Газова връзка със Сърбия съживява Западна България

Ще се повиши инвеститорският интерес в Западна България, след като бъде изградена междусистемната газова връзка между България и Сърбия. Газопроводът със западната ни съседка ще е дълъг 150 км и е на стойност 80 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Газова връзка със Сърбия съживява Западна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази е пъ.на идиотка!!!

немците защо опънаха тръба чак до Русия катопод носа им имало толкова много газ? Големи будали излязоха , да ни бяха питали как се прави...

Няма лошо. Най-после ще можем да получаваме руска газ на "германски цени" и без посредници!

харесва ми хуморът ти :д ,но какво ще го правим толкова газ - азерб.,катар,алжир от къде ли не договориха :д

Язе си имам газ - от бел и шарен бобец.Че стигне до Великден...Па после че му мислим...

По въпроса за централите - предполагам говориш за двете руски, които предложихме на Газпром да строи. Но явно си слушал само ББ и ДД, а не си чул какво каза Милър - ТЕ ЩЕ СИ ДОСТАВЯТ ГАЗТА за тях!!!! Така, че просто не ги брой. Не забравяй, че и Овергаз вече доставя газ до крайни потребители по СОБСТВЕН договор, а не купува от Булгаргаз. Също така си пропуснал факта, че Булгаргаз вече направи заявка за разваляне на договорката за цената на газта с Овергаз, за да задържи при себе си целогодишните потребители.

Хубаво е че ще се направи тази връзка, само че строителството му едва ли ще вдигне жизнения стандарт на региона. Просто "нашите" фирмички пак ще се облажат!!!

УРА!Курило, Кътина и Калотина ще привлекат ИНВЕСТИТОРИ!

След ДЕСЕТ години може и по тази тръба да потече газ! Сметнете колко са 80% от 2,9 млрд. на година! Толкова ще плащаме на Газпром по клаузата "ВЗЕМИ ИЛИ КУПИ" задължително през първите 6 години от договора, а за следващите 4-ри години, ще се молим на Газпром да се съгласи да намали този процент. Потреблението на България е около 2,6 млрд на година. Около 0,5 млрд е собственият ни добив! Овергаз вече си доставя собствена газ и не се брои в разхода на Булгаргаз!!! Или Булгаргаз вече е "вътре" с около 0,4 млрд, които ще си ги плаща - така по договор БЕЗ ДА ГИ Е КОНСУМИРАЛА!!! А сега си помислете, какво ще стане след края на първото тримесечие, за което намалиха цената на газта!!!

ВЗЕМИ ИЛИ ПЛАТИ!!!!

От къде извадихте такива експерти-титани в преноса на природен газ??!! Обемите в Унгария и Европа/с изключение на Скандинавия/, се запълват с природен газ, закупен от ГАЗПРОМ!!!Та вместо от Южен поток, ще си го доставяме малко по-скъпо от Унгария или Европа!ЕВРИКА!

абе направо сме вързали и сме цъфнали ..... какъв газ какви 5 лева ... Бойки поне оправи Софията та да има на къде да се спасяваме един ден .....

Изпърдяната лелка лъже като за преди избори. Просто е. Има един проблем, гробарите са толкоз зле, че дори не могат да лъжат. Газовата връзка може да реши някои от проблемите на хората живеещи около трасето на газовата връзка, но не и на цялата Западна(ла) България. Куха лейка като шефа си - боко рапона.

Туй черверастите сме много зле- като чуете ,че няма да купуваме газ само и единствено от матушката ви, започвате да вещете края на света. Не,другарЕ, светът ще го има и след като ви бием шута на референдума и на изборите. Амин, на никого няма д а липсавате :)

Къв газ, кви 5 лева? Става дума за банално политическо лъжене преди избори, ето за това иде реч. Пълно е с дегенерати в този фалирал Бокостан.

Тя е изпърдяла лелка, а ти да не си Брад Пит, а? И откъде следва че един газопровод трябва да реши ВСИЧКИ проблеми, трупани с десетилетия, включително и от любимата ти тройна коалиция? Ама дайте да плюем!

не следва, но точно так подвеждащо е написано заглавието и статията!

тук се случи преди три годин, кога др.Борисовославова засади илядо декари "слонска трева" и докара 300 заплодени слоници, но тузимците начаса ги изедооме на кебапчета и кюфтета, поливани с видински и новоселски гъмзи ! Спас Литлов.

Да, бе. Празни дрънканици популистки. Колкото Дунав мост 1 и интерконекторната връзка с Румъния съживява Русе или Дунав мост 2 съживи Видин. Колкото пустите молове развиха бизнеса в Русе. И магистралите ще имат същия ефект. Нулев!!! Големи приказки, големи обещания, а малкия и средния бизнес са смазани от тая криза мултиплицирана от тъпо корумпирано управление. Интересно ми е някой министър на тая планета дали се хвали с интерконекторни връзки и как те ще донесат жадувания просперитет??? Що за тъпанарство е това? Толкова ка тъпи, че само едни фалшиви щампове ползват - без грам фантазия и въображение. Администрацията трябва да се децентрализира и намали поне десеторно с помощта на електронното правителство. Правораздаването трябва да се създаде от нулата. Европроектите трябва да стигнат до малките и средните фирми. Ето това са ИСТИНСКИТЕ АНТИКРИЗИСНИ МЕРКИ - обаче нищо от това не е и бутнато даже, щото няма да има за крадене!!!

дето оревахте орталъка, че ви били смазвали...Можете ли да обясните как точно ви "смазват"? Аз ще ви кажа - бяхте свикнали да давате рушвети и да взимате поръчки, които се плащат с държавни средства. След това да претупате работата, да цап-царапнете една голяма част от парите, да платите на ревизорите да подпишат колко добре сте си свършили работата и айде!! После пътя се срутил, асфалта се изронил, козирката на банката паднала и утрепала някого - дреме ви! Ама сега така точно не става, вързаха ви апаратите към данъчните, накараха тоя и оня тарикат да преправя за собствена сметка и вие си прибрахте паричките на влогове в банките и ревнахте! Щото не искате да работите, а искате да крадете! Е нямаааа!

много пухкаш и много говориш какво трявба да се направи.. какво лично ти си направил зада стане дарзавата по хубава - отишул ли си пред блока или кащата си малко да прекопажеш около тах - накои дрвце да посадиш, накои пежка да боидисаш /аз сум отишал/.. както много одавна е казал кенедъ - негледаи какво дарзавата мозе да направи за теб а това клакво ти мозес да направиш за дарзавата.. като говориш за електронното правителство - то в некаква бета верзя тргва тукмо тази година единна сметка за плащане е налице.. наж накрая заработи ефективно сабирането на ддс - преди нашата компания немоза да работи с 2/3 от фирмите защото все искаха без данака - сега като това мозе много трудно да се направи плавно се ни покачва оборота.. за мостовете - дунав 2 нее свршен такаче нема да сазиви.. докато него построят.. дунав 1 си е от краи време - само освен за руманците които искат да отидат принас за море нестава за бизнес.. потокат на стоката е от турция за европа и защо ще навртат 800км повече зада минат прес русе.. магистралата нее магическа пручка - ама защо в словакя като доиде кя да произвезда коли /з00 000 годишно/ и да даде на з0 000 хора работа /не пряко/ имаха само едно условие - довршена магистрала до зилина.. да и при нас министера се сущо хвали за врзката газова.. само дето е прижето само мездоправителствоено споразумениже е не инвестиционен прожект.. и сущо в 2009 останхме на сухо..

16 милиона - близо 17 % за консултанти и надзор????? Не е зле.