Путин подписа указ, затрудняващ проверката на ЕК срещу ”Газпром”

Руският президент Владимир Путин подписа днес указ, който защитава интересите на стратегически компании, развиващи дейност в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - Путин подписа указ, затрудняващ проверката на ЕК срещу ”Газпром” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе драскачи и всезнайковци, дреме му на Путин от такива като вас да даже и от нашите братя американци и тем подобни, той се гледа интереса и добре че дойде той иначе пианицата Елцин беше унищожил Русията както нашите измислени дупедавци наречени политици па макар черевени сини банбени. И на нас трябва или Стамболов или Путин та белким помисли за род и родина

Владимир Путин дава пореден урок, как се отстоява и защитава национален интерес. ЕК щяла да проверява дейността на стратегическа руска компания, развиваща дейност на запад. Моля? Уважаваните европейски господа първо трябва да посетят кабинета на Президента на РФ, когато е свободен и има възможност да ги приеме. А след това да си стягат куфарчетата и да се връщат обратно. За Дянков е по-добре да не се навърта там, след последната му изцепка.

Сега ще види Путин, като дойде Дянков да го напляска :)))

При положение, че газа в едни държави струва примерно: 300дол., а в България 500дол. коментарите са излишни. Най бедната държава в ЕС плаща може би най скъпо газа от Русия. Необходимо е, да се създаде компания Еврогаз, в която да участват всички страни от ЕС. От нея ще зависи закупуването на нефт и газ за всички страни членки в ЕС. Така ще е най добре за всички. Сега Брюксел също да издаде указ за създаването на Еврогаз и новите правила за търгуване в ЕС. Така е, като се оставят вратички, и всеки дърпа чергата към себе си/най много политически/, но тя е една за всички в четирите посоки.

Еее, ти откри мечтата на идиота! Значи вие да плюете и да се репчите на руснаците, пък някой друг да ви купува евтин газ и нефт от тях.. Ама такива глупаци няма! Европейците си знаят интереса и не се карат с тия от които имат нужда - и най-малко заради продажните български герберасти ще си влошат отношенията с Русия.. България е троянския кон на Америка в ЕС - и това не се харесва на другите страни членки..Затуй и Шенген ще го гледаме през крив макарон и газ ще купуваме скъп, и тока ни ще стане 50 ст/квч - щото заради американски интереси жертваме нашите..

червено гъзоблизче,ти българин ли си или си руски лизач на задници.за това ви мразят това русофилите защото сте най-големите ПРОДАЖНИЦИ и трябва да ви изгонят да си ходите при тях,може и в сибир където ви е мястото

Това русофилията, изглежда е някакво съпътстващо заболяване на СПИН-а (синдрома на придобитата интелектуална недостатъчност) - проблеми все на БСП и на страстните им привърженици. Толкоз ли много трябва да е загубен човек, че да не усеща кога му го вкарват? Толкоз ли трябва да е прост, че да не прави разлика кога вали дъжд и кога руснак пикае върху него?!

ЕС май слага примката на ПУ. Ще е интересно в близките няколко години.

Точно-ти си мазохист,ако не знаеш какво е това-кликаш в гугъла.

На всички е ясно че вие мразите България и Българите. Иначе не бихте ни наричали мазохисти.

АБЕ наведи се още малко ,като ти харесва да живееш тук-щом го смяташ за нормално.

Да България е хУбаво място за живеене. Ако ги нямаше рублажиите, продажни комуняги Щеше да бъде перфектното място за живот. За разлика от вас Рубладжиите аз си обичам страната

Абе руски подлоги. Рубладжии недни. България най много страда от монопола но Газпром. Що не се изнесете да живеете в Русия като толкова много я харесвате. НЕНОРМАЛНИЦИ.

Стига рева. РБ страда най-много от тия, които са сключили договора с Газпром. А в Русия се живее все по-добре.

Дреме му на Путкин за националните интереси... Той е представител на върхушката на КГБ и става дума единствено и само за пари - много пари! От това, което в момента се случва, в дългосрочен план Русия само губи, защото отново се връща към имиджа си на азиатска, диктаторска държава... който беше започнал да се резсейва до идването на Путкин. Всеки нормален човек с пари би се замислил дали да инвестира там. Просто тъпите руснаци за пореден път доказаха, че са азиатци и никога не могат да бъдат нещо различно.

мога да си обясня защо когато някоя държава тръгне напред все се оказва че е диктаторска и т.н., а когато е разграден двор каквато беше Русия при Елцин е демократично и не знам какво си. САЩ не са ли диктаторска държава?

По времето на Елцин западняците започнаха бизнес със Русия. Дали е била разградена или не, това си е тяхна вътреша работа - важното е, че всички нормални хора започнаха да вярват, че чудото е възможно, демек Русия да се превърне в нормална съвременна, европейска държава. Има една дума, която много обичам - партньор. Е, да, ама не! Путкин методично, безотказно осира пейзажа и връща Русия пак там където си беше, край Сев. Корея. Това, че навсякъде се шматкат разни руски милиардерчета само идва да покаже реално колко зле е положението в страната... Бъдещето й е на бунището.

На Вл.Путин тия не му минават. Ако на някой му хрумне да разследва руска компания, първо трябва да посети кабинета му. Там Вл. Владимирович ще обясни на кандидат-разследващите, колко е непродуктивно да се занимават с подобни глупости и ще ги отпрати най-любезно. Така се защитава нац.интерес...

Който го може, си го може.

червени сополанковци,нали ББ бил диктатор а вашия П...ов какъв е?нали сме били полицейска държава а Русия каква е? на КГБ,не на полицията червени прасета наядени

Много се вълнуваш и мисълта ти/доколкото я има/ отива в неправилна посока. Кой ти пише за полицейска д-ва и че ББ бил диктатор? Само срамиш ника си... А Русия се демократизира доста по-бързо и по-добре от нас и руснаците са бели хора, не такива задръстеняци като тебе.

По-голямо доказателство от това... здраве му кажи! Няма нужда да разследват, ами по-скоро всеки който може, да се обърне към някаква алтернатива на руските газ и нефт - има такива, просто е въпрос на воля и следване на национални интереси. Да го видим тогава др. ПутКин как ше си храни подопечните. Ще измрат, като мухи...

Пазарна икономика, сключени договори. Никой насила не може да ги накара да купуват руски газ. Защо не проверяват петролните компании, които трупат милиарди печалби от горивата и задълбочават кризата.

Кога най-после ще се научите, че пазарна икономика и злоупотреба с монополно положение са несъвместими? Петролните компании не са в монополисти, но разбира се, може и тях да ги проверят за фиксиране на цени например.

е това е - големия винаги има право, за съжаление хитра лисица излезе путин

По скоро хитрата сврака с двата крака.... Има си международно право и ако Русия иска да е субект на същотото (иначе не може да търгува) не може да се извева с разни указчета подписани от кремльовския мафиот. Този указ впрочем е крещясто доказателство, че Газпром здраво е нагазил антимонополното законодателство и Путкин прави отчаяни опити да им спаси гъза. Не от добро сърце и в името на матушка Русь разбира се, а защото руските олигарси дето го държат на власт главно от такива компании цицат. Та тъй.

На това международно право му се вика "Трай коньо за зелена трева "

Ама нали беше пазарна икономика?! Що не им харесва цената?! И на Путин много неща не му харесват сигурно, но си плаща за мерака. Па "горката европа", като не и харесва да си достави газ от другаде, Путин не я спира. ;-)

Както са тръгнали нещата, скоро и това ще стане! Но какво ще правят твоите кремльовски господари тогава?

Айде да идва по-бързо затоплянето, че да гризнат дръвцето най-накрая монополистите във всичките им форми.

Че то сега свърши затоплянето... Е да, ще дойде пак, но след 6-7 месеца ...

Хайде съдете Русия за монопол сега ЕС тарикати. Срещу голямата мечка тия номера не минават. Ще ви цакат както си искат щото така им отърва. Нас си ни дупят по братски вече 67 години.

ЕС да не очаква от българина да вземе страна в измисления спор защото болшинството от хората в България живеят толкова зле, че им е все едно кой крив кой прав - както и да се развие спора за българина все ще тая, няма да заживее по добре.