Започва конкурс за проучване на нефт и газ в Черно море

Министерски съвет стартира конкурси за търсене и проучване на нефт и природен газ в две площи - Блок 1-14 "Силистар" и Блок 1-22 "Терес" в Черно море.

Обратно в новината

Коментари - Започва конкурс за проучване на нефт и газ в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До колкото съм чувал, цената на природния газ е свързана с цените на петрола и мутрата изобщо да не ни приказва смешки, че едва ли не тя ще бъде почти нищожна за БГ. Тези лакърдии ще ги приказва, за да оправдае вината си при ликвидирането на всички големи инфраструктурни проекти. Дори и да се намери находище на газ, имайки впредвид далаверите с американските ТЕЦ-ове и това, че ползуват БГ въглища ми е ясно, че ние ще си купуваме родния газ на цени по-високи от тези на вносния такъв.

Защо не се правят проучвания от бг -фирми ? Къде са българските специалисти?Толкова ли сме некадърни,че да ползваме чужденци?! А ИМАХМЕ-Минно-Геоложки институт!!!

С българските специалисти да не стане като Чирен? Ако не знаеш какво е станало с Чирен и българските "специалисти" от МГУ, потърси из интернет - доста есмешна историята.

Проучване , оценка, концесии за добив, съдебни обжалвания, строителство, подготовка за кражби,... като зная с каква скорост се случват нещата у нас след 2-3 поколения може и да имаме резултат! Дано е положителен, за да има глътка въздух за правнуците!

Проучването ще са концесия. И няма да се налага делянпеевците и цветанвасилевците да ограбват банка, за да внасят вноски за презморски несъстоял се тръбопровод...

Там газ няма. Тия приказки са за замазване на провала с Южен Поток. Огромен провал, България за пореден път проигра шанса си!

беше шанса? Щото не се вижда

Ти не е нужно да го виждаш, Путин го вижда

... оферти от потенциални инвеститори не са подадени...Поради факта че там няма въглеводороди в промишлени количества.

Това е лоша новина за Путин и рубладжиите. Руснаците ще търсят клиенти в Патагония или на Марс. А рубладжиите ще останат без копейките, които печелят за сметка на България, която плаща майка си и баща си на руските газови рекетьори.

Много нефт има срещу централния плаж на Слънчев бряг.Там копайте.

На бас, че ще спечели американска фирма.

Може и българска ама няма.

Газпром, в краен случай Роснефт

Дано да улучите тръбата до Турция и газ ще има в неограничени количества.

БРя! Ще станем Персийският залив на балканите! Да, ама не! Нагледали сме се на тази филми! Първо- голямо крякане,после наместване на наши фирми в конкурсите,после съдебни дела и накрая едно нищо!

кви куфарчета пак бре опа...конкурси, къде е българското корабче дето щеше да вади метан от дъното и да има енергия за сто години )link

Ама как си пишеш... Колкото да не зАспИш!

Напред, българи-юнаци!

Че се издавите у морето, бре!

Излиза че цялата икономика за Бойко е да има газ за парното!!!! И само да попитам докъде стигна проекта с газовата централа в Белене. Нали затворихме АЕЦ-а за да правим централа на газ. Сега като спряхме строежа на ЮП с това ли ще ни замазват очите?

Ще пърдим и ще има газ!

Започна се!

Ехоо, Борисов, отиди в Норвегия и виж как се правят тези работи. Там нефтодобивната компание е ДЪРЖАВНА!!! Сега, ако дадете проучването на чужда компания, тя ще иска и правото на добив. Тогава ще си купуваме нашия нефт на цени на тази компания.

Звучи страхотно да е държавна, нали? Има един съвсем дребен проблем - технологията за добив на газ, както и оборудването за реалното му изваждане и докарване на сушата струват няколко МИЛИАРДА, но оставете, че струват - те на практика НЕ СЕ ПРОДАВАТ - държавата ни не може да ги купи и да иска. Е, можем да си разработим наши - едни 20-25 години и ще имаме прилични!

Пародия

ЛУД ЛИ СИ С ТАКИВА ХИДРОИНЖЕНЕРИ КАТО ДОГАН..... НАЙ-МНОГО ГОДИНА И ВЕЧЕ ЩЕ ИМА СПЕЧЕЛЕНА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА А НА ХАРТИЯ ЩЕ ВАДИМ МИЛИОНИ КУБИЦИ ГАЗ.....

И толкова години няма да стигнат, защото Запека Пицко Джиджин, любимец и втори душеприказчик на Шебека затвори институтите на БАН.

коле , да иде ли в русия , да види там кой проучва и добива ?

Предстои да отровим Добруджа, заради шистов нефт и газ...Честито!

Рубладжия от кога има шистов нефт? И маме мораториум , бе глупак.

Кравар! Мораториума ще бъде премахнат, в най-добрия случай заобиколен. От това по-лесно няма...наивник!

Ами прочети за шистовият НЕФТ, запознай се!

ААААхахахаха. Шисти в морето ли бе?

Кво море? Добруджа!

Има да дупчат по морето. Дано да излязат на другия му край, че там може да се окаже Венецуела и тогава как ще на стигнат американците !!

На 15 ноември 2012 г. България подписа окончателно инвестиционното решение за строителството на газопровода Южен поток. Подписите си под договора сложиха премиерът Бойко Борисов и председателят на Управителния съвет на Газпром Алексей Милер. Тоест сега геЙнерал Тикву е насрал и протака докато получи инструкции от мъжа на американския посланик и меркел!

Инвестиционно решение не е договор за сртоителство и транзитни такси. Имаше и отстъпка за газа тогава.

Селска постановка за отвличане на вниманието.

За сега още не се е изродило до казаното.

Тия национални предатели провалиха Южен Поток и точно сега ще правят конкурси за нефт и газ от Черно Море, които знаем много добре кои ще ги спечелят!

Това са поредните не първите, за твое сведение. Радвай се че ги правят, защото Ореха ги бе спрял.

ОТНОВО ОТПРАВЯМ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО КЪМ ВСЕКИ КОЙТО МУ ТЕКАТ ЛИГИТЕ ПО ЮЖЕН ПОТОК ДА ДОКАЖЕ С КОНКРЕТНИ ОФИЦИАЛНИ ЧИСЛА И СРЕДСТВАТА НА МАТЕМАТИКАТА ЧЕ ТОВА ЩЕ Е ПЕЧЕЛИВШ ПРОЕКТ..... ЛИЧНО КЪМ ТЕБЕ ДИРЧО ЛИ ДИРНИК ЛИ СИ КЪВ СИ НЕ ТЕ ЗНАМ...... СЪМНЯВА МЕ ЧЕ ЩЕ УСПЕЕШ НО ЯКО ЩЕ ТИ СЕ СМЕЯ КАТО СЕ ИЗЛОЖИШ :)

той вашият минпред не ги знае и ще му ги търсят, не разбрах къде, та ти искаш некой друг да ти ги каже.

Газът в Румъния е двойно по-евтин заради собствен добив.

ВОЛЕНЕ БЕ ИЗЛЕЗ БЕ МОЛЯ ТЕ КАЖИ НИ ПАК КОЛКО Е ХУБАВ ЮЖЕН ПОТОК И РУСКИЯ ГАЗ И КАТО ЦЯЛО ИЗКОПАЕМИТЕ ГОРИВА..... МОЛЯ ТЕ..... А ПОСЛЕ ВНЕСИ ЗАКОН В ПАРЛАМЕНТА ЗА 80% ДАНЪК НА ТЕЯ ДОЛНИ ВЕИ-ТА ДЕТО СА БЪДЕЩЕТО ПО ЦЯЛ СВЯТ КАКТО НАПРАИ В МИНАЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО!! ДАВАЙ ВОЛЕНЕ В АТАКА!!! А ДИГНАЛ СИ КРЪВНО ЩОТО ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКИ А НЕ РУЗКИ ГАЗ ЛИ ДОБРЕ... ДРУГ ПЪТ ТОГАВА ПОЧИНИ СИ ПОД МАСАТА...... И ГАЛИ МЕДАЛА НИЩО ЧЕ СЕ ОКАЗА ФАЛШИВ..... ДЕНИЧКА ДА ТИ СГОТВИ СУПИЧКА БЕЛКЕМ СЕ ОСВЕСТИШ.....

Отървахме питомното ,сега започваме да гоним Михаля !

Кое му е питомното бе кретен 5 милиарда ще ни струва Ю. Паток.

Не Питомното, а Путиното.

забравих да добавя: да го затворим заради несъответствие с принципите на ес

Ю. поток ще има, но Български и няма да пресича цялото море. На там отиват нещата.

Еми ти сега ли се сети... Защо мислиш, че руснаците искаха 50% съучастие а?!

Не разбрахме само - сега, кат' шурнат реките от нефт и газ, ний Швейцария или Саудитска Арабия на балканите ще ставаме?

Ще видиш сам след 2 години.

Бойко, чакай! Недей изнася още, чакай да видим първо дали има. Ти си говорил, ама то с приказки не става, трябва копане. Пък и гледай като се осигурим на 100%, маккейн да не ревне че му подбиваме шистовия. Че туку виж ни накарал да затворим находището.

Ще си имаме наши находища и ще си вадим горива и няма да зависим от сульо и пульо.... Супер само така...

Че те нашите находища на гориво почти ги изсякоха циганите и ДПС-то. И ги изнесоха в чужбина, или ги изгориха в кюмбетата. Други находища може и да пораснат след 50-100 години, ама мен лично това не ме топли....

Не мой така с лошо - газ само от Раша Фидераша, кви са тия простотии ?!

Bell

Мурзилките се изприщиха. Пак ще се ходи на февруарски протести, България не може да си позволи да прави проучвания за собствен газ и нефт. Орешарски ги спря по заповед на императора на Изтока, няма как Борисов да ги подновява. ФОСТАФКА!

Като гледам не държавата ще прави проучвания, а инвеститори. Това кво ти говори? Сам ли ще се сетиш или аз да ти кажа?

Виж,геронтофиле,този петрол дори да си е наш,пак други ще ни го добиват и продават на нас самите.Тази независимост е чиста илюзия.

Като ти гледам акъла се радвам, че ще е така. има вероятност да съм по-млад от теб, а със сигурност и по-богат!

кой мислиш им вади 70% от газа и нефта. Щот са много напред в технологиите

ГОЦЕ И ВОЛЕН ВДИГНАХА КРЪВНО ЩЕ ИМА БЪЛГАРСКИ А НЕ РУСКИ ГАЗ......

Скоро и за Добруджа. Купих си кирка и нива в Добруджа. Ще копам за шистов газ.

Вместо да купуваме руска газ, ние ще добиваме наша?! Остафка!!! Предатели!

Может быть, я должна была написать это по-русски?

Надявам се това е ирония все пак...

А, не! съвсем сериозно си е! Ние български интереси нямаме, следователно всяко действие в полза на България е предателство. Едно време бяхме добри слуги на СССР и редовно получавахме сериозни дарения, които ни позволяваха да живеем безгрижно. Сега плюем Русия и гледаме към САЩ, ама американците следят историята и ни знаят що за стока сме, та и двете страни не дават нищо. Нито за господари на собствената си държава ни бива, нито за слуги на чужди интереси.

Не знаеш колко си права! Запасите намаляват. Даже и да има нещо в тези райони, то не ще да е много, максимум за 30 г. и то за задоволяване на собствени нужди. Твоите деца или внуци кво ше праят? Ще емигрират ли? Или ти немаш такива?

Пародия

ДАНО ДЕЦАТА НИ СА ПО УМНИ ОТ ТОВА ВЕЧНО ДА РАЗЧИТАТ НА ИЗКОПАЕМИ ГОРИВА.......

До 30 години газта и петрола няма да са необходими... Тъй чееее.. И са за малко повече от 30 години... Ама много малко...