От днес поскъпват ток, газ, вода и парно

Ценови шок очаква потребителите от днес. От първи юли влизат в сила новите цени на тока и газа. В някои градове се увеличава и цената на парното. В София и водата поскъпва.

Обратно в новината

Коментари - От днес поскъпват ток, газ, вода и парно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ни "санираха" с най-нов ценови шок. Иначе годината не може да се отчете с финансово затишие.

егати и парадокса- ... сега ще ви разкажа едни мои лични наблюдения и впечатления...- и накрая -за едни мои лични мои заключения ... всеки ден с колата закарвам жена ми до работата-а след това и аз самия си отивам на моята..- е не говоря за българия което е интересното... минавам покраи една бензинастанция - средна ръкае...- и гледам цените на горивата... значи- преди 2 години-когато жена ми доиде- цените бяха доста по-ниски...-става дума между 15 и 25 процента.... но..- това се отнася за времето до преди месеци половина- два... оттогава- всеки ден и аз на нея и тя на мене -си обръщаме внимание колко много и системно пада цената на бензина, нафтата , газта... и всеки от нас задава въпроса- защо в българия-лед като има криза- и цените скачат- е ясно трябва- но след като няма- защо дебилите бизнесмени- които никога не са разбирали от бизнес и финанси- поне един път не са свалиха сами цените - не става дума само за горивата- ами за всичко... тук бензина вече заема стоиностите отпреди 2- 3 години... и накрая ще попитам- кои реши и на какво основание в българия . че трябва да се граби бг-народа ни , с нови високи цени... ако никои не може да си отговори- аз ще дам жокер- идват избори-кои е на власт, в чия сметка ще влязат ..и наи ялкото- за кого са предназначени крадените опт народа и раздаваните по изборите пари- за нискоинтелигентата и нероботеща част опт народа мисля- защот само тях могът да манипулират,........ драги мои сънародници- обясняваите и агитираите всички около вас , че наи-голямото зло което може да се случи за следващите 4 години- е да е пак във властта- боико-рапоня-тиквата ,...или както искате го наричаите... съсс неговите изстъпления над народа ни- за още 4 години-наистина ще прогони и последния българин от родината ни...

Каква е тази опозиция? Къде е?Къде са ВМРО и Атака?В ден на обявяване на ценови шок по улиците се влачат гей паради,като че ли това интересува някого.Къде са профсъюзите?Не ТРЯБВАШЕ ЛИ ДА ИМА ПРОТЕСТ срещу новите цени?

ще има - шоков удар за българския управляващ елит, забравил народ и държавност!Аман от жалки, алчни и продажни политици !

Уморихте ни! Де спрете се! На какво прилича това?!! Не стига, че неможеше да смогнем и на старите си сметки, ами сега и по-високи трябва да погасяваме, а заплатите ни на същото дередже.....Мизерияяяя, махам се от бг

Семерджиев най-безсрамно лъже! Добавката за зелена енергия до преди увеличението беше в размер на 2.3% от общата сума, която плащат крайните потребители. От повишението с 13% зелената енергия носи 3.5%. Останалите 9.5% са заради квотите за въглеродни емисии, които ТЕЦ-овете започват да купуват и заради дългосрочните договори за изкупуване с някои ТЕЦ-ове. И може би най-важната причина за повишаването - НЕК при сегашните цели на изкупуване и договорените твърди печалби на ЕРП-тата не може да съществува. В момента НЕК се субсидира от държавата по различни схеми. За да е финансово стабилна НЕК , цените на тока трябва да са с около 50% по-високи от сегашните. Правителството се опитва с всички сили да задържа цената на тока ниска, докато минат изборите. И за плачещите за цената на природния газ - цената на природния газ за крайните промишлени потребители (включително няколкото малки ТЕЦ-а) е четвъртата най-ниска в целия Европейски съюз.

Другият фактор е, че електроенергията от ТЕЦ-ове на природен газ е около 18% от произведената от всички ТЕЦ-ове в България. Останалите около 82% са от въглища, които се добиват в България. И последно, което не се разгласява - от 01.06.2012 година ДКЕВР прие нови по-ниски цени за възобновяемата енергия - за фотоволтаичните с 40% по-ниска, а за вятърната с 20% по-ниска от досегашните.

Сегашният български елит - политически, икономически и културен, толкова може. Трябва смяна на елита. От сегашният с корени поникнали от въоръжената борба срещу народа си и слугуване на чужди народи, не чакайте нищо добро,както и да се прекръсти. Нужна е смяна на елита!!!

Значи държавата е толкова слаба ,че не може да се противопостави на неизгодните и договори, или говорим за феодален или робовладелски строй.

Не може да ме убедите, че зеления ток е по-скъп от този на ТЕЦ-овете. Чия суровина е безплатна? Май някои много алчни хора са вложили пари в производството на зелена енергия и сега си узаконяват бързите и огромни печалби. На този Семерджиев путa му ленна - алчен и продажен човек. Човека си трупа парички предавайки народните интереси и обречайки на мизерия собствения си народ. Нека дружно да му отдадем уважението си докато му изтръпнат задните части.

Бравоооо ! Давате ми допълнителна мотивация с това поскъпване да се махна от тази скапана държава.Дано мангалите да ви плащат тези високи цени нещастници долни !!

Абсолютно всяко правителство, след промените вдига цената на тока! На Луканов, на Ф.Димитров, на Беров, на Виденов, на Костов, на Станишев, сега и това. И все с 10-12%. Пълзят нагоре и гонят еврапейските 0.2евро/квч. Туй дето търсят причини е прах в очите на хората. Мога да кажа, че и следващото правителство ще вдигне цената на тока. И последващото, и последващото и т.н. Въпроса е защо, като сме енергийно богати нямаме пари в брой в джоба си?

Не мога да повярвам, че произвеждаме толкова зелна енергия, че да се вдига цената на тока толкова много. Вервайте ми - пак ни лъжат.

ДАЙТЕ НА СЪД ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ВОДАТА И ЛЕКАРСТВАТА. Не позволявайте на шайка лумпени да тероризират народа ни! Крадците крещят, че България е първа в Европа и открито се гаврят с хората на труда, за които животът в България става ад. Не се живее без хляб, без здраве и без работни места. Върнете ни родината, изгонете Държавна сигурност и милиционерите, минали вдясно и предали всицки и всичко в името на парите и сметките си в чуждите банки. Ставайте, не спете! Вие отивате към гибел, не виждате ли?!

за съжаление партията е мутирала във всевъзможни граждански метастази. Трудно ще измете човек партийците, въпреки, че по данни на казионните профсъюзи партийците взети заедно, са не повече от 300 000 в страната. А това е повече от местата на стадион "Маракана".

Пич, не става със съд - става с Народен съд!

"..Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли.." Ми то не останали бедни.Особено от пенсионерите. И ний вървим вървим нататък. И нЕма край ни на шир ни надлъж.С тока и водата партията съумЕ да удари много зайци. Знае тя как да вдигне всички цени отраз. И забогателите българи доволни да отидат на море. Е, на нЕкои ще го прожектират по ТВ, но пък картината е цветна. Така, че всички вече са доволни.

Бит-електрическа енергия от 01.07.2012г.: цена за дневна електроенергия 0,20545 лв./кВтч., цена за нощна електроенергия 0,14015 лв./кВтч . Посочените цени са с ДДС!

Докато има овце ще има и... касапи!

Те ни унищожават, а ние си търкаляме топката и си опаковаме шоколад Milka! Пълни нещастници сме!

Така е. С най-ниските заплати и най-високите цени и си траем... овце сме ...

ЗАПОМНЕТЕ, КОМУНОИДИ, с днешното увеличение, цената на тока НА ДРЕБНО ще стане 20 ст. А КРАДЦИТЕ на КОМУНОИДИТЕ планираха СЕБЕСТОЙНОСТТА НА ТОКА ОТ АЕЦ-а да бъде 40СТОТИНКИ! 40 СТОТИНКИ СЕБЕСТОЙНОСТ, КРАДЛИВА, КОМУНОИДНА НАПАСТ!!

Не бъркай цената от 40 ст. на MW и 20 ст. на KW, което е 40 ст. за 1000 KW

не бе- тоя има висок коефициент на интелигентност , и всичко знае- това което го каза- не е от значение за супер-умната глава... мое мнение е , че , този с коефициента е наи-тъпия елемент в цяла българия - а хаиде обаче познаите след кого- само един е по-тъп от тоя идиот,.... ик1ч6...

Не бъркай цената от 40 ст. на MW и 20 ст. на KW, което е 40 ст. за 1000 KW

...може и да знае обаче да не казва. Нарича се дезинформация.

Кажи, кои са "комуноидите"? Майка ти и баща ти ли, които носталгеят за соца ли? Меверейскитве агенти, които управляват икономика ли?

За такова ПРЕДОГОВАРЯНЕ Юлия Тимошенко получи 7 годишна присъда! Кога ПРОКУРАТУРАТА ще се освободи от КОМУНОИДНИЯ си генезис и ще потърси сметка на КРАДЦИТЕ И РАЗБОЙНИЦИТЕ, подложили ни на газов геноцид и заГРОБили държавата със стотици милиарди???

Р.Овч., през 2005 г., ПРЕДОГОВОРИ цената на газа "в интерес на България" и като следствие, за няколко години, цената на газа се повиши от около $170/1000 куб. до около $600/1000 куб. Те ти булке Спасов ден... И Бойко Борисов е виновен, че тогава беше Гл.Секретар, мискинина му...

И неграмотнико храбрий ... - пише се ДобрУджанските , а не ДобрОджанските ....

Цена на газа за Германия -$330/1000 куб. Цена на газа за България - $600/1000 куб. Това са цените на ГАЗПРОМ - газовата бухалка на сударь Путин - братушката. При условие, че България е и по-близо от Германия!

Благодаря ти за коментара. Той е поредното доказателство на поговорката: Тъп народ - слаба държава, уядени и глухи управници, бедни хора с единствена последна надежда - да получат поне вода годна за пиене ......

И докато измисленото правителство търси начин хората да не усетят поредното увеличение на тока, водата и парното, ние ще трябва да си ги плащаме. И пак ни заглавичкват със зелената енергия. Колко скъпа била! Глупости. Мутрите от ГЕРБ май ни мислят за идиоти.

Vibudhi

Лъжа е, че зелената енергия е причина за увеличението. Ако тази енергия е под 1% от общото количество и ако преди 6-7 год. вложените в нея средства се изкупуваха за около 3 години, как тя е причината за повишението? Навярно ни смятат за идиоти...?

аззз

естствено, че са те, те подписаха всички договори за зелена енергия и те създадоха законите в тази област, тези процеси се развиват с инерция във времето и това, което е правено преди 4 години се усеща едва сега

От това, което днес имам като информация, НЕК купуват ток от различни места ТЕЦ, АЕЦ и правят микс. Цената е 90 лв общо. НЕК продава на ЕРП на цена от 88 лв. Ако някой икономист, математик или финансист може да ми обясни как едно държавно предприятие купува на 90, а продава на 88 и ще бъде в добро финансово състояние, ще му дадат Нобелова награда а крайният потребител, всички ние по 146 лв., заявява в началото на април 2010 Борисов

На 7 април 2010 година, преди повече от две години, премиерът Бойко Борисов заплаши с ревизия сделките за електроразпределителните дружества и обяви, че обмисля дали да не прекрати договорите с дружествата CEZ, Е.ОN и ЕVN заради разликите в цените, по които купуват ток от НЕК и на които ги продават на крайните потребители. Борисов се закани и на пълна проверка на дружествата, която лично да предаде на прокуратурата. Е, и? Тинтири минтири.

Нещо друго за 'поскъпване' да сме пропуснали ..... ?! Предлагам, тези, които викаха по улиците "НЕ на шистовия газ" , сега да плащат двойно по повишените цени .... !

"Честито!" Вече нищо не може да ни шокира-такова безхаберие, просто не съм очаквал! Противопоставят се ВЕИ на атомна енергетика, а това просто не е така-иде реч за допълващи се енергии. Липсата на визия и авантьората в отрасъл енергетика на това правителство са престъпни!