Турски вестник: ”Турски поток” ще минава през България

Газопроводът "Турски поток" е променил маршрута си и вместо през Гърция, ще минава през България.

Обратно в новината

Коментари - Турски вестник: ”Турски поток” ще минава през България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние като украинците срязахме клона на , който стоим. Сега ще купуваме пак руска газ , но не директно от Русия а от Турция, която ще бъде по-скъпа.

Тъкмо се отървахме от византийска руска схемичка Южен поток, сега пък искат да ни натресат супер византийска руско-турска схемичка. Самото име Турски поток беше обида, която Путин искаше да ни покаже колко сме жалки ние българите пред Негово Величество. НЕ НА РУСКИТЕ СХЕМИЧКИ. ТЕ СА ИЗГОДНИ САМО НА РУСНАЦИТЕ И ТЕХНИТЕ БЛЮДОЛИЗЦИ В БЪЛГАРИЯ

Пак е нещо, ако изобщо е вярно. Макар че подобен транзитен проект е бледа сянка на ЮП, сигурно няма да носи и 10% от приходите които щяхме да имаме от Южен Поток.

Какво ще имаш ти бе? Жалка заплатка от руското посолство за предателството си спрямо България А иначе гуша щяха да направят няколко управляващи политици Вън руските схемички от нашата страна

Е, друго си е вместо на България да и плащат за транзит - ние да плащаме на Турция и Гърция! Както вече казахме по-високата цена всъщност е по-ниска, пресметнато през еврейски калкулатор! А и ще Ви се диверсифицира джоба - вместо да ходите на почивка през година - ще ходите през три, а с разликата ще плащате тлъсти битови сметки, тъй де, на Фондовата борса в NY апетита е голям!

И този ще бъде спрян, не след дълго! Защо ли? Защото всяко стартиране и спиране си е работа и се цоцат държавни пари за проекти. Така е и в търкия! Просто така се прави, не знаете ли? ... защото такъв тръбопровод се строи един път на 50 години и сега е моментът да се изцеди колкото се може повече облаги от него!

ХЕ управляват,България върви в правилната посока.

Паплач, даже няма да има наплюти. А що народ се пенеше по телевизията да разправят кое било изгодно и кое не!

Това добре, но кой и защо спря предният проект "Южен поток"?

виж сеа хората праят квото требе тая работа да се позамете под килима а ти риеш... аре без кофти въпроси

Щатите и ЕС го спряха с мълчаливото наше надупено съгласие. Иначе той беше най-изгоден за нас. Но..

Понеже сме п...и за това тръбата завива към Турция а не минава директно през България. Можеше да си мине през нас и да има едно отклонение за Турция но Уви много сме послушни.

Турски поток за Турция. Втора тръба само с гаранции от ЕС. Значи няма да има. Северния обаче ще направят. В противен случай Русия ще снабдява Европа с течен газ от Ямал.

Според Теорията на относителността всичко е относително. Има само едно нещо, което е абсолютно. И то е, че не може да бъде пренебрегната Гърция в полза на България. Но това е дребна работа. Мене ме смущава друго - газът за България ще идва по по-дълъг път, отколкото би дошъл по ЮП, следователно ще има по-големи транспортни разходи. Тези разходи ще ги поемем ние. И газът пак ще е руски, тоест, зависимостта ни от Русия остава! Обръщам внимание на соросоидалната паплач - все още нищо не сте постигнали с унищожаването на ЮП! Бързо лягайте на релсите, по които ще дойдат тръбите за ТП. Във вас ми е надеждата. Пък аз ще ви нося чай, да се топлите. Ще ходя до Турция да ви го варя (там ще има с какво).

Ами да го кръстим "Турско-български поток".....................

Това е първокачествена фалшива новина. Разклонение за България ще има щото все от някъде трябва да дойде газ и за нас след спирането на газта през Украйна. Основната тръба на газопровода обаче гърците отдавна строят , и вече са почти готови. Който е пътувал лятото по тяхната магистрала "Вия Игнатия " са виждали тръбите които се полагат. На практика газопровода вече е готов от турската граница до Солун. Може и по- на запад да има тръби, но те да не се виждат от магистралата.

КАКТО БОРИСОВ КАЗА ДНЕС, ЕДНАТА ТРЪБА ОТ ТУРСКИ ПОТОК ВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ. АЗЕРСКИЯТ ГАЗ, КАКТО И БЛИЗО НАД 80%ОТ ГАЗТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК МИНАВА ПРЕЗ ГАЗПРОМ. ДА НИ Е ЧЕСТИТО.

КАКТО БОРИСОВ КАЗА ДНЕС, ЕДНАТА ТРЪБА ОТ ТУРСКИ ПОТОК ВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ. АЗЕРСКИЯТ ГАЗ, КАКТО И БЛИЗО НАД 80%ОТ ГАЗТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК МИНАВА ПРЕЗ ГАЗПРОМ.

ПО "ГЯУРСКИ ПОТОК " ПОТУРНАКА ГЯУР АГА БАНКЯНЛИЯТА ЩЕ ПОДАВА ТУРСКО СЕМЕ В ГЪЗОВЕТЕ НА РАЯТА :))

КАКТО БОРИСОВ КАЗА ДНЕС, ЕДНАТА ТРЪБА ОТ ТУРСКИ ПОТОК ВЛИЗА В БЪЛГАРИЯ. АЗЕРСКИЯТ ГАЗ И НАД 80%ОТ ГАЗТА НА БЛИЗКИЯ ИЗТОК МИНАВА ПРЕЗ ГАЗПРОМ. ДА НИ Е ЧЕСТИТО.

България - ЛИДЕР на Балканите!

... беше , до 1989 г .

Руснаците кога ще напълнят капацитета на Синия поток? Открит е най-официално през 2005. През 2014 е прекарал 27.3 милиарда куб.м. газ. До проектните 54 милиарда има още много.

Ще го пълним от боковия хъб .

турски поток няма да минава дори през турция, мурзилки! ще си умре турското паток, както си загина и сила сибир, дето щеше да е китайският паток!

Вярвай си!

..... вече власта спря три големи проекта и е недопустмо да се разреши трети такъв. Ако мине през Гърция и Сърбия, тогава ще пуснат малко и за нас, но на цена 3 пъти по-висока от днес. Това е целта на Гюро Михайлов..... на инат.... но няма да разрешим руска газ през родината.....

и след 5 минути опитай пак.

газопровод - втора ръка автомобили - втора ръка мебели - втора ръка техника - втора ръка дрехи - втора ръка --- храна - втора ръка и всичко е по европравилата и ако не е така - нарушили сме европревилата ------ а колко кръв е пролята за ТАЗИ земя - пролята и проиграна --- и сега тази земя служи на енергиен европакет а не на нас

Петко Чобанов. Ако беше учил навремето, сега можеше да си енергиен експерт като Румен Овчаров. Кога майка ти ти викаше: "Петко бе учи" на теб къде ти беше акъла? Гледаше да се натъпчеш и после да ходиш да пушиш тревица. Прасето буквара ти изяде! Мрънкай, завиждай на Румен, но най-добре лягай, че утре трябва да ставаш рано.

а от написаните неша кое считащ за невярно ? === а знаеш ли че скоростта на светлината не е пределна

Цитат....Промяната в маршрута на проекта е била обсъдена в турското министерство на енергетиката и за това е била уведомена България на най-високо ниво. А някой пита ли ни искаме ли или не искаме. Били сме уведомени и толкова. Ние нямаме думата май. Руснаците и турците ни уведояват и толкова, минава през нас.

Да, де ама гърците правят терминал за втечнен газ на Александруполис. Там ще се разтоварва газ от САЩ и Катар. После през България към Европа. За това рашките и турчалята беснеят и промениха трасето. Ние не губим. Бойко си изигра картите добре.

В този терминал и ние имаме дял.

Глупако,знаеш ли на каква цена ще дойде американският втечнен газ у нас-сигурно после ще ти стане лошо от това!Но по принцип всеки туризъм се плаща скъпо след това!

Няма нужда, скоро ще има тръби с азерска газ, няма нужда руските швестери да слагат тръби в българска земя. Ако може, да им пернат едни зверски такси за транзит, Боко ако не си руснак -сцепи ги с такси.

така ли казаха от Kозяк?

Ами те затова бързат, да изпреварят азерите. И на руснациет не им е лесна работата. Имат две неща за продаване - газ и нефт. Всичко друго е на заден, много заден план.

Повече от час търсих из Руските сайтове информация по този казус-- НИЩО ще се окаже фалшива ама много фалшива новина

Много приятна снимка за гледане. Крим - русский. Так и надо. Горките украинци. Неприятно е, че газопроводът от Русия не минава директно през България. А можеше ... дори Борисов започва да проумява

Освен, че сте червеногъзи, сте и тъпоумни. Нали правителството на Орешарски спря проекта. Ама не ви е удобно да си спомните - червени дебили.

Тиквата го спря, ольо.

Проблемът е че руската икономика я няма никаква и те разчитат на износ на енергоресурси. Затова руснаците са така яростни, затова купуват политици, плащат на партии и провеждат пропагандна война за да объркват простоватичкото население ( което за съжаление е многобройно). Гърците явно са им били шута- въпреки че СИРИЗА е на власт. Нашите ако клекнат ще е предателство. Румъния и тя действа твърдо и въобще не влиза в плановете на руската кочина.

аа, незнаех, че си руския министър на икономиката. Под прикритие. Много мило от твоя страна, че ни уведомяваш за истинското състояние на руската икономика, за да вземем навреме предохранителните мерки. Нали така?! Между другото: Няма да те издам, за да не те затворят и оберат като Уклюев. Нали така?!

FuckTheEU

Много добре. Значи казвате, че когато беше ЮП директно през нас било много зле и т.н, а когато винтилът е в ръжете на Тусция и пак минава през нас нямало никакви проблеми? Я дайте имената на всички пишман специалисти, които години говориха по медиите ни против проекта, да ги видим имат ли фесове!

Снимката е супер, точно там където трябва е изрязана и нищо не се вижда. За пореден път журналистите от дир.бг потвъждават правилото, че "за без пари толкова" :)

накого ша плащаме таксите ВА? На турките или на братушките?

милички русолюбци само 40 % газта потребявана в европа е от россия! и процента намаля! до петилетка, две, россия ще продава газ само на себе си!

Тогава ти ще си духаше в ръцете да се стоплиш и ще ядеш сурови продуктите за храна!САЩ само краде но не дава нищо!

ти като гост би следвало или да си траеш, или да научиш български преди да пишеш!

така си мислиш от страх!!!

Борето каза ,че ако не мине газта през бг ,то тя ще остане Празна. Натам вървят нещата, гърците успоредно на магистралата са закопали трасето и са на крана. Ако транзитираме за сърбия, за нас газ няма да има, като капацитет. Отидете на магистралата и между карнобат и ямбол ще видите в калта нахвърляните от месеци труби за трубопровод, ама нещо не се работи, но от космоса сте го покажат в Брюксел.

Много сте малки тук за да коментирате политиката на големите

така е,но за това им се плаща-да изливат козяшка помия във форумите...

Новината е много, много стара . . .Още в началото, като тръгнаха тръбите за Турски поток започна "свалката" откъде ще мине газта за ЕС. А про - по нека не забравяме, НИЕ ИЗХВЪРЛИХМЕ ГАЗТА да не минава през България и сега гледаме да се включим на коневръза. Та след като се подаде команда "бегом в НАТО" на Македония и пак "демократичната" революция в Румъния, а и около 50% от тръбите са положени . . и ЕС започна да смърча. Ердоган отиде на крака при Ципрас да поговорят "за пари". Пътищата са няколко: единия - Турция, Капитана, някъде около Пловдив, Бургас, Варна, Румъния, Унгария, Австрия. Другия: Турция, Капитана, около Пловдив, София, Македония (Сърбия), Унгария, Австрия. Другия Турция, Гърция, Италия. Защо се иска Македония в НАТО и защо се мъти вода в Румъния няма смисъл да се обсъжда. Въпроса е, че от големия шлем, България седна на . . . . . Между другото в Украйна усилено се говори газопреносната мрежа да се ПОДАРИ на ЕС, разбира се да не се строи Северен поток -2. . . .но след като гръмна хъба, ме съмнява . . . . Та ние говорим много, но Гърция може да поеме ВСИЧКО, и за Италия и за Австри да пусне тръба.

А така! Малко скрито и тихомълком, ама важното е крайния резултат! През България ще минава ами, много ясно!

НАДЕЖДИ ГОВЕЖДИ.ПУТИН С ТИКВЕНИКА НЕ ИСКА ДА ИМА НИЩО ОБЩО.ЛЪЖЕЦА ОТ БАНКЯ НЕ МОЖЕ ДА Е ПАРТНЬОР НА РУСИЯ.

Напротив, дупе и гащи са. Потока, Белене, Валентин Златев, отказа от нови самолети и пр.

В този коментар има една истина-това са цветовете на държавите на картата-Русия и Украйна!Значи стигнахме до истината!Дали няма да закрият ДИР-а?

Сега или ще отзоват посланика или ,,умните и красивите,, ще се събудят и врякнат дрезгаво.

За всичко си има обяснение... Изненадващата смяна на курса е заради водката. Сега остава да чакаме края на запоя на борда на Pioneering Spirit

Тоя паток докат реши от де да доде и еврейте ще го изпреварят

не се надяваи...няма!!!

Най са хитри японските маймуни намерили са извор с топла минерална вода и цяла зима са на СПА.Ей сига ги даваха по телевизора.Сидят у топлата вода и са пощят мискинити и малките са качени на гърба им.Ей тва е живот.

И патокът турски плава ли плава, ту през Гърция ту през България, ту през някоя друга държава...

И ще плащат ли руснаците наем за тръбата или ще ича ,,българскафирма която ще прибира парите в полза на Газпром?

Ама откъдя накъдя тримата султани ще се разпореждат с българската територия???? Ще ни отнемат няколко милиона декара плодородна земя с тъпата си тръба, и ще се окаже че няма пазар в Европа за тъпия газ! То вече няма - нали затова не се строи Северен поток-2 !

Ужасссс!!!! Професора май сбърка % като чета тая тъпотия , май % дебили е оформен като "ред" клонящ към 99% , но ако включим управляващите.. за жалост стигаме 99.99%.

"Ще ни отнемат няколко милиона декара плодородна земя с тъпата си тръба" :)))) Отдавна не съм се смял така! Русофобите са *баси и дебилите и го доказват с всеки коментар!

Това вече е смешно. Всичкото напъване на Гъзпром и другаря путин, доведе до то образно казано от София до Владая за по напряко през Видин... Смешно!

пука им на влакаджиите да му мислят жепейците които ще духат ... те могат да карат по много релси

Истината е, че Бацко е толкова кух, че с тази природна кухота може да подлъже лесно без да иска всеки - Путин, Ердоган, Меркел, Тръмп и който и да е. Всеки го вижда, че е кухорог и смеейки се го подценява и му мери мускулите, опипвайки го като Берлускони. Така стана и с Южен поток, затова Путин избесня в един момент, като разбра, че Баце го е излъгал, те си знаят с какво.

произволно да си промени маршрута през България. Не сме функция на Турция и Русия. Въпреки историческите им напъни.

ама застудя сешко...питай австрийците кво има и кво нема и не пиши тъпни еле па с гол г-з

Войната между Гърция и Турция се разгаря. Гърците се опитват да намерят обиколни маршрути за да избегнат Босфора (жп. връзка Солун - Варна, речна връзка Дунав - Солун през Сърбия и Македония). Сега Турция се опитва да заобиколи Гърция. Добре дошло за нас.

Трябва да прокопаем с гърците морски канал Бургас - Александруполис. Тогава всичко ще е тип-топ.

Китайците ще помогнат!

какъв канал бургас александропулис, бе малоумен русолюбецо? това беше проект за петролопровод, деби.лино! канал щял да копа смотаняка! и с бурлаки да дърпа гемии! що сте толкова тъ.пи русолюбците бе??

Бургас --Александрополис също... ...ама тиквата и десните тъпанари го прецакаха!:((((

А оти требеше изобщо да оди у турско?

требваше да осигурят братския турски народ, застанал редом пред международните тазопроводи.

като си проЗд то е завинаги

от ут Бануи е магапростак