Прокуратурата атакува строители на магистрали за укрит ДДС

Прокуратурата и ГДБОП проведоха акция срещу "престъпна група за данъчни измами". Атакувани са фирми, които строят "Струма" и "Марица". Те видяха мокра поръчка.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата атакува строители на магистрали за укрит ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Работата с Борисов е истинско удоволствие .Сега и да ''пеете'' няма да смеете щот ще ви споходят инфаркти.

Как е възможно едно лице /човек/ да притежава 3 фирми и да е разведен? Няма логика, а някои сме изучавали този предмет.

Защо мокра поръчка? Малко години в затвор и глоби.

То да беше само една фирма, която прави нарушения - с мед да я намажеш. За съжаление в България ги има много.

Какво да правят хората? Като се "отчетат" на ГЕРБ към 50%, всичките шефове като си купят по няколко джипа и имоти по света и у нас, с какво да я правят тази магистрала. Те останалите пари и за макадам не стигат! Проблемът им е, че са се доверили и повярвали на бат` си Бойко! А той много обича да завлича и да изпраща аверите си в "по-добрия" свят!

МОЖЕ И ДА Е ВЯРНО НАПИСАНОТО В АФЕРА: "Някой, който бил направил поръчката, нямало да спи спокойно тази нощ, рече шефът на Агромах, след като го налазиха спецслужбите и прокуратурата. Да си Агромах фирма особено близка до ГЕРБ, Бойко Борисов и Лиляна Павлова и да те налазят качулките и прокуратурата, си е сатрапен удар. От кого? Сетете се от първия път. НяКОЙ удари Борисов в сърдечната област. Защото от 191 милиона 155 милиона евра по европейско финансиране отиват в ръцете точно на Агромах, а 70 милиона за другата ударена фирма пловдивската Пътища. Нали се сещате как такива пари не могат да бъдат спечелени и раздадени като поръчки без благоволението на Бойко Борисов?!"

"Според информацията от прокуратурата при претърсванията и изземванията са открити и иззети златни накити на стойност около 500 000 лв,, а при извършване на процесуално-следствените действия в базата на Агромах ЕООД в района на гр. Благоевград, служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро. Сега от първия път се сетете за КОГО са били тия милион евра?! На това отчисления ли му викат? Ударът срещу една от касите на Борисов е знаков и неслучаен. Идва като ресто на Шишко, който е бесен на премиера, който пък се прави, че няма нищо общо с него и му спира обществените поръчки, за да се пъчи пред Европа като как се бори с корупцията. АФЕРА от години не е спирала да пише как Бойко Методиев Борисов не е спирал по никакъв начин контактите си с Пеевски. Сега реши да го отсвири, но както винаги не си прецени силичките." КАКТО СЕ КАЗВА: "ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА". АТОВЕТЕ СЕ СРИТАХА И "КОЙ" ЩЕ ОЦЕЛЕЕ. МУТРАТА Е ПРЕКАЛЕНО ЗАВИСИМА ОТ ВСЯКАКВИ ЗАДКУЛИСИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ.

Така както сам си пишеш и сам си отговаряш не "изглеждаш" много по-умен ни то коректен... Остави хората сами да си правят изводите а не да ги убеждаваш в нещо което още не си го проспал. Освен това очевидното за теб "недоразумение" на счетоводителката или там каквато е, я да ни обясниш как във офис на фирма се държи 1 млн в сак... Или понеже работата понамирисва айде да изцапаме който можем (то само един човек ви е в устата като гледам) за да може "ОНИЯ" да излезнем по-чисти от "ТИЯ".

Но Премиерът няма ли най-после да се осъзнае? Или му се "мре"...:-))). Това е шега, разбира се, но нали има закони в България и те ЕДНАКВО трябва да се спазват - без привилегии.

Нищо няма да излезне от това! Има или няма престъпление-СЪДА го доказва, а такива активни меропроятяи от полицаи са по-скоро ПИ АР, отколкото до резултат да доведът!!!

Ясно - всичко остава без промени. Жалко.

... Аз ще легна и ще си заспя като къпан... не е зле наистина... да фанеш да се окъпеш... стига сте се къпали в пари... само...

Явно не са ни превели паричките от Европа още за магистралите или са одобрили само 5% от стойността. Да не забравяме, че финансирането е до 80%, но минималния праг е 5%. Явно проверката на ЕК то е установила прекалено много нарушения и ще получим 5% от стойността. Трябва да има изкупителни жертви...

Ако някой все още не е зацепил, Бойко Истината и отличникът му Цацаров заедно със службите и МВР са се заели с поредното широкомащабно активно мероприятие и акция с няколко задачи: 1) Да се имитира и пред събудилия се български народ и гражданско общество, и най-вече пред Европа и ЕС някаква дейност и активност в борбата срещу корупцията и органииранат престъпност; и 2) Да се привикват по този начин и мобилизират ВСИЧКИ БАНДИТИ И ОПГ В СТРАНАТА ПОД ЗНАМЕНТА НА БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА ЗА ВОЙНАТА, КОЯТО БОРИСОВ ОБЯВИ СРЕЩУ ГРАЖДАНИТЕ И НАРОДА! И точно затова е и поредното му клатене на държавата! Луд умора няма! От тук нататък жегата за тези е непоносимо голяма и тези ще редуват едно след друго активни мероприятия като бесни, докато ... ПЪДАРЯТ НАЙ-НАКРАЯ НЕ ГИ ИЗГОНИ И ДА МИРЯСА НАРОДЪТ И ДЪРЖАВАТА!

Тези, малка група известни на цялата държава измамници от години прибирали милирди и печелели всички поръчки и крали и със задниците си, вкл. от ДДС... И най-големият експерт по МВР и службите на планетата Бойко Истината едва сега е научил, явно зает да плаши гръцките фермери и гаргите и да оправя европейските дела...

Ми ти като си толкова наясно какви милиони и милиарди се печелят, защо не се явяваш на тези поръчки, да не са ти забранили?

а дали е така *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бо Бо

А Инжстрой Енжинеринг от Варна кога?! Те не само, че работят по абсолютно същата схема, ами ощетяват държавата в дебелината на настилката и съставките на асфалта!!! Цялата държава е РИП-ОФФ в контекста на факта, че рибата се вмирисва от главата!

По целия свят увреждането на природата носи огромни печалби на малък кръг хора. Фирма Агромах съсипа поречието на Струма, една от най-красивите реки в БГ и я превърна в лунен пейзаж? Фирма "АГРОМАХ за няколко години разруши всичко, което природата е създавала за хилядолетия, обричайки внуците ни да наследят грозно и разровено от огромни ями и изтърбушено речно корито. Ликвидираха вировете и оставиха рибата да бъде унищожена от кормораните. Но възмездието идва!

Айде стига и ти с тази природа....

Гущера си къса опашката, а Тиквата си реже дръжката :)

186 милиона за 3,1 км. Магистрала или 60 000 на метър. За 60 000 се строи къща от 400 кв.м груб строеж барабар с основите и покрива. Магистралата е 24 м широка или 24 кв.м за линеен метър при 8 триметрови платна. Доставка и полагане на асфалт = 26 лв./ м². За 24 кв.м цената е 624 лв. Два пласта да са това е 1248 лв. Трошен камък 2 лева на кв.м, Битумизират трошен камък 8.80 лева или 210 лв за метър. Пясък 2 лева за кв.м. или 48 лв. Или около да завишим 2000 лв с други материали за 1 м (24 кв.м) магистрала - това е с труда, печалбата и вероятно данъците на дребно. Хайде за изкопи и други дейности да добавим още фантастичните 8000 лв на метър и стават надуто 10 000. Кви са тия 60 000 лева тогава? Или целият участък ще е мостове и тунели?

Поне провери преди да пишеш! Разстоянието между Благоевград и село Крупник е около 25 км. Така че.... моля проверявайте преди да пишете глупости.

лот 3.1

Ако под "Битумизиран трошен камък" сте имали в предвид "Асфалтова смес за долен пласт на покритието - основа", нещо малко ми се вижда цената за квадратен метър. Битума при нея е с около 40% по малко от "Сплит мастика", но разходите за транспорт, полагане и уплътнение са същите. Да не забравяме, че дебелината на "Основата" би трябвало да е около три пъти повече от тази на "Сплит мастика". Но колкото и да увеличим цената на Битумизирания трошен камък, няма да се включим в цената. Ще сме си доста отдолу. Със Здраве!

Като не си плащат комисионните,ще ги проверяват.

Поредният спонсор на "Левски", нещо се дърпа, но ще му бъде показано, че трябва да обича българския футбол.

Спокойно, спете като къпани! Те и Ковачки го съдиха 5 години за 15 милиона откраднато ДДС ама накрая го оправдаха.

хората им работят за по 700 лева на месец не им плащат осигуровки. по 10 часа на ден работят. забаят заплати. после викат ама ние сме много честни. много умни. боклуци сте вие. дай им на хората по 2 000 евро че да се видят с пари те и децата им. че да вземат да се раждат повече българчета.

Явно си на 11 години. Нека някой от вашите ти обясни, че така не става.

2000 евро и нагоре е стартова заплата за специялист в Германия. Тези лопато копачи дето пият бира цял ден са им точно парите по мярка. Да не се оплакват много защото накрая шефа им ще съкрати 5 и ще взема за парите на 2-ма багерист.

''Според него у нас работят фирми с политически протекции.'' Toва е така,но въпросните фирми,които правят далавери в още по-големи размери няма да ги разследват именно защото са с политически протекции.

Тук или има хора които са безкрайно тъпи ...или аз не разбирам добре родния си , майчин език : "...Обискът е мокра поръчка, не дължим данъци, а парите, иззети от касата на фирмата..." Тоя "Метката" наясно ли е какво точно означава "МОКРА ПОРЪЧКА"..:) Просто след като някой ги "поръча мокри"... тия сега трябва да играят белот при свети Петър :))) Хахахахаххаа , бива ама и ДИР-а им цитират в текста под заглавието идиотизма им :()() !!!!!!!!!!!!!!!

На комуниста отнемеш ли му възможността да краде, на практика му отнемаш живота.

На теб мъжественоста ли ти отнеха ,че скимтиш тук денонощно?

Eдин милион евро са джобните на Лилето.

Бойко мачка комунисти. По хубаво е от секс.

Объркан ,тиквата краде бизнеси щото няма акъл да създава,щото ако мачкаше комунисти,Първанов и Доган отдавна да търкат наровете,ама нали си тъп герберски трол,пишеш квото партията ти спусне

си нормална работа.

да не си изчерви дебелата гушка след 2-3 месеца и да каже сбъркахме. Това гледахме след акцията в КТБ.

stiga s tiya cengedjiiski nomera .nishto v tazi darjava ne raboti kato horata

така се получава, когато закъснееш с вноската към Буда (Доган) - дават ти бизнес, но се отчиташ, иначе си пътник и ти и фирмата.

резко сменихте опорните точки май

Елементарно, Уотсън..... Б.Б нещо започна да атакува строителите на магистрали мошенници от Пловдив чрез НАП и Прокуратурата веднага му възобнови делото за "Чората". Много смешни и елементарни селяндури управляват всичко у нас!

1 млн. евро не са оборотни средства. Кешовите разплащания за суми над 10 000лв. са забранени със закон. Ако се тръгне по следите на този милион тези комуняги ще трият наровете в затвора.

Човека вчера каза, че има 3500 работници! Така, че парите може да са за аванс! Ако наистина има толкова работници - за заплата не стигат! Само дето 3500 работници ми се вижда прекомерно голямо число! Колкото пъти мина покрай участък в строеж - и 35 работника не виждам! По-скоро ще видите 3 до 5 работника! На 100 места ли работят?!

А Трейс Груп кога?!?!?!?! Те работят по абсолютно същата схема!!!!

Никога братчед! Редовно си правят отчисленията към пожарникаря!

А ДЖИ ПИ?

какво ще прави собственика на АГРОМАХ ако всички фирми на които той дължи пари изпратят своите работници при него.и те не са получавали заплати заради него.тръгнал да плаши с хората си държавни институции.

В базата на Агромах в района на Благоевград служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро?!?!?!?!? Е това си е чисто пране на пари!!!!!!!! Кой държи такива суми в кеш, ако не са изпрани???

Само голяма сума в кеш, може да те направи свободен. Днес кредитната карта е като букаи, а който си мисли че ако я притежава, е хванал бога за шлифера, много греши - той е просто роб.

Много си проздъ.

1 мил. евро в сак? Тези хора за банкови преводи не са ли чували. Какво значи да държиш 1 млн. евро в сак? Единствената причина би била да не са декларирани тези пари никъде.

Пуснат ви едно заглавие и става страшно. Ще се самоизбесите в ефир /или в dir / Не е необходимо да ви изтрепвам на принципа ляво-център-дясно. Вие ще се избиете сами и ще дойде моето диктарско бреме /Не е грешка/ Какво ще правя с оцелите? Не съм решил, щото нямам настроение за решение.Точка

Да почакаме и ще видим ?? Да не стане заместване на едни играчи с премиерски такива ?? А хубаво е да се проверят и строителите на Северната тангента ??

И кой сега ще строи магистралите?

служителка. кат жината почти.

Батко и братко ряпа да ядат пред прескъпите лентички на Боко, Лилето и сие!!!

И ВИНЕТКИТЕ-лилетките!!!!

Не дължал данъци...дрън-дрън...всички дължат, някои повече

повече..дължиш.

- В базата на Агромах в района на Благоевград пък служителка от дружеството се е опитала да изнесе в сак сумата от около 1 000 000 евро. - OKOЛО, защото едни 50-60 000 се губят, БОП-аджиите винаги си прибират по нещо за спомен ;))

Може и повече,но само за спомен,приятелю,само за спомен... Не за друго

Когато днешните ученици станат родители, а техните деца ученици - положението ще е трагично

АГРОМАКС - то само име е аграрно на макс!!!!! За собствениците, възпитаници на Югозапaдналия (престижен университет в страни от Африканския континент), няма какво да се каже.... само прякорът на единия е ТОТО ГОВНОТО!!!! Повече няма да кажа.... ще гледам шоуто....

Тоя нали не е възпитаник на Веска Меджидиева?

о и тука има поле за действие. Всички фирми окончаващи на ...строй са за тотална проверка от създаването им. Само днес ако знаето колко дупки се запълниха с асфалт или нещо такова докато валеше дъжд. Хидрата смуче непрекъснато, Бойко !

Дългата ръка на лицето Д.С.П. личи отдалеч и в този случай!!!

От години се публично знае тайната, че фирмите спечелили търгове за строителство на пътища са с личен състав за два автомобила и никакъв машинен парк или кариери или производствени бази! Веднага след "спечелването" на търга подписват договори с подизпълнители, които на своя страна подписват други с под под изпълнители и т.н. В резултат първите обират каймака, а последните опъват каиша и санкциите за срок, качество и количество! А сега се сетете, след Батко и братко, кой яде зелниците и от колко години? А иначе са принципни и праволинейни! До де не настъпиш на онова цвете-герберчето листото!

И нали се досещаш, че това без благословиято на премиера или назначени негови хора не става !

"Агромах": Даваме 7 млн., ако докажат, че дължим 14" Ей, човекът разбира от точене на ДДС, бе! Има си и изградена схема, дето доста прилича на това, в което го обвиняват, само не ми беше ясно колко дава, за да спести от ДДС-то, ама той всичко си казва ;))) Тези фирмаджии не знам как са изградили такъв бизнес, като за две стотинки акъл нямат и с всяко отваряне на устата си личи ;))

P.S. Като гледам от ГДБОП са им приели облога, като са им взели първият 1 милион евро в сакчето.

А някои си мислеха , че има далавери в магистралите - какво повече да искаме

Където е замесен комунист винаги има кражба и далавера. На времето са крали агнета и кашкавал а сега крадат на едро от държавата.

деер

Само да ти кажа , че и западно германските митничари прибираха тенекии със сирене и пити кашкавал....

Най- се кефя когато гледам комунистически вопли. По готино е от секс. Смърт на комунизма.

Че то други "бизнесмени" освен бивши комунисти и техни наследници, има ли?