Германия купува 60 хеликоптера "Чинук" от "Боинг"

Федералната република ще плати 8 млрд. евро, но ще разполага с втория по големина флот от вертолети в НАТО

Обратно в новината

Коментари - Германия купува 60 хеликоптера "Чинук" от "Боинг" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слабаци! Я да видят германците какво ние прави. Купуваме само най доброто от най доброто, няма значение, че е скъпо.

Морално остарели хеликоптери, закупени по принуда. Германците захраниха ВПК на САЩ. Ей за това се правят войните - за да има работа за оръжейното лоби...

Ако са хартия, кат' нашти ЕФки, нема лошо ...

Кои вашти бе миндил русоробски

На Украйна.Което е добре за нас европейците

да им свалят електрониката и да я монтират на танковете си Пума, дето масово отказаха да работят на едно учение в началото на годината. Остатъка от вертолетите да отиде в Украйна. Парите за ремонт на остатъка от вертолетите да бъдат естествено платени на САЩ...

Прекалено много Савушкинска плява зобаш..

Въртолейшън отвсякаде

133 милиона долара на бройка ?! Тия хеликоптери до Луната ли ходят ?! После защо хамериканците правели постоянно войни ! Печалбата е сигурно 130 милона на брой !

Тези талиги са произведени през 1962-а година. Американците се чудят на кого да ги пробутат, а немските роби само това и чакат. Колкото и да са модернизирани, са модернизирана версия на 1962-а. Сикорски имат много по-нови хеликоптери.

Опита да ги подменят с нещо по-съвременно постоянно търпи крах. Това са корави добичета, които летят почти без поддръжка във всякакви климатични зони и издържат какви ли не простотии. Всички опити за нещо ново приключва с чуплива машина, която е великолепна за цивилни цели, икономична, ефективна, но трябва да се съхраняват при постоянно осигурен климатизиран хангар. Не стават за военни цели.

Селски комуноид,това са транспортни хеликоптери каквито ватенките нямат и не могат да направят та за това вие така виете-обръча се затяга около мръсната ви шия и скоро ще го затегнем за вас

Ми-6; Ми-8; Ми-26 най-големия в света ..... да им имам нямането аз. Чукча

По всяка вероятност няма да им пратят само чертежи на 60 хеликоптера.

Ко ши прайти с толкуз много вертолети, уа?

зеления ако не изпроси 30 броя язък че е толкова близък с Шолци. 30 броя за десант към Москва.

Пугин осигури печалби за щатската военна индустрия

то тва е първоначалната идея!!! Кой си мисли че е нещо друго се лъже...

На операция Украйна. Деиндустриализация на ЕССР и набутване за оръжия по модела Булгаристан. Демек платете веднага, доставка някога. Идеята е хитра. В момента, в който ЕССР си изхвърли оръжията в Укрия, и няма индустриална база да си ги произведе, ще се взимат от резервите и спестяванията на държавите, нови дългове за да съществува Америка. Най-обикновена и стандартна операция на Краварските ционисти. Ма ще има проблеми тоя път. Няма да е като преди. А подписаните договори при смяна на правителствата спокойно се анулират. Така, че Вангард да не бързат да се радват на новите придобивки. А и това, че си купиха Украйна с парите на Американският и Европейски данъкоплатец също не е сигурно как ще свърши.

"Шинук" бе земеделска твар такава!

Но чит, Чайлок?

Е да видим те само чертежи ли ще получат или нещо поне за спасителни операции

ПОмня серия от три снимки. На първата има автобус, на втората най-големия американски вертолет - Чинук, носи под себе си автобус. А на третата най-големия руски вертолет - Ми-26 носеше под себе си аварирал в Афганистан Чинук. Да им е сладко на германците, с това хеликоптерче срещу руснака. Голяяяям ще го лапат, по традиция.

Искаше да кажеш "съветски" вертолет? Разбирам, истината боли... Русия е бледо малко парченце от могъщия съветски съюз!

обратното е... виж атласа

Хайл, Зеленски! Милиардите за тенекии потекоха. Да му мислят богатите шваби, доста има да ги доят.

Ватна пропаганда с ватни недоактьори, Яа :)

1. Оръжейните лобита подклаждат войната 2. Дават пари на политиците да я поддържат Обикновените хора ката нас мърморят, но нямат голямо значение.

Значи някой е платил на Путин

ами има решение- Пундя си изтегля недоубитите орки и 'оръжейното лоби' остава с пръст в уста.

Късно е, недоубитите орки бая западна скрап помляха ...

Купуват 60 броя транспортни въртолета, за да станат най-голямата флота на НАТО, после тези въртолети ще могат да се ползват от DHL, ако в САЩ не минат демократичните избори …

С 50 бройки искат да станат втората НАЦИЯ.....не държава..... правете изводите от западо....

Да не се пазят от поляците?!

10-20 бройки няма ли да подарят на Зеленски?