрани Маркс. Нека нашите немски приятели като Щайнмайер да ни помогнат.

И този е явно тъп като Меркел !

Франце, Франце, тоя експеримент беше заложен именно от вас - германците и западните страни. В интерес на истината не беше съвсем лош колкото и несправедливости да имаше внего, защото сегашните "бизнесмени" са по-големи катили от някогашните капиталисти. ДА оставим настрана, че здравеопазването беше по-добро, пък и съвсем безплатно, както и образованието, което беше на ниво и достъпно според интелекта на хората. Тогава системата имаше едно голямо предимство - педофили, убийци, крадци, измамници нямаше. Наистина бяха в затвора. Пък нямаше и демографска криза, което е най-съществения лакмус за нивото на живота. Та, намери се един вътрешен детонатор, дето разруши цялата система срещу малко пари и една вила във вашета стрна и сега не смее да се прибере в родината си. Това е.

Капиталистите в изречение 3 да се четат като "комунистите".

Експеримента беше заложен, ама осетинския мелез с грузинско име ги прецака и им открадна октомврийският преврат. Е после прати превратаджиите на курорт в Сибир. А въшнст тоя нмама какво да се пъне да отрича Маркс, защото Маркс е отречен преди повече от 60 години от въпросният крацец поппроякор Сталин, който каза на един конгрес че другаря Маркс не е актуален.

Кой раздели Германия на четири и Европа на две - ПОБЕДИТЕЛИТЕ, СССР, САЩ, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ФРАНЦИЯ. Кой пита народите? Маркс беше обявен за икономиста на хилядолетието, явно има защо. Фактът, че една шеста от населението на света практикува марксизма, трябва много да му говири на Германския Президент. Още повече, да говориш в къщата на обесения за веже е нещо като нетактичност. Китай практикува най-новия обществено - политически строй, обединен социализъм и капитализъм, резултат - зашеметяващ.

Зашеметен е само твоя мозък. Това, което представяш за най-нов строй, си е чист тоталитаризъм, упражняван от капиталисти, нарекли се комунисти.

През 1968 година, точно преди 50 години, половин век, асистентът ми по Научен комунизъм в дискусията каза, че бъдещия обществено -политически строй ще е смесица от капитализам и социализам, ще има сливане, както релсите се сливат на хоризонта. Запомнил съм го. Не съм аз който го е проумял. Имаше такива хора, още тогава.

Добре е, че имаш задълбочени познания по капитализама и социализама, но да беше обърнал малко внимание и на правописа ...

Тоааа пъ - намерил къде да се пробва ...

изпаднал германец дрънка глупости за да изкара некое евро за сметка на най великия германец в човешката история.

Разруха има на вашата демокрация.

ама тяхната демокрация е на порядък по-добра от кое да е ваше - и от нескопосания ви 'социализъм' и от днешния бандитски нео-феодализъм.