ГЕРБ и БСП: Защитени остават само до 100 000 евро депозити

ГЕРБ е за незабавен банков надзор на ЕС, БСП поиска БНБ да представи пълен анализ на показателите на КТБ. Двете партии са против специален закон за КТБ.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ и БСП: Защитени остават само до 100 000 евро депозити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз да попитам като невежа, за какво висшите чиновници в банковата сфера получават 5-цифрени заплата? Предполагах че за отговорността да боравят и контролират огромни средства. Сега се вижда че въобще на са контролирали, т.е не са вземали задълженията си насериозно. Е...и...какво правим сега. Ако ватмана не си изпълнява задълженията да кара трамвая какво ще получи като заплата?

Как да не са си вземали задълженията насериозно бре, знаеш ли колко сериозно са вземали? :)

Каква стана тя до вчера боко твърдеше че всичики с за затвора днес е много доволен от ореха и чобака нещо намирисва Българи да се вдигнем и да изметем тази паплач.. Ние не сме маймуни..

Политиците да се ограмотят - не са защитени 100000 евро, а 196000 лева. Ако падне валутния борд не се знае на колко евро ще се равняват. Попитайте във всяка банка така ли е!

този дебил продължава да си получава съветите от икономическия инвалид дянков, които е наи виновен за положението в момента. а бе тикво не можеш ли да разбереш че след като бнб осра цялата работа като затвори банката вместо да я подкрепи финансово и национализира без мнoго шум сега ако хората си загубят парите ще се загуби всякакво доверие в българските банки.

защитени едно, но връщането на над тази сума е друго. Защото над тази сума имат богати хора, безнесмени, предприятия частни и държавни, акционери, фирми и пр. . Ако тези хора нямат доверие че парите няма да им се върнат от съответната банка ще си дъргат в чужбина.

Някой може ли да ми каже на 21-и ще отворят ли най-после банките?

Крадецът вика: ..дръжте крадеца! Това е истината с КТБ...още повече, че мутрата Борисов каза, че имал пълно доверие в тази фашкия Цацаров начело на Прокуратурата!

Цацата стана прокурор с политическото рамо на ГЕРБ. Много вероятно той има участие в "изчезването" на кредитните досиета от КТБ. Изглежда, игра заедно с Искров (БНБ) по поръчка на ДПС. От друга страна Борисов се противи за промяна на закона за сигурност на малките влогове (поискан пак от ДПС). Оплетени са им конците - кой за кого, срещу кого се бори.

Хайде стига с тези мутренски номера господин простак Борисов..! В цялата далавера с КТБ пръст и участие имат няколко души, но между тях не е изключено да е и мутрата Борисов!

Сори бати Вежди!!Виж и твоя гербер не те обича!!

ти бат Вежди не го мисли - какъв му е проблема - бат Бойко като дойде на власт ще го компенсира няколко пъти повече. А баламите да си чупят клавишите по форумите

значи Веждичката няма да бъде компенсиран защото Борисов повече никога няма да бъде на власт

Мафията иска да запази контрол върху тайните в КТБ и върху кредитния портфейл на банката.

ТЕ СА ЧАСТ ОТ "ВЕЧЕРИНКИТЕ", КОИТО СЕ РАЗИГРАВАТ И СЪЗДАВАТ ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕТИЯ

И какво е това? Надълго и нашироко пускате полюциите на един доказан илитерат, който разбира по-малко от икономика и от стрина ми Гюрга. Неговото ниво е някъде малко над Йоло Денев и под Яне Янев.

Видяхме го нивото на великите "експерти" и видни "интелектуалци" - Серж и компания... След погрома, който организира над държавата червената шайка, е доста нагло и смешно, нейните жалки поддръжници да давате квалификации на когото и да е било!!! Апропо, като говорим за неграмотни хорица, да си спомним за 110-те хиляди привърженици на изкуфялата столетница, които избраха погрешно един евродепутат, понеже се объркали между квадратче и кръгче...

Бойко, Боце, Бочко, скъпи, хванаха ни. Чу ли Костов какво каза за момата , която за една нощ станала собственик на банка. И какво ще правим сега? Та ние искахме толкова малко от живота- само една малка държава.... Ох , само като си помисля колко скромни сме били и ми се доплаква.

Сельо, сельооо, ще се пръснеш от злоба. Селякът-бедняк не обича успелите и ще си остане цял живот в блатото.

Начинът ти на изказване говори за гражданин на малък провинциален град-до 4-5000 жители, или за софиянец нулево поколение, вегетиращ около забогателите за една нощ като момче за всичко.

Аз,с Бойко,Боце,Бочко никога не съм се издънвала,обаче такива като теб се дънят от 1898 год насам.ПЛЕБЕЙ

Тези 3.5 милиона да се разпределят пропорционално и вземат от парите които получават всички партии.

Кви милиони кви пет лева, да бяха милиони нямаше да се говори за това, но уви.

Не разбирам защо му казвате на Г.н Бойко Борисов - Тиквата? Ами, така са го наричали неговите приятели от ъндерграунда? Да не би българският народ да обича да го управляват мутри? Той отдавна вече не е такъв! Отнасяйте се почтително!

То само един драскач тук го споменава с този прякор, като погледнеш по-надолу ще разбереш. Толкова е "сбъркан" човека че за да се направи на интересен чак сам си отговаря и си цъка плюсове. Какво да се прави, с такова здравеопазване доста хора с душевни терзания се разхождат свободно без придружител или надзирател.

леле мале, ОООчуден и то с главна буква. И друго, в булгаристан на доган/сава ВСИЧКИ СА МУТРИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И БКП А най-първичката мутра е станишев старши прибрал милиони от нрб

Ще се научите ли да не обиждате България?! Когато плюеш нависоко плюнката пада върху теб. А няма нищо по-високо и важно от Родината ни България!

оооочуден неграмотник

Да идва Борисов по-бързо на власт, докато има шанс за възстановяване на държавата, че БСП-ДПС-АТАКА не оставиха камък върху камък.

Искаш един неспособен и неграмотен човек дето не си изкара предния мандат да те спаси?!

Атака е единствената партия на националисти представена парламентарно, тя е необходима на България.

Поздравления за решението!! не променяме законите в последната минута и спазваме настоящите! парите на данъкоплатците са за здравеопазване!!

Борисов остана да спасява унищожена България.

хаххахаха.... Това беше готино!

Е това ви е абсурда на това гейберастите! Само вие не разбрахте кой унищожава държавата! Слепи и безмозъчни!!!

Тиквата се изказва за всичко-разбира или не.Банките него не го бъркат,той има малко пари,стотина хиляди лева.Беден е човека.А за тези които имат над 100хил евро да се осветлят,то веднага ще си прехвърлят парите в чужди банки.И сега ,когато човек си внася на сметка суми трябва да декларира произхода им.За мене ръководството на БНБ е като паднало от небето.За какво тези хора получават големи заплати,след като не могат да контролират нещата и не знаят какво се случва.Искров е за арест.Ако някой човек от улицата го хванат сигурно по-адекватно ще се държи.Говори небивалици.Изнесени пари??Как се изнасят така толкова голяма сума,парите не стоят в съответната банка??Пари се заявяват предварително и винаги в банката питат за какво са нужни??Липсвала информация кой и колко дължи??Всяка сделка със заеми минава през колко нива,всеки документ е в няколко екземпляра,остават на различни места.Ипотеките с имотите минават през нотариус,през агенцията по вписвания и там остават копия от актове,копия от ипотеката...Как не се знаело кой колко е взел???Този човек сякаш е от друга област специалист!!!За мен Искров не само е за арест,но не трябва нито ден да е на поста си!!

искров е за затвор!! той е бил в управата на росексим, за който не знае

АЗ ИМАМ САМО 30МЛН., НЕ 200 ИЛИ ПОВЕЧЕ, И ЗАЩО КОМШИЙКАТА ТРЯБВА ДА ГО ЗНАЕ??????

Проблема не е в това колко пари имаш ти или че комшийката ти ще го узнае, проблема е в това че чрез предложеното от БНБ решение се изпират парите на всички - било то легални или придобити по друг начин. Точно за това не са се споразумяли при президента. Ако парите са ти чисти - ОК, държавата ги гарантира, ако не са от къде на къде ще ги плащаме всички ние данъкоплатците?

ЧЕ ПАРИТЕ НЕ СА МИ ЧИСТИ, ПО ТОШОВО ВРЕМЕ ПОЛУЧАВАХ "ПЪЛНА ЗАПЛАТА" ОТ 160ЛВ НЕТО НА МЕСЕЦ, НЕ СЪМ УНАСЛЕДИЛ НИКАКВИ ТЕРИТОРИИ ОТ СТРАНАТА ЗА ДА ИМАМ ТЕЗИ ПАРИ И НЕ ЖЕЛАЯ КОМ. ДА ЗНАЕ, ЧЕ ЩЕ МИ ИСКА ДА ЯДЕМ ВСЕКИ ДЕН ЧЕРЕН ХАЙВЕР, А НА МЕН МИ Е ВТРЪСНАЛО

Затова има контрол,НАП,БОРКОР,ДАНС,комисии и организации за борба с корупцията....все взимащи пари да следят кой какво е декларирал,какви данъци е платил и колко е внесал!!???

Чисти пари-пари от консултация.Напр. Ц.Ц.,Лъчо мозъка.

да искаме съд на Орешарски, станишев, Пеевски и Доган! Ако не-ЛИНЧ! До там я докараха наглите комунисти!

Жалка картинта сме, щом трябва да си внасяме хора отвън да ни оправят бакиите. Може би е наистина по-добре проверката на КТБ да се направи от безпристрастни експерти защото както се видя където е пипнал българският парламент качествени кадри не са останали - ни БНБ, ни прокуратура, ни парламент. Съжалявам хората които са с депозити над 100 хил евро но според мен най-честно е да се наредят на опашката на кредиторите на КТБ и да чакат развръзка, а не както БНБ предлагат всички "солидарно" да поемем харчовете на знайни и незнайни псевдо мистър Икономика тарикати. Изобщо не ми го побира акъла как така решиха че това било най-доброто за държавата и да го направят така че дори и хората които нямат депозити там и никога не са имали нищо общо с КТБ и те да станат донори за да се покрие разхищението. И не само това, но да ни го представат едва ли не като нещо добро и справедливо, само и само да прикрият собственото си безхаберие.

ДПС подкрепя такъв вариант защото много техни парички, на техни фирми и приближени са в КТБ.

Да ни е честит, поредният пладнешки обир .....

Добре де, а към коя международна организация да се обърнем, като Боко тиквата има умствен проблем? Коя е организацията от световен мащаб, която се занимава с идиоти?

Тиквата и Плевнльо фалираха Държавата,от къде станаха толкова лесно Милиардери тези отрепки.

Ей такива като тебе ни свалят IQ- то на българите. Как може да си толкова прост? Да не си от БСП?

За какво са данъчните тогава бе!? Вижда се как сами не моем си орпавим и контролираме държавата, айде да си дадем дупето на ЕЦБ и Евро съюза. Тва е, при турците сами си се шибахме, при руснаците също, дойде големата демокрация, българино реши, че е Бог и са като се виде, че я затъваме яко, щото политиците пардон мафията незнаят как се краде интелигентно, са ще си дадем дупата на Евро мафията!!! ЕВАЛАТА

Значи простите германци може да си са в ЕЦБ-то, а ние великаните не? На нас ни е под нивото? Че какво е нашето ниво? Ти специално в коя област си монумент на знанията и професионализма? В писането на глупости?

Боце тиква искаше оставката на искров още 2009 година, ама след среща с искров лично боце тиква го предложи пак за шеф на БНБ. Какво ли е обещал искров на боце тиква, за да остане на поста и ще си признае ли грешката тиквоча?

Ей такива като тебе ни свалят IQ- то на българите. Как може да си толкова прост?

Не знам, какво правителство ще ни се падне. Симпатизирайте си на ГЕРБ, БСП, Атака и пр., но знаете, че партиите за които гласуваме са слаба ракия! Не е тайна, че държавата е завладяна и се управлява от една всеизвестната партийно-икономическа структура. Някои хора, въпреки, че са в други партии, другаруват или са финансово зависими от тази структура. Тя е решела, че в момента има изгода от фалита на КТБ, банков хаос и фалит на държавата. Тази структура има свои кадри в прокуратурата, МВР, ДАНС, митистерствата и пр. Няма съмнение, че КТБ нарочно беше фалирана. Удобно е за лошите кредити, защото няма да ги връщат. Ще изгорят депозитите на държавните фирми и те ще тръгнат към фалит, а това ще ги направи лесни за продажба. Законът защитава малките депозити, а искането за промяна на закона, означава да се бръкне дълбоко в държавния бюджет до свръхдефицит. Това искане тръгна от ДПС, изпълни се от БНБ и беше подкрепено от БСП (макар и с условие). ГЕРБ са против (за момента), но главния прокурор е техен човек. А той имаше своята съмнителна роля в изпълнението на задачата.

Цветан Василев беше интелигентен човек и се възползваше от ситуацията, а не определени политици от него. Цветан Василев пушеше пури с Бойко Борисов и ходеше на Позитано 20. Василев сбърка, защото избра неморалния път към целта. Банката бе на глинени крака и всяко малко сътресение можеше да я събори. Цветан Василев не обичаше да говори за първите стъпки и милиони за създаването на банката. Три правителства помпаха балона КТБ. В различни периоди от време една значителна част финанси на държавни фирми и структури бяха в банката. Не бях съгласен с това набиране на клиенти и с безконтролното нарастване на парите на енергетиката. Писах писмо до Цветан Василев за това, тъй като се поема риск и при най-малкото сътресение в сектора, може да се случи това, което се случи сега. Пълен одит трябва да посочи свързаността на кредитите и фирмите -клиенти на КТБ, обясни Весов. Най-голям възход банката имаше по времето на ГЕРБ. Не Делян Пеевски, а Цветан Василев се възползваше от тяхното приятелство и го е осребрявал. Ако системата беше здрава, никое развалено приятелство не би могло да я срути. Иван Костов често е идвал в банката и за съжаление очевидно не можа да налее финансовите си знания на Цветан Василев., заяви пред bTV бивщият шеф на КТБ /2005 2008/ Любомир Весов

Аман от специалисти. Ти къде предлагаш да стоят парите на държавните фирми? Нали трябва да стоят в някоя банка? В коя? В твоята? Помпане - глупости.

Има си правила за управление на риска! Не е нормално всички депозити да са в една банка, банки на пазара - бол!

А какво пречи парите на държавните сруктури да са в БНБ например...

КАКВО СТАВА? СТАВА ТОВА: ФИРМИТЕ ОТ ОБРЪЧИТЕ НА ДОГАН ИМАТ МИЛИАРДИ КРЕДИТИ ОТ КОРПОРАТИВНА БАНКА И СЕ ОПИТВАТ ВМЕСТО ДА ГИ ВРЪШАТ, ДАГИ ПРОБУТАТ НА НАС ДА ГИ ВРЪЩАМЕ. ТРЯБВА МНООООГО ПОЛИТИЧЕКСКА ВОЛЯ, ЗА ДА СЕ ПРИТИСНАТ И ГИНЯТ ДОКРАЙ КРАДЦИТЕ ОТ ДПС.

Ами, то няма никаква политика, камо ли воля, камо ли силна. Вместо политики имаме мрежа от хора свързани с финансови зависимости.

А ти досещаш ли се, че герб се кани да управлява с дпс от октомври ?

Значи според Борисов е лична отговорност ако имаш пари в банка така ли да разбирам? Затова ли банките дават такива ниски лихви и толкова високи такси? Да припомням ли, че по негово време се сложиха такса поддръжка на разплащателна/картова сметка, че таксата от чужд банкомат стана 1лв., че има такса за плащане от пос терминал, че лихвите паднаха по депозитите до 1.5%, докато по кредитите не мръднаха? За сведение на Борисов аз от както ползвам банкови услуги до негово време лихвите не са били по-ниски от 3%!

В цял свят банковите лихви са по- ниски от 3% и риска на едрите капиталовложители (над 100 хил.евро) си е техен.

Е кой те е карал да си слагаш парите в банка на депозит, че и си се подписал за гаранцията до 196000 лв - сега на ощипан ли ще се правиш? Като не ти харесва да не си ги слагал, или поне да не си ги слагал на едно място. Друг въпрос е че човек винаги избира най-доброто за ситуацията, ако си бил към КТБ то е било защото БНБ е гарантирала с проверките си че банката е била стабилна(което както се оказва вече не е било така) а ако си бил по-малко скромен и трезвомислещ никога няма да си държиш депозитите в повече от една банка особено ако са над 196000 лв. С две думи ДА, проблема си е изцяло твой. Съгласно българското законодателство и ако не приемат нов закон, ще чакаш на опашка с останалите кредитори за разпродажба на КТБ и след това процентно да си вземеш част от парите над 196 000, точка по въпроса. Кофти ситуация признавам, не искам да съм на мястото на такива хора но съм 100% сигурен че са знаели как работи закона и фонда за гарантиране на депозитите.

До кога висши държавни служители(пардон престъпници) ще вършат безобразия рискувайки в най-тежкия случай да им поискат оставката? За да ви повярваме започнете от там виновните длъжностни лица от БНБ с космически заплати да бъдат обвинени и осъдени и от там нататък по веригата един по един всеки ,който е бъркал в кацата с мед. Докато не го направите просто се скрийте и спрете да се опитвате да замитате хвърляйки прах в очите на хората, защото не сме толкова наивни.

Докогато се заблуждаваме, че има партии и си мислим, че с гласуване променяме някаква политика в държавата. Гласуваш за партия, но нямаш представа, тя какви личности ще постави на ръководни места, какви познанства, връзки, финансови зависимости има този човек, в какви други организации членува, с какви хора и срещу какви условия партнира.

Рекета на ГЕРБЕРИТЕ на познава граници. Искат да се облажат от активите на КТБ,и това е ясно като бял ден,дори за слепите!

Не съм фен на Бойко Борисов, но в случая съм абсолютно съгласен с него. Който иска от нашите пари да му се помага да бъде така добър да покаже откъде се е сдобил с такива суми - над 100 хил евро. Иначе ще компенсираме и крадците и убийците и корумпираните. Откъде, накъде?

Ами къде беше когато същия този взе от твоите/нашите пари в НЗОК да си плаща други неща?

Че нали сега се предлага същото. Тия пари - 3,5 млрд лева дето се предлага да се вкарат в КТБ откъде ще дойдат? Нали от другите пера в бюджета. Или мислиш, че Орешарски и Искров ги кохат нощем в гората като им потрябват?

Ама защо само над 100 000 евро?!Кой средностатистически българин може да си позволи да има влог , даже и над 10 000 лв.?!Политиците и кредитните милионери, САМО ТЕ! КОЙ, КОЙ, друг?! Мафиотска държава е това, жалко Майко-Българийо!!!

Бойко Борисов е Милиардер,от къде ги има тези пари?

От къде ли ???? Ами , ако не си разбрал да ти кажа ОТ КРАЖБИ и РЕКЕТ

СТАНИШЕВ ЛИ ТИ ГО КАЗА ТОВА? ИЛИ КУТЕВ? ТЪПАНАР! НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА НА ИЗМИШЛЬОТИНИТЕ ВЕЧЕ. АЙДЕ, ПОКАЖИ КАК И ОТКТДЕ БОРИСОВ Е ИЗКАРАЛ МИЛИОН ПОНЕ! АЙДЕ, БЕ! РЪСУИШ ЛЪЖИ ЗА 1000 МИЛИОНА ПОНЕ, А ЕДИН НЕ МОЖЕШ ДА ПОКАЖЕШ!

Банковата тайна устройва само престъпниците, натрупали пари чрез комисионни,рушвети,наркотици , банкови далавери и обществени поръчки.Сегашните политици няма да гласуват срещу себе си.

оооооо,горките швейцарски банки - пълни са с престъпници..... не говори глупости,моля

Рапоня да внимава с изказванията за банковата тайна, че ще го отстрелят като дива свияна (каквото е) именно неговите спонсори!

защо Баце се интересува от имената на вложителите,а не от имената на кредитополучателите?

логичен въпрос

Защото кредитополучателите са публични могат да се видят в ЦКР, НАП, Търговския регистър и др. докато при депозитите не ги ли декларираш няма как и кой да ти ги види заради банковата тайна.

Нашите продажни политици, начело с баш чуждия агент ББ, използват поредната направена от тях криза за да ни вкарат в поредния Еврейски Съюз, от който няма излизане! И бързо забравиха за референдуми и всичко!

Абе стига сте плюли срещу Борисов, най-после нещо свястно да направи и вие ще го изядете.

най-после.....свястно......,че няма да го чакаме да узрее. Говори все едно е на женския пазар

Защото, ако не са хората с депозити, такива като теб, няма от къде да вземат кредити. Панимайш, Лондонски тарикате?

Уаууу....Бочко и Менда с маркови костюми заснети като политици.Дали ще бъдат заснети и като затворници, за престъпленията им към нацията преди ,повреме и след управлението на страната от Бойко Будата и Цецо Ухото? Надали !

Подкрепям напълно Бойко Борисов за изваждане на светло милионерите от КТБ. Това ще даде основание същото да се случи и с другите банки и тогава ще разберем най-после как касиерката от една фалирала банка стана нейн собственик , после на втора банка... Добро предложение на ББ!!!

Тролчетата наети да плюете по Бойко поне си подбирайте новините в които го правите.... Тука човека ви казва че ВИЕ обикновените хора НЕ трябва да плащате депозитите на МИЛИОНЕРИТЕ. НЕ трябва да ги спасявате, а турско-комунистическия трол пак е недоволен.

Искам незабавен надзор от ЕС, да ме проверява, дали си бърша задника правилно!!! От друга страна май единственият изход е да си вкараме полиция, армия, съдии, прокурори и държавна администрация от ЕС!!!