Президентът: Армията ни е символ на държавност и храброст

В съзнанието на българския народ нашата армия винаги е била символ на държавност и храброст.

Обратно в новината

Коментари - Президентът: Армията ни е символ на държавност и храброст | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе пушилките отминаха. Вижте си проблемите и направете реформи. 27 год. Имитирате нещо си. Хората ви бягат не само заради парите !!!!!!!

Гордеем се с президент като гн Румен Радев

толкова реване за пари не бях чувал скоро... а нещо да реформираме по въпроса с кражбинката от армията..ниц..

Радев защо висшите военни получават ЗАПЛАТА + ПЕНСИЯ 3000-4000 хил. лева ? В коя армия го има ? Май не можеш да вникнеш в проблемите и. Затова хората ще бягат и ще я ПЛЮЯТ. Вътре има БАКИИ и не всичко е О.К. Десетки съкратени и изхвърлени на улицата офицери и сержанти ОБИДЕНИ, ОТЧАЯНИ, ОГОРЧЕНИ И ОЧЕРЗЕНИ ви храчат и таят в душите си реваншизъм. Истината е по-друга.

Един дезертьор от армията ще ни говори за силна армия, човек, който избяга от отговорност, след като докара военната авиация до колапс, седна на топло, зае театралната синекурна длъжност и стана марионетка на две комунистически жени. Този дезертьор не е нито офицер, нито политик, нито мъж, а нагаждач и селски тарикат.

Ти си пълен кредитен.Кой Плевньо ли реформира армията.Генерал Радев е истински главнокомандващ а не страхливец.

Армията ни е смачкана, унищожена и не става за нищо, да, символ е на държавността, няма държава-няма и армия. Такава армия, смачкана и унизена не сме имали и след Ньойския Договор. Срамота е войниците да бъдат платени шкембелии, да имаме десетина танка, 3 изтребителя, 3 хеликоптера и 3 бойни кораба. Кой и защо унищожи армията ни и с каква цел?

ТРЯБВА ДА ВЪРНЕМ ДОСТОЙНСТВОТО И АРМИЯТА СИ ДРАГИ БЪЛГАРИ!!!

Днес е Гергьовден и празник на българската армия.Честит празник българи! Днес не е ден за конфронтации.Между другото страхотна и актуална реч на президента Радев.Весело изкарване на празника!

Вие ходете на война, аз ще си седим у къщи ! НЕ МИ ПУКА !

Радев, армията е символ на корупция, бадженачество, фарчене на народна пара ! Да се реформират. После пари.

Такава смешна и жалка армия България никога е нямала.Няма силна държава без силна армия.

не можем да говорим за армия , за войнишки живот за порядки че дори за воински морал - ние просто нямаме армия ако не се броят стотината еничери които дори не могат да застанат мирно камо ли да маршируват - ние имаме армия от генерали - много вожд малко индианец.

Така е за днешната армия. Но дали се казва истината за т.н БНА в НРБ. В Северна България бяха военните училища,а в Южна,близо до турската и гръцката граница няколко бойни поделения и ...това е. Служил съм в поделение,което имаше за задача за окомплектова мотострелкови полк при мобилизация. Старо,руско оръжие втора ръка,обилно намазано със смазка,износено войнишко облекло,пропито от миризма на нафталин,руски,български и трофейни немски каски - смачкани на много места и с ожулена боя,кожени зимни кожухчета останали още от боевете в Югославия и Унгария през ВСВ. На много от тях имаше дупки от куршуми. АК бяха производство от началото на 60-те години. Автомобилния парк -основно остаряла чешка "Прага". И при това положение командира на полка бодряшки заявяваше,че при евентуална война,нашия полк трябва на третия ден да бъде в околностите на Солун!?! А задачата на българската армия беше при един конфликт с НАТО да задържим за ден-два турците и гърците на рубежа Стара планина докато дойдат братушките от Одеския и Киевски военен окръг. Я не говорете глупости за силната и голяма армия при социализма. Един голям,надут балон - това беше тогава. А сега и балон не е.

Бог ни даде добър Президент , дай боже скоро и добър Премиер !

Имам познат военен, ходи в някакво село и спи там една седмица, а после три седмици почива. И за това спане се води първа категория труд. Президента Радев говори за по големи социални придобивки за военните, акъла не ми побира, какво повече може да им се даде.

Само военна плячка може да накара военен да се задържи в армията. Имоти на олигарси,парите им на наркодилъри,и крадливи политици!

Да се разреши на българина да стане отново войнуган! Да му се даде възможност да закупи танк,противопехотна и танкова мина ,гаубица миномет,стрелково оръжие и да направи домът си непревземаема крепост с противо-атомно скривалище! Българинът да има право да кара изтребител,управляемо торпедо,ракета и каквото му попадне под ръка! Да може да покрие с противопехотни мини достъпа до къщата си и да сложи гаубица за право мерене в спалнята си на прозореца. Всяка българска домакиня да може да се упражнява в стрелба с тежка картечница по жива цел,в рамките на едно-седмичен период. Българинът да има право да отвлича депутат-олигарх или наркодилър и да го използва като роб в градината си за нуждата на стопанството си и за изхранване на челядта си! Да може да се използва като военна плячка всякакво имущество на олигарх,депутат, политик за собствените си нужди като 20% от цялата плячка да отива за държавата! Безспорно най-справедливия закон на прабългарската държава !

Еее ,малко е в повече! Няма нищо общо със Евро-Атлантическите ценности и Хелзинския Комитет! Как циганина ще ти стигне до двора ще ти пребие пенсионерката и ще и гепи парите?Не става тъй!

Я!!! Някой защитник на олигарх,наркодилър или крадлив политик ми е сложил минуси?

Солдат-дума с происход от латински-солди -пари. Платена армия! Войнук-войнуган-човек с военни умения привикван по време на война за задължителна военна служба за отбрана на родината!Неплатен!

наемник, платен войник

Глупак!!!! И това ако е "армия"- ега ти и държавата!!!! В момента "армията" ни НЕ Е състояние да изпълни конституционните си задължения, тоест ЗАЩИТА териториалната цялост на страната!!!!!!!!! НЕ Е в състояние!!!Нямаме нито танкове,нито военноморски сили, нито военновъздушни сили, нито качествена артилерия!!!!!Просто България в момента е разграден двор!!!!!Трябва да се ТЪРСИ СМЕТКА на политиците довели страната ни до това жалко състояние!!!!!!

нали сме в НАТО , каква армия трябва да имаме, само логистика и колкото за парадни случаи войници. нали си нарязахме танковете за скраб и дадохме всички снаряди, мини и прочие за утилизиране. сега пък новия министър искал, моля ви се, да връща редовната войска ??2

Ако някой има желание може да види You Tube парада по случай 1300 години от основаването на българската държава.Та там само оркестъра е по-голям от парада днес барабар с част от публиката.Та там само една редица от блока е с повече военнослужещи отколкото цял блок днес.А бойната техника не е представена в будикови единични бройки,а по 20 броя.Като това не е най-мащабния парад.

ЦИТАТ"""" България никога след освобождението не е била толкова силна колкото през този период. Имаше население от 9млн човека и армия с въоръжение от което се опикаваха от Анкара до Виена. Защото толкова беше обсега на ракетите сс23,които ни поставиха като първо условие да нережем,за да ни приемели в нато. А всъщност,за да станем беззащитни. Страната ни загуби 30% от населението си за 25год "демокрация" по пътя на проповядваната от нпо-тата педерастия. Такива загуби нашата история не помни даже по времето на националните ни катастрофи. И ако имаше неплатени от запада сми-та,щяха да обявят сегашното ни положение за 3-та такава. България беше на 27-мо място в света по индекс развитие на ООН,а сега е след банановите държави. Каквато и е целта на КУРаторите ви. На олимпиадата в Сеул бяха завоювани 35 медала!!! Зад Бг бяха държави като Франция и Италия. Храните на НАСА до ден днешен летят в космоса по технология създадена в наш институт. Имахме 2 стерилни помещения за производство на компютърни чипове(правец,) по време когато Западна Германия с цялата си икономика имаше само 1 !!!! Да не говорим за многобройните заводи произвеждащи от оръжие до платове. И вс това беше постигнато по това време. Времето ще отвее боклуците и националните предатели като вас,които най-много мразят родината си и се радват,когато е слаба харчейки 30-те сребърника спечелени чрез разрухата и. И ще оцени трезво достиженията на страната от този период.""""

++++++++++++++++++++ +++++++++++++++++++++

Как го беше реднал ВАНЧЕ Михайлов на стр. 77 от "Спомени", агентино "Иван", как - "- Сузъ бе, кенефъ-оолу!"?

По речников фонд и когнитивни възможности ,личи ,че посоченото от вас място обитавате и се чувствувате удобно и уютно

Българина с оръжие-1300 години история от които 700 под робство!!! Две национални катастрофи ,загуба на територии и безброй жертви! Тежки репарации и глад в следвоенните години и източване на националното богатство! Хранене на 20-30 хиляди тропаджии по плаца с забучен парцал на кол,и източване на държавната хазна в полза на чужди военни концерни! Толкоз за ДЪРЖАВНОСТА и СЛАВАТА!

Да, армията ни е била символ, ама някога, но не и сега! През последните 70-тина години офицерите в нея служат само на счетоводителите и после източват НОИ. За другото просто са забравили!

Сенкевичу! Възкръсна Полша, а ти загина. Дойде свободата, а ти замина. Казах ли право? Не ,полски сине:Не гасне слънце , Духът не гине! ,,Поздрав" на всички ,,русофили"!

Сегашната армия е символ само на гниенето и затриването на Българската държава. Язък за момчетата на Царя Освободител дето си оставиха кокалите тук ..... Разбра ли бе лампаз президентски?

те са използвани за други интереси, не за теб! Никой не е дошъл да си остави кокалите за някакъв трол от Враца! Това са прости руски селяни, предимно неграмотни, правят каквото им кажат!

Момчетата и по-точно робите на Цар Освободител са се борили за разширение на Царство Русия. Цар Освободител се е сдобил със земи за империята си и в Азия и в Европа след тая война. Момчетата са му били професионални войници, на които се е плащало и са служили по 20 години.

Ти да си чувал приказката " На подарен кон зъбите не се гледат"? Такива, като теб оформят мнението, че сме едни долни неблагодарници!

не е ли Пушкин, Лермонтов, Толстой, Достоевский, Чехов..? Какви кокали? Кокали отвсякъде!

Радев какво стана с ген. Тонев ? Във ВМА са 3000 хил. души персонал. Нямали хора. 2 % от бюджета за сметка на хляба на народа. БА е НЕреформирана бюджетна институция. Много вожд, малко индианец.

Така е от 1944-та! Трябвало е на всичкото партизанин да намерят службица, за да са доволни.

нямало пари за армията?Кво стана с имотите на армията по морето?И преди седмица си разпределиха стотина декара на първа линия.Вместо да си ги защитават,армейците удрят крак пред тези,които им ги откраднаха.

Продоха си ги дрогарето на себе си, след което ги продадоха на руснаци. А с парите пратиха децата си в САЩ. Всичко върви успешно по кремълския план за разграбване на България от 80-те години.

Прав е президента относно армията , ама нека я покаже , че да я видим.Защо я крие.Нали не смята за армия теляците и тюфлеците , които се тътреха по паважа,въпреки ,че бяха много занимателни и смехотворни.

Армията ни на Манифестацията бе?! Каквато си я видял -такава е...Да се надяваме, че при мандата на Президента Радев... армията ще има по-добри шансове за Промени!

Били смо врло добре, али смо немали шансе!

Армията ни е била унищожена 1944 когато са ликвидирани кадровите царски офицери и заменени от обирджии на мандри и комунистки агитатори ЗКПЧ. Тогава е премахнат и принципа да служат заедно местни хора, защото в стил съветско-руски традиции са се очаквали големи човешки загуби и обезлюдяване на цели райони. Докато преди това шопската първа конна разгромява елитните казаци в Добруджа и им пленява знамената, а атака на нож на англичаните срещу чирпанския полк в Македония завършва без оцелели островитяни в ръкопашния бой. Сега една пернишка дивизия на мен лично би ми вдъхвала много повече увереност дори и от подобие на чуждестранния легион. Но цялата ни история показва че можем да бъдем страховит противник, и тази идиотщина на варшавския договор че трябва да задържим турците за 2-3 дни докато пристигнат братушките, при положение че преди сме можели да воюваме самостоятелно с целия полуостров не е нужно сега да се повтаря с НАТО. Швейцарската армия е с численост 25000 кадрови военни, но в рамките на 5 часа може да стане 500 000 души отлично въоръжени, а след ден до 1500000 и затова те не воюват от времето на Наполеон.

От цял свят студенти,градинари и даже сладки шмекери, са се върнали в Родината си, за да се бият за България!Било е по Балканската война!Сега няма кандидати за войници и по мирно време.Лоясалите тъпаци ликвидираха армията за да си пълнят безнаказано шкембетата и да хранят фолкметреси!

Но това е било далеч преди 1944-та. След 1944-та, който можеше се пробваше да избяга от концлагера. Щом отвориха вратата на клетката през 1989-та народът се втурна да бяга.

1989/91 вече боба в казармата беше менте! По цял ден не съм пърдял! Егати боба!

...РАЗСМЯ МЕ :)))

Не е от боба...от "халката" е ...разлабена е .:))) Я се опитай да направиш "ппрррууу" с разчекнати устни :)))

Армията ни е под критичното ниво и илюстрира държавността!Такава липсва!Вместо да се плаща на частни мутренско-охранителни фирми, трябва да има пари за армия,която да въдвори ред и сигурност за тези,които тя трабва да пази!Без вътрешна сигурност,дори и не може да се мечтае за национална.Здравословно е кашици да смазват измислени бизнескрадци!

Надявам се разбрахте Същността на Предложението-ми тук по-преди, Колега .

душа дава, за наука, за свобода, ала не свойта душа братя, а душата на народа! Ботев

добре казано: армията ни, както и държавата - мижава, а платената армия никога не е храбра - тя просто служи на този, който плаща повече

кажи на всички фатмаци от 19ч5-та до сега да си върнат големите заплати. много по-големи от трудещите се българи в нрб! аман от пенсионерски простотии! значи фатмаците могат да вземат големи заплати, а наборниците да са безплатни роби, които да им копат по вилите и да им прислужват като роби, ваща кожа фатмашка мързелива и крадлива!

пич, в тези времена по-големи заплати от полковниците имаха: машинистите, миньорите, комбайнерите; сега с честен труд малцина свързват двата края

нещо да кажете за най-големите човешки жертвоприношения организирани на балканите от австрийците-германците италианците... колко храбър народ принесе жертва австриецът Фердинанд и кво сана след това, а? кво напраи той с 500000....900000 ни армия, а? всите станаха призраци от отвъдното, а?

+++++++++++++++

Както и да го погледнеш шофьора си е шофьор. Даже за да сме по-точни водач на самолет. Когато е и натовски водач на самолет какъв акъл да чакаш от него. Ако е президент на място ще го каже ясно и точно - Нямаме армия! Защо? Кога и как може да имаме? Това вече са други въпроси!

армия не ни трябва; какво и от кого да пази? всичко тук е собственост на чужди олигарси, който иска да го придобива, да отиде при тях и да се договори за цената

очевадно нагло и безсрамно, де! За първи път имаме Президент, който на военна "манифестация" припомни на българския народ, че Армията ни е Символ на Държавност и Храброст, че Тя е нашата защита,сигурност...че все още имаме "някаква" армия, която след "пишман-демократичните промени" е сведена до минимум, лошо въоръжена, поизоставена на външни обстоятелства от "послушните на външни"... наши политици! Браво на Президента ни! Да е жив и здрав! Гордея се с него!

Не лъжа! Това е най-добрия от досегашните ни президенти / много малко време е минало и незнам дали няма сътвори някоя глупост в бъдеще/. Летец е! Професионалист е! Но за пълководец не е. Летците са строго профилирани и не е за тях армейската мисъл, а пълководец се ражда! Няма лошо, харесвам го, но това, че се гордее, че е натовски генерал вече го отдалечава от българския офицер. Мое лично мнение!

Имало е армия по време на варшавският договор.България е разполагала около 100 военни самолета.Сега и един не могат да купят.Небето се е пазело.Било е чисто и синьо.1990год.обединение на ГДРи ФРГ.Хелмут Кол обещава ,че Нато няма да се разширява на изток.1999 год.нарушение на устава на ООН.Проведена операция срещу Югославия.В Косово въведен международен контингент под командването на Нато.2001 военна операция във Афганистан.2003год военни операции "Необходим добив""Янтърна лисица"и "Съюз на хармония",2004 мисии в Ирак.2011-военна операция в Либия.Цел-изграждане на военна мощ на Балканският път към Средиземно море.Турция- член на Нато.,военни престъпления с/у кюрдите.Съхранява атомните бомби на САЩ.Уж войната се води с/у тероризма,а се прилагат имперски методи.Афганистан,Ирак ,Сирия,вместо свободи ,разрухи.Нато направи връзка с "Мафията държави"на Балканите.Корумпирани олигарси в Грузия,Украйна,подкрепа на фашистите в Киев,диктатура на Турция,военна диктатура в Египет.Фашистка диктатура на СА.Това не е Нато в защита на върховенство на закона,човешки права,без значение е свободата.Това е агресивен имперски съюз.

като в тази армия съм служил, военностратегическия план при война беше, БНА(ако може) до няколко дни да задържи турската армия, по възможност в Южна България, докато дойдат и се разсредоточат войските от Украйна? Става въпрос за армия 120 хил. , а запас от около 500 хил? КЕЧ, СВ, и т.н....

...2880 танка,когато се уволних ,като танкист в Елхово през 1977-ма ("чехкинчетата" им казвахме-защото '68-ма са ходили до Чехословакия с целия полка). 2880 танка от всички модификации.34-ките ги свалиха мисля някъде около 80-та.84-та ме взеха запас за преквалификация на Т-55...бях на 27 години... Днес съм на 60 и ми е ...ТЪЖНО...И СРАМНО...

дето двата полка Елхово и Харманли, 1968 са ,,ходили" в Чехословакия, повод за гордост ли е? Или за срам?

да силни сме на думи и на призиви и на апели

Един файтон комерсиализирани охранени плондери на които ако не им се плати и малкото си пръстче няма да помръднат, един разбрицан скърцащ хеликоптер, три раздрънкани самолета от миналия век, и няколко танка и БТР-а и те над 50-така - това е Българската Армия. Не дай си Боже мигранти да тръгнат през границата, като мравуняк ще ни прегазят. А днешната младеж лишена от военно обучение, отраснала по кръчми и чалга дискотеки освен да храни чужди войски за друго не я бива. Тези паради са излишни, задоволяват нечие егоистично его че уж имаме славна и боеспособна армия, ала реалността е друга. Заровил си щрауса главата в пясъка и си мисли че се е скрил, та и нашата е такава.

Тоше, сега битките не се водят по бойните полета. Славните времена отдавна са в учебниците.

Народа е най доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това държавническо решение Русия не може да на нападне както нападна Украйна

а що не гласуваха за Пламен Манушев, командир на боен кораб-миночистач? Самолет по-трудно ли се управлява от кораб?

Защото такива кораби -миночистачи през ВОВ на СССР са ги команвали мичмани...най-много лейтенант...пък този Манушев е цял ..."АДМИРАЛ" -макар и ..."КОНТРА" :)))

баси червения тупан, нито армия има, нито държавност

за 8 години ББ1, служебно(от ГЕРБ), ББ2 и сега ББ3: 3 милиарда за саниране 4 милиарда за КТБ 16 милиарда нов дълг 2 милиарда окрадени от НЗОК 4 милиарда от ДДС-то на Мургина 2 милиарда за ПИБ грубо по 1 милиард годишно от еврофондовете поне 3 милиарда за магистрали поне още 2 милиарда от златните мини поне по 1 милиард от ток, бензин, вода и парно, годишно Идея си нямам още колко милиарди за други глупости и далавери .. минимум 10 според мен а няма купен нито един нов боен самолет! няма купен нито един нов боен танк! няма купен нито един нов боен кораб! няма купено нито едно оръдие! Армията ни е съкратена до 12 000 души! основно с охранителни функции - наряди на складовете и по границата... И този НАГЛЕЦ има абсолютното безочие да честити празника ба българските войници и офицери ???!!!

е туй е президент не кат оня пишльо пухлев или пък цуцулана гербераска! Гледах пишльото как се плюнчеше нещо по ТВ пак същото дърдорене хамаво. Срам срам.

Докъде я докарахме да правим велики едни прости шапкари.

ти ко дан си фен на Роску Ва? Ни си дубре увеличи дозата на аповете! Продавам вазелин ьофтино го давам!

съгласен ли е да плаща по още 100-200 лева данък на месец, за да издържа боеспособна, модерна и технологична армия с наборници? Как ще стане, с 2 лева ли?

Явно, че не ни остават други неща освен символи- символ на войска, символ на заплати, символ на пенсии и т.н

Развойни Макро договори + Всеки Желаещ(а) - Неплатен Войник ...като Всеки тренинг/запас/специализация - Безплатен, с Изграждане и резултиращ в Отбивки от данъците + Само малка но Адекватна+Ефективна група за Логистика (на Наш бюджет) за или ЗА ?

България и Българската армия не са били толкова безпомощни и унижени! В Българската армия има повече чантаджии от колкото боеспособен състав. Бойната техника е под всякаква критика морално остаряла. Горди натовски бакари и теляци - еничари на чужди интереси. Честит празник заради славното минало. Бъдещето се изгражда от смелите войни а не от преклонени овчици целуващи политическите задници.

И като казвате политиците от всички политически сили ,че трябва модернизиране което все пак струва Милярди за НАТОвски разкош поне кажете от кого се браним и кого ще нападаме . Та НАТО не е нито ефективно нито ефикасно и Доналд Тръп ви го каза . А това за Демокрацията ми го разправяйте на избелелата ми шапка ...

НАТО=милиардерите капиталисти , предимно живеещи в америка, където , всеки , който се изкаже за социален ред бива обявен за комунист и съсипан и убит по различни начини

Доналд - да Си гледа Америката ! ...пък като Вземем съответните Развойни Макро договори - Сам ще Ни дойде на-крака .

бузите, шкембетата и злобните ви физиономии говорят , че държавата е символ на вашите банкови сметки, летецо. България е мъртва, след политическите ви престъпления няма адекватни българи в българия, останали са само пенсионери, агонизиращи в мизерия, няма икономика, няма държава, нито една държавна институция НЕ РАБОТИ - нито съд, нито инспекции по труда, нито полиция (престъпниците масово си вилнеят из страната), нито училищата, където освен да набият/убият децата, друго вече почти не се случва. При раждащи се по 59 000 бебета на година, се оказа, че 16 000 са напуснали училищата, а 14 000 са отишли да учат в чужбина. В университетите е пълна скръб, некадърни и злобни псевдо доценти и професори обират децата ви, без да ги научат на нищо...На фона на всичко това, армията в България е някаква комична организация, която заедно с полицията се поддържат , за да защитава престъпниците , яхнали властта, в случай, че някой умрял от глад, мизерия и простотия българин реши да протестира....

българската армия, от основаването си , та до днес, е мястото където некадърниците неставащи за нищо друго, си изкарват стажа за пенсия! тя, нашата армия, винаги успешно е посрещала с цветя поредният завоевател!

имаше някаква при соца, защото всички гледаха да се набутат заради жилището, колата и по-високата заплата,недостъпни за бачкаторите, не от непреодолимо желание да служат на Родината! Сега няма привилегии, и няма желаещи! Не се намират и ,,патриоти"!

еее, а като имаше през соца, що соца умре? що не не спасиха от нато?

Хубаво е да се замислиш, каква част от царските офицери са останали на служба след идването на комунистите .... и също така ЗКПЧ - тата какво са разбирали от война ? Отделно от това, ти да пратиш българска армия на 1000 километра от родината, да се бие срещу довчерашния си съюзник от две войни, и заедно с армията която ни е обявила война и окупирала ??? С каква мотивция ?! С опрения на ЗКПЧ - то пистолет в тила ти ли ? И най-накрая, говорим за Германия, с почти 5 годишен опит във войната, с добро въоръжение и превъзходна тактика. Това всичкото комбинирано в предварително планирана операция за унищожаване на силни руски части и защита на Германия!!! Хубаво е да се замислиш ....