Първанов уволни съветник - адвокат на Мишо Бирата

Президентът Георги Първанов освобождава от длъжност председателя на правния си съвет Сашо Пенов, който се оказа замесен в скандала с огласения разговор между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Обратно в новината

Коментари - Първанов уволни съветник - адвокат на Мишо Бирата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достоен ход на Достоен Президент!! А мутрата ще реве за вот на доверие- нека се моли!! Като е обещавал на Мишо Бирата да не го закача и изтегля проверяващите - нека сега видим как Българския Парламент ще гласува Доверие на един безкруполен мафиот и лъжец!!

КАКВО МУ Е ДОСТОЙНОТО НА ТОЯ ПОДЛЕЦ -ТОЧНО ТОЙ СЕ ПОЗНАВА С БИРИНИЯ ШЕФ. НАЙ - ДОБРЕ ДА СЕ МАХА САМИЯ ТОЙ ДА ХОДИ ДА ЛОВУВА В кАЗАХСТАН.

"Михаил Михов, станал известен като Мишо Бирата". Ваньо Топлото. Мишо Бирата. Сега ще обърна внимание на езика на медиите. Не знам кой лепва прякори на скандалните личности, но медиите веднага услужливо повтарят. Човек получава усещането за Женския пазар. Същата лексика и похвати. И ако на пазара тази реч е разговорна, то в медиите е пошла и просташка.

Премиерът, драги, премиерът назова въпросният Мишо "Бирата". Не сте ли чули разговора?

То бива, бива да си по-католик от Папата, ама цензорите от Дир-а съвсем се оляха. Абе вие сте били повече доносници от самия агент Гоце и по-големи комундета от Азер меликов, бе. Какъв ти Азер Меликов, по-големи комундета от самия бай Тошо. Цензурата никога не е водила до нищо добро. Ето Негъра-президент се опита да цензурира УикиЛийкс. Че и го подложи на съдебна разправа. Демократ! Трънки и глогинки! Какво се получи, обаче? В момента Уйки Лийикс е един от най-популярните сайтове. известна е любовта на Дир-а и неговите цензори към БКП-БСП, СССР, агент Гоце и всичкото червена сган. Нормално, повечето медии в България се контролират от червените кратуни. Пък всеки го е страх за хляба - в тази безработица...Но това че доносник Седефчов си има палаши, дето са в медиите е лош знак. Не за нас, ние сиги знаем що за боклучарници са. за нормалните, за цивилизованите хора по света е лош знак. медия, конйтролирана от БКП и ДС. 20 години след промените. Срам! Резил! Е, може и това да го цензурирате - то зер като видни червено-кратунковци друго и не можете. По стар болшевишки обичай. Венсеремос!

Сещам се първосигнално само за жени - Миглена Кунева, Кристалина, Хубавото Наде ... Аааа ето ти може би и тия трима мъже стават ген.Колев - бившия шеф на Ген.Щаба и Константин Пенчев - Омбудсмана, Борис Велчев - Главният прокурор - но то общо от тия може да се направи и цяло правителство на

Сега трябва и Уорлик да уволни Борисов.

ако искате бг да се оправи отрежете главата на мафията /гоце седефчов/

Ей, неграмотни гербари, какво да ви разпоределили ясно, но прекалено замърсявате виртуалното пространство

Първанката просто иска да спечели точки пред Барабойко, извършвайки такъв "благороден" акт. Глупости. И двамата са един дол дренки. Около него има хора за изгонване по този критерий - с лопата да ги ринеш. Опит за лъскане на имиджа е това.

Факт е, че се сеща сам да го направи. А ББ в момента е в пълен ступор. Хем много добре знае какво трябва да направи - да изгони вицето и Танов, хем не смее, защото остава съвсем сам , а и не е сигурен какво ще му скроят Танов и особено вицето за отмъщение.

Сега чакам ББ да уволни Танов като го представи като изгонване на КДС-ар, а не защото му скрои капата с помощта на тъпия му министър. Ще бъда истински удовлетворен, ако след това Танов си отвори устата и както беше се заканил, да каже всичко от А до Я. Обещавам да отида на Дондуков и просълзен да наблюдавам изнасянето на премиера. След това бих напръскал градината си с Би-58 срещу вредители и бих препоръчал същото в министерския съвет и във всички държавни учреждения където ГЕРБ е пипал.

Има да чакаш ...на клекалото!

Стига сте цитирали сглобените фрази в анонимните записи. Да говорим с факти - шефа на правния съвет на президентството е адвокат на Мишо Бирата. Червения апелативен съд връща лиценза. Първанов увърта дали се е обаждал на Борисов. Трезво мислещите сами ще си направят извода, кой е политическия чадър на Мишо Бирата.

Ако са трезвомислещи....няма да са комунисти.

ББ:"Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади пак."... Междувременно фабриката е получила и кредит от СИ Банк !!!

"Тео Интернационал"-АД, Бургас - до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев. В периода 19941997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие.

Участиe на Бойко Борисов във фирми и други стопански организации: -` "Бентонит" - Кърджали (собственост на СИБанк - пряко и чрез офшорни фирми) - собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Имало е назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга Капитал. - "Консорциум каучукова индустрия"- АД, София - член на Съвета на директорите; -` "Ай Ти Пи - България"- ЕООД - собственик и управител; - "Интерпрайм тобако"- ООД - съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов Пашата чрез фирмата си Арена 95. -Ипон-2"-ООД съсобственик; -Прахайм"-ООД - Червен бряг съуправител; - "Цебра"- ООД (която от своя страна е съдружник в "ИПОН - Агенция за сигурност и охрана" ООД) съдружник; - "Сириус-2"- ООД съсобственик; - "Химтекс"- АД - член на Съвета на директорите -Трол", Лихтенщайн (офшорна фирма) - управител на търговското представителство на фирмата в България. Представителството се помещава на адреса на "Ипон"; - председател на фондациите Екофонд-Ра и Българска медицина (свързана със Славчо Б. Христов). Двете фондации държат 9.87% от акционерния капитал на СИ Банк. -От м.октомври 2001 год. Цветелина Бориславова е председател на Надзорния съвет на СИ Банк. Договорено е на среща в Гърция през пролетта на 2001 год., на която присъства и Бойко Борисов.

Браво! Дръжте я цял ден като топ новина, да се радваме, че Гоце се...събуди!!!

О мой Боже прави Боже , но не ти що си в небесата , а ти що си в мене боже , в мен сърцето и душата .... подкрепи и мен ръката та кога въстане роба в редовете на борбата да си найда и аз гроба .... И естествено ни опази от самите нас щом ББ е най-доброто което може да роди и се случи България !

явно нищо не помага и на ред е молебена божи. атеистите червени станаха вярващи!!!! парадокс голям, но целта оправдава средствата - а целта една е, борисов и герб да ги няма. за тази цел голяма на господ ще се молят от сутрин до мрак, но стиснали приятелски на дявола ръката. господ на объркани души не помагааааааа!!!!!!!

Молитва от Христо Ботев неграмотнико!

Епаа нещо не се връзват нещата. Бойко му прави проверки, взима му лиценза, онзи се оплаква на Танов, че преди е било наред всичко (докато си е плащал на предишните според Странджев)... От другата страна - Лиценза му върнат половин година по-късно. От адвокат, съветник на президента. И от съд с кадри предимно назначавани от предишното правителство, на БСП. Плюс думите на Борисов, че Първанов му се обаждал да пита, защо го натискат... А цялото медийно войнство реве за оставка на правителството. Дет вика Н. Кънчев - "Добра логика, добра логика."

"Аз да не съм като Първанов" - да не покровителствам мои авери-мутри. Каквото си искам ще правя и нищо не можете да ми направите! :)

Направо не вярвам на очите си. Ама те крилца ще му поникнат вече.

Много тънък номер от страна на Първанов - чисти се от корумпираните , значи дето се вика дава пример и на ББ да се очисти :)))) хахахахахахахххх:))

Грешиш,драги ми Боц боц боц! Не тънък номер, а достойна постъпка!

Първо Бирата се оплакал на Първанов, че неправилно са му отнели лиценза. Това президента го казва на Борисов. И какво прави Бойко ?! - звъни на Танов да се прекратят всякакви проверки. Че и мъж се пише заради това.Е? Кой е за... оставка питам аз?

всички отговарям аз

Прав сте! Освен това Бойко каза в Парламента, че Мишо Бирата не му се обаждал, а за него ходотайства Първанов. В разговора му с Танов се чува съвсем друго :Бойко : "Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата ми се обади пак."... А и това е много важно: "През август лицензът на бирената фабрика е бил върнат. Междувременно фабриката е получила и кредит от СИ Банк !!!

"Добрият " специалист пенов , преподавател по финансово право, е просто един червен МОШЕНИК..Той е знаел , че нарушава Закона за адвокатурата.. )) С Указ на президент НЕ се сключва граждански договор -на какъвто САМО има право , като адвокат : ) И понеже тази версия е абсурдна , утре Гоце може и да ни обясни , че 'длъжността" на която е бил този мошеник , е само "почетна" и формално не е получавал заплащане : ) Добре , ама, ако има ведомости - а такива сигурно има - тогава този мошеник , трябва просто да бъде изхвърлен от адвокатурата : )) Нищо ново, в дебрите на червената МАФИЯ ..Кой ти бръсне там някакви си Закони , особено от ДС-централата на Гоцетата... />)))) А и версиите - началник на правен съвет на президент , очевидно НЕ са членство във фондации или управителни съвети на дружества ...: )))))) Така че ,имаме парекселанс- умишлено нарушаване на Закон-поради червена алчност и наглост : ) Нищо ново ... )))))

Този на снимката е Михов, а не Пенов ..

Така де.. то така си и пише? Кое не разбра? :-) "Юристът защитавал Михаил Михов (на снимката)..."

Цялото общество чака институциите и засегнатите лица да застанат и сами да кажат истината, защото не се съмняваме, че помнят добре разговорите си, е часовникът отброява минутите, колкото по-скоро толкова по-добре Господа управляващи в т.ч. Г-н Президент.

Въпросното мнение на тези експерти е от прес центъра на президентството. И както и да го погледнеш има конфликт на интереси дори и "формално" съветника да не е нарушил някой закон. Всички знаем колко лесно се заобикалят законите. Аз го виждам положението по следния начин: Съветник на президента защитава интересите на частна фирма! Първанов който защитава посланиците агенти на ДС и ги пази, щом уволнява толкова лесно някой значи работата е много гнила!

Абе, това герберите сте големи главанаци! Ако се закрие президенството като институция - как тогава ще излъчите кандидатура от герб за президент, бе калъфи? Нали Боко Светлото пробва различни длъжности - да види кое ще му хареса, президент може да се окаже, че по го кефи! Па кат му ареса, може да открие още няколко президентски места за приятели! Герберчета, мишленца сиви - а дали по изборите ще се леят, само за вас, разбира се, реки от бира, а? Па колко ще ви раздадат и за вкъщи...Маалииии, ша зема и аз да стана гербер за 2-3 дена!

А ти умнико, за кой гласува? Кой се крие зад твоят потенциал, нестихваща енергия, неповторима душевност, огромен интелект, човещина бликаща от толкова добре подбрани и подредени думи, харизма, мъжество? Подскажи на мене необразования и умствено ограничен тъп чалгар гласувал твърде емоционално и по детски за Борисов? Да наистина аз съм просто един сив мишок, който се крие зад евтиният си монитор. Друго е да си Мъж като теб. А само да те питам къде бе Първанов и ти , когато трябваше да се коментира репликата на Доган - Аз разпределям порционите на финансиране в държавата. Беше скрит в президентството и отказа коментар. Та същият този президент не само даде мандат на ДПС за съставяне на правителство, защото незнайно защо НДСВ и БСП не успяха но и за подарък връчи орден Стара планина на една от най-големите емблеми на прехода. Но малки мишоци като мен се вълнуват от подобни дребни неща, докато големите Мъже като теб се занимават с мащабни проекти.

Мишок, ама да се закрие ли президентството или да не се закрие, какво ще кажеш, м?

И забравих да те питам, сивчо: Какво по-точно направи Борисов на Доган? Леко накривяване на шапката и назначения на ДПС хора във фонд земеделие, без да броим и ЦЯЛ Мазен Миро!!! За това ли мечта бе, блонди? Големият Мъж с големите приказки е ясно кой е...

Не бе,недей!Пей си "Страна огромная" и марширувай на червения площад!

Тц, ще изтърва бирата

Някой иска с един замах да извади от играта и ББ и Гоце, което от гледна точка на българския народ е чудесно. Единственото, което ме притеснява е коя може да е тази така амбицирана да ни управлява персона, но рано или късно ще стане ясно изборите идват и ще изплува.

Може да ти дам жокер:работил е в тайните служби,има селскостопански прякор и вече е кандидат за президент!

Тоз, селскостопанския е само машата, нечия ръка го държи, не мислиш ли!!!

Персоните,които ще ни бъдат предложени за евентуалните избори, ще бъдат определени и наложени отвън. Ако не сте забелязали,ще ви обърна внимание,че без кандидатът за държавен пост да е бил показван денонощно от нашенските чужди телевизии,няма как да бъде разпознат и избран от "електората"!

А какво да каже пипалцето Борисов?

В разговора на ББ с Танов ясно се чуват думите на Бойко Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата МИ СЕ ОБАДИ СЕГА ПАК. (На него му се обади Миша Бирата и то пак...) и още нещо "През август лицензът на бирената фабрика е бил върнат. Междувременно фабриката е получила и кредит от СИ Банк Мисля, че въпросната "СИ Банк" по това време е била семейната касичка на Боко!

Записите на експертиза. И да се види кой лъже като дърт комунист! Защото по-гадно, престъпно и лъжливо племе от комунистите няма. А Гоце агента кога ще си ходи на село Сиришник?

КГБ, като напишеш Сирещник и т.н. - то е ясно като бял ден кой си. Та: Каква експертиза те гони бе, пич? САМИЯТ БОЙКО ОТ ТРИБУНАТА НА ПАРЛАМЕНТА КАЗА, ЧЕ ПЪРВАНОВ МУ Е ЗВЪНЯЛ ЗА МИШО БИРАТА! По-голямо призние от това дали са истински разговорите - какво? Е, после Батман се размисли и почна да меца, че разговорите МОЖЕ да са манипулация, ама... някак не е сигурен и той. Леденикът се оказа, че не е спирал за секунда да работи, откакто е отнет лиценза, че даже е имало съдебно шоу - върнали им го през съда...

О-о-о... простотията герберска край няма. Какви комунисти те патят бе, аланкоолу, онези които са начело на ГЕРБ ли?

пунтовете на параванов... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на тоя сашко не са ли мъ малко да работи на три места *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като ви гледам коментарите на повечето - дано емоционалността ви да не е елемент и при взимането на решения. иначе тази държава има още да пати. антагонизма никога не е водил до нищо добро. справка - която си искате история, вкл. и нашата близка. говоря за началото на деветдесетте.

Гоце, имаш само две правилни решения. Първо: разпусни парламента, състави служебно правителство и насрочи извънредни парламентарни избори. Второ: подай си оставката и вицепрезидента да изпълнява длъжността ти до новите избори. Народа не иска да гледа повече нито тебе, нито Бойко.

До тук добре! Но кажи, моля те, народът какво иска да се случи след изборите? Какъв избор има народът?

Ако напишеш в някоя търсачка "Проект Венера" или "Движението Zeitgeist" ще разбереш какво имам впредвид. Т.е. трябва да се смени пазарната икономика с ресурсна икономика. Разбира се това няма да бъде осъществено от наличните в момента политически партии, защото за тях икономиката се движи единствено от паричните знаци, но аз съм сигурен, че при евентуално нови парламентарни избори ще се появи в политическото пространство и това движение, което да започне смяна на системата.

КАКВО ПЪРВАНОВ ДА СЪСТАВЯ ПРАВИТЕЛСТВО ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ......... А КОЛКОТО ДО ВИЦЕТО - ТОЙ ЖИВ ЛИ Е А И КОЙ ЛИ БЕШЕ............ ЗА СЕГА БОЙКО ДА ПРОДЪЛЖАВА И ДА ВНИМАВА ЗАЩОТО МАФИЯТА РЪКОВОДЕНА ОТ ГОЦЕ НЕ СПИ И ЩЕ СЕ БОРИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО.

,,от морална гледна точка" - ха-ха. Гоце и морал?!?!?!??!?!?!?

Аз не съм Първанов - да обещавам и да не зипалнявам! Танов - разкарай момчетата от Мишо Бирата!

Като "Бойко и акъл", нали?

Адвокатът, председател на правния съвет на президента, бивш служител на ДС е защитавал, грубо казано човек на ТИМ (Мишо Бирата), а ТИМ е групировка, ръководена от бивши барети от ВМФ, които на своя сметка са (били) управлявани от Л.Гоцев. Това разбирам от цялата история. Човекът на Гоце пази собствеността на хората на Гоцев. Изобщо България е Гоцомецания (имаше едно такова детско шоу)... Мръсна държава...

ГЕРБ Варна = ТИМ!!!

ГЕРБ=ТИМ !!!

Ако ТИМ е групировка, какво означава "team building", изграждане на групировки? Мани-мани много мафиотска държава сме :)

първаноф . мноо късно си сетил, ясно е кои лобира за "бирата" п.с. вероятно и от тука си изкарал един милион както при ветко арабаджиев

Ама тарикат Гоце, а? Знае на кое вярно куче да се обади за да се свърши работата, а тарикатче?

дам първаноф е голем "ТАРИКАТ"

Не коментирам написаното, но жалко за българския език, толкова много правописни грешки, елементарно имената се пишат с главни букви, поне това не научихте ли учи се в първи клас.

Не мога да разбера ултра наглостта и гьонсуратлъка на герберите! То бива заслепени и безпомощни добитъци - ама чак толкова не бива! НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ ИСКА ДА ОТГОВОРИНА ПРОСТИЧКИЯ ВЪПРОС: "ЗАЩО БОЙКО СЛУША ПЪРВАНОВ?" Е, нормално е като за двугънкови организми - първа гънка да плюе и крещи като папагал "комунииииистиии", втората - за мляскателни движения около Батмановото подкръстие... Как да се отговори на толкова сложен въпрос...

Ето как постъпва един истински политик! Да се поучат останалите!

Ама какво казва видимо вече бившия продворен журналист??? Бря, и не споменава Гоце??? Та по въпроса за оставките и уволненията: "Ако Бойко Борисов има поне грам политическа етика, той би трябвало да подаде оставка, казва германският разследващ журналист Юрген Рот по повод скандала с подслушванията в интервю за "Дойче веле"...

германският журналист да дава съвети в германия кои да си подава оставката и кои не.

Ама като плюеше Гоце, Сергейчо и др. - добричък беше? Маааму и прасе - де късмет утре Уорлик да наплюе Борисов, та като се вдигнат герберите и току вземат че прегазят САЩ!

Абе тази п-ни гербери (KGB и др.) май на луди ни правят. Не съм фен на първанката, но пък Бойко ми е още по-антипатичен. Ченгесарско-мутренска работа. В разговора на ББ с Танов ясно се чуват думите на Бойко Ало, здрасти. Абе тоя Мишо Бирата МИ СЕ ОБАДИ СЕГА ПАК. (На него му се обади Миша Бирата и то пак...) И още Б. Б.: Добре. Ако трябва, обади му се ей-сега (НА мИШО бИРАТА) и му кажи какво сме се разбрали, защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам. И най-бруталното Б. Б.: Добре, обади се. Обади се, извади ги оттам и като се видиме, ще го говориме"

според мен нещата са следните: Първанов е лобирал пред Бойко за Мишо - Бирата, Бойко лобира пред Танов, Танов лобира пред Дянков, Дянков отказва, взимат лиценза, Бойко го накисват чрез Алексех и РЗС. Ала съветникът е оставил миризма и в бърлогата на Първанов, който отрича, чист като сълза.

ако записите са верни излиза, че Танов получава заповед от ББ, а не лобиране.

Цялото ДС май вече яко се тресе ?! Казвах аз преди време, че Доброто и Истината винаги побеждават, но не знам защо кукловодите от ДС не ми повярваха ? Добрата новина е, че вече доста истини излизат наяве и всеки вижда кой всъщност е Гоце и какви ги е дробил ! МЪКА

мечтай си. ДС е (като) мафията. не може да бъдат заличени.

Къртичка при Гоцко - въй ,въй ...

Да се просълзи човек! Уволнил го.. колко отговорно, каква нетърпимост само! Ами да започне първо с отзоваването на агентите. Гоце, гоце - виртуозен апаратчик, интригант и демамгог си ти. Отличник в школата на ДС - онзи запис м/у него и Дянков те разкри с пълна сила. Разбрахме, че знаеш къде да записваш, какво да монтираш, и кога да го пуснеш на сцената.

Важното е да си принципен и честен!!! Там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал, че няма да го закачам, няма да го закачам". ТОЧКА

Дали така е било, през силния социализъм? Така ли е действала народната милиция? Премиерът как си е говорел по телефона?

Браво ! Така се прави, реакция веднага. А не се овърта, ослушва, експертизи и не знам какво. Ето разликата в действията на двете страни

След дъжд качулка. Първанката всякак иска да остане чист. Само че го прави, след като вече се е оакал.

една и само една групичка партийци са на далавера от препикаване едновременно на ББ и Първанов.

Е ти си мега зле. Значи след всеки фалшив запис - оставка. То тогава всеки ден ще започва с избори. Толкова ли не виждаш, че Гоце крие следите от връзката си с Мишо Бирата? ГЕРБ, за разлика от предишните бързо сменя служители при гаф - здравния, Калинка, Лъчо Мозъка. Я кажи колко време след срещата си с братя Галеви Румен Петков подаде оставка. Колко време след доклада на ЕС, който ни разсипа Серго подаде оставка? Колко време след скандала с Топлото Р. Овч. подаде оставка? Е това е наглост! А Гоце крие следите, явно е в кашата - т.е чакаме неговата оставка!

КГБ, ка си, батка, как върви раздвоението на личността? Мултиплицирал си се като ГМО хлебарка като гледам... Де ти е другарчето - оня истеричния овчар с капслока и обилното слюнкоотедляне? И квооум? Боцката прави услуги на Гоцката, м?

Боли, нали Кутев ?! (или кутевист ...)

Додо,Додо - додо си беше,додо и ще си останеш - изкопаема изчезнала птица...

Изтегли и посланиците ДС-та, Гоце.По-голям морален жест ще е....

Ама ЗАЩО Бойко държеше толкова много да свърши работа на Първанката?

Тоя адвокат да го освободят от СУ, а за Гоце - предсрочни избори :)

И защо да го освобождават от Су. Няма никаква пречка да работи и преподава. А за предсрочни избори - излишни разходи. Ще го потърпим още няколко месеца Седефчов и ще го отпратим в историята :)