Германски прокурори разследвали Бенедикт Шестнайсети по дело за сексуално насилие

Като кардинал, а след това и като папа, Бенедикт прокара революционни промени в църковното право, позволяващи свещеници, извършвали посегателства, да бъдат лишавани по-лесно от свещенически сан

Обратно в новината

Коментари - Германски прокурори разследвали Бенедикт Шестнайсети по дело за сексуално насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Католицизмът е нечиста ерес! Само Руската Православна Църква съхранява истинското християнство!

Всъшност ние не ядем хора ... твърде често и не правим сатанински ритуали ... твърде много, ние даже сме много добри хора ... понякога. Сега извън шегата "Тъй и вие, кога изпълните всичко вам заповядано, казвайте: ние сме слуги негодни, защото извършихме, що бяхме длъжни да извършим." - Исус Христос - Лука 17:10 Така че Господ ни е признал за "негодни слуги", кеото е много жалко.

За всичко е виновен тъпият им целибат. Още едно доказателство за отпадането на католиците от правата вяра и истинската Христова църква. Невъзможно е човек да се подвизава като монах в света - православието е установило два начина за спасение - или да си монах в манастира далеч от света или в света чрез семейството. Затова за да станеш поп едно от условията е да си женен.

Това е поредната спекулация породена от вашето незнание, има каноничен начин да си женен и свещеник, не монах и да бъдеш понижен до мирянин след като си бил свещеник за да можеш да се ожениш. Аз не съм нито монах, нито свещеник. но живея сам, имам проблеми, но не мога да ги реша чрез брак.

Иди в най-близката църква в събота сутринта на Благовещение и поговори със свещеника след службата.

А какъв е смисъла от тези свещеници, папи, кардинали, попове и така нататък??? Защо изобщо трябва да ги има? Не може ли да се занимават с нещо по-полезно за обществото? Един боклукчия е 10000 пъти по-полезен от който и да е свещеник.... То 90% от свещениците не вярват в простотиите, които дрънкат за разните господове и подобни измислици.... било имало бог и той се бил грижил за нас... да бе, има.

Свещениците са все едно медицинските сестри и фелдшерите в болниците. Църквата е болница за изправяне на грешници.

Много добро сравнение, поздравления.

Дълбоко се заблужавате, всеки свещник отдаден и служещ на Бога е безценен. Има седем тайнсва католическата църква: кръщение, миропомазание, евхаристия, покаяние, маслоосвещние, свещенство, брак те се отслужват от свешениците на църквата. Никога не сте водили религиозен живот за да знаете че Бог наранява, но и бог лекува когато го търсим и това е безценно.

Ама ти си бил католик ... Ела поговори с наш православен свещеник, изповядай се при него ще ти олекне. Бог да те благослови.

Давност; ЛИПСА на ОСНОВАНИЯ, ама да очернят и след смъртта им, дори.

Има ли изненадани? Има ли изобщо някой който не е педофил от висшите католически свещеници?!?

Абе в целия католически клан ли са такива?

Ако само се плющят едни други (което между другото си е лично тяхна работа) - няма проблем. Да си се плющят. Ама те посягат на деца.... а това вече би следвало да се наказва с незабавна и мъчителна смърт.

Добре де, отидете в Православната църква и бъдете там за пример като при нас неискате, бас държа че не можете. Дори когато гледате жонгльор в цирк отстрани изгкежда че е много лесно и всеки би може да го прави, но не е така. Вие също ще бъдете най-вероятно егоисти и посредствени християни, защото не е лесно.

Със сигурност не плющим малки момченца, като католически свещеници.