ГЕРБ алармира за чистка в Столична община и 325 уволнени, от екипа на кмета отрекоха с числа

Според Георги Георгиев за обезщетения и заплати са били платени 1,4 млн. лв., а според зам.-кмета от ПП Иван Василев - около 727 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ алармира за чистка в Столична община и 325 уволнени, от екипа на кмета отрекоха с числа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да разбираме ли, че този калъф Георги Георгиев, си мисли че е по-евтино да плащаме заплатите на тези 325 служителя, вместо да им се плати обезщетение? Затова ли ГЕРБ раздуха администрацията? Защото не искат да плащат обезщетение.

А юристки., лидери на на Герб, остават

Понеже гледам, че това продължава да е най-актуалната тема с Терзиев, пак тук ще пиша. Всъщност може би информационното затъмнение е било най-правилния ход. Аз лично бях 99.999% убедена, че са те изтеглили от новинарския поток, защото има други драми за на първа страница, затова се учудих, че си бил отпуска, макар че и това май го имах като възможен вариант. А още повече се учудих, че това е било тема на СОС и още повече ъгълът, под който е разглеждано отсъствието ти! Ами честно казано, ако беше обявил, че си си взел отпуска и на собствени разноски си служебна командировка, в най-добрия случай щяха да те обявят за луд, а в другия, че си правиш пиар. За ваканция с децата, предполагам, че щеше да има още по-гадни коментари, така че добре, че си им го спестил това - те все пак не са в светлината на прожекторите по собствено желание, за разлика от теб. При равни други условия, когато няма официална информация, тръгват разни и всякакви слухове, обикновено от гадни по-гадни - пример скорошната случка с Кейт Мидълтън. При теб вероятно малко хора са забелязали медийното ти отсъствие просто защото имаше достатъчно други разтърсващи новини.

PEYTSCH

Столичната община ще се самоочисти ако почнат да получават пари като нас в Германия. 90 евро месечно.

Дотук Гошко от Гугутково ти прави невероятна услуга да ти подава къси пасове, с които да минеш в контра атака. Иначе казано, с неговите камъни, по неговата глава! До преди да се изтъпанчи в светлината на прожекторите, за Гошко от Гугутково имах по-високо мнение, но чак сега разбирам колко всъщност струва. Вероятно Тиквун си го знае и затова не го бяха изкарали на първа линия да го видим ква е гола вода!

Гледам, че това е най-актуалната тема за теб, така че пак се включвам тук. Гледам ти видеото у Фейкбука, но понеже имам (леки) здравословни проблеми, не мога да се концентрирам да го възприема в детайли, но ако правилно разбирам, Гошко от Гугутково пак се опитва да търси под вола теле, като поводът е твоето отсъствие. Както обикновено, перфектна защита от твоя страна. Аз лично мислех, че няма да има нужда да обясняваш къде ходиш, какво правиш и с кого го правиш, но явно съм в грешка. Огромна червена точка, че отделяш време за децата си - слава богу не съм била точно на тяхно място, защото баща ми не беше изтъпанчен в светлината на прожекторите, но много добре знам колко ми е липсвал на моменти, когато пак е духнал по чужбина по работа, или просто както обикновено излиза сутрин в 5 (преди да съм станала), прибира се в 23 (когато вече съм си легнала), освен това тогава се работеше/учеше и в събота, та баща си практически съм го виждала вероятно 1 път седмично, при това ако не е пак по спешност у работата или е зает да прибира онова лайненце чичовото от РПУ-то, че "приятели" пак са го забъркали у поредната каша. Ще пиша още на тема баланс лично/служебно, но друг път, сега нямам време. Това, че си ползваш отпуска и си плащаш от собствения джоб служебна командировка също говори за твоята посветеност на работата, но аз лично имам смесени чувства по темата и бих предпочела да не става практика, прекалено по български ми идва (в лошия смисъл на думата), но явно се налага да го направиш, защото СОС нали 3 месеца не може да заработи и няма кой да те командирова ли беше.

Поне едно полезно и правилно решение -Мутри вън!

Имах да пиша няколко дребни неща от пиарска гледна точка, но не се спешни. Едното беше да се изчистят стари обвинения от служители от "Телерик" за неизплатени обезщетения - убедена съм, че от законова гледна точка всичко ви е чисто, казусът е аналогичен с този и най-вече нереалистичните очаквания на лузърите да ги позлатите, само защото са си мислели, че като ви се надупват, реки от мед ги чакат. Мда, като се замисля, формално май аз ви дължа обезщетение, че си тръгнах без предизвестие, но заради всичките ви простотии и тормоз, аз просто избягах от вас - просто за разлика от лузърите съм гърмян заек и не видях бъдеще за себе си при вас. Другото беше по повод на отсъствието ти. Предполагам, че е заради другите политически драми правилно решихте да минеш малко на заден план. Или пък просто си бил отпуска, за което не си длъжен да ни уведомяваш, още по-малко къде ходиш, какво правиш и с кого го правиш - това си е твоя работа, а не наша. Но такива отсъствия на моменти пораждат спекулации - примерно скорошния случай с Корни или с Кейт Мидълтън. Отделно остава впечатлението, че една седмица щом те няма в публичното пространство, още повече при политиката ти на прозрачност, значи тази седмица мързелуваш. Имам още неща, но те хич не са спешни. Първото - за обезщетенията от "Телерик" една дама (имам заподозряна, но няма да кажа коя е тя :)))) тук повдигна този въпрос и въпреки че е старо нещо, ако си чист, а аз съм убедена, че си, си заинтересован да го изчистиш. П.С. Осъзнавам, че на подсъзнателно ниво аз към теб продължавам да имам и негативно отношение - е то са доста травми, макар и от преди 20 години, но поне го осъзнавам и на рационално ниво мисля, че тези предубеждения този път ги парирам, така че надявам този път преценкита ми за твоите действия или бездействия да е безпристрастна.

Малко са - 50% да махнат. През юни 2023 година подадох заявление в района за възстановяване на две дървета на улицата. Препратиха го на Зелени системи и до тук. Никой не знае до къде е стигнало заявлението.

Васето къде се къносва? Всяка седмица с различен цвят коса................ Пед....ска му работа!

Ако не знаеш, има оцветяващи шампоани, поне за жени има. Не ги ползвам, карам си с визия "Сребриста пантера", така че не мога да ти препоръчам с какво да си подобриш външния вид, ако въобще има смисъл да пробваш, де. :) А при него различния нюанс е най-вероятно от светлината, спецификите на конкретния апарат, а ако щеш и монитора на който гледаш снимките, затова ти изглежда различен нюанс.

Малко са уволнените, всички герберски калинки, които вместо да работят, по цял ден пишат по форумите, трябва да отидат на свободния пазар.

Абе софиянцее, кво ги търпите теа гейтаци с техните гейовсик припирни , ич да не ви интересува кой уволнен, кой назначен, стига работа да ви върше , там градинките да са почистени от кучешки фъшкии, да имате къде да си паркирате возилата, да ви е изфърлен боклуко редовно те такива работи..А дали калинка или маргаритка ,че върши таяаа работа се тая..Те така работат работите по другите държаве ..не занимават народу публично с вътрешно партийни глупости по медиите ...ама моля другарко васко ми дръпна плитките..

След като вчерашният кьорфишек с боклука не мина, нов ден, нов кьорфишек от ГЕРБ. И отново ефектът на бумеранга - вместо да му избодете очите, на Васето пак му изписахте веждите, като естествено не пропуснахте да си набиете автогол от центъра. Нищо, продължавайте да опитвате - въпрос на време е собственият ви бумеранг да ви резне зелките, чакам с нетърпение това да се случи.

А дали не са 325 души, които са си клатили краката през всичките тези години?

Ей, путка майна син каскет, аз колко пъти досега ти го набивах в кухата, безмозъчна черепна кутия ма, миндил? Да взема накрая да ти го набия в гъзягата, а? Щото на прост и безмозъчен хуманоид кат теб само кур се набива! Аз колко пъти да ти го повтарям, ТЪПир такъв, че НЕ можеш да ме бликираш! Имам запас от АйПи адреси до 3000 година(от новата ера). Току-що ти блокира един от холандските ми АйПи адреси - подарявам ти го - аз имам още поне 100 холандски АйПи адреси. Имам от всяка една държава по света, а те май бяха над 200 държави в целия свят. И защо ме блокира? И ти не знаеш. Щот си безмозъчен идиот! Блокираш за щяло и нещяло. Аз знам за кво ме блокира - щото само написах, че живеем в див капитализъм. И като ме блокираш и край - направи го вече дивия капитализъм по-добър, хуманен и човечен, нали идиот безмозъчен? Как живееш без мозък, ти си истинска трагедия! Ти еба майката безмозъчна!

Ако беше толкова айти светнат щеше да разбереш, че просто сървъра им е калпав

Пълна радост няма никъде,дори и за гербаджиите.

Колко пенсионери работят в Столична община.

Кмета има пълното право да си сформира екип с който да работи ГРОБ-те се жалват защото калинките са освободени и няма да сучат вече народна пара

Екиоа не се формира ор редовите работници.Екипа е този,който помага на кмета да ръководи и той е около 20 човека.По твоята логика всеки кмет трябва да уволни няколко хиляди човека всеки като застъпи на поста.Това е безумие.Точно за това не се пипа редовия персонал защото настъпва хаос.Не можеш да уволняваш безразборно специалисти по политически причини.Това означава хората да си търсят нова работа на всеки 4-5 години когато дойде нов кмет.Мислиш ли,че е редно.

А бре тоя Герги на Лойко 700,000 лева за нищо ги няма....Що така, мислите?Щото е свикнал на големи суми докато беше дясна ръка на Фандъка ли??Неееее, няма такова нещо!Той за софиянци и "новите" софиянци работи, вие да не си помислте че си замитат следите?Няма такова нещо!Той и ХиХимянчето са за пример за чест, морал и достойнство!!!

С новите заплати дето си ги гласуваха(СОС, кмет и районни), тия "спестени" 700к лева ще заминат за около месец.

Даааа, и аз съм го играл това хоро. Но не от някаква си община а от първостепенен разпоредител. Идва новото началство и започва масова чистка. Първо политически кабинет, главен секретар. Следват директори и началници на отдели. Накрая държавни и тук-там главни експерти. Аз си бях заел позицията след надлежно явяване на конкурс за вакантното място и класиран на първо място. Без мобилности, без ходатайсто, без ракета-носител. И ми скалъпват някаква нова длъжностна характеристика с включени задължения, които нямат абсолютно нищо общо с длъжността ми. Естествено, отказах да я подпиша и точно след месец, като пряко подчинен на принципала на въпросното ведомство, бях извикан в кабинета и в присъствието на двама свидетели от ЧР, ми бе връчена заповед за освобождаване с мотив "невъзможност за изпълнение на служебните задължения". На същата, естествено, се изсмях и отказах да подпиша, като това бе удостоверено с подписите на колегите от ЧР. Разделихме се с усмивка и по приятелски, като на всички, включително и принципала им заявих най-отговорно, че ще им скъсам шортите от съдене, при което последва смях от тяхна страна и ме увериха, че нищо няма да постигна. Грешка. Осъдих ги в Административен съд - София. Жалиха. Осъдих ги във Върховен административен съд. Не жалиха, защото можеха само на арменския поп да жалят решението на ВАС. Осъдих ги и по Закона за отговорността на държавата и общините. Пак се обърнаха към арменския поп. Осъдих ги и в Европейския съд по правата на човека. На арменския поп вече не му се занимаваше с тях. Общата рекапитулация излезе, че ми платиха обезщетения в размер на 94000 лв. и съдебни разноски в размер на 9300 лв. И всичко това, защото са много "умни" и си мислят, че като налапат кокала, всичко им е позволено. Е, само в моя случай от джоба на данъкоплатеца изхвърчаха едни малко над 100000 лв. Точно поради тази причина трябва законовата уредба да се промени и принципала трябва да носи 50% солидарно материална отговорност с осъдената институция.

Историята ти сигурно е вярна, но на тях не им пука, защото не взимаш техни пари и на тях никой няма да им търси персонална отговорност до следващите избори

Мисля си, че юристите на общината са си изпипали работата и няма да може да бъдат осъдени. По корпорациите при смяна на шефа за примерно Европа, до година най-много и последната секретарка от старото началство си е тръгнала. Ти просто си наемен работник, който винага може да бъде разкаран и отговорността на работодателя се простира до уговореното обещетение. Това, че сте си повярвали, че цял живот ще цицате от хранилката, а след вас децата и внуците ви, си е ваш проблем. Пак да повторя, вие сте наемни работници, бурмички просто - какво да правиш, капитализъм. Отделно един мениджър има право да си избере хората, а не да му бъдат натресени старите калинки. Все пак доста стари кадри е оставил, вероятно е преценил, че с тях може да се работи, поне засега.

Принципно си прав, но на практика нямаш представа в каква грешка си. Пробвай се да освободиш служител, който си знае правата и не иска да се махне, и ще разбереш колко трудно е това и до какви проблеми води. В частна фирма е малко по-лесно, но в администрацията е...

Щом има над 300 уволнени е хубаво да кажат колко всъщност работят ( това едва ли е най-подходящата дума, ама така се водят ...) в Софийска община. Да не се окаже, че е най--големият работодател в България. Ако е така да и връчат годишния приз за такъв.

Обезщетенията се плащат веднъж, заплата се взема всеки месец. Тотално пристрасно изказване на тоз господин! Може би защото уволняват "наши" хора, пък това им беше наградата да правят нищо или са на някого хора, че да вземат една заплата от общината?

Ще платим колкото тртябва да се отървем от герберастките пиявици

И да се натресем на ПП-ДБ пиявици!

Овергаз стартира от Овча купел газификацията на София https://www.mediapool.bg/overgaz-startira-ot-ovcha-kupel-gazifikatsiyata-na-sofiya-news30375.html

Вода гази жаден оди Доообре ли ви са отрази държавния бюджет да плати скапото парно на Овергаз в Овча Купел