Германия забрани износа на оръжия за Турция

Офанзивата е въпрос на оцеляване, отвърна Анкара, която само за 4 месеца е получила от Берлин доставки за 184,1 милиона евро

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям прая:)))сякаш само тя е производител на оръжие...

Интересното е какво мисли Путин за сблъсъка на турците с кюрдите. Какво мисли също така Асад и дали се притесняват. Чудо голямо, че Германия ще забрани износа за Турция. Оръжейният бизнес е печеливш бизнес и друг ще запълни нишата, ако Германия се оттегли от доставките. Ние тук вдигнахме такава голяма олелия заради един файтон мигранти които приехме, а даваме ли си сметка какво означава да приемеш близо 4 милиона. Много са си прави турците, те не искат да окупират Сирия, а си гонят техните интереси да има буферна зона на границата им със Сирия.

Избиваш няколко милона местни жители първо пор предлог тероризъм и после анексираш територията под друг предлог - това са интересите на турция.

Янките прдадоха кюрдите ! Ердоган нарече цял един народ терорист ! Тази война ще е последния провал на този неоосманист ! Неможе да се победи един народ , вдигнал се за свободата си - Виетнам,Корея , Афганистан .........! Колкото по-рано излязат турците от там , толкова по-добре за тях ! Пък нашия човек щял да бяга при първите изстрели !?

западнали цености в действие и чафутски лужи по медиите:)

Някои тук така и не са разбрали, че не е едно и също да произвеждаш коли като Мерцедес и БМВ за граждански цели и военна техника, която да е като Мерцедес и БМВ за граждански цели. Доста големи са разликите, защото и концепцията и функционалността при бойната техника е различна. В тоя смисъл, добри са немците, но не са по-добри от руснаците. Що се отнася до англосакси и французи, те традиционно са си след руснаците и немците, и даже китйците вече са по-добри от тях във военната индустрия.

Другарю , видно е че сте заразан от вирусът наречен "руска пропаганда" което говори зле за вас. Вредно и глупаво мислене базирано на ютуб анимации и дезинформиращи сайтове.

да

Спирайте им завода на Фолксваген и Путин да строи за Москвич и Лада !

Пращайте гастербайтерите в Сибир и Коми !

А кой ще рине лайната на немците?

Новини от последните часове. Кюрдите са минали в частично констранастъпление. Русия и Дамск се намесиха директно. Вчера вечерта пристигнаха първоначалните, днес вече има потвърдени доклади че около 200 руски войници са пристигнали в Камишли. Кюрдска делегация води разговори с Дамаск, като има първоначални доклади, че САА вече е навлязла в Манбидж, като в същото време има потвърдени доклади, че американците са го напуснали...

Ердоган е най-големият турски държавник, наравно с Ататюрк.

Айде взимай вазелина и към Анадола !

голямо нещо. За 4 месеца - 184 мил.евро. Че то един самолет е по-скъп. Кво са внасяли от Германия - сапун за аскера ли?

Ердоган е голям политик.

Ай гити при Ердоган , кът те кефи толкова !

Всички турци извън държавата му се кефят, но на един не му стиска да се прибера на обратно! нъл тий

И тези в държавата също му се кефят, като съдя по гласовете от изборите за президент.

BRAVO ERDOGANE CAMO TAKA. XA XAXAA.....

Идеята е, доларите които Турция е заделила за оръжие, да се влеят в бюджета на Рф и едноврененно с това да дразнят Пентагона. С каквото могат помагат. Дори и един соросоид да получи инсулт/инфаркт, заради тази новина, пак е добавена стойност.

Володя гледай си ибрика.

Хм, тази забрана слабо ще навреди на боеспособността на турската армия. При толкова много изнесено производство в Турция, тя сама си произвежда необходимото оръжие. Като например тези машини на снимката-ACV-15 (различни видове) , не са кой знае каква хубост, но срещу зле въоръжени противници като кюрдите, вършат работа.

Ха ха Германия забранява износа на оръжие, но позволява Фолксваген да инветира там и с техните пари Турция да купи оръжие от другаде. Немците имат нужда от малко осъзнаване, пък Фолксваген сякаш търси по-голямо деградиране след онези лъжи с вредните емисии на автомобилите им в САЩ

Уж ги "глобиха", но сега вече всички разбраха за немската марйа, дори и тези кито не я бяха чували. Продажбите се вдигнаха, има официална статистика. "Глобата" е еднократна, ръста на продажбите е устйчив. Ако искаха да ги накажат, щяха да им сложат мита. Излиза, че немците си платиха една уникално добра реклама. Никой друг не е рекламиран така шумно до сега.

Абе те германците нали още през 1989 година, след като Турция и Ирак проведоха съвместна офанзива, съпътствана с употребата на нервно-паралитични газове немско производство, срещу кюрдите, реши че няма да продава и подарява, щото от време на време и това правят, повече оръжия на Турция;)

Ердоган ми става любимец, толкова се оака, че вече няма връщане назад, до 10г икономическата и съответно военна мощ на Турция ще бъде редуцирана значително, западняците няма да допуснат повече нецивилизовани и диви пустинни народи живеещи 10 века назад да се правят на велики, и то благодарение на стотиците милиярди инжектирани в пръдливите им общества за писледните десетилетия. Мисля, че на ход е Гърция, ако България не беше пълна с русофили и при нас щяха да изсипят маса пари за въоръжаване, ние и гърците сме стражите на входа към цивилизования свят, дано западняците се поучат от грешката си през 14в когато ни оставиха сами да спираме ордите

Много си наивен. Живееш някъде в облаците, откъснат от реалността.

Шепа народ като българите им е разказвал игрите на турчолята през Балканските войни.. Трябват ни още 70-80 ф-ки, Гърците предполагам и те имат поне 100, турците са с общо 300 бойни самолета, повечето доста стари модели, модерните са към 150..

Турция трябваше да бъде модел за другите ислямски държави в региона като светска добре уредена ръжава, за това и се изсипаха много пари там. Дойде неоосманиста и ислямист Ердоган и на път да види сметката на Турция.

Глупости! Ердоган направи Турция по-силна отвсякога. И е светски ориентиран. Не се съюзи с ИД.

Голям праз! Европейския съюз взе да става за смях. Ами ако не е Германия, ще Русия или Китай. Не е ли с пари?

Германия сега да забрани и строежа на завод на Фолксваген в Турция. Нищо ,че е частна фирма, или да и тресне една глоба. Егати и лицемерието.

То германската държава има не малък дял във VW

Германците ще спират вноса на оръжие за Турция, Турция ще увеличи износа на имигранти за Германия ! Шоуто продължава, да му мисли Бокича !

Фолксваген няма да се откаже от корупционната сделка! За парици немците правят някои неща.

Солидарност по натовски ! И ние чакаме защита !

В немската преса пише, че става въпрос за договори от сега нататък! По стари договори доставките продължават! Колко е поръчано по стари договори.... един хер доган знае....Абе бизнеса си е бизнес!

какви лицеиери само! запада под е ги дать на сащ и исрал унищожиха сирия и подкрепа ха терористите а сега скимтят:)

Когато един народ иска обединение и място на картата на света - винаги се получава конфронтация . Това не са терористи - така им е удобно на някои императори , вживяли се във своето величие . Всичко може да се реши по мирен път . Всички хора имат право на съществуване на планетата Земя . Защо хората прокудени от своите земи не отиват при Володя , който само се хвали със силата на своите оръжия .Володя , който е приятел с власт имащите в Сирия , колко мигранти е подслонил и нахранил ?

И защо Русия трябва да подслонява бежанци!!! Русия ли забърка лай...ната в Сирия а,, а в Ирак а в Либия...който е забъркал...лай..ната той ще ги яде ....Русия винаги е твърдяла че Сирия е суверенна и ИДИЛ трябва да се заличат от земята за да се върнат сирийсците по домовете си..... а колко бежанци е приела пребогата Хамерика а...айде бегай у лево

Кой изравни със земята Алепо? Я, преди да ръсиш глупотевини, виж от кога рязко нарасна броя на СИРИЙСКИТЕ бежанци? Дали не е от момента, в който РеФия реши да изпрати войски в Сирия "по молба" на "законният" Асад, за да му отърве кожето?

Володя осигури мир и къщи за връщащите се в Сирия... или с други думи той е единственият който наистина прави нещо за разрешаването на проблемите им-)

на фарисеи и алчни твари...забраняват износ на оръжие,но пък подаряват заводи на фолксфаген за милиарди..

Какво тук значи оръжието от някаква Германия ? Русия е зад мен. Купих С-400. Ще купя и С-500. Подписах договор с Вовата за 45 СУ-35 М. По телефона казах на Дончо от САЩ да поздрави Меркел от Германия. Дреме ми на дедовия. Турция е регионална военна сила, втора по мощ в НАТО. И ще бъде такава в НАТО края на т.г. След това правим нов военен съюз с Русия, Китай, Индия, Иран и Пакистан. Жална им майна на останалите в света.

Индия и Пакистан в един и същ военен съюз!!!Чакам с любопитство да го видя. :)

Че и Китай добавил нашия... :)

Значи Фолцваген може , а оръжия не може А ? Нещо лицемерна ми се струва тази позиция !?!

Ще забрани ли и износа на заводи за Турция?

санкции, санкции и пак санкции

Германия спира износа на оръжия за Турция,ама не спира инвестициите си там! Да спрат Фолксваген,ама няма да го направят,а само дуднат. Ердоган ще постигне целите си независимо,че ЕС го критикува,голяма работа,едни критики нищо не вредят на Турция.

Ердоган си го премести отдясно.

Ей ся става ясно какво още ще произвежда Фолксваген в Турция :)

Сега тези пари ще отидат в Русия,и кой губи и се прави на праведен на фона на подкрепените от Германия терористи в Сирия.

ама Турция всъщност има доста голяма военна промишленост. Те дори си разработват танкове и самолети. Със самолета са до кривата круша, но не е ясно ....

Защо да им спирате оръжието ? Трябва да овеличите доставните . Нали ще им строите завод фолкцваген . Постройте и на БМВ и на Мерцедес . Още пари им давайте за и имигрантите . Накрай и един гей парад им спретнете!

За БМВ не знам, но Мерцедес отдавна са си построили завод там.

PEYTSCH

ОГРАНИЧАВА износа, което не означава забрана.

Не се навирайте там дето двама си мерят патките защото засраните ви задници ще пострадат :)

не е ли по-ефективно да спрат инвестициите в Турция или поне тия дето са във фаза на планиране?

Не, не е по-ефективно, немците мислят дългосрочно, в ЕС след има няма 15 години ДВГ ще се забрани напълно, а Турци

А Турция скоро няма да влезе в ЕС. А войната в Сирия само ще освободи място за емигрантите, така че недейте гледа какво ръсят европолитиците, тайно се радват че ще могат да се отърват поне от една част от емигрантите.

Баш го бОли бай Турчин за Германски оръжия ! Неотдавна , прехваленият Немски танк Леопард , се оказа , че и за чеп за зеле не става ! С безумната си маса от повече от 60 тона , машината се оказа абсолютно непригодна за Сирийските пясъци . Освен , че затъваше в пясъците за буквално НУЛА време , още по-големият проблем се оказа , че танкът практически НЯМА с какво да бъде издърпан и НЯМА КАК да бъде изваден ! Доколкото си спомням , още тогава Турция се отказа от тези танкове ...

Не се кахъри Путин ще им продаде добрите стари Т 72 И всякакви ракети И системи за залпов огън Град Сега му се е паднало Ден година храни както казват рибарите

Ти приятелю, да не би да се съмняваш в качеството на германската техника??? Огледай се добре! На този свят техника правят само германците, всички останали копират. Ако споменатия от теб танк е тежък за пясъците в пустинята, повярвай ми, германците моментално са способни да направят лек танк, летящ танк или какъвто трябва. Просто не им се е наложило. Иначе техника, ноу-хау и знания имат

Видях ги в Карлсруе колко им е капацитета.... Ядене и пиене и да си губим времето.

Ашколсум и еферим за рекламата! Пиши И че сименс правят най-добрите мобилни телефони! Беше то едно време... но подкрепяме Турция! Братя сме все пак!

Фолсфаген оръжие ли е ,швабен?

Германия спира износа на оръжие, но не спира Фолксваген да инвестира милиарди евро в икономиката на Турция...Двулични швайбери!

Почвам да подозирам, че цялата тази простотия е нагласена със съгласието на САЩ и Израел да въвлекат Иран във война.

Не Иран а Египет Една война Турция Египет ще се отрази добре на световната икономика Цените нанефта ще подскочат а златото ще поевтинее

а фолксваген ще спре ли

и кога ще спрат износа за Исра ел?

Ти сънува ли или що?

не мога да разбера защо е тая истерия тук?? Турската воиска е от две години в Сирия.Русия и Асад предложиха на Кюрдите преди време да са на тяхна страна,те не пожелаха.Държаха се като проститутки а сега се отнасят с тях като с такива. Кюрдистанска държава не е имало и няма и да има. Германия пак играе ролята на добрите,но факт е че с Леопард 2 танк се воюва против кюрдите. А Тръмп никога не им е бил приятел.Дреме му на него за някакви си Кюрди. Успокоите се и си пиите кафето.

Турската армия няма работа в Сирия Кюрдите са приятели на САЩ а приятелите на САЩ винаги подеждават Санкцийте срещу Турция постепенно ще се засилват до пълна блокада по суша въздух и море

Голями приятели са няма що??!! Да му мислят наи големите приятели на САЩ ПОЛЯЦИТЕ какво може да им се случи и тогава да не ревът за помощ.Които е Курва се държат и с него като курва.

не бъркай майка си с кюрдите

Днес е имало демонстрации в Берген и Осло- подкрепяни са турците. В Берген е дошло до сбивания. Норвежците също щели да спират доставките на оръжия. А въобще става ясно, че западните държави създават ситуация при която не може да се откаже приемането на имигранти- бъдещето на г-жа Меркел и Макарончо.

А износа на заводи за 1 млрд. евро ще забранят ли?

Ако започнат война Турция и Русия един срещу друг ще е празник за света.

ади да приказваме за неща дет няма да станат

Преди 141 години воюваха и беше празник за България. Но, сега разни чуждопоклонници се опитват да преиначат историята ни :)

Турция и русия са ИД, то се видя

Вова ще им продаде няма страшно!

Бат ти Бойко ще е първият който ще им продаде.