ГЕРБ искат пълно компенсиране на болници, транспорт, храмове, общини, болници и ВиК сектора

Парламентарната група внася проект за 100% покриване на допълнителните разходи по скъпите сметки

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ами Боцко да не се стиска а да отваря шкафчето

"ПГ на "ГЕРБ-СДС" внася в енергийната комисия проект на решение за сто процента компенсации на размера на увеличението на тока за организации" До преди две седмици реваха как нямало гласуван бюджет и харчели както им харесва, пък сега дай на ред на 1000% държавата да компенсира всички организации??? "Заради непосилно високите сметки за ток, има реална опасност от затваряне на домове за социални услуги, като, например за стари хора, предупреди Деница Сачева" Че те останаха ли работеши домове? Нали по тяхно време гласуваха за пълното им затваряне поради множеството оплаквания от страна на хората за персонала?

Напълно възможно е, само трябва да върнат откраднатото за 12 години назад. И тогава цяла България може да не работи 10 години, и пак ще сме добре. Адмирации на Тиквофилите !

Аз като стар гербист искам за Бойко компенсация във валута или злато затова,че близо 1 година и половина не е на власт.Днес няма кой да пробива тунели ,да асфалтира и след откриване на лотове да ги ремонтира и да дава пари за магистрали на чертежи ,да купува за 4 милиарда самолети на чертежи и да построи за 3 милиарда най-дългия турски транзитен газопровод на Балканите като подарък за Путин и Ердоган.Тези от ПП коалицията са почти 2 месеца на власт не може да компесират болниците,рестторантьорите и олигасите.Да не говорим ,че ако беше Бойко на власт нямаше газта ,тока и горивата да са с високи цени в България и в ЕС.Само Бойко като им ревне с двеста /200/и цените ше падат с триста/300/.

А хой не искат ли?!

Тези герберски кучета така ли компенсираха изцяло всички сектори!! - НЕ!! - те бяха заети да пълнят чекмеджето на Боко!!

Никакви компенсации. Държавата да си влиза в ролята в борбата с организираната престъпност.

виж ти и от къде толкова пари ?

Вие Окрадахте всички пари от Народа , сега Компенсаций ! ГРОБ Върнете парите откраднати от Вас и отвайте в Затвора Там ви е мястото ! ДОЛУ ГРОБ и Тиквата в ЗАТВОРА !

Да започва от шкафчето или поне да каже как и след това да поеме отговорност затова, което предлага. Да не стане като с мараториума. Плужеците от Геб го предложиха, пък от ПП да понесат последиците и най-вече народа на България.

Че нали те са въвели тази система, която доведе до високите цени? Какво сега искат? Направо да влизат в затвора.

Айде стига с тия храмове, бе... Как манастир прави сметка 6к за месец? Биткойни ли копаят тия? Не искам моите данъци да отиват за издръжка на някакви религиозни глупости. Без значение коя е религията. Църквата има предостатъчно пари. Да продадат някой ролекс и да си платят сметките.

Глупости. Всички трябва да плащат за храмовете. Ние православна държава ли сме или какво?!

Какво православие те гони? Не спазваш сигурно 90 процента от правилата, ама иначе се пишеш православен. Айде, стига глупости. Аз да не съм длъжен да вярвам в неща като теб? Като си толкова вярващ, ходи и дарявай!

Та така, мършо ебана! Естествено, че ще плащаш, говедо! Всички вие ще плащате и трябва и данък да има, защото АПОСТАСИЯТА ТРЯБВА ДА СЕ НАКАЗВА СЪС СМЪРТ! Ние православна страна ли сме или какво?!)

Аз пък искам всички адвокатски и нотариални кантори да имат изрядни касови апарати, карточетящи терминали за разплащане и свързани денонощно с НАП .

Кви касови апарати бе, канторите да не са пазари да продават картофи!!!

Значи, когато бяха те на власт (ГЕРБ), тогава сякаш нямаше проблеми или поне те се правеха че не ги виждат. Че кой въведе мярката 60-40 (тя първо не беше такава де, но в последствие придоби крайната си "форма"). Ами защо тогава те не предложиха пълно (100%) финансиране? Защото трябваше те да ги изкарат от някъде, за да ги дадат, сега обаче, нали са в опозиция и знаят че на хората ще им хареса да чуят/прочетат това (е то на кой не би му харесало друг да му плати сметката), тогава се сетили да искат....

И те да бяха на власт, пак щеше да е същото положение.

Вече трета зима България е в здравна и икономическа криза!! Починаха над 30 000 наши сънародници! Загинаха лекари и учители заради вируса! Вие чули ли сте някаква инициатива на Българсската православна църква във връзка с подпомагане на народа - някакви доброволци -монаси в Ковид-отделенията, някаква проява на морална подкрепа на народа??? Народът в тези трудни времена се нуждае от морални стожери, а къде са те?? Сега първи се наредили на държавната софра за помощи.

Още една ебана мърша, която плюе Светата ни Православна Църква. Естествено, че имаше, но дори и да нямаше това няма значение! Църквата е винаги права!

Колко са жалки герб/сдс! За пореден път неадекватно предлижение и то от "експерти", които 12 години бяха на власт. Когато един зъболекар, например, ти вземе 250 лв за коронка, защо да не си плати и по-скъпия ток? А болниците са търговски дружества и прибират не малки печалби. Ако всички цени на енергията и услугите се регулират от държавата, няма да има годишни заплати по >1000 000 000, както в болницата в Русе.

да слушаш воя на изхвърлената от кошарата глутница на Герб. ..жално,жално....зер колко сме добрички, пък вие ни изхвърлихте и сега не можем да дерем по седем кожи от всяко агне ...Що ли през всичките тези години не се сетиха за пенсионерите например? Щели да затворят и джамиите....ми да затварят, или да си продават от имотите...

болници, транспорт, храмове, общини, ВиК сектора - умирали защото не продават продукция. Тук ГЕРБ не са прави. Болниците са търговски заведения отдавна. Транспорта продава билетчета. Храмовете се продават всякакви религиозни предмети, не е само свещи, отделно и дарения. ВИК.... абе колко стана кубика? Са Общините няма да говоря - синя зона не е само пространството пред асаньора ни.

Фъндъкова каза че има пари от Боко и Мафията

А защо не се промени закона, така че организациите на бюджетна издръжка да купуват ток на фиксирана от държавата цена, а не от свободния пазар? Защо трябва да пълним гушите на прекупвачите на ток по веригата? Дефакто в момента сме в пълна конкуренция с по-богатите от нас държави при купуването на ток. Обаче колко е средната заплата и пенсия в Гърция, Турция, Румъния и не само там, а и в другите европейски държави?

В момента производителите на ток правят вагони с пари ! След тях се нареждат търговците. И това,защото се съгласихме ел.енергията да стане европейска борсова стока и да се конкурираме с покупателните възможности на комшиите . А техните покупателни възможности зависят от от много фактори , включително и от факта дали държавата им подпомага бизнеса и населението. Защото ако аз съм собственик на фирма и съм видял,че фактурата ми за ел.енергия от 20 000 лв ,примерно ,сега е 55 000 лв. , но държавата ми компенсира 25 000 лв. и това е трайно , то аз няма да дръпна шалтера и да се чудя какво да правя. Егати държавата - тия нещастници при първото рязко увеличение на тока за бита и са история . Освен да ограничат износа на ток и да направят като поляците -плюят на еврогейците ,намаляват рязко ДДС на ток,газ, премахват акцизите и стискат зъби да оцелеят...

От чекмеджето ли ще се плати или от чувалчетата, с които откраднаха парите за Хемус, язовирите, КТБ и още и още ...

Само на Храмовете да се прашна тока долу ГЕРБ

Популизъм на фандъци !

С други думи: Другари дайте да дадете.. Ток газим на студено стоим вашата кожа продажна.

Много активни взеха да стават герберастите, откакто всеки разбра, че повече НИКОГА няма да помиришат власт ОПГ ГРОБ и Тиквата Банкянска с джипката! Жалки карикатури на калинки!