Без бонуси за висши чиновници, заплатата ще се формира по нов начин

Висшите администратори категорично не трябва имат право на бонуси. Предвиждат се промени при формирането на възнаграждението за държавните служители. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на правната комисия Искра Фидосова.

Обратно в новината

Коментари - Без бонуси за висши чиновници, заплатата ще се формира по нов начин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До всички клошари. От днес общините ще контролират спазва ли се поименното разпределение на контейнерите за боклук между клошарите. Списъците са на разположение на всички нуждаещи се. Ще се записват само крайно нуждаещи се. Българите с предимство. Свободен достъп само срещу такса. Това е по изискване на БРЮКСЕЛ.

Ако си нормален човек, трябва всичко да правиш с мярка , дори и вълчи апетит да имаш, трябва да знаеш кога да спеш да се тъпчеш, значи не уважаваш себе си , а ние искаме да уважава и мисли за народа си , това е Фидосова.Лапане до насита, това е ГЕРБ, дано не е за дълго.!!!!

Е така де, бонусите ще си ги прехвърлиме към заплатките и готово. Много стара математика - от първи клас. Ще си намерят те вратичка да си прибират пак немили парици. Да му мисли клетия народец. Нямат срам и това си е. Както и да ги наричаме и обиждаме - нула ефект.Вместо да отидат в затвора само ги преместват от едно кресло в друго с едно наказание - ПО-ГОЛЯМА ЗАПЛАТКА.

Е такава държава няма, толкова дебела и нагла депутатка няма.Нови предложения за далавери, това може да измисли ГЕРБ.Нека не улесняват следващите правителства в опитите за заварки, те сигурно ще бъдат в опозиция и много ще ги заболи. Но всичко плащаме ние безработните, бедните, горките деца.Малко срам и страх от възмездие трябва да има във всеки управляващ.Всичко се връща на този свят и особено злините!!!!!

И ТИЯ НИ ИЗЛЪГАХА.нА КОГО ДА ПОВЯРВАМЕ?????????

Да грабят с две ръце,защото изборите чукат на прага.Докато приемат закона имат време като бонус.Никога не сме имали такива некомпетентни и нагли държавници.

БАЯ БОНУСИ Е ГЛЪТНАЛА ТАЯ ЛОЕНА ТОПКА. ДА ВЪРНЕ ВСИЧКО ЩО Е "ЩИПНАЛА" ОТ НАС БЕДНИТЕ...

Няма как личи си и от непрофесионалист, че всичко е изяла и изсрала вече. Поне да имаше ферма ча ревеи от торта дето произвежда да се преработва в торф и хумус. Ще качим БВП с 1% ако я вкараме тая на поточна линия за фекалии.

Нали затова ги избрахме тези от ГЕРБ, новото лице, новата партия. Премиерът на ГЕРБ продъни света да обяснява колко честни и почтени са неговите хора, а те същите крадци като всички останали. Но да не забравят че изборите наближават и тогава нито едно изследване няма да ги спаси !!!

Покрай бонусите забравихме за милиардите усвоени от червената олигархия. Все трябва да е останал някой неотстрелян от БКП / ДС/, който да даде информация. Да се изповяда на смъртния си одър и да остане в историята.

Истината е, че в БГ далаверата е да си на власт. Вижте го Янето само бля-бля и 8000 лева суха пара на месец . Затова куцо и сакато политиката гони. Кой глупак ще опитва производство, да му съкнат кожата с данъци и такси за бонуси на чиновниците, да говорим за балтията на кредиторите (лихвари-банкери)

Не съм за БСП, защото съм потърпевша за много неща, но при тяхното упавление, имам предвид преди демокрацията, имаше някакъв ред, който беше хубаво не да се запази в вида в който е бил, а да бяхте го актуализирали така, че да го ползваме и да бъде отвсичко от полза. Решиха, че в демокрацията не са нужни правила и ги унищожиха. Сега говорят са правила и закони. А то всеки тръгна да руши каквото намери. И закони имаме, но няма контрола, който трябва да се осъществява. Одиторските фирми не осъществяват контрол. Това не е контрол. Тези фирми са за източване на пари от държавната и общинска администрация. В тях са едни студентчета завършили висше образувание по дикотеките в студентски град с часка в ръка по цяла нощ, а накрая с титма мениджър, одитор и други подобни такива.

Aз днес получих 13526,72 бгн но не бонуси, а заплата и съм много благодарен на българските политици, които ми помогнаха да разбера, че в България нямам бъдеще.

Браво на Вас!Ха сега пуснете и закон за премахване на партийните субсидии и от спестените пари раздайте по десетина лева към пенсиите на бедните пенсионери и ще Ви благославят цял живот!Успех!

МНОГО ЖАЛКО ЗА ГРБ

Форумци,ако сте етични,не коментирайте снимките-всеки е такъв,какъвто Бог го е създал.Четете какво е измислил и казал.Не съм и фен и знам,че парите и склонноста и към пълзене,"себеотдаване"са я овластили.Рожба на ПРЕХОДА.

Сложили са си ЛЕВСКИ зад гърбовете си ,ами много правилно ,за да не гледат очите му .

Само не можах да разбера защо до края на мандата ще решат за държавните чиновници в бордовете- за някои закони са много бързи. А и това не е в закон, а в правилника за управление на държавната собственост. И не е зле да се припомни, че едно от първите действия на това правителство беше именно промяна в този правелник, с която възстанови получаването на възнаграждения от бордовете, което Станишев отмени в края на 2007 година.

"отменят парите за прослужено време" Това директно ви прави крепосни селяни -закрепостени към работното място Трудно може да се напусне, винаги трбва да се мазниш на шефа за да не те изгони. Нация от подмазвачи и подлизурковци това те прави тази идея. Ако разгледате законите ще разберете за какво говоря Тва не е държава но нямам избор налага се да се живее и тук

Като новина е върха,но с големи резерви.Дори се съмнявам,че ще върнат откраднатото.Бойко,само дето не си "разпнат",но пък имаш власт-унищожи плужеците,които ти подливат вода-мамка им.Когато ги мачкаш-народът диша по-ведро,разбираш ли с надежда,че стигаме стандарта поне на соца.Успех!

От тези изказвания лъха некомпетентност. И популизъм. Очевидно, г-жа Фидосова не е наясно каква е функцията по света на един борд на директори. Бордът КОНТРОЛИРА изпълнителния директор как той (директорът) се разпорежда със средствата на акционерите. В бордовете ПО ЦЯЛ СВЯТ се включват високо уважавани специалисти - професори, доктори (на науките), нобелови лауреати и т.н., които са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ платени. Защото акционерите искат СИГУРНОСТ за техните инвестиции и са готови да платят скъпо за това. При нас всичко е доста объркано, но все-пак - орязването на заплатите на членовете на борда е един сигурен начин да се забатачят допълнително и без това забатачените държавни и общински компании. А после ще приватизираме :).

От това по тъпо правителство няма от както сме държава

Има бе, г.....! В.червенков, Т.Живков, Луканов, Виденов, Костов, Станишев......И сигурно съм пропуснал некой. А.....Костов, ама и той е комунист.

Много комунета тука веее...платени,да драскат против...кото и да е,но да е против...не,че харесват комунизма,но нали отам сучат в момента...за тях Гоце-Бог,а Станишев-дева Мария

Щом си против ГРЕБ, значи си комунист! Да ви имам логиката! Аз съм на 25 и нищо не помня от тъпия ви комунизъм, ама такова идиотско правителство като сегашното не е имало! Айде хубав ден!

За ББОНУСИ ИМА, а за пенсии НЯМА от ПАРИТЕ на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ СА ТЕЗИ ББОНУСИ НЕ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ. В ГЪРЦИЯ МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е 951 ЕЕВРАААА...

"ГЕРБ отменя бонусите за висши чиновници и парите за прослужено време"-само не знам защо и парите за прослужено време.Не че аз съм на работа и ми ги плащат тия пари,ама те сега реват,че заплатите са им ниски и така ще станат още по-ниски.Което води до корупция.Няма оправия тука в тая държава.

Педлагам да направим барбекю пред парламента и всеки ден да колим и печем по едно от щастлвиите прасета вътре в сградата. Пелина и виното е от мен аз черпя.

Плевнелиев се изложи с изказването си за бонуса за Нешева. Жалко за него. Но ни напомни, че и Президенството е една ненужна на България администрация с десетки милиони бюджет и десетки милиони за президенски избори. Че и вицепрезидент си имаме, стигнахме ги американците. В Швейцария държавен глава е председателят на парламента, но те са богати, не раздуват администрацията си.

Хора криза е а кучетата искат пържоли, тaя щастлива свиня на снимката ще нахрани цяла северна България за седмица. За кво ги огуяваме ако не им се насладим подобаващо на края.?

И сега какво? - Ще дават отново пари на най-нахалните и подлизурковците! Нямало да е "прослужено време", а "за изключителни постижения и резултати"! Къде е определено какво е резултат и постижение? От татко знам една мисъл и тя е валидна за г-жа Федосова -"Дебел гъз тънка мисъл не ражда!"

Супер п.ч.а си Искре.

Пичка е ако си падаш по Сюрреалистични форми в стил Ро-Ко-Ко-Грух.

тази свиня изобщо не мога да я понасям

И АЗ ТАКА УЖАС ЧОВЕК

Висшите администратори категорично не трябва да имат право на бонуси. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на правната комисия Искра Фидосова. Миналата седмица президентът Росен Плевнелиев заяви, че държавните служители трябва да бъдат стимулирани с допълнително възнаграждение и дори каза, че вече бившата шефка на Здравната каса Нели Нешева е трябвало да вземе по-голям бонус. ГОЛЕМ СМЕХ! ЦАРЯ ДАВА - А ПАДАРЯ НЕ!!!

Лъжа и измама. При това прозрачна. За какъв дявол и какво общо има да пипат прослуженото време? Прах в очите. Бонуси пак ще си раздават - премиите нарекоха бонуси, сега как ли ще ги нарекат....... но едно е ясно пак ще си ги раздават

Съгласен съм с това да се търси отговорност за предишни такива действия, но защо това не се направи до сега и защо се допусна това да продължава да се случва.Ако го нямаше общественият скандал всичко щеше да бъде по старому.Сега след като сте се насрали, почистете вашето си, а след това насочвайте вниманието към вече отминал влак. Хората имат нужда от живец ДНЕС и реално гладуват ДНЕС,помощи от по 42,90 лв за 7 пълни работни дни се изплащат ДНЕС. Ако промените всичко това, имате шанс да спечелите един симпатизант.

Бреййй това нещо де е расло де е пасло.Ми то с малко няма насита бе.

каква насита таз как ше връ6та парите, като е оплюскала за 3 дома социално слаби деца закуските за 5 години напред? Ако я заколят ще даде добър рандеман.

Тиквата: Фалафелова да дари и 50 кила сланина за сапун на децата в неранвостойно положение. Видите ли в България имало и такива, лошо че разбрахме за тях като дойде време да напускаме властта.

Според мен не такъв голям скандал с бонусите. Естествено, че като заплатите са ниски трябват бонуси. Искам да попитам кой би управлявал дадена институция примерно със 600 човека персонал за 1100лв бруто на месец. Със сигурност не би бил някой виско квалифициран. А един бонус даже от 5000лв на месец мисля, че е нормално. Просто от мухата се прави слон според мен.

Някой да го е накарал насила??Сам е отишъл, видял условията и решил дали да започне или не..Нима си вярвате че ще остане държавата без работеща администрация или че няма много кадърни хора които да започнат РАБОТА там а не по НАЗНАЧЕНИЕ..

Еми нека пише 5000 заплата и не взема бонуси. То така може и на 240 лв заплата да бъде и социално слаб да се води!

Ами нека.

Той като не иска да управлява 600 човека за тая заплата да си ходи.Има други ,които ще работят за тия пари.И не ми се струва нормално да се дават 5000 лв.бонус защото му е малка заплатата.Да не се е хващал като са му малко.

GPU + 10. Наследството е тежко, но отгоре-надолу промените са възможни. Горбачов 60годишен социализъм ликвидира, защо Бойко да не се справи с корумпираната система у нас. Господ сили да му дава! Алтернатива нямаме, не лъжете.

Между 2006 - 2009 г и сега има огромна разлика в начина на живот /вече е мизерен/, плюс това г-н премиерът заяви още в средата на предишната година, че за 2011 г бонуси, премии и др. такива за държавните служители няма да има. Защо на редовите военни не дадоха поне една заплата? Защо бонусите се раздават за добре свършена работа, а за не добре дали има намаляване на заплати? Възниква въпросът защо получават заплати?

тая пак ще измисли нещо в нейна полза че да може да си напълни гушката то тая шия не ще да е от трушия то има ли насита с малко ,но ще дойде ден когато и на нея ще и приседне уж против бонусите ама всъщносте за тях те са без нникакъв срам грабят крадат като за последно

Бойко Бойко изядохати главата братовчеди,познати и дай да дадем на ншите хора да хапнат.Кой знае,колко кадърни са си отишли да могат наще да крадат.Ще си отидеш покрай твоите хора.Няма да се сърдиш,че толкова народ се излъга да гласува за теб.

Спомнете си само как СтаниШЕФ,си взе парите за неизползвана отпуска.Това е да си комунист-до последно ши лапаш от държавата...представяте ли си ББ да го направи...абсурд

ато сте на тема спомени, защо не си спомните как и ББ си взе тези пари като кмет на столична...Двойния аршин няма да промени реалността...

Ти си голям смешник, или не знаеш или не искаш да знаеш за доходите на ББ! Време е вече да си отвориш очите и ушите!

не ги ли е срам за тези изказвания -че трябвало дори Нели Нешева да вземе по-голяма заплата-господин президент губите още от първите дни привържениците си-не се самозабравяйте-НАРОДА ВИ ГЛЕДА.нали тези служители си вземат голямата заплата какво им трябва още-сега какво ще кажете ,"МИСЛИТЕ ЛИ ЗА НАРОДА"?много жалко и тъжно,а законите ги замазвате и пак същото-ЖАЛКО,НАГЛИ УПРАВЛЯВАЩИ,БЕДЕН И ЖАЛЪК НАРОД!Ех,Бойко една птичка пролет не прави.........

След дъжд - качулка са новите.Всички бонуси да се върнат от началото на демокрацията в бюджета!

Ето това е българинът - от едната крайност в другата! От осанна към разпни го. С кой акъл ще вземеш ти 75 хиляди лева бонус, бе, престъпнице дебела! В същото време, 1-2 заплати в края на годината като бонус за конкретно свършена работа ще има огромен стимулиращ ефект, особено за младите, кадърните държавни служители, от каквито България има крещяща нужда. Но българинът не знае какво е баланс, разум, умереност. Той знае две неща - алчно грабене и тотална репресия. Друго не му е дадено.

Омръзна ми да слушам и чета за голямата отговорност на двете госпожи и техните заслужени бонуси. Отговаряли за милиарди лева. Като пресен пенсионер летец-пилот питам, колко милиарда струва живота на 100-150 човека, за чийто живот по време на полет отговаря командира на самолета и неговият екипаж. Затова призовавам всички командири в гражданската авиация след всеки полет да начисляват на себе си и екипажа бонуси за голямата отговорност, която са носили и отлично свършената работа. А тяхната найстина огромна отговорност е посочена във всички нормативни документи регламентиращи дейността им. Хубаво е с тези документи да се запознае защитникът на чиновническите бонуси Симеон Дянков.

Ако си в частна фирма -сори.Балкан го няма отдавна.Иначе вие наистина заслужавате повече от двете дебелани

ами това да отговаряш за милиони и да не си дадеш 100 000 бонус не е ли отговорност ,после децата ти да те питат "мамо като беше министър защо не открадна някои и друг милион,отговаряла си за толкова много".е по това за колко милиона носиш отговорност се разбира на колко% е отговорноста ти.

Идеята е добра, НО.....как се стане това в НАП-ТА ДИРЕКТОРИТЕ И НАЧАРЛНИЦИТЕ СА ОТ 100 ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ СЛУГИ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ, които си имат хора които правят старши инспектори,дават им много заплати и пари е за какво говорим-що за безобразие-дирекции,зам.дериктори,началници,подначалници,под,подначалници-все лапачи на пари, а на практика малко хора работят

Много вожд - малко индианец.Това е.

Лозето иска мотика а не форуми и лаланици

Господи, спаси България !

Няма спасение и господ ни е забравил.

КАК БЕШЕ, ДА ВИ Е.А МАМАТА!!

Трудно се управлява след социалисти, комунисти и разни тройни коалиции. След тях остават само проблеми, някои почти неразрешими. Цялата държавна машина е била така конструирана и настроена, че да гарантира сладкия и красив живот на висшия управляващ партиен ешалон, за сметка на данъкоплатеца. И, по инерция, този проблем достигна и стана пределно ясен днес. Когато ни гризе кризата и проблемите се оголват, стават болезнени. Сега ГЕРБ трябва да се занимава и с решаването на това тежко соц. наследство.

Я стига.Те са същите.

Не са. Сега ще връщат бонусите. Но другарите от БСП/БКП ще си ги задържат. Комунист бонус не връща... даже се ослушва за още.

GPU , а какво ще кажеш за съседната новина ПРОДАЖБАТА НА БТК за герберските джобове?!Това от"тежко соц. наследство" ли ГЕРБ го върши. Да ти имам демагогията! Вече си разкрит демагог . Произлизаш от БСП редици. Олигархичните кланове са от един произход и омесени като свинските черва. Същото е и със слугите им.

Не се люти ... Цветан Василев не е само герберски човек. Той си беше добре и извърши ,,добри" дела при всички власти. Може да се каже, че е бил бесепарски, седесарски, даже царски ... А БТК се продава от зор, няма манги. Голям зор ... За другото не ти се сърдя.