Първанов защити руските енергийни проекти

Големите енергийни проекти са инвестиция в енергийната сигурност на страната, в стратегически план те са в порядъка до 2015-2020 г.

Обратно в новината

Коментари - Първанов защити руските енергийни проекти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора,не превръщайте интернета в софийски ББ кенеф!

НЕ Е ВАЖНО ГОЦЕТО КВИ ГИ ДЪРДОРИ. ЗА БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ИЗГОДНО ДА ИМАМЕ АЕЦ-БЕЛЕНЕ,БУРГАС-АЛ ПРОИЗВОДСТВОТО НА АТОМНА ЕНЕРГИЯ Е НАЙ-ЕВТИНО И БЕЗОПАСНО ТОВА Е НЕЗАВИСИМОСТ. ГАЗОПРОВОДА СЪЩО Е НЕЗАВИСИМОСТ ДИРЕКТНО КУПУВАМЕ ГАЗ ОТ РУСНАЦИТЕ.А НАБУКО???????? ЗАВИСИМОСТ ОТ ТУРЦИЯ!!!!!!А ПЪК МИ Е ЧУДНО ОТ КЪДЕ ЩЕ НАРИСУВАТ ГАЗ ЗА ДА ЗАХРАНЯТ ГАЗОПРОВОДА? ЗНАЧИ СМЕ СКЛОНИ ДА ЗАГЪРБИМ МИЛИАРДИ ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА РАБОТИМ С РУСНАЦИТЕ,А СИ СВАЛЯМЕ ГАЩИТЕ ТУРЦИТЕ ДА СИ ПРОКАРВАТ ИНТЕРЕСИТЕ.ВСИЧКИ НЕ ЗАЩИТАВАЩИ БЕЛЕНЕ И БУРГ-АЛЕКС ГАЗОПРОВОДА НЕ СА БЪЛГАРИ!

ЕЛЕМЕНТАРНО УОТСЪН! ЕСТЕСТВЕНО. ПЪРВАНОВ ВИНАГИ Е ЗАЩИТАВАЛ РУСИЯ, КАКТО ВСЕКИ КОМУНИСТ. ЗА КОМУНИСТИТЕ РОДИНАТА ИМ Е РУСИЯ, НЕ БЪЛГАРИЯ. ДОКАЗВАЛИ СА ГО С ДЕЛАТА СИ. И В МИНАЛОТО И СЕГА. ПОМНИМ МНОГО ДОБРЕ В МИНАЛОТО, ЧЕ ПЪРВАНОВ БЕШЕ СРЕЩУ НАТО. ЗА НЕГО МИЛОШЕВИЧ БЕШЕ НАЙ-ДОБРИЯ ПОПИТИК НА БАЛКАНИТЕ. ВЪРКЪТ СМЕНЯ КОЖАТА СИ, НО НРАВЪТ НИКОГА.

Дядо Йоцо, позицията ти за Русия е европейска, гледа далече, изпреварва бъдещето, не е за смилане от номадите, проамерикански настроени, с пилешки мозък, голяма част от българите мислят като теб, Успех, ние сме с вас!

До: дедо Йоцо гледа (31.07.2009 г. 16:49ч.) Абе друже! (чети го като Абе глупак) Мислиш ли че някой те взема насериозно? Идея за България - ЗА КОЯ БЪЛГАРИЯ? Искаш да ме убедиш че си радетел за европейския път на България, но само краката ти са в Европа. Главата ти е в Москва.

Костов продаде Кремиковци на индиеца и БГА Балкан на оня гад Зееви. Сега дойде ред да унищожат енергетиката на страната, и както няма вече Кремиковци и Балкан, така да няма и енергетика. От което ще последва вдигане на цените на всичко - понеже производителите ще се оправдават с порасналите цени на тока. Ръкопляскайте на Бойко, докато той днес продава на частници българските енергийни проекти и така работи за повишаване на цените утре. Ще стане същото, както с индиеца-собственик на Кремиковци - духна и никой не му потърси сметка. Както с дъртия гад Зееви - също духна с парите на Балкан, че отгоре на всичкото и съди България, дето не дала пари на крадеца Зееви.

До antikom - Съгласен съм с теб изцяло и относно мнението ти за дядо Йоцо- комунистическа и съветска подлога.

Айде пак старата песен рубладжиите (дедо Йоцко & компания) пак надигат глава. Явно рублите от Москва не секват. Разбираемо е, когато има продажници в една страна. Само не е ясно защо се продават за неконвертируема валута. България не е получила НИКОГА НИЩО даром от руснаците една нация от пияни мужици. Смешно е, когато имаме възможност да прилагаме най-напреднали модели на обществено разивитие като британския, френския или испанския, ние да нищим колко руснаци могат да се съберат на върха на една игла. Въпросът е: искаме ли да станем европейци или искаме да останем ориенталци. Отговорът е ясен. На които не му изнася да отиде в Русия, за където несъмнено дедото-слепок с неговия Наръчник на Агитатора мечтае непрекъснато.

Успех, деде!!!

До(До antikom (31.07.2009 г. 15:22ч.)скъпи сънароднико! Никой не те е упълномощил да говориш от името на Гражданско общонародно движениеИдея за България и да ставаш наш говорител, без да знаеш нашите постановки по въпроса. Идея за България счита Русия за най-голям геополитически фактор в Европа, оказваш голямо въздействие върху всяка национална съдба. Считаме Русия за неотделима част от европейската цивилизация и култура и ще работим за активното сътрудничество на ЕС със Русия в Европа, като най-голям и важен енергиен източник и с развити космически технологии за мирно усвояване на космоса, същевременно за обратната връзка Европа-Русия, като Европа снабдява Русия с технологии. Русия е млада демокрация, търси пътища за демократизирането си и е изправена пред избора кой демократичен модел да избере- този на САЩ с представителната демокрация( по ниския) и този на Европа на реалната демокрация( най-развития сега в света демократичен модел). Ние сме за всякакво сътрудничество на ЕС с Русия, но същевременно и за нейната демократизация и непременно Русия да избере европейския модел на реалната демокрация!Отчитаме, че другия голям геополитически фактор в Европа- САЩ вече 60 години продължава да определя външната политика на ЕС и европейските държави е започнал да води политика за противопоставяне с Русия, за разделянето й и изолация от ЕС и Европа, като за тази цел използва сервилните проамерикански десни сили в ЕС и своите нови сателити в източна Европа. За това ние ще подкрепяме приемането на обща конституция на ЕСЛисабонския договор, която ще спомогне ЕС да се откърти от външната си политика от САЩ и изгради своя самостоятелна външна политика и което ще осигури възможността Европа да започне активно сътрудническо с Русия и помогне за нейната демократизация по европейски. В отношенията България и Русия, използвайки единната културно- религиозна основа- православието, вековните исторически и културни връзки, да превърнем България в МОСТ между Русия и ЕС. Идея за България

Аз на дедо ви Йоцо отдавна му следя изявите и това че не е споменал Русия тук, не означава че не е влюбен в Москва - така че не ми говорете глупости. А колкото се отнася за това че Запада се молел на Русия за това онова - от къде го научихте? От разни червени вестници и медии ли? Не разбирате ли че Запада гледа някак си да угажда на руснаците, само и само да не направят някаква нова световна глупост като тази от 1917г. Имат атомни ракети все пак, пък по акъл не са много далеч от обикновен арабин. -терорист. Има много хляб да изядете докато главите ви се освободят от робството и бетона и явно ми завиждате затова че мога да говоря освободено и без страх - нещо което би било невъзможно преди 89г, когато вашите идоли ни държаха в плен.

Пантерата (31.07.2009 г. 13:31ч.) Добре е да замлъкнете- ругахте Станишев и спечелихте Борисов и с него Яне, Мартин, Фандъкова и ред още знайни и незнаещи българопродавци! Замълчете поне за Първанов! Замълчете и за Русия, ако не искате да ви припомня 500 години робство! Откъде ли ще знаете историята си, щом 20 години не сте прочели нито ред? Срам ме е от пишещите тук избиратели- не знаят какво искат, но пискат! Желая ви здраве и дълъг живот, за да понесете това, което лелеете!

Енергийна сигурност , ДА! Ама не безккрайна несигурност и неизвестност в харченето на народните милиарди. Откъде накъде НЕК ще продава в чужбина с пъти по-евтино ел.енергията!? А българският народ,у който осигурява с труда си и парите си тия централи ще плаща с пъти по-скъпо. Отъкеде на къде електроразпределител монополи ще си дялкат по 16 % рентабилност, когато по света това са 3-5 %!!? Първан като отговори но тия въпроси, ще даде убедителни доводи, защо трябва да се строят Беленета, перки и т.н.

Ха , казаха им преразглеждане и ревнаха като за покойник. Ми да , ще се преразглежда , и с право - цената се вижда с просто око ,че е двойна , а те още искат да поскъпва.Че и държавни гаранции искат.Еми мерси , ние по добре да си го купуваме тоя ток , по - евтино ще ни излезе.Кво ми дреме ,че сам енергиен център , ама тока в Гърция е по - евтин . Е мерси.

вижте колко блока строят румънците ,бе смешници!а,июжен потокможе да мине от там!тогава ще ми стане смешно,както с американската помощ-царевицата!но понеже сте тъпи парчета,имате къса памет!ако беше друго нямаше да сте на този хал!!

Запомни: Идеята за България е в ЕС а не в Русия ... Верно е,антиком,но има две неясни малки,но съществени подробности. Първата е,че когато и да тръгнем за ЕС ще трябва да се чудим /както се е чудел преди немного време и Дж.Буш/ на кого да звъннем,за да му кажем,че отиваме. Схващаш ли къде е проблема? Въпреки ника ти,който сочи,че си антикомунист на пещерно ниво,считам,че си достатъчно интелигентен за да схванеш. И втората е,че вероятно и дядо Йоцо не може да разбере защо целият Запад - Обама,Меркел,Саркози и НАТО направиха пътека до Москва с молби - кой за помощ по Афганистан и Иран,кой пък за енергийни ресурси,а такива като тебе ни карат да се държиме като тези неврастеници /Балтийските републики и Полша/ или като неосъществените цветни демокрации /Украйна и Грузия/.Докато не си изясниш тези две подробности единственото верно нещо в коментара ти е само ника ти антиком.

Когато пишат против Русия,някои мечтаят да се завърне турското присъствие.Тези мили русофоби нека да бъдат почтенни и да се похвалят какви хонорари им плаща ДПС.Но ако го правят без пари-просто да отидат и да се прегладат в Психодипансера.

Направи си една елементарна сметка 2000МВ Х 7500 часа в година Х 60 години Х 50 Евро/МВч. Това прави 45 милиарда Евро приходи, при това без да отчитаме, че цената на тока ще се покачва с времето. Какво са 45 милиарда пред жалките 4 за строеж? Ето затова ни натискат американци и французи, те не искат ние да сме богати и независими. Те направиха същото и с АЕЦ Козлодуй 1-4. Те искат тук да има бедни, каращи се, лесно управляващи се малоумници. Като ви гледам вас, противниците на АЕЦ Белене, явно наистина има вече доста такива, желаещи да са бедни, зависими и немислещи.

Tozi kamunyashki debil, vazeigrach, manipulator, demagog i nacionalen predatel dokoga shte se podigrava s tarpenieto na balgarskia narod? Da varvi pri Moskovskite si gospodari ili v Sir Ishtnik.

За първи път заставам зад казаното от Гоце!

Господине,шапка ви свалям!Моите уважения!

Че нали точно това се опитва от пет години да ви обясни дядо Йоцо бе,смотаняк!!!Я се върни и прочети какво точно е казал дядо Йоцо.Някъде да виждаш намесена Русия?Може ли да си толкова тъп бе таранкоолу!!!Боже,ка си прибрал грешните ,що не си прибрал и смешните?Глупендер!

Пичове и мацки, като плюете президента, все едно се напикавате, като остарялата Цола Драгойчева.Лека и пръст. Когато ви се казва истина, а вие нямате мисловния ресурс да я осмислите, не си мъчете главите. всеки психиатър ще ви каже, че това води до тежко коремно разтройство.

SIT I TAP CHERVEN TARBUH ZA NARODA GLUH.

Кой ли пък нормален човек у нас е видял нещо хубаво от Америка - само кризи, масрафи и ковчези! Ай чиба!!!

Като е толкова изгодно, дайте да построим 100 АЕЦ-а и да станем енергиен център на света. Какво ще се занимаваме с някакви си балкански страни.

Аз не искам да сме никакъв енергиен център на никви балкани, това СА БРЪТВЕЖИ и ГЛУПОСТИ за хора незапознати! СТИГА ПОПУЛИЗЪМ И ЛИЦЕМЕРИЕ !НАЛИ СЕ ВИДЯХМЕ ЯНУАРИ КАКЪВ ЦЕНТЪР СМЕ- НА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТЪПАЦИ! ЕНЕРГИЕН ЦЕНТЪР, А? ТАЗИ ДЪВКА НЕ ВЪРВИ ВЕЧЕ!

Гоце, оди тръкаляй аспирини.

На никого ли не му прави впечатление, че за атомните електроцентрали- сегашна и бъдеща-говорят,по точно лаят така наречените политици. Не чухме мнението на компетентни в тази област хора като физици, инженери по ядрена техника и енергетика , икономисти,специализ икономика на ядрената енергетика. Е, ние българите сме известни с това, че сме специалисти по всичко, но чак пък всички да разбираме страшно много и от ядрена техника и енергетика ми идва в повече. И дали някой от форумците ще ми обясни какъв пък специалист в тази област е Мартин Димитров?!

Аз не искам аз да съм добре. Искам на руснаците да им е зле. Нищо че ще затънем в безработица, немотия и дългове. Важното е руснаците да загубят няколко милиарда. То верно че все едно бълха ги е ухапала, а нас все едно ни е ритнал кон, ама ги мразя бе еййййййй. А бе аз дали днес си пих хапчетата, сега ще видя .......

Няма начин да не си жена. Празна глава. Поне секси ли си ?

В тая държава вечно някой е анти нещо. И като сте гласували за смешника Бойко, мислите ли, че всяко негово решение е най-доброто. Едно цариградско не можа да си отремонтира като хората цял мандат като кмет, завода за боклука дори няма сигорно и проек още, а сега ще спира строежа на вече започнати проекти. И като вземе да направи 3 магистрали от които той има да направи има няма 200-300км ще си светим на свещички през 2015. Ония смотан рипортчик от Свеовната банка щял да мисли за 7 блок на Козлодуй и как изведнъж 7 ми блок от нищото стана рентабилен, а полуизградени площадки и подписани договори не са???? Трябва да се правят нови конкурси в които и нашите да лапнат нещо. А половината постове тук са на хора които нямат никаква идея от това как стоят нещата но все пак вярват сляпо на това какво говори тоя или ония пък било то и силните на деня. Популизма го изисква да и ако не сте разбрали на кривия Бойко вечно някой друг му е крив за да не стават нещата.

Първанов е, и остава последния свестен политик, който милее за родината и нейните интереси. Всички други са койоти, инсайдери и проводници на US интереси.

Kiriak Sedefchov ima idei toi - gleda v badeshte, kak shte izmaroderstva Skopije naprimer da kupuvat tok ot nas - taka partiata maika shte e s dvoen udar - edin pak namazala ot razdutite razhodi i posle 2-ri ot prihoda ot eksport. Samo deto smetkite im vse izlizat krivi nakraia i bitia bit, ize..denia - iz..eden. A te shte si lekuvat raka v Zurih - nie shte si grizim noktite. Kak samo istorik stana takav iztaknat energetik ... jiv i zdrav, toi ima pari za decata

Goce-vu6ka takava dnite ti sa prebroeni...

Ако не построим АЕЦ-а скоро ще купуваме ток от Румъния. Как така стана, че румънците си построиха наскоро АЕЦ, а ние не бива да строим?

Трябвало е да се кръстиш граовец, торлак или нещо подобно. Нищо не си приключвал, щото въобще не си го захващал. Всъщност, признаваш си, че си завършил четвърто отделение, което е все пак похвално, но и обясняващо любовта ти към гоце, гоцевщината и нагъзената ти поза на североизток. Що се отнася до въпроса, отправен от следващия субект, дали било по-добре представители от Чехия, Германия и пр. държави да осъществят свои проекти на мястото на АЕЦ Белене, отговарям положително, доколкото държавното участие от наша страна не е обвързващо данъкоплатците с непосилни клаузи. Следва да се вземе под внимание и обстоятелството, че за разлика от Кремъл, Берлин и Прага не съчетават икономическите си интереси с идеята за политическа намеса.

Първанов не е в час. Кой нормален човек в България би искал да има нещо общо с Русия ?

Гоце ,разбирам те напълно партията умря остана единственно откъм братска Русия помощ да помолим.Но мисли първо за собственния си народ. Син поток е Руска измислица за да се заобиколи Украйна.Защо не се разберат ,та трябва да се прахосат милиарди,при това и нашите тръби ще станат излищни до Украйна. Бургас -Александропулис пърно национално предателство.Попитай поне Руските собственници на жилища по морето ако не чувате собственния си народ този вариант е екологична бомба. Белене на 350-400 км от най-голямото и действащо огнище на подземни трусове на Балканския полуостров,нямам думи да опиша далновидността на Гоце и на двугите мишки .Този проект трябва да бъде спрян незабавно и нетрябва и с частни срудства да се строй.Ако излъжем някой частник сега ,утре ще се исипят радиационните проблеми върху нашите деца и внуци.Нека бъдат нови реактори в Козлодуй ,хем по евтино хем ще си .бъдат държавни,да им се радва и Гоце.

Защитил руските енергийни проекти..Знае ли значението на думатапечеливш? Или само така,ще разлайваме кучетата,ще клинчим насам-натам,накъдето духа вятъра.А къде беше тоя президент,като преди 4 години даде мандат на ДПС?Айде затваряй си плювалника,комунист такъв, и отивай на Бузлуджа да си видиш отломките от почитатели на по стотина години.

Агент Гоце от Сирищник пак се изхвърли.

Не плюйте Първанов. Една атомна централа е от стратегическо значение за България и трябва да е държавна. Това на всеки е ясно. Тук, според мен, пак става въпрос за едни пари, както и за едни наши хора, дето да се облажат за пореден път на държавен (наш) гръб. Вярно е, че една АЕЦ е скъпа инвестиция. Навсякъде по света една такава инвестиция се планира да се изплати дългосрочно, за 20-30 години. Вероятно и у нас ще се изплати - даже и по-бързо. Но частите капитали в някои кръгове нямат време да чакат толкова време за изплащане. Много по-удобно е, държавата да я построи и после те да си я вземат за една 20-30- годишна концесийка, практически за без пари. А държавата (ние) да си се оправяме с изплащане на инвестиции (след първите 20-30 години). Това е. И понеже, за ГЕРБ е ясно какво става, опитват се да развалят работата на онези кръгове. Като викат ОК, вземайте я, но си платете. И понеже онези хора за излезли за измама, естествено, че няма да се съгласят. Пример - енергопреносните съоръжения като бяха държавни, та не ги взеха на концесия ли? Какви са новите инвестиции на концесионерите? Ами пренебрежимо малки... което не им пречи да цоцат от благата, които нашите бащи и дядовци са строили... с техните си пари. Същото е и с водите. И с телефоните. И с какво ли още не. Някой беше споменал за вътрешен заем. Идеята е супер - аз бих си купил такива облигации, както и много други българи. Не знам, обаче, дали условията на борда позволяват това. Относно предимствата да сме енергиен център на Балканите просто няма да коментирам. България има една от най-добрите енергийни системи в Европа. Енергията е сила. От това само печелим - финансово и стратегически.

винаги далеч от тази варварска страна-Русия

абсолютно е прав Гражданин на РБългария, не може да сме само послушковци. Хак им е сега на Руснаците сега като са вкарали няколко милиарда в енергийни проекти, нека да станат по гъвкави в пазарлъка, а не да се отнасят като към своя губерния. Щото ако бяха по умни сега бат' Серго щеше да обере лаврите. Бизнеса не може да извиваш само ръце, трябват и отстъпки и компромиси.

Дедо Йоцо, според мен трябва да завършиш с: Идея, как да окрадем България.

Построих ли ви магистрала Тракия? - Да! Построих ли ви Дунав мост 2? - Да! Построих ли ви тунел под Шипка? - Да! Построих ли ви каскада Горна Арда? - Да! Построих ли ви мавзолей и то по най-напредничава американска технология /чрез многодневни взривове/? - Да! А сега защо пищите, че искам да дадем строителството на енергийните проекти на частни фирми....е, не всичките ще са мои, нали!?!?

огато говорим за атомната енергетика така, както е поставена тя в България,става дума за гигантски ЗЛОУПОТРЕБИ с публични активи и за намерението на група хора с нечисти интереси да продължат да се облагодетелстват за сметка на данъкоплатеца. Гръмките лозунги и призивите за защита на мъгляви стратегически интереси не струват пукната пара, когато цената за това се плаща от всеки българин. Щом видите някъде някой да говори че България ще спечели това, ще загуби онова, разбирайте лапачите на голямата държавна софра. За обикновените граждани, които чрез данъците си ще осигурят въпросната печалба не се споменава - те не са част от тази България. Те ще живеят в онази другата, където пътищата са изровено бойно поле, лекарите и учителите - озверели просяци, полицайте слугуват на разбойниците, болниците са коптори, пред всяко училище продават наркотици на децата им, а единственото универсално признато човешко право е тютюнопушенето навсякъде и по всяко време.

тоя мартин откъде се пръкна че взе да дава мнения ако не бяха ГЕРБна власт нямаше да го има