ГЕРБ и БСП поискаха Закон срещу домашното насилие

От началото на пандемията от COVID-19 има ръст на случаите, но у нас не се води статистика, заяви Вяра Емилова от БСП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

заедно с осигурения дом, заплата равна на тази на мъжете, здравните осигуровки: за тях, децата им, родителите им. Както може с просто око да се види, други никакви закони не са дали резултат справка: статистиките на т.н. Запад, с педофилията им, порнографията и другите им ценности

До всички тук плиткоумни неандерталци, които обичат да пребиват жени, искам да кажа, че законът закриля жертвите на насилие, било то жени или мъже. Така че, ако жена ви тормози физически, психически, сексуално, то същият този закон ще защити и вас. Факт е обаче, че насилието над жени/мъже е 93 %/ 7 %

И то от женските! Тези , на които за всичко са им виновни мъжете!

Явно трябва да има дни на нарко производителите и разпространителите, изнасилвачите и убийците на стари хора по селата, джигитите на пътя и др., за да им обърне внимание някой в тази държава.

В НС има само една единствена партия- антибългарска. До сега нито един важен за бг народ закон не са приели. пратиха помощ за бандеровци,купиха още ф 16, карат се за изборния закон,да им е по-удобен да фалшифицират по леко изборите,сега обузаначават по полов признак семейното насилие,а това е абсурдно. Жените не са само жертви на семейно насилие,вече често жени извършват такова.

Мъка е като загиват по нелеп начин млади жени и момичета,ако трябва да съм коректен ,всеки инцидент ,при който загиват младите момичета и жени на България е нелеп и трагичен.Те трябва да бъдат обявени за национално богатство ,защото те са пазителки на българският народ .Възрастните мъже трябва да пазят младите жени и момичета по всякакъв начин ,даже от самите тях ,за да изпадат в трудни ситуации

парлаМента работи, твори закони, а главното му предназначение да излъчи поравителство, кучета го яли. Ама никой не се натиска за нови избори, нали. Страх лозе пази.

Идейният баща и основен организатор на голодоморс в Украинска Съветска социалистическа република, си има име.... Украинският евреин Лазар Каган(ович) е злият гений зад голодомора. Украински евреин като Владимир Зеленски. 80% от умрелите от глад са били руснаци живеещи в УССР,останалите са украинци от Зап. Украйна.

Няма кво да ги биете курвите, направо на улицата и да си ебават майката като не знаят как да се държат.Българката се е превърнала с гнусна неморална свиня!

Нали се пълнеше преди

Драги сънародници, искате не искате, ще ви набутат ИК без вазелин. И не се успокоявайте с наивни мисли "аз моите деца не ги бия" отворете вчерашната новина, снимката отпред е КРАСНОРЕЧИВА - голям плакат на централна позиция с надпис "НЕ САМО БОЯТ Е НАСИЛИЕ". Утре ще ви вземат децата по анонимен донос , просто за да попълнят бройките за гей двойки.

Насилието като превенция трябва да се дискутира и обяснява и в училище и в къщи, наред с конситтуционните права на хората, задълженията им и защо е важно да се спазват от всички. Както децата се научават да бъдат културни в училище, в магазина, така и в къщи или помежду си трябва да знаят къде е границата. И особено важно, понеже сигурно лелки биха преподавали това в училище - трябва да се обяснява, че насилието не е само мъж върху жена, но и жена върху мъж. Не само физическото, но и психологическото насилие е също толкова нисиле. Насилието в службата е също толкова насилие и по улицата, когато управляваш автомобил и се буташ и нахалстваш и предизвикваш условия за катастрофи. Когато си политик и се смяташ за богоизбран и с предимство - това също е вид насилие върху хората. Това последното ако го разберат политиците - никога няма да гласувт такива закони... но си е така. Да чакам на опашка или за някаква държавна услуга 3 месеца, а политика или жена му да я получи за 5 минути - това психически тормоз и насилие върху населението. Защото богоизпраните станаха повече от нормалните и затова аз все чакам, все се моля, все се надявам, все търпя...

Ако можех, бих дал и 100 плюса за Вашите разсъждения.

Като ще е забранено да попердашвам жена си в знак на силни чуства и любов, то за какво въобще да се женя?

Ми не се жени. Хващай някоя проститутка, напий се и после пръхти отгоре й като разгонен нерез!

РАБОТЕТЕ ВЕ! 1 МЕСЕЦ - 0 РАБОТА!

Градомора е предизвикан от Евреи

Как така, когато се заговори за домашно насилие се подразбира изключително насилие, извършвано от мъж спрямо жена му? ОК, да, има такова, но защо се разглежда само този случай? А насилие на майка над детето? Това също е много разпространено, като разликата е, че детето няма къде да избяга и практически не е в състояние да се оплаче. Нека всеки от вас се сети колко пъти е бил свидетел на това,че например хлапето се спъне, ревне, а майка му го набие за това, че се е изцапало. След като това прави пред всички, представете си какви ги върши вкъщи. Така наречената борба с домашното насилие по същество е войнстващ феминизъм. Има си равни и еднакви за всички закони, които са насочени срещу насилието по принцип. Ако сте против насилието, искайте тези закони да се усъвършенстват, да станат по-тежки и всеобхватни, не отделяйте едно насилие от друго, Не може едно насилие да е особено по-забранено от друго насилие.

Е как да не го отделяме това насилие едно от друго като жените са насилваните, битите и убитите в 90% от случаите!?1? Просто такива са фактите - мъжете бити от жените си са абсолюта изключение, докато обратното е едва ли не народопсихология!

Всички са с еднакви права! Нали това е равноправие? Законът трябва да е еднакъв спрямо всички. Ако си жертва на насилие, ако са ти нарушени правата, държавата трябва да се намеси, да прекрати насилието и да накаже насилника и го накара да те обезщети. Без значение от пол, религия, социален статус или каквото и да е както на насилника, така и на жертвата.

Не е никакъв вийнстващ феминизъм, а много по-лошо - соросоидна кукичка за хващане на шарани.

Търтеи гадни, чудите се с какви безумни неща да се занимавате, само и само да не работите!!! Вашата работа е да гласувате закони, които да помагат на българските граждани! А преди това да си седнете на задниците и да ги изработите! А не да ми четете нищо незначещи празни декларацийки, да се упражнявате в красноречие и да се гъзурчите пред камерите колко сте важни и умни! Бачкахте или вънка!

Но защо като чуя БХК ,веднага се сещам за едно изобретение на Калашников

но тази нагла и прста пача трябва да бьде шамарена преди лягане и след ставане.

че става дума за садо-мазо,може пьк да и хареса.

ГЕРБ ни предлага Истанбулската конвенция да приемем. ГЕРБ ни предлага да започнем да прилагаме законите и правилата на Сатаната. ГЕРБ очевидно вече става небългарска организация. И определено започва да се държи опасно за България. Закони си имаме достатъчно. И не е в това проблема. Каквито и да са, на пияни и дрогирани хора малко вероятно да повлияят. И не всяка битова престъпност е домашно насилие. Не се отчита и това, че пострадали от домашно насилие са и жени и мъже. Не става да увеличаваш наказанията само за едната страна. Това е път за противопоставяне на мъже срещу жени. Насажда се път за поредното разделение в обществото. Което определено няма да създава качествени семейства. Това се знае не от днес, че е налаган път от Сатаната. Е това правят ГЕРБ, по този път искат да ни бутнат. Единственият начин поне за сега е корекция във възпитанието. И по-точно, да започне възпитание, тъй като в немалка степен отсъства. Странно, защо преди този проблем го нямаше, а сега извендъж се появи, като ни го насаждат от вън. И престанете с тези лозунги и глупости. Има си статистика на МВР. Може да се види, че в България такива случаи са твърде, ама твърде малко. Особено ако изключим циганските бардаци. Пуста алчност за грантове. Някои са готови за власт и пари и г.за си да продадат. А аз лично вече съм в потрес от поредната ГЕРБ-простотия. Тази партоя май скоро ще почне да копа дъното.

И за коректност, изненадах се от присъединяването на БСП към тази простотия, която е американска инициатива. Закони си имаме добри, те са еднакви и за мъже и за жени. Пред закона всички са равни. А не да се вкарват схеми, от които някои са по-равни. По-скоро трябва да се помисли как да се отчете психическия тормоз като вид домашно насилие. Което е пропуснато. А в повечето случаи системен психически тормоз води до ответни физически действия. Може като подбудителство за престъпление. Защото сега всичко е едностранчиво. И то умишлено.

Жертвите на домашно насилие не са подкрепени по никакъв начин от държавата.Този закон може да не е достатъчен,но е крачка напред.

Понеже такъв закон има и сега, малко по-различно е. Става дума за пасивно насилие ако този термин ви говори нещо вероятно сте истински психолог.

Не е придобила нравите на западната левица. ПП просто е обновено БСП. А Герб след цялото тичане загубиха идентичност.

Отдавна над мъже има по-голямо насилие, отколкото над жени... жените станаха уроди, а мъжете мухльовци. Най-големия гладомор в света е причинен от англичаните в Индия. Атомно оръжие и то срещу цивилно население са използвали единствено САЩ. Спрете със западните си ненормални пропаганди и да сатанизирате всеки, който не изпълнява заповедите на глутницата изроди които управляват американския ФЕД.

Имаш ли доказателства за думите си? Някаква статистика? В противен случай твоето е мнение, а не факт!

"""ГЕРБ и БСП поискаха Закон срещу домашното насилие""".Който е склонен на насилие ,закон няма да го спре.Интересно е когато насилието е при лилавите венци ,как ще го решат.Сигурно с мъмрене.Ако българин е извършител една тежка присъда , а при лилавите венци ще е нещо като потупване по рамото

Ми разбранете пандемията ..... !

Айде, честито ви истанбулска конвенция вкарана през закона.

Всичко друго се прави, но не и да се мисли за народа. НЕЩО СЕ ЧАКА,. Ще разберем, но ще бъде късно. И както казва циганина, "У КАПАН СМЕ, ГОСПОДЖА".

Един голем в крехките газета. Ето това става и е толкова голям че след това ще се наложи да се вади с хирургична намеса, ама не е ясно пациента дали няма да умре от кръвозагуба.

Ние сме против насилието над България упражнявано от краварите .

Айде пак претоплят Истамбулската конвенция! И сега си имаме закони, и чуждестранни специалисти казват, че не са лоши, но не се спазват. Те това е проблема. Интересното е, че Корнелка и Бибитко дето толкова се джавкаха, все повече вървят рамо до рамо!? Първом беше парцалената бюлетина, сега и тая измишльотина дето е за прах в очите. Интересно, кое ли е следващото?

Значи насилието се е увеличило заради пандемията и мерките покрай нея? Тогава защо го решавате със закон? Това ще намали ли случаите на домашно насилие? Не. Закони за ненасилие има навсякъде, а вижте какво става в "цивилизованите" държави - стрелят по тълпите, без да им мигне окото. Хората са докарани до лудост.

Тези се занимават с всичко друго, но е и с важните за хората въпроси

Искаш ли някой да убие дъщеря ти и тогава да помислиш кое е важно и кое не, а? Дебилите с лопата вече ви ринат в тая клоака!

Старите хора казват: “ЗАЛУДЕН(БЕЗ РАБОТА)-ПОП-ТЕЛЕТА КРЪЩАВА”! А иначе,всички тия закони против: ДОМАШНО НАСИЛИЕ! НАСИЛИЕ НАД ЖЕНИ..ДАВАЩИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРАВА НА ОПРЕДЕЛЕНИ ГРУПИ: ЖЕНИ! ЛГБТ! ЦВЕТНОКОЖИ..ВОДЯТ ДО ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО НАСИЛИЕ! ПРИВИЛЕГИРОВАНИТЕ ГРУПИ,ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С-ПРИВИЛЕГИЯТА СИ!!!

Браво

Кажете кога мъжете са били защитавани от домашно насилие, като психически тормоз?! В 99% от случаите "това не се брои" . Тук единствено се брои физическото насилие над жените . Зад всеки един починал мъж стои една "невинна женска душица". А починалите мъже не се оплакват ! И неслучайно има толкова овдовели женици у нас и висока смъртност сред мъжете.

И все още в процеса на умъртвяване пак не го правят, защото са научени и дресирани от малки да не се оплакват!

Най глупавото нещо което може да направи един мъж е да се ожени

"Човек и добре да живее, се жени" :) - народна мъдрост

Общия знаменател между Герб , БСП и ДПС е Рассия.

Между теб и Кирето е педерастия

Колумб откри Америка Чи те и кучатта на село ги знаят че са руски кавали

Катьооо ставаш за една свирка още.

Не умаловажавам темата,но това ли е най-важният проблем за решаване в държавата?!....и отново ГЕРБ и БСП заедно!!!

-Законът ни пази, сине!

И сега имаме Закон за защита от домашно насилие - от 2009 г., последно изменени през 2019та. Депутатите или са невежи, или се правят на утрепани.

Ама катенце, то има такъв зокон!!! Може ли да си толкова тъпа, че да не знаеш, че има такъв закон ?!? ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 102 ОТ 2009 Г., В СИЛА ОТ 22.12.2009 Г.)

Защо само домашното насилие? Аз не смятам за правилно полицаи да разголват насилствено жени пред охранителните камери на министерски съвет и да ги снимат с телефоните си.

Има и вербално насилие на жени върху мъже. Вдига му крувното и го убива. Това е.

Харесва ми как някакви хора мислят, че ако една жена убие детето си, то друга няма право на защита от домашно насилие. Нуждаете се от помощ. Законът за домашно насилие предполага, че трябва да пази правата на МЪЖЕТЕ и ЖЕНИТЕ.

Аз пък искам закон срещу политическото и журналистическо насилие /пропаганда/, упражнявано от политическите партии и т.н. журналя, върху изтънелият гърбец на остатъците от българския народец.

Преди няколко месеца имаше скандален случай с жена, жертва на домашно насилие, която беше изведена от защитено жилище от насилника си. Явно Анимус работят с насилниците. Цяла схема е. Разровете се журналисти и политици - там е блато. Уволнени за нередности висши служители на МВР работят вече за Анимус. За една Благородна става въпрос. И не само.

А жените, които убиват децата си? Тая простотия и ИК са жизнено важни в момента за България...Дебили такива...

В резултат на всяко насилие освен вербалното което е труднодоказуемо ако се извършва между двама защото трябват свидетели има някакви белези и спрямо тях лесно може да се повдигне обвинение на базата на медицинско свидетелство за извършено насилие за което и СЕГА е предвидено наказание в Наказателният кодексъ. Няма Никкаъв смисъл да се правят допъонителни специални закони за насилието над жени

Е ТЕ ПОВЕЧЕТО-ЖЕНИ,ЩЕ ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА! МАСОВОТО-ДОМАШНО НАСИЛИЕ,Е ОТ-ЖЕНИТЕ,КЪМ-МЪЖЕТЕ!!! А ИНАЧЕ,ЗАЩО САМО СРЕЩУ-ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ? ТРЯБВА ДА СЕ ГЛАСУВАТ-ХИЛЯДИ ОТДЕЛНИ ЗАКОНИ! НАСИЛИЕ В: КАФЕНЕ! ФРИЗЬОРСКИ САЛОН! НА СПИРКА…ТУКА ДА СЕ РАЗБЕЛЯТ:МЕТРО,ВЛАК,АВТОБУС! В ГРАДИНКА! СКИ ПИСТА! МОЛ! ТЕАТЪР….И Т.Н.!!! ИМА ПРЕДОСТАТЪЧНО ЯСНИ ЗАКОНИ СРЕЩУ: НАСИЛИЕ,ПРИЧИНЕНИ ТРАВМИ,УНИЙСТВО,….!!!

Всяка прокремълска мърша да си знае гьола.

Опппппаааа Ква сртана тя, със закони ще борим домашното насилие. Скоро ще се лежи за по 30 години ако напсуваш жена. Квито сме идиоти нещо такова ще стане. И не ме разбирайте погрешно. Не приехме Инстанбулската конвенция, която описва много добре пътя на борба с това нещо. Сега по български ще измисляме колето и топлата вода.

Поредното брутално доказателство, че българския парламент не е български !!!!!!!