Доказаха лекарската грешка при смъртта на Гергана

Има лекарска грешка в случая със смъртта на 4-годишната Гергана Илиева от София, показаха резултатите от проверката на Изпълнителна агенция Медицински одит, съобщиха от здравното министерство.

Обратно в новината

Коментари - Доказаха лекарската грешка при смъртта на Гергана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Засрами се!!!!!!!!!!!! Става въпрос за починало 4-годишно детенце. Какво толкова си се развеселила безсрамнице!

Мноооооооого си проста, кукувицо. :)))Аз сама съм си избрала да остана тук, защото съм се устроила прекрасно и където и да отида пак ще съм добре! Съмнявам се дълбоко обаче ти дали ще си оправиш живота.Самия факт, че ти се налага да подскачаш от клон на клон е показателен! Освен че си нискообразована си и безчувствена! Не зная всъщност какво си ти - човек или нещо подобно! Ш.............ка.

Господ да пази тази дьрйавица ........

Оставам учудена,че след толкова много коментари не можеш да схванеш болната тема. Без майтап момиче, ти наистина имаш сериозен проблем. Един бивш министър на културата в книга за съболезнования написа Збогом и за щастие нито едно дете не умря. Един друг бивш министър на културата и туризма обърка Панчо Владигеров със Златю Бояджиев. Пак за щастие нито едно дете не умря. Но един лекар си свърши небрежно работата и стана трагедия. Та питам аз - Кое е по-важно твоята ш..а дума разстрел или лекарската грешка? Чакам отговор!

Този ...-лекар, след като толкова много сигнали има по негов адрес и толкова потърпевши пациенти, защо още е продължавал да работи? Ако трябва всеки некадърник да умори по един човек, като се има предвид колко некадърници имаме- ами може би половината население ще си отиде, за да се "докаже" вина на някого!!! Нали уж навсякъде ще въдворяват нов ред бе ГЕРБЕРИТЕ- защо така и не направиха нещо, май само плямпат и подслушват и докато си вадят сензациите със записаните разговори да бяха видяли какво се прави в болниците ни инямаше да се стигне до тук, ама нали е по лесно само да лаеш!!!!

Същият този лекар оперира дъщеря ми преди 8 години. С отлични впечатления съм, не съм платила нито лев, всичко беше ок. След няколко години синът ми имаше проблем с трета сливица и ми се е налагало да посещавам ИСУЛ по спешност няколко пъти. Благодаря на всички лекари, нямам никакви забележки към тях. Грозно е всичко, което се случва и доста се изопачават нещата според мен. Нещо някъде се пропуква. Не може лекар, който от години работи тази професия да допусне да се случи всичко това. Ваденето на сливици в 21 век е абсоилютно рутинна операция. Има нещо гнило в цялата история.

Господа и госпожи преподаватели в медицинските университети, много Ви моля престанете да пишете тройка по милост или срещу заплащане, защото виждате до какви нещастия се стига. Тройката би следвало да е най-трудната за постигане оценка! Много ми е тъжно за това красиво детенце. Не мога да си представя болката на родителите.

bira_more

Тя тройката дето не е по милост - ако знаеш колко лесно се пишеше преди 10 години.... Сега не знам как е - от 10 години не съм в системата. Между другото - тройката не е най-страшното. За мен лично един златен хипократ беше много по опасен от някои тройкаджии. Зубър от класа, и никакво мислене, ама никакво, ама нула. Определено има тройкаджии които ще станат по добри лекари от споменатия златен хипократ.

Всички пишещи срещу лошото обслужване в болниците са абсолютно прави и е крайно време Борисов да се заеме и с това!На никой друг не може да се разчита!Кой-Гея,Царя или Иван!Не те не стават!

Все още обичам професията си, но ми е все по-трудно! Не разбирате ли, че това, което хората искат от нас е невъзможно! Как да лекувам по правилата на медицината, когато всички диагностични и лечебни процедури са ОСТОЙНОСТЕНИ, но много под действителната им стойност! Принципът на работа е, че първо се харчат пари за лечение на болния и чак след това, обикновено след няколко месеца касата плаща по минимални цени за клинична пътека и то само ако я признае! Всички допълнителни диагностични и лечебни процедури са за сметка на болницата, т.е. на персонала! Защото болниците, представете си, са ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА! Пълен абсурд! Пари в болницата постъпват само от здравната каса след отчетено и признато (ОТ НЕЯ!) лечение! Изключение правят Правителствена, Военна и МВР - болници! Те имат и допълнително финансиране от държавния бюджет, а ВМА и от НАТО! И въпреки това ВМА е много зле финансово и затова отказват масово прием на пациенти! Забравих и друго: трудът на медицинския персонал не е остойностен, т.е. не влиза като разход в клиничната пътека! Знаете ли, че за всяка по-скъпа диагностична процедура трябва да се иска разрешение от вишестоящ, както трябва да се обосновеш защо ти е нужна! Разберете, че така наречената "здравна система" работи на предела на силите си, както и работещит в нея! В БърХария няма държава, а вие искате добро здравеопазване! Докато всички не излезем на протест нищо няма да се промени, разберете го! Не оправдавам действията на колегата, но той, както и Гергана са жертви на хаоса, залял страната ни.Лекарите не са по-различни от другите хора! Но разберете: трудно е да се грижиш всеотдайно за другите, когато никой не го е грижа за теб и семейството ти!

Убедена съм, че не сте студентка по медицина, нито пък сте извън България. Не сте и специализантка. Може би имате близък лекар, затова защитавате съсловието. И.... един бъдещ лекар би трябвало да учи много и да не му остава време да сее словоизлияния из форумите.

Браво,ева-б1

Вината на Маджунов е ОЧЕВАДНА. Допълнителните проверки са само са да го спасят.Време е вече да дойде българският Кукусклан и да въздаде полагащата се СПРАВЕДЛИВОСТ, защото за сетен път се оказа, че нямаме държава.

Докато не се направи реформа на системата подобрение няма да има. Половината болници трябва да се затворят. Да останат малко болници но да са добре оборудвани и да се подържат. Иначе в болницата на Долно Грудово докторите ще си точат парички с фалшиви диагнози и живота ще си продължава.

тъка е ,но защо не излязат лекарите и да го кажат

Не е задължително лекарите да го казват. Ако Боко Тиквата не управляваше популистки да го е направил. Ама на него му пука само за рейтинга. За да станат нещата по-добре трябва непопулярни мерки, а това ще му свали рейтинга.

...пътеки може да няма,ама ще има магистрали..........

И гупаци като теб.

Баш така си е като се замисля - има пари за магистрали и за подслушване, а за пътеки и болни деца - няма...

Колко много мажуножци има в бьлгарските болници,мамини и татови момченца и момиченца,не на мене тиа аз ,,простата мед.сестра,,знам повече от тези некадьрници,колко много млади и кадарни лекари са притискани от големите имена и пчеличките им варшат работата и полчават трошички за перфектната си работа,а тузарите трупат пари и слава.50%от младите лекари са с тази садба за това бягат.Да има и много добри но и те са човешки сащества които сьшто се изморяват.А за тизи,не го наричам лекар защото не го заслужава трябва затвор.Искам да добавя-само за медици-някаде пишеше,че преди всичко си лекар и сестра,за което даваш клетва,а тя е...........Припомнете си я моля.

Колко много мажуножци има в бьлгарските болници,мамини и татови момченца и момиченца,не на мене тиа аз ,,простата мед.сестра,,знам повече от тези некадьрници,колко много млади и кадарни лекари са притискани от големите имена и пчеличките им варшат работата и полчават трошички за перфектната си работа,а тузарите трупат пари и слава.50%от младите лекари са с тази садба за това бягат.Да има и много добри но и те са човешки сащества които сьшто се изморяват.А за тизи,не го наричам лекар защото не го заслужава трябва затвор

Почивай в мир мило ангелче! Господ да даде сили на родителите. Миличкото, колко ли го е боляло. Тези, които измислиха клиничните пътеки са за обесване, особено когато се касае за малки деца, които не могат да обяснят какво ги боли.

Боли ме за семейството на момиченцето Бог да го прости. Кой знае през какво преминават тези хора. Ужас, това е трагедия!

Ей Кукувицо, много се радвам, че не си на специализация в България! Стой си там, където си и изобщо не се връщай /ако изобщо си някъде/ . От теб нищо няма да излезе, ако ще и на луната да отидеш! Много ми се иска да напиша нещо НАЙ-ОБИДНО за теб, ама ти нищо няма да разбереш! Ай с.........р :(

Стига вече с този, правопис. То вече качествени лекари нямаме, ти ни се заканваш от форума с някакви непристойни слова, а ни говориш за правопис. ИСТИНАТА: 21 век в столицата на една европейска държава умира четиригодишно дете, заради лекарска небрежност. Кое е по-важно- правописа във форума или лекарската грешка?

Не си променена, а обременена и дано някой ти помогне там. По-добре обаче да не е от съсловието, че ефектът да е по-траен.

pak proshki...

Не се ли погрижиш сам за здравето си никой няма да се погрижи за тебе. Ти сам носиш отговорноста за това - най-вече. Пра-баба ми е отгледала 7 деца, на нито едно сливиците не са махани. Преди около 30 г. да се махат сливиците на децата станало нещо като мода, казва майка ми, по късно това го отричат. Кой е виновен така обществото, лекарите, или сами сме си виновни.

на моя син преди 30 години му махнаха слевиците,защото бяха три и защото щеше да се задуши.На това майка ти мода ли му казва.Ама тъпи сте,че и не си траете.

Ана тебе кога ти даде фира мозъка? Преди 10 или преди 20 години. Защото си много зле. Наистина беше мода. И без нужда вадеха сливици масово. Лятото. И тъпчеха децата със сладолед. Я виж, че козата блее нещо...вика те.

Имате ли деца? Тук повечето разсъждават от родителска и човешка гледна точка. Немарливостта и арогантността са непростими, когато става въпрос за живота на едно дете!

задавам си въпроса, да допуснем че това беше детето на д-р маджунов, тои по същия ли начин щеше да процедира - няма клинична пътека - няма лечение. съмнявам се, ама много се съмнявам.

Не е въпросът чие е детето и кой какво би направил, а защо няма пътека за дете с тежки усложнения! Кой трябва да ги даде тези пари - това не е само заплатата на лекаря (щото никой не е длъжен да работи безплатно), а и лекарства, консумативи, апаратура, ток и какво ли още не... КОЙ трябва да ги плати, КОЙ? Защо плащаме, пък няма пътеки?!?

Ти тва ли изкара като резюме на цялото нещастие сполетяло това семейство. Пътеката ли е причината този лекар да не си свърши работата добре...гледайки здраво не здраво да вземе първо 200-те лева за избор на екип, а после без да му обърне много внимание го отпраща... Ти за осъден лекар чул ли си, за лекар в затвора, осъден за небрежност чул ли си??? Не че искам назидание вслучая, но се чудя докога ....??? Но виж исканията за по-високи заплати, за мъченичество, за несправедливости неволи от лекарите продължават нали. Нали се сещаш, че всеки от нас е имал много случаи да попадне на меко казано некадърни лекари, без тва да има квито и да е последствия... Е докога????

Има пътека. Пътеката за сливици е тридневна. И двата пъти доктор Маджунов е измамил здравната каса като е държал детето само по един ден , а в документите за здравната каса е записал три дни.

На който не му харесва да се разкара. Свят голям

Коя е здравната система, на която ти служиш като студент и специализант? Там работи ли се по същия начин... или всички доктори получават достатъчно високи заплати, за да могат в болниците да мислят и по човешки, а не търговски образец?

И преди 3 години се регистрира с този ник? Алооооо, като въртиш минюгите на село, като студентката ли те знаят? :)))

Виж, ако от 9 г. си извън България и не се връщаш често тук, замълчи - не защото нямаш право на мнение, а защото толкова "компетентни и образовани" некадърници се навъдиха във всички сфери на живота ни, че направо ни идва да драснем клечката от четирите страни. А лекарската некадърност и арогантност дразни толкова много, защото последиците от нея понякога са фатални. Никой не може да ти върне живота - отнет или осакатен от образован некадърник с претенции.

Сега си помислете дали искате още да живеете в тази държава???

Колкото по малко като теб им в България, толкова по-добре за останалите.

А къде е точката на последното ти изречение, щом правописът винаги е важен? Моме, не е важно само това, както и знанията, които си получила в държавата България - едва ли всичко в този живот дължиш само на родители и близки. За разлика от теб обаче, има много други знаещи и не по-малко образовани от теб българи, които за разлика от теб имат СЪРЦА. А бездушието и арогантността са първите стъпки по пътеката на Маджунов, която явно вече си поела и ти. Само че някъде там, където явно се гордееш, че си, прошка за поелите по нея няма!

Много точно казано

абе доктора и да го разпънат на кръст все тая, язък за детето, просто такава е тая скапана БГ система , всеки кара 5 за 4 , въобще не ги интересува нищо, повечето лекари са като тоя тъпанар Маджунов, нагли, алчни и прости.

и сега както всеки път,ще се плати и ще се измъкне.Заслужава да му се махнат на него сливиците,и да го изостават както той е изоставил детето,да видим какво ще прави.

Този доктор трябва да бъде уволнен дисциплинарно, като му се забрани практикуване на медицина. Нищо не може да върне малкото дете, но поне докторът да не може да убива и други хора.

а кой ще следи за хигиената в кабинетите на личните лекари... То там може да хванеш какво ли не!!!! Може да си здрав при влизането и да излезеш болен... Мръсотия, гад ме е да легна на леглото за преглед. По вратите се виждат отпечатъци от пръсти, мазни... Паяжини... Отврат! ЛИПСА НА ЕЛЕМЕНТАРНА ХИГИЕНА. Да не говорим, че си записваме час, а се влиза с закъснение от цял час.

Такае - просто е огромна мизерия в тези кабинети. Разпран балатум, кантар от 44година с топуз(за бебенцата) , вътре ни вкарва по 4-5 пациента, а в чакалнята жива кочина и студ... Това е то безплатното здравеопазване - сдве думи нищо!( Няма ли кой да задължи проклетите джипита да инвестират малко в тези кабинети.!

Още утре заночвам да инвестирам, че и да реинвестирам в скапания общински кабинет, даден ми под наем, така щото като идвате при мен, мадам Примадонова, да има кожен диван, или ако предпочитате воден матрак. Само ще ви замоля преди това и вие да инвестирате в мен, като начало по 50лв. за преглед и без неприлични предложения, касаещи използването на водния матрак...Ако не ви харесва идеята, можете да ме хванете за топузите...на кантара или да чакате още 44 години края на започналата вчера здравна реформа!

Защо лъжеш- пишеш ЕДНА СТУДЕНТКА , а си отворила уста за десет!Намери друг смисъл на живота си освен граматиката и това да се перчиш!

но все пак трябва да се направят допълнителни лабораторни изследвания,защото може да има инфекция от типа на грипната,която е с повишена смъртност сега и вече има напр 50 смъртни случая в Англия ...и още ,защото все пак кръвоповръщането е било само 2 пъти през 1 седмица ,като за съжаление второто е било и фатално,но с кръвоизливи протича и грипната фатална инфекция,с хеморагични пневмонии и др И основното,е че здравната каса не е осигурила алгоритми за лечение на подобни усложнения и при други заболявания,а това е последица от силно ограничените ресурси.Докато българите доплащат за много от лечението ,дори и за раждане,то милионите роми и мургави имигранти не плащат нито осигуровки,нито доплащат консумативи както е по здравна каса за някои от консумативите,нито за раждане -това е едно огромно източване на здравните осигуровки ,които добросъвестните плащат за нуждите на роми и мургави имигранти,които са общо няколко милиона,а има и такива нагли сред тях,които искат напр 70 000 лв ,от касата или болницата,за да си осигурят те сами лечението за рак на кръвта,но при контролно изследване се оказва,че този няма рак на кръвта,а иска да е кръвопиец...

Кръвозагубата е била следствие на засегнат артериален съд. Какъв грип? Гледайте интервюто с лекаря, оперирал детенцето!

Това дори не е глоба за лекаря, а административен акт за болницата - т.е. няма да го плати той, а самата болница от бюджета си, който идва от нашите вноски. Те самите на носят никаква отговорност и са нахални до безумие! За него трябва родителите да заведат дело - първо у нас, след това и в Страсбург, и ясно да се иска компенсация за всички щети именно от него - да я плаща до края на живота си алчният мърляч!

Първо искам да изразя съболезнования на родителите! И този път ли няма да има наказани за лекарска грешка??? Та това е едно малко детенце,защо поне на тях не се обръща необходимото внимание? Що за "доктор" сте Вие г-н Маджунов?Нямате ли сърце??? Нека това детенце Ви тежи на съвеста!

Ти действително измести фокуса на нещата. Как няма да говорим за бяла мафия и за Хипократова клетва, като ти още сега като специализантка) се заканваш, че ще отстраниш матката на жена ми! И ти си жена и бъдещ лекар? Наистина- мъка, мъка, безкрайна мъка са хора с такива разсъждения, като теб.

какво се вайкаш, сякаш твоето дете4 са уморили?

И какво като са доказали лекарската грешка?Това ще върне ли на хората детенцето?Аман от некадърници и от печелбари....Какви са тези лекари в БГ,какво е това здравеопазване,чудо на чудесата....Да не дава господ да попадш на такива....уж са давали Хипократова клетва...трънки! Бог да прости детенцето,мир на праха му!

Да ти се връща тъпкано и твоята матка също!!!!! От 9 год. не била в България, но много активно участва във форума. На кого си седнала да пишеш тези глупости и си мислиш, че някой ти вярва. Ти си някоя даскалица по БЕЛ с ментални проблеми. Хайде тичай да проверяваш класните на децата! И още веднъж погледни си последните думи и дълбоко, дълбоко се ЗАСРАМИ!!!!!!!!!!!!

Не стига, че неграмотно, ами и злобно. Кълне, обижда, а после се сърди, че другите не били хуманисти.

Ти още като студентка ли се учиш как гарван гарвану око не вади?

без да ставам подстрекател, има си състояния на афект, които се зачитат от съда. е, вярно, трябва да си откраднал достатъчно за да платиш на адвоката...

а ти кво се пенявиш като германски сапун?