И втората тръба на ”Турски поток” ще излиза в Турция

"Газпром" е получил по дипломатически канали разрешение от турските власти да изведе и втората тръба на газопровода "Турски поток" в Турция.

Обратно в новината

Коментари - И втората тръба на ”Турски поток” ще излиза в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шило

На Боце хъба хвана паяжина.

много се фука ББ/завряха ли ни го?

нащи продажни мекерета се изсраха на метеното за половин пробит долар

Сега разбирам, защо Борисов често ходи до Анкара и целува ръка на Ердоган. Ще се молим за руски газ през турска територия. Надеждата за някакво малко хъбче още е жива.

..... те за това вдигат газта, че като пуснат от южен поток, там ще им дадат 1$ отстъпка та да имаме интерес да внасяме газ от Турция, уж Азерска, Иранска и Новозеландска. А ДКЕВР вече е определил цената и ще я обявят ден преди пуска на газта. Ето така правителството няма да има вина за скъпа газ, щото диверсификация в действие-идва от Турция не от Русия.... А пък и турците умеят да дават под масата.... Свършва с корупцията..... УРА, 20120г.... така е обещано де....

А можеше да ползваме газ директно от извора, от Русия. Сега пак ще е руски, но ще минава през Турция да ги подпомагаме и тях финансово, че са бедни.

Ало Дира как може да оставите 1 човек с различни никове да напише 380 мнения

Явно това си ти, под всяка статия си драскал.

Дрискал?

В Турция - поток , а у нас - реки от газ ще потекат! Бат Бойко се е погрижил!

Разпределени сме към Турция. Вече и в учебниците пишат колко по-добре било по турско от Тодор Живковско.

УРА!!! ОТНОВО ЩЕ СМЕ ТУРСКИ ВИЛАЕТ, САНДЖАК ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО. ВЕЛИКИ УПРАВЛЯВАЩИ ИМАМЕ!!!!!!АКО ОСТАНАТ ОЩЕ БЪЛГАРИ, ТО ПОКОЛЕНИЯ СЛЕД НАС ЩЕ СПОМЕНАВАТ МАЙКИТЕ ИМ.

Ние вече сме, и то не от вчера или днес. Управляващите ни уж имат пари, а не могат да развартят икономиката ни. Турция всяка година има огромен ръст имат и огромна мотивираност да правят всичко възможно за да постигнат таргетите си (както бизнесмените, така и обикновените хора на всички нива), а Русия - няма да я коментираме, те и нищо да не правят пак са световна сила. Ние не се вписваме в нито един профил, още се водим в псевдо-преход.

А дали някой е очаквал,че ще излезе в космоса....?

Докато ни управляват кукли на конци служещи на извратеняци с неясни каузи, България няма да просперира. Втората тръба би сложила България на картата и би гарантирало доставките на газ за страната, но това дори не е поставяно за обсъждане пред народа. По важно е да дъвчем някакви извратени конвенции и да намерим правилният превод на понятието "gender"... ето това е в главиците на управляващите политици

Интерконекторът с Турция ни трябва за азерския газ, не за руския. Така както интерконекторът с Гърция ни трябва за достъп до пазара на втечнен газ. Интересното е, че с Гърция имаме повече проблеми за изграждане на интерконектора. Може би заащото гърците и сърбите, наши исторически врагове, са петата колона на Москва на Балканите. С Турция е по-лесно - интерконекторът ще е готов лятото на тази година!

Руския газ пребоядисан на азерски и с двойна цена. Втечнения още по-боядисан.

Втечнения газ трябва пак да е руски от Ямал, че иначе краварския е много скъп. Дори самите кравари започнаха да го купуват от руснаците.

Ей "умния"! Ти по миризмата ли разпознаваш кой газ какъв е? Газов сомелиер!

Заглавието направо е граматическо откритие !

Няма нищо случайно на този свят. Дир-ника непрериривно цвъка такива заглавия, че свят да ти се завие. Това, обаче, прави сайта четен и коментиран. Така привлича рекламодателите, a и децата вече знаят, че храната прави борбата.

Ало Дира как може да оставите 1 човек с различни никове да напише 380 мнения

А на соросоядните медии

ТрЪбъта им влиза право в клоАКАта

Хубавата новина е, че за Русия тръбуте през Украйна нямат никаква алтернатива и на нас какво ни пука къде ще излизат разни тръби

Укрите така са зарязали Тръборляците през Покрайната, че и за старо джилезо не стават.

Хъба замина в неизвестна посока, но Борисов ни остана. Това е нашето национално богатство. Защо ни е газ или електроенергия като си имаме Борисов?

Преди една година Валери СИМЕОНОВ каза че руснаците нямали такива мощни компресори и Южен поток никога нямал да се строи по технически причини.Сега какво става--имали мощни компресори.Бойко да го духа с неговия ХЪБ и картата на Юнкер

Бг путинофилчетата пак са се развихрили и пишат ли пишат глупости.Ако не е България да разреши байпас на нейна територия и десет газопровода да направят те ще останат празни като руската хазна.То и сега има Син поток от Русия към Турция,но стои празен по същата причина.България няма нужда да купува газ отвън защото има над 20 находища на газ в момента,но заради високите комисионни нашите продажни управници купуват най-скъпата газ в света като по този начин си пълнят офшорните сметки.А като говорим за потоци ако в Турция влиза газ от два или три потока по дъното на Черно море то тогава този по суша през България ще остане празен,е тогава защо да купуваме от Турция при положение,че ще можем да купуваме от Русия предостатъчни количества газ,дори ще имаме за износ стига управниците да не я плащат толкова скъпо на руснаците.

Като руска или американска хазна . Та руска газ купуват и американците и я продават и на Австрия , Полша а поляците на Украйна ...

Хайде отвори картата и виж ако транзита през Украйна спре в БГ от къде ще дойде?Иначе по ще ти подхожда ,,незнаещ,,.В момента водим преговори едната тръба на Турски поток да излезе от морето някъде до Варна за да получаваме директно...

Абе малоумник защо Русия да спира газта към България след като транзита по суша е в пъти по евтин?И защо байпаса ако е след Бургас ще е индиректно?Няма никакво значение къде на българска територия ще излезе и колко ще е голяма,ние имаме изключително малко потребление като държава.

Искаме Вот на недоверие заради тръбата!!!!

Тази тръба дето ти е отзад ли?

Какъв вот на недоверие, народен съд за тия изроди, а ако зависеше от мен и съд нямаше да има.

И така благодарение на нашите управляващи останахме с пръст в уста.

Пръстът е другаде!

Само да напомня на пишещите в този форум че ЮП беше спрян с любезното съдействие на ДПС което не подкрепи правителството на Орешарски и натиска на соросоидните свине които сега квичат от канализацията!Е и от двама представители на "великата демокрация" чийй интерес са защитавали гореизброените екземпляри би трябвало да Ви е ясно! Корумпираните политици които ни управляват се усетиха че настъпиха яко мотиката ама късно! Сега пак ще купуваме руска газ ама с турска надценка и без приходи от транзитни такси! Боже колко мъка има на този свят!

Дреме ми, бате. Те и сега ни я вдигнаха с 30%. Дедо боже нали затва ни пусна глобалното затопляне. Е, нема да имате за хеликоптери и частни партита, гоуем праз- не се коси,таман ше свалите некой и друг килограм, а ние простосмъртните ще живнем на топло. Жив и здрав.

В Украйна влизат 8 (ОСЕМ бр.) руски "тръби"! Украйна е СУПЕР БЕДНА държава! Какво от това, че в Турция щели да влизат две тръби? Дори и в България да "влезе" руска "тръба"! КАКВО ОТ ТОВА? Ще цъфнем и завържем ли? Защо тогава Украйна не цъфна и завърза с нейните 8 тръби, които са хиляди пъти по-дълги от една евентуална българска "тръба"

Не заменяй следствието с причината. Украйна е бедна НЕ заради руските тръби. Но когато окончателно спре подаването по тях, украинците ще останат на просешка тояга. България много скоро ще загуби и печалбата си от транзитни такси, и цяла ЕВРОПА ще падне на колене пред Ердоган, защото ако Русия е зло, сега злото е стократно - наглецът Ердоган. Но ти и такива като теб на черното бяло казвате само и само да е доволен работодателят ви Соросоиден.

Сега вече, спокойно можем да строим газов хъб "Балкан". Газ ще има ако Турция ни пусне! До там стигнахме!

НИКОГА нищо повече няма да бъде построено е Турция и Европа! След войната, която започва до няколко седмици, Турция вероятно НЯМА да съществува в рамките на настоящите си граници, БГ също! ХАУ!

хапчетата хапчетата

За 2 години ако не можем да си направим връзка от юг по добре да се "гръмнем". Друг е въпроса, че икономика почти не остана и както е тръгнало ще ни "стига" и газта, която според Бойко ще добиваме от Черно море !?

Искам да ЗАПОВЯДАМ на МУТРАТА БОРИСОВ ДА РЕМОНТИРА НАЙ-СПЕШНО ЯЗОВИРНАТА СТЕНА НА ЯЗОВИР "БЕЛИ ИСКЪР" ЗА СВОЯ СМЕТКА!!! АКО ТАЗИ СТЕНА СЕ СКЪСА И ЗАЛЕЕ ГРАД САМОКОВ И/ИЛИ ГР. СОФИЯ, КЪЩАТА ТИ В БАНКЯ ЩЕ БЪДЕ ДЕМОНТИРАНА ОТ НАРОДА, А КОСТИТЕ ТИ ЩЕ БЪДАТ РАЗДРОБЕНИ НА ПРАХ СТЪПКАНИ, ПРЕПИКАНИ И ИЗВЪРЛЕНИ В НАЙ-МРЪСНОТО БУНИЩЕ! СЪЩОТО ЩЕ СПОДЕЛИ ЦЯЛОТО ТИ СЕМЕЙСТВО!!!!

тя смешна, ти нещастен ....бе разделение ко да се праи

ББ нали се изфъчка колко ще прави хъб,ама пак го излъгаха или.....

Перфектно. Сполай ви, братушки- чрез вас Бог чу нашите горещи молби. Време е дребното биопроизводство да процъфти в БГ. Чао на газовата мафия, хайде сега да се прочисти и електрото.

Ауспуха трябва да ти прочистят третополовите.

Нямам ни кола, ни джип, ни камион, ни мотоциклет. Велосипедите нямат ауспух.

Точно казано

Никой разумен бизнес не се прави така. Политическата конюнктура може да се смени дори за година. Лошо решение и за двете страни - руснаците пак робуват на инатлък и емоции и ще духат супата. Турция вече не е надежден партньор, не че някога е била.

Спокойно ще има газ от този поток ,но както се полага надлежно оскъпен от преминаването през Турция и Гърция.Така ,че няма място за паника и тревога ,нека се има преднид ,че консумацията на газ от България е минимално защото ние нямаме нито металургия , нето химическа индустрия ,нито производство на изкуствени торове.Нито на полиамидни влакна ,абе изобщо нямаме нищо.Нали такава беше основната мантра и препоръка ,да станем "демократична "бананова държава /в случая територия/ ,но без банани.направо красота

В Америка на власт дойде президент, който е настроен против Евросъюза. Той счита, че Европа е опора на либерализма и по-специално на неговите политически врагове. Но сега Тръмп им казва: Вие ще си плащате за всичко, а ние на всичко отгоре няма да ви уважаваме, но ако се наложи може да ви отстраним от пътя си. Тръмп не е личност, а социално явление В същото време има много мощни кръгове, които дълги години бяха на власт и те държат на сътрудничество с Евросъюза. Що се отнася до Китай, китайското отношение към ЕС не е неуважително, то просто е китайско. За китайците Евросъюзът е много важен, но не като международна организация, а като сбор от страни. Пекин мечтае да залее пазара на Европа със стоки и публично декларира това като своя стратегическа цел. Но въпреки тези си намерения, от гледна точка на политиката, която водят, китайците не очакват нищо добро от страна на днешна Европа. Въпреки че внимателно наблюдават Евросъюза, те считат, че авансите за Европа са излишна загуба на време и сили. Китайците се интересуват от Европа, но само като пазар.Горе-долу същата е и картината с Русия. Москва винаги се е отнасяла уважително към Евросъюза. Не може да се каже, че мазохизмът е присъща национална черта на руснаците. Днес отношенията между Русия и ЕС са лоши и много сложни, но не Москва ги доведе дотук. При предишния канцлер Германия беше ключов партньор на Русия. И тъй като Германия е водещата в Европа, то и отношенията на Русия с другите европейски страни бяха на поносимо ниво. Москва има желание да си сътрудничи с Европа, но няма намерение да изпълнява каквито и да било директиви, хрумнали на депутатите в Европарламента, които са решили, че Русия не е такава каквато те желаят да бъде. Русия просто е такава, каквато е. Ако ЕС е готов да си сътрудничи с тази Русия, Москва е готова да се върне към отношенията, които съществуваха при социалдемократите. На Евросъюза трябва да му е ясно, че в момента не води много разумна политика.

да го "лапаме" повторно. Той се гъзурчи на германи и други "тропачи по масата", ама след това го подава на народа за го лапа. Предател на националните интереси!!!

Брюксел решава за това, Брюксел решава за онова, да ти пикая на демокрацията и суверенитета с които ни заблуждават. Превърнахме се в колония от и на идиоти.

е да решават от брюксел отколкото решенията да се вземат от нашите политици....и добре , че влезнахме в ес за да може поне част от хората да работят на запад а не да чакат вдигане на мин.заплата с 30 лв.какво добро като решение взеха политиците ни преди приемането ни в ес ??? а и сега основните проблеми на българина са корупцията,престъпността ,неработещите съд и прокуратура и това се решава на местно ниво !! стига троли , че все ес ти е виновен

ади бегай да плескаш на Боци ...днес посреща бабура ко дремеш във форума

Ако чакаме Брюксел скоро ще сме на газови ламби и ще ни мерят мръсния въздух. Стига с този загнил от корупция и невежество Брюксел.

Няма нищо чудно след изказване на министъра на външните работи на Германия Габриел заяви , че Москва, Вашингтон и Пекин не уважават Европа не останаха незабелязани в Русия. Според първия заместник-председател на Комитета по международни работи в Държавната дума Дмитрий Новиков: В Брюксел под неуважение разбират желанието на Русия да води собствена, независима политика и да изгражда честни, партньорски отношения с другите страни. В този смисъл той добавя следното: ЕС заедно със САЩ твърде дълго се опитваха да диктуват своите правила на играта и да налагат правила за поведение на Русия. И доколкото Русия води независим външнополитически курс на международната сцена, то Евросъюзът възприема това като неуважение. Според парламентариста аналогична е и ситуацията с Китай, поради нежеланието му да да играе под чужда свирка. А що се отнася до САЩ, за никакво уважение не може да става дума, включително и към Евросъюза. Новиков казва: Не може да се говори за уважение към Евросъюза от страна на Вашингтон, защото САЩ могат да уважават само тези, които са им равни. Америка вече отдавна диктува правилата на играта и правилата на диалога в международните отношения.За разлика от колегите си първият заместник-председател на Комитета по отбрана и сигурност на РФ Франц Клинцевич изрази мнение, че Габриел е недоволен главно от отношението на САЩ към Европа, а останалите страни са споменати за камуфлаж. Той отбелязва, че: Недоволството от политиката на САЩ, признаващи само своите интереси, вече прелива чашата, и то не само в Европа. Вероятно тази оценка не е далеч от истината, тъй като Габриел не за първи път излиза с подобни заявления. Така например в началото на декември миналата година шефът на външнополитическото ведомство на Германия каза в прав текст, че Берлин трябва да укрепи своята роля в света, като преразгледа предишните си отношения с Америка и повиши собствената си значимост.А къде сме ние с нашичкия сервилник

България да трябваше да плати 50% от стойността на тръбата при ЮП но руснаците да решават каква газ да тече и през нашата тръба ??? значи ние не можехме да пуснем през нашата тръба ...която сме платили и друга газ от друг доставчик....!!!!

ТИ направо си ,,трети пакет,,джендър...

не е за всеки

и руснаци и американци купуват мерцедеси

нали политически тъпият Ханс требе да си продава някъде продукцията....пък кат се земе много насериозно му набиват канчето и те така пак почва да прави мерцедеси....ай със здраве

Мерцедесите са консуматив като носните кърпички, това че ги правиш, няма нищо, ама нищо общо с влиянието в света.

ЕС дали щяла да разреши на Турция....И като не разреши какво, ще систане??? - Ще си накривят феса на другата страна Турците!!! Смях, голям смях!!

нека турците да платят за втората тръба а пък ес да откаже да получава газ по нея а да използва северен поток 2. или викаш нека си стои празна тръбата...нещо като нашите реактори ще стане

те да ти кажа в газпром слава богу не са умни колкото теб...много добре е известно какви са потребностите ...тях не ги мисли ...мисли как шъ ривеш кат ти "приведат в съответсвие " цените на газа от "независимия" КЕВР

Ха сега! Ами какво ще правим с този наш хъб? С какво ще го пълним? И какво ще прави Юнкер със схемата на стената, дето Баце му я рисува? Ако ползва тоалетна хартия и ако му е свършила в момента, добре. Ще се използва! Ама ако се подмива?

...значи записахме още една велика победа над руската заплаха...

Какво ще каже за тази новина ДЖЕНДЪР СУДЖУКОВ БОРИСОВ?????? НЕЩАСТЕН ТЪПУНГЕР,но защо продължава да прави НЕЩАСТЕН ЦЯЛ НАРОД ?!?!?!

Не народ, а мърша. И по-лошо соросоиди.

Икономиките на Турция, Полша, Украйна, Румъния и Азербайджан са по силни от тази на Русия, населението е почти равно. От икономическа и политическка гледна точка, кое бихте избрали. Аз ще се радвам когато Русия спре да воюва и конфронтира със съседните си държави и започне да търгува като равнопоставена - това е и единственния начин българи, руснаци, поляци, украинци, турци,румънци да живеем добре !

Що бе, ние като равнопоставени ли търгуваме на запад?

най-вече ще се подмокриш за "украинци" и руснаци нали ??също кат за българи и "македонци"...смешник

Стига с тази истерия с газ без газ. Газ съм виждал само в запалката си. Не ме интересува колко тръби ще забие Путин на Ердоган в брега.

Като за запалка ще има, там се пълни бутан. За индустрията както и за Тец трябва друга суровина, а и количеството е мааалко по-друго :)

Е затова ще си беден българин. И заради такива като тебе проф. Иво Христов е прав. 80 процента от българите са кръгли идиоти.

БГ сега плаща най-ниската газ в ЕС. Благодарение на Русия и Газпром.

А кой каза,че няма да има трета? Тя ще е по-тънка за да може Кафявият да я поеме.

Не само от Русия сме зависими от значение е как ще го разиграе Ердоган. Той се е молил на аллах само и само да не се случи Южен поток. Така без да е в ЕС "управлява"положението в него включително и нас.

не разбрахте ли вече че няма да има руска АЕЦ в България, няма да има директна руска тръба, няма да има руска тръба за нефт, няма да има нищо руско в България! Търговските връзки с Украйна и Турция се задълбочават, като тези две страни се явяват посредници между България и Русия!Отворете си очите и влезте най сетне в 21 век

Икономиките на Турция, Украйна, Румъния и Азербайджан са по силни от тази на Русия, населението е почти равно. От икономическа и политическка гледна точка, кое бихте избрали. Аз ще се радвам когато Русия спре да воюва и конфронтира със съседните си държави и започне да търгува като равнопоставена - това е и единственния начин българи, руснаци,украинци, турци,румънци да живеем добре !

И това е лошо за България и българския народ, друго си е да купуваш без тези посредници които и без това са ненадеждни.

А краварите защо не купуват газ от Украйна или Турция а директно отиват при кладенеца в Русия, аман от тъпегьоси

Машала