17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македония иска инфраструктора, газ и ток

Каква македонска история, какви пет лева, бе хора????????????

Абе, господа политици, защо не повдигнете въпроса за преследването на Българите в македонско, гръчко и сръбско? А? Аз лично изпитах на гърба си в македонско резултатите от неспирните сръпски идейно-възпитателни деяния против нас и това беше доста време след разпада на онази креатура югославия.

Луно, Луно, земльо македонска!

Оная с флашките де са загуби...Лудата имам у предвид

Гарга ти ли си бе.

за какво членство в ЕС на тези мекерета става дума? Ходили ли сте там? Та албанците са вече над 50%. Джамиите са 2 пъти повече от църквите. Там отдавна се промиват мозъците им против Майка България!!! Не слушате ли речи на лидерите им по различен повод, без дума да споменават за българи и за българска история... А нашите, Боко и особено онази тотално сбъркана Захариева, от какъв зор им дават рамо на мераците за ЕС??? Огромна геополитическа грешка!!!

Не бива да придиряме толкова на нашите роднини от Македония. За нас, като българи, много неща изглеждат ясни и разбираеми, като естествена даденост, защото не сме били подлагани на преследванията, униженията и терора, ежедневните ужаси, на който са били подложени българите в Македония в продължение на близо един век! 400 години в състава на Османската империя българите не са били подлагани на асимилация и сме се запазили като народ, способен след такъв дълъг период от време да проявим българско национално самосъзнание и стремеж за държава. Но самоза по-малко от 50 години под сръбски и коминтерновски натиск и репресии, българите в Македония бяха вече със смазано или напълно заличено българско национално самосъзнание. Трудно е човек да си представи зверският тотален натиск върху съзнанието и телата на тези наши сънародници, за да се стигне до днешната абсурдна ситуация. На практика тяхното народностно и национално самосъзнание най-грубо и безчовечно, типично по коминтерновски, по болшевишки, по сталински, ако щете, е било ампутирано из основи, от самият корен. Това прави възстановяването много трудно, а в някои случаи почти невъзможно. С груба сила няма да стане, защото ефекта ще е обратен. Ето, точно поради тези и други подобни действия, комунистическите режими са престъпни, по-жестоки дори и от този на националСОЦИАЛИСТИТЕ в Германия през 30-40-те години на миналия век.

Тинка политическа игра съзирам тук. Миналата година Путин се изцепи, че Кирил и Методий са македонци. От незнание? Едва ли. Русия е против македониА да влиза в НАТИ и ЕС. Колко тънка игричка! А ние като лапни шарани ше вкараме македониА и в НАТО ( ОК това е добре ) и в ЕС ( СТОП, това не е добре ). МакедониА може да влзе в ЕС като част от България. РСМакедония, български политици, опомнете се, спрете се, огледайте се дали не идва влак. Светът се променя адски бързо, затова спрете и не бързайте...

Ама Гоце не беше ли твоята партия тази която направи македония ?

Какво значи да я отстъпи ? Ще сменят българските учебници ли ? Не, нали. Искате да смените македонските, нали ? Безсрамни лъжци!

вие макетата сте във средновековието. Само дето имате айфони и коли. Иначе сте комплексирани, заблудени и посръбчени. За нищо не чините...

В средновековието са имбецилите, които си мислят, че някой им е дал правото да налагат шижофреничните си тъпотии на околните. Но не само че никой не им е давал такова право, но и всички имат правото да не приемат наглото им държане и дори на по-силна реакция.

Няма македонци, има идиоти мислещи се за такива. Когато пети Римски легион, заличава античното Македонско царство Императора на Рим го кръщава "Македонски", но това не означава, че те вониците на този легион са македонци. Не не са македонци, напротив убийци са на македонците. За да ти стане ясно "пирин", ще го кажа и по друг начин Император Василий българоубиец не е българин а е убиец на българи. Впрочем иронията е че е част и от Римската Македонска династия тези римляни, който унищожиха античната Македония.

Начинът на мислене, че ви е позволено да казвате какви са другите, при това да ги обиждате, говори както за липсата на елементарна култура, така и за психични отклонения. Още по-жалко е, че това е масовата (не)култура в България. Но както казват в Перник, всеки се подиграва докато не му паднат зъбките. Явно за вас това е единствената терапия.

Докажи, че не си идиот и си разбрал, написаното! Не ми обяснявай, какво казвали в Перник имам роднини там и съм по запознат, от теб! Иван-Божия благодат

Ей за Бога братя, Македонците един път вече са били сърби, от тях повече българи не става! Стоп на Македония в ЕС за да не взимат ЕУ фондове! Да на Македония в НАТО за да се набутват плащайки за U.S.A. оръжия!

Бил Първанката за Македобия в НАТО и ЕС. Ти си затова за което ти наредят от Москва. Защо се правеш на натовец, като беше против дори за България да влиза в НАТО? Това не мога да им разбера на ломунистите. Като си бил против, стой си против, не се прави на това което не си бил

Боко, или по-точно 'екипът' му, не са чак толкова тъпи да не разбират къде се вкарват. Очеизвадно е, че им е наредено да го направят. Очеизвадно също е, че политиката на независима Българска държава към северна македония(или както се наричат днес тази 'джендър'-държава) трябва да е коренно различна или трябва да е прекратена изобщо... но това е в 'алтернативната' реалност където има България. Кой, какви и защо са амбициите му за Македония нямам идея. Но ако и да иска един комар от маке-тата съм сигурен е готов да се бори за него с цената на всички българи(ако това не е самото упражнение, а маке-лудостта оръдието на труда)... Все пак нека да не сме нечестни. Докато не 'върнем' услугата и не Балканизираме страните които сътвориха сегашните граници на Балканският полуостров великите макета са просто декор в пиеската.

Само така. Словения гърчеха Хърватска 10 години за влизане в ЕС заради името на някаква наденица по което спореха. Мисля, че бая има да обикалят по тъч линията македонците.

Защото сте страхливи палячовци ще ги чакаме сами да се спрат!

Народа е най доволен от президента Първанов който подписа за членството ни в НАТО и благодарение на това далновидно държавническо решение Русия не може да на нападни както нападна на Украйна

От Масква са против влизането на Македония в ЕС и НАТО и кучиту на Павлов дет му викат сабака почна да лай

Вярно,че темата Македония стана противна,но днешното отношение към БГ е градено с години по пропаганден сценарий и масирана фалшификация.Народа е излъган и зомбиран!В учебниците ,дори не се говори за българи,а за татари,татарски произход и куп лъжи за македонски царе като Самуил и прочие!Грандиозни лъжи ,да не повярваш ,че сценаристите могат да бъдат толкова брутални!Децата учат лъжи,получават оценки за това ,възприемат лъжеисторията,допълнително подковани с антибългарска пропаганда!Затова техните политици да излязат пред народа и кажат,че днешната македонска история от 7 до 20 в.е фалшифицирана по политическа причини,а историците са изпълнители!Тези историци които реално нямат вина,но са съставители на учебниците,сега са в комисия в небрано лозе.Какво може да се очаква от тях,няма и реална политическа воля?Техния премиер каза нещо неопределено,дрън дрън ,но докато не каже истината ,какво,защо в обръщение,не признае българската общност ,няма как да се случи промяна!

Никога не съм харесвал Гоце но тук е прав. Тоя ентусиазъм на Бойко да се прегърнем с македонците ей така докато се лее омраза от тяхна страна към всичко българско е неадекватно. Няма да ни прсти истроията на днешните българи ако Македония се нахлузи със всичката си антибългарска омраза в ЕС. Ако това стане някой ден ще са коалиция с сърбите против нас в ЕС и ние няма да имаме лост за влияние. Мислете. Днес Македония няма никакви лостове в спора с България , защо да предваме националния си иснтерес та те ни мразят адски и така и няма да си научат урока. Единственото решение е Зайко да не шикалкави ами да уволнява македонистите в историческата комисия ( не я е назначил Бойко) и да назначи разумни хора с който може да се разговаря. Освен това в тия преговори македонците трябва да са наясно че няма да има "да се срещнем по средтата" . нам да има такова нещо , дошъл е видов ден за македонизма и трябва си изпият чашата до дъно или македонисти и ядат камъни покрай оградата на ЕС или разумни хора който си познават и уважават собствената история.

За съжаление, много вода ще изтече, докато заразените с македонизма глави омекнат и почнат на мислят!

Така е никой не може да ти навреди повече, от теб самия. На масата има историята на една хилядолетна държава нарича се България, която е единствената в Европа запазила името си непроменено, от както е създадена, като суверенна държава с Имперска традиция. Когато говорим, за Царе говорим, за Български Царе. Чак в 16 век се появява Руският Цар Иван Страшни (грозни). Братя от Римската провинция Македония и още Тема България. Римският Император Василий българоубиец, е нарекъл Вардарско и половин днешна Сърбия Тема България след като завладява Българското царство 1018 г. Това ясно показва, че по времето на Самойловото царство, по тези земи са живели българи не македонци. Те са избити , от Рим преди повече, от 2000 г. и на практика не съществуват. Македонизма е измислица идеологема, чиято чел е да разделели българите, внушавайки им чужда самоличност на отдавна загинал народ. България е в основата на Европейската цивилизация.

idio

ти истрещял ли си? покажи ми един атрибут на великата ти хилядолетна империя поне? една златна монета! единствена! баси великанската империя хаха. и какво има на тази единствена “монета” ? с надписи на гръцки и св димитриус. истината е, че българите са племе монголски диваци. и ти сам го знаеш!

ТИ КАКЪВ СИ ВИЖ СИ ПРАВОПИСА САМО

Питаш дали съм добре! Да добре съм, цитата " Българите! Народа, за който бе създаден света! " е на Готският Епископ Енодий, той не аз пише, за "Страшните и известни по цял свят българи" и еднозначно определя Сабиниан Велики, като "Български войвода". Сабиниан Велики, началник на българите и военен управител на Воден и цяла Македония и Илирик в 480 г. За да предотврати заплахата от най-опасния си съюзник, готите, които от една страна, застрашавали Цариград, а от друга – Епир и Тесалия, през 480 г. император Зенон се принудил да се съюзи и обърне за помощ към тракийските хуни и българи, пише Йоан Антиохийски през 488 г. Той назначил за пълководец на българско-източноримската войска най-добрия си военноначалник (ductor militiae) Сабиниан Велики – управител на Воден и цяла Македония и Илирик (Illyricianae ductor militiae). Сабиниан маневрирайки с войските си успява да изтласка Теодорих от Адриатическото крайбрежие и Македония и да го накара да напусне тези земи, но преценил, че стратегически е по-важно да съхрани непокътнати възможностите на войската Воденският управител не влиза в решително и рисковано сражение за да унищожи Теодорих.[9]. Според Марцелин Комес Теодорих той „отблъснал повече с ум, отколкото с храброст“. Тицинският епископ Енодий (* 473 – † 524) е съвременник на тези събития.

гуано

Когато замирише на рубли и караконджулите изпълзяват.

Георги Първанов и Румен Петков са толкова неприятни, колкото и Росен Плевнелиев.

Не могат да му се премерят.

Македония, като проект, трябва да се сложи на трупчета за известно време. ТРЯБВА ДА СЕ НАТИСНЕ БУТОНА ПАУЗА. Нека помислим за какво ни е македония. За какво? За да може няколко български политика да си дигнат нивото от национално до регионално? Не, няма смисъл. Има ли македония стратегическо географско положение - НЕ. Има ли плодородни земи - малко , без ценност. Има ли някакви природни богатства - НЕ. Благосклонно ли са настроени хората към България - НЕ на квадрат. За какво ни е коридор през македония до адриатика - за нищо не ни трябва. Та македония няма жп линия, ни една. Кой ще ги строи, ние ли? А защо? Видяла ли е държавата България някога нещо добро от македония - НЕ. Какъв е тогава тоя политически мазохизъм, та да се юрнем да им помагаме? ЗАЩО? Трябва да се построи паметник в Пловдив на Филип Македонски, все пак той е основал градът, някога. Имаше такъв проект. Спряха го заради протест от скопие. МАКЕДОНИЯ НЕ НИ Е СЕСТРА, НЕ НИ Е БРАТ, тя е бокаи, тежест, баласт. Спрете с тая македония. Спрете. Имаме толкова много работа в собствената си държава. Демографски проблеми. Проблеми със здравеопазването. Трябва колкото се може по-скоро да приобщим и направим пълноценни граждани една част от гражданите ни, с малко по-тъмен цвят на кожата. а ОБРАЗОВАНИЕТО? ЕТО КЪДЕ ДА СЕ ХВЪРЛЯТ ВСИЧКИ СИЛИ А НЕ В МАКЕДОНИЯ.

SAMO TAKA GOSPODN PREZIDENTAT, VIE STE ISTORIK NE MISLIMO E DA KRADAT SEVERO MAK. 1300 GODISHNATA ISTORIA! POKOLENIATA NIAMA DA NI PROSTIAT AKO. IA OTSTAPIM NA SEV. MAK. KOITO SA OT 1945 GOD!

о, съветското ченге-манекен от снимките в пернишките бръснарници проговаря с човешки глас. марш ма беломорканал!

Американско изобретение срещу целолита, вече и в България!