Партньорите ГЕРБ и РБ не се разбраха за пенсионната реформа

ГЕРБ и РБ не се разбраха засега за пенсионните фондове. Мандатоносителят не е длъжен да се съобразява с партии с 4-5% подкрепа, каза Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Партньорите ГЕРБ и РБ не се разбраха за пенсионната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този авер на Пеевски от снимката , дали няма да се съобразява с летящи павета скоро ? Между другото започвате ли вече да забелязвате все повече новата коалиция ГЕРБ-ДПС-ББЦ

Браво на ГЕРБ, само заради тези "бизнесмени" от частните пенсионни фондове - лева ръка десен джоб....ще гласувам за ГЕРБ!

Най - богатите пенсионери са японците. И е така, защото нямат задължително пенсиониране.

ot edna strana v koqto vsiñko e gnusotiq na 1º mqsto politicite. neka BOG ni pazi(ako go ima)

Ами, всеки народ си заслужава правителството. За това, няма какво по-различно да ни се случва от гнусотията...

Дармаданите и Абеветата добре са се наду*пили на Горанчовците. Трябва само още малко да си поразтворят бузките

Горанов,как е твоя ортак Пеевски?Има ли далавери,има ли?

Средната годишна доходност на универсалните осигурителни схеми за периода 2001-2013 г. е под 1.7% годишно, при доста по-висока инфлация от около средно 4 % годишно. Дори и с добър мениджмънт, пенсионен фонд трудно може да постигне доход, който реално да надвишава инфлацията в България, чиято икономика генерира обикновено висока инфлация за страна от ЕС. Ако се търсят активи, които да я покриват, то те са по правило с висок риск от загуби. Положителното обаче е че тези фондове съсздават макар и не много на брой високо платени работни места от "меринджейски тип". За тях тези фондове са жизнено необходими. Така че успех на вярващите и чакащите пенсии от тях!

Какво е отношението на доходност между НОИ и частните пенсионни фондове?

къде да потвърдим желанието си?защо не се разясни на хората как се спекулира с парите им и какви са загубите и ползите,ако има такива!дали хората са наясно,че ако парите им са в НОИ,те не могат да се наследяват,за разлика от допълнителните частни фондове,които гарантират това!

А успокой топката.От 2000 работодателят ми плащаше по моя сметка допълнителна пенсия/професионален пенсионен фонд/,става въпрос за работа при втора категория.Условията бяха че може да си получим парите наведнъж,по месеци и са наследствени. Ноември 2011-си подавам документи за пенсиониране и ми подават да подпиша декларация че се отказвам от тия пари в полза на НОИ,в противен случай не ти приемат документите.....мамицата им мръсна доста парици ми изгоряха. За това видиш ли гербаджия дори и на снимка бой,също като циганин.

Това е едно от "перата" на дрисливия ни задник балкански!? Забравихме за нула време ръшите - да ги дъвчим тука, а и се избихме по студията!? Халал да ни е!

Браво, пич! При тебе няма лизане! Няма да изкяра от тебе , ма поне ще ме поздравиш!

В. Горанов е Дянков 2. Когато счетоводителя на правителството започне да се изживява като шеф от най-висок ранг, тогава правителството е пред оставка. Важна е думата на министрите на икономиката, селското стопанство, енергетиката, туризма. Те са тези, които трябава да отглеждат данъкоплатци и да стимулират растежа.

Тия фондове, дето до сега не се изплатили нито един лев по "задължителното доброволно" и когато почнат някога да плащат, не си мислете че ще ви дават някакви постоянни пари всеки месец. Допълнителните пенсии се преизчисляват на всеки три месеца, в зависимост от реализирания доход от инвестирането на средствата на фонда през предходното тримесечие!

Измислени партийки!Ами ако и жената беше езмислена,какво щях да правя?Не ми се мисли!

Чини ми се,че избива комплекси от детството малък Владко. Очакваме до часове Буда да го скастри публично.Рано е още да се конфронтира с реформаторите.Тъкмо са в разгара на легалния грабеж.

Сменил съм няколко частни пенсионни фонда. Все едно и също. Доходност минимална и въобще не се знае когато дойде време за пенсия дали ще вземеш и стотинка. По добре в НОИ. Ако се приеме този закон ще гласувам за ГЕРБ.

Само за тая глупост ли ще гласуваш за герб? След 10 г. няма да има кой да внася въобще нищо в НОИ, а на теб ще искат 40 г. стаж.

Няма да се съобразяваме с някакви си дребушлъци. Айде де. Айде на избори. Първи герб с 54 депутати.

Герп редовно бие всички. може да е с един глас, ама бие. И още не са разбрали, че победа с 1 глас не се брои за победа или най-малкото никаква работа не чини.

Те малките партийки ще ви бутнат столчето, ама другата година, сега идат празници !

Като са такива големи реформатори ,защо не увеличиха данъка за хазарта и акцизите за горивата,а ги ОТЛОЖИХА ЗА ГОДИНИ? Най-лесно е да ограбиш БЕЗЗАЩИТНИТЕ. ПРЕДЛАГАМ ДА ИЗЛЕЗЕМ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА КАТО КНСБ преди дни.Само от това се впечатлява тиквата.

каза много ясно. Частните пенсионни фондове са експеримент на МВФ от 2000г в Унгария,Чехия,Полша и България. В Унгария Орбан не се е церемонил и направо ги е премахнал,в Чехия и Полша са постъпили като нас-дали са възможност на избор. Единствено България е останала в този експеримент-е момента дойде това да се промени. Всичко друго е вой на капитала!

По добре не може да бъде казано.

Във Франция няма ли частни фондове? Или в Германия. А може би това не ни интересува щото и те са "капиталисти".

И какъв аргумент може да е това ?? То в Северна Корея няма и фондове ...

Na Menda Stoanova i platiha i otpuskata sas zadna data.V sashoto vreme mnogo hora si zagbiha otpuskite po novia im zakon.

Трябваше ноември 89-та полковете на Грудово,Елхово и Звездец да стъпят на жълтите павета с цялата си техника....поне пет години военно положение и никакви партии.Сега нямаше да гледаме такива пендели. Резил за офицерите,не се ли намери един свестен.

И сега България щеше да бъде втора Северна Корея. Или Северна Корея щеше да стане втора България.

Ама на теб харесва ли ти за 10 г. 25 милиарда долара напуснали България.....ами тия 10 пъти да ги бесиш пак им е малко. Турция и Гърция минаха през военно положение....къде са сега,в Северна Корея ли?

Мунусчета смотани,или четете през ред,или не разбирате какво четете.Има и друг вариан не можете да четете......най-вероятно:) Армията трябваше да излезе срещу управляващата БКП,а не срещу протестиращите.

Еее това беше пътя на Реформата, но го изпуснахмееее.!Вече да бяхме забравили ..мизерията и олигарсите...!!!

Подполковник,нямаше ли един доблестен офицер да изкара армията от казармите.По митингите на площада видях някои бивши мои офицери/цивилни/ и ги запитах какво ще правите. "Ще чакаме нареждане" Начакахме се:(

А за това какво ще кажете : Николай Николов, управител на НОИ от 1996 до 2000г. Бюджетът на НОИ е ощетен с близо 2 млрд. лв., което считам, че е главната причина за формирания дефицит и за ограничените възможности и Т.Н и Т.Н ... 19.05.2011 - Неправомерно източване на 400 000 лева от бюджета на НОИ разкриха служители на СДВР Икономическа полижция", съобщиха от пресцентъра на МВР. Задържани са двама мъже, регистрирали фирми фантома . А мога и още 1 милярд по времето на Станишев.

Внимавай с броя на постовете!!? Ще го отнесеш ..дебелия!

Последно на НОИ-то му се изреждаха от ДПС-то.

Естествено,че няма да ви пука.Да не би да разчитате на пенсии. Той не можеше уж семейство да храни с депутатската си заплата...

Затова от депутат Бат Бойко го прати в Общинска банка! Знае ли някой от плащащите данъци - колко е заплатата на всеки един от 3 мата Управителя там?

15 000 лв. ???? Нагоре или Надолу???

Оооо,не,не!

Спомняте ли си напъните на ЦУНКАЩИЯ ДЖИДЖИ да сложи ръка и да "управлява" сребърния фонд??? Е сега ви се дава друг вариант да ви се приберат парите ви УЖ за вашите пенсии. От СЕДЕМ милиарда в пенсионните дружества, УЖ доброволно в НОИ ще се прехвърлят ДВА-ТРИ милиарда. Дупката в НОИ се покрива. ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ПЛАЩАТ НЕПРЕВЕЖДАНИТЕ В НОИ ВНОСКИ ЗА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ... САМАТА ДЪРЖАВА Е ЗАФОРМИЛА ДУПКАТА В НОИ... Но той и пътя към ада е ЗАСТЛАН С ДОБРИ УЖ НАМЕРЕНИЯ...

Ако има пазарна икономика, аз съм за предложението на Герб, да има свободна конкуренция т.е. ако желаеш в НОИ, ако искаш в Частни пенсиони фондове се осигуряваш.Не желая да бъда донор на ЧПФ.Те босовете и администрацията им, да си гушат голями европейски заплати , да карат мощни коли и да въртят парите ми ,които насила сега държавата ме кара да им превеждам и накрая духаш супата.Ако предложат по -добри условия от НОИ ,отивам при частните фондове,ако не предложат в държавното НОИ.Всичко друго ми напомня соца, с доброзорното ни взеимане на 1 % от доходите, за ифраструктурни обекти.

за РЕЗЕРВА НА НЗОК - 1,9 милиарда отидоха в асфалта... За да видиш как както по времето на соца ше ти приберат паричките за 120 клм АСФАЛТ, обещани ти от ЛИЛИТО ОТЛИЧНИЧКАТА.. И си прочети онова - " ЕДНА стотна от направеното от Т.Ж да постигнем.." ДА СЕ УБЕДИШ, ЧЕ НЯМА РАЗЛИКА ОТ СОЦА!! ЩОТО ДЕЦАТА И ВНУЦИТЕ НА СОЦА НЕ СА УЧЕНИ ПО ДРУГ НАЧИН ДА УПРАВЛЯВАТ..

Владислав Горанов от ноември досега той успя да изтегли 4,5 млрд лева кредити по актуализацията на бюджета за 2014 - от тях 1,3 млрд евро синдикиран заем след удобни преки преговори с няколко банки. За следващата година ще рефинансира синдикирания заем плюс още няколко милиарда за да стигнат до 8 млрд лева. Общо 12,5 млрд лева или над 6 млрд евро! Надмина и Велчев: скандалната сделка на Велчев Милен за външния дълг беше за дребните 1.327 млрд. долара български брейди облигации. Какво следва - пенсионни фондове, лихви на депозити иииии....?????????

На Велчев брат му на морето направи огромен хотел - тоя сигурно ще направи небостъргач!!!

Точно така другарю помощник счетоводител! Какво ще се съобразяваш? Не ти трябват нито партии, нито осигурени, нито даже хора. Ти гледай бюджета да е наред. Още малко и ще изпълниш мечтата на предшественика си от първото тиквено правителство - Симеон Дянков. Неговата мечта бе, хората да изчезнат и да остане само бюджета. Обаче не е зле да се поинтересуваш какво се случи на тези, не интересуващите се и как ядоха чукалки по главите. Той Тиквата затова от тогава ходи малко, като пиян кълвач. Сегашните ще ядете дървото мно-о-ого по-рано от ония от преди една-две години.

Оооооо, Дянков, ти пак си тук беееее

Или частните фондове не са отчислявали за партийната каса и личните сметки на герберугите толкова,колкото са ги натискали. Малкият се вживява в ролята на лошото ченге,за да дойде БОГО на бял кон и да СЕ СМИЛИ НАД МАТРЧЯЛА.

Владислав Горанов: На оня свят пари няма.

Брутално нагъл тип, взел се за извънземен

"Батко, дали да ти не серем на устенцата. На жена ти правим синки по коленцата. Тя обаче погледна в твоята чиния......" Някои текстове на Ъпсурт са актуални и години по-късно....

Аз вече съм избрал веднъж, къде да се осигурявам допълнително задължително за пенсия. Защо трябва сега да го потвърждавам?! Защото някои държавни мъже неискат през 2015 година да субсидират пенсионния фонд с близо 4 млрд. лева, както се прави всяка една от последните някколко години. Т.е. взимат се заеми, но и те няма да стигнат за това, което е замислено от властта. Това са пари, които аз внасям по МОЯ партида в частния пенсионен фонд и имам някаква доходност макар и минимална. В НОИ МОИТЕ пари отиват от МОЯТА партида за плащане на пенсиите на други хора. За каква демокрация, за какъв избор става въпрос??!!?

ПИРАМИДА - ( едните плащат а другите не плащат ама на края тези където не плащат взимат повече от тези който плащат ). 300 000 не плащат в това число и Плевнелиев и Борисов - що да си дам парите там където и Плевнелиев и Борисов не си ги дават .

Нищо подобно! В НОИ отиват да хранят ман-галите, за да могат да се плодят безпроблемно и в аритметична прогресия.

Нищо не пречи , като се замогне Държавата , НОИ да разкрие и капиталов стълб за осигуряването!! От мое време оцеля само Учителския пенсионен фонд!? Вярвяйте в Демокрацията!!!? Та ще реши ...почти всичко!?

Всеки човек живеещ в общество е длъжен да се съобразява с всичко и всички. Тук друго няма какво по-вече да се добави.

Така е!! Важното е да не те "ебават" ВСИЧКИ!?

Ох,баба, де тва щастие??!

Очаквам следващия му коментар да е за нов заем за 16 милиарда трябвали му за нещо

демократи4но е- избор!

Кои сте вие бе простаци да не се съобразявате с другите.Значи и нас ни нямате за хора. Баси,къде сгрешихме?

Тъкмо бях повярвал,че се приключи с надменното и некултурно говорене на герберистите.

Наистина много тежък!

Убавец..

С частните пенсионни фондове е същото като със застраховка "Гражданска отговорност". Насила наливаме пари на едни измамници. Ако законът бъде приет ще оставя всичко, което съм внесъл в частните фондове до сега, да отиде в НОИ. "Реформаторите" явно са взели яки рушвети от частниците за да лобират за тях.

Този ще бъде уволнен (сменен като Дянков) с мекото основание, че назначението му е било грешка. Само, че Боко, грешката може да се окаже непоправима

Дарявам всичко натрупано по пенсионните ми партиди от Универсалните...на НОИ!!! Дано съм жив и здрав Държавата да ми дава пенсията!? Тези Частни фондове са напълно невидими и дори по-зле и от КТБ, Бате и Како!!!! "Искрено и лично!", мисля , че преди да почнат да изплащат техния дял от пенсиите, повечето от тях ще "залязат", безследдно, - по- зле и от КТБ!? ....дно- означава на дъното!.....

И аз така мисля и намерявам, пич!! Добре, че го прочетох! Вземам спешни мерки!!

Няма да пипам нищо , да има да крадат едните ама да има и за другите .... Щом Бойко, Плевнелиев и още 300 000 като тях не внасят пари в НОЙ значи ще го окрадат защото е ПИРАМИДА - ( едните плащат а другите не плащат ама на края тези където не плащат взимат повече от тези който плащат ), защото вече един път го източиха .

Точно "малките" ще ви избият зъбите и ще ви изпратят бандитската шайка в небитието.

Дявол да го вземе,...Първо си задавам въпросът: ,...това ли е най-важното в момента в цялат ни разсипана държава? Да се вземат едни пари от ,,някъде,, и това всичко под кръмки деклараций ,,пенсонна рефирма,,... След това обаче си отговарям: ,,...просто много е наложително от някъде да се вземат едни пари (освен дългът който се имитира)...,, Не е ли така..? (а на този от снимката въобще не му вярвам...)

Кат немаш пари, ко ша прайш,бе? Къде са буташ??

Успокой се! Явно не си толкова "tap", щом си се усетил, но много хора тук пишат или точно от тъпотия или защото им са обещали...

е тоя бездарник ще провали и здравната реформа с едно падане на правителството заради неговата грандомания!

Хубави сте бе, не се притеснявяйте,егати и боклуците!

За първи път тоя нещастник казва нещо умно! А в тази връзка да попитам, как може партийка с 1 файтон хора, за която са гласували 1.5 процента, да има вицепремиер, както и мазният плужек Калфин, от партия, едва прескочила 4 процентната бариера??Може, в Булгаристан на Боко Тиквата, Ало Ваньо и тв говорителя Цацаров всичко е възможно....

Мандатоносителят не е длъжен да се съобразява с партии с 4-5% подкрепа, каза Владислав Горанов.

Може,може и още как! Факт е,че тези "партийки-фантоми" ви дадоха възможност да сте управляващи.Като не ви харесва,пак повтаряте стария сценарий- победители на избори,но си ближите раните в опозиция.Демокрация,пич!

Всеки един може да отиде в фонда в който е и да си поиска паролата за достъп , ако някой не го е направил то не е лошо да го направи . Знам точната сума и мога да я проверя в всеки един момент , колко ще ги дадат накрая е друг въпрос НО и с пенсията от НОИ е така , големите пенсии ще ги получават тези който не си внасят като Плевнелиев Борисов и цялата върхушка -300 000 СА КАТО ТЯХа това са не по-малко от 15 - 25 милиона на месец ! Един ме реплекираше ,че не съм плащал ама устата ми е била голяма - плащам всичко по електронен път - парното ,водата , застраховките на движимои недвижимо само данък сгради плащам на ръка . Безработните плащат но ЕЛИТА - НЕ И СЕ ПРАВЯТ НА УЛАВИ !

Тези фондове са една класическа пирамида, само че узаконена. Само на първите пенсионирали се ще се изплатят някакви допълнителни суми, от порядъка на 20-30 лв. средномесечно. Тази доходност, която я обявяват от около 6 % е само на хартия (да не споменаваме 2008 г., когато бяха на 30 % загуба пак на хартия, защото реалните загуби са много по-големи. И това - под зоркия надзор на Комисията по финансов надзор). След известо време, когато се увеличат пенсионерите, които трябва да получават пари от тези фондове, ще лъсне истината за действителното състояние и ще се окаже, че резултатите (парите) са само в отчетите им. Също както с КТБ, само че ще се проточивъв времето в зависимост от нарастващия брой пенсионери. И още нещо - няма даже гаранция кога ще почнат да изплащат допълнителни пенсии, да не говорим за суми, даже приблизителни. Професионалните фондове от няколко години отлагат изплащането, защото се оказва, че месечните суми ще са символични. Не искам да съм лош пророк, но все ми се струва, че парите май изобщо ги няма, освен на хартия и молив. И накрая, пак НОИ (т. е. държавата) ще поеме изплащането, но пък ще имаме още няколко мнооого забогатели играчи на пазара.

Само да допълня - не става въпрос за допълнителна пенсия. В момента за родениете преди 60 година НОИ плаща 100% пенсията. Примерно средната пенсията е 300 лева и НОИ плаща 300. Когато частните почнат да плащат реално примерно НОИ ще плаща 50% и частните 50%. Т.е. при горния пример 150 лева от НОИ + ... от частния. Като се направи сметка горе долу колко пари са събрали за 14 години идва по средно 30 лева на месец да вземем по частните като се пенсионираме. Т.е. пенсията ще е 150 + 30 = 180 лева.

Пич, на теб по-лесно ще ти влезе х.й в задника, отолкото акъл в главата.