Газът и парното поевтиняват от Нова година

Природният газ поевтинява с 5,17 на сто от 1 януари, стана ясно след закрито заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Обратно в новината

Коментари - Газът и парното поевтиняват от Нова година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а всъщност някой даде ли си труда да прочете решението за намаляване на цената как точно е формулирано?!? и че всъщност това, което се купува от чужди компании, е с увеличение на цената, и същото се компенсира с увеличаване на добива от газохранилище "Чирен", но колко газ ще има в хранилището на 1 февруари?!?

мрън, мрън, мрън...

Нищо в България не се намалява,разберете го бе,хора!Ако сега лицемерно смъкват цената с 5-6 процента,то бъдете сигурни,че ще последва увеличение с минимум 10-15 процента!Няма ДКЕВР,няма правителство,то няма вече и България!Разберете едно-цените у нас се диктуват от бизнесмените,сиреч от мафията!

Поредната Коледна бомба! Раз-берете едно нещо: народа не иска планови изказвания, народа иска да види и да се убеди че казаното е истина! А дотогава "паживьом, увидим"...

ДКЕВР е създадена да защитава интересите на електро и газоразпределителните дружества и да е посредник между тях и управляващи.Казано просто-разносвач на куфарчета.

Това не е повтиняване , а това е пак някакви номера на Топлофикация, ама то и е време вече да фалира, те на там отиват нещата. Много е длъжна на Булгаргаз милата Топлофикация, сега и да сваля цените , хората няма да се вържат за парното , отдавна си намериха други начини за топла вода и отопление , тъй че клиента прогониш ли го веднъж, върви гони Михаля после.

от 1-ви го сваляме бе , не разбрахте ли беее. ало , мрънкачите , нещо дъфчате там и не ви разбирам , ще ви го вдигна още на 2-ри ако пак ми мрънкате, разбрахте ли.

Ще го вдигнеш на втори както го вдигна с над 20 % от първи юли 2010-а ли, а?

Само пътьом да попитам, с прогнозните цени на парното колко ни одраха за най-топлите месеци, и как ще се отрази това "поевтиняване " на джоба на потребителя. Крайно време е да потърсиме правата си- както имаме електромер и водомер на входа на жилището си , така да имаме реален разходомер за топлинната енергия ,а не измислените дялови разпределения.така никой не може да докаже колко е реално използвал и колко съседите са откраднали от топлофикация , но в края на сезона се тегли чертата и загубите между всички по равно!

порното и газат по евтини

Ей простаци,от кога има парно в Казанлък я попитайте другаря Банев ........... АМАН от простотиииии

Значи допреди половин година съм имала сметка 100 лв. Като сложа увеличение от 20%, стават 120 лв. От тези 120 лв като махна 5 %, остават... 114 лв, защото това са тези 5% намаление - точно нищо. Т.е. намаление няма, колкото и да са ми розови очилата. Но да не дърпаме дявола за опашката с тези сметки, да не вземат да се откажат да ни "върнат" тия 5%.

Ти му казваш ,че цените падат,той говори обратно!

Ти не разбра ли , че цените не падат как да ти се обясни това по-добре . Не са махнати топлините счетоводители , ако си на разсрочено а няма как да си на друго , умножи цифрата която плащаш по 12 (месеци) извади 7 ( месеците в които има подаване на парно ) , а за още по прецизно си направи календар и махни топлите дни в които наистина не се ползва парно (-70/%) . Бързата и елементарна проба е за един месец дори тои да е декември или януари . Ако направиш тази елементарна аритметика ще разбереш ,че ник: "Циганин" е прав . Направи това нещо , нищо не ти коства на базата един месец , това което ще установиш е една страшно голяма сума за един месец . Доро ако умножиш само 12 месеца и извадиш в тези които има парно пак ще се шашнеш ! Смятам ,че нищо лошо не ти казвам а това можеш да го направиш за 10 минути . Примерно така 12 х 90=1080 // 1080: 7 = 154 месечно когато имаш парно при 50% а ноември беше 70% топло време . Излиза 300-400 зависи от % топло време - месечно нали ! Е при 300-400 лева месечно кое му е намаленото ? И пак ти казвам уловката не е само в разсроченото плащане !!!

Не и за хората обаче!

Не плащайте! Това е спасението. В съда фантасмагориите на Дефекация не вървят. Къде са десетките хиляди осъдени на Петко Студеното?

Що лъжете народа, че сваляте цени, това вече е една изтъркана грамофонна плоча, цените растят ежечасно и народа обеднява масово, падайки под прага на бедност и нищета...

Дори с намалението сметките за парно в София фактически ще са по-високи спрямо предния отоплителен сезон (2009/2010 г.) с 13-14%, тъй като от юли вече имаше поскъпване с 18,6%. При това сегашното намаление няма да се отчита спрямо реално потребената за ноември и декември топлинна енергия от абонатите, а само на база по определена формула.

Ами какво да ви кажа- по времето на социализма ,газта и парното бяха със символични цени- почти безплатни . И не само това- куп безплатни придобивки- безплатно образование , безплатно здравеопазване , куп социални придобивки- като ходене и на планина , и на море на почивка ,един път в годината . А сега го постигнеите тоя стандарт на живот , де . НАПЪЛНО НАЯСНО СЪМ С ФАКТА ,ЧЕ ПРОТИВ СОЦИАЛИЗМА СЕ ИЗКАЗВАТ АЛЧНИТЕ РЕСТИТУТИ , СЕГАШНИТЕ АЛЧНИ БИЗНЕСМЕНИ- КРАДЦИ ,МОШЕННИЦИТЕ ,ИЗМАМНИЦИТЕ И ВИСОКОПЛАТЕНИТЕ МИЖИТУРКИ В СОФИЯ СЪС ЗАПЛАТИ НАД 2000 ЛВ - С ЕЙЙЙЙЙ ТАКИВА ГОЛЕЕЕЕЕМИ ПРЕТЕНЦИИ , НО ,АКО ТРЪГНЕШ ДА ГИ ИЗПИТВАШ КОЛКО СА СОМПЕТЕНТНИ В ОБЛАСТТА СИ , ЩЕ УСТАНОВИШ ,ЧЕ СА ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ И НИЩО НЕЗНАЯТ . НАЙ- ЧЕСТО ТОВА СА МЛАДИ , ЗОМБИРАНИ , НАЙ- ВЕЧЕ БОЛЕЗНЕНОАМБИЦИОЗНИ И НАЙ- ВЕЧЕ АЛЧНИ , АЛЧНИ И ПАК АЛЧНИ 25-40 ГОДИШНИ ПРОМИТИ МОЗЪЦИ .

Професор Вучков, спокойно, не плюйте по екрана.

пи ли си хапчетата днес?

Не е професор Вучков но всичко което "Левия" е казал е 100% вярно!

Вярно е, че социализмът е много удобен за такива като тебе, мързеливи, необразовани, некомпетентни, без амбиция за успех в живота. Имаше такива неща, които описваш, но имаше и по един вид салам в магазина, по един вид сирене, по един вид мебели за хол, кухня и баня. Разбираш накъде бия. Не искам аз и ти да сме равни - тъп и мързелив с образован и работлив. И ти гарантирам, че не на всички знанията са им кухи и липсващи...

А зад безплатните ти почивки, образование и здравеопазване седи външен дълг от 10 милиарда долара, който все някога трябва да бъде платен. Ако беше толкова добре, нямаше в първия ден след отварянето на границите да се изнесат над милион българи. Тъжно ми е, че мисля за такива неща по празниците и, че има хора, които все още не ги осъзнават.

Знаете ли сега колко е Външния дълг на България?????-Общо 26 милиарда щ.долара ( гарантиран държавен и частен)

Нищо не се чува за премахването на посредиците. А иначе разликата между повишение с 30 % и намаление с 5% е + 25%. Това , заедно със замразена заплата е равно на бедност.

Това разбрахме- от цял месец чуваме.

що не земеш да хапнеш малко отровна тревица а?

В София цената на парното и топлата вода за първото тримесечие на 2011 г. ще падне с 5,1% ========================= Много неудобна новина другари - подминавайте я !

И към новината добавете факта, че юли.2010 година имаше увеличение с над 20 %. Та като прибавим сега намалението от 5.1 % и сме САМО с 18.6 % по-скъпо парно от миналия отоплителен сезон. МА ТО ГЕРБЕРА ЧЕТА НОВИНИТЕ КАТО ДЯВОЛА - ЕВАНГЕЛИЕТО.

ОСНОВЕН ПРОБЛЕМ СЕ ЯВЯВА НЕОПТИМАЛНОТО НАСТРОЙВАНЕ НА АБОНАТНИТЕ КОМПЮТРИ /КОНТРОЛЕРИ/ И ОГРОМНИТЕ ЗАГУБИ ПО ДЪЛГИТЕ МАГИСТРАЛИ. ОТВОРЕТЕ САЙТА НА ОПТИ КЛИМА, ЗА ДА ВИДИТЕ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ. ДОКАТО ВДИГАТ ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЯТА С ПО 10%-15%, ТО НИЕ /ВАРНА МЛАДОСТ БЛ.106 ВХ.1/ЕЖЕГОДНО СВАЛЯМЕ РАЗХОДИТЕ С 10%-15%

....как не ги е срам ББ и ЦЦ и Дянков , искат да съсипят всичко и най-вече ще съсипят Мелодия на годината.... ... да незабравяме и Костов

е мислиш ли, че парите на Бил са достатъчно за това? за това трябва да си богат колкото доган или боко тиквата!

Газа от 1 Януари 2010 година до 1 Октомври 2010 година е поскъпнал с 25 %. От 1 Октомври 2010 година е поевтинял с 6.11 %. Колко е годишното поскъпване ???? Хайе ви видим кви математици сте:)

tomazow

(((хи хи хи))) мани не открехвай хората на тази делаверка , нека им се стопли душицата по-празниците от това "малко щастие" !!! Иначе принципа е следния: Примерно да увеличат водата с 10%(да припомня,че тя е дар божии и идва от облаците и нашите язовири и по-каналите които народа е строил,така че за подръжка и ремонт би стигнало и малка част от сумата която плащаме на ЧУЖДЕНЦИТЕ) ...отплеснах се .... Та как става увеличение с 10% ? 1) Разнася се слух в слугинажните медии за 20% увеличение на водата,че примерно имало много течове(тя водата нали е бензин хи хи) ! 2) Платени интервюта от концесионерите в слугинажните медии (о колко сме добри стопани , о колко неща направихме и подобрихме , о ноа каква загуба сме) , след което се дават ромски гета как крадат вода и не плащат(за течовете) 3)Марионетките им от държавния регулатор заявяват,че увеличението е възможно и напълно заслужено , НО ЩЕ СЕ БОРЯТ ДО ПОСЛЕДНО !? 4) Марионетките заявяват по-медиите,че са спасили положението и са издействали увеличение не с 20% , а с 10% , че даже и казват примерно -" Те какво си мислят,че Ние няма да защитим народа и няма да сметнем,че реалното увеличение трябва да бъде 10% ? Оооооо ...... !!! Абе пълен ЦИРК

ГАЗА ПОЕВТИНЙАВА А ВОДАТА НЕ Е ЛИ СЕ Г.....З.

Това е първото намаление от 1944г.Като не се смята намаленият брой БЪЛГАРИ.

Нещо не ми се вярва, ама да видим.

На 14-и, 15-и, 16-и декември в "Топлофикация" имало пик и тя подавала около 1500 мегавата на час. Това е един реактор и половина на АЕЦ "Козлодуй". - КВИ РЕАКТОРИ БЕ??? НЯМА ТАКОВА НЕЩО ...НИКВИ РЕАКТОРИ РЕЧЕ "ТОЙ" СЛЪНЦЕТО И ТОЧКА.

Кумулативното натрупване от поевтиняването на природния газ от 1 октомври (с около 1%) и от 1 януари е 6,11%, предаде "Фокус", като се позова на ДКЕВР - фокус са пичове ...само дет нещо кумулативното поскъпване не им се удава да публикуват ...или някой пипон тъновалийско - банкянски не им дава??? ...знае ли се ))))))