Първанов се обяви против президентска република

Да се занимаваме с Велико народно събрание в условия на криза е пилеене на политически ресурс, необходим за антикризисните мерки. Това каза президентът Георги Първанов във Велико Търново, цитиран от Дарик.

Обратно в новината

Коментари - Първанов се обяви против президентска република | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хе, хе тя дянеби миналото Велико народно сърание да не беше в условията на криза? Велико народно събрание се свиква винаги по време на криза, била политическа или икономическа. Отново виждаме комунистическия страх от реални промени, които в условията на опозиция могат сериозно да засегнат праволинейния и управленчески и репресивен (мутрите) апарат. Бяхме свидетели, как в условията на преход (вече не помня колко години) не се направи нито едно допитване до народа, нито един референдум не беше направен, поради страха от това, което можеше да излезе наяве. Бяхме свидетели на ЗА БОГА БРАТЯ НЕ КУПУВАЙТЕ, което ми звучеше (За бога не дишайте). Всичко това беше добре премерен популизъм, който целеше едно: набъбването на партийните и не толкова партийни сметчици, като на Премянов, Овчаров и т.н. край нямат. Явно условията на преход са добре дошли за другарчетата, които изкупиха (разграбиха) държавицата ни. Чудя се какво ли е масонското участие в тази работа!!! Да не говорим за нарочно сгрешения (хералдически) герб, кото както вече се убедихме въздейства, като ни разделя и потъпква знанието и плодовете на труда ни. Русия не случайно си смени герба, който и носиши бедите и резултатите не закъсняха. А хералдиката е наука кое, как влияе на хората в държавата. Извода е, че наистина имаме нужда от Велико народно събрание, което да заличи огромните негативи от управлението на комунистите, които се събудиха една сутрин социалисти.

Защо само президент, Бойко? (31.07.2009 г. 18:53ч.) Да. Президентската република би ограничила корупцията в държавата. Единственото корумпирано лице ще остане президентът, който всичко ще командва. А президентът, явно ще е Бойко. След което ще го канонизираме за светец и господ.

ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ. ТОЙ НИКОГА НЕ Е БИЛ ПРЕЗИДЕНТ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. БИЛ Е САМО НА БСП И ДПС, КОЯТО МУ ПОМОГНА ДА СТАНЕ ППРЕЗИДЕНТ. ПЪРВАНОВ ПОКАЗА КАКВО Е И КАКВО МОЖЕ. МИСЛИ САМО ЗА СЕБЕ СИ И БСП. ПРИ СМЯНА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩО НЕ СЕ ИЗКАЗА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. В КРИТИЧНИ СИТУАЦИИ МУ ТРЯБВАТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ДА РЕАГИРА. СТРАХ ГО Е ДА НЕ СБЪРКА. А ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ НАПРАВИ МНОГО ДОБЪР АНАЛИЗ КАКВО Е ЕВРОПЕЙСКА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА. КОМУНИСТИТЕ НЕ ИСКАТ НОВА КОНСТИТУЦИЯ ЗАЩОТО СТАРАТА Е В ТЯХНА ПОЛЗА. ИСКАТ ВЕЧНО ДА УПРАВЛЯВАТ. НЯМА ДА ГО БЪДЕ ! НАРОДЪТ СИ КАЗА ДУМАТА. ИСКА ПРОМЯНА И БЕЗ КОМУНИЗЪМ И ВСЯКАКВИ ПОДОБНИ МУТАНТИ.

Свършва му мандата на човека. Няма полза за него.

Каква криза бре? Тя почти свърши. Много се разбърза Гоце, че прогнозира велико НС още утре.

ДРУГАРЮ ОГО!-ТОЛКОВА СИ ТЪП,ЧЕ СЕ ЧУДЯ КАК Е ВЪЗМОЖНО,НЯКОЙ ДА Е ТОЛКОВА ТЪП?! ТИ СИ ФЕНОМЕН НА ПРИРОДАТА! ТИ СИ ОСМОТО ЧУДО НА СВЕТА!!! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ В БГ НЯМА ТАКИВА ИНСТИТУТИ,КОИТО ДА СА В СЪСТОЯНИЕ И ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ,ЗА ДА РАЗГАДАЯТ ТАЙНАТА НА ДЪЛБОЧНАТА И СЕРИОЗНОСТТА НА ТВОЯТА НЕВЕРОЯТНА ТЪПОТА!!!

никой не те пита! Ти си пол. труп! И да ви няма комунигите изобщо е по-добре! Боклука трябва да се изхвърля преди да замерише! Вие 20 години воните а ние ходим по пустинята и чакаме да измрете!!!

Goze, ne peesh veche v hora! Styagai se za .......!

Браво Жоро!!! Жалко, че ни спряха тогава. Много по- чисти и ясни щяха да са сега нещата.

Къде е статията с идеята на Желев? Иска ми се да поразсъждавам предметно. Тук май се промиват мозъците на желаещите. Та откъде изникна необходимостта от президентска република в България, не разбрах? Някои има ли първоизточник?

Имаме си много читав президент.Умерен, умен и разсъдлив.Разбира се има лумпени със съмочувствие на ерудите, но това е масова болест на така наречения НАШ ПРЕХОД. Тия не могат да се лекуват. Може да съм краен, но една Треблинка, за едно лято може да свърши работа.

Канада е конституционна монархия, а не президенткса република.

верно е! да се викне психиатър!

Нещо много си ги навързал, та не става ясна гледната ти точка. Решението за Б-я е или м.председател, или президент - но е двете. Какви са аргументите против?

Гоце едно говори , а друго ..мисли...::)))))) казано, както вече е и написал някой тук , не сме дорасли още за президентска република или за силен- с оглед правомощията му- президент..Много е близко тоталитарното ни минало..Разбира се , членове сме вече на ЕС - но нима някой се съмнява - КАКВО например може да се върти в главата на ВСЕКИ КОМУНОИД ? В главата на ПУТИН или ГОЦЕ , или Тошовец някой , или мечтаещите за миналото мутанти - генерали от ДС-БКП или изобщо едно ИЗОБИЛИЕ от ФУРАЖКИ-сталинистчет ???..Има ли демокрация в Русия , или в ДОСТА от бившите републики на СССР- да не ги изброявам ??..А в България все пак се оказа и възможно - да посъбереш доста турски, цигански, на руски агенти и други недооразумения - ГЛАСОВЕТЕ и да станеш законно избран президент::))) Ние не сме , вс пак нито САЩ, нито Франция, нито :)))) По скоро бързо можем да станем -като Китай или Русия, в политическо отношение:)) Ама , май НЯМА НУЖДА:))))) Но , попитайте доста фуражки- и ще ви кажат - че там е ..спасението.Ка в романа на Оруел ..:))).............. още едно , малко допълнение..:)) Ако сте забелязали , все още , ДОСТА години след Втората война, в едни несъмнени ДЕМОКРАЦИИ- като Германия и Италия, президентите са слаби , само с представителни функции. .ЗАЩО ЛИ ???..:)))) Ами защото оттам ТРЪГНА ФАШИЗМЪТ:)) и германците и италианците си го ..знаят ..:))))

Канада,ти си от този тип българи, които не виждат повечето носа си. Познаваш две страни в живота си-Канада и България и автоматично прехвърляш Канадското държавно устройство на България, без да се замислиш дали е подходящо. Абе многознайко помисли си защо Канада е президентска република и защо 90 % от европейските страни и то малките не са такива и пак се справят сто пъти по-добре от Канада с корупцията и 1000 пъти по-добре от Бъгрария?!

Да. Президентската република би ограничила корупцията в държавата. Единственото корумпирано лице ще остане президентът, който всичко ще командва. А президентът, явно ще е Бойко. След което ще го канонизираме за светец и господ.

ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ, АКО БЕШЕ НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО-РАНО, СИГУРНО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЪГЛАСЕН. МАНДАТА МУ ИЗТИЧА. ЗАЩО МУ Е ТАКАВА ВЛАСТ???

Има си информационни отдели в ДС, пардон ДАНС, дето имат само това за цел - информационна манипулация. Много е трудно да се пусне новина, която не е минала през техните (уж независими) информационни агенции. Всички медии в абсолютен синхрон бълват в един и същ почти ред еднакви безсмислици. Едни и същи лица биват лансирани и т.н. Няма свободна информация у нас.

Az sam Goce hubaveca, selskia ergen. na Balkanskii poluostrov niama drug tapak, podlec, lazec kat men

GOCE DA BADE PROGONEN OT PREZDENAGENTSTVOTO S KAMANI I NATIREN V SIRISHTNIK DA PASE PATKI S TAPAN.

Az sam Goce hubaveca, selskia ergen, na Balkanskii polu ostrov niama meraklia po golem ot men.

по-долни и по-глупави нагаждачи от гореписачите,рядко могат да се намерят.Сигурен съм,че всички сте хвалили и Симеончо преди години.Педерасти

Народна Седефчова Република - това е мечтата на Гоце.

Щом това е актуалната тема нека ви кажа и аз: Президентката република би ограничила корупцията в държавата! Т.е. - тази форма би била по-добра за България! Доказателствата са ясни. А тройната коалиция го заклейми с управлението си. Само с президентска република ще изчистим остатъците от комунизма и ще спрем корупцията без да стигаме до гражданска война накъдето сме се запътили.. Само така ще върнем България на нормалните инициативни трудолюбиви българи. Само така ще могат да се вкарат престъпниците в затвора! Референдум за това! Бог да пази България!

Винаги съм се питал, кой е авторът на мюретата? Кой пуска кьорфишеците в нашата държава? Що за човек е? Откъде тръгва всичко и от България ли тръгва? Защо изскачат разни несъществуващи проблеми и се побиват на първо място в най-неподходящ момент. Този случай е същият. Желю Желев казва някаква глупост, Агент Гоце я поема и след това целия медиен слугинаж започва да джафка. Наистина ли Желю Желев е първоизточникът или е само проводник на нечии интереси? Защото едва ли той е Голямата глава. За това няма нито кураж, нито интелект, нито възпитание, нито дух. Продължавам да се чудя какво би станало, ако този нищ духом човек не бе спрял народа на онзи митинг пред Народното събрание и народът бе тръгнал и бе отнесал комунягите като куцо пиле домат? Къде щяхме да сме сега? И нямаше ли сега да се самоуважаваме много повече? Даже и да бяхме загубили тогава...

ИНТЕРЕСНО,КАТО КАЗВАШ,ЧЕ Е КРИЗА,ЗАЩО РАЗРЕШИ ИЗБОРИТЕ ДА НЕ СА В ЕДИН ДЕН??ЗАЩО НЕ РАЗГЪРНА КАМПАНИЯ ЗА ГЛАСУВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ-НАЛИ САМО ХОЙКАШ ДА СТРЕЛЯШ ДИВЕЧ?? ЧЕ НАЛИ ЗАТОВА ТИ Е ВИЦЕТО-ДА ДЕЙСТВА БЕ,МАЙКА МУ СТАРА!!!! ДОИТЕ САМО КОМАНДИРОВКИ!!!

До: From Germany (31.07.2009 г. 15:37ч.) Ти какво ще решаваш бе, кирлив емигрант, какво общо имаш ти с България? Бойко дано си спази обещанието и да махне двойното гражданство, че е резил това. Ама не вярвам твърде...

И, ако суверенът е тъп та избира ГЕРБоваци или СДСрасти е най добре да не се пуска до урните!

Изявленията на г-н Първанов за президентска републикасчитаме за негов пръв опит да се прояви като коректив на властта. Такава по принцип е ролята на независимия президент, да бъде коректив на властта, независимо дали му е предоставено по конституция достатъчно такава. Но президентът притежава друго, което никой друг няма -ТРИБУНАТА, която му е предоставил народът с прекия си избор . Г-н Първанов никога до сега не е използвал трибуната да коригира предишната тристранна коалиция, реализирала извънредно корупционно и деструктивно управление, работила само за своята олигархия , но не и за народа си . Нашето отношение към президентската република кто вид държавно устройство за България изразихме в предишния матерли за ББ и президентската република. Тук само ще повторим нашите принципи- България няма нужда нито от президентска република, нито от президенти като Георги Първанов или Бойко Борисов. Идея за България

Na RB (Balgaria) i otiva RAB za prezidentin.

PARVANOV TI SI!!!!!!!!!!!!! PREDATEL !!!!!!!!!!!!!!! NESE BUTAI V NARODNITE DELA NA BALGARIQ

Първанка, бегай на село. Нали другия идиот от БСП, оня мишока с очилата вика, че криза няма. Сега тоз Седефчов вика - имало криза. Ае вземете се разберете помежду си. Хем има криза, хем няма. Хем имаме икономика (стабилна) хем само внасяме. Ебахти.

chrez prezidentska republika dps i dogan si otivat forever

Тебе пък кой те пита искаш или не ?? Глас народен -глас божи..А ,че ти вървиш срещу собствения си народ е публична тайна..да ама ние искаме Президентска Република с Президент Бойко Борисов !!! Това е !!!

Нали нямаше криза бе Гоце ??Ти май забрави какви ги дрънкаше в предизборната кампания на любимата ти партия..Сега нещо те е шубе,а ?? Защо ли ?? Защото Бойко е твоят кошмар..Защото като стане президент,май ще има ровене и в твойте дела,нали ??

stranno mi e da cheta koi e prav, koi e kriv i kak mojelo ili ne mojelo takova neshto ... Vse oshte za syjalenie bylgarinyt e sviknal, che vajnite reshenie v dyrjavata mu se vzimat na zasedania v NS ili MS, a izobshto ne mu idva da akyl, che za promiana na upravlenskata struktura moje bi shte e nujen refenrendum. I ako upravliavashtite se opitat da napravia neshto bez syglasiteo/nesylgasi na naroda, to prosto naroda trea da se vdigne .... Robiiiii

Шубето е голям страх, а първанка....

трайте са! Как да няма криза... наистина преди изборите всичко беше наред - и балансиран бюджет и прочее, ама след изборите - и криза и дефицит и дупка за 2 милиарда лева... :-) да се чуди човек за чий ни бяха тия избори дето докараха кризата.

Аман от комунисти. 20 години косъм не е паднал от главите им, освен когато сами се избиват ,както гръмнаха Луканов, и сега пък да няма лустрация. Елементарната справедливост изисква лустрация.

Въпреки,че не съм съгласен изобщо с Гоце по почти всички въпроси,този път е прав - на Балканите президентска република е равносилно на авторитарен режим.

Не е ли крайно време да се чуе гласът на суверена на тази държава - електората? Защо Първанов и първаноподобните имат самомнението на ментори на този народ? Защо си мислят, че каквото те кажат това е най-правилно и ТРЯБВА да стане ?

vreme beshe Goze da kaze neshto umno :)

Този вчера гледа от трибуната победата на любимия си отбор Цецка и днес вече е пълен с идеи !

Този път Първанката е мн прав,

Ебаси и тъпите парчета пишат тук!!!

Що си против бе, Първанка? Не е ли нормално тези неща да се решат с референдум. Бойко се изказа сто пъти по-умно по въпроса от тебе!

Абе не казаха ли от коалиция за България, че криза няма. СерГей казва едно а сега Гоце ни обеждава друго. Що така бе Гоце май си изяде двата мандата затова ли не искаш сега да станем президентска република. Даже си спомням, че към края на първия си мандат ти първи заговори ДА ПРЕМИНЕМ към тази форма, а сега нещеш странно някак си не мислиш ли ?!?!? Ама ти си говори бре кой ти пречи, лошото е че май вече никой не те слуша фес смотан.