17-11-2017 20-11-2018

Коментари

335000... Коя банка отпуска такъв кредит "на зелено" и без покритие? Колко е годишната / месечната главница + лихва? Каква заплата получава годпожата? + / - = ? Задача за първ8 клас...

Реших и аз да улезна у строителния бизнес. В главата ми се зароди идея за строежа на супер-луксозни семейни къщички от по 1300 квадрата с по пет гаража, два басеина и площадка за хеликоптер R44. Десет минути по-късно ми се обадиха 14 герберчетата да купуват на зелено. Помолих ги да изчакат два часа - така де аз още дупка нямам, и сега пътувам към Бриколаж да купя една лопата.

Само Нинова, Йончева и Кирил Добрев са купили жилища по реална пазарна цена, 3 хиляди евро за квадрат!

Добри пари вземат в тая държавна администрация, а на мен защо Артекс ми отказаха на зелено да си купя?

Тук всички смятали,смятали и все грешно.Коя банка отпуска заем и чака да и върнеш само главницата.

ама ай ся кажи ква ти е заплатата за апартамент и кредит на такава сума?! от закуски ли ги пестиш или що...

Тука все разни бедни, онеправдани хорица с тежък бизнес и с кеш по минимум няколко стотина хилки се оплакват- все честно заработени, как иначе. Веднага им съчувстваме и започваме да дюдюкаме към лошите управляващи, дето са си купили апартамент.

Само че точно в тази сграда цената е СЪВСЕМ различна, поне 2х на тази упоменатата от госпожата- по същото време търсех( и купих) жилище, само че в Борово за реално 270к! Друг е въпроса че аз съм предприемач и се трепя по 12-14 часа дневно и имам чудесна кредитна история, а госпожата е чиновник с доходи( официални) далеч от моите- е,аз финансирах имота си на 50% с акумулирани средства, а за остатъка трябваше освен ипотеката да заложа и една от фирмите си...как така отпуснаха 100% тежка ипотека на тази шармантна дама умът ми не го побира

Предприемач, значи! Дето се трепе по 12-14 часа на ден. Има няколко фирми, които за пред данъчните излизат на годишна печалба от 4 до 6к (както се изразява предприемачът). Плащаш данъци по-малки от тези на работниците си и искаш да ти отпуснат голям кредит. Не става така, брат - едно печелиш, друго губиш. И не знам доколко един прокурор може да се нарече "чиновник". Защото когато те подгрее, той изведнъж става "Цацаратурата". Банкерите не са по-прости от теб, момчето :)))

Не съм изпадал в подобна ситуация и не мога да преценя истина ли е ? Само едно не разбирам ,дали банките дават такива суми не обеспечени ? Да живее българия !

Абе, колко е заплатата на един съдия от ВСС, та може да си позволи да изплаща кредит за над 300 хил. лева?

Мой познат бе изпаднал във финансово затруднение през 2008 и обикаляхме с него банките за 100 000 лв. заем - предлагаше по избор залог луксозна вила, или няколко апартамента, или 4 дка. земя край София и никой не му отпусна сумата.

Бе кви сте все разсърдени бедняци тука бе, хора- как се трупат толкова имоти за едни 20 години, започвайки от нулата? или?

Ако вземе 20 годишен ипотечен кредит вноската ще е 2200-2300 лв на месец. На гише дават такива кредити ако заплатата ти е поне 7-8000 лева.

Но не и за апартамент на зелено. На практика за проект - няколко листа с линии туш.

"Финансирала съм сделката със 100-процентов кредит от банка" Как така се дава близо триста хиляден кредит на служител със държавна заплата?

лапали лапали и са уср.ли!

Госпожо, ще се наложи да обърнете отрицателния прираст в положителен, имате всички условия да отгледате едни прекрасни и щастливи българчета, действайте, чакаме поне 10 броя.

"тая държава" държава отдавна я няма, има една голяма хранилка за шепа прости, тъпи, грозни същества от ГРОБ и пълна анархия навсякьде. Щом овцете траят и мълчат, така ще е! Инак най-мизерните пенсии и заплати за стадото, щом мълчи, значи е съгласно да се е.ават с него така.

Това, което са откраднали или са им дали като подкуп. Обществена тайна, как са се пръкнали сума ти хотели, жилищни и бизнес сгради - влагат престъпни, мръсни пари, после взимат кредит, за който също кихат на такива, като Левон и подобни на него, така те изпират парите си. Но пониже за милион няма закон в БГ, всеки един престъпник се чувства безнаказан, защото всичко е корумпирани, гнило и смърди ужасно - крадат и с гъзовете си!!!!

Всичко е ЛЕСНО ОБЯСНИМО - КОРУПЦИЯ. Богаташите, Милионерите и Мутрите Плащат и то За Свършена Работа. Какво е да и "хвърлиш" 20 000 Е, за да ти спести "неприятности" за милиони. И ето, такива ще се намерят поне 5-6 през годината, защото ВСИЧКИ са в Кюпа", за милионерите говоря. И за 5-6 години Държавния Служител става едно Скромно Милионерче. Междувременно може и някой Лимузина да му "подарят", дето само гумите и струват "майка си и татко си". Пиша го от ЛИЧНИ наблюдения.

По 2 бона 20 години месечно трябва да се бърка.

Много са ви грешни калкулаторите.Кой отпуска заем и после чака да мувърнеш само главницта за 20 години?Най-изгодните заеми за 20 г. са с лихва 150% за този период.Така,че за 350хил.лв. трябва да върне почти милион,а не 300 хиляди.

мале този женски глиган как е загладила косъма и надула бузите само:)

За да купиш лимузина на лизинг от 60-70 хиляди лева ти искат да декларираш месечен доход от поне 10 000 лева. А тук става дума за съвсем други пари. Поне по 3000 лева месечно, поне за 10 години. Такива пари се получават от разни Високопоставени "Мениджъри" в частните компании и в Банките. Тук става дума за Държавни Служители. От къде са тези доходи - или всички те имат по Два-три апартамента за "размяна" от Баба и Дядо от "Голямо Каменяне"...

И аз искам да стана държавен служител, точно там, харесва ми, искам и аз да живея като принцеса в петото измерение. Какво трябва да направя?

327 000 какви ДОХОДИ има таз Жена, че да ги плати. Или, ако е банков кредит, да плаща вноските, без да си развява байрака по "топлите страни" зимно време, без да кара Лимузина за поне 70-80 хилядарки и парфюмът и да е като козметиката на Поптодорова. Всъщност моя въпрос се отнася за всички от "Камарилата" с апартаментите.

Просто поредната крадла на наш гръб, освен циганите.

Влез в амазон и виж, че има маратонки адидас за $140-2000 за един и същ модел, но различен цвят, и има хора които искат този цвят и броят $2000- ако искаш, пазарна икономика. Предполагаема себестойност на чифт-$20.

Тая треба я изгонят от работа, щот е смотанячка

Ама, че смотана...купила на реална, пазарна цена

Ти никога не си поглеждал обявите за имоти в продажба, нали

Mноого евтин гараж от 35м2, цената е абсурдно ниска. Търсил съм да купя - няма такива цена никъде!

Добре де, всички са купили не на преференциална цена,но както и да ги смятаме никой не е купил имота си на реална цена 2000-2500 евро кв.м! Факт и тази госпожа го е купила на 1300 евро кв.м,да ама цените за простосмъртните са 2500....Сигурно всички са видели дупката на Цачева,егати майтапа!

Този няма нито срам нито свян,но има много мъже които ще й помогнат!

Тези от съдебната система 300-400 хиляди лева за нищо ги нямат

Тези от съдебната система 300-400 хиляди лева за нищо ги нямат

Интересни оценки по важност на хората правят от Артекс. Аз ако отида сигурно ще ме оценят за 6хиляди евро

Е със сигурност има място за съмнение във всяка една честност като Вашата.

Брейй, всички са неправилно замесени- ами да разкажат за правилно замесените...Какво ли ще бъде утре като кацне ония....

Засрамете се ДИР! И вие ли не харесвате истината? Власта се е овъртолила до ушите с "Артекс", и не само. А вие ме триете,че твърдя това?

Варианта е Артекс съвсем целенасочено да си подбира клиентите, които видимо не са хора с различни професии. Това значи имат голяма база данни

Значи според нейните обяснения, тя просто отишла в дадена банка (коя ли), и там на "гишето" поискала кредит от 100 бона (или колкото там) и веднага и го дали при еди какви си условия. Казала ли е ГРУХ накрая?

На всеки един от тези високоплатени администратори, нищо че работа за 5 пари реално практически приложимо не вършат:((((( Ами ти взе че става и ясно как тая сграда била хаградена като ''най добра'' явно защото всички пулупести властници се спъвали в рова и се настанили там.... Даже и при соца такова нахалство и наглост у властващите нямаше колкото боко да се пъне да философства защото сега така му отърва - да плюе където е ял...

Човек се замисля ако стане (не дай боже) едно земетресение и паднат 2-3 сгради на Артекс, колко по-добре ще тръгне България.

Зашо не дай си Боже ?!!! Напротив ! Помогни ни твоя древен Род , Господи . Амин .

Покрай боклуците и невинни хора ще загинат, че с тоя контрол на строителството...

Тази като е толкова "съвестна", и не иска от ВСС да и плащат хотел и бензин до Пловдив, където е семейството и, защо не си все гарсониерка в Младост или Люлин, а голям и скъп апартамент в Изток?! Това е все едно някой да купи сега имението на Баневи, което се продава, защото иска виличка за лятото в полите на Витоша.

При тия високи доходи които плащаме ние няма как да се препъне там......Докато на нас ни казват колко разкошно се живее с 1000 лева на тях по 5-8 холядарки все са им малко.. На пенсионерите по 10 л;ева на тах по 1000....

Интересно ми е защо като "влязат в голямата политика" и на всички мутрите им стават многооо мазни та чак отвратително. Явно така се получава и с душите им- загубват човешката си същност. А пък тази явно е най-големия тарикат и не се е полакомила за няколко хиляди в повече, които е платила, но за сметка на това поне сделката й явно е изрядна.... Е съвсем друг е въпроса как и с какви пари ще си "връща кредита". ЧЧе да вземе човек да им даде пари на заем.... като ги слушам всичките теглят кредити и то без проблем на 100%. Много е интересно с колко пари на месец живеят или те я карат само на въздух и вода и затова са толкова загладени като прасенца преди Коледа?

поредната селянка у софето ...... с няколко автомобила и хапартаменти .....

И твоят задник е осран.

Димитър Главчев на мястото на Цветанов

Държавна служителка- Ей така и решила да си купи апартамент за 350 000?! Все едно на мен ми се дояжда нещо сладко и ей така отивам и си купувам един шоколад!!! НЯМА ПО НАГЛИ ОТ ГЕРБ!!!

преди това е била районен прокурор... по 1000 лева да събира от разни хора да им мачка досъдебното и ей ти на апартамент в квартала на АБПФК.

На тази госпожа магистрат й плащаме заплата от нашите данъци за да работи по ликвидирането на корупция и рекет сред някои полицаи в КАТ Варна, а тя върти далавери.

Каква огромна напаст са Герб за България!?

350000×4%=14000÷12=1160!!! Това е само лихвата,месечната!!какъв доход има госпожата ???тук има и главница от 5000лв....

Значи ,аз ако поискам такава сума от банка...ще е за някаква ПРОИЗВОДСТВЕНА ....СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ с поне 15% годишна възвращаемост ,а не да си вземам "покрив над главата" под който да се свивам да спя ... Ама ,до сега НЕ СЪМ НАМЕРИЛ НИКАКВА БАНКА ДА МЕ ПОДКРЕПИ ! Същата работа е и с т.н "приватизация".... Да не казвам за ВЕИ-тата...милиони се дадоха на "наши" хора уж за инвестиция при това им осигуриха стабилна висока преферциална ...възвращаемост ! Ей тука е ...НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА.... За това ...БЕЗКОМПРОМИСТНОСТ И ....НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ !

Не чака така. Лихвата е за целия период ипотеката, да речем 30 г. Т.е. към 40 лв/мес. Вече друга тема е главницата на месец, нефинансираната от банката част, да речем 20%, дето трябва другарката да ги има налични при сделката и отделно като ѝ гледам възрастта, банката не би ѝ отпуснала кредит за повече от 20 г.

Опс, самопоправям се - 4% за целия период би било твърде хубаво :-) Но и 4% на година не са - да речем 2. Но да, пак си е цифра на месец.

Каква е рази реална пазарна цена от 1200 лева на квадрат в Изток в луксозна сграда?

Абе както и да смятам, май доста евтино е пазарувала жената. Ама кой знае, може би цените в сградата са около 600 евро на квадрат и аз греша нещо

Глупак съм бил, че не си купих и аз жилищще в Изток ... ама така е, като вярвам на разни брокери и интернет-сайтове, в които се твърди, че цените са съвсем различни - много по-високи. То можело даже без кредит да си взема едно апартаментче, даже и отсъпка сигурно щяха да дадат като отида с парите кеш.

няма и на панелка в Надежда.