Комисия в НС отхвърли предложението да се върне казармата

Комисията по отбрана в НС отхвърли Законопроекта за отбраната и въоръжените сили на Патриотичния фронт, който предвижда връщането на наборната военна служба.

Обратно в новината

Коментари - Комисия в НС отхвърли предложението да се върне казармата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма наборна служба,но пък пълно с наркомани и педераси!!!!!!!!!!!!!

Този дебел доносник, "македонец" от Русе няма ли да млъкне?

Просто е! Като има наборна армия, много лесно може да се смете олигофрено-олгархичното правителство!Пример - Турция.

Гласуването в Комисията: 2-за, 1-портив и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - 11 въздържали се!... Изводът е прост - тези хора нямат мнение или не искат да имат мнение... Логичното продължение провеждане на национален референдум по този въпрос, свързан пряко с националната ни сигурност!... Щом политиците бягат от отговорност, тогава народът ще се произнесе.

Има много тестващи въпроси на този свят, но за България, ако искаш да отсееш рязко простотията и кухоглавието от средния българин, въпросът ще е: Да направим ли наборна военна служба? Тогава лъсват гладките мозъци, и настава ден...

Нормалните държави имат нужда от икономика и от армия. Армия без икономика е невъзможно. Ние вече си нямаме и държава.

Категорично против наборна служба 1. Това би имало смисъл само ако понятията родина и народ имат някакъв смисъл в главите на българите. За съжаление в последно време това си губи смисъла и следователно няма какво да занимаваме хората с проблеми, които са им напълно безразлични. Всъщност това на първо място 2. При наборна служба изкушението за управляващата класа да прати пушечно месо за американците е много голямо. Така разни реформатори лесно могат да се подмажат на американците злоупотребявайки с хора без избор пращайки наборници на мисии свързани с даване на жертви предимно(с цел да оберат куршумите от първата редица след тях професионалите ще довършват) 3. Самите офицери изпитват отвращение от наборниците и съвсем умишлено няма да ги научат на нищо дори и наборниците да имат желание. Никой от управляващата класа няма ни най-малко намерение да дава оръжие и да учи на военни умения хора от народа. Това е за наемници, които са без скрупули да стрелят. За пари

Кой е този найвник, който си мисли ,че ще накара българските турци и циганите да се бият и да умрат за БУЛГАРИЯ???? Така ,че за тях остават привилегиите а за нас задълженията..

Наивника си ти. Във войската има доста работа за вършене. Примерно строителни войски за сиганите - няма да се бият, ще строят мостове примерно. Или смяташ, че открито ще саботират работата? Във военно положение наказанието е разстрел - дали ще пробва някой.

В случай на война, недай си Боже всички сме на фронта.. а там куршумите летят отвсякъде...

Ако такива като вас не ос..раха държавата, всеки гражданин на тази страна, щеше да се чувства задължен да си брани родината и да се грижи за развитието й. Но държавата бъка от дрисльовци на власт и с пари, от 1944 на сам и поради тази причина дори и българи като мен не виждат какво има да се защитава, защо да защитаваме този кенеф?

Сичкото мангал в КЕЧ-а!!!

В своята история България не веднаж се е издигала от руините и е започвала от начало. Това, че младежите ни не са били в казарма, не е по тяхно желание и не е заради покемоните и мобилните. При друга държавна политика това може да се поправи. Въпросът е сега, днес какво правим, ако Турция ни превземе и то - без оръжия! Достатъчно е да се признае гражданската война и тълпите турски бежанци ще се настанят в страната. Тогава арабите ще ни се струват като туристи.

Как да се приеме наборната служба.Питам кой ще е този левент комадир,на който сърце ще му даде да каже на наборниците,че с мобилните телефони беше до портала:)))А ако им ги оставят някой представя ли си повреме на строева подготовка какво гонене на покемони ще се получи?

Ганъовците с кирливи гащи от ВМРО защо не преброят броя на младежи в наборна възраст? Или се боят да не се разкрие, че армията ни ще е 2/3 тъмна и ще говори на цигански?

ВМРО опитва да имитира патриотизъм и загриженост за родината. Не могат да съберат достатъчно желаещи за войници и офицери за 30000-на професионална армия, нито могат да им осигурят качествена техника и въоръжение, ще връщат наборната служба. Може и да е за добро, наборна служба от сорта на това което беше по време на соц-а окончателно ще отврати младежите от патриотизъм и ще им избие от главите празни приказки за дълг към родината

Тая простотия въобще как започнаха да я обсъждат?! Тва парУамента се напълни със смешници популисти и палячовци.

someone

пак театър за наивници - цялата работа е вмро и се покажат големи патриоти и да вземат гласове от атака - бъдете сигурни ако наистина има казарма нито един техен син няма да влезе вътре. всичко е театър за пари.

в казармата се оформят като мъже.а сега младите са ооформени като педали,понеже не са ходили в казармата.човек като ги погледне с какви педалски маниери са, имам чуството че се намирам в педалска държава.

Педалските маниери ги формират медиите и пълната с хормони храна. Казармата няма нищо общо и ако си мислиш, като вкараш младежите насила там ще ги промениш към по добро, си в огромно заблуждение. Ефекта би бил обратен, да не говорим, че на терминал 2 ще се заформи опашка.

ще се заформи друг път.ще има право да излиза ако е изкарал военна служба, срещу представен докумен или военна книжка.

да пазя- панелката ли, децата ли дето не живеят в БГ от години , дядовата къща ли в безлюдното село , разбивана поне 10 пъти за 2 години ... За кого да воювам и за какво?

РОДИНАТА

Такова животно нема .

нещо разумно в тази държава.

...тези в Hародното Cабрание са за разстрел !!!...по- големи продажници на балгарските интереси не е имало в исторята на Bалгарiя !!!

Това с наборната служба в днешно време е пълна нелепица. Виж военното обучение е съвсем друго нещо. То би било от полза ако се провежда както трябва в училище. Днешните 18годишни младежи не стават за пушечно месо. Света вече е много различен. И не само у нас е така, нито пък само в европа. Сбъркани са и приоритетите в днешната ни армия. При това много. Пълно е сненужна бюрокрация и генерали. Не ни трябват и нови самолети, нито кораби. Трябват ни съвремена пво и бързи патрулни катери за изритване на турските контрабандисти. Трябва ни добре оборудвана гранична войска. Бетонна стена и стрелба на месо по навлеците. Това ни трябва. Другото са алабализми. То за друго и пари няма.

30 годинки направих като боевак в бойна смяна. 5 литра от кръвта си съм пролял в изпълнение на служебните си задължения. Поне в това отношение има документи, удостоверяващи това. И знаех що е то дисциплина и проява на кураж.

къде това , бе кръвоЛЕЕЦ???

Където и да е , човека е служил. Имаше мъже, не ..... плевни.

R.I.P.

Наш ред е! Само тук не е завряло и не е вилняно скоро.

Искахме свобода, искахме Евроатлантически ценности, искахме разградена граница - ами имаме ги , честити да са ни! А тези които стават за истински бойци отдавна "работят" за враговете на Родината.

Гласували: за-2 депутати, 1 - против, 11-въздържали се-а останалите до 240 къде са и защо са ни толкова хрантутници,

Ами прочетете още няколко пъти статията, но пооо бавничко.Може би ще разберете че става въпрос за гласуване в комисия, а не в Парламента. Анадъм, селянино.(моля селяните да ме извинят).

веднъж и ти да си прав!

Гледайте какво става. Планът на завладяване на Европа е в пълно действие. Отказат наборната служба. Плевнята ломоти глупости по адрес на турчулята. Боко се пъчи с генералите и си правят стойки. А немците рапортуват, че заради извънредното положение се очакват МНОГО ТУРСКИ БЕЖАНЦИ СЕГА С ЦЕЛ ГЕРМАНИЯ. Не знам дали ще се докопат до Берлин всичките, но със сигурно ще стигнат поне до София. И майка им плаче на онези които се надяват НАТО и ООН да им помага. Настъпва мрачно робство: Тома Томов го каза - неизбежно е. Носете си новите дрешки и ходете в отпуска, че наесен следва потурчване. Така е като дремете. А онези дето ви будалкат са само на 30 мин. ор летището. За тях да не ви е грижа. Те са си опекли работата. Върви народе вузродени ... Амин!

Тези дето слагат минусите имат ли някакво мнение по въпроса.? Ще си говорим наесен. Дремет още!

аз съм си избрал името Кадир,и феса ми е зад вратата.

Предсказанието ми се сбъдва по-бързо отколкото очаквах! Вижте какво кава Боко тази сутрин в новините: цунамито от мюслита ще ни залее.... Спомнете си Вазовото стихотворение за Опълченците на Шипка, че шапка няма да остане в БГ :само фесове ще се навъдят.

бе хубаво си беше като си имаше бна! некадърниците там изкараха пенсия!

МННООГО ХУБАВА, ПЕНЦИЯ, ХА ХА ! ПЕТ ОТ МОИТЕ, СА КАТО ТЯХНАТА ?? Балос и Мамата: Това, си е, ЖИВА СВИНЩИНА? бОКО: НЕ ГЛЕДАМ В КОРИТОТО НА КОЛЕГАТА. !

Точно в този момент си трябва да се събере малко запас и два набора за редовна военна служба. Поне за няколко месеца. Трябват ни попълнения в ракетни войски и укрепване на границата, въпреки че Ердоган ще си гледа вътрешните работи и ще избие метежниците. В един момент, обаче ще погледне навън и ако не сме му приятни ще ни организира нещо. Той вече е извън ЕС и НАТО , а определено върви с Русия.

Ако не храниш своя армия,ще храниш чужда!

Ако искаш Мир, готви се за Война! ...това са го казали мъдрите хора, преди много време.. България няма нужда от армия,няма нужда от влакове,няма нужда от кораби, няма нужда от ток, няма нужда от пенсионери, няма нужда от деца, няма нужда от предприятия...България няма нужда от нищо! Защо е нужно изобщо да има такава държава, като тя самата няма нужда от себе си?

За съжаление ситуацията наподобява края на 14 век. Държава в разпад, професионална но малочислена армия и лидери инересуващи се само от дребни далавери. Вотът на ДПС показва че опасност има. Не е трудно да се предвиди сценария. Радикализиране на Родопите, закъсняла реакция на службите, и нападение от ердоган в защита на "малтретираните ни братя"

е основата на мобилизационния резерв при нужда и въоръжения народ при война. Това е истината! Но за да има наборна военна служба трябва да има силни държавни икономика и управление чрез които да се осигури необходимата материално техническа база за живот, въоръжение, обучение и бойно използване, при нужда, на тази армия. Истината е, че под формата на реформи и демократични промени бе унщожена Българската армия. Унищожени са кадровата, мобилизационната, материално-техническата, производствената и русурсната материална и човешка база за съществуванета на необходимата, в качествено и количествено отношение, за гарантирането на суверенитета на страната армия.

В сегашното си икономическо, финансово, управленческо, политическо, нравствено и морално-ценносттно състояние нито държаватау, нито народът, в лицето на младото и подлежащо на военен призив поколение, са в състояние да създадат и поддържата необходимата на държавата армия. От това състояние може да се излезе само чрез възстановяването на икономиката с акцент върху предприятията от отбранителната ни промишленост, с внедряванетона нови технологии и лицензно производство на съвременни въоръжения и боеприпаси, засилване патриотичната насоченост в работата с хората и особено с младите и подрастващите, провеждане на интензивно възстановяване на всички отраслови структури на икономиката и повишщаване ролята и значението на образованието като средство за възпитание и подготовка на мподрастващата и младата, в призивна възраст, част от населението. Всичко това в комплесен вид ще създаде предпоставките за новото изграждане на необходимата ни армия чрез временно увуличаване числеността на кадровия, наемния, състав на армията с целенасочено профилиране и обучение с цел последващото му преливане в редовете на наборната армия като основния й кадрови команден състав. Разбира се това са само част от всички необходими мерки и съвсем не изчерпвата същността на проблемите по възстановяването на наборната армия в държавата ни.

Каква казарма - тя е за мъже ! А на тия им се щат ежедневни прайдове , до скъсване на ... да , де . Редовната армия може да се обърне срещу управляващата мафия в защита на Народа . Плужеците искат профита , за пушечно месо на зомбитата . Следва 15 минутно яко и люто псуване !

Да ме вкарат в казарма и на русофилчетата като тебе ще им се стори тъжно. Цял ден тормоз.

Искам силна Българска армия и държава и това ме прави русофил ?!!! Обърка статията , трольо :))) Нивото на нпо-фекалките пада с часове ......

Е как да те вкарат , бре хюмне? То да не е като да ти го вкарват...

Новите воини ще се водят технологично и с акъл, за какво са ни човешки загуби. Виж на времето Русия колко народ си затри, пак че имала бол. Да обучават хакерчета за симулатори с бойни дронове.

Хакерчета, добре. Ама виж в Хамериката колко комунисти са се навъдили, всички спонсорирани от Сорос. Както и пицоядните у нас. Е те така се превзема страна, като се промият мозъците на няколко генерации.

Когато в 10 града излязат по 200 чалмалии и започнат да стрелят с какви технологии и акъл ще го биеш? А ако са в 100 населени места и по 500 човека? Всеки един е едно нищо - нито може нито си струва да изпратиш цял самолет заради един брадат тип. Но ако не разполагаш с поне 50хил армия, нямаш шанс да се справиш. Или смяташ, че предварително ще се пазариш с противника какъв предпочиташ да е и как ще ти е удобно да действа.

Гахаха, то няма пари за техника и ограда, те тръгнали да уреждат родата пак да издевателства над младите па и по 20 заплатки на калпак пак...

Тия тъпи депутати дърдорят само глупости. И аз искам да живея в мир и точно поради тази причина трябва да се подготвям за война и то както трябва, за да ги е страх да ни нападнат, защото опасността не е само от пряка военна интервенция от Турция, а и от масиран мигрантски поток, който ако всички хукнат към Европа и хукнат да бягат турци от репресиите в Турция само се опитайте да си представите една маса от няколко десетки милиона човека как ли ще ги озаптите? А извинявам се .... ще изкара Плювню от пред и да им изнесе една тъпа беседа на която ще умрат от смях и ще се озлобят още повече...... Ако искаме Бог да пази България е редно и ние да положим поне малко усилие!!!

да ........ правилно е........ командата " напред на нож!" се замени с командата " на ... ду- пи-се"!

Стисни г.. и води в плен.

БРАВО.ТАКА ТРЯБВА.ТОВА Е БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕНО ВРЕМЕ ЗА ВСЕКИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК.ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ И КАКВА ПРОСТОТИЯ БЕШЕ КАЗАРМАТА,ИЗВРЪЩЕНИЯ И ТОРМОЗ ЗА ХОРАТА.КОЙТО ИСКА ДА Е ВОЕНЕН-ПРАВ МУ ПЪТ.ДЪРЖАВАТА ЩЕ ГО ХРАНИ ПОИ.ЩЕ ГО ПЕНСИОНИРА НА 50 ГОДИНИ С 20 ПЕНСИИ И НА МАКС ПЕНСИЯ.ДРУГ Е ВЪПРОСА ,ЧЕ ТУК ВЪПРОСА СЕ ПОВДИГА ОТ ХОРА ДЕТО ИСКАТ КОМИСИОННИ ЗА И ОТ ОБЛЕКЛО,ХРАНА,МУНИЦИИ И ДРУГИ ДОСТАВКИ -СЛАДКИ ТЪРГОВЕ С СЛАДКИ КОМИСИОННИ КАКТО И ГОРИВА И ОБОРУДВАНЕ ЗА АРМИЯТА.ЕХ ПРИИСКВА ИМ СЕ НА ПАТРИОТИТЕ-ЧОВЕЩИНКА СИ Е И КЕЛЕПИР.

Когато след 1990 година стахме приятели със западните държави/поне така смятат нашите родни политици/,в демократична България през 1992 год.дойде на посещение американска военна делегация.Та първата и работа беше да поиска да бъдат демонтирани от две ескадрили СУ-22 ,установките за носене на ядрено оръжие,което както се досещате беше веднага изпълнено.По свой бойни възможнжсти и по огнева мощ настоящата ЦЯЛА българска армия отстъпва на огневата мощ на една МСД от преди ,1989

"Когато след 1990 година станахме приятели със западните държави" - какво искаш да кажеш с това, посмали ма.го, ако им бяхме приятели според думите не на кой да е, а на самия Жан Виденов, щяха да ни отпуснат поне един милиард долари заем, за да избегнем краха от 1996/1997. Ама не бяхме, путлерасите лъжете, че сме сменили СССР моментално 1990! Че самата Русия стана приятел на запада тогава, факт 100%, ние какво да сме си приятели сами с нас ли. Абсурдни лъжи и до ден днешен запада ни няма доверие и затова реформи, преход всичко стана уникално зле, само демагогствате с тоя запад. Никога не сме били толкова със запада за последните 26 години, колкото бяхме подчинени и обвързани със СССР от 1944 до 1970!!!!!!!!!! (колкото са първите 26 години от режима). Как да ти повярва западняка, като още по форумите се кланяте безпрекословно на путлер, стария СССР режим и сталин дори?????

а написанот от Waffen SS е вярно! Така е и това е категоричната истина!

"установки за носене на ядрено оръжие" - WTF Посмали малко...манго - преди седмица един друг тъпанар(имащ себе си за водещ журналист)твърдеше че в Турция имало 90 атомни бомби и една част били под турски контрол - какъв малоумник трябва да си че да твърдиш такава глупост

Жалко, че комисията е гласувала така. Ако човек се самоопределя като български гражданин трябва да премине задължителна военна подготовка за 6 месеца, а след това периодически да се усъвършенства. Никой не си е и помислил да възтановява службата от соца.Тогава тя беше проднила с идеологическите глупости и простотии.

Бе признават си ,че имат да връщат милиарди заеми,и ако направят задължителен аскера,след време от глад същият ще обърне пушката срещу народното събрание!

...Комисия в НС отхвърли предложението да се върне казармата... --- ха ха ха! че кои ша даде оръжие в ръцете на народа, а? нали краи с властта и с европата!!! тези ша продадат и последния циганин от държавата и последния квадратен сантиметър земя! ха ха ха на ви демокрация! само наемници! ха ха ха!

Казарма няма да има - на България не й трябват защитници според Брюксел... Скоро и българският лев отива в историята... Българска армия отдавна няма - тя се бие за интересите на "НАТО" по целия свят, колонизаторска... Българска седмица в "Лидл" няма никъде в Европа и Америка, но в България има какви ли не седмици - Американска, Мексиканска, Италианска, Франска... България за Запада вече е просто територия, по която минават магистрали, а народът й - пушечно месо...

ВМФ разполага с 2 ескадрени миноносеца, 3 стражеви кораба, 1 фрегата, 1 ракетна корвета, 4 подводници, 6 ракетни катера, 6 торпедни катера, 12 преследвача на подводници, общо няколко десетки - минни заградители, базови и рейдови миночистачи, патрулни кораби, десантни кораби, обслужващи кораби, катери и др.; брегови ракетни комплекси и бреговата артилерия батареи 130мм и 100 мм водени от радиолокационни станции, морска хеликоптерна ескадрила, военноморска авиация с 10 бойни и 1 транспортна машини, парашутно-десентна и водолазна част, батальон морска пехота. Мирновременият състав на армията към 1987 г. е около 152 000, мобилизационният капацитет на България тогава, по оценка на ЦРУ, надхвърля 2,11 милиона мъже. Високата боеспособност на БНА (Българска Народна Армия) се дължи на насищането с военен ресурс - със съветско оръжие в достатъчна степен, както и на що годе твърдата подготовка по специалностите на бойците. БНА е голяма военна сила, материално-техинечески много добре обезпечена от СССР и родния ВПК. По това време няма армия на Балканите и в половин Европа, която да може да воюва с БНА. Въоръжението е най-модерното на Балканите, а бойния дух е неимоверно висок !

ха ха ха руснаците ни имаха и доверие и ум трябвахме и затова ни даваха! не ги беше страх от нас! а тези скоро ша тръгнат да разстрелват по улиците защото не им требваме и защото не ни врват! те префасонираха Румъния по западен образец! сега и нас ша ни префасонират! още не са решили на къв език ша говорим! на немски или на италиански или на румънски или на цигански ха ха ха на ви Европа!!

ПРОдаваха! Руснаците ни ПРОдаваха!!

Казармата няма да могат да я върнат по много причини и особенно докато сме в нато , но виж кеч , трудови войски , жп.войски е хубаво да се върнат. Всички турци и ман*али там да бачкат и да се учат на труд и дисциплина защото те за друго не стават , смешно е и абсурдно дори да се помисли на такива да се даде автоматично оръжие , стрелби , учения и т.н. Сега се строят магистрали , може да ги впрегнат там да бачкат денонощно и би имало полза от тях.

Абе НАТО изисква страните членки да инвестират определен процент от бюджета си за армията. Даже наскоро искаха да го качват. Та не дрънкай глупости за НАТО. Колкото за останалто - а дано ама надали!

Обучението в Българската народна армия е изтощително дори за съветските стандарти. През 1989 г., когато Студената война е към своя край, армията наброява около 152 000 редовни войници. ВВС са получили общо над 220 МиГ- 21 между 1960 и 1989 г., 40-45 Ми-24, и други модерни самолети като МиГ-23 и МиГ-25. Доставките на бронетанково въоръжение също са в огромни количества над 1900 танка Т- 55, близо 500 танка Т-72, около 500 Т-62, над 1 000 МТ-ЛБ, около 2000 БТР и други. Българската народна армия е имала далекобойни ракети. - 8 комплекса Р-400 (SS 23) с обсег 480 км, въоръжени с още 24 допълнителни ракети всички с възможност за поставяне на ядрени глави; 50 комплекса Р-300 Елбрус (Scud) с възможност за поставяне на ядрени глави с обсег 300 км; неуточнен брой тактически ракетни комплекси 9К52 Луна с обсег 70 км с възможност за поставяне на ядрени глави, 1 комплекс 9К79 Точка (SS21) с обсег 70 км (и 1 комплекс ОТРК 9К714 Ока, с далекобойност 400 км, дислоциран в с.Телиш) с възможност за поставяне на ядрени глави; 26 зенитно-ракетни дивизиона въоръжени с комплексите: С-200 с обсег до 240 км 10 установки с възможност за ядрени бойни глави, 10 мобилни установки С-300 с обсег до 75 км, общо 20 мобилни установки СА-75 Волхов с обсег до 43 км и СА-75 Двина с обсег до 29 км, 20 мобилни компекса 2К12 КУБ с обсег до 24 км, (1 зенитно- ракетна бригада система 2К11 Круг с обсег 50 км, в периода 1984-86 г. е командвана от сегашния министър на отбраната ген. Аньо Ангелов, тогава подполк.), 24 мобилни ЗРК Оса с обсег до 13 км, 30 мобилни установки С-125 Печора с обсег до 12 (модернизираните до 28) км

Ний , Обоза, от Ризервити идва сига, гов- дянахми, и, Ште го крипими , на Н.ПР., Ген. Бойко, с Трите манда! Екипа, за вас Кривоустата Ай-минджа г-жа Беновска!

"Янков уточни, че имаме 30 000 души армия, но като натовска страна, в определени случаи, тя може да стане 300 000 и това е предимството на нашето членство и гаранция за националната сигурност." Извънземните ли ще я направят 300 хиляди или ще викнем войници от Турция, както техните изтребители, които пазят българското небе?

В Българията ,армията е една оперетъчна структура и водевилна по свойте възможностти,щом такива като Ники Мокета с изкуствената присъдена коса стават министри, а на бюрото да Добри Джуров се разполагат дамски седалищни части

ще има наплив да се отказват от служба - бягане в чужбина , масово оказали се "болни и негодни", а и меките китки са доста и не подлежат на военна служба.