Коментари - Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите | Днес.dir.bg

Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите

Имаме инструменти за контрол над Северна Македония, категоричен е зам.-министърът на външните работи

Обратно в новината

Коментари - Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите | Днес.dir.bg

Коментари

rossenjt@

Защо убивате бъдещето на нашите деца, заради една лъжлива история. Навярно руските рубли са ви по-мили?

Абе защо не определят националността на Гоце Делчев като спорен въпрос между България и Македония и толкова? Този спор е неразрешим с нормални средства. Не става да кажем на макетата - той е наш и те радостно да се съгласят с нас. Трябва на им скърцаме със зъби и да ги плашим с това-онова, което не е никакво решение. Те въпреки всичко ще си го смятат за техен. Сега ако нас ни убеждават, че Христо Ботев и Филип Тотю са били филипинци, и ниеу няма лесно да се съгласим с това. Когато някой си е смятан за национален герой, а страната няма много други такива, убеждаването даже и със заплахи не върши работа. Да оставят този въпрос като спорен и толкова.

Кой ще ги пита дали да се сменят учебниците през година-ще ги сменят без да им мигне ококто. Тази държава е доста по-инфантилна от нашата по обективни причини. Доказват непрекъснато че за тях граници няма.

-Според Георгиев, страната ни има множество инструменти, с които да контролира процеса и Македония по време на преговорите... Този зам. министър да не се пише голям дипломат. Точно сега е времето, България да им удари балтията и докато макетата не се вразумят и не тръгнат по правия, извървян от Човечеството през хилядолетията праведен път, да не я снема от врата им.

За промяната на учебниците.СЕГА У НАС СЕ ПРОМЕНЯТ УЧЕБНИЦИТЕ ЕДНОСТРАННО,А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ПАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.ВСЯКО НЕЩО КОЕТО НЕ Е ОБЕКТИВНО ПРЕДСТАВЕНО СЕ ПРОМЕНЯ ПЕРИОДИЧНО.ИСТОРИЯТА Е ТОЛКОВА СУБЕКТИВНА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

Прав си.Дори да приемат условията ни няма никаква гаранция, че след членството няма да си върнат псевдоисторията. За промяната ще обвинят Заев естествено и българските управници. Тук трябва да има механизъм, а не да търсим механизми как да ги убедим да си променят историята еднократно. Смешно звучат сентенции, че нямало да си върнат историята защото щели да се злепоставят пред Европа и пред собствените си граждани. Това само платен изследовател може да го твърди.

Имаме инструмни разбира се. Гачен ключ- №46-ти.

Цвъки каза: Със силна чупка в кръста, така се прави !!

Да бяха намесили за името. Какво е това Северна Македония? Това е Югозапдна България.

Може ли да попитам, в коя нормална държава заместник-министърът на външните работи е на 28 години? Какво време за личностно (в т. ч. научно, духовно и културно) развитие е имал този Г. Георгиев, че да е заслужил да бъде заместник-министър?!?!?! Какви познания, компетенции, умения има този?!?!?! Колкото и да си съдереш задника от четене и учене (нещо, което едва ли този индивид е направил), на тази възраст няма как да си НАЙ!!! Избирането на представители на младия възрастов контингент на ключови държавни позиции е характерно за културно и икономическите изостанали ОРИЕНТАЛСКИ турско-циганско-арабски държави (ако може да използваме такова метафорично сравнение)!!! В ориенталския свят състаряването, поради липса на култура и интелект, се наблюдава в многоооооооооо по-ранна възраст, отколкото на Запад! Затова на 50-60 години в Ориента вече си развалина! И затова на Западн (в САЩ, примерно) все още има сенатори и конгресмени, раждани в началото на 30-те години на XX век!!! А при нас - зам.-министър 1991 набор!!!... Абсолютен ОРИЕНТ! То и физиономията само като му видиш ще разбереш, че е представител на БУЛГАРИСТАН!

Ами опитват се да намират хора без тежки зависимости от външни и системни източници. Лошото е, че голяма част опт тези хора са некомпетентни, което не чак толкова проблем, но съчетано със самочувствие, далеч надхвърлящо компетевнцията става страшно.

Възрастта не е задължително фактор - последният И вероятно бъдещ канцлер на Австрия, стана външен министър на 27 години, а канцлер - на 31.

Възрастта не е задължително фактор - последният И вероятно бъдещ канцлер на Австрия, стана външен министър на 27 години, а канцлер - на 31.

Съгласен съм, че възрастта не е фактор. Ако ставаш за зам.-министър може и да е на 25, и на 75. Относно Георг - лично го познавам. Единствените му качества са, че е натегач и кариерист, иначе е пълно леке. На тази позиция е защото мисля, че беше шеф на младежкото ГЕРБ. Даже мисля, че е първия зам-.-министър на Външно, който не е дипломат от кариерата, което за това министерство е критично.

Така приемат македонците заплахите от България

Вие не разбрахте ли, че не сте македонци? Смешковци.

Не може 3 март да е официален празник - България е разделена на пет части и окончателно губим Македония

Не знам защо младоците взеха да си пускат бради и така се възприемат за по- улегнали. Този младок не само не знае защо е във Външно министерство, но и с оскъдните си езикови похвати освен да припява една заучена фраза друго няма как да роди. Слушах го и недоумявах как може в толкова отговорна структура да се съберат министър с неслизаща ит лицето и усмивка и заместник със знания на недорасъл пубертет. Външната политика не е за трамплин към оставане във властта, а за защита интересите на онези, които живеят в тази страна. Пътят на младежта трябва да е отворен, но все пак да не прекаляваме със сукалчета с наболи бради да определят развитието на страната. За пръв път имаме шанса да покажем, че имаме единомислие по отношение на собствената си история и такива джендъри не би следвало да ни обясняват какви механизми сме имали за да прикрием собственото си безхаберие при защита на националните интереси. Младока го разбирам- на фона на безапелационната подкрепа от усмихнатата( външна министърка)за членството на Македония той няма кой знае колко широко поле за интерпретации.

По въпроса за брадата, виж го Батко Бойко, аз веднъж не съм го видял обръснат, където и да иде все с набола четина. Незнам какво демонстрират. За мен е липса на елементарно възпитание, културните хора се бръснат сутрин. Прилича на някаква мачовщина. Култура дълбоко залеганла в силовите структури и среди, където мъжа се мери по мустака и та...ка.

ББ е на 60г. може да си пуска и брада макар, че е доста рехава, а тези ги пускат за да изглеждат по- улегнали за поста, на който са сложени. Останалите-под път и над път копират Ислямска държава за да изглеждат "страховити".Мода особено популярна в циганските общности.

Да си пускат бради и мустаци, ама това иска грижа, добре поддържаната брада или мустак също е ок. Аз съм против наболите вечерни брадички, които бръснат веднъж максимум два пъти седмично. Иначе си прав сигурно го правят, че да изглеждат по-възрастни ама невиждам как косми по лицето те правят по-компетентен или улегнал. По-скоро показват мързел да се обръснеш сутрин, айде като си на 60 и живот ти е динамичен ок, някакси несмогваш, ама като си на 30 се обръсни и приведи в приличен вид, к'во като дремнеш половин час по-малко....

Бугарски земји биле населени од неолитот. Првата документирана цивилизација која живеела на територијата на Бугарија биле Тракијците. Тие биле асимилирани од Римјаните, а подоцна од страна на Словените во 6 век. Околу 670, прабугарски орди пристигнале на Балканскиот Полуостров и го основале „Првото бугарско царство“, признато од Византија во 681 година. Бугарската држава станала културниот центар за сите Словени во текот на средниот век сè до падот на „Второто бугарско царство“ под отоманска власт во 1396.[6][7] Во 1878 година на Руско-турската војна резултирал со основање на „Трето бугарско царство“. Таа станала комунистичка народна република и сојузник на Советскиот Сојуз во 1946 година. Колапсот на Источниот блок во 1989 година донел демократски промени во Бугарија и резултирал со нејзиното членство во Европската Унија во 2007 година.

Българския и македонския бизнес е обезпокоен от политизацията на общата балканска история се чете в писма до президентите на двете държави

Нямало да си сменят учебниците после! Ще си ги сменят още на следващия ден. То ние колко пъти си сменихме учебниците по история - заради турското робство, заради комунизма, после заради джендърите и още какво ли не ...

със С. Македония относно историята ни?????? Защото от фамозното ни европредседателство и от поведението на външната ни миминистърка такова нещо изобщо не се забелязваше...... Това което се развива в последните дни ...за вътрешна употреба ли е само?????

От такива измекяри България направо ''командва'' света:(((((( Ами само добро ще направите на СМ че няма да я вкарате в блатото на ''съюза''м дето сме ние..

Българската история е писана от комунисти и е много съобразена с руските интереси - нашата история е много по велика и е време да се пренапише

"несериозно една държава да променя учебните си планове и съдържание на няколко години" Нали това правим у нас напоследък?!? Защо да отричаме правото и на други да го вършат!

Много силно се надявам да имате инструменти и за икономиката на България.Но за съжаление вие си чешете езиците с неща,които с нищо няма да допринесат за благоденствието на бедния българин.

Македонците постигнаха своята независимост - ние трябва просто да ги подкрепяме

И да спрат да ни бият на волейбол! Айде де...

Хората в Македония очакват констроктивно отношение от България, не размахване на пръст от врагове Българския национален интерес за Македония е нейната независимост Ултимативния тон на българите създава предпоставки за сериозни рискове в отношенията на двата народа За първи път след 1913г България и Македония имат шанс да бъдат част от една политическа общност

Моля несериозно е една държава да променя учебниците си всяка година? А нашите учебници как ги променяхте всяка година- Нормално е и е сериозно държавата Македония да замени лъжите си със исторически факти-ВЕДНАГА не с години-Не може с години да се преподават лъжи на децата.Една държава която лъже жителите си това не е държавност моля- Както и веднага по тяхната телевизия да се каже официално каква е истината за тяхната история- Ако не искат тогава да сменят учебниците си с историческите факти от 1945 година и толкова- Преди 1945 историята не е тяхна и толкова, като не я искат тази история да не я преподават-Всеки, който се интересува от история може да чете нашата и толкова-

подкрепям позицията на правителството по отношение на Македония! В интерес на България е Македония да е в ЕС. От друга страна ясно е, че това няма как да стане за сметка на българската история. Така, че нашите правилно първо лобираха за започване на преговори(моркова) и сега правилно втвърдяват позицията си и македонците нямат избор и трябва да приемат нашите условия (тоягата). Така ние печелим първо от факта, че влиянието на Русия и Сърбия в Македония ще отслабне, а нашето ще се увеличи и второ връзките между нашите две страни ще се засилят. И време е да разберем, не бива да виним македонците, че са се отчуждили от нас... все пак 80 години им е втълпявано, че не са българи.. няма как толкова бързо всичко да се преобърне. Имайте търпение и постоянство.. трябва да им подадем ръка.. друг начин няма!

Българската история е писана от комунисти и е много съобразена с руските интереси

Нямате никакви инструменти !! Инструмента е един, и той не е у нас.

инструмента е в Русия и САЩ

ултимативния тон на българите създава предпоставки за сериозни рискове в отношенията на двата народа

Този недоклатен зам.министър ли намериха да играе ролята на бушон? То от самото начало бе ясна,че македонците ще се снишат докато ги приемат в НАТО и ЕС и след това ще си пеят старата песен!!!!

Като имаме инструменти започнете да ги използвате, а не само да заплашвате. Куче което лае не хапе. Смешковци.

За първи път след 1913г България и Македония имат шанс да бъдат част от една политическа общност

Българския национален интерес за Македония е нейната независимост

Хората в Македония очакват констроктивно отношение от България, не размахване на пръст от врагове

Винаги сме били доброжелателни,но това не означава че ще ни се качат на главите!

Как за нула време С.Македония изтри "античната "си история от учебниците и от всякъде, а за изтриване на фалшификациите спрямо българската история и трябвали много години. И това се тиражира и от български историци и политически лица!

Кой ръководи парада? Кой дава указания? Какво е това Външно? Кой го бръсне за слива? Ходят си хората на работа, да получават заплата и осигуровки и хич не им пука! Ако има и командировчица или пост в чужбина още по-добре! Хайде, без дрънчене на глупости!

съвместна декларация е била потъпкана най-безотговорно от управляващите "македонци".А БГпросто си е дрямала дрямката .ЩО тъй бре !??

Имам един въпрос - Г.Г. по какво е специалист, че и акъл дава ?

Центъра за анализ на европейската политика, базиран във Вашингтон -Кремъл извършва пет големи прониквания в региона, за да постигне своята програма на Евразия. Една от целите на тези нападения, освен БиХ, Черна гора, Косово и Сърбия, е Северна Македония. Пет атаки срещу Кремъл За тези т.нар Руските прониквания на Балканите, българин свидетелства пред Сенатската подкомисия за нови заплахи миналата седмица. Тези „нахлувания“, според Бугайски, са: 1. Насърчаване на местния национализъм за подкопаване на подкрепата за НАТО, САЩ и ЕС и за разлика от това мобилизиране на подкрепа за Москва и насърчаване на конфликт между конкурентни националистически проекти, които позволяват на Кремъл да се обади и да предложи „помощ“ . 2. Корупция на национални политици и местни бизнесмени в подкрепа на руските икономически интереси, да се позволи по-голямо навлизане на руската антизападна политика в обществото, да се подкрепи външната програма на Москва и да се противопоставят на западните политики, като санкциите срещу Русия. 3. Запазване на енергийната зависимост чрез обвързване на балканските страни с газови проекти, контролирани от Газпром, и закупуване на местни нефтопроводи, рафинерии и други електроцентрали. Енергийната зависимост се използва за придобиване на дипломатическа и политическа сила. Други икономически сектори, в които Москва търси влияние, включват металургия, доставки на оръжие, банки и недвижими имоти, каза Бугайски пред американския сенат. / / / / / / "Jovano, Jovanke" на руските политически бележки? Вижте също: „Македонско момиче“ в служба в Москва 4. Стартирайте пропагандни атаки чрез местни медии, интернет и социални медии, за да подобрите позицията на Русия и да подкопаете западните институции. „Тези послания са насочени към антиглобалисти, евроскептици и антиамериканско население или към ултраконсервативни и религиозни избирателни райони, в които Русия се представя като защитник на традиционните ценности, а ЕС и САЩ се представят като аморални и девиантни“, свидетелства той. 5. Формиране на междусоциални връзки, които увеличават политическото влияние на Москва. "Те включват православни църкви, политически партии, културни организации, исторически сдружения, спортни клубове и лайфстайл групи, и дори колоездачни клубове, лобистки групи за оръжие ...",

албанци в с.македония знаят ли кой е Александър Македонски ?

Как Гърция можа десетилетия да отстоява позициите си пред ЕС и пред американцитеза Македония?????? Само вие не можете бе! Желязото се кове когато е горещо! Вие сега не можете да устискате,та после ли?????? Кой знае кой ще е на власт у нас тогава и пак ще се оправдава ....вече с Боце и с Каракачанов! Ще ви смеят вече македонците и ще се окуражат повече да крадат историята ни! Вие веднъж подпишете за присъединяване.....па чакайте....писмото от....

Едва ли имат такива инструменти по скоро нямат и направиха този съвет за успокоение на общественото мнение.

Процесът ще е дълъг и труден. Там където е минал Коминтерна трева не никне, само бурени.

Половината народ доста добре си живееше а сега друга половина народ пак е във възход.

Коментари - Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите | Днес.dir.bg

Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите

Имаме инструменти за контрол над Северна Македония, категоричен е зам.-министърът на външните работи

Обратно в новината

Коментари - Георг Георгиев: България има инструменти да спре Северна Македония за ЕС във всеки момент от преговорите | Днес.dir.bg

Коментари

rossenjt@

Защо убивате бъдещето на нашите деца, заради една лъжлива история. Навярно руските рубли са ви по-мили?

Абе защо не определят националността на Гоце Делчев като спорен въпрос между България и Македония и толкова? Този спор е неразрешим с нормални средства. Не става да кажем на макетата - той е наш и те радостно да се съгласят с нас. Трябва на им скърцаме със зъби и да ги плашим с това-онова, което не е никакво решение. Те въпреки всичко ще си го смятат за техен. Сега ако нас ни убеждават, че Христо Ботев и Филип Тотю са били филипинци, и ниеу няма лесно да се съгласим с това. Когато някой си е смятан за национален герой, а страната няма много други такива, убеждаването даже и със заплахи не върши работа. Да оставят този въпрос като спорен и толкова.

Кой ще ги пита дали да се сменят учебниците през година-ще ги сменят без да им мигне ококто. Тази държава е доста по-инфантилна от нашата по обективни причини. Доказват непрекъснато че за тях граници няма.

-Според Георгиев, страната ни има множество инструменти, с които да контролира процеса и Македония по време на преговорите... Този зам. министър да не се пише голям дипломат. Точно сега е времето, България да им удари балтията и докато макетата не се вразумят и не тръгнат по правия, извървян от Човечеството през хилядолетията праведен път, да не я снема от врата им.

За промяната на учебниците.СЕГА У НАС СЕ ПРОМЕНЯТ УЧЕБНИЦИТЕ ЕДНОСТРАННО,А ТОВА ЗНАЧИ ЧЕ СЛЕД ОПРЕДЕЛЕН ПЕРИОД ПАК ЩЕ СЕ ПРОМЕНЯТ.ВСЯКО НЕЩО КОЕТО НЕ Е ОБЕКТИВНО ПРЕДСТАВЕНО СЕ ПРОМЕНЯ ПЕРИОДИЧНО.ИСТОРИЯТА Е ТОЛКОВА СУБЕКТИВНА ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

Прав си.Дори да приемат условията ни няма никаква гаранция, че след членството няма да си върнат псевдоисторията. За промяната ще обвинят Заев естествено и българските управници. Тук трябва да има механизъм, а не да търсим механизми как да ги убедим да си променят историята еднократно. Смешно звучат сентенции, че нямало да си върнат историята защото щели да се злепоставят пред Европа и пред собствените си граждани. Това само платен изследовател може да го твърди.

Имаме инструмни разбира се. Гачен ключ- №46-ти.

Цвъки каза: Със силна чупка в кръста, така се прави !!

Да бяха намесили за името. Какво е това Северна Македония? Това е Югозапдна България.

Може ли да попитам, в коя нормална държава заместник-министърът на външните работи е на 28 години? Какво време за личностно (в т. ч. научно, духовно и културно) развитие е имал този Г. Георгиев, че да е заслужил да бъде заместник-министър?!?!?! Какви познания, компетенции, умения има този?!?!?! Колкото и да си съдереш задника от четене и учене (нещо, което едва ли този индивид е направил), на тази възраст няма как да си НАЙ!!! Избирането на представители на младия възрастов контингент на ключови държавни позиции е характерно за културно и икономическите изостанали ОРИЕНТАЛСКИ турско-циганско-арабски държави (ако може да използваме такова метафорично сравнение)!!! В ориенталския свят състаряването, поради липса на култура и интелект, се наблюдава в многоооооооооо по-ранна възраст, отколкото на Запад! Затова на 50-60 години в Ориента вече си развалина! И затова на Западн (в САЩ, примерно) все още има сенатори и конгресмени, раждани в началото на 30-те години на XX век!!! А при нас - зам.-министър 1991 набор!!!... Абсолютен ОРИЕНТ! То и физиономията само като му видиш ще разбереш, че е представител на БУЛГАРИСТАН!

Ами опитват се да намират хора без тежки зависимости от външни и системни източници. Лошото е, че голяма част опт тези хора са некомпетентни, което не чак толкова проблем, но съчетано със самочувствие, далеч надхвърлящо компетевнцията става страшно.

Възрастта не е задължително фактор - последният И вероятно бъдещ канцлер на Австрия, стана външен министър на 27 години, а канцлер - на 31.

Възрастта не е задължително фактор - последният И вероятно бъдещ канцлер на Австрия, стана външен министър на 27 години, а канцлер - на 31.

Съгласен съм, че възрастта не е фактор. Ако ставаш за зам.-министър може и да е на 25, и на 75. Относно Георг - лично го познавам. Единствените му качества са, че е натегач и кариерист, иначе е пълно леке. На тази позиция е защото мисля, че беше шеф на младежкото ГЕРБ. Даже мисля, че е първия зам-.-министър на Външно, който не е дипломат от кариерата, което за това министерство е критично.

Така приемат македонците заплахите от България

Вие не разбрахте ли, че не сте македонци? Смешковци.

Не може 3 март да е официален празник - България е разделена на пет части и окончателно губим Македония

Не знам защо младоците взеха да си пускат бради и така се възприемат за по- улегнали. Този младок не само не знае защо е във Външно министерство, но и с оскъдните си езикови похвати освен да припява една заучена фраза друго няма как да роди. Слушах го и недоумявах как може в толкова отговорна структура да се съберат министър с неслизаща ит лицето и усмивка и заместник със знания на недорасъл пубертет. Външната политика не е за трамплин към оставане във властта, а за защита интересите на онези, които живеят в тази страна. Пътят на младежта трябва да е отворен, но все пак да не прекаляваме със сукалчета с наболи бради да определят развитието на страната. За пръв път имаме шанса да покажем, че имаме единомислие по отношение на собствената си история и такива джендъри не би следвало да ни обясняват какви механизми сме имали за да прикрием собственото си безхаберие при защита на националните интереси. Младока го разбирам- на фона на безапелационната подкрепа от усмихнатата( външна министърка)за членството на Македония той няма кой знае колко широко поле за интерпретации.

По въпроса за брадата, виж го Батко Бойко, аз веднъж не съм го видял обръснат, където и да иде все с набола четина. Незнам какво демонстрират. За мен е липса на елементарно възпитание, културните хора се бръснат сутрин. Прилича на някаква мачовщина. Култура дълбоко залеганла в силовите структури и среди, където мъжа се мери по мустака и та...ка.

ББ е на 60г. може да си пуска и брада макар, че е доста рехава, а тези ги пускат за да изглеждат по- улегнали за поста, на който са сложени. Останалите-под път и над път копират Ислямска държава за да изглеждат "страховити".Мода особено популярна в циганските общности.

Да си пускат бради и мустаци, ама това иска грижа, добре поддържаната брада или мустак също е ок. Аз съм против наболите вечерни брадички, които бръснат веднъж максимум два пъти седмично. Иначе си прав сигурно го правят, че да изглеждат по-възрастни ама невиждам как косми по лицето те правят по-компетентен или улегнал. По-скоро показват мързел да се обръснеш сутрин, айде като си на 60 и живот ти е динамичен ок, някакси несмогваш, ама като си на 30 се обръсни и приведи в приличен вид, к'во като дремнеш половин час по-малко....

Бугарски земји биле населени од неолитот. Првата документирана цивилизација која живеела на територијата на Бугарија биле Тракијците. Тие биле асимилирани од Римјаните, а подоцна од страна на Словените во 6 век. Околу 670, прабугарски орди пристигнале на Балканскиот Полуостров и го основале „Првото бугарско царство“, признато од Византија во 681 година. Бугарската држава станала културниот центар за сите Словени во текот на средниот век сè до падот на „Второто бугарско царство“ под отоманска власт во 1396.[6][7] Во 1878 година на Руско-турската војна резултирал со основање на „Трето бугарско царство“. Таа станала комунистичка народна република и сојузник на Советскиот Сојуз во 1946 година. Колапсот на Источниот блок во 1989 година донел демократски промени во Бугарија и резултирал со нејзиното членство во Европската Унија во 2007 година.

Българския и македонския бизнес е обезпокоен от политизацията на общата балканска история се чете в писма до президентите на двете държави

Нямало да си сменят учебниците после! Ще си ги сменят още на следващия ден. То ние колко пъти си сменихме учебниците по история - заради турското робство, заради комунизма, после заради джендърите и още какво ли не ...

със С. Македония относно историята ни?????? Защото от фамозното ни европредседателство и от поведението на външната ни миминистърка такова нещо изобщо не се забелязваше...... Това което се развива в последните дни ...за вътрешна употреба ли е само?????

От такива измекяри България направо ''командва'' света:(((((( Ами само добро ще направите на СМ че няма да я вкарате в блатото на ''съюза''м дето сме ние..

Българската история е писана от комунисти и е много съобразена с руските интереси - нашата история е много по велика и е време да се пренапише

"несериозно една държава да променя учебните си планове и съдържание на няколко години" Нали това правим у нас напоследък?!? Защо да отричаме правото и на други да го вършат!

Много силно се надявам да имате инструменти и за икономиката на България.Но за съжаление вие си чешете езиците с неща,които с нищо няма да допринесат за благоденствието на бедния българин.

Македонците постигнаха своята независимост - ние трябва просто да ги подкрепяме

И да спрат да ни бият на волейбол! Айде де...

Хората в Македония очакват констроктивно отношение от България, не размахване на пръст от врагове Българския национален интерес за Македония е нейната независимост Ултимативния тон на българите създава предпоставки за сериозни рискове в отношенията на двата народа За първи път след 1913г България и Македония имат шанс да бъдат част от една политическа общност

Моля несериозно е една държава да променя учебниците си всяка година? А нашите учебници как ги променяхте всяка година- Нормално е и е сериозно държавата Македония да замени лъжите си със исторически факти-ВЕДНАГА не с години-Не може с години да се преподават лъжи на децата.Една държава която лъже жителите си това не е държавност моля- Както и веднага по тяхната телевизия да се каже официално каква е истината за тяхната история- Ако не искат тогава да сменят учебниците си с историческите факти от 1945 година и толкова- Преди 1945 историята не е тяхна и толкова, като не я искат тази история да не я преподават-Всеки, който се интересува от история може да чете нашата и толкова-

подкрепям позицията на правителството по отношение на Македония! В интерес на България е Македония да е в ЕС. От друга страна ясно е, че това няма как да стане за сметка на българската история. Така, че нашите правилно първо лобираха за започване на преговори(моркова) и сега правилно втвърдяват позицията си и македонците нямат избор и трябва да приемат нашите условия (тоягата). Така ние печелим първо от факта, че влиянието на Русия и Сърбия в Македония ще отслабне, а нашето ще се увеличи и второ връзките между нашите две страни ще се засилят. И време е да разберем, не бива да виним македонците, че са се отчуждили от нас... все пак 80 години им е втълпявано, че не са българи.. няма как толкова бързо всичко да се преобърне. Имайте търпение и постоянство.. трябва да им подадем ръка.. друг начин няма!

Българската история е писана от комунисти и е много съобразена с руските интереси

Нямате никакви инструменти !! Инструмента е един, и той не е у нас.

инструмента е в Русия и САЩ

ултимативния тон на българите създава предпоставки за сериозни рискове в отношенията на двата народа

Този недоклатен зам.министър ли намериха да играе ролята на бушон? То от самото начало бе ясна,че македонците ще се снишат докато ги приемат в НАТО и ЕС и след това ще си пеят старата песен!!!!

Като имаме инструменти започнете да ги използвате, а не само да заплашвате. Куче което лае не хапе. Смешковци.

За първи път след 1913г България и Македония имат шанс да бъдат част от една политическа общност

Българския национален интерес за Македония е нейната независимост

Хората в Македония очакват констроктивно отношение от България, не размахване на пръст от врагове

Винаги сме били доброжелателни,но това не означава че ще ни се качат на главите!

Как за нула време С.Македония изтри "античната "си история от учебниците и от всякъде, а за изтриване на фалшификациите спрямо българската история и трябвали много години. И това се тиражира и от български историци и политически лица!

Кой ръководи парада? Кой дава указания? Какво е това Външно? Кой го бръсне за слива? Ходят си хората на работа, да получават заплата и осигуровки и хич не им пука! Ако има и командировчица или пост в чужбина още по-добре! Хайде, без дрънчене на глупости!

съвместна декларация е била потъпкана най-безотговорно от управляващите "македонци".А БГпросто си е дрямала дрямката .ЩО тъй бре !??

Имам един въпрос - Г.Г. по какво е специалист, че и акъл дава ?

Центъра за анализ на европейската политика, базиран във Вашингтон -Кремъл извършва пет големи прониквания в региона, за да постигне своята програма на Евразия. Една от целите на тези нападения, освен БиХ, Черна гора, Косово и Сърбия, е Северна Македония. Пет атаки срещу Кремъл За тези т.нар Руските прониквания на Балканите, българин свидетелства пред Сенатската подкомисия за нови заплахи миналата седмица. Тези „нахлувания“, според Бугайски, са: 1. Насърчаване на местния национализъм за подкопаване на подкрепата за НАТО, САЩ и ЕС и за разлика от това мобилизиране на подкрепа за Москва и насърчаване на конфликт между конкурентни националистически проекти, които позволяват на Кремъл да се обади и да предложи „помощ“ . 2. Корупция на национални политици и местни бизнесмени в подкрепа на руските икономически интереси, да се позволи по-голямо навлизане на руската антизападна политика в обществото, да се подкрепи външната програма на Москва и да се противопоставят на западните политики, като санкциите срещу Русия. 3. Запазване на енергийната зависимост чрез обвързване на балканските страни с газови проекти, контролирани от Газпром, и закупуване на местни нефтопроводи, рафинерии и други електроцентрали. Енергийната зависимост се използва за придобиване на дипломатическа и политическа сила. Други икономически сектори, в които Москва търси влияние, включват металургия, доставки на оръжие, банки и недвижими имоти, каза Бугайски пред американския сенат. / / / / / / "Jovano, Jovanke" на руските политически бележки? Вижте също: „Македонско момиче“ в служба в Москва 4. Стартирайте пропагандни атаки чрез местни медии, интернет и социални медии, за да подобрите позицията на Русия и да подкопаете западните институции. „Тези послания са насочени към антиглобалисти, евроскептици и антиамериканско население или към ултраконсервативни и религиозни избирателни райони, в които Русия се представя като защитник на традиционните ценности, а ЕС и САЩ се представят като аморални и девиантни“, свидетелства той. 5. Формиране на междусоциални връзки, които увеличават политическото влияние на Москва. "Те включват православни църкви, политически партии, културни организации, исторически сдружения, спортни клубове и лайфстайл групи, и дори колоездачни клубове, лобистки групи за оръжие ...",

албанци в с.македония знаят ли кой е Александър Македонски ?

Как Гърция можа десетилетия да отстоява позициите си пред ЕС и пред американцитеза Македония?????? Само вие не можете бе! Желязото се кове когато е горещо! Вие сега не можете да устискате,та после ли?????? Кой знае кой ще е на власт у нас тогава и пак ще се оправдава ....вече с Боце и с Каракачанов! Ще ви смеят вече македонците и ще се окуражат повече да крадат историята ни! Вие веднъж подпишете за присъединяване.....па чакайте....писмото от....

Едва ли имат такива инструменти по скоро нямат и направиха този съвет за успокоение на общественото мнение.

Процесът ще е дълъг и труден. Там където е минал Коминтерна трева не никне, само бурени.

Половината народ доста добре си живееше а сега друга половина народ пак е във възход.