РБ кани ГЕРБ да обсъдят има ли мнозинство за нов кабинет

Реформаторският блок кани ГЕРБ на среща през идната седмица, за да обсъдят има ли мнозинство в това НС за нова изпълнителна власт.

Обратно в новината

Коментари - РБ кани ГЕРБ да обсъдят има ли мнозинство за нов кабинет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понятията ляво и дясно са много размити в днешно време. На България и трябва една партия която да обедини българите и да се постави точка на деленето комунисти, фашисти някакви си-исти и тн. Всички ние сме българи и трябва да работим за интересите на България. Нещо като Единна България.

С две думи казано,след като ЕНП предупреди Плевнелиев да не дава мандат на "ксенофобски и националистически" организации,Борисов се връща на власт под прикритието на РБ.Така сигурно избори няма да има,бюджета си е бюджет,само дето Бойко няма да е на предна линия.

Тези нещастници не знам как се наричат РЕФОРМАТОРИ.....След като видяхме най-силната част от тях а именно Куневица, и зализаният педераст Лукарски.....Най-добре се реформирайте уфффф разсформирайте се исках да кажа.

ПИПО

Поредният политически, български парадокс. Партията с най малко гласове и тотално отхвърлена от обществото, ще прави правителство. Точно преди седмица Пръмова каза, че няма да участва във властта в рамките на този парламент. То бива лицемерие и жажда за власт, но тая пасмина минава всякакви морални граници.

Апетитът идва с яденето, няма как. Но малко им остава, нека се порадват за последно.

И къде ще бъде новият бардак, на Раковски 134? Сбирка в новооткрития ресторант, вход от ул. Н. Рилски. Желателно е компаньонките добре да се подмият. Орагнизирано е засилено медийно присъствие, почетен гост - премиерът в сянка!

КАКЪВ ПРОДАЖЕН ПОГЛЕД ИМА

Tова е подигравка. Със 7% подкрепа на избирателите РБ се домогва до властта. Плевнелиев заяви, че е готов да даде мандат на реформаторите, защото били проатлантически настроени. От ГЕРБ казват, че е възможно да ги подкрепят. И така, следва правителство на реформаторите, което Радев може да смени на 21 януари

;-)

С Цецето не мина номера, Бойко се вози в държавен джип и вече не преде, Остава кривата усмивка да ни оправи със слънцето Борисов в СЯНКА!

ХАЙДЕ П. МОСКОВ ПРЕМИЕР, ЩЕ СЛАГАМЕ ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК И ПРИ ХОДЕНЕ ПО НУЖДА В ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА.ДЕМЕК ЩЕ СЛАГАМЕ ПРЪСТА.

Много хубаво го каза, ама още по-хубаво ще е да го правиш!

жалко за бг. продъляа да пропада.

е такъв нагаждач, нали го знам какъв некъдърник беше в Министерството на земеделието. Що не се скрие и да си седне на ненаситния и некадърен задник

КОЙТО НАПРАВИ ПРАВИТЕЛСТВО С ПОТКРЕПАТА НА ГЕРБ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ РЕКЕТИРАН ОТ Б.Б. ЗА ТОВА ИЛИ ОНОВА РЕШЕНИЕ.СПАСЕНИЕТО Е ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ.

Този изрод както гледа така си представя за три месеца да открадне толква , колкото други за двадесет и седем !

Вижте къде са днес всички лица от зората на демокрацията. Само вижте. А ние пак сме си тук и пак сме си същите....овце.

ЛИБЕРАЛНАТА ИДЕЯ ОТИДЕ НА МАЙНАТА СИ И ВИЕ ЛИБЕРАСТИ С НЕЯ ,НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ

Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия...

Защо?Твоят да не се е казвал 246?

Последните 15 секунди слава на Роската озариха имитаторите.

За радост голямото ЕГО на Бай Хой изтри Имитаторският блок от политическата история.

Ако рада дълбоката стане премиер,макар и за минутка,продавам и бягам!Майната и!

ГРАФ ТОЛСТОЙ ПРЕДЛОЖИ ДА ГИ КУПЯТ, ТЕ ОТКАЗАХА .... СЕГА ИДВА ГРАФ НАРИШКИН С ГОЛЯМАТА ТОЯГА :)) ... КВИЧАТ КАТО СВИНЕ ПРЕД КОЛЕДА - ОБАЧЕ ПОЛКОВНИК НИНОВА ЩЕ ГИ ПРАВИ НА НАДЕНИЦА :))

Нали щяха да дават мандата на патриотичните фронтоваци?

И защо да дава мандат на патриотите? Ако бяха БГ патриоти ДА,ама те са руски патриоти...?Развяват руски знамена? Да ходят да управляват в Сибир заедно с глупавите си привърженици! Те ще разрушат всичко съградено до тук! Патриот е душа ....

НА ТОВА РАЗГРАБВАНЕ СЪГРАДЕНО ЛИ МУ КАЗВАШ.

НЯМАТЕ НИКАКВИ ШАНСОВЕ ПРОДАЖНИЦИ ЛИБЕРАСТКИ

Нямат морално право да правят кабинет -при 6% вот .Това е оценката за участието им във властта.Истинските реформатори напуснаха декември 2015.Останаха кариеристи .

рб могат ли да се съберат в един икарус? да и то без да се натискат/което някои от тях даже много го искат

РБ могат да се съберат в една циганска каруца с крадени гуми от Жигули.

ЛИ РБ ДА СТОИ НАВЕДЕН С ДУПЕТО НАПРЕД КЪМ ЕВРОПЕИСКИТЕ БЮРОКРАТИ?

Обречени са опитите. Добрата новина е, че със загубата на президентските избори оставката на правителството е легитимирана. Ако ГЕРБ беше ги спечелил, правителството пак щеше да падне, поради оттеглянето на патриотите от реалната политика и залитането им към популизма.

Правилно.Единственните партии в център дясно-ГЕРБ и РБ трябва да действат заедно.В съединението е силата.

Тези понятия "дясно" и "ляво" са силно размити... Меркел дясна ли е например? Борисов й е голям фен... Обам десен ли е или ляв? Той е наялникът на Радан Кънев, който се пише "десен" А "крайнодесните" имат леви икономочески програми и за тях гласуват много от традиционния електорат на социалистите - нископлатените работници и ниската средна класа...

За мен всяка партия различна от БСП и нейните сателити е дясна.Не симпатизирам на Атака и ПФ,така че като стар седесар тези две са единствено надеждни.

Армеец, Меркел е християндемократка, а те се смята, че са в най-дясната част на политическото пространство. От икономическа гледна точка обаче всички партии в Западна Европа водят лява политика - свръхсоциална, с изключително високи данъци. Това е така, защото обществата им са богати и могат да си позволят лявата политика. Обратно, в бедните държави всички партии водят дясна политика, защото нямат ресурс за лява политика. Нагледен пример, че една партия в подобна държава колкото и лява философия да има, е принудена да води дясна политика са Гърция и Сириза.

не знам за Бате , ама другите , дето си ги изброил са стабилно на левия бряг

Обам е мамун.

Нито центъра е център, нито дясното е дясно! И едните и другите са комунисти! Десен комунист не съм виждал другаде освен в България! Хора, размърдаите мозъците си и ще видите очевадного!

Тая мръсна гад, докато беше зам. на земеделието ни одържави имота, за да го продаде на един крадец. Никога нема да гласувам за тоя урод!

На тия идиоти, дето поставят минусите им пожелавам да даде Бог да ги окрадат, както нас ни окраде тая гад! А на тая гад му пожелавам да му го върне Господ тъпкано!

ми те , комунягите одържавиха всичко 1956 г , ползваха го като свое 45 години, и после си го приватизираха, и ти пак си гласуваш за тях. що тъй, бе синковец??

На изродите не им омръзна да се гаврят с хората. И на децата им е ясно вече, че ново правителство в тоя парламент не може да има. Плевнелиев се мота, защото шефчето му трябва да доокраде каквото има. Помотайте се още малко и ще повторим зимата на 1997.

По-прости,вулгарни,цинични,елементарни от посранските другаре няма.

Предлагам на Ръбъто и РъКъто да си преименуват блока в партия Б-я щат на Щатите - едно време през 90те имаше такава партия, само да не сме със статута на Пуерто Рико или някой тихоокеански остров.

Взимайте си плевньо и подръка смешните разрушители и гробари МАРШ , МАРШ , МАРШ , НЕ ВИ ИСКАМЕ какво ще обсъждате , абе докато не ви почнем с тоягите вие се нема уринете от наште глави МАРШ У...И.

Извинете,кои сте вие,че много просташки звучите?

Дрисльо не обиждай Президента. Това че ти си един. червен отпадък, не ти дава право да обиждаш. Налягай си парцалите в червената помия и я запази за себе си

Novae

Чл. 99. (1) Президентът след консултации с парламентарните групи възлага на кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, да състави правителство. (2) Когато в 7-дневен срок кандидатът за министър-председател не успее да предложи състав на Министерския съвет, президентът възлага това на посочен от втората по численост парламентарна група кандидат за министър-председател. (3) Ако и в този случай не бъде предложен състав на Министерския съвет, президентът в срока по предходната алинея възлага на някоя следваща парламентарна група да посочи кандидат за министър-председател. Този член като че ли се нуждае от тълкуване. Първо, при тези избори се избираше президент и не може да се счита че Патриотите са трета сила след първите две групи.Трябва да се имат предвид групите от изборите за НС, а не за президент. Това първо. И второ. В хода на мандата може да се появят нови групи, така че трета и четвърта примерно да станат втора по големина. На кого ще възможи президентът мандат при такова положение? Та това предполага какви ли не лупинги в НС. Поради тази възможност и не само поради това, следва тази порочна система на вот на недоверие да се промени по друг начин.Досегашният модел не предвещава светли дниИначе РБ имат добър и то много добър кадър за този пост, който няма да ги посрами.

Тоя Румен Христов от снимката, същия ли е, дето взе 1.5 процента на предишните президентски избори?

И същият, който открадна милиони по Сапард с консултанската си фирма.

Министър председател - Методи Андреев Министър на МВР - Волен Сидеров Министър на кабеларките - Валери Симеонов Министър на виноиндустрията - Русенския македонец Всички останали министерства - Меглена Кунева Съберете се и изберете тоя МС, цена няма да имате ;)

са напълно наясно с хипотезата, че участието им във властта в бъдеще е твърде хипотетично!

"Остава третата политическа сила, която държавният глава ще избере - или ПФ, които са готови да съставят правителство, или именно РБ." Патриотите предложили на Цветанов отново да бъде вицепремиер и вътрешен министър в нов кабинет. Това била една от сламките за евентуална подкрепа на ново правителство на ПФ и РБ от страна на ГЕРБ. Вътрешното министерство е стара "слабост" на Цветанов.Той бил поласкан от предложението, но за да не го заподозрат в задкулисни игри срещу ГЕРБ, звъннал на Бойко Борисов в Унгария. Самият Борисов, обаче заподозрял интриги срещу него с тази оферта на ПФ и опит да бъде сменен с преврат от лидерското място в партията. Затова наредил офертата за подкрепа на евентуален кабинет с мандата на ПФ да бъде отхвърлена. Това наложило и спешната сбирка на ГЕРБ. На нея Цветанов заявил на депутатите, че "журналистите чакат отвън, няма време за спорове" и предложил парламентарната група да излезе официално с позиция да не подкрепи нов кабинет в рамките на този парламент. Точка на дилемата сложил Жозеф Дол, който по телефона заявил на Борисов, че ЕНП е категорично против подкрепа за правителство на националисти, популисти и фашисти.

третата политическа сила е дпс!

герб 84 депутати бсп лява ...39 депутати дпс 38 депутати реформатори 23 депутати патриотичен...19 депутати българия безцензурно 15 депутати атака 11 депутати абв 11 депутати и хиляда минуси да напишете, нещаст..ници, дпс си е трета парламентарна партия!!

Ама много знаеш бе!?Как разбра кой с кой е разговарял,каква е била темата и какъв е отговорът?

Бойко не се хващай с тези бандити.

Бандити, не се хващайте с Бойко, той е по-голям бандит...!

Издрайфа се червената партенка.

Фири

Kwo e RB bez Radan?

Ако ГЕРБ надвият над егото си е възможен кабинет на РБ и ГЕРБ.

"Премиерът е бил пушечно месо и в дарените от горските джипове" Премиерът ни май е една мутра и нехранимайко, който е обичан от народа, но всъщото време е неразбран от народа! Ако румънката Моника Маковей дойде в България, знаете ли кого най-напред ще вкара в затвора? - Баце! Защо? - Тя ще ни каже!!!!

Вижте там някакво министерство на рязането на лентички да направите и да ходите при тиквуняка да го калесвате да стане министър. Използвайте за ходатай кмета на Симитли. Бай Рамадан премиер. Това му е мерак. За да може да каже: Абе бай Х...й, кой ти дава такова и такова право?

Тези от РБ наистина са малоумни, нищо не проумяват. Съде едната жажда за власт и лапане им е в главата.

Не само РБ са жадни за власт, а всички партии.

сдс беше смачкано до нивото на клиентела на дсп по едо време сега май си е клиентела на себе си за пръмова да не говорим зеленогорски и подобни да не мишкуват а да се зинасят само кънев дава признаци на живот затова го плюят тролките но е слаб ако и той се провали аз приключвам и без тва се задържах прекалено дълго сред чалгари и тролове

в повечето случаи си прав, но за кунев грешеш!

нищо друго не остана а и според мен е свестен може и да греша

Не се наядоха бе! Как ли не въртят, как ли не сучат, само и само да останат в парламента и в правителството още, колкото се може повече!

Тоя на снимката не съм го виждал май--да не е някой останал гладен реформатор и сега да иска от второто парче допълнително баница --много гладен поглед има горкоя --Абе гладно кученце--поискай от Москов малко питка-днес пуснал корупционен търг за лекарства за милиард и200 милиона лева-централизиран търг -през МЗ-- на около 150 милиона лева изчислявам комисионната му--за сокументацията дето е натъкмил и бърза човека--искай му едни 10 милиона и си иди откъдето си

Два боклука правят сметище. Това ще да е и темата между РБ и ГЕРБЕРАСИТЕ. Тези явно се приеха на сериозно и че са взели държавата на концесия. Тиквата дори се размечта за трети мандат нови джипове, нова кражба от ГЕРБЕРАСИТЕ и глад и мизерия за обикновения човек. Не дай си боже някой да каже нещо че няма пари такава волна програма ще му спретнат та няма да се сети повече за еретични мисли спрямо бога слънце демек Тиквоча..

само ти ли не разбра, че борисов подаде оставка и върна мандата?? или си тъ..п, или по вероятно мноооого т..ъп!

Ти си тъпия и неразбираш , че бокоІІбългароубиец даде оставка но си управлява , а онова чучело в президентството бави колкото се може и се разтъкава само и само да удължи грабенето .

Май Вие сте тъпия защото не разбираш, че историята и нафталина го зоват. Хората не го искат, само бай Ставри го иска и то доста.

Радан Кънев - Министър председател, а Борисов - министър на някое важно министерство, например на културата. Ако се направят такива компромиси, може да се формира кабинет от РБ и ГЕРБ.

Борисов не става и за редактор на ново издание на Винету.