Коментари - Президентът наложи вето на Изборния кодекс | Днес.dir.bg

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

Президентът Георги Първанов върна за ново обсъждане в Народното събрание спорния Изборен кодекс, който бе приет на 22 декември с гласовете на ГЕРБ и "Атака".

Обратно в новината

Коментари - Президентът наложи вето на Изборния кодекс | Днес.dir.bg

Коментари

Гоце, селски, ти пак се ръсиш с глупаве приказки. Я те разумем оти не рачиш да има уседналост. Ако това се приеме, ти немой да станеш кмет на наше село, Сиришник. Шо ше чиниш ога те маанат от президентството, ако не си кмет на наше село? .Ама, селски, я си думам за тебе ка, ти веке си заседнал у л.....а. Доносник си, АБВ- то сричаш, а оно не е на целиот народ и он те недолюбва. Дипломати, твои дружки от ДС-то закриляш. Оно хората, сите видят кой си и що дражиш. Казувам ти, само от баракониерски лов отбираш, оти ти слагат дивечот на мушката. Ама айде нейсе...

Пепе селскиот, ти мож ли четеш? Щото ако можеже щеше да разбереш, че президентот е против уседналостта само за избор за евродепутати. Щото в Европата за този избор такава практика няма. А ако ти Гоце не го харесваш - не го избирай за кмет у ваше село. Изберете си някой комуноиден гербероит - като тебе например.

Това са палиативни промени на изборния кодекс. Промяна може да бъде, ако се даде възможност на хората да избират личности, които да имат мисъл за общината, а не да са сковани от партийната дисциплина! Без значение на коя партия!

Какво си чел и какво си разбрал? Според новия изборен кодекс не можеш да гласуваш на дадено място ако нямаш адресна регистрация мин 12 месеца за местни избори и мин 3 месеца за европарламент. Първанов иска срокът за местни избори да е 6 месеца както е по Венецианската комисия (има и такава). А срок за европарламент да няма ако си живял в страна от ЕС. И какво жителство иска да връща Първанов? А бе, хора, що не четете преди да пишете? Или само едно си знаете - Гоце, Гоце, Гоце. Е, поне свършвате ли с това име на уста?

Приятелю, не си ли разбрал, че тук има една сюрия драскачи, за които не е важно дали четат или мислят, а просто възможност да се изпразнят за да им олекне, най-често със злобни натяквания на собствените си предпочитания и убеждения. И ако забелязват дали има други мнения, то е за да се дърлят и обиждат опонентите си. За тях това е сборище на джафкащи и хапещи се кучета и е много далече от култутен форум за обмен на мнения и анализи.

Драги,защо човек остава с убеждението,че ти си един от тези драскачи в това сборище от от джавкащи и хапещи се кучета.../цитат/

Тук има хора които толкова лукаво лъжат и манипулират, че възмездието ще бъде жестоко за тях. Който иска да бъде обективен и да вникне в същността на проблема, винаги трябва да взема в предвид индивидуалните особенности в България и МНОГО ДОБРЕ ДА ПОЗНАВА ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО И ПРАКТИКА. И тъйкато Първанов много добре знае, че мнозинството от Българите не са наясно с ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ И ПРАКТИКИ умело манипулира невежите хорица. Но за това той ще си понесе наказанието, защото от закона може да се скрие, но от ГОСПОДА БОГ няма да може.

С това вето ,така наречения президентдоказа,че е едно недоразумение в политиката!Този мрънкалник,за сетен път работи за партията си БСП,но не и за България!Все още такова двуличие и липса на почтеност не съм забелязал да притежава който и да е друг български политик!С нетърпение очаквам товаменте-политик да слезе от сцената,за да си оттъхнем с облекчение,че едно зло се е махнало!

Кой те пита какво искаш? Защото аз искам такива като тебе да не ми казват какво искат.

В конституцията пише, че пред закона всички сме равни . . . Но пък преди време некои депутати приеха закон за имунитет на политици и магистрати . . . Тогава как пред закона всички сме равни и не е ли нарушена конституцията в случая ? Хем пред закона всички сме равни, хем некои са с имунитет , т. е. над закона ?! И защо никой, дори и Гоце, не направи допитване до КС ? Защо ли питам ? Практика е у нас некои да са НАД закона . . . И за кого трябва да гласувам на следващите избори ? За кадроваците на ДС ? Или за тези, които искат да вкарат закон, според който журналист или обикновен гражданин / хора без имунитет / да получат 4 г. ефективна присъда, ако използват, например , думите ' червена ' и ' бабичка ' в едно изречение ? А в същото време т. нар. депутати могат да си обиждат, псуват и клеветят без да носят наказателна отговорност ? Не, мерси ! Аз лично не виждам позитивната промяна !

Нещо си се пообъркал ,защото детенцето на татко Първанов изучава науките в лоното на капитализЪма и империализЪма - Лондон!Дъщеричката е още малка но билетът за страната на неограничените възможностивече е резервиран!Очевидно истината няма нищо общо с твоите представи!

ако дойдеш в Лондон и видиш ,че тука може да учи Всеки.Пълно е с българчета работещи и Учещи в университети тук. И в германия е така. По спокойно.

Айдеее, ква стана? Освен двама сина Първанов имал и дъщеря? Зорка знае ли? А иначе големиат му син учи и завърши в Лондон, но сега работи в България. При такъв баща защо му е да работи в чужбина?

Не си ли се ти пообъркал, друже? Децата му не бяха ли двама сина? Или освен всички простотии, които му сервират, трябва да доказва, че няма дъщеря. Като гледам всякакви хапльовци като почнеш с Тиквата и двете му вицета-полуидиоти, тъпият Аню с лампазите, една сюрия никому неизвестни, жалки хиксове, случайно попаднали в парламента и кой ли още, не се пробват да станат известни с гадни номерца и оплюване на Президента. Никаква етика, пълно отсъствие на възпитание и отрицателна величина на култура си дават воля да бъдат някак забелязани подскачайки около колоса Първанов. Е, и ти се включваш в тая клоунада. Носи ли ти удовлетворение или ти плащат за това?

Драги Панчо,ти сякаш си телепортиран във времето,изглежда си учил в Мексико,в средата на 19 век.Особено като даваш пример с колоса Гоце...

Каквото и да мислите за президента в случая той очевидно е прав. Българската демокрация и без това не се слави с особени традиции и достижения, но сега с тези промени ще стане за посмешище направо. Докато за принципа на уседналост може да се поспори, то относно назначаването на районни кметове е ясно, че е напълно недемократично. За мен лично районните кметове в София например трябва да са независими от централния кмет и да имат собствени общински съвети. Де факто отделните части на града да имат самостоятелно управление. Това трябва да е така, защото населението в тези части на града често е по-голямо от това на средноголям град. Промените са конюнктурни и продиктувани от изборни интереси. След проведената пенсионна реформа парламентарно представените политически сили могат да ме спечелят на куково лято !

На комунистите много им харесва да пишат тъпотии за САЩ,но техните фюрери май гледат по друг начин на Щатите!Няма уважаващ себе си комунист,който да не си изпроводи децата там,да се радват на откраднатото!Затова ти ,колкото и да мразиш тази страна има тзкива ,които я обичат и това са твоите вождове от Т,Живков до Пеко Таков!Същото е положението и с руските комунисти -дъщерята и внуците на Йосиф Висарионович,на Никита Сергеевич - всички дружно обикнаха великата страна и здраво се клеха да са примерни американски граждани!Затова вместода хихикаш последвай примера на началството ,въпреки че там едва ли са приритали за подобен Умник!

Как няма да е против новия избирателен закон като се орязват турските екскурзианти та нали БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХНИТЕ ГЛАСОВЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ. АЗ СЪЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА НЯКАКВИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ КОИТО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ДОРИ НЯМАТ ПОНЯТИЕ ЗА КАКВО ГЛАСУВАТ ДА МИ ИЗБИРАТ КМЕТА И ПОСЛЕ ДА СИ ЗАМИНАТ А АЗ ДА СЕ ГЛАВОБОЛЯ ТУК.

Миме, 1. Ако си мислиш, че без 400 или 500 хил. турски гласове Първанов нямаше да е президент, просто не знаеш какво приказваш. 2. Пука му на Първанов за същите тия турски гласове - на него такива няма да му трябват защото той повече президент няма да става. Ама има едни хора като тебе дето си плямпат колкото лаф да става, че иначе ще заспят. А пък може и отдавна да сте заспали.

Напразно се ритат в парламента по този закон! Вече е в ход масовата адресна регистрация на тези, които "са длъжни" да гласуват, "както трябва". Напразно сега се пеняви Първанов! Децентрализация на местната власт е възможна, ако кметовете и общинските съветници НЕ се излъчват от партии, а от граждански сдружения по места. Така че, те да не са длъжни да правят каквито и да са "разумни политически компромиси" заради управляващите централната власт за даден момент. ТОЧНО В ТОВА СЕ СЪДЪРЖА ПРОТИВОРЕЧИЕТО С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ, които споменава нашият президент. Местната власт трябва да се осъществява от безпартийни, обществено-активни и компетентни хора, излъчени и ИЗБИРАНИ от тези, които имат постоянен адрес на определеното място, плащат данъци на съответната община, завършили са 8 клас и нямат никакви затруднения в употребата на български език. Всичко останало е популизъм. На нашенски: наливане от пусто в празно. И е тъжно, че това е единственото занимание на управляващите, на опозицията и на президента-обединител на нацията.

Георги Седефчов Първанов, бъдещият министър-председател на България от политическа партия АБВ, си подсигурява електорат за парламентарните избори през 2013 год. Автобусите от Турция могат да подгряват двигатели.

И не се заблуждавайте Турците в България само лошо са видели и от ДПС и особенно от БСП. Плашат ги, заповядват им. Изолират ги. А колко би било хубаво да живеем без предртазсъдаци. Но предразсъдаците са удобни за манипулаторите.

Така е, но колко от турците в България горазбират това?

Гоце все повече заприличва на Яне.По политически реакции, непремерени изказвания и даже по външност.Само дето Яне има една бенка в повече на бузата.Поизпуска си нервите Президента.Никак не му харесва решението за уседналост на гласоподавателя, и как ще му хареса. Десетки хиляди гласа му се изплъзват/за АБВ...или за БСП,той да му мисли/.И други пропуски и мотиви в синхрон с политическите виждания на ГЕРБ забелязъл Гоце,но забравя как предишните властници променяха избирателния закон в последния момент, в свой интерес и под неговия благосклонен поглед.

Всъщност проблема за Президента е ограничаването на изборния туризъм За нас обаче това е нещо хубаво. Ние нямаме поети "ангажименти" към етнически партии г-н Първанов е хубаво първо да провери дали някъде в Европа е възможно с автобуси да се докарват неграмотни тълпи. И после да цитира европейски практики, с които няма как да се запознаее, защото е персона нон грата на запад от Белград

че кои сте вие бре???кой ви пита вас кой номер гащи носите....квто каже Чичкат Сам това правите или не се усещате...и запомете думите не Сол Полански един американски посланик дето показа среден пръст на БНТ...- каквото е отношението на БГ към ДПС такова е отношениетона САЩ към БГ....ама пусто нали ви обучават в ОО на Сорос тез работи не са за вас....

Ей човече направо си се задавил от злоба , успокой се и тогава пиши Нищо не ти се разбира , ама нормално е Трудно смогвате 2-3 -ма бесепари на толкова коментари, веднага Гоце да назначи нови другари - доносници в подкрепа за пишещите по форумите

Гоце пак слугува на ДПС и мисли как да придърпа гласове и подкрепа

Ей хора, не се ядосвайте. Хората на Доган, които живеят в България ще гласуват за ГЕРБ. Тоя кодекс е прах в очите ви, за да каже Бойко: Видяхте ли. От Турция не ги пуснахме, но тези тук са с мене.

Поредният бесепар манипулатор , предпалагам , че и всички бесепарчета ще гласуват за ГЕРБ начело с теб Нали 4 години крадохте заедно с Доган и Симеончо, сега да не предадете другарите си по стар комунистически обичай

Мотивите на агент Гоце са тясно партийни. И защитават партии на национални предатели като БСП и ДПС, партиите, които го туриха на власт. ГЕРБ обещаха нов изборен кодекс и го приеха. Формално, в годината преди изборите. Севга, ако някой иска да прави обстърукции, така че сллед ветото изборния закон да бъде окончателно приет през 2011, това е друг въпрос. Ако агент Гоце го беше много грижа за нашите избиратели в чужбина, трябваше да открие по 130 избирателни секции в Германия, Испания, Франция, САЩ, а не в Турция. Не той лично, но можеше да нареди на Станишката. Но от всчики тези държави единствено в Турция не гласуват против БСП. И от там ДПС-то си получава по 100-ина хиляди гласа. така че доносник Гоце да не ми се прави на патриот и демократ. Седефчов защитава позициите на БСП и ДПС не само защото те го туриха на влсат, ами и за да си осигури избиратели за измислената си партия АБВГЗ. Кой иначе ще гласува за него - освен няколко изкуфелника от БАН не виждам кой. Тя, политиката не е като писането на доноси. И да пишеш доноси сигурно не е лесно, но като комсомолски сектетар и партиен апаратчик Гоцката се еошлайфал на това поприще. И хич не му пука да наклепа колегата си, само и само да си осигури похвалата на вербувалия го офицер от ДС. Ето, и президент го направиха ченгесарите. Или мангасарите, не знам. Изборният закон ще се приеме както е написан. Ветото е само за сведение на посрещачите на Централна гара. Но самият факт че Гоцката за пореден път се изявява като глашатай на крадливи цигани, полуграмотни турци и престъни комундета покказва че неговото политическо бъдеще е в село Сирищник, Пернишко. Да пасе патките.

Поредната изцепка на едно бивше и настоящо агенче от КГБ. Ей с такива няма управия, нали така "разбирачо" от всичко? Дали от КГБ, дали ДС - няма значение - важното е да се врем навякъде. И да тровим живота на хората - единственото, от което умеем. Пожелавам ти през Новата година да вървиш на майната си. Там ти е мястото. И ако можеш - да пасеш овцете на село. Защото и за това се иска талант. За писане ти го нямаш - до вчера си учил хората в "правилната линия на партията", сега - същото. Независимо, че вече не си червенотиквеник, а си станал пембят гербероид.

хе-хе-хе,червенушките подскачат и дори се възмущават,хе-е-е...

Доколкото разбрах ветото е само защото се възпрепятстват турците да гласуват. Еми аз съм против чужди етноси да могат да гласуват как да се управлява България! Имат си държави да си гласуват там! Първанов, тук въобще не съм съгласен с теб!

Значи нищо не си разбрал. Ветото е по 7 (седем) точки. И една подточка е за т.нар. уседналост. Но за да ти е ясно за какво става дума - наистина прочети и ще разбереш. Пък тогава коментирай.

За какво се възмущаваш? За това, че в България има и други етноси (700-800 турци и 500-600 цигани), които както всички останали имат права, вкл. и да гласуват? Навремето Тодор Живков изгони 300 хил. турци и се помъчи да приобщи циганите като и на тях им смени имената. За тия неща имаше вой от цял свят. А сега ти искаш тия етноси да не гласуват и да не ти определят как да се управрява България. Ами защо не отидеш да го кажеш това на американския посланик например?

полуидиот-привърженик на Станишев.За Симето останаха привърженици от 4-ти километър.

Пълен идиот:привърженик на Гоце,Станишев,Доган и Симеон.

ку убичаати.Без Гоцита и шмекери недни.Да жувяи суцилизъмъ,кумънизъмъ и бай Тодоре.

Варна, открита от премиера Борисов улица,вече пропада. Трябва да сте наясно какво остава за държавата ни,управлявана от същият.

тази улица наречена "девня" дето е пропаднала и 1 метър бетон да излеят под асфалта пак ще пропадне, защото цялата циганска сволач от максуда ака и пика там и всичко се просмуква под пътя и отива в езерото. ти маи не си от варна и не си наясно защото премиера откри пътя по покана от кмета.

първанов маи се чуди вече какво да измисли само и само да остане в полезрението на българите, мислеики си че прави добро, а то обратното.

ЧНГ, българи! Желаем ви през Новата 2011 година по-малко "гоцета" и повече българи!

Само ми е интересно колко % от тук коментиращите са прочели този изборен кодекс, разбра ли са принципите му пък са се наели и да го коментират. Така ще бъдем "добре" докато не се научим да коментираме принципно и след като сме запознати с някой казус или документ а не само защото мразим или обичаме този който се е изказал. Да ви е честита Новата година и дано се научим да мислим преди да гласуваме

Поредното комунистче...ай марш при Гоце на спявка

По-добре не можеш и да покажеш простотията си. Ама нали гербероидите това искат - по-малко да се чете и повече да има чинопреклонност. Пък и може някой ден да те възнаградят - например с нещо из отзази. Ще станиш употребен и захвърлен, но това вече ти се е случвало - нали си с всякоя власт? Така е като не знаеш за какво става дума защото си уфсъ.

ще съмне!

Ататюрк е българин, иначе във военното училище в Солун не ще приемат турчин, още повече след Освобождението. Тези факти не са по вкуса на турските норми и затова не се признават.Лесно може да се докаже с метода на митохондриалната ДНК-експертиза неговия произход!

Да оставим Гоце и Седефчо той няма право на трети мандат.Не виждате ли,че този кодекс пасва най вече на ГЕРБ.Остава да изберем и мутра за Президент и съвсем ще се идиотизираме.

хората са тотално затъпели.Избраха мутра за премиер защо да не изберат и за президент.

вземи си, Седефчов, еднопосочен билет и хайде при избирателите си...Сибир и Анадола.

Хайде взимай си еднопосочен билет и се махай ти! Президента е в страната си, където са и децата му, за разлика от много други политици, които тук крадата за да изнасят капитали при децата си в чужбина! И главен пример за това е Бойко Борисов и неговата дъщеря! Какво може да се очаква от човек, чиито деца не са тук!? Я се опомни!!! Ще мисли ли той за тая държава, или ще мисли как да я окраде, АЛО, ЕДНОПОСОЧНИЯТ БИЛЕТ!!!!

Няма паметник никъде, има мавзолей в Анкара, но той е роден в с.Голо Бърдо, община Себища,днешна Албания, доминирана от горански българи!Откъде мислиш, че владее перфектен български, за да го пратят военно аташе в София и да се влюби в Димитрина?

Тая карикатура, тоя женчо... Тая personna non gratta....няма ли да спре да се прави на значима фигура? Няма ли да спре да се навежда пред изборния туризъм? Явно е гушнал добър хонорарец за тази безсмислена постъпка.. Жалко че тея комуняги не знаят какво е срам, морал и други подобни добродетели.... Като го видя, ми идва да се издрайфам... Явно е прекомерна обич... :)

Интересна работа - в Дир-а пак включиха цензурата. Таман за малко да ксе каже някоя неудобна истина и от ДАНС им се обаждат да изтрият съответния постинг. разбирам че и те, хорицата си пазят хляба - доносници има и сред тях. Доносници и цензори - остатъци от милиционеро-социализма. Много е удобно да се цензурира с мотив за нарушаване на добрия тон (щото цинизми не съм писал. И на мен ми писва понякога, и какви работи ми идват на устата да им кажа на комундетата, ама се въздържам, все пак не съм текезесар като тях). Но ако назоваването на нещата с истинските им имена е нарушаване на добрия тон то Дир-а трябва да цензурира и "УикиЛийкс". Агент Гоце, доносника на ДС, никой не го е карал да доносничи. Или ако е така, можеше да си каже. Поне да се извини на тези, които са гласували за него. А той благоразумни скри от широката публика тези "подробности' . И при първата кампания и при втората. А сега ще ми се прави на моралист. Айде стига! Седефчов - при седефа! В Анадола. Където му е мястото!

Защо да е доносник - според изнесените данни е бил само агент - такива има във всяка държава. Вие какви данни имате за неговото доносничество - кажете да чуем.

Ти явно не знаеш, че КГБ черпи информация от извора тъй като е настоящ действащ агент на всички служби - и затова всичко знае и от всичко "разбира". Ама защо му се въвзваш на човека? Пък може и да е клиент на Карлуковската болница. Да ни пази Господ от такива!

АБВ + ДПС = ВЛ Ами ако избирателите от Бурса ги няма, кой ще гласува за ДПС? Ами за АБВ?

Абе и паметник има на Ататюрк,а и българин не е ,а си е чист турчин,а само посланик е бил у нас!Мисля,че това го е направило много поумен и начетен от останалите турски политици,за да превърне Турция в светска република!Но не това е въпроса ,а той е,че Агента отново иска да попречи на промяната на изборната процедура,което е в услуга на чужди интереси!

Гоце пак сбърка. Критикува това което е добро в изборния кодекс, като изискването за уседналост, но не критикува намаляването на броя на общинските съветници. Когато са малко ще бъдат по лесно манипулируеми. Добре би било призапазване на общия обем разходи броя на съветниците да се увеличи. Той е против пряката демокрация, а и представителната с толкова малко съветници не може да функционира.

Не коментирай без да си прочел статията.Ставаш смешен.Прочети я!

Права си за археолозите, но те се интересуват от наследството на Византия, а не от османците.Моля, забележете, че от нашествието си до сега, дори и в Константинопол след 1453 год. нищо съществено не е направено, освен оскверняване на земите, та дори и църквата Света София със стърчилките!Цялата туристическа индустрия е заради наследството на Византия, никой не се интересува от турци!

Седефчо е като тумор за държавата в болно тяло. Няма управия. Девет години чакама операцията по отстраняването му. Дано в деня на операцията се намерят пари по здравната пътека за нейното осъществяване. Дано! Дано! Дано! Тогава предвиждам такъв живот, че си викам само дано.

Баце, стискам ти ръка за страхотния коментар... :) Дано дано дано!!!

само ще припомня, че българи са Таалат паша, както и Мустафа Кемал, идол за турците, но няма още паметник за него в Турция.Дилма Русев и тя е българка, така,че нашият морал и интелект владее света, за разлика от приматите-османски ибрици, чистачи на 00 по Европата...

Повръща ми се само като го видя тоя боклук. Можеше поне да си трае до края на мандата но не - сам си пълни градината от Ц до Ш с камъни.

много скоро ще ви нашепят кюрдите, тагава ще видим накъде ще бягаш ти самият, а колкото до земите ни, не ще станат турски никога, щото нашите деца са им наследници, а ти си никой, прост безродник, мятащ се между надеждата и отчаянието, никога няма да си приет от истинските турци като турчин, единствената ти орис е да станеш българин по душа, какъвто си, изхранен от българска земя,...е, ще ти простим помислите, ние сме толерантен народ...Хай,сполай,имам много приятели като теб!А колкото до мацките, я си признай, че и на теб харесват,би изтърсил дисагите, ако е възможно, а?По-готини са от зубулени калъфи!

Е,това,не трябваше да допуска господин Президента! В края на мандата си,можеше да потвърди,че уважава интереса на българските граждани,които са тук ,и понасят несгодите на прехода,и многото политически провали,от непораснали политици... Можеше да се въздаржи от това вето,но,има да прави на много хора-политици и бизнесмени услуги,защото им е задлъжнял във времето на двата мандата...

Млади,образовани,некорумпирани патриоти са нужни, дишали в европейски университети, стига с тия муцуни, до болка омръзнали на народа! И не повече от 80 депутати с чисто минало, милеещи за майка България!

И не деца на бивши комуняги. Крали и продължаващи да крадат страната. а Гоце да го д..а

Време е човека от Сирищник да си ходи! Видя се, че защитава само турците. Президент на България трябва да е БЪЛГАРИН!

Да не си турчин бе Гошо Първанов Гаден човек си ти!!!

И да проклинате , и да злобеете, от турците няма да се отървете. Бягайте подир проститутките си в Западна Европа, защото бъдещето на тия географски ширини ще е пак турско. Моралът на нашата нация се оказа по здрав от вашите лакейски нрави.

България ще пребъде , докато твоята родина скоро ще бъде интересна само на археолозите.

За съжаление, макар и относително Хасан е прав! Все пак по-добре работни турци, отколкото мързеливи турчеещи се цигани!

Името на Морала на вашата нация го знаем - морала на ятагана! Ако България е на това дередже, то е от петте века на този морал. Колкото до слугинчето ви Гоце, време е да си затвори полуиронично зейналата уста. Какво си въобразява това смехотворно селянче!?

Турския меджлис/Народно събрание/ е от 550 депутати при население 75 милиона и брутен продукт 880 млрд.долара. Значи за България с 7.5 млн. жители трябва ДЕПУТАТИТЕ да са 55 броя!

Преди за намалим депутатите, трябва да сменим цялата избирателна система, да не влизат там и се нареждзат едни и също хора ,както е било вече 20 години.

Какво ще работи любимецът на КГБ-Калитко-Аврорка? Ще върти мараккучча? Ньььее - ще яде кифтета заедно с Костов, Станишев, Доган и Янето още 20-тина години. Ами - мани и другото - то и Пуделът Му при тази избирателна система ще влезе, още 6-7 апартамента ще му подарят роднините!

Ти в този сайт ли работиш?Постоянно изказваш мнения и вече омръзваш.Нямаш ли почивка...

За теб няма ли работа...аман от айлогъзници

Гоце е добре да помисли за бъдещето си. Като Лукашенко да си избере една хубавица, жена на някой президент о централна Азия, и да посвети остатъка от живота си в стрелби по редки животински видове. Е няма да може да го придружава за наша сметка свита от 120 близачи. Ама пак ще си живее със заграбеното от нас са последните 20 години. Пък може и да предпочита да иде в Анадола, да си похапва бяло сладко с бившите си електорални единици, да си попърдат и да си облекчават попърданено с взаими гъзобръци.

Коментари - Президентът наложи вето на Изборния кодекс | Днес.dir.bg

Президентът наложи вето на Изборния кодекс

Президентът Георги Първанов върна за ново обсъждане в Народното събрание спорния Изборен кодекс, който бе приет на 22 декември с гласовете на ГЕРБ и "Атака".

Обратно в новината

Коментари - Президентът наложи вето на Изборния кодекс | Днес.dir.bg

Коментари

Гоце, селски, ти пак се ръсиш с глупаве приказки. Я те разумем оти не рачиш да има уседналост. Ако това се приеме, ти немой да станеш кмет на наше село, Сиришник. Шо ше чиниш ога те маанат от президентството, ако не си кмет на наше село? .Ама, селски, я си думам за тебе ка, ти веке си заседнал у л.....а. Доносник си, АБВ- то сричаш, а оно не е на целиот народ и он те недолюбва. Дипломати, твои дружки от ДС-то закриляш. Оно хората, сите видят кой си и що дражиш. Казувам ти, само от баракониерски лов отбираш, оти ти слагат дивечот на мушката. Ама айде нейсе...

Пепе селскиот, ти мож ли четеш? Щото ако можеже щеше да разбереш, че президентот е против уседналостта само за избор за евродепутати. Щото в Европата за този избор такава практика няма. А ако ти Гоце не го харесваш - не го избирай за кмет у ваше село. Изберете си някой комуноиден гербероит - като тебе например.

Това са палиативни промени на изборния кодекс. Промяна може да бъде, ако се даде възможност на хората да избират личности, които да имат мисъл за общината, а не да са сковани от партийната дисциплина! Без значение на коя партия!

Какво си чел и какво си разбрал? Според новия изборен кодекс не можеш да гласуваш на дадено място ако нямаш адресна регистрация мин 12 месеца за местни избори и мин 3 месеца за европарламент. Първанов иска срокът за местни избори да е 6 месеца както е по Венецианската комисия (има и такава). А срок за европарламент да няма ако си живял в страна от ЕС. И какво жителство иска да връща Първанов? А бе, хора, що не четете преди да пишете? Или само едно си знаете - Гоце, Гоце, Гоце. Е, поне свършвате ли с това име на уста?

Приятелю, не си ли разбрал, че тук има една сюрия драскачи, за които не е важно дали четат или мислят, а просто възможност да се изпразнят за да им олекне, най-често със злобни натяквания на собствените си предпочитания и убеждения. И ако забелязват дали има други мнения, то е за да се дърлят и обиждат опонентите си. За тях това е сборище на джафкащи и хапещи се кучета и е много далече от култутен форум за обмен на мнения и анализи.

Драги,защо човек остава с убеждението,че ти си един от тези драскачи в това сборище от от джавкащи и хапещи се кучета.../цитат/

Тук има хора които толкова лукаво лъжат и манипулират, че възмездието ще бъде жестоко за тях. Който иска да бъде обективен и да вникне в същността на проблема, винаги трябва да взема в предвид индивидуалните особенности в България и МНОГО ДОБРЕ ДА ПОЗНАВА ЕВРОПЕЙСКОТО ПРАВО И ПРАКТИКА. И тъйкато Първанов много добре знае, че мнозинството от Българите не са наясно с ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ И ПРАКТИКИ умело манипулира невежите хорица. Но за това той ще си понесе наказанието, защото от закона може да се скрие, но от ГОСПОДА БОГ няма да може.

С това вето ,така наречения президентдоказа,че е едно недоразумение в политиката!Този мрънкалник,за сетен път работи за партията си БСП,но не и за България!Все още такова двуличие и липса на почтеност не съм забелязал да притежава който и да е друг български политик!С нетърпение очаквам товаменте-политик да слезе от сцената,за да си оттъхнем с облекчение,че едно зло се е махнало!

Кой те пита какво искаш? Защото аз искам такива като тебе да не ми казват какво искат.

В конституцията пише, че пред закона всички сме равни . . . Но пък преди време некои депутати приеха закон за имунитет на политици и магистрати . . . Тогава как пред закона всички сме равни и не е ли нарушена конституцията в случая ? Хем пред закона всички сме равни, хем некои са с имунитет , т. е. над закона ?! И защо никой, дори и Гоце, не направи допитване до КС ? Защо ли питам ? Практика е у нас некои да са НАД закона . . . И за кого трябва да гласувам на следващите избори ? За кадроваците на ДС ? Или за тези, които искат да вкарат закон, според който журналист или обикновен гражданин / хора без имунитет / да получат 4 г. ефективна присъда, ако използват, например , думите ' червена ' и ' бабичка ' в едно изречение ? А в същото време т. нар. депутати могат да си обиждат, псуват и клеветят без да носят наказателна отговорност ? Не, мерси ! Аз лично не виждам позитивната промяна !

Нещо си се пообъркал ,защото детенцето на татко Първанов изучава науките в лоното на капитализЪма и империализЪма - Лондон!Дъщеричката е още малка но билетът за страната на неограничените възможностивече е резервиран!Очевидно истината няма нищо общо с твоите представи!

ако дойдеш в Лондон и видиш ,че тука може да учи Всеки.Пълно е с българчета работещи и Учещи в университети тук. И в германия е така. По спокойно.

Айдеее, ква стана? Освен двама сина Първанов имал и дъщеря? Зорка знае ли? А иначе големиат му син учи и завърши в Лондон, но сега работи в България. При такъв баща защо му е да работи в чужбина?

Не си ли се ти пообъркал, друже? Децата му не бяха ли двама сина? Или освен всички простотии, които му сервират, трябва да доказва, че няма дъщеря. Като гледам всякакви хапльовци като почнеш с Тиквата и двете му вицета-полуидиоти, тъпият Аню с лампазите, една сюрия никому неизвестни, жалки хиксове, случайно попаднали в парламента и кой ли още, не се пробват да станат известни с гадни номерца и оплюване на Президента. Никаква етика, пълно отсъствие на възпитание и отрицателна величина на култура си дават воля да бъдат някак забелязани подскачайки около колоса Първанов. Е, и ти се включваш в тая клоунада. Носи ли ти удовлетворение или ти плащат за това?

Драги Панчо,ти сякаш си телепортиран във времето,изглежда си учил в Мексико,в средата на 19 век.Особено като даваш пример с колоса Гоце...

Каквото и да мислите за президента в случая той очевидно е прав. Българската демокрация и без това не се слави с особени традиции и достижения, но сега с тези промени ще стане за посмешище направо. Докато за принципа на уседналост може да се поспори, то относно назначаването на районни кметове е ясно, че е напълно недемократично. За мен лично районните кметове в София например трябва да са независими от централния кмет и да имат собствени общински съвети. Де факто отделните части на града да имат самостоятелно управление. Това трябва да е така, защото населението в тези части на града често е по-голямо от това на средноголям град. Промените са конюнктурни и продиктувани от изборни интереси. След проведената пенсионна реформа парламентарно представените политически сили могат да ме спечелят на куково лято !

На комунистите много им харесва да пишат тъпотии за САЩ,но техните фюрери май гледат по друг начин на Щатите!Няма уважаващ себе си комунист,който да не си изпроводи децата там,да се радват на откраднатото!Затова ти ,колкото и да мразиш тази страна има тзкива ,които я обичат и това са твоите вождове от Т,Живков до Пеко Таков!Същото е положението и с руските комунисти -дъщерята и внуците на Йосиф Висарионович,на Никита Сергеевич - всички дружно обикнаха великата страна и здраво се клеха да са примерни американски граждани!Затова вместода хихикаш последвай примера на началството ,въпреки че там едва ли са приритали за подобен Умник!

Как няма да е против новия избирателен закон като се орязват турските екскурзианти та нали БЛАГОДАРЕНИЕ НА ТЯХНИТЕ ГЛАСОВЕ СТАНА ПРЕЗИДЕНТ. АЗ СЪЩО НЕ СЪМ СЪГЛАСНА НЯКАКВИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИ КОИТО ДОРИ НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ ДОРИ НЯМАТ ПОНЯТИЕ ЗА КАКВО ГЛАСУВАТ ДА МИ ИЗБИРАТ КМЕТА И ПОСЛЕ ДА СИ ЗАМИНАТ А АЗ ДА СЕ ГЛАВОБОЛЯ ТУК.

Миме, 1. Ако си мислиш, че без 400 или 500 хил. турски гласове Първанов нямаше да е президент, просто не знаеш какво приказваш. 2. Пука му на Първанов за същите тия турски гласове - на него такива няма да му трябват защото той повече президент няма да става. Ама има едни хора като тебе дето си плямпат колкото лаф да става, че иначе ще заспят. А пък може и отдавна да сте заспали.

Напразно се ритат в парламента по този закон! Вече е в ход масовата адресна регистрация на тези, които "са длъжни" да гласуват, "както трябва". Напразно сега се пеняви Първанов! Децентрализация на местната власт е възможна, ако кметовете и общинските съветници НЕ се излъчват от партии, а от граждански сдружения по места. Така че, те да не са длъжни да правят каквито и да са "разумни политически компромиси" заради управляващите централната власт за даден момент. ТОЧНО В ТОВА СЕ СЪДЪРЖА ПРОТИВОРЕЧИЕТО С ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТИ, които споменава нашият президент. Местната власт трябва да се осъществява от безпартийни, обществено-активни и компетентни хора, излъчени и ИЗБИРАНИ от тези, които имат постоянен адрес на определеното място, плащат данъци на съответната община, завършили са 8 клас и нямат никакви затруднения в употребата на български език. Всичко останало е популизъм. На нашенски: наливане от пусто в празно. И е тъжно, че това е единственото занимание на управляващите, на опозицията и на президента-обединител на нацията.

Георги Седефчов Първанов, бъдещият министър-председател на България от политическа партия АБВ, си подсигурява електорат за парламентарните избори през 2013 год. Автобусите от Турция могат да подгряват двигатели.

И не се заблуждавайте Турците в България само лошо са видели и от ДПС и особенно от БСП. Плашат ги, заповядват им. Изолират ги. А колко би било хубаво да живеем без предртазсъдаци. Но предразсъдаците са удобни за манипулаторите.

Така е, но колко от турците в България горазбират това?

Гоце все повече заприличва на Яне.По политически реакции, непремерени изказвания и даже по външност.Само дето Яне има една бенка в повече на бузата.Поизпуска си нервите Президента.Никак не му харесва решението за уседналост на гласоподавателя, и как ще му хареса. Десетки хиляди гласа му се изплъзват/за АБВ...или за БСП,той да му мисли/.И други пропуски и мотиви в синхрон с политическите виждания на ГЕРБ забелязъл Гоце,но забравя как предишните властници променяха избирателния закон в последния момент, в свой интерес и под неговия благосклонен поглед.

Всъщност проблема за Президента е ограничаването на изборния туризъм За нас обаче това е нещо хубаво. Ние нямаме поети "ангажименти" към етнически партии г-н Първанов е хубаво първо да провери дали някъде в Европа е възможно с автобуси да се докарват неграмотни тълпи. И после да цитира европейски практики, с които няма как да се запознаее, защото е персона нон грата на запад от Белград

че кои сте вие бре???кой ви пита вас кой номер гащи носите....квто каже Чичкат Сам това правите или не се усещате...и запомете думите не Сол Полански един американски посланик дето показа среден пръст на БНТ...- каквото е отношението на БГ към ДПС такова е отношениетона САЩ към БГ....ама пусто нали ви обучават в ОО на Сорос тез работи не са за вас....

Ей човече направо си се задавил от злоба , успокой се и тогава пиши Нищо не ти се разбира , ама нормално е Трудно смогвате 2-3 -ма бесепари на толкова коментари, веднага Гоце да назначи нови другари - доносници в подкрепа за пишещите по форумите

Гоце пак слугува на ДПС и мисли как да придърпа гласове и подкрепа

Ей хора, не се ядосвайте. Хората на Доган, които живеят в България ще гласуват за ГЕРБ. Тоя кодекс е прах в очите ви, за да каже Бойко: Видяхте ли. От Турция не ги пуснахме, но тези тук са с мене.

Поредният бесепар манипулатор , предпалагам , че и всички бесепарчета ще гласуват за ГЕРБ начело с теб Нали 4 години крадохте заедно с Доган и Симеончо, сега да не предадете другарите си по стар комунистически обичай

Мотивите на агент Гоце са тясно партийни. И защитават партии на национални предатели като БСП и ДПС, партиите, които го туриха на власт. ГЕРБ обещаха нов изборен кодекс и го приеха. Формално, в годината преди изборите. Севга, ако някой иска да прави обстърукции, така че сллед ветото изборния закон да бъде окончателно приет през 2011, това е друг въпрос. Ако агент Гоце го беше много грижа за нашите избиратели в чужбина, трябваше да открие по 130 избирателни секции в Германия, Испания, Франция, САЩ, а не в Турция. Не той лично, но можеше да нареди на Станишката. Но от всчики тези държави единствено в Турция не гласуват против БСП. И от там ДПС-то си получава по 100-ина хиляди гласа. така че доносник Гоце да не ми се прави на патриот и демократ. Седефчов защитава позициите на БСП и ДПС не само защото те го туриха на влсат, ами и за да си осигури избиратели за измислената си партия АБВГЗ. Кой иначе ще гласува за него - освен няколко изкуфелника от БАН не виждам кой. Тя, политиката не е като писането на доноси. И да пишеш доноси сигурно не е лесно, но като комсомолски сектетар и партиен апаратчик Гоцката се еошлайфал на това поприще. И хич не му пука да наклепа колегата си, само и само да си осигури похвалата на вербувалия го офицер от ДС. Ето, и президент го направиха ченгесарите. Или мангасарите, не знам. Изборният закон ще се приеме както е написан. Ветото е само за сведение на посрещачите на Централна гара. Но самият факт че Гоцката за пореден път се изявява като глашатай на крадливи цигани, полуграмотни турци и престъни комундета покказва че неговото политическо бъдеще е в село Сирищник, Пернишко. Да пасе патките.

Поредната изцепка на едно бивше и настоящо агенче от КГБ. Ей с такива няма управия, нали така "разбирачо" от всичко? Дали от КГБ, дали ДС - няма значение - важното е да се врем навякъде. И да тровим живота на хората - единственото, от което умеем. Пожелавам ти през Новата година да вървиш на майната си. Там ти е мястото. И ако можеш - да пасеш овцете на село. Защото и за това се иска талант. За писане ти го нямаш - до вчера си учил хората в "правилната линия на партията", сега - същото. Независимо, че вече не си червенотиквеник, а си станал пембят гербероид.

хе-хе-хе,червенушките подскачат и дори се възмущават,хе-е-е...

Доколкото разбрах ветото е само защото се възпрепятстват турците да гласуват. Еми аз съм против чужди етноси да могат да гласуват как да се управлява България! Имат си държави да си гласуват там! Първанов, тук въобще не съм съгласен с теб!

Значи нищо не си разбрал. Ветото е по 7 (седем) точки. И една подточка е за т.нар. уседналост. Но за да ти е ясно за какво става дума - наистина прочети и ще разбереш. Пък тогава коментирай.

За какво се възмущаваш? За това, че в България има и други етноси (700-800 турци и 500-600 цигани), които както всички останали имат права, вкл. и да гласуват? Навремето Тодор Живков изгони 300 хил. турци и се помъчи да приобщи циганите като и на тях им смени имената. За тия неща имаше вой от цял свят. А сега ти искаш тия етноси да не гласуват и да не ти определят как да се управрява България. Ами защо не отидеш да го кажеш това на американския посланик например?

полуидиот-привърженик на Станишев.За Симето останаха привърженици от 4-ти километър.

Пълен идиот:привърженик на Гоце,Станишев,Доган и Симеон.

ку убичаати.Без Гоцита и шмекери недни.Да жувяи суцилизъмъ,кумънизъмъ и бай Тодоре.

Варна, открита от премиера Борисов улица,вече пропада. Трябва да сте наясно какво остава за държавата ни,управлявана от същият.

тази улица наречена "девня" дето е пропаднала и 1 метър бетон да излеят под асфалта пак ще пропадне, защото цялата циганска сволач от максуда ака и пика там и всичко се просмуква под пътя и отива в езерото. ти маи не си от варна и не си наясно защото премиера откри пътя по покана от кмета.

първанов маи се чуди вече какво да измисли само и само да остане в полезрението на българите, мислеики си че прави добро, а то обратното.

ЧНГ, българи! Желаем ви през Новата 2011 година по-малко "гоцета" и повече българи!

Само ми е интересно колко % от тук коментиращите са прочели този изборен кодекс, разбра ли са принципите му пък са се наели и да го коментират. Така ще бъдем "добре" докато не се научим да коментираме принципно и след като сме запознати с някой казус или документ а не само защото мразим или обичаме този който се е изказал. Да ви е честита Новата година и дано се научим да мислим преди да гласуваме

Поредното комунистче...ай марш при Гоце на спявка

По-добре не можеш и да покажеш простотията си. Ама нали гербероидите това искат - по-малко да се чете и повече да има чинопреклонност. Пък и може някой ден да те възнаградят - например с нещо из отзази. Ще станиш употребен и захвърлен, но това вече ти се е случвало - нали си с всякоя власт? Така е като не знаеш за какво става дума защото си уфсъ.

ще съмне!

Ататюрк е българин, иначе във военното училище в Солун не ще приемат турчин, още повече след Освобождението. Тези факти не са по вкуса на турските норми и затова не се признават.Лесно може да се докаже с метода на митохондриалната ДНК-експертиза неговия произход!

Да оставим Гоце и Седефчо той няма право на трети мандат.Не виждате ли,че този кодекс пасва най вече на ГЕРБ.Остава да изберем и мутра за Президент и съвсем ще се идиотизираме.

хората са тотално затъпели.Избраха мутра за премиер защо да не изберат и за президент.

вземи си, Седефчов, еднопосочен билет и хайде при избирателите си...Сибир и Анадола.

Хайде взимай си еднопосочен билет и се махай ти! Президента е в страната си, където са и децата му, за разлика от много други политици, които тук крадата за да изнасят капитали при децата си в чужбина! И главен пример за това е Бойко Борисов и неговата дъщеря! Какво може да се очаква от човек, чиито деца не са тук!? Я се опомни!!! Ще мисли ли той за тая държава, или ще мисли как да я окраде, АЛО, ЕДНОПОСОЧНИЯТ БИЛЕТ!!!!

Няма паметник никъде, има мавзолей в Анкара, но той е роден в с.Голо Бърдо, община Себища,днешна Албания, доминирана от горански българи!Откъде мислиш, че владее перфектен български, за да го пратят военно аташе в София и да се влюби в Димитрина?

Тая карикатура, тоя женчо... Тая personna non gratta....няма ли да спре да се прави на значима фигура? Няма ли да спре да се навежда пред изборния туризъм? Явно е гушнал добър хонорарец за тази безсмислена постъпка.. Жалко че тея комуняги не знаят какво е срам, морал и други подобни добродетели.... Като го видя, ми идва да се издрайфам... Явно е прекомерна обич... :)

Интересна работа - в Дир-а пак включиха цензурата. Таман за малко да ксе каже някоя неудобна истина и от ДАНС им се обаждат да изтрият съответния постинг. разбирам че и те, хорицата си пазят хляба - доносници има и сред тях. Доносници и цензори - остатъци от милиционеро-социализма. Много е удобно да се цензурира с мотив за нарушаване на добрия тон (щото цинизми не съм писал. И на мен ми писва понякога, и какви работи ми идват на устата да им кажа на комундетата, ама се въздържам, все пак не съм текезесар като тях). Но ако назоваването на нещата с истинските им имена е нарушаване на добрия тон то Дир-а трябва да цензурира и "УикиЛийкс". Агент Гоце, доносника на ДС, никой не го е карал да доносничи. Или ако е така, можеше да си каже. Поне да се извини на тези, които са гласували за него. А той благоразумни скри от широката публика тези "подробности' . И при първата кампания и при втората. А сега ще ми се прави на моралист. Айде стига! Седефчов - при седефа! В Анадола. Където му е мястото!

Защо да е доносник - според изнесените данни е бил само агент - такива има във всяка държава. Вие какви данни имате за неговото доносничество - кажете да чуем.

Ти явно не знаеш, че КГБ черпи информация от извора тъй като е настоящ действащ агент на всички служби - и затова всичко знае и от всичко "разбира". Ама защо му се въвзваш на човека? Пък може и да е клиент на Карлуковската болница. Да ни пази Господ от такива!

АБВ + ДПС = ВЛ Ами ако избирателите от Бурса ги няма, кой ще гласува за ДПС? Ами за АБВ?

Абе и паметник има на Ататюрк,а и българин не е ,а си е чист турчин,а само посланик е бил у нас!Мисля,че това го е направило много поумен и начетен от останалите турски политици,за да превърне Турция в светска република!Но не това е въпроса ,а той е,че Агента отново иска да попречи на промяната на изборната процедура,което е в услуга на чужди интереси!

Гоце пак сбърка. Критикува това което е добро в изборния кодекс, като изискването за уседналост, но не критикува намаляването на броя на общинските съветници. Когато са малко ще бъдат по лесно манипулируеми. Добре би било призапазване на общия обем разходи броя на съветниците да се увеличи. Той е против пряката демокрация, а и представителната с толкова малко съветници не може да функционира.

Не коментирай без да си прочел статията.Ставаш смешен.Прочети я!

Права си за археолозите, но те се интересуват от наследството на Византия, а не от османците.Моля, забележете, че от нашествието си до сега, дори и в Константинопол след 1453 год. нищо съществено не е направено, освен оскверняване на земите, та дори и църквата Света София със стърчилките!Цялата туристическа индустрия е заради наследството на Византия, никой не се интересува от турци!

Седефчо е като тумор за държавата в болно тяло. Няма управия. Девет години чакама операцията по отстраняването му. Дано в деня на операцията се намерят пари по здравната пътека за нейното осъществяване. Дано! Дано! Дано! Тогава предвиждам такъв живот, че си викам само дано.

Баце, стискам ти ръка за страхотния коментар... :) Дано дано дано!!!

само ще припомня, че българи са Таалат паша, както и Мустафа Кемал, идол за турците, но няма още паметник за него в Турция.Дилма Русев и тя е българка, така,че нашият морал и интелект владее света, за разлика от приматите-османски ибрици, чистачи на 00 по Европата...

Повръща ми се само като го видя тоя боклук. Можеше поне да си трае до края на мандата но не - сам си пълни градината от Ц до Ш с камъни.

много скоро ще ви нашепят кюрдите, тагава ще видим накъде ще бягаш ти самият, а колкото до земите ни, не ще станат турски никога, щото нашите деца са им наследници, а ти си никой, прост безродник, мятащ се между надеждата и отчаянието, никога няма да си приет от истинските турци като турчин, единствената ти орис е да станеш българин по душа, какъвто си, изхранен от българска земя,...е, ще ти простим помислите, ние сме толерантен народ...Хай,сполай,имам много приятели като теб!А колкото до мацките, я си признай, че и на теб харесват,би изтърсил дисагите, ако е възможно, а?По-готини са от зубулени калъфи!

Е,това,не трябваше да допуска господин Президента! В края на мандата си,можеше да потвърди,че уважава интереса на българските граждани,които са тук ,и понасят несгодите на прехода,и многото политически провали,от непораснали политици... Можеше да се въздаржи от това вето,но,има да прави на много хора-политици и бизнесмени услуги,защото им е задлъжнял във времето на двата мандата...

Млади,образовани,некорумпирани патриоти са нужни, дишали в европейски университети, стига с тия муцуни, до болка омръзнали на народа! И не повече от 80 депутати с чисто минало, милеещи за майка България!

И не деца на бивши комуняги. Крали и продължаващи да крадат страната. а Гоце да го д..а

Време е човека от Сирищник да си ходи! Видя се, че защитава само турците. Президент на България трябва да е БЪЛГАРИН!

Да не си турчин бе Гошо Първанов Гаден човек си ти!!!

И да проклинате , и да злобеете, от турците няма да се отървете. Бягайте подир проститутките си в Западна Европа, защото бъдещето на тия географски ширини ще е пак турско. Моралът на нашата нация се оказа по здрав от вашите лакейски нрави.

България ще пребъде , докато твоята родина скоро ще бъде интересна само на археолозите.

За съжаление, макар и относително Хасан е прав! Все пак по-добре работни турци, отколкото мързеливи турчеещи се цигани!

Името на Морала на вашата нация го знаем - морала на ятагана! Ако България е на това дередже, то е от петте века на този морал. Колкото до слугинчето ви Гоце, време е да си затвори полуиронично зейналата уста. Какво си въобразява това смехотворно селянче!?

Турския меджлис/Народно събрание/ е от 550 депутати при население 75 милиона и брутен продукт 880 млрд.долара. Значи за България с 7.5 млн. жители трябва ДЕПУТАТИТЕ да са 55 броя!

Преди за намалим депутатите, трябва да сменим цялата избирателна система, да не влизат там и се нареждзат едни и също хора ,както е било вече 20 години.

Какво ще работи любимецът на КГБ-Калитко-Аврорка? Ще върти мараккучча? Ньььее - ще яде кифтета заедно с Костов, Станишев, Доган и Янето още 20-тина години. Ами - мани и другото - то и Пуделът Му при тази избирателна система ще влезе, още 6-7 апартамента ще му подарят роднините!

Ти в този сайт ли работиш?Постоянно изказваш мнения и вече омръзваш.Нямаш ли почивка...

За теб няма ли работа...аман от айлогъзници

Гоце е добре да помисли за бъдещето си. Като Лукашенко да си избере една хубавица, жена на някой президент о централна Азия, и да посвети остатъка от живота си в стрелби по редки животински видове. Е няма да може да го придружава за наша сметка свита от 120 близачи. Ама пак ще си живее със заграбеното от нас са последните 20 години. Пък може и да предпочита да иде в Анадола, да си похапва бяло сладко с бившите си електорални единици, да си попърдат и да си облекчават попърданено с взаими гъзобръци.