Одрин къса с Хасково заради парк ”Арменци”

Одрин преустановява отношенията с община Хасково, след като общинските съветници, по предложение на арменската общност, кръстиха местния парк "Арменци".

Обратно в новината

Коментари - Одрин къса с Хасково заради парк ”Арменци” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Евалла г-н Кмете

хахха това виц ли е?Тая новина ме разсмя! Е нали признаха арменския геноцид ,гледай каква двуличност ! ахахах

Шило

Да наименоват в Одрин някой парк "Шипка", и тогава в Хасково да мислят.

Кметът на Одрин май не прави връзка с главния мозък.

С главния... какво?

Не само Одрин.Искам цялата Турция да скъса с нас!!!

Какво може да се каже за турците? Те сами си го казват с филма "Завръщане", в който е показано, че и до днес в 21 век има райони в Турция, където родители убиват собствените си деца. А сега не признават, че са убивали чужди.

да погребеш собствената си рожба жива.....на тая планета няма друго същество с такава жестокост към собствената си кръв

доколкото си спомням само преди два дена в варна осъдиха българин заклал и заровил баба си в мазето,също и жена си

Ех , заради скапаните англичани , сега кмета на Одрин щеше да се казва Стоян Иванов !

А НЕ , Реджеп Гюркан !

Какво общо имат англичаните? Ако българите не бяха толкова алчни и не бяха започнали Междусъюзническата война, и Одрин и Беломорието щаха да са български. Ама пуста алчност да лапнат и македония.

Изрод

Прочети малко , кой е бил против силна и голяма България !

Турците за 5 века освен няколко джамии оставиха и доста изнасилени и насила потурчени българи , чиито потомци сега пишат в защита на Османската империя !!!

Разбирам че Турция тайно ни управлява.Вече и явно.До тези изводи стигнах.Преди имах само съмнения но сега всичко излиза истина.

С каква наглост турчина обвинява българския кмет, че това е едностранчиво решение. Ние независима държава ли сме или турски вилает, та ще съгласуваме с тях решенията си.

тва турчинът мн нахално същество - коли безащитно население, ти му викаш геноцид, те викат "загинали" при военни действия

Да се издигне паметна композиция "Шюкрю паша предава сабята си на ген. Никола Иванов".

За 5 века робство какво оставиха турците в България - няколко джамии от преустроени християнски църкви!! и земя напоена от кръвта избити милиони българи!!!

Също така интересен е въпросът какво оставиха българите за 1350 години по тези земи. Поне една баня? Не. За толкова години да бяхте се научили да се къпете.

Тъпак, ако познаваше поне малко българската история щеше да знаеш какво сме оставили и какво сме дали. И не само на света, ами и на вселената, защото НАША БЪЛГАРСКА ПЕСЕН ЛЕТИ И В КОСМОСА! Но ти не познаваш и грам българската история, защото не си българин, а незнайно какъв безроден мелез!

ЗА ПРОВОКАТИВНОТО ТИ НЕВЕЖЕСТВО ТИ ПРОЩАВАМ, ЖАЛКО Е ,ЧЕ ПИШЕШ ГЛУПОСТИ, НО ОЩЕ ПО ЖАЛКО Е ,ЧЕ ТОВА ГО ПИШЕ БЪЛГАРИН!!!

Ако беше ходил на училище и си беше учил уроците, нямаше да питаш.

В Одрин да съборят паметника на Шюкрю паша!

Боби

Пълни простотии. Да оставим настрана, че въпросния парк е има-няма 200 кв. м., но той и досега се е казвал "Арменски парк". Е и къде е драмата, ама да си пишем

Когато започне полемика по даден въпрос, както стана с името на този парк, излизят наяве неща, които иначе си тлеят. Чети какво пишат "българи", чиито права и свободи са гарантирани от държавата и край нямат, но те все са недоволни. Ако се създаде обстановка, как ли ще действат спрямо нас, които благородно ги наричаме свои сънародници?

Мисля, че трябва да признаем геноцида, не само да се отдалечим от Анкара, но и за да бъдем в пълен дисонанс с Москва...

Арменският геноцид е само една част от турските престъпленията извършени спрямо християнските народи. Опитите на Османците да нахлуят в Европа струват скъпо на балканските народи,връщат ги векове назад в културното им и всякакво друго развитие характерно за християнския свят по онова време. Затова, по-скромно господа общински съветници от Одрин, относно името на парка в Хасково. Той е български парк и това как да се нарича е работа единствено на гражданите на Хасково!

На нас арменците скандираха"българи-s игани" , а ние ги прегръщаме.

Сега се сети и за причината, защо това се случи преди един мач. След като на преден такъв в София от агитката тук обиждаха арменците. Не казвай половинчатата истина. Според последното което гледах като данни в България циганите са 4.7% .

Че какво друго да измисли гнома-безродник Щерев

а кои сте вие?

Кмета на Хасково е прав, след като има общност в града на арменци и хората по каналния ред са поискали това наименование, не виждам нищо лошо в това. А Одрин и Турция нямат право да на каквито и да било техни изисквания. Все пак в Бг живеят различни народи и както има много местности с турски имена, така какъв е проблема за един парк. Турция със сигурност се чувства виновна за геноцида и това,че масово се спряга тази дума и се свързва с тях би трябвало да им говори да не се пеняват толкова! Виновни са!

Хасково не е прав! И не е далновиден! Можеше да кръсти парка с неутрално българско име като:"Хасковски природен парк" , или , "Парк на Цветята" , Парк за отмора" Парк на младите майки" , .. на любовта", ... на Люляците ",... на дърветата" и пр. и нямаше да засегне ничии интереси и щеше да се запази спокойствието и мира както в града, така и в страната и в чужбина! В училищата трябва задължително да се изучава, ако не "Дипломация" , то поне предметът-"Как да общуваме помежду си"!

И какво лошо има в името "Арменци"?! След като самото споменаване на името на един етнос обижда един турски кмет, при това на един от най-важните турски градове, значи наистина Турция има още много път да извърви...

Кметът не е длъжен да се съобразява с евентуалните реакции на всичко живо, що щъка по планетата, само защото на някой щяло да му стане криво от това. Защото тогава трябва да премахнем всички имена и да се кръщаваме с цифри!

До всички които се дразнят от името Булгаристан ползвано в Турция. Това е турското име за България. Лошо е ако се пише Източна Румелия , което е името на България като част от Османската тирания.

Не виждам нищо лошо в кръщаването на парка.Реакцияра на управана на Одрин и като цяло на Турция показва че се чустват виновни и че геноцид е имало колкото и да се опитват да го скрият, направили са го, случило се е така че какво толкова протестират няма да са първият, няма да са и последният народ с срамни страници от историята си. Примери бол, важното е да го приемеш да кажеш да така беше, така се е случило, съжаляваме учим се от грешките и продължаваме на пред. А на всички които се опитват да подбъждат разпри, интриги и омраза от историята мога само да им кажа че са малоумни идиоти!!!!.

Не се заяждам, наистина не зная - в Армения има ли места, кръстени на България? Ние сме приели май най-голямата част от бежанците им...

Дано поне сега се чукнат по главите лигачите, които си мислеха, че Турция е демократична и развита страна. Десетилетия им правеха мили очи и се съобразяваха с турските претенции, отстъпвайки български традиции и разбирания. Атака и ПФ да не считат, че веднагически хората ще им повярват. Но за съжаление ще трупат дивиденти. На турците пръст ак оим покажеш ще ти отхапят ръката. Не са лоши и не са и добри. Хора! Но Турция води изключително арогатна политика подтиквана от комуняги и люде с характерното име Давид Оглу. В крайна сметка обче дори и да им се сменят лидерите лошото не са хората, а манталитета им - търговия и голям еснафлък, който за да се избегне се бяга в другата крайност - модерните хипари в Истанбул. За съжаление и в България през комунизма се е дал огромен тласък на простотията и продажничеството. Което де факто си е почти турско робство. И още нещо - комунизмът като исялмът и христянсвтото са тръгнали от вреи.

парка трябва да се казва БАТАШКА КРЪВ

Защо на арменците не сменяха имена по време на възродителния процес? И как все са банкери, директори,музиканти и т.н.

щото не са клали българи 500г.

Защото не са двулични и на никого от тях не минава през ум да къса части от България и да ги обявява за част от Армения. Имам приятели арменци, но никога не съм чул някой от тях да говори предизвикателно на своя език. Не съм чувал и за атентати, организирани от арменци у нас.

Защото преди възродителния процес не са искали да правят независима република на територията на България със столица Варна, затова. За разлика от турците, арменците са значително по-мирен етнос.

това не беше ли идея от соц. време?

Браво, хасковци!

Кога ще започнем да си кръщаваме парковете, улиците сградите с имена като "Природа" , "Спокойствие", "Красота", "Зеленина" и т.н., а не с арменци, турци, червена армия, ленин, борба, героизъм, загинали и т.н.? Защо ни трябва да си вгорчаваме живота и непрекъснато да сме в конфликт с тоя или оня? Не може ли да си живеем живота мирно и кротко и да оставим историята на историците, а не непрекъснато да ровим в нея с цел да смачкаме другия? Живота е кратък бе хора - наслаждавайте му се!

Не, не можем да оставим историята на историците, докато пантюркизмът се надига със страшна сила, докато великогръдският шовинизъм свирепства, докато в БРЮМ обявяват всички български следи по тези земи за гръцки, докато Сърбия и Румъния действат целенасочено да изтрият всички бългалски следи от техните земи.

Братя българи! Кметът на Одрин ни дава поредния исторически урок. Няма държава, която се е освободила или след война придобила съседни територии, която е оставила старите, чуждоезични имена. Помня какъв вой се надигна, когато беше предложено да се сменят турски географски наименования - щели да променят документи и т.н. - чист мързел и историческо късогледство! В Турция за изказвания, които си позволяват от ДПС би имало сериозни последствия. У нас - нищо. Питам! Кой ни е виновен?

Искам да попитам след Европа говори за Арменски геноцик , А Баташкото клане къде се намира нима и то не е геноцид или ние прекръстваме историята си

Предлагам, щом толкова настояват братята, паркът да бъде прекръстен на "Генерал Никола Иванов"! :)))

Я да кажат къде са българите от Одрин! Кой ги изби и прогони от домовете им?! Гадове лицемерни! Искате да се чувстваме гузни и да плащаме за Възродителния процес, а вашите престъпления - е, тях може да забравим!

Страхотна новина, веднага ще си разплета ръкава на потника.

Бравоо, кмете! Самостоятелни решения трябват! По-добре парк отколкото да се побратимяваме с Одрин!

А какво е основанието на тези от Одрин да тълкуват и противостоят на решения, взети от българи за БЪЛГАРСКИ град?! Да, тук всички българи имат права и свободи, смисълът за това най-малко се съдържа само в ДПС! Иначе-"Сърдитко Петко празна му е торбата". Проблемът е техен, не наш!

Ако чалмите ще се махнат от тук съм съгласен да наречем България "България-Армения".

стига с тези арменци. те са най-големите измекяри в България.

Айде бе! Хората са си абсолютно нормални и са за пример на всички етнически групи живеещи в България! Ако другите бяха като тях, държавата ни щеше да супер!!!!!

Хампарцунян ли е примера ти ?? или ония арменски шутове от телевизията ??

И мен много ме дразни това. Гърция я пишат "Йонанистан" от йонииските острови. Ами да сложим и ние табелки "напр. "Анадола-45 км"

Заболя ги тези от Одрин, защото разбраха, че не са си у дома и не могат да решават, как да се казва един парк в чужда държава. Ако бяха кръстили парка "турци", всичко щеше да е наред.

Въййй... Ми кво ще речат ако в Батак направим мемориал "Баташко клане"? Или в Ст. Загора парк-мемориал "Староагорските ужаси"? Ще ни отлъчат от турския поток, та да не може Бойко да си прави ХЪБ-ове ли? Мисля че тряба да финансираме изграждането на мемориал в Одрин, ознаменуваш превземането на непревземаемата Одринска крепост. Същото и в Айвазбаба и Люлебургас!

Аз мисля, че отдавна трябваше да се засегнем от факта, че навсякъде из Одрин по табелите към границата не е изписано БЪЛГАРИЯ, а Булгаристан. Това също е предизвикателно - "Не забравяйте, че сме ви владели, макар, че сме прогонени от земите ви преди близо 150 години!" Макар, че никой от наша страна никога не е реагирал на подобни предизвикателства, те се обиждат дори от крещящи истини, щом им се кажат открито. Това е двоен стандарт. Не така, съседи!!!

Така е името на България на турски. Ти на български Тюркие ли пишеш? Проблема на турците е че си мислят , че парите променят историята. А то не е точно така.

Името на България навсякъде се изписва BULGARIA. На -стан завършват наименованията на държави, където основна религия е Ислямът и преобладаваща част от гражданите са мюсюлмани. Как да си обясним тогава, че и България, и Гърция са изписвани със -стан?

ти хубаво си против в турция да ни изписват булгаристан, ама нищо не казваш за твоите сънародници, които под всяка статия в дир за убийство, грабеж, изнасилване пишат булгаристан и абсурдистан.

Веднага казвам, че това много ме дразни. Приемам го като изразена болка, че у нас все още има хора, които извършват отречени от цивилизацията действия. С други думи - "Вижте се! Все още живеете в XIX век!" Няма истински българин, който би написал "Булгаристан!" А дали тези, които споменаваш, изобщо са българи, това е друг въпрос.

Точка първа за утрешната работа на парламента е била гласуване на арменския геноцид. Днес Румен Христов от РБ предлага друга тема за точка първа,след него Менда Стоянова предлага друга за точка втора и така с процедурни хватки управляващите отместват точката за арменския геноцид,защото по правилата в 11 ч.започва парламентарния контрол. Едно говорят тези хора,друго вършат!

Не само, че няма да го разгледат утре, а няма да приемат подобно решение и .... случая правилно.

я ни върнете одринска Тракия и си отивайте у анадола

Гладна кокошка просо сънува...........

ГОСПОДИНЕ КАТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ИМЕТО ТО ЗАЩО В 21.ВИ ВЕК ТЛАСКАТЕ ТУРЦИЯ КЪМ МИНАЛОТО СРЕДНОВЕКОВИЕ И ПРОЯВЯВАТЕ СТРИТЕ СИ НРАВИ И ТАБИЕТИ НАД ТЕЗИ КОИТО НЕМИСЛЯТ КАТО ВАС. ТОВА ОЗНАЧАВА САМО ЕДНО ВЪЛКЪТ КОЗИНАТА СИ МЕНИ НО НРАВА НЕ . ЗАСРАМЕТЕ СЕ.

Много здраве на Одрин, обаче ние пък не искаме да се побратимяваме с тях докато не върнат оригиналното име на града обратно на Адрианополис!

Казах!

Много им здраве наистина, но Одрин е българското име. На турски му викат Едрене. Така че няма нужда от Адрианополис.

Не става дума за името на града - какво е и какво трябва да бъде. Става дума за това, че някой е решил да СМЕНИ името на обект в града си, а някой друг (който няма нищо общо нито с града, нито го касае името на обекта) смята, че може да се меси във вътрешните му дела. Е, защо тогава първия също да не се намеси в делата на втория? Ако имаш съсед, трябва да проявяваш толерантност, за да можеш да очакваш такава.

Не плюйте Местан. Трябва да се учим от него как се защитава етнос. Когато някой излезе да защитава интересите на българите става фашист, нацист и...най важното...всички други етноси имат права...БЪЛГАРИТЕ ТРЯБВА ДА ИМ ГИ ПЛАЩАТ! Ако на това не се сложи край, изчезваме като етнос.

Е, накриви ми шапката кмета на Одрин! По-хубаво, ние пък сме умрели да се сродяваме с вас! Браво на кмета на Хасково!

Одрин къса отношения с Хасково заради парк Арменци Не знам само защо Ердоган не направи по-достойното и по-лесното, да признае това , което се е случило, избиването на 1,5 милиона арменци, и от тук нататък да тръгне на чисто.

Защото няма топки!

турция ще застане до германия - по избиване на цивилно население от редовна армия

Пишеш неистини. Вермахта не е избивал цивилно население. Това са го вършили други германски институции.

Защото така внушава усещането на турците за превъзходство и непогрешимост. А всъщност е израз на чувството му за малоценност.