Какво ще видим на военния парад в София (снимки)

Повече от 1300 военнослужещи и над 35 верижни и колесни машини, както и 12 самолета и вертолета на ВВС ще участват в тазгодишния военен парад на 6 май.

Обратно в новината

Коментари - Какво ще видим на военния парад в София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега какво..... Ще има парад, така ли?.....Ще извадят експонатите от Военноисторическия музей ли?! Че това, на което сега викат парад и Българска армия си е чиста проба посмешище..На фона на НЯКОГАШНАТА ИСТИНСКАТА АРМИЯ НА НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ... РАЗПОЛАГАЩА С НАД 2000 танка Т-55, Т-62 и Т-72, 3000 БМП-1,БМП-23,БТР-60 и влекачи МТЛБ, към 3000 оръдия и минохвъргачки, 300 бойни самолети Миг-21, Миг-23, Миг-29 , Су-22 и Су-25..60 бойни хеликоптери Ми-17 и Ми-24.... И над 150 00 войника..... НАД СТО РАКЕТНИ КОМПЛЕКСА СКЪД, ТОЧКА, ЛУНА И ОКА-РАКЕТНИ КОМПЛЕКСИ ОТ КОИТО ВСИЧКИТЕ НИ СЪСЕДИ ПО НАТО СЕ НАСИРАХА... И СЕГА, къде е тази армия, А? И какво стана с всичките тези оръжия а господа ПРОДАЖНИ ЗАПАДНИ еврофекли? Да не би случайно да ги разпродадохте тихом мълком, и то на безценица в Африка и Азия а? Нещастни боклуци продажни!! За 25 години разпродадоха всичко..И сега, с няколко музейни експоната искат да ни внушат, че България все още има армия?! ПАЛЯЧОВЦИ!!!

На това му се казва "На гол задник - чифте пищови"! Лошо е, че е за сметка на данъкоплатеца.

Как нашите про-американски и про-натовски послушници се осмеляват да демонстрират военна мощ с въоръжение и техника-руско производство...!?Но ..да знаят ,че и с това се печели война ,ако има обучена и мотивирана войска...!

Абе какви са тези паради копиращи руските и сев.корейските ама ония има какво да показват... а за какво го показват те си знаят. Не съм видял американци,французи,англичани да правят такива глупости. Хората си правят готина хореография с гвардейци облечени като войниците на Г.Вашингтон или тези на Наполеон някои са на коне други пеша и става супер. за капак минат три самолета и пуснат малко дим обикновено в цветовете на националния флаг и до там!

Това че не си видял, не значи че не правят. Правят си хората, ама не ги показват тези неща по босфор тв

...аве,...нашите знаят ли че битките вече не се водят с танкове ?!

С125М, НЕВА,от 1976г.егати армията, егати парада

Той и калашника е от 1947г. ама още е на въоръжение;)

Със ЗРК С-125 Югославската ПВО свали десетки самолети включително невидимите F-117,който тихомълком бе изтеглен от въоръжение.Това че е проект от 70-те не значи че не е опасен.То и френските ракети Екзосет са проект от 70-те ама с доказана ефективност и не съм чел някъде да ги изтеглят от въоръжение.

. Браво за коментараааа

Бре, мама му стара! Страхотна американска техника! Фантоми, Патъни, Дейви Крокети и так далее. Ха! Ха! Ха! Българио мила, 'дигни си гащите!

и може да се движи, лети, и да шава се събира на парад на Въоръжените сили на Блгария!?!?! Смешни сте с тези свои напъни господа управляващи, смешни и жалки!!! От началото на прехода до сега, под диктата на американците и в интерес главно на югоизточната ни сйседка, унищожихте стотици хилади единици истинско годно за водене на бойни действия въоръжение и техника и изхвърихте от армията по най-унизителен начин стотитци хиляди високо подговени, перфектно обучени и отлично натренирани за истиниски, реални бойни действия воненнослужещи от всички звания и длъжности в армията, а сега се пъчите като гащати петли с остатъците от всичко това!!! Та с това което показвате не можете и един ден реални бойни действия да издържите и не можете и един вражи батальон да спрете на границата ни, камо ли да зищитите цялата ни !!!

6 май е ден на храбростта и на него задължително се освещават бойните знамена! Знамената, знаменосците и представителни военнослужащи да, но останалото, защо?

За да преброим на площада всичкото което ни е останало от някогашната ни армия ..... то друго си нямаме за съжаление ........

Ще премине това , което е останало от "лошия " социализъм и СССР ! След 25 години дивашки капитализъм и мъки са закупили няколко бронирани автомобила по корупционни схеми ,които са предназначени за улични безредици в случей, че се разбунтува народа !?

Я главнокомандващият впрегна цялата си военна мощ и вдигна самолета. Чехльо мамин , нема втори мандат па ако ще и Папата да те предложи.

абе какви са тези русофилистични приоми? на кой му е нужен парад. Това го правят само обезкуражилите се нации. Всеки знае, че куче което лае - не хапе. Аман от пинчарски номера... да си покажем военните. Брее... скапаняци.

питай плювню

Ейй я си представете Мавзолея още да го имаше и ПОЖАРНИКАРА от там да приветства парада, ше се на.е.е от кеф - ученика достигна учителя, ма Мавзолея го няма, бай Тошо го няма, сал ПОЖАРНИКАРА ни остана ...

Като ви чета коментарите и казвам ви сериозно. Вие ще сте доволни само ако на Гергьов ден от Мавзолея ви маха Путин в св Ал Невски пее хора на Червената армия и на метростанция Сердика лежат мъртвопияни руски войни. Инак човек не може ви удиса.

Напротив, ако сега можехме да направим парад като този на 9 Септември 1984 или по-добър наистина щях да съм доволен. Ама сега цялата армия е по-малко от това което беше тогава на площада. А за Путин какво да кажа? щом си смени жената с 32 годишна гимастичка и то с акъл... мога само да му завиждам :) докато нашият жена му го смени с мъж.

Явно, целта на така наречените български политици е чрез това мероприятие на беззъбата българка армия да "страхуват" модернизиращата се Червена армия и най- вече софиянци.

Ония страхливци Плевнелиев и Тиквата дали ще извадят затворите на всички АК-47 на парада? А дали с бронирани лимузини ще ги закарат чак до трибуната? Навремето Първанов поне в това бе мъж- ходеше до трибуната пеша

Нали критикувахме парадите, че руснаците дрънкат много оръжие и т.н., а ние защо го правим /още/. В Германия и Англия имат ли паради всъщност?

А Кугърите ще Фъркат ли, дано да е слънчево, че те май в дъжновно не летят , от картон ли са що ли ? Дано е слънчево че да вдигнат и самолета, той Найденов преди не можа/ за Мая сигурно го вдига/ било лошо времето !!!

Драги колеги от форума, и вие мили деца ето четете каква арвия сме имали, и какво въоръжение а не като сегашната бутафория, четете и знайте, намерете статията и ще се учудите -bgr.news-front.info

аззз

ще видим като всяка година стара съветска техника демотивирани войници и много ама много политици, които неясно какво правят на парада, ще видим и адски много полиция, която не дава на гражданите да доближат парада, ще видим калпава организация на движението задръстени улици и прочие типично български простотии....

Управниците са вредители! От тия 20-тина милиарда дълг, дето ги натрупаха за боклуци, ако поне половината бяха дадени за въоръжение на армията, щяхме да видим F-22, Apache, Леопард-2 или А-1. Т-72 са ковчези - през Пустинната буря Саддам имаше към 3500 от тях, ама за нула време изгоряха....

Разбира ти на тебе кухарката от Т-72. Танковете на Саддам бяха Асад Бабил - иракско лицензно производство. Получили лиценз от Полша. Нямат нищо общо с руския Т-72. Разработен от Ирак на база на най-стария Т72 от 70-те години без съвременно оборудване и екипировка.

F-22 Ще видиш през крив макарон, той е забранен за продажни извън САЩ! Орязания му аналог е Ф-35 , ама там се видя пълен провал. Най-много да видиш Ф-16 трета ръка, внос от Танзания на цената на нов

Имам чувството, че чета за въоръжените сили на Бурунди

Сирийската армия, която 5 години води война срещу финансираните от вън терористи е в пъти по-добре въоръжена от нашето подобие на армия. Хората имат модерни танкове Т-90, около 30 изтребителя МИГ 29 и няколко ракетни комплекса Бастион. А ние ужким велик член на НАТО имаме няколко останали от бай Тошо руски машини и с тях ще пазим държавата

Браво!!! Да живеят военните паради!!! Всеки човек се изпълва с национална гордост, наблюдавайки какви средства за убийства и разрушения притежава неговата страна!!!

Офшорко пак ще опорочи хубавата българска военна традиция. Дано вали дъжд и танковете да не излязат

Някой го написа. Жената на Офшорко го бие с чехъла по главата. И то пред строената войска ... Това е невъзможно. Офшорко може да се скрие в някой руски танк. А жена му да пердаши по купола с чехъла, колкото иска

Това е жалката картинка ,цялата техника която ще показват ,с изключение на джипките и кугарите е на повече от 40 години ,навремето цялата тази техника без авиацията беше в състава на само един преден отряд ,въобще се чудя защо чехъла излага армията и харчи пари за този "парад".

Ами заради антикварите-40 годишна,отлежала, има вече и номизматична стойност....

А само авиацията на бойно дежурство беше повече от цялата ни сегашна годна да лети.

Нали във военният музей взеха трабанчето на Соломен Паси, дето като американски агент първи предложи да сме в НАТО. Като гледам какви коли (пардон, военна техника) ще минават, най-добре отпред да мине трабанчето. ;) Може отстрани на прозореца да се подава Азис и да развяват флаг на обратните.

СМЕШНИ СТЕ. МАХАМ СЕ.

Изчезвай по-бързо!

Офшорко е решил да конкурира и засенчи военния парад в Москва. И да сплаши руснаците. Това е част от военната стратегия на върховен главнокомандващ Офшорко

Само да не се появи бившата му жена с чехъла, че туко виж се е скрил някъде! ;)

Ще видим смешки!

И ся кво - за "прощалния" парад на Чехлю ще похарчим едни пари. Ама пък ще покажем единствената по рода си действаща музейна експозиция на старо оръжие в съчетание с изпълнение на най-големия мажоретен ансамбъл на Балканите - т.нар. Българска армия... Ако не беше трагично, щеше да е смешно.

парад или пародия? - и в единия и в другия случаи - ненужно и безсмислено!

Най боеспособни са музикантите от военния оркестър.

Хубаво е, че ще има парад за да види в какво състояние е българската армия, а и така военните ни ще придобият опит с военната техника. От цялата техника, която ще се покаже какво произвеждаме у нас за да се гордеем, че сме независими? Оръжието и горивото руско, джиповете - западни и американски, а обещанията за по силна армия натовски. Срещу високия членски внос в НАТО и безплатно дадени на американците бази имаме праисторическо оръжие, което не работи в лошо време и представлява огромен интерес единствено за братята роми. Единствената ни добре поддържана военна техника са бронираните депутатски мерцедеси.

Танк Т-72, боже мили опази. Това е година на производство около 1980. А от сухопътните войски ще отменят ли парада ако вали?

Сам по себе си Т72 не е лош танк, но за да отговори адекватно на съвременните условия на бойното поле му трябва значителна модернизация, за която БГ армията естествено няма пари... така че за паради е идеален! :)

Ще имали мажьоретки дето ги спряха при зарята на Великден????Смехории на квадрат защото пари крадът на поразия ама все ревът че няма..Сега е ред и синода да им върне гърмежите и военните маршове като започне богослужение по средата на ''парада''им за да ги изненада

От какъв зор тази патардия по Кремълски образец?!

Парада за Гергьовден се чества от 1880 година с указ на княз Александър Батенберг. Тогава е бил на 23 април. През 1916 година преминаваме към Грегорианския календар и се измества на 6 май. Няма нищо общо с Кремъл и техния парад. Той е за деня на победата и е след ВСВ.

Пак ли автоматите на маршируващите военни ще бъдат без пълнители?:))) Голямо шубе е това страхът от народната любов.

Аз ще отида на военния параф, за да се порадвам на героичния ни главнокомандващ - Офшорко. Който с пилешки гласец ще поздрави славната българска войска.

Циркът ще е пълен, дано мине без инциденти.

Прогнозата е за слънчево време, така че ще трябва да се лети (дано не са забравили как се прави, че иначе ще има доста жертви), щото ако го пропуснат сега не се знае догодина какво ще е времето, нали БГ авиацията сега лети само от парад на парад...

По-добре нищо да не виждаме, за да е по-малък срама... ...Ей, така по-скромно, като миналата година ;-)

Ще се разплача от умиление ... Страшна сила сме! :)

Говорейки за парада и каква техника имаме. КАКВА Е ПОЛЗАТА ОТ НАТО ЗА БЪЛГАРИЯ. ПЛАЩАМЕ ОГРОМЕН ЧЛЕНСКИ ВНОС. Русия едно време ни даваше почти безплатно оръжия защо САЩ и НАТО не го правят а си пробутват тук боклуците за огромни суми

Абе каква руска заплаха бе? Мен от руснаци не ме е страх! От рускини - още по-малко!

А теляците от баняджийския взвод, нашата афганистанска гордост, с въоръжението им ще ги видим ли? За един "експедиционен" корпус питам...

ТОЕСТ НА ПАРАДА ЩЕ НИ Е ЦЯЛАТА "ВОЕННА СИЛА".

на гол тумбак чифте пищови... ама бутафорни