ГЕРБ ще иска тълкувателно решение на КС за мораториума върху концесиите на кабинета

С това решение се блокира работата на цялата държава, във всички общини трябва да бъдат спрени назначенията на служители, заявиха от партията и го определиха като глупост

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпак до тъпака! Трябва да им се разяснява по няколко пъти!

Ха ха - 11 години потъпкваха констутицията на България, а сега изведнъж се сетиха, че имало такава ! Долни лицемери ! Крадци, лъжци и измамници - това е групировката герП ! Грозна сбирщина от алчни за власт и арогантни неграмотници ! Марш на боклука на историята - унижихте България с присъствието си в парламента !

чл. (1) Икономиката на Република България се основава на свободната стопанска инициатива. т..е идеята, че някой може да налага мораториуми върху концесии или друг вид финансови дейности е абсурдна.

Рекета, подкупите и реденето на роднини на управленски позиции дали са пазарни практики?

Ние сме в ЕС, в МВФ, във Валутен Борд, в Банков съюз, недопустимо е да имаме собствена финансова политика. Това е противоконституционно и противоречи на правилата на всички международни институции. Представете си, че някой е спечелил концесия или обществена поръчка, ангажирал е хора, инвестирал е пари и му спрете плащанията? Ами че той може да осъди България в СТрастбупг

Не се съмнявайте ,че в клиповете ще има съвсем точни послания, че тези и тези (визирайки ИТН, ДБ и сие) са готови да нарушават Конституцията, за да постигнат своето- тоест не им дреме за народа, а за далаверите си.

За кога ви трябва, нали сте в оставка? Доказвате че искате да правите далавери в последния момент.

Два пъти Парламента е налагал мораториум върху действия на изпълнителната власт, ама и двете решения на НС са обявени от КС за противоконституционни.

Клакьорката Деса прическата чете без очила

Тази е убийствена селянка и ПП, само дето не е от Кърджали. Бойко, от къде намери тази измет, бе?!

Не беше ли тази, дето я бил забърсал от околовръстното и я направи министър на здравеопазването?

При бай Ставри ще тълкуват на спокойствие -цялото време е тяхно!

Титаните на мисълта от герб се сетиха, че имало конституция, а искаха да я заменят с книжка с картинки.

Удариха ГЕРБ по неочаквания начин. ГЕРБ и ДПС не са очаквали да се стигне до там, правната комисия в лицето на г-жа Митева и г-н Василев е силна и непреодолима сила. Те първа се очакват силни и адекватни решения в борбата с мафията в България. КРАЯТ НА ЕДНА МАФИОТСКА СТРУКТУРА

А, бе, как може да си толкова наивен. Странно как си оцелял до тук?

колко си елементарен?

ТО НА ТИЯ ТЪПУНГЕРИ ВСЕ НЕШО НЕ ИМ Е ЯСНО! ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ТЪЛКУВА, АМА ПАК НЯМА ДА РАЗБЕРАТ!

Налагане на мораториум е противоконституционно... Но как да спориш с човек, с когото ви делят два вагона книги. Следя проектозаконите и като цяло е див популизъм. Много прах в очите на обикновения човек. А вие слушайте мутро-чалга, пийте си ракията и стойте настрана от правото.

Gugnelid

Следиш ми дедовия - всичко, което не е угодно на герберастите, е грешно, противоконституционно, глупаво и т.н. Майната ви, дойде краят на времето, в което вие определяхте нещата - сега идва нормалното време!

Даа, гадно е да не ти дават да крадеш. Особено когато си свикнал... От 12 години...

Мутро ГЕРБ останаха без зъбки ;) АнтиГЕРБ заедно им ги извадиха! ГЕРБ нито могат да Хапят , Нито могат да ядат Нито могат да хранят хилядите си гладни членове- съучастници ! Много хубаво !

Ти па, зъболекар, а пък толкова наивен!

Прави или криви са от ГЕРБ не знам, но депутатите са гола вода. Хора не разбиращи от материята политика са в НС, тук таме някой юрист учил не доучил как се управлява, ама се пишат остриетата на партиите, двама трима като Манолова, Дончева, Хр.Иванов, Ат. Атанасов, пишман юристи и до тука. Голямата част от избранниците не знаят къде са и за какво са. На новаците злобата им е замъглила съзнанието, хората на Слави, политически недоносчета, протестърите просто по милост в Парламента. Старите кримки, тарикати, дебнат като котки. Председателката Ива Митева и тя новобранец, а бе това НС пълна скръб. Опити да яхнат гребена на вълната без да помислят, че тя ще ги забие на дъното. НС е такава каша, с толкова много подправки, че никой няма иска да я яде. Правели всичко за народа, той ги бил изпратил. НС няма рейтиг, защото там са неточните хора, сбирщина която партиите генерират, пробутват на изборите, а народа уж ги избирал, пълен абсурд, приказки за найвници.

Изиграхме Тоя Народ, Мая и Хросто Иванов са агенти на Бойко! Умишлено правят такива тъпотии, че на следвашите избори Бойко ще има едни 5% отгоре, а ако продължават така и повече! ВЪН

Да, ще има 5%.....

Крадливи и корумпирани герберасти. Трябва да б ъдете разследвани до най-малкия детаил и да си получите заслуженото за грабежа през последните 10-12 години!

А Орешарски кога? Курнела, Маямата..А Христо Иванов едва миналата година разбра за Росенец, нали, а не докато беше министър на правосъдиет..Не ми отговаряйте

И чакаха 4 години?

Това Решение да не е закон ,че да го преценява Конституционния съд ?

Кифльо, прочети Конституцията - 36 страници е! Без картинки и снимки на голи мъже, ама ще се справиш!

Това решение ще падне, защото вече два пъти КС е отменил решения на НС за мораториуми. Според КС, НС може да приема закони, но не може с решения да законодателства. Ако Мая беше добър юрист, щеше да прокара на бърза писта едно законче с текста на решението, ама ..... акъл трябва, а не хъс.

за сделките и кражбите в СО под ръководството на Йордечка,която се крие в момента,ще искат ли загубилите властта гробари?

Дуловската свирка бърка парламентарната трибуна със задната седалка на джипа на НСО.

От всички соц държави българите живеят най добре. Всеки българин има по три имота. Жито овце и свине много.

А половината цигани в ДДС-арските райони около Лом и Русе имат и по десетина фирми регистрирани по ЗДДС.Направо им завиждам , значи !

Когато не управляват комунисти и мултаци България е най хубавото място на света

В Парламента има хора, които не познават Конституцията, а тръгнали да законотворстват! Беше брутално изпълнение За пореден ден в това Народно събрание. Задължително трябва кандидат-депутатите да минават през: 1. Изпит по Конституция на Република България. 2. Психотест 3. Изпит по трите власти - съдебна, изпълнителна, законодателна, защото нямат никакво понятие коя за какво служи и докъде може да се разпростре.

Депутати трябва а се възпитават още от детството. До сега се видя, че не става с Мила родино. Може да потръгне с Де е Бълария!

Надали! ДБ се опитват да си прокарат смехотворните законопроекти, които не стават за нищо и бързат ли бързат, ама незнам дали знаят, че "Бързата кучка слепи ги ражда", а и "Бързата работа - срам за майстора", нонкато гледам качество не ги интересува, а количество.

България е най богатата държава в Европа на природни ресурси на глава на населението. Не случайно България е била най богатата провинция в в три империи и вСССР. През комунизма само българите произвеждаха Кока Кола и Марлборо от цялата социалистическа клоака. За тези заводи комунягите заложиха Панагюрското съкровище - най скъпото съкровище в света

А кога ще си откупим съкровището на Кубрат

Не думай ве.

им е обречен! Работодател на правителството в оставка е НС! Народно събрание е и най-висшата институция в България. Така че са в пълнота си право да пресекат кражбите и задкулисните игри на мутренското правителство! И решението на парламента е абсолютно законно! Това, че не им отърва на гербаджиите да точат лиги до кацата с меда и да не могат да бръкнат в него, си е техен проблем! Бая окрадоха, и бая шкафчета напълниха за всичките тези години - стига толкова!!!

Парламентът е най-висш орган, но в случая отнема конституционни правомощия на друг орган!

Конституционно право се учи в първи курс по специалност "Право". Навярно не сте чели дори Конституцията!

България е вторият най-голям износител на нерафинирана мед в света. България заема толкова важно място на този пазар благодарение на минно-металургичния клъстер в Средногорието – "Елаците-Мед", "Асарел-Медет" и най-вече "Аурубис България".

230 xил. yнции злaтo се износя от България годишно, а една унция е 1780 долара.

Те са от тъмно-червените боклуци.

Стига бе! Значи твърдиш че Буци раздава на кило на БСП концесиите и затова толкова бърза от любов към партията ли ?

409 милиона долара на година даваме на онзи що клати гората. Така е благодарание на Близнашки който формулира член 5 от Конституцията където се даде приоритет на договорите предлагани обикновено от чужбина с техни клаузи в колониален стил.

Държавата някак ще издържи 2 седмици без назначаване на държавни служители.

противоконституционно е

нищо противоконституционно в мораториума! Абсолютно законен е!

Но КС трябва да го отмени. До тогава е в сила.

Корпоративната структура герп продава националния ни интерес и раздава тлъсти концесии срещу смешни рушвети! Те и затова западняците ги крепят, защото са им изгодни- слушат и изпълняват, като в замяна се правят, че не виждат как крадат. Обаче, ние вече нямаме ресурс за раздаване и разпродаване и този модел умира.

Чл. 111. от Конституцията на РБ (1) Правомощията на Министерския съвет се прекратяват: 1. с гласуване на недоверие на Министерския съвет или на министър-председателя; 2. с приемане на оставката на Министерския съвет или на министър-председателя; 3. при смърт на министър-председателя. (2) Министерският съвет подава оставка пред новоизбраното Народно събрание. (3) В случаите по предходните алинеи Министерският съвет изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет. Тоест никой не може да забрани на Министерският съвет да изпълнява функциите си в настоящият момент. Никой не е над конституцията, дори и Народното събрание.

това гласуване е противоконституционно, ама нали са чалгари ко да прайш

Но трябва да се произнесе КС. Това ще стане след седмица поне. До тогава може да имаме друго правителство.

не спира работата на министерски съвет. Спокойно могат да си приема ПМС - та в сферата на образованието, здравеопазването ( без назначения и разпродаване), социалната дейност, културата, спортната дейност! Единствено са им секнати далаверите с концесии, добив на земни богатства, имоти, обсебването на болници, и пренаселването на институците с некадърни калинки!

Защо си губите времето да обяснявате на хора, които нито имат капацитет, нито желание да ви разберат. КС ще каже, че е противоконституционен, което е ясно и за студентите по право. Гражданите в ступор и ще обвинят КС в задкурисие и корупция. Така се води стадо от овце!

3 милиарда само от цветни метали включително и злато се добиват годишно в българия

Тия магарета пак ли наруват бе...Нищо, още малко остана

България е вторият най-голям износител на нерафинирана мед в света. България заема толкова важно място на този пазар благодарение на минно-металургичния клъстер в Средногорието – "Елаците-Мед", "Асарел-Медет" и най-вече "Аурубис България". Освен това бързо се създават и производства с по-висока добавена стойност. Вече се правят автомобилни компоненти от мед в предприятия като "София Mед" – за последните 3 години те са удвоили приходите си до над милиард лева през 2018 г.

и къде отиваха тези пари от 1944 до 1999г

В каменната ера няма ли да се върнеш? Ако има някакви наследници на комунягите, те всичките са в ГЕРБ, включително и оня с дядовците.

Вярно е само първото изречение, че от България се изнася медта и. Всичко е в ръцете на чужди фирми, нищо за България, грабят ни, това е истината. За България трохи. Простаци сме. Така е с каолина, златото, оловото, цинка, а, бе със всичко. До къде се докара България, срам и позор. Няма и да се оправи.

руснаците ни грабеха през социализма

Деморкати били, евро нам си били, срещу комундетата били... дръжат ги на валст защото си плащат доволно - с националните ни богатства и националния ни интерес..

Сигурно отново ще изнасяме злато, уран и мед за Русия безплатно!

Че ние много яки неща имаме за износ, бе. Ще ме светнеш ли защо тоагвасме бедни? Всичко у чекмеджето ли отива или само 1 промил?

Че кой те лъже че българия е бедна държава! По скоро питай къде отиваха тези пари между 1944 и 1999г

България е най-богатата на полезни изкопаеми държава в Еворпа. Ако не ни обираха богатствата, отдавна щяме да имаме поне средноевропейски стандарт на живот. Ето това раздават герберунгелите сега. Да се гарантира че ограбването ще продължи и след пъдаря-слънце.

230 xил. yнции злaтo се износя от България годишно като имате предвид че една унция е 2800 лв се получават 600 милиона лева

Dundee Precious отчете рекорден добив на злато в България Kaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ Іnс. (DРМ) ce пoxвaли c peĸopднo пpoизвoдcтвo нa злaтo пpeз 2019 г. Oбщият дoбив oт двeтe мини нa ĸoмпaниятa в Бългapия – Чeлoпeч и Aдa тeпe, pacтe и пpи pyдaтa и пpи злaтoтo. Πpeз изминaлaтa гoдинa в минaтa в Чeлoпeч ca дoбити 173 xил. yнции злaтo, a в Aдa тeпe - 57 xил. yнции. Πo oтнoшeниe нa цялaтa pyдa, ca изĸoпaни cъoтвeтнo нaд 2.2 млн. тoнa и 471 xил. тoнa. „2019 г. бeшe вaжнa гoдинa зa DРМ, тъй ĸaтo пycнaxмe втopaтa cи злaтнa минa и гeнepиpaxмe peĸopднo ĸoнcoлидиpaнo пpoизвoдcтвo нa злaтo. Haшeтo пpoизвoдcтвo нa злaтo oт Aдa Teпe бeшe ocoбeнo впeчaтлявaщo, ĸaтo ce имa пpeдвид, чe бeшe пocтигнaтo пpeдимнo пpeз пocлeднитe двe тpимeceчия cлeд въвeждaнeтo в eĸcплoaтaция пpeз юни минaлaтa гoдинa", зaяви Pиĸ Xayc, пpeзидeнт и изпълнитeлeн диpeĸтop нa дpyжecтвoтo. „Изĸлючитeлнo cмe paзвълнyвaни oт пoтeнциaлa cи дa пpoдължим нaпpeд, тъй ĸaтo ceгa щe ce възпoлзвaмe oт дoбивa нa злaтo и в двeтe ни мини и oт oптимизиpaнитe cи xapaĸтepиcтиĸи в зaвoдa“, дoбaвя тoй. B Чeлoпeч злaтoтo, cъдъpжaщo ce в ĸoнцeнтpaт, пpoизвeдeн пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe, e мaлĸo нaд oчaĸвaниятa в peзyлтaт нa дoбив в зoни c пo-виcoĸ ĸлac, пишaт oщe oт ĸoмпaниятa. Πpoизвoдcтвoтo нa злaтo в Aдa Teпe пpeз чeтвъpтoтo тpимeceчиe cъщo e билo мaлĸo пo-виcoĸo oт oчaĸвaнoтo в peзyлтaт нa пo-виcoĸитe ĸлacoвe злaтo в oбpaбoтeнaтa pyдa.

Това кого го грее? Забрави да споделиш останалите цветни метали, съпътстващи златообира. От тях сте осукали в пъти повече.

"Аурубис България" втория в света износител на мед

Че Свободата и справедливостта, тРябва ДА СЕ ИЗВОЮВАТ???

Правилно ВСИЧКИ спорни решения на този парламент трябва да бъдат оспорвани пред съда , защото има хора които са на вие със законите , а бързат да ги приемат все едно бясно куче ги гони!

Герберугите грабят с две шепи. И колкото крадат 100 пъти повече харизват на чужденци. Ето затова ги държат на власт толккова време! Бива ли българинът да е стана така прост и апатичен? Пазете държавата и богатствата й, те са на децата !

Съвсем скоро ще ви сменят вас !

Разпарчетосахте Бъглария, бе! То едни поидюземни богатства и земеделската земя останаха само. Таквоа ограбване България никога не е преживявала докато властта уж е българска.

MoneyII

И какво ви притеснява това, че е наложен мораториум, госпожа "Невежа"?! Явно не познавате законите на тази страна! Знаете само как да откраднете, без да носите отговорност!

А ти познаваш ли ги? Без доказателства всичко са празни приказки обикновено от хора на който и космоса пречи на кривите им ракети.

Правилно ВСИЧКИ спорни решения на този парламент трябва да бъдат оспорвани пред съда , защото има хора които са на вие със законите , а бързат да ги приемат все едно бясно куче ги гони!

Законът у нас е НС! Просто за някои закони трябва квалифициранои мнозинство. За другои - не! прмеиерът в служител на НС. Подчинен. Врмеменен избраник.

Сигурно отново ще изнасяме злато, уран и мед за Русия безплатно!

Мислиш, че като напишеш една и съща глупост с няколко ника, ще изглежда по-умна ли?

Златото от Дънди Прешълс и мед от немските концерни ще спрат ли?

Някой определено трябва да разясни Конституцията на гербаджиите, защото до сега нагласите бяха, че един не е в час, а се оказва, че са много.

ВСИЧКИ спорни решения на този парламент трябва да бъдат оспорвани пред съда , защото има хора които са на вие със законите , а бързат да ги приемат все едно бясно куче ги гони!

Герб са още около седмица само с правителство в оставка. Така че да не пищят, че евентуално някакви си фирми с непопълнени бордове нямало да могат да вземат решения. Че какви решения толкова спешни няма да могат да вземат. На всички ни е ясно, че на герберастите им спряха тока и няма да могат да пробутат повече калинки в държавните структури и само заради това реват сега. И като поискат тълкувателно решение, няма да има време дори то да излезе. А и да излезе за по-малко от седмица, то не задължава мораториума да бъде премахнат. Трябва да има решение на Конституционния съд за да бъде премахнат този мораториум.

Няма смисъл да им обясняваш на тези зависими и корумпирани тъпанари.

НС е освнонияти най-важен орган на държавната власт! Ако парлемантът иска, ще прекравти пълномощията на съотвения си избранник - бил той премиер и ли друг. КС не може да спаси герберугите. АКо пък реши да "тълкува" превратно нещата, ще ни трявба друг КС. А този КС ще бъде разькар заради неспазване точно на КОнституцията! Не забравяйте - избраният пряко винаги е по-важен и избрания непряко. Хората гласуват за НС, НС гласува за МС. Това че у нас се върш едно извращение и вместо Парламентрана се превръщаме в премиерска република, не означава, че така трябва да е според Конституцията!