ГЕРБ: Сметката за ток на Рилския манастир е от 25 000 лв., изправени сме пред риск храмовете да затворят

От партията предлагат всички молитвени домове, храмове и манастири да преминат на регулирания електроенергиен пазар

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кслимявките да се сетят, че смирението, постът и молитвите пречистват. И за трите не им трябва електричество.

Добре, че Иван Рилски не е познавал тока, че иначе тоя манастир да го няма, ако е имал мисленето на сегашните калимявки.

По времето на ГЕРБ се направиха 10 000 храма. Политическа стратегия. Да се издържат сами. Да продават имоти и да съкращават персонал. Ако желаят, да започнат и да работят нещо. Не може да си носят полите по цял ден и някой да ги храни и да им плаща сметките.

Там дали има повече от 15 тина монаси? Един финансов отчет ей тъй да публикуват Приходи - от какво Разходи - за какво И за какво толкоз изхарчиха ток за 25 000 Енергийна ефективност нещо? Зелена енергия нещо? Или само искат? Религиозните институции данък не плащат Пари от държавата вземат, а са като перни кутии Никой не знае кой пие и кой плаща Св. Иван Рилски като е живял в пещерата все на климатик е бил Ай сиктир, ненаяли се

верно ли не генерирали печалба !? колко струва една сватба , кръщене или погребение, колко пари получават от имотите дадени под наем, ами иконите и свещите които продават?! Неее нашата църква не прави такива работи , нали ?!

"ГЕРБ: Сметката за ток на Рилския манастир е от 25 000 лв., изправени сме пред риск храмовете да затворят " Трябваше да помислите и за това когато гласувахте закона за свободния пазар на тока. Ама вие все за пари мислите, колкото може повече пари да смъкнете от гърба на българския народ. щщд

Като народ трябва да си поддържаме църквите!!! Казват,че пет минути след смърта всички ставали вярващи!

tonk11

Я да се качи ценорасписа на манастира и финансовия отчет и пак да говорим. Щото църквичката в Горно Уйново може и да няма пари ама тоя манастир ги изкарва за една събота и неделя тия 25 бона.

БПЦ са една от най-корумпираните организации у нас. Безотчетни финансови потоци, двойни и тройни каси, яки подкупи за постове и радикализиращо влияние отвън. И - изненада - няма да се стегне докато миряните не направят нищо по въпроса. Аз примерно, мисля че трябва да се въведе "църковен данък" като в Германия. Пак като там - за който се пише вярващ. За всички регистрирани вероизповедания. Църквата веднага ще забогатее многократно - но ще трябва и да отчита прихода си и какво прави с него. Т.е. това ще са пари на Църквата, а не на поповете. Познайте кой ще даде отпор. (и ислямското изповедание са същата стока, да не си помислите нещо)

БПЦ е самостоятелна и отделена от държавата. Като как да им даде пари, това да не е като при тиквата пари на калпак.

Всички храмове да излязът от регулирания пазар и да си купят генератори и соларни панели.

Има една поговорка: По вида на храмовете,може да прецените духовното ниво на един народ.

Ами вместо да се бият помежду си кой поп да "усвои" приходите (които са стотици хиляди само от продажбите на свещи) да си го платят тока.

Нашия бог е БОРСАТА...

Сметките за ток са безумни Но точно Рилския манастир прави 25 бона на час, така че да не ни се оплакват милите

Аз бих предпочел храмовете да затворят, вместо да се плащат сметките им. Другият начин е вярващите да плащат ако искат.

Първо:ти кой беше Второ:БЪЛГАРСКИТЕ ПРАВОСЛАВНИ ХРАМОВЕ ще са ОТВОРЕНИ дори да няма и ток !!!

мисирка, а защо дебилите не си плащат на баце за партията а той събира пари от държавата демек от всички нас.

Няма как! Манастирите са на свещи.

Тулуп, вземи им дай една пачка от чекмеджето и всичко е 6 веееее... !!!

Този с греховете все манастирите са му в главата. А ДЕТСКАТА болница няма нищо за плащане - защото я НЯМА

Ми да си спрат климатиците..... проповядват смирение, а се возят в лимузини. *бах тая крива нива....

Имаше едно руско хумористично предаване - син и баща гледат "17 мига от пролетта" и там имаше някакъв пастор от "съпротивата"; синът го гледа и пита "Тате, защо немските свещенници се возят на ски, а наште - на немски мерцедеци?" "Защото ските ще се счупят под наште свещеници!"

И Петкова набутаха на енергийния нерегулиран пазар, който е мафиотски пазар, всички болници, училища, университети, малки и средни фирми, читалища, манастири и т.н. И сега реват, че виновни са новото правителство. Енергетиката трябва да се реформира основно.

ляво-десните джендъри на Кирчо, Кокорчо, Нинова, Сатанишеф, Дай БГ са налазили здраво темата. Не се притеснявайте малки смешници, Църквата е надживяла хиляди като вас и началниците ви.

Манастирите имат стотици декари земи и гори ,къде отиват парите от тях,от свещоливниците от сватбите и погребенията.Висшите отци са с огромни златни кръстове ,златотъкани облекла и др.атрибути.Ако Христос знаеше ,че ше стане това нямаше да се жертва за хората.Та ГЕРБ да не се правят на луди,а бившия атеист комунист Бойко да не се прави на набожен и целувайки попски кунки за да изпроси милост от Бог.

Супер, дано от устата на Буда в Божиите уши :) Ако някой е търсил някаквъ позитив от повишаването на цените на тока - ето го.

Отваряйте ШКАФЧЕТАТА !!! И не се правете на луди !

аха, ясно кой стои зад декларациите че не могат да си плащат сметките.

Че нали са на свещи..

Бялата Златка с кво се издържа?

Немаш е такива работи!

То просто си нямаше ток, защото пак го изнасяха да си пълнят гушките червените велможи.

Рилският манастир е национална светиня. Не бива обаче да се заблуждават хората, че той има само разходи. Защо не посочат какви са приходите на светата обител? А те никак не са малки. Това е сигурно. И изобщо дайте да се разберем. Църквата е една от най-богатите институции в България/сватби,кръщенета,погребения, църковни земи и имоти/ и това се знае. Въпреки това свещениците получават заплатите си от бюджета, а храмовете получават сериозна финансова подкрепа от държавата. Пита се в задачката, защо и българите,които са атеисти би трябвало да плащат заплатите на свещениците? Много заможни българи дариха милиони за борбата с пандемията, не съм чул обаче църквата да е дала и един лев!

БПЦ никога не дава! Нито при бедствия, нито на хора в нужда!

Платете им сметката като сте много набожни

Да продават златните часовници и луксозните лимузини и да си плащат сметките. Дори не ги е срам, в най-бедния Северозападен край да се возят на коли за по 100 бона. А хората, особено по-възрастните си отделят от мизерните пенсии да им правят дарения. Цените за погребение са безбожни, дори за тези, които редовно посещават местната църква. Сега реват. За съжаление, БПЦ днес е най-пасивната и лицемерна организация. Гласът им се чува, само когато имат нужда от пари!

Радев превърна държавата в Готъм !!!!

Така се прави Боко тиквата нареди на министър Петкова да въже електроборсата с гръцката и сега когато това е факт всички българи плащаме тока на Гърците. Вместо да окат от ГЕРБ да попитат техният лидер защо така го натресе на всички българи.

И като затворят къде ще ходи да се моли ревностният християнин Боко Чекмеджето, вярващ само в Бога на парите?

Българските Православни Храмове,има няма ток няма да затварят,има няма ковид няма да затварят......Слава БОГУ

"Храмовете, манастирите и молитвените домове не генерират печалба" МОЛЯЯЯ??? Я пак. Мамата си джасат попчетата

Вече продават стеаринови вместо свещи от восък и пак са на загуба.

Българската православна църква получава милионни субсидии от държавата, развива търговска и производствена дейност, получава милиони от дарения (спомнете си дядо Добри от Байлово, който сам беше внесъл в БПЦ 40000 лв, събрани от него пред храма Св.Неделя)! Не знам как са докарали 25000 лв за ток, но не бих се учудил ако наистина някой хитрец е свързал машините си за криптовалута към електромера на Рилския манастир.

Как ли? Нещастник. Ако отидеш да спиш там, в някоя от неотоплямите стаи, плащаш 20 кинта. После вадиш духалката и включваш. Щото иначе няма оцеляване. Върви се гръмни, атеист скапан.

Вместо да псуваш атеистите, напсувай някоя сметка с парите си. Направи дарение - като всеки вярващ.

Кокорчо, Да я плати! Той пък е ковидясъл... Ами сега?

Абе гледам тука нЕкви атеистични ташаци са опискали цялата новина как навсякъде имАло нЕкви баровци попове, и трябва да си плашат здраво. Макар и голям манастир, Рилския се вижда, че даже с парите, които изкарва от всички дейности, не може да се оправи. А какво да говорим за малко манастирче, като ямболския Кабиле? Няколко монахини събират пари от свещи. От какво да печелят? Са тях това е дом. А не бизнес. Не съм забелязал да има голям напън народа да стават монаси и монахини. Пък все уж много пари вземали. Като само пари са ви в главите, но Бог в сърцето няма - така ще е. Срам нямате!

Един поп се давел ,хората от брега му вика ли :" Дядо попе ,дай ръка",ама той хем се дави ,хем не дава ръка . Минал Хитър Петър ,разбутъл ги та изви къл:"Дядо попе ,вземи една ръка".Грабнал попа подадената ръка измъкнали го. Попа само взема и не дава ! Къде са парите от сватби,кръщенета,пог ребения,освещавания и т.н....!? Пари нямали.....

Единия като в приказката. Точно като него са и 90 процента от кварталите. Но другия поп е маааалко по-различен. Не му се краде толкова и не е толкова фатално алчен.

И от какъв зор?! Дори по времето на комунизма Патриаршията си имаше счетоводител който се грижеше за харченето на парите от държавната субсидия, доходите от патриаршеските книжарници и черковни магазини, продажбата на произвежданите в манастирите сувенири и т.н., защото тогава отделената от държавата Църква беше лишена от своята собственост а все някой трябваше да следи финансите с професионално око. А през 2018-а Регистрите на Българската православна църква (БПЦ) сочат, че тя владее недвижими имоти на стойност близо 8.6 млрд. лв... собственост която беше върната на Църквата още в зората на Демокрацията. Същото е и положението с вакъфските имоти у нас- те са върнати на Мюфтийството, което муфти пари и от Дианета, турската дирекция по религиозните въпроси ;)

им имотите, но веднага се закачиха престъпници да смучат тези пари и имоти.

Посмали малко манго, 8.3 милиарда лева. То малко като дозите ваксини на любимеца ти от канада и куролациите му.

Те парите им са повече... но толкова пише в новините, прост копи-пейст в любимата ти търсачка ще ти покаже колко си прост-)

Партиите вършат най-добра работа в опозиция. Правилно предложение на ГЕРБ и срам за управляващите лево-десни атеисти, че искат да оставят храмовете и манастирите на кучетата!

А кой си ти, който знае кой е атеист, и кой-вярващ?

По приказките им ще ги познаете, такива като теб, атеисти. За които враг номер едно е църквата. Враг ноемр едно е само за либерал-социалистическата гей дружина, която е на власт.

Ами Буци да извади от чекмеджето и да им плати тока.

Кирчо малко ли има?

Да преминат на соларни системи... Т. Е инвестиция еднократна,но се изплаща във времето

наври си соларката в гъза и я пусни. Белким ти дойде акъла, зелен тюфлек.

с мутрите, дето взимат печалбата от дейностите на БПЦ. Вижте си там коя орка тлъста, черна и с половин пръст чело "отговаря" за дейността и се разберете, да отпуснат тлъстите гъз....е с ланците малко пари за поповете и монасите. Аре, бате, не се стискай, студено е, зима е.

Тези кожодери искат левчета за всяка отделна сграда или стая, която искаш да посетиш..иначе го водят обект без вход. Естествено и билетчета не дават..разглеждане а цялата сграда от едно четиричленно семейство излиза към 80лв..все ще си намерят пари за тока, светите отци

Еми, няма да гледаме стаите им. Ако иска някой да ми гледа моите стаи, може, срещу 1 левче на стая, значи 2 лева общо.

На комунисти не им трябват манастири и църкви, даже са ги взривявали...

Докторе, вашият шаман ББ също е КОМУНИСТ С ЧЕРВЕНА КНИЖКА от 1977г, та чак до 1998 когато заявява пред репортери, че остава верен на партията. На коя партия казва, че остава верен, а?????????

Да се санира!

Защо ГЕРБ не я платят тази сметка? Така ще са направили поне едно добро нещо.

са парите.