ГЕРБ прокара решението си за АЕЦ "Белене", ще търсят инвеститор

Възлага се на министъра да възобнови действията по търсенето на възможности за изграждане на проекта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да имаме шанса, в България да се роди нов Пиночет! Да тръгнем нагоре, като Чили! И тогава горко им на предателите, путинофилистици, които искат да поставят атомна бомба в Белене!

Това решение е пример за недалновидна стратегия. Германия скоро ще спре всичките си ядрени централи, Белгия вероятно ще ямпоследва, а в България тепърва ще започнат да строят нова. И освен това тази нова централа ще е по 'изпитана' в Чернобил руска технология, в зона където стават земетресения. Да живее герб :)

Фукушима казваш също е по руска технология и в Русия? Откъде ви намират такива идиоти- а разбрах, след като прочетох ника ти.

КГБ

Това решение е една добра новина за България, а още по-добра щеше да е ако този проект е изцяло държавен.

Супер! Наесен записвам "Ядрена енергетика" в Бургаския или Варненския Свободен Университет ... или в Най-Нов Български Университет ... или в онова в Перник с нецензурното име. И като се дипломирам след 5 години или след 2-3 ще ви връткам кранчетата на плутония ... или ще му дърпам шалтера.

Може и по-бързо , Защо направо не си я купиш дипломата , да сме спокойни че новата централа няма да остане без СПЕЦИАЛИСТИ !!!!

Нали чухте как преди няколко дни им дръпнаха шалтера на "viza" картата в Обединеното Кралство. ....Та първо в комшиите а после и у нас драги ми дебили. То това е светлата демокрация. А елита бърза защото време не остана. Идват неприятни неща.

Излизайте утре на протест народе, ако има още будни хора, комуняги и мутри ще ни съсипят и заробят.

Аз ще съм там, но за съжаление, все повече са хората с промити мозъци или просто не им дреме...

Не си прав, Жоро! В училище ни учеха, че атомната енергия е най-евтина и най-чиста. Освен това една АЕЦ е гаранция, че в съответната територия не се водят военни действия, ясно защо. Точно сега тече яростно промиване на мозъци, като най-активни са онези, които произвеждат "зелената" енергия, защото една АЕЦ ще им удари по печалбите.

Сигурно имаш някое панелно паркче , затова така яростно си против най-евтината енергия. Значи можем да плащаме скъпа зелена енергия от частници, но държавната АЕЦ е вредна за населението. Само лъжата за земетръсната зона е достатъчна, за да разберем за какво става дума.

КГБ

Не останахте психодесни отрепки

Айде ойде коньо у реката с д. гаранции

Пионерчетата гласуват за Путин.

Гьолът се превърна в "златна" инвестиция.

Нова АЕЦ се прави когато има хора в държавата. В БГ има 2.5 млн работещи и 2.5 млн пенсионери, то пенсиите не могат скоро да им изплатят и социални, кой ще плаща. Немците са 85 млн че имат нужда и потребление и се отказват от ядрената мощност ние станахме по папи от папата.

А унгарците отказват ли се? Румънците? Нагличаните? Франзетата??

Там има прираст и се развиват.

Човекът говори за 6.5 млн. българи. А колко са унгарците, румънците и т.н.? Абе, не ти ли писна от писане на тъпи коментари?

Румънците от 26 млн. станаха вече 20 - от хубав живот. Но не затвориха АЕЦа Черна вода, нали? Унгарците са горе-доле колкото нас. Правят вече 3-та или 4-та аЕЦ. Е и?

що да загубим два милиарда като може да двайсе

КГБ

Няма да ги загубим ако ги инвестираме, но за съжаление дебили като тебе ни управлават и ги губим.

Бочеее ,кажи кво си приказвахте с Путев бе,защото предполагам ,че нещо те е ядосал тоя и затова си траеш!! Нема се косиш ,не е на твойто ниво,ти го прегръщаш ,а тоя неще да плати масрафа,ееее не!!!!Не може така не е по славянски!!!!

И да каже защо си тръгна един ден по-рано! Това се случва само ако ни нападне някой или сме във война... Няма правото при официална визита да си тъгва по-рано?

stankow

Нещо много се разбързаха от ГЕРБ след 10 г. игра на контра. Вероятно ще харижат реакторите на някоя Гинка, зад която стоят уж български банки, пък зад тях се усмихва доволно групата на Ротшилд. Задават се разни търговски войни, курсове ще се вдигат и падат, та не е лошо да се концентрират реалните активи.

stankow

Нещо много се разбързаха от ГЕРБ след 10 г. игра на контра. Вероятно ще харижат реакторите на някоя Гинка, зад която стоят уж български банки, пък зад тях се усмихва доволно групата на Ротшилд. Задават се разни търговски войни, курсове ще се вдигат и падат, та не е лошо да се концентрират реалните активи.

Енергетиката на България ВИНАГИ Е БИЛА ЧАСТ ОТ ГЕОПОЛИТИЧЕСКАТА СТРАТЕГИЯ на Москва! Но с оглед на ситуацията в България, на Балканите и в ЕС, Москва реши да “я помоли” България за вечната яма за милиарди - Белене и затова се случиха посещенията там на президента и премиера, които изприпкаха поотделно при Путин! Че Борисов дори й се извини на Путин затова, ме Путин спря Южен поток, който също бе (е) геополитически проект преди да е икономически! В Русия си дават прекрасно сметка какво означава Китай например да стъпи в България, тоест в ЕС и едва ли ще го допуснат, не бе (е) добра примамка като повод на рестартирането на Белене. Да преведа на по-бавните, да им сметна колко е 2+2. Борисов заяви категорично, че Белене ще се прави с частен инвеститор и без държавни гаранции! Китай пък са категорични, че за да се ангажират искат държавни гаранции, тоест НЯМА ДА СА ТЕ!!! Освен ако някой не лъже пак, и обикновено съмненията са с този, който е познат, че си лъже без дори да му мигне окото, ей така, от любов към спорта!

Дано да е така, както си написал. Щото БРАТУШКИТЕ направиха тук ШЕСТ (6!!!) РЕАКТОРА и 32 ТЕЦ-а. Говедата направиха 4 военни бази - и това е всичко!!!!

Не знам кои точно наричаш говеда, но ти си доказано говедо, и то от най-големите, най-дебилните. И това е пределно ясно на всички!

Кипиш ли от злоба и яд, келеш прост??

И 150 милиарда долара активи и пари бяха откраднати от З България само за последните 30 години и преразпределени сред приматите... За да е България това, което е днес!

Инфо, а кажи сега от кого бяха откраднати тия пари? Ама нема да лъжеш! И да не забравиш и фотоволтаиците, и къде ни отива златото и кой ни затвори 4-те блока на АЕЦа? Всичко все на запад ... казвай, чакаме те.

Опааа и мариците естествено - 500 млн. наши пари, грешно дадени. А?

Няма такива глупаци (фирми) дето ще се навият да ни строят АЕЦ без държавни гаранции като знаят,че сме на зор - купили сме си доброволно две скъпи играчки и сега искаме да ги пробутаме на "стратегически " партньор.Защо ГЕРБ реши да ги купува от руснаците вместо да им тропне на руснаците и те да си подвият опашките!!!

Много елементарно мислене - да тропнели ГЕРБ на руснаците и последните да подвиели опашка. То така ако ставаше... ГЕРБ им тропнаха на руснаците, но онези вместо да подвият опашка, взеха, че заведоха дело в арбитражния съд в Швейцария и той отсъди в тяхна полза. Така че трябваше да купим реактора и да платим неустойка.

ББ да им беше тропнал, вместо да се извинява на руския президент и да се нахвърля виновно да го целува. Да беше взел в делегацията и Дянков, той щеше да ги понапляска, както им се беше заканил и тогава може наистина да бяха "подвили опашки". Истината е, че в БГ винаги може да стане още по-смешно, както е казало Радио Ереван.

Не искам и стотинка да се харчи по тоя проект. ОСТАВКА! Избори докато не се избере западно ориентиран парламент. Ако ще и 100 години да гласуваме повече не трябва да търпим московските подлоги и ченгета да са на власт.

КГБ

Вече 30г все западнало ориентилан парламент избираме и все по затъваме.

СТЯГАЙТЕ КОЛАНА ХЪРБИ И ГАЩНИЦИ, СЕГА ОСВЕН НА ГИНЧЕТО ЗАЕМИТЕ И НОВАТА ЦЕНА НА ТОКА ЩЕ ТРЯБВА И НОВИ НА ПЛАЩАТЕ ЗА БЕЛЕНЕ, ДА ПОМАГАМЕ НА БРАТУШКИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ И НА БГ КРАДЦИТЕ ЗА КОМИСИОННИ И ИЗПЛАЩАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ С ДОБРА ПЕЧАЛБА. ПО МАЛКО ЯДЕНЕ ПОВЕЧЕ РАБОТА И ВАЗЕЛИН.

КГБ

То ако не на братушките, на господарите( САЩ) трябва да помагаме, все тая.

Не случайно народът ви изхвърли С ШУТОВЕ от властта и няма да я видите повече. Една тумбичка олигофрени сте, а врещите срещу всеки проект, който не е свързан със задокеанските кретени. Май само с шутове не става, ще трябва и Белене!! (Нямам предвид АЕЦ-а, разбира се!)

Кой ти говори за задокеанските бе, гледам интересите на държавата и на джоба си. Ти наясно ли си че няма работоспособен народ в БГ и не останаха. 2 млн работещи 2 млн пенсионери, пенсиите няма кой да им плаща. Кой ще плаща нови цени, още повече ще опустее държавата.

Харесвам една черта в теб. Тя е тази, която разделя задника ти на две русофилски половини.

Снимката от Анимал планет ли е ?

Тези които са хукнали да размразяват проекта не знаят как се прави. Тези които знаят как се прави знаят и как се краде. Първа копка в близките 5 години няма да има.

Мораториума не падна, БСП-то пометна!

Брешей,тая Теменужка е голяма работа...съдбата на цяла АЕЦ зависи само от едно нейно намигване.Бойко разбира от жени,спомнете си Цецка Цачева...

Ясна е работата! Щом се приема варианта на ГЕРБ, пак ще се протака! До безкрай! Веднъж вече казах, че докато са на власт ГЕРБ, централа няма да има. Сега съм сигурен в това. ГЕРБ искат да правят частна АЕЦ, а такова животно няма никъде. Посочват ми някакво изключение в САЩ, като забравят, че в САЩ всичко е възможно. Аз говоря за масовата практика по света. ГЕРБ искат частна АЕЦ, тоест, държавата да не участва с инвестиции, което си е безумие отвсякъде. Да дойдат хора отвън, да построят на територията ти такъв обект, а ти да нямаш контрол върху него! Това да не ти е да построиш фурна! Различните "десни" измислени формации, дето ги няма на картата са безкрайно щастливи. Защото знаят, че при варианта на ГЕРБ, строеж няма да има! А те са твърдо против АЕЦ"Белене". Общо взето се досещат, че блоковете в "Козлодуй" не са вечни и че времето на ТЕЦ-овете изтича.Наясно са, че мощност ще е необходима. И въпреки това са против! Защо? Поради тъпотия! Защото Русия щяла да строи и щели сме да бъдем енергозависими. Още по-голяма тъпотия! Унгария, Турция, Финландия и кой ли не още, не се притесняват от енергийна зависимост! За тях не е скъпо! Ние обаче сме по-специални!

Ще искат китайците държавни гаранции разбира се!Сега "ще строим", утре "няма да строим" защото началниците от Брюксел или сульо-пульо от Вашингтон не дават.И после "НЯМА ИНВЕСТИТОРИИИ..."!!!

Закопаха ни .

КГБ

Държавата е единствения възможен инвеститор, всичко друго ще е престъение срещу България.

Ако плащате 20 млрд лева само вие русофилете няма проблем.

КГБ

Ще ги платим, а и за вас дебилите ще останат пари за свещи.

stankow

Че защо да ги "плащаме", всяка банка ще даде кредит. И той ще се изплати с тока. Да не ни е за първи път да строим централа !?

Да, ама не, соросоиден шмугльо. Стига с измислената мантра - 20 милиарда. Хубаво ви бе като загробихте България с 16 милиарда кредит. Ти ли ще ги върнеш тези кредити? И, знаеш ли, ШМУГЛЪЮ, че за да върнеш кредит, трябва да има производство. Вие РАЗПАРЧАТОСАхте България. Или си мислиш, че ШОРОШКО ще ги връща с машинации-финансови. Прецакахте под натиска на САЩ - саните 2 проекта, носещи пари за България. Нищо не се забравя, всичко ще върнете, соросоидни шмугльовци.

РУСКА КОЛА ЛИ ИМАШ ИЛИ КАРАШ ? ДЕЦАТА ТИ УЧАТ ЛИ В РУСИЯ ? ДЪРЖИШ ЛИ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ В РУБЛИ В РУСКИ БАНКИ ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ СМАРТФОН ? ПОЛЗВАШ ЛИ РУСКИ КОМПЮТЪР ? ПОЧИВАШ ЛИ ЕЖЕГОДНО ПРЕЗ ЛЯТОТО НА БАЛТИЙСКО МОРЕ , А ПРЕЗ ЗИМАТА В КАМЧАТКА ? ТИ И СЕМЕЙСТВОТО ТИ ПРЕДПОЧИТАТЕ ЛИ РУСКО ОБЛЕКЛО , ОБУВКИ , АКСЕСОАРИ , ПАРФЮМИ ? ПРИ СЕРИОЗНО ЗАБОЛЯВАНЕ С РУСКИ ЛЕКАРСТВА ЛИ ЩЕ СЕ ЛЕКУВАШ И В РУСКА БОЛНИЦА ЛИ ЩЕ ОТИДЕШ ? МОЖЕШ ЛИ ДА ИЗБРОИШ 5 СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ РУСКИ ТЪРГОВСКИ МАРКИ ПОЛЗВАНИ В ЦЯЛ СВЯТ ? КЪДЕ ПИШЕШ ПОВЕЧЕ В РУСКИЯ В КОНТАКТЕ ИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК ? ИМАШ ЛИ ВЕЩИ ИЛИ ПРЕДМЕТИ У ВАС НА КОИТО ПИШЕ ПРОИЗВЕДЕНО В РУСИЯ ? КАКВА ЗАПЛАТА , ПЕНСИЯ ИСКАШ ДА ВЗИМАШ РУСКА ИЛИ ГЕРМАНСКА ? КАЖИ ИМЕТО НА ХУБАВ РУСКИ ФИЛМ ИЛИ РУСКА КНИГА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г ОТ ВРЕМЕТО НА КРЕМЪЛСКАТА ДВОЙКА МУТИН И ПЕДВЕДЕВ !

Нещо са ти много малки буквите бе, да не си нервен??? Да, аз например имам доста руски неща у дома си. Почивал съм в Русия. имам и руски дрехи, знам какви са заплатите в Русия и даже няма смисъл да отговарям на толкова неверни неща!!!

намазания с говна, защо се нервиш , устата ти мирише

Руската литература е необятна като руската душа. Руската поезия, театър и балет винаги са били ненадминати. Руското кино също. Просто никога не си чел книжки а си гледал само тъпи екшъни и си слушал чалга.

Това са две несравними неща....

Доста кух коментар! Никога ли не си чувал, че Русия е водеща сила в ядрената енергетика? А в космическата и военната техника как е? И това ли не знаеш? А не си ли чувал, че тъкмо в тия сфери се появяват новите технологии и чак след това се появяват в гражданското производство?! Не знаеш ли, че не може да имаш съвременна военна техника без високи технологии?Злобата не е аргумент! Качествени изделия се получават там където се наливат много пари! НА РУСИЯ И НАЛАГАТ ДА НАЛИВА ПАРИ ВЪВ ВОЕННА ТЕХНИКА, А НЕ ЗАЩОТО ТЕ ГО ЖЕЛАЯТ! ТРЯБВА ДА ГО ПРАВЯТ, АКО ИСКАТ ДА СА НЯКОЙ И ДА СА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА СЪС СОБСТВЕНА ПОЛИТИКА! Тия неща са изглежда малко труднички за теб! Трудно вдяваш! Типично по седесарски!

ГЕРБ прокара решението си за АЕЦ "Белене", ще търсят инвеститор Как ще го търсят инвестора,със свещ,или с фенерче.

Според икономически анализ на HSBC при най-оптимистичния сценарий за Белене цената на ядрената централа ще е 10 млрд евро , а при най-добрите условия електроенергията ще струва 150 евро на мегаватчас. Немския инвеститор RWE още 2009 г. казали, че ”Белене” струва 10 млрд. евро. БАН също прогнозираха 20 млрд лева. Н прост зик казано цената на новищ ток ще е 10 евроцента или 2 пъти по скъп от сегашния.

Айде стига простотии ве!! Това са пари, част от които са вече похарчени; Една голяма част от тези пари ще се върнат като данъци; Това са ХИЛЯДИ работни места, включително и специалности за университетите; И накрая - И за армията се харчат пари, ама без армия не може!!! АЕЦ е СТРАТЕГИЧЕСКИ ПРОЕКТ!!!!!!!!

Къде видя хиляди работни места бе ушанке, само специалисти ще има. Какви данъци, плащай ти високи сметки да има данъци да крадат. Като в Германия трябва свободен пазар и да си избирам на кой да плащам и да ме снабдява къде ми е изгодно, не да ме задължават с рекет.

Какво общо има свободния пазар с тоя проект бе, бихлюл????

от няколкото възможни варианта, това е най-лошият - хем ще го строим, хем ще го плащаме, хем няма да е наш.

mathur

е , гинка борисова да строи....

Ама толкова ли лесно се спира и рестартира проект за АЕЦ? Че то като детска игра. Аз си мислех че това са стратегически решения които се мислят, премислят и преосмислят от стратези с дълбоко и далновидно виждане..... а то какво, няколко туквуна вдигнали ръцете и готово - проекта за АЕЦ-а рестартиран....бахси И после какви са тези китайце бре убавци?! Най-евтинко ли излиза??? Не си играйте със живота и здравето на хората, ейййй. Това не е магистрала а ядрена бомба. Две държави могат да ги правят добре - Русия и Франция.....

За първата държава сигурен ли си?

Корекцията в коментара не е за премахването на Русия, а за добавянето на Канада!

ГЕРБ прокара решението си за АЕЦ "Белене", ще търсят инвеститор Инвеститор без държавни гаранции няма да намерят.За справка последните новини от искането на Китайският инвеститор,освен ако не се готвят заедно с БСП

Стратегическият инвеститор вече е намерен. Атомстрой експорт.

С този неизгоден проект комунягите започнаха дрането на кожи на народа и сега гербаджиите направо ще го довършат, защото трябва гаранции, а това означава за дълги години висока цена на тока докато избият парите за строежа.

Тиквите в боковата чета узряха.

Както казваше Ники Пънчев от "Хвани Богат": И нека ГОЛЯМАТА лапаница започне СЕГА!

Много ясно че китайците ще искат гаранции и не само те ами който и да е. Така ли се дават около 15 милиарда без гаранции, глупаци с толкова пари няма. Мутрите и комунягите си мислят че някой ще им налива комисионни просто така. Лошото е че народа пак ще оградиса и ще плаща цялата сметка, ако не сега то после за цената на тока и задължителното изкупуване.

PEYTSCH

Терена е Бългаски и 3 милиарда са вече платена част ! Това е гарация. А кава е гаранцията АКО аеца гръмне над Българска територия? Щото китайците са далеч...

от тази гледна точка само руски инвеститор е сигурен. американците ще се радват, ако стане една малка беличка, която да направи живота на част от Русия и голяма част от Европа труден..

Китайците търсят да инвестират за печалба, тях ги боли фара.

Затова утре 8:30 на площада, за да покажем, че повече не може така

PEYTSCH

Ще покажеш гол задник, нали ? Щото ти е мутирал предника....

Ще се раздвам да дойдеш и да видиш какво ще покажа...

PEYTSCH

Тъпа опозиция. Повече пари няма да видите, колкото и да обичкате корупцията с руснаците си !

Ти в ред ли си , за какви пари бълнуваш, като те ни навират тарележ в гащите. А радиоактивното гориво в чий двор ще се съхранява. В Банкя ли или в София ?

Всичко се прави в услуга на Русия, заем от там за да им плащаме заема, а след това като не може да се продаде електроенергията още по-високи цени. Не децата Ви, внуците на внуците Ви няма да изплатят това безумие!! белеНЕ!!!

Референдума? Да го духат бедните, които пак ще плащат :)))

АЕЦ Беленя трябва да е публично дружество. Така всеки желаещ пенсионер може да си купу акции и да спечели милиони. Другото са празни приказки - да се строи, ама пари не даваш и риск не носиш.

всеки американски пенсионер=милионер.

Много ми е интересно, тези тримата на снимката например, с какви познания в областта на енергетиката и по специално на ядрената енергетика разполагат, та да участват информирано във вземането на решението. Дали са ползвали външни експерти или не, ако да, как са преценили резултата от работата им, имат или нямат някакъв конфликт на интереси...и други подобни въпроси. И това е само пример по темата до колко са подготвени и доколко са обективни депутатите от всякакви цветове, когато вземат решения. Дали не би следвало отговорите на всички подобни въпроси, да се публикуват на сайта на НС и целият процес да е максимално прозрачен?

Само Румен Овчаров ги разбира тези неща. ОСтаналите са тъпаци.

Р. Овч. е личен енергиен съветник на ББойко, и като такъв участва и ръководи колегиума на министерството на Енергетиката!!! теменуга, клепа и мълчи! Тока 3-4 лв до няколко години!

Как послушно са вдигнали ръчички тези депутатчета ... готови на всичко, за да останат във властта ! Лишени са от съдържание - празни марионетки, които погребват България и бъдещето на нашите деца ! Отврат !

Дирници води до загуба на рейтинг Грипена е ясен Въпросът е с какво Пиздин държи Баце че ОН клекна....