Първанов и Борисов се сдърпаха за тузарските имоти

Президентът Първанов призова правителството да не се ограничава само до откритите от НАП незаконни имоти, а да разрови всички неправомерно забогатели лица по време на прехода.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СНИМАЙТЕ УЛИЦАТА С "КЪЩУРКАТА " НА БОЙКО И ЦВЕТЕЛИНКА, НА КОМШИЯТА ИМ СЛАВЧО-КОСТОВИЯ ХАЗНАДЖИЯ- ДА ГИ СРАВНИМ С ТЕЗИ НА МИТНИЧАРИТЕ !

Triabva da se razroviyat i imotite na prezident-agenta. Imashe edin apartament zaradi kogoto beshe uvolnen Ivo Indzev.

Първанов къде беше когато твоята корумпирана партия управляваше? Мълчеше си като мишок нахапал сиренце!

А защо не се види сега Тони Странджев в коя касичка внася парите , сега не управлява тройната коалиция. Да види и Диков и Калинов близко до него лица , какво става със следственото дело срещу тях в НСлС и защо не им повдигат обвинение , въпреки достатъчните доказателства за това и защо крият делото вече година без обвинение.А кой от строежите на палти са разрешили именно тези лица и колко пъти са нарушили ЗУТ при издаването на разрешенията за строеж и при други РС и РП .

едва ли някой от пишешещите тук поклонници на ББ ще ти даде смислен отговор на въпроса? И за какво правителство става въпрос, това е точно работа на кмета и общината, както и на ДНСК, а не на някой вездесъщ премиер.

Е, добре, обаче, защо чак сега? А триглавата ламя, а преди това "величеството", защо чак сега ревизия и справедливост? Както и да е, а сега, какво следва, ще има ли ревизия и кой ще отговори? Народът чака от 20 години справедливост! Е, сега, ще има ли справедливост? И не да се реже от парите на бедния народ, не да се увеличават акцизи и осигуровки, а всичко незаконно придобито, да се отнеме от съда в полза на държавата, тоест народа. То палати, то фирми, то външен дълг и Велчевски афери, и Доганови афери, и фирми, и Станишевски братски хотели, и изсичане на гори от Кобурга,и Руменовци Овчовци и седенки, и Вълчевци, и незаконни сделки и комисионни, ми всичко да се вземе за народа, който беше ограбен за тези 20 години! И стига вече, няма пари, ето ги парите, просто ги вземете от тези дето ни грабиха! И съд за тях! Бойко, ти си на ход, затова те избрахме и вярваме в теб!

Ха,Гоце май бая се е уплашил да не го снимат и него от хеликоптера в някоя гора докато медитира с пушка в ръка, или да влиза в някой такъв имот с млада ученичка или певачка, та нададе вой! Трепери нещастен продажник и се моли Доган да те приюти в сараите си!

ГОЦЕ ТИ ЛИ СИ ЗА ДУМА!!!ТИ КАЖИ ТВОЙТЕ СИНОВЕ КАК СЕ ЗДОБИХА С МЕЗОМЕТИ ,КАТО ФИРМИТЕ СА ИМ НА ЧЕРВЕНО!!!!!!

Президентът да не се прави на ущипан. Разбираме, че сега набира електорат за следващия си политически "проект';);). Най-после някой за сахвана с крадците в тази страна, веднага се намери кой да го учи как по-добре да си върши работата. А преди никой не смееше да се захване с протектираните крадци. Ааааамаха! Нахалството на червено- турската царска върхушка няма край!!!

Крадецът вика: " Дръжте крадеца!", няма срам!!! "Отново ще повторя - и за това не е необходимо да правим обиколки с вертолетите - да видим кой как спечели фабриките, как спечели банките, да видим големите заменки, защото тая тема беше потулена, забрави се", коментира президентът. "

Ако ББ неотговори на нещо казано от Първанов - дори да не е за него няма да може да мигне. Освен това болестното му състояние "да е вечно отгоре" се засилва с всеки изминал ден.

"простият народ" иска да не му се отвлича вече вниманието с приказки от сорта "най-важните проблеми - затънали сме до шията, никой не е сигурен в това, как ще осъмне /на работа ли, ще има ли пет лева за хляб/" ЗАЩО СМЕ ЗАТЪНАЛИ ДО ШИЯТА?? ИСКА ДА ЗНАЕ, КЪДЕ СА ОТКРАДНАТИТЕ МАНГИЗИ???

Вие в БСП-то, ДПС-то, НДСВ-то, общо казано пипалата ни ДС-то, всичките се правите на бавноразвиващи се дебили, бре! Чак сега като виде холикоптеро да фърка ли се сети да търсиш "кой каква роля е играел в престъпния свят през целия период на прехода и кой какво е спечелил от това" Що прави 2 мандата като социален президентин, бе?! И сума още годин като народен представител в 37-тото и 38-мото Народно събрание и председател на Българската социалистическа партия (19962001), А????

Че всичко това не е направено с честен труд е повече от ясно. Ч е мнаправено за изминалите 20 години - също. Остава да се изяснят няколко неща. Първо - защо не е декларирано. Второ, кой с какви пари ги е строил тези неща. Трето, или може би най-важното - как така става че някой може да строи на брега на язовир, в изключителна държавна собственост, да се разпорежда с имота си повече от 10 години и никой да не знае. Това бе4з протекция "от горе" просто не става. А като с енаправи профила на тези, които притежават имотите ясно може да се види че това са хора на номенклатурата - политици, държавни чиновници (даже не са висши, най-обикновени митничари с по 500 лв заплата), престъпници и т.н. от тези 20 години БСП е управлявало явно 8 години и неявно 4 години. както се оказва обаче, даже и когато БСП не е била на власт номенклатурата на БКП-БСП е толерирана. Може би само 1 година при Филип Димитров и 4 години при Костов толерирането не е било ачик-ачик. От една година обаче ББ ги настъпи. Не толкова здраво, колкото би ни се искало на всички, но все пак им създава проблеми. И БСП ревна. Олеле, политически репресии! Агента Гоце - и той. Да, нека да се направи регистър кои от кога и как е натрупал имуществото си. Но и без такъв регистър с просто око се вижда че това са хора свързани сбСП, БКП ДПС и най-вече ДС. Доста перверзно изглежда цялото това богатство в една бедна държава. И всъщност сега е дошло времето тези екземпляри да бъдат притеснавани. Ако трябва да им се кнфискува всичко, ако трябва да се събаря, ако трябва и в затвора да вкарват някого, но така повече не може. Самият факт че агента Гоце изрева, означава че ББ е настъпил БСП и свързаната с нея номенклатура. Така че ако ББ продължи и ги натика в кучи гъз ще получи само одобрение от 95% от хората. от нормалните хора. а тези като Станишко и агента гоце да реват - колкото по-силно реват, толкова по-правилно действа ББ.

дали като секретар можеше да прескочи правителстовото???

Ако г-н Бойко Борисов събори или конфискува в полза на държавата незаконните имоти ,на следващите избори ще гласувам за него.

и аз ще галсувам за него!!! :)

Ако направи това и свърши още 2-3 неща от обещанията си, и аз ще гласувам за него на следващите избори!

Нищо няма да направи! Само вдига шум, за да отвлече вниманието от осигуровките, парното и хала на икономиката.... За съжаление... А би било хубаво тези поне данъците за палатите си да платят... ма нейсе... забравете, че ще стане...

Ето това е истински кумунист, никога не казва браво, винаги наопаки, това им в вродено, лошото е че за 45 години промиха и наще мозъци.

първанов е селски наглец. и се дразни щото натискат негови хора, което значи, че идва и НЕГОВИЯ РЕД.

Да не се правят на разсеяни и двамата.Да не би едва онзи ден да са разбрали за безобразията и строежа на тези незаконни дворци.Не да се събарят а да бъдат отнети в полза на държавата,така ще е най добре.и това не е само на изброените места а и по цялото Черноморие.И е крайно време правителството да засегне всички сектори,с цел разкриване и конфискация в полза на държавата.И да няма никакъв защитен чадър над никой.Да не стане едни се заменят със други...

Правителството и в частност ББ пак намери начин да отвлече вниманието на простия народ от най-важните проблеми - затънали сме до шията, никой не е сигурен в това, как ще осъмне /на работа ли, ще има ли пет лева за хляб/, а ББ използва исконното чувство на завист и мъст у простия народ, та го насъсква срещу някакви си имоти!Ето така се пази власт - насъсквай народа, да не мисли за хляба!

някакви си имоти?????

Най-важните проблеми са кражбите и другите беззакония. Едва тогава можеш да имаш за хляб. Ако това не го разбираш, чудя се как можеш да пишеш изобщо. Това беше голямата щета на БСП, че научи пррофаните да пишат и им внуши, че са най-образованите в света. Сега и самите профани са в лайната, които се забъркваха пловин век. За сравнение само, профаните в капиталистическите дърржави живеят по-добре даже от средната класа в България. Получават 5-20 пъти повече реални доходи при не повече от 2-3 пъти по-високи цени от тези в България. Това значи, че комунизмът е свалил цялостно нивото на нацията ни. А има ли страна, в която да не го е направил?!

кои цени са 2-3 пъти ПО-ВИСОКИ в нормалните държави, защото от написаното за германия в сравнение с булгаристан доста ежедневни разходи като храна, дрехи, обзавеждане и консумативи-ток, отопление, мобилни оператори са равни ли по-ниски от булгаристанските. 2-3 пъти може би са по-скъпи 2-3 пъти по-големите им жилища, а като в булгаристан 60 кв.м. реално използваема площ 100 хиляди ЕВРО без лихвите по ипотеката. В германско и във виена например 150 хиляди евро ипотека/крайна стойност с кредит, лихви/, КЪЩА 400 кв.м, да четиристотин кв.м.

А г-н Борисов, защо не признае на колко от тези "къщичкиЩ е бил гост???

а откъде иде бати бойко

Хеликоптерчето няма ли да мине над Банкя?

и като мине, дали ще заснеме палат???

И сега ще почне едно разкатаване, ще има вой и плач. Говори се, че два часа след излъчването на филма по телевизията с големите имота, те вече имат изготвени акт 16 със задна дата. Ще си изпипат документацията бързо, бързо и ще са перфектни при ревизиите. И какво ще стана после? Само шум за нищо.

ДЪРЖАВНИЯТ ГЛАВА БРАНИ ВСИЧКО СЪС ЗЪБИ И НОКТИ НА НЕГОВАТА ПАРТИЯ - КРАДЕЦ. ЕТО КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ, ЗА ЗДРАВЕ, ЗА ОБРАЗОВОНИЕ, ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ. ВСИЧКО ДА СЕ КОНФИСКУВА , ПРОДАДЕ И ПАРИТЕ ДА ПОСТЪПЯТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ. ТОВА КОЕТО ОБЯСНЯВАТ ГОСПОДАТА СОБСТВЕНИЦИ, ЧЕ ЩЕ ГО ДАВАТ ПОД НАЕМ Е САМО КОМЕНТАР. ОТДЕЛНО ОБЩИНСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА ПОНЕСАТ ОТГОВОРНОСТТА ЗА БЕЗДЕЛИЕТО И ВЪЗСТАНОВЯТ ПОЛУЧЕНИТЕ ОТ ТЯХ ЗАПЛАТИ И ВНЕСЕНИ ОГИГУРОВКИ ,СЪОТВЕТНО НА ОБЩИНАТА И НОИ. ТОВА БЕЗХАБЕРИЕ ТРЯБВА ДА СВЪРШИ. ВЧЕРА СТАНИШЕВ СЕ КАХЪРИ ЗА ХОРАТА - ТОЙ СЕ СЕТИ ЗА ТЯХ. БЕЗСРАМНИК И БЕЗДЕЛНИК.

Първанов, то бива сам да се убиваш ама и да си кендзаш на могилата... вече е прекалено! пей си песента Уака, Уака на шакира... ама ако може не по медиите бе! така гониш гусин костоф по политичеки труп-изъм! вервай ми! дори червените бабички не ти вярват като гледат тия бевърли-хилси из цяла въл;гария :) хайде сбогом, политически трупе! ;)

подкрепям действията на Бойко, а Гоце има право само да го похвали за смелостта да открехне завесата. До сега никой не посмя, нито костов, нито Гоце, нито цар ни пъдар. БРАВО НА БОЙКО! И НЕ СПИРАЙ ДО ТУК!

Абе Гоце, ченге долно, нали тези палати се вдигнаха по ваше управление на червено-турската-"царска" сган. И ти си мълчеше като женски полов орган...Айде скрии се в дупката си и си трай. Деба наглоста ...

държавният глава брани престъпните митничари??????????

Типичен комунистически популизъм другарю Първанов.

"Сетила се Мара да се побара".Къде бяхте досега Г-н Първанов?Защо правителствата на Вашите протежета и любимци позволиха да се правят тези беззакония?Същите тези,на които Вие давахте високи оценки,а сега, даже една добра дума не казахте.И кой ще ги съди?Съдиите,пак Ваши хора ли?Като част от тях са със същите "палати".И после пак Бойко Ви виновен.

Справедливо е да се похвали Премиерът за битката му с криминалния контингент.Ние започнахме този труден процес на битка да извадим България от лапите на мафията-тук БОЙКО е прав. Той, именно г-н Борисов намери сили и воля да започне да чисти блатото, батака, да спре грабежите, да слага ред в държавата. Среща отпор-и то от държавният глава с точни и ясни въпроси. Труден момент-държавният глава брани престъпните митничари. Не е очаквано. Първанов не е крал в тези години, той е личността която ще иска непрекъснато наказание за всички крали и довели ни до това състояние. Първано е нещо като чисти ръце в тази битка. Ще брани митничарите, ще брани някой други-знаете ги кои, и тук Бойко е прав-те даваха парите на БСП и хранеха партията му. Митничарите справедливо ще бъдат наказани за кражби и безакония, и ще повлекат палатите и богатствата на мутрите и банкерите за които Първанов говори , и на целия криминален контингент, после ще се повлекат хотелите на царистите и другите политически закриляни мошеници и така-човекът с чисти ръце ще ги защитава, генерала ще върви напред и ще руши криминалността и въвежда ред по законите на демокрацията. ДА но и генерала е с чисти ръце-тук Първанов не е прав с подхвърляния. Това че Цветелина е банкерка натрупала пари няма нищо общо с Бойко-тя не му е жена. По закон тя е отделна фамилия, той няма брак с нея. Това че Бойко е основал фирма Ипон за да спаси себе си и семейството си в тежките години след 1989 г. това е похвално. Всички знаем как останахме за един ден без храна и лекарства при Луканов и как парите се обезцениха и как останахме за броени дни ограбени. И Бойко е с чисти ръце, ама реално рушещ криминалността у нас, а не защитаващ я. Виждам го, че въпреки цифри и проценти, въпреки социологични оценки, въпреки воят на хиените и чакалите, въпреки опитите да го унижават и му пречат, накрая този с действията-Бойко справедливо ще влезе на бял кон на изборния площад. Отглеждайте хубав бял кон.

Ей, много си справедлив- не му е жена ( нямат брак), значи няма нищо общо... Браво, перфектен си!

Ами гледай , бе, Гоце ..Тъп си , но не си сляп ) Започваш: моите спонсори и партийни другари :герговци, ивановци от 6-то, любенгоцевци и създадените от него сик , вис ; после ТИМ-аджийте , после -баневци и караш по списъка на ЦК на БКП Няма да сгрешиш- в 99% от тези , които МОЖЕ и ТИ да видиш))) Все пак имаш списъците на ДС-БКП- ченгетата , постови диреци от УБО- като другия гергов,пещерските , комсомолците от Албена Ама, Гоце, да ти пратя списъкаЗа 10 години , САМО из горите , на лов ли си ходил???/:)))))))))))))))))) Гоце толкова , служби има около теб

ТУК думите на Президента са точни и ясни. Цитираме го: Да видим кой как спечели фабриките, как спечели банките, да видим големите заменки, кой каква роля е играел в престъпния свят през целия период на прехода и кой какво е спечелил от това-казва Президента. Ясен е коя тема започва и тази тема ще се върти със силата на наближаващи предизборни кампании. В годините на прехода се ограбиха парите от всякъде- от пенсионните фондове, от банките, от изкупените за 1 лев предприятия и препродавани за половин милион. И не е вярно че само БКП/БСП номенклатурата-ограбиха ни всякакви хора, вкл. активисти на СДС, и мутри и по-късно царисти и ДПС, и всички вкупом. Ясно е, че Президентът търси разследване на Борисов и неговата банкерка, и на хора заедно с Борисов в ГЕРБ. Президентът знае фактите и за да говори вече открито няма връщане назад. И когато държавният глава го казва вече пряко в очите на Министър Председателя-изход няма с къщички и басейнчета. Вярно е, че те са част от тежката криминална пирамида у нас. Сложете нещата на светло на масата рано, всеки да докаже богатството си. Ще видите страхотни неща, ще видите как за една нощ през 1990 г. стотици хора са обрали парите ни от банките, прехвърляли, препродавали акции и са станали милионери. Ще видите как безлични хора създадоха крупни богатства на нашия гръб и без производство което да носи доходи. Лесно се доказва- приход-разход. Ако за 20 години си станал милионер с 200 000 000 000 (двеста милиона-така сайтове сочат някой имена), то раздели и на година имаш приход от 10 000 000 000 милион (десет милиона). От какво-производство, търговия, законна дейност или наркотици, незаконен бизнес с оръжия, с лекарства, с банкови операции и т.н. Да си докажат първият милион и после нататък. Без оглед на раса, партийна принадлежност и без покривало за никой.

Това дето си го написал с деветте нули е милиард да ти кажа само. Добре че с думи си уточнил, че е милион

гоце е "президент" от 2003 година, защо до сега мълча като пу...а. Предателят симо дойде за да управляват с комунистите и за комунистите с децата и внуците на същите, защо не разследваха. После изроди същото това гоце тройната коалиция и пак мълча, защо не нареди на извадения от ръкава му заек-гей син на димитър станишев участвал във фалитите на нрб многократни до 1989 година, източването на мангизи от дск около милиард, създаване на личен партиен фонд-два милиарда и половина щатски долара и задгранични търговски дружества за изнасяне на кредитите от гфр-дванадесет милиарда долара в западни банки, губещите изостанали предприятия във всички сфери, изгнилото и фалиралото селско стопанство с държавни дотации за покриване разликите в цените за ссср и още много далавери напечатани в собствените им "партийни" секретни документи. Шест години-мандат и половина мълча доносника от дс, шест години нищо не разследва, шест години не анализира липсващия преход, шест години не апелира крадците да са в затвора, шест години нямаше нито банки, нито фабрики, нито хотели, нито продажба на външния дълг, нито източване и пълнене на касата на бсп от договори с измислени английски охранители, нито продажби на бтк от м.вилчев, нито кражби от р.овч., нито срещи и договорки по яхти и хотели. Но тогава паричките бяха за тях-"социалистите" и всички доносници и топачи се бяха снишили до земи. Това беше и главната цел да мине много време, двадесет години са достатъчни и с братската помощ на москва и кагебистите да се окопаят и бетонират во век и веков. Всичко това се случи благодарение на робското население по булгаристанските земи. Мълчахме скрити в социалистическите зандани, снишени и вярващи на олигарсите и феодалите, че са нормални бизнесмени. Не само мълчахме но ги и избирахме - социалният президент и социалните социалисти. Сега се сетило червеното говедо, двадесет години по-късно макар че от първия ден след преврата е на ръководни позиции в бкп/бсп да лае за разследване. Колко пъти бсп управлява, колко пъти беше тяхна изпълнителната власт и цялата администрация от тези 20 години - 15 години, защо не възцари справедливостта. Отговора е прост, дори когато лъжеха, че има социализъм и то развит пак работеха единствено и само за феодалните, докопали се до власт селендурски фамилии. Извършиха си преврата по нареждане на москва и приложиха под индиго комунистеческия феодализъм на кгб. Абсолютна грешка, че ни приеха в ЕС и дано изхвърлят скоро троянския кон на путин, изцяло енергийно зависим ида ни вземе под неговото крило и да бере гайлето на фалиралата измислена държавица на далавераджии и крадци.

Нашият европейски избор е изстрадан....""ГОЦЕ::)) Най-много страдаха: манджуковци и стойковци, Р.Овч. и герговци,6-т0 и ДС-доносниците , като мен,Червеняковци и гоцевци, членовете на Политбюро на БКП- и децата им,. Особено силно ..страдаха - моите спонсориНякои от тях,все пак, не успяха да станат МИЛИАРДЕРИ,а само мулти милионери и страдаха ....НО, като цяло, другари, нормалните български граждани са О.К.!!!!.ТЕ не страдаха и преди и ..сега.. Защо ли работата на червените дебили, винаги , ама винаги НОСИ ЗЛИНИ на БЪЛГАРИЯ ???Винаги, ама винаги , червените мутанти забогатяват, а ГРАЖДАНИТЕ, нормалните-им плащат сметките ?? Като строежа на комунизАмаЕдни го ПЛАТИХА, други=другарите ръководнизабогатяха..!!?? ПО КОЯ ЛОГИКА ?? На руските агенти ли ???..логиката?? маматачервена изметзаедно с всички анализатори от позитано и Гоце-свърталището на криминални..копелета

ТОВА ГО ЗНАЯТ САМО УБИЙЦИТЕ НА ЛУКАНОВ!

ти на колк години си ? мислиш ли че тази проститутка ще ти отговори. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а бе сугласен сум с перчема, да видим путката борисов дали ще му избие зубите

иееееес

СЕГА ЩЕ СЕ КАРАТ, ПОСЛЕ ЩЕ СЕ СДОБРЯВАТ ... И ЦИРКА ЩЕ БЪДЕ БЕЗКРАЙ. А НИЕ , КАТО КУЧЕТА ПРЕД КАСАПНИЦА, ЩЕ СИ ГЪЛТАМЕ ЛИГИТЕ. А ГОСПОДАТА-ДРУГАРИ НИЩО, АМА НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ , ОСВЕН ЦИРКА, РАЗБИРА СЕ.

между другото той е пожарникар...

Какви са фактите досега - Първанов е от години политик, обиколил е страната няколко пъти, за което е похарчил не малко наши пари и нима чак сега забеляза тези нередности. Защо мълча и къде беше всички тези години?!?! А на ГЕРБ къде са им резултатите от проверките на луксозни автомобили / преброиха 110 Бентли-та/ и ликсозни яхти? Нещо случи ли се или пак само ще констатираме?

Първанов не е видял всичките тези безобразия, и това е 100% вярно, защото докато е обикалял по пътищата на българия е бил втренчен в дупките по пътищата за да ги избягва и не си е вдигал главата да вижда от къде минава! Как да забележи тогава тези палати? А и общинарите са били втренчени непрекъснато в движенията под бюрата им и не са забелязвали какво разписват за строежи!

Как да не знаят какви имоти има . Нали им акадастър, нали има строителни рарешения/ които имат де /там пише какво ще сестрои и колко . А който нямат да се конфиксуват в полза на държавата незанвисимо дали са със законни средства или не .

Първанов е прав по принцип! Но той беше ли прав като обеща да е социалният президент? НЕ! Значи и сега си прави пиар и демагогства защото знае, че не може да се направи това, което предлага. И двамата с Бойко са демагози от левицата. Вече стана ясно! Това си пиар акции! разбраха го и в Европа...уви! Грван-гарвану...А защо Първанов не препоръча да сe види кой купи всички медии- без изключение!!!!

Незабавно да се почне от върха на пирамидата-1-во от ГОЦЕ и цялото му червено обкръжение,измислени бизнизсмени,като Герговци,Стойков-николовци,разни мутри и пресъпни групировки,99% все близки с Първанов и дъртата мръсница БСП.Демагогията на цървула Първанов/гоце/,не може да му помогне и буди само смях и подигравки.

Надали това е всичко-до върха на пирамидата има още много да се работи!!!Да не излиза президента с тези номера!!

НАПРЕД БАТ,БОЙКО, НИЕ СМЕ СТЕБ!!!

Бойко Борисов сигурно живее в чичо томовата колиба

"Чичотомовата" се пише слято

"Чичо Томовата колиба" не се пише слято. Нито на български нито на английски, "Uncle Tom's Cabin". Не че е толкова важно де. Просто за информация.

Гоце какво заподскача като му настъпиха кликата.

MOLLE забрави ли, че ББ два пъти беше в листите на НДСВ, а Царя и Доган са го направили генерал?!

Г-н Първанов си имаше и Премиер съмишленик (съпартиец). Да се бяха хванали да започнат някои реформи, та да зарават електората си - здравнта реформа например.