Коментари - Германия даде зелена светлина за обучение на украинците на танкове Leopard 2 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Танковете ще донесат мир звучи като "трудът дава свободата". Вий сте идиоти

li si bre brato kolko mnogo mirishe pak na izgoreli poliaci, a germaskite tankove goriaha kato fakli v Siria pak americanskite osven na tvardo po drugo ne mpogat da hodiat tui che zamirisa na izgoriala Okraina

Не за обучение ,а направо за доставка!И то заедно с още 4НАТОвски държави!Плюс доставките на Лондон на танк "Челинджър"2!Плюс готовността на САЩ да достави "Абрамс"!Дупе да им е здраво на Руснаците!

се оправят...? Ти кво ще чиниш

Ало, Ванчо...танкисте...Танковете бяха нещо по твое време. Сега са нещо като играчки. половин час е животът на един танк в реална битка. А тия с 15 танка, най-много да бутнат на някоя баба външния клозет! Още да се си се качил в танка, той е прихванат по въздух (понеже не е коте, а огромна бавна цел), координатите са му пратени където трябва и за след 5 минути му пращат по въздуха "подарък".

Вижте Вагнеровците след последният им бой... https://vp.nyt.com/video/2023/01/24/105672124vi-wagner-topartwg720p.mp4

Lend Lease Над 400 000 автомобила, почти 19 000 самолета, около 20 000 танка, самоходни установки и бронетранспортьори, 90 товарни кораба, 105 противоподводни кораба, 1900 парни локомотива и 11 000 вагона, 4,5 млн. тона продоволствия – всичко това Съветският съюз получава в рамките на американската държавна програма "заем-наем", чиято цел е оказване на материална помощ на страните, сражаващи се срещу нацистка Германия и нейните съюзници. Изключително важни са и доставките на продоволствия (съветските хора на шефа наричат американското свинско месо "Втори фронт"), суровини, материали и части за военната промишленост: динамит, барут, тротил, взривни вещества, толуол, детонатори и пр. "Американците ни пращат толкова материали, без които не бихме могли да формираме резервите си, не бихме могли да продължим войната…", твърди маршал Георгий Жуков. "Нямахме експлозиви, барут. Нямаше с какво да зареждаме патроните на пушките… нима можехме бързо да устроим производството на танкове, ако не беше американската помощ със стоманата?" СССР изпитва особена благодарност към американците за доставките на автомобилен транспорт: леки коли Willis, както и камиони Studebaker и Dodge, които значително превъзхождат по технически характеристики основните "работни коне" на Червената армия - ЗИС-5 и ГАЗ-АА. През 1944 г. вносните коли са 70% от парка на съветските войски. "Studebaker, разбира се, са по-добри", отбелязва лейтенантът от 6-та отделна гвардейска миномента дивизия Павел Гуревич: "ЗИС-овете бяха двуосови, гаснеха при лош път. А Studebaker са всъдеходи, и предните и задните колела бяха водещи. Те бяха и по-маневрени. На блатата в Карелия Studebaker свършиха работа". Стойността на доставките по "заем-наем"от САЩ, Великобритания и Канада за СССР за целия период на войната се оценява на $13,212 млрд., като не всички от тях, според условията на програмата, трябва да се заплащат. През 1947 г. Вашингтон връчва на Москва сметката от $2,6 млрд. Започват преговори, продължили дълги години. Едва през 1990 г. страните се договарят до 2030 г. да бъдат изплатени дългове от $674 млн.

шибай руските фашисти с големи дула в задниците

Има тука 5-6 хюмнета от на Прокопа помиярите плюс още толкова от на Ристю капутите. Киснат денонощно 24/7 по сайтовете, Хем прости, хем грозни, хем ненормални, хем скъсаняци и убитаци, хем и големи помияри.

марш от тука руска свиньо

Току-що казаха по телевизията че Байдън е одобрил изпращане на Абрамс танкове в Украйна. Здраво ще мирише на изгоряла вата скоро.

Умом Россию не понять, Аршином общим не измерить: У ней особенная стать — В Россию можно только верить. 28 ноября 1866

Симо Хаюха[1] (на фински: Simo Häyhä; произношението е най-близо до Симо Хяюхя, но зависи от диалекта – на карелски диалект е Хаюха.) е финландски снайперист, воювал по време на Зимната война (1939 – 1940).[2] Заради нанесените от него поражения в СССР го наричат Бялата смърт (Белая смерть). Воюва при температури от -20 до -40 °C, увит в камуфлажен костюм. Съществуват 542 непотвърдени точни изстрела срещу руски войници на неговата сметка. Според А. Свенсон – командира на неговото формирование – потвърдените снайперски попадения на голямо разстояние с пушка са 219 и приблизително също толкова жертви са ликвидирани с картечен пистолет на малко разстояние.

......даа Леопарди срещу мечки,....бе то ако и мечока ГРИЗЛИ влезе в играта е тогава ще стане.... абе мани, мани...

Само едно уточнение: мечки ГРИЗЛИ като популация и др. особености са в Северна Америка ,а в Русия са основно кафява и черна, горска мечка !!!! Така че .....ГРИЗЛИ срещу руска мечка е интересен двубой и донякъде предвидим !! Но ако се намеси и канадската мечка КОДИАК ,тогава работата става сериозна за руския мечок!! През това време Леопардите може да почиват и да си обучават екипажите!!!! А ,сега де ??!!!

Е́рих А́лфред Ха́ртман – Буби (на немски: Erich Alfred Hartmann – Bubi) е германски въздушен ас, пилот-изтребител и офицер от Луфтвафе по време на Втората световна война. Постигнал е повече въздушни победи от всеки друг пилот в историята на въздушните боеве.[1][2] По данни на германското командване, в хода на Втората световна война е извършил 1425 бойни полета, като в 825 въздушни боя има 352 бала от сваляне или повреда на противникови самолети (от тях 345 за съветски и 7 за американски). За сравнение: най-големият съветски ас Иван Кожедуб има 62. 352 срещу 62...

.....абе така е накрая ислямокомуниста путлер ще получи един 9 мм в тила и с това ще приключи....е то на орките им е навик да трепят царете си, та и на изрода путюю няма да му се размине......

Новият ловен сезон е открит: леопарди срещу мечки !!! Интересна ситуация: леопардите като наследници на тигрите и пантерите от ВСВ имат недовършена работа в Русия, но от своя страна мечките събират всички огризки от бърлогата, за да нападат леговище, което не е тяхно ,ама си го искат на инат !!! Каква драма ,драги зрители и какъв спектакъл !!! Залагайте, че не остана време до края на турнира!!! Печалбите на заложилите за леопардите се изплаща в биткойни ,а за мечките в бели Лади по списък ,като последния свободен номер е за 24 февруари ,2035 г.в 10.30 - 10.32часа и който го пропусне се записва отново, така де : с начале !!! ЗАЛАГАЙТЕ!!! Всеки ще спечели !!! :))))))

Първа Чеченска война 1994 - 96 г: Въпреки че руските войски в и около Грозни наброяват приблизително 12 000, повече от 1500 чеченски партизани (чийто брой скоро нарасна) превзеха ключовите райони в рамките на часове в операция, подготвена и ръководена от Аслан Масхадов (който я нарече Операция Нула) и Шамил Басаев (който призова това е операция Джихад). След това сепаратистите обсадиха руските постове и бази и правителствения комплекс в центъра на града, докато редица чеченци, смятани за руски колаборационисти, бяха арестувани, задържани и в някои случаи екзекутирани.[61] В същото време руските войски в градовете Аргун и Гудермес също бяха обкръжени в своите гарнизони. Няколко опита на бронираните колони да спасят блоковете, блокирани в Грозни, са отблъснати с тежки руски загуби (276-ти моторизиран полк от 900 души претърпя 50% загуби в двудневен опит да достигне центъра на града). Руските военни заявиха, че повече от 200 войници са били убити и близо 800 ранени за пет дни битки и че неизвестен брой са изчезнали; Чеченците определят броя на убитите руснаци на близо 1000 души. Хиляди войници бяха или пленени, или обкръжени и до голяма степен обезоръжени, а тежките им оръжия и боеприпаси бяха конфискувани от сепаратистите. Въпреки огромните предимства на Русия в огнева мощ, жива сила, оръжия, артилерия, бойни превозни средства, въздушни удари и въздушна подкрепа, широко разпространената деморализация на федералните сили накара правителството на Борис Елцин да обяви прекратяване на огъня с Чеченците през 1996 г. и накрая подписаха мирен договор през 1997 г. Сега в Чечения има един сатрап, на когото Путлер плаща, за да му е верен. Няма да продължава дълго.

Крим е нужен за НАТО и за България! За да има контрол над руския флот в Черно море! Крим ще бъде наш!

Аз казах!

Германия е даде и танкове ! 300 танка от 10 държави ще бъдат предадени на Украйна! Орките да му мислят! Идва ред на Крим!

важно е Усрайна да продължи да минава за държава още две седмици.

Алексей Милчаков, ръководител на "Русич", "Вагнер Груп": - Я нацист https://youtu.be/jif5UemZQoU?t=1201

Всички тези войнолюбци ще ни вкарат във война всички нас! Украйна е толкова корумпирана,а никой не вижда или се прави че не вижда.Парите на данъкоплатците в Европа и Щатите отиват може би в някой джоб...Та те сикат непрекъснато пари и оръжия!!!!

България когато беше с Германия беше на три морета.. и нямаше македонска нация.

Щерев, ти си дебилен олигофрен. България изгуби и е губила най-много винаги, когано е била с Германия. Чети малко история. Не я бълнувай. Психичноболен ФОБ.

Другарите от БКП ,Москва и Белград нямат интерес да сме в добри отношения с българите под сръбско и руско владичество. Те измислиха македонската нация и език да сме в служба на Москва. Нямат интерес да сме в добри отношения. За 500 г османско робство българите запазихме религия, имоти, традиции , а за 50г руско иго направиха българите македонци насила и ги накараха тези братя да мразят всичко българско и родно. Сега пак разни професори на партията и президенти се опитват да ни скарат за да не са Македония в ЕС и НАТО. Не бъдете наивници а мислете!!!

Стоян Новакович е измислил македонската нация бе тапир Прочети кой е и се гръмни

Слава на Украйна!Украйна ще победи!

Глупости, замазват на хората очите. Уж обучение, воюват поляци, англичани. Шило в торба не стои. Моите близки казват, кои воюват.

Ха ха ха ха Украинската опозиция пита Къде са 2567 танка на укропитеците? Сега се радват на 20 Ха ха ха ха Ха ха ха ха

Купувайте Руски моменти!! Моментна стойност = 0, но монетите на несъществуващи държави са най-ценни!! Последвайте ме за още финансови съвети

Ха ха ха ха Аз пък, ще си купя 10 килограма яйца от Покрайна Ха ха ха ха Ха ха ха ха

бе ще лапате на Путин дедовия ама тряй...

И помощта на германските нацисти няма да помогне на укронацистите.

но ще помогне на путлеронацистите за пътя към гробищата..ха.ха

Истината боли, а деби?

И храмът ехтеше от моми, невести, кат падаха в кръвье или в безчестье! И САЩ от свода, през гъстия дим, гледаше на всичко тих, невъзмутим!...

Абе защо скверните българската историческа памет и паметта на народния пистел и поет Иван Вазов с подобни глупави и неуместни аналогии. Нерде българските бунтовници, които са убивали децата, жените си и себе си, за да не бъдат изклани от турците, нерде войната в украйна. Нерде Бог, нерде САЩ.

Ако Германия влезе във войната срещу Русия, руснаците ще ги изтрият от картата. И нас покрай тях.

На тези не им ли беше забранено да имат войска и оръжие во век и веков? Много къса памет имат.Защо ще помагат на Украйна, която нито е в ЕС ,нито в НАТО?(нарочно задавам тъп въпрос).Отговорът е само един..- Неописуем страх и мечта за отмъщение.

Защото и едните и другите са нацисти и отново се събират заедно както през ВСВ

руският шпионин пак се изказа

Уволни и другия си заместник Тимошенко Този чифут ще бъде набучен на кръста на Руската лавра където пусна бандеровски фашисти с автомати Калашников да пеят химна на Бандера пред олтара Хвърлете Йвлвлниците на окупатора бе терористи.Вземете. М 16 и си ЕПМ

е пълен капут Със тези стари бракми ще ядат казашкия до сливиците

Ma ти верваш ли си?!? Ако е така, то най-добре поговори с някой читав психиатър.

във войните в Кувейт и Ирак не само, че не се дърпаха ами се надпреварваха кой да си покаже танковете. даже американците се похвалиха, че в Кувейт или Ирак не мога да бъда точен, не са загубили нито един А1 Абрамс. Само че на фона на войната в Украйна онези телевизионни войни си бяха направо оръжейно изложение-всеки гледа да спечели купувачи. В Украйна е друго-има голям риск да се окаже, че в реални бойни действия американските, германските, френските и английските танкове не са толкова ефективни. Може да се окаже, че ако Полшо прати 15 танка още при първото стълкновение нито един да не се завърне в базата. Това са търговски продукти в които са вложени милиарди и никой не иска да рискува. Първо ще са само за обучение, после ще кажат да са само за отбрана, не за офанзива а накрая и за евакуация.

Изпоизчукахме се на жени на Азовци Пълни са с пари и по долу от Мерцедес не карат. Дано войната да продължи дълго

Ха ха ха ха И 10 килограма яйца им платете

Нама какво да губят време с обучения направо да заминават обучените Който е сърбал попарата обаче знае

кой ще ги кара тия танкове в усрайна - всички живи запаса са на море у нас. освен ако не искате да ви пратаят вас смеещите се еуроидиоти

Орките дето бягат за Монголия, те ще ги карат...

Тегаво викаш взе да става в рашка говняшка а?

Да вземе да се застреля.ЕВРОПЕДАЛСКИ КОПЕЛЕТА СКОРО ВИ ИДВА КРАЯ.НЕ САЩ И ЕС ЩЕ ВЪРТЯТ СВЕТА НА МАЛКИЯ СИ ПРЪСТ.ЗАТРИВАЙ ЕВРОПУМИЯТА!!! ТЯ УБИВА С БОЛЕСТИ,МИЗЕРИЯ И ФАШИСТКИ ЗАКОНИ И МЕРКИ. НЕ НА ЕСЕС!!!

Успокой се чадо да не се гътнеш, иди врътни една свирка на бате ти копейкин и ще ти олекне...

Идат нточените леопардчета ..Русишите ще паднат от смях...Хехе .К52 и Ми 35 ще ги трепят като зайци..

Само че украинците имат вече много по-способно ПВО и въпросните хеликоптери след тежките загуби вече не смеят да приближават фронта, ами мятат НУРСове с кабриране колкото се може по-наделече. После фантазират какво са 'улучили' за Конашенковите сводки. Няма да си зъл за дълго още :)

Във фабриката за руски тролчета педерастчета му викат злият, защото като му се изпразнят в устата ги хапе...

Цялата еврогейска Танкова коалиция събра 8,78 танка, 2 вериги и 12 снаряда. Да ви е...ба май...та нещастна.

Сащ набутаха 100 млд в корупция и оръжие в Изсрайна ..Трябва да спечели нещо...

Оттука ви думам ,че тая с танковете е много ялова история ..Рф има 15000 танка..Това е да се продаде изгодно стока и да се сговнява положението...Не че е малко сговнено..

за укронацистката смрад!

За ATACMS 300км обсег И ПВО И Леопарди Стига игрички Със скопени HIMARS

Изсрайна и обещаха ,че ще заживеят като в Люксембург ,само да трепят руските ...Ще има рев ,кръв ,сополи и сълзи .Не искат да умират руснаците ,хехаха...Прости укроподлоги..

А защо еталонът ти за добър живот е Люксембург - от "лошия" Запад?

в 2012 беше обещал на подниците си стандарт на живот като португалския.. те едва ли помнят обаче.

зелена светлина за руските ракети в Германия....Този път Шолц ще се самоубива!

Началото на края на нашата Европа. За съжаление паднахме до дъното арогантни г@золизци и подлоги на англосаксите като поляците да въртят на пръста си и да изнудват целия континент.

Разквичаха се като скопени миризливите ватници. Ще папа рушняци леопарда . Бу ха ха

НЕМСКАТА ВОЕННА ТЕХНИКА СЕГА ШЕ ЗАБЛЕСТИ В ИЗТ ,ИЗСРАЙНА ..18 млн за танк Леопард..Дали ще има пазар ??.Нещо увъртат , НЕмците.

Един зъл путиноид драска десетки идиотски коментари и се пъне да ни убеди,че русислямията има някакъв шанс за победа.