Първанов атакува ДДС за адвокатите в Конституционния съд

Президентът атакува въвеждането на Данък добавена стойност (ДДС) за явяването на адвокатите в съда, т.нар. процесуално представителство.

Обратно в новината

Коментари - Първанов атакува ДДС за адвокатите в Конституционния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Благодаря на Президента на РБългария ! За всеки един клиент ще бъде тежко да плаща освен хонорар ,държавна такса ,пътни разходи и експертизи даже и ДДС . Много ще се ограничи достъпа до адвокатите , а без адвокат винаги клиента пропуска нещо важно и решаващо за едно дело. Не подценявайте факта , че ДДС е 20% , но има такса за счетоводител и банков превод ,това излишно утежнява адвокатската услуга и засяга джоба на крайния потребител.

Прави сте, че 20%ДДС върху лекарствата и учебници/учебни помагала е геноцид на фона на 7%ДДС за туризма. Но в случая новият ДДС върху присъствието на адвокат в съда вече ни идва в повече. Може и никога да не се наложи на човек да има работа със съд, но недай си боже да ти се случи, особено срещу скалъпено обвинение. А знаем колко е заинтерисован един служебно назначен адвокат от изхода на делото. Така че поздравявам г-н Първанов за инициативата и дано успее!

абе хора внимавайте да не гушите адвокотите!!! тЕ СА НЕДОУЧИЛИ професията и търсят будяле да им вземат парите!!

За Първановото обкръжение адвокатските услуги са от първостепенно значение, защото много ще му трябват. Това е мотивът.

драскачите тук са пълни олигофрени!обичам ви, колкото повече простаци толкова по-добре!

Ами наглите и оядени адвокати да си намалят и без това високите такси с 20% и всичко ще е наред.

До нас - имаш в предвид бандитите?! Защото на мирния българин адвокати не му трябват.

Първо имаме право на живот. Тогава господин президент вземете и махнете ДДС на лекарствата. До съд можем и да не стигнем, но живи от този живот няма да се измъкнем и все ще опрем до лекарства.

Ненаситното адвокатско съсловие пак се опитва да демагогства, но този път май не познаха. Ами като толкова много ги е грижа за хората да вземат да си намалят безумните хонорари.

Ненаситното адвокатско съсловие пак демагогства, но този път май не познаха. И като толкова много мислят за хората да вземат да си намалят безумните тарифи.

Чудовищно лицемерие. Професионална безскрупулност. Престъпна арогантност. Нагло безочие. Типична лява демагогия. Защото:- за болния БГ народ 20% ДДС на лекарствата - може; - за гладните пенсионери 20% ДДС на храните - може; - за бедни ученици и студенти 20% ДДС за учебници - може; - за ояли се угоени адвокати 20% ДДС на хонорарите им - не можело !? Ашколсун Президенте! Ясно показа, че не си Президент на БГ народа.

че ДДС се начислява в момента, в който услугата или стоката е произведена, а се заплаща от този краен потребител, до който тя стигне последна. В тоя смисъл...ако един адвокат не осигури качествена защита на клиента си, може да се допусне, че последният не дължи нищо, демек, че е върнал стоката обратно, ползвайки правото си на рекламация. Та излиза, че ДДС за адвокатски услуги трябва да се плаща само, ако делата са спечелени от защитата.:))))))

ПРИ ТОЗИ КОНСТИТУЦИОНЕН СЪД , КОМУНИСТИТЕ ЩЕ СИ СТОЯТ НА ВЛАСТ ДО ВТОРО ПРИШЕСТВИЕ...

Имам усещането, че всички вие не сте наясно за какво става дума. ДДС не се начислява на адвокатите, а на крайния потрбител, който ползва адвокатската услуга-т. т. НА НАС!

Звучиш ужасно просташки. Не защитавам никого, но такива като теб са просто гнуснаци.

Лекарите плащат ли ДДС?

a nali beshe prezident na vsichki bulgari

и без тези номера е ясно,че вече не е за там.

По каква логика на всички услуги ще се начислява ДДС, а само на адвокатските - не. Просто адвокатите в предишните парламенти имаха много силно лоби и успяваха да си прокарат интересите. Що за логика е това, че щяли много да се натоварят хората, които се нуждаели от правна помощ. Ами тогава да се премахне ДДС-то на всички стоки и услуги, за да не се натоварват хората.

Агент Гоце, Вземи се скрий някъде. Никой не те слуша вече.

Не, просто ще има вече бити или убит магистрати вчест на продажните им решения!

За едните има закони, ама за други по-има. За едни има ДДС, ама за други по-има. Всъщност кво ли съм се зачудила, щом туризма е с 1/3 ДДС.

Много се загрижил Гоце Клекалото за хората бре? Но май повечко за алчните адвокати!

На тоя трябваше май да му вземат 1.000.000 !

е след 2 години,ще му трябват адвокати,от сега е помислил.