Експлозия на газ в жилищен блок уби поне 12 души в Аржентина

Дванайсет души загинаха и над 60 бяха ранени при експлозия на битов газ в жилищен блок в аржентинския град Росарио. 15 души все още се издирват.

Обратно в новината

Коментари - Експлозия на газ в жилищен блок уби поне 12 души в Аржентина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А преди време един многознайко ме убеждаваше, че газта била абсолютно безопасна - имало не знам си какви защити - ебати и защитите - да се затрият десетки хора за няма нищо

Като зная с какви ,,весели селяни"живея и как не само всеки се пише майстор но и непрекъснато търчат на село за по няколко дни и я прозорец оставили та се стоварил отгоре при порив на вятъра ,от терасите падат предмети,ту ако спре водата забравили отворени кранове,лампи оставят да светят с дни и само по чудо не сме се прославили с някоя гръмнала газова бутилка или бойлер.Ако направят и газификация -това ще е върха...добре ,че никога не са на един акъл и все се стискат и искат да прецакат другите ,та ще е трудно.Бог да ни пази!

Тихо мълком и в България от години прокарват газови инсталации, от които бягат всички хора в САЩ. Такива взривове ни чакат и нас и е добре токът у нас да е евтин. Всъщност именно руското газово лоби е против АЕЦ и производството на евтино електричество.

Газта си е опасно нещо. Даже съм чувал, че вече премахват газови инсталации на запад.

Веднага спираите южен поток , това ако резне ще отпори половин България към Румънско .

Да вкараш запалително вещество в апартамента си под предлог, че било по-евтино да се готви/отоплява и т.н. с него, е абсолютно безумие! Да се замислят много добре всички, на които алчни фирми предлагат газификация на жилищните им кооперации.

В статията не се казва,но това е ефекта от газифицирането на сградите.Една бутилка с битова газ не може да предизвика такива поражения.Винаги съм казвал,че високи технологии не са за държави,където всеки живее ден за ден.Нека хората знаят какво ги чака ако решат да газифицират жилищата си.

Напълно съм съгласен, че газификацията не е за всеки. Да, по-евтино е /уж/, по-чисто.... НО! Как мога да съм сигурен, че някой съсед от типа "всезнайко" няма да направи някоя беля? Освен това в България нищо не се прави по технология. Тук тръбите просто минават през помещенията, а трябва да минават през специални шахти, в които през интервал време се пускат искри... с цел да се предотврати натрупване на евентуален изтекъл газ. Като гледам снимката... едва ли е печка...

Пънчо, батенце така е! Това си е чиста бомба в къщи , а с износване на инсталациите вследствие от множество трусове и измествания течовете изместват взривовете на по- голям периметър.