ГЕРБ внесе в деловодството на НС искане за извънредно заседание заради казуса "Труд"

Тази сутрин полицаи запечатаха сградата, в която се помещава редакцията на вестника

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦСКА дължи 4 милиона за наем, ИЗГОНЕТЕ ГИ!!!

В тая държава който е тръгнал срещу "медийте" не е свършил добре - но явно Мунчо ще го научи и това по трудния начин ...

Върнахме се в комунизма. Секирата играе по тези, "които не са от нашите".

Само да кажа, че с благословията на Борисов, същия тоя П.Блъсков си позволи да построи жилищен блок напреки на улица "Зайчар" в София! Перпнендикулярно, директно върху уличното платно и тротоарите и така част от жилищните сгради от улицата останаха без нормален достъп, без сметосъбиране.... Та толкова за това Блъдковче! Крайно време е да си плати наглостите!

Всъщност, какъв точно казус има, та да се нуждае от спешно заседание на НС! Една частна фирма не си е плащала с години сметките за ток и наем! Ами ще се постъпи както с всички останали некоректни фирми - запор, а ако е нужно и публична разпродажба на активите и...фалит и заличаване! Нищо толкова извънредно няма!!! Пък ако чак толкова е велика марката - ами да я откупи някой богат фонд, да разплати борчовете, да изрита стария мениджърски екип и....да продължава!

Подложката блъсков може да строи блок в Дианабад а не може да си плаща задълженията за наема, ами кой ще бъде търпян ако не си плаща задълженията, явно мутрите са свикнали само да крадат типично за тях

И Хитлер щеше да постъпи така

Това е от 2011, този явно така и не си плаща намите и си мисли, че някой му е длъжен да го търпи! Блъсков държи имотите на Съюза на българските журналисти (СБЖ) – почивни станции във Варна и Банкя – и не плаща наем. Съдът го осъжда фирмата му да плати и да освободи имотите, до момента тя нито плаща, нито освобождава. Това стана ясно от кратко съобщение в сайта на съюза през седмицата. Всъщност, фирмата се води на адвоката Данчо Джиков, който е известен от близо 20 години като дясна ръка на Блъсков-баща. Неотдавна обаче Блъсков е представил в СБЖ документ, в който пише, че фирмата „Български имоти“ е вече собственост на фирма „Блок 12“, която е 100% собственост на Петьо Блъсков – баща. Фирмата “Български имоти – корпорация” на Петьо Блъсков-син дължи на Съюза на българските журналисти 284 207 евро наем за 2010 и 2011 г. – пише в сайта на съюза и в информация във в. „Труд“. Като фирма на сина на Блъсков тя беше представена и през 2007 г., когато ръководството на съюза й даде имотите. В управителния съвет на СБЖ тогава влизаше и Блъсков. Фирмата вероятно е прехвърлена на дясната ръка на Блъсков-баща по-късно, а след това купена от друга фирма на Блъсков. След като в началото на 2010 г. фирмата наемател отказва да плати наема, както е по договор, съюзът подава жалба в съда. На 27 април т. г. съдът осъдил наемателя, но той не иска да се изнесе. За дълга съобщи председателят на СБЖ Милен Вълков през седмицата. Но не каза за други драматични битки на Блъсков-баща. Той се е появил на общо събрание на СБЖ на 14 май и е поискал да остане. В продължение на почти 2 часа събранието се опитва да го изгони, а Блъсков настоява, че е делегат и трябва да остане, докато събранието приема бюджета на съюза.

Ето какво гласи закона написано е ясно, не знам с какво е специален този Блъсков, че да му влиза чак в парламента казуса. Една подлога и некоректен наемател! ЗДС , Чл. 80. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Имот - държавна собственост, който се владее или държи без основание, който се ползва не по предназначение или нуждата от който е отпаднала, се изземва въз основа на заповед на областния управител, въз основа на мотивирано искане на съответния министър или ръководител на ведомство. (2) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Заповедта на областния управител за изземването на имота се изпълнява по административен ред със съдействието на полицията. (3) (Изм. - ДВ, бр. 30 от 2006 г., в сила от 12.07.2006 г.) Заповедта по ал. 1 подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс. Обжалването не спира изпълнението на заповедта, освен ако съдът разпореди друго.

Като в ТРУД не щат да пуснат статия за невероятните подвизи на Мунчо :)

Бой по калинките на Мунчо!

Свободата на словото няма нищо общо с наемните отношения. "Негово превъзходителство" да си плаща наема! Какво реве като вдовица за ..

Аве на позитано 20 нали и там не бяха платени сметките що не ходите да ги изритате и от там? Или кирчо бая често започна да ходи там и е неудобно?

Демек треперете хазяи - ако решите да си поискате наема от некоректен наемател (по възможност бивш френд на ББ) оная тъпа селянка Десислава ще ви изкаже на ЕС - е поне срам имат ли

Герберски квич отвсякъде. А помните ли собсвеното си безумно поведение в продължение на 15 мракобесни години - кражби на бизнеси, уволнения повсеместно, администрация само ако е член на герб. За корупцията и саморазправата с всеки дръзнал да се покаже по-умен от вас, да не говорим. Герб върна Бг 100 години назат. Сега спрете да виете, краят ви дойде, макар и късно. И макар и късно, има надежда тази държава да тръгне напред.

Започна разправа със свободните медии Оставка! Съд! Затвор!

Коментарът на РАДЕВ се разбира само от неговите де.билни, изключително глупави и злобни избиратели ,които са копие на фат.мака...РАДЕВ избива рибата с невероятни просташки изказвания...

Радев, Радев що не си ходиш на село. Пак демонстрира оригинални фатмашка мисъл.

Крадливата геберска шайка и нейните глашатаи в затвора.

Ще има много тежки последици за България !! Най-лошото е ,избирателите на РАДЕВ от свещена простота и глупост не заслужават ,за се наричат българи ....Тези хора ,ако не се образоват и потърсят истината ,са обречени на злоба и самоунищожение....

След атаката на Рашков в Соф.унивелситет и сега редакцията на Труд , предстои да атакуват 34 детска градина ...

Петьо винаги е бил наглец защитаващ се под флага на независимото перо. Но да си спомним защо го натириха от неговата Прес-група, щото беше забравил да си плати данъците.

Защо герберската хунта още е на свобода, при положение, че са доказани престъпници до един, задно с клакьори като Блъсков.

какво означават думите, тъпо копеле такова :) хунта може единствено да бъде, и е, радеф и прашков!

Кочината квичи... цялата амбразура на Герб в защита на ... себе си главно, не че им дреме за блъсков и труд. Те пазят себе си и медиите на "опозицията". Кеффффф цена няма, очаквам Блиц , Пик, 24 часа, Информиран, телеграф, БгТаймс и другите парцали, които върхушката на герб спонсорира с европари за какво ли не да отидат на кладата.. заслужават си го, манипулаторите

ИДИОТИТЕ ОТ БКП СИ МИСЛЯТ , ЧЕ СЕ ВЪРНАХМЕ ПРЕЗ 1944 Г. АБЕ ИДИОТИ , ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛИТЕ , ЧЕ ЩЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ 20 ГОДИШНИ ???

Блъсков е от БКП. И иди.от

след като не са си плащали наема след няколко месечни предупреждения тези хора какво искат.И за какво подтискане на свободата на словото говорят? Значи наем няма да се плаща и като им го поискат ,оле мале репресират ги едва ли не.

Гледах днес интервю с г-н Блъсков и той ясно заяви че да наистина дължат 130000 лева но не ги плащали защото не били поискани! Ето тази логика е уникална, знаеш че дъжиш ама понеже не са ти ги поискали няма да ги плащаш и не могат да те изгонят! Уникална логика! И после веднага всички вижте посягат на свободата на словото! Какво общо има словото с това да дължиш пари но да не ги плащаш не ми е много ясно! Или просто са разчитали че ще вдигнат врява до небето и ще им се размине само защото са вестник! И разбира се ГЕРБ веднага да не изпуснат да емнат вълната.

Мошенник Блъсков. Кога ще върнеш откраднатото от СБж?

Дори БТВ се ориентираха и спряха теляка на Борисов.

На територията пак засмърдя на цоциализъм.

На герберската пръдня!

Щом вестникът е частен, защо герб се намесва? Само и само да прави на инат и да търси кусури на управляващите. Всеки, който чете различни медии се сеща, каква гербава трибуна са те, това си личи особено преди избори, т.лупски "мисли" и грачене срещу опонентите. Пък ако става дума за неплатени задължения, трудещите се да се оправят сами.

Блъсков не квичеше, когато взимаше кинтите. Развенча се, когато му поискаха кинти. Какво да го жалиш и какво изобщо има да се обсъжда.

Цял живот е на гърба на държавата.Едно време с Моллов бяха окупирали бившата Държавна резиденция"Перла" на морето По цял ден пиеха на терасата,нито плащаха сметки,нито нощувки.

Искам извънредно заседание на НС за казуса магистрала Хемус.Ако някой е плащал наема на Блъсков да покаже квитанция или извлечение от банка.Това с Труд е обикновен спор в който властващите са се отплащали на в-к Труд,за правят гражданите на РБ на заблудени.

Парцал Труд! От утре нов вестник "Ибрикчия" Гл. Редактор Петьо Блъсков!

ГЕРБ медията е лоша работа в България

Закривай! От утре да започне издаването на в-к Ибрикчия. Гл. Едактор Петьо Блъсков

тук са самите "журналисти" на ДИР, чрез админ правата слагат минуси/ плюсове за Радевите олигарси и провокират.

Даа, минаваше ми през ума още по време на агресивните протести през миналата година, но не вярвах, че може да се случи и в България! С този си репресивен и незаконен акт срещу Труд обаче, радевата хунта още повече наподобява киевската след Майдана. Само един Господ знае какво ни чака?!

Тоест, когато гербавите решиха изведнуж да смачкат Прокопиев и да го обвинят, че е виновен в консултирането на държавата (каквото му е било задължението по договор), всичко беше наред, а? И съдът на всички инстанции отхвърли всички искания, ама заедно с банките и прокуратурата му разказахте играта, щото Капитал нещо не ви беше удобен. А когато изведнъж след няколко писмени предупреждения се защитава интереса на държавата и полицаи се намесват да изгонят самонастанил се в държавна собственост клакьор изведнъж почвате да ревете на умряло. Що така бе?

Прокопиев значи!

ДрОгарЙО Лумпен, виджам, че като прочетеш Прокопиев ти излиза пяна на уста и реагираш първосигнално като истински фен на герб с добре промит мозък и изгладени мозъчни гънки. Вземи сега се напъни и прочети и останалата част от изречението, размърдай си останалите десетина мозъчни клетки и се опитай да го разбереш. Не че тая големи надежди де (по времето, когато гербиджа мачкаше и бръмчеше с джипката слизахме все по-надолу в тестовете за функционална грамотност на PISA), ама понякога стават чудеса.

Ти вЕрно си лумпен

Гроб щели да информират за погазване на словото - ахахахахахахахаха...

Великата таксиджия Бенатова злорадства срещу вестник труд

Барабар с екипа на парцала Труд, ронят крокодилски сълзи за свободата на словото Никой обаче не обяснява, каква е връзката между свободата на словото и безвъзмездното ползване на държавен имот Или според тях само частните медии, ползващи безплатно държавни имоти са свободни? Излиза , че всички останали не са свободни Демек трябва да се раздадат държавни имоти на всяка медия, та да е свободна? Верно ли?!

ГЕРБ са безмозъчни идиоти, които дори не са чували за конституционния принцип за разделение на властите. Ако тези престъпници имаха нещо общо с правото и правовата държава, трябваше да знаят елементарното правило: Народното събрание не се занимава с договорни спорове, а със законотворчество. Те обаче докато бяха на власт, използваха парламента за каквото им хрумне и повярваха до такава степен в собствената си “непогрешимост”, че изпаднаха в пълна шизофрения. Дано Бог (и народа) да ги заличи завинаги от политическия спектър в България и да не дава на никоя друга държава такива като тях. АНАТЕМА НА ГАДОВЕТЕ-ЕНИЧАРИ РАЗГРАБИЛИ БЪЛГАРИЯ (ГЕРБ).

Изискването хора като П.Блъсков да си платят сметката е голяма стъпка към нормалността! И няма нищо общо със свободата на словото.

Ами той си ги плащал и плаща, минетков няма фактури, щото ги е крал! Кво ще драскаш сега, троле?

Тия номера със скритите договори и фактури вървяха по време на първото ви гербаджийско правителство, ама вече са изтъркани. Плащанията със сигурност са били по банков път и може да се провери и от двете банки - тази, обслужваща труп и тази, облужваща МК (БНБ). Освен ако не сте плащали в кеш (както сте свикнали), ама времената се промениха. Ако сте плащали на грешния цървул - искайте си парите обратно от него.

Не искам да си плащам ипотеката на апартамента. Не иска да плащам ток и вида. Не искам да плащам телевизия и интернет. Не искам да плащам телефоните. Кой смее да ни изхвърли? Нали е демокрация. И аз имам права,да живея достойно.

се е продал на Божков, троловете са им собсвените журналисти!

Труд, 24 часа, Пик и Блиц са единствените демократични медии в страната. Качествени, безпристрастни и демократични.

Разплаках се :) дано не вярваш, че в някъде в света има безпристрастна медия

Забравил си да напишеш /Sarcasm Добре се посмях.

Голям разбирач си !ГЕРБ трябва да бъдат съсипани да няма и помен от тях!Толкова лошо не е имало никога .

Калин Янакиев: Финалната съпротива на Борисовщината 05.12.2021 Калин Янакиев: Финалната съпротива на Борисовщината Калин Янакиев Потреслият определени среди финал на отминаващата политическа година – победата на Румен Радев на президентските избори на 14 ноември, бе до голяма степен предизвестен и (даже) предизвикан от глупавата съпротива на съвкупната „Борисовщина“ срещу систематизиралата се и станала буквално неотстъпна воля на обществото да отсече десетгодишното пребиваване на ГЕРБ във властта. Глупостта на тази съпротива се начена – нека си дадем сметка – още през лятото на 2020 г. при избухването на протестите в столицата и големите градове. Макар за всички, които тогава дори бегло са се отбивали на площадите, да бе очевидно, че те са изпълнени основно от онзи обществен сегмент, който наричат „градската десница“ (или „умните и красивите“), а през онова лято и от пристигналите за ваканцията млади хора, учещи из университетите в Европа и САЩ, медийният слугинаж на „Борисовщината“ реши, че ще е много „хитро“, ако внуши, че протестите са вдъхновени, ръководени и даже запалени от Румен Радев, отмъщаващ си за нахлуването на служителите на Иван Гешев в президентството. Вдигнатият юмрук на Радев в първия ден на протеста (всъщност избухнал след акцията на Христо Иванов на Росенец), видян на живо от малка група, струпала се пред самите врати на президентството (за сведение множеството изпълваше най-вече ларгото между президентството, бившия Партиен дом и Министерския съвет) бе преекспониран със страшна сила, бе превърнат в емблемата на този протест, който пък започнаха да наричат протест „на привържениците на Радев“. Прозрачно ясна бе първоначалната цел на тази подмяна. Ако този протест е „в подкрепа на Радев“, ако на него през ден-два можеха да се забележат по един-двама депутати от БСП или ветерани-социалисти (грижливо показвани във вечерните телевизионни емисии и още по-услужливо интервюирани), то от него трябваше да се разграничат и направо да избягат именно „градските десни“, тоест онези, които единствени от 1989 г. насам са способни на истински масови и упорити, многодневни протести. Трябваше да избягат, защото срещу „десния“ ГЕРБ могат да митингуват единствено „комунисти“ (е, и бивши мутри, платени от Васил Божков). За нещастие на „режисьорите“ му това медийно внушение не успя. Младата генерация, чието търпение към „Борисовщината“ окончателно се бе изчерпило, никак не можеше да се „потресе“ от това, че на площада, видите ли, е Мая Манолова („коя точно беше тя?“), Александър Томов („този пък кой беше изобщо?“) и др. под., а скандиранията му се подкрепят от „прокремълския“ Радев. И ето: вместо да отчетат тази промяна в обществените настроения, в генерационния профил на антигербаджийството и да променят тактиката си, политическите „инженери“ на Борисов сякаш повярваха на своята собствена конструкция. Фиксираха се върху Радев – тоест интериоризираха собствената си „легенда“ и влязоха във все по-ожесточаваща се война с… нея. Тук особено се престара самият Бойко Борисов, на който този път очевидно тотално изневери популисткият му нюх. Би могло направо да се каже, че тъкмо Борисов превърна Румен Радев в своя основен антагонист. Чрез медийния си слугинаж той започна да ни плаши, че Радев се готви почти за държавен преврат (срещу кого? Срещу ГЕРБ? Но това собствено можеше да уплаши малцина); че неговите млади служебни министри – очевидно безкрайно далеч от „комунистическия“ профил – имат задачата да го компрометират по поръка на Радев (това още по-малко можеше да обезпокои обществото). Накрай Борисов направо се самозабрави: Радев бе произведен от него в „диктатор“ (диктатор, воюващ с ултрадемократа Бойко?), в „българоубиец“ и т. н. Не, „Борисовщината“ очевидно не можеше да усети основното, което формираше обществената воля през последната година и половина и което предишния път определих като неутихващо усилие за изтласкването на ГЕРБ от властта. И ето – щом за олицетворител на тази воля на Борисов се привиждаше именно Румен Радев, тази воля постепенно го прие като свой съюзник. Казват ни днес, че с победата на Радев на власт у нас се е завърнала „левицата“, че – както се изрази един одиозен евродепутат от „старото СДС“ – след победата му сме се озовали в един 10 септември 1944 г. Нека се осмеля да попитам: откъде след десет години власт на „десния“ ГЕРБ у нас се взеха такова огромно количество „комунисти“ и „левичари“? Защото Радев избраха всъщност: феновете на „Слави“ (по-скоро неартикулирани „патриоти“, а не „комунисти“), повярвалите на „харвардските момчета“ млади мъже и жени (тоест либерални еврофили), половината от избирателите на ДБ и… да, голямата част от четвъртата политическа сила в новия Парламент БСП. Всички тези различни в почти всяко отношение „електорати“ все „комунисти“ ли се оказват? Кой може да повярва в това? Какво можеше да е общото между тях – тяхното „левичарство“ и носталгия по 1944 г.? Не, разбира се. Единственото общо между тях бе отново волята да се премахне „Борисовщината“. А щом за основен неин противник бе произведен Радев – те всичките, най-малкото нямаха нищо против да гласуват за него. Уважаеми политически инженери, уважаеми г-н Борисов – вие, а не някой отвън (от Кремъл или не знам от къде) спечелихте изборите на Радев, като се постарахте да го превърнете в основния си антагонист (какъвто той не беше). И още: вие, а не някой друг изгубихте изборите на проф. Герджиков. Защото и там играхте и глупаво и прозрачно. Да, беше ви станало ясно, че ГЕРБ се е превърнала в толкова наистина токсична формация, че който дори хипотетично бъде асоцииран с нея, предизвиква невероятно негативна реакция. Видяхте го с просто „завъртането“ в медиите на името на Петър Стоянов, от когото повечето хора нямат лоши спомени. И все пак реакциите след това „завъртане“ на неговото име бяха такива, че стана нужно неговата бивша медийна съратничка Нери Терзиева да излезе със специална негова защита. Отказахте се от него (или той имà разума да се откаже от вас, не знам). Какво можехте да направите? Решихте, че е много умно да застанете зад някой съвсем-съвсем независим. Да накарате някой да обяви, че неочаквано е решил сам, изведнъж, да се кандидатира срещу Радев, а вие пък, внезапно харесали неговата „мъжествена решителност“ да благоволите да го подкрепите. Смятахте ли, че някой би могъл да повярва, че ректорът на Софийския университет изведнъж се е вдъхновил да остави преводите на Аристотел и да тръгне да лекува „пагубното разделение на обществото“? А вие, от ГЕРБ, трогнати от неговото себеотрицание, сте му инсталирали за председател на инициативния комитет гербаджийския депутат Радомир Чолаков? Толкова старателно бяхте инструктирали професора да се държи като „независим“, че го направихте смешен с повтарянето на баналности от типа на „обединение на всички българи“ и „мир по всички фронтове“. Бе толкова, толкова прозрачно, че… всички разбраха, че това е паникьорски надената филологическа маска на лицето на „бащицата“. И ето – всички си представиха как ако биха гласували за „генерала на духа“, още същата вечер ще чуят „генерала“ Борисов и хвалбата му, че е „бил“ (той, разбира се) Радев. И се изпълниха с решимост да си спестят това удоволствие. Накрай: огромна глупост направи персонално Борисов, който след протестите от лятото на 2020 г. радикално напусна столичния и градския ареал, залута се из селските пътища с прословутата си „джипка“, но… не спря да говори. Нима не усети, че е пресякъл един рубеж, след който каквото и да кажеше (за магистрали, за „ред в хаоса“ и т. н.) с този свой опротивял популистки език, то е само негатив, който се трупа върху партията и всеки негов избраник? Не разбра това – мисля, че не го разбира и до днес. Не умее да мълчи, а всяко негово „включване“ от „пътищата на родината“ е препъни-камък за която и да било негова креатура. И обратно – е точка в полза на „българоубиеца“ Радев. Калин Янакиев , Портал "Култура"

Много добър и верен анализ, който “Борисовщината” няма да разбере посмъртно. Аз няма да съм толкова академичен и ще кажа направо: ГЕРБ бяха потънали в собствените си лайна до козирката на Борисов, воняха непоносимо, но и това не разбраха. Дори сега, когато бяха “детронирани” от негово величество избирателя, продължават да си кютат в септичната яма, която сами си създадоха. От където и да ги погледнеш – врагове на България, но загубили каквото и да е чувство за реалност, за морал и всички останали политически и човешки ценности, продължават да се натискат към властта като дръгливо магаре у селски плет – само и само да запазят това, което награбиха, окрадоха, присвоиха и т.н. за последните 12 години. Впрочем, никой в историята ни не е грабил народа толкова безмилостно и жестоко, както го грабиха идиотите от ГЕРБ.

Умнико, Борисов е без имунитет-съдете го като е такъв престъпник. Заслепени сте от злоба и завист, но това е робското мислене . Промит мозък. Избрахте двама розови да ви управляват. Честито!

Ами логично. В крайна сметка, народът сам си изпроси диктатурkата като предпочете за президент комуниста Мунчо пред демократа Герджиков. Сега хунтата ще смаже всички опозиционни медии. България ще е следващата Унгария или Русия.

Стоп на полицейският произвол,репресии и своеволия на двамата главорези Минеков и Рашков!

Интересно, какво очаквате да се случи при управление на комунисти и техните отрочета -ами това, затваряне на редакции, забрана на вестници, сайтове, а накрая докато се усетят тъпите шарани може и без интернет да останат..... Гласувайте пак за ПП и напред към Евразия.

Ами плаща си наема и консумативите, селяндур Банкянски!

това е бизнес и имат договор, по този договор е длъжно да им издават ФАКТУРИ, недоклатено копеленце :) фактури няма, затова не е и платено!

Раде и Рашков са най-толерантните герои на нашето време. Без тях сме загубени! Хвала на героите!