1 млрд. евро за проучване за нефт и газ в Черно море

България подписа договор с консорциум "Тотал Е&П България“ Б.В. за търсене и проучване на нефт и газ в континенталния шелф на Черно море - в "Блок 1-21 Хан Аспарух". Държавата получава рекорден 40 млн. евро бонус.

Обратно в новината

Коментари - 1 млрд. евро за проучване за нефт и газ в Черно море | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Неотдавна Аржентина изгони Репсол и национализира петролните находища поради грабителското вандалско поведение на Репсол. А ние ги приемаме. Не отива ли България там откъдето се връща Латинска Америка, която десетилетия се бореше за свобода от чуждите монополи и даде милиони жертви за свободата си?

Пак се продадохме за жълти стотинки!

30% от печалбата+20%ДДС +10%плосък данак това всичко колко прави от печалбата?

Колко много комисионни като за последно.

Като чуя за концесия ме втриса.Справка -Соф.вода.Продават ни собствената вода,изнасят печалби,никакви капиталовложения и цената на водата непрекъснато расте все едно я произвеждат.

кат съ събуди се беше напикал нали?

Може би Тотал да се опита да намери това ,което сме загубили за последните 20 години!?Ако ще търсят загубените илюзии - вече няма нужда,излишно е!Според мен трябва да потърсят дали не е загубен в морето акъла на тия българи ,които ,поддавйки се на евтина пропаганда, решиха ,че държавата е най-лошия стопанин/или просто няма нужда от държава/,че т.н.демокрация е нещо като рог на изобилието и че за всичко е виновен комунизма/социализма и т.н!

ЕЙ ПАРТИЕЦО, НЕ ВСИЧКИ СА БИЛИ ПАРТИЙНИ СЕКРЕТАРИ С ГОЛЕМИ ТУМБАЦИ КАТО ТЕБЕ...

докато станат проучванията,хората са казали-я камилата,я камиларя,я царя...

КОГАТО ИМА ДОБРИ НОВИНИ ЗА БЪЛГАРИЯ, ЗЛОБНИТЕ ПЛАТЕНИ ХЕЙТЪРИ ОТ "ПОЗИТАНО" НАЙ-МНОГО ПЛЮЯТ. НА ТЯХ ЗА БЪЛГАРИТЕ НИКОГА НЕ ИН ДРЕМЕ. ЕДНИЧКАТА ИМ ЦЕЛ Е ДА ДОКОПАТ ВЛАСТ, ДА КРАДАТ И ПОМПАТ САМОЧУВСТВИЕ. ТЕЗИ ВИНАГИ СА БИЛИ МЪРЗЕЛИВЦИ И ПАРАЗИТИ. ДАЙ ИМ ДА ПЛЯМПАТ ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ И АКЪЛ ОТ ПРАЗНИТЕ СИ КРАТУНКИ ДА РАЗДАВАТ... ТОЛКОВА СТЕ ЖАЛКИ, ЧЕ ДАЖЕ НЕ ВИ СЪЖАЛЯВАМ..

Хора, стига комунизъм в България, държавата НИКЪДЕ по света не е добър стопанин защото се влияе от политици, профсъюзи, еколози и всякакви други групи за НАТИСК и облаги по групови интереси. Затова само частния бизнес който разбира се гони печалби може да управлява ефективно инвестиции и капитал.

Ще търсят на Бойко пожарникарчето дипломата, или на майка му п.........та. Как не му спряха устенцата да дрънкат глупости. А този кавал до него, е бати молоумникау имам чувството че има операция на устата.

По бТВ в репортаж : Премиера заяви 1 милиард ЕВРО инвестиции, министъра на икономиката потвърди 1 милиард но в лева, инвеститорите заявиха, размера на инвестицията още не е ясен... Имаме грандоман лъжец за Премиер !!!

Колкото е файдата от зелената енергия за потребителите , толкова ще е файдата и от "газовото" находище . Гладна кокошка просо сънува са казали хората ...

IQ146, ами нали Тиквата непрекъснато "тръби" наляво и надясно, че имал много пари за инвестиции, но нямал за разработки от БАН. В същото време няма пари за проучване на дъното на Черно море, а ще си "надскача" ръста с участие в ЦЕРН, в космически разработки и т.н.

Аз като невежа по този въпрос питам някой който знае да отговори -от нашите концесии в Либия,кой извличаше по голямата печалба

И да открият нефт и газ,цените за нас няма да намалеят!!!

дано и капка нефт или газ не намерят в морето защото така или иначе ползата за нас ще е никаква ,справка Дънди с години вади злато за милиарди а на държавата дава жълти стотинки за концесията ,от друга страна намерят ли нефт и започнат добив това ще краят на северното черноморие като курорт а може би и на южното .

Търсиме в Черно море газ, а защо не потърсиме управляващи които мислят за държавата и хората.

Защото много "мекаме"! ТърсимЕ -> търсим ПотърсимЕ -> потърсим Разговорно си мекай колкото искаш, но когато пишеш - прояви и самоуважение и го прави правилно!

1.Кога се е провел търга за концесията? 2.Кой са участвали и защо? 3.Правена ли е екологична експертиза и от кого? 4.Изготвена ли е оценка за последствията върху туризма и от кого? 5.Проведен ли е референдум в засегнатите области? 6.С колко ще бъде намалена цената на газа?

И ЗАПЛАТИТЕ В НОВИТЕ ЗОНИ НА ГЪРЦИЯ, КОЯТО ПРЕДЛАГА ДА СА БЪЛГАРСКИ, НЕКА СЕ КАЗВАТ ГЕРБЕРСКИ ИЛИ БОЙКОВСКИ!!!!КОИТО СЕ ДВИЖАТ ОТ 150 ДО 250 ЕВРО И ЖИВУРКАЙ С ТЕЗИ ЗАПЛАТИ И ЦЕНИ НА ХРАНИ, ЛЕКАРСТВА, ГОРИВА!!!ИНАЧЕ ЛЕНТИЧКИТЕ ЗА РЯЗАЕ СА ЕФТИНИ!!!

Абе бойко, баба Ванга не ти ли каза да търсиш край Шабла - там е жилата, която отика към Либия?

първо:споделящите тук хора не са болни мозъци второ:наивността ти е голяма и количество й ти пречи да прозреш обективната истина.

"Професор" Стаси, коя е обективната истина??

От Тотал имаше арестувани 15 човека за даване на подкупи в Италия и бяха обвинени че са бачкали ъаедно със Садам ?Хюсеин по време на ембаргото в Ирак :) ОМВ са собственост на Австрийската държава и Емира на АбуДаби и притежават и румънската Петром ..... Испанската Рапсол - наскоро Аржентина национализира всички петролни полета от компанията :)

Глупости имаще прекрасни мерцедеси ... но тук карахме москвичи след 10 годишно чакане и плащане напред / вноска /. ТРивида салам ..камчия, телешки и шпеков и 2 вида гумени ботуши ... а опашките за хляб бяха до небето. Да ви е ... и социализма. Тва беше голям резил .. не лъжете така децата ...те не знаят ама аз помня!

опашките за пасене на трева бяха по 3 километра

И какво, ако намерят, нали не вярвате, че ще ни го продават на по-ниски цени от международните!!!!!!!!! Пак ще има едни въртележки и цената ще скача постоянно нагоре!!

... Боко Тиквето търси начин да спечели още един мандат като продава на безценица всичко което му попадне ( например държавни земи, газ и т.н. ... ). И пак няма да се получи - разсънват се баламите...

Муньо, къде прочете, че продава??

Верно е , не продава , направо подарява

Колкото се облажихме от Галата , толкова и ..........Вероятно оптимистите се надяват да живеят колкото орлите за да се ползва нещо.Сегашните цени на газа вече не представляват интерес за тях.Наистина дори и медицината е безсилна пред човешката глупост!

я стига сте ни дрънкали глупости - за следващите 20 години - ако вие си вярвате, ние не

Ей смешници сте вие радетелите за вечна енерегийна зависимост на България! Много е просто, но не е за прости хора - собствения газ, т.е. този добит от Българска територия е значително по-евтин от вносния поради елементарния факт че не се плаща за траспортиране; не се плаща и за безкрайната върволица от посредници; освен това липсва възможността друга Държава да определя какво и как да прави България - това очевидно ви боли най-много!

Простите пазарни принципи показват, че в така ситуация се увеличават печалбите и в никакъв случай не се намаляват цените, като пшеницата "понеже има лоша реколта в САЩ се вдига по целия свят" а сме производител на пшеница !!!

1) никой не прави нищо без печалба! 2) ако на някой нещо му струва 5 лв, а пазара е 500 - със сигурност ще го продаде за колкото може повече. 3) да ни си мислиш че цената която плаща в момента Държавата (или когато и да било) не включва печалба по цялата верига? 4) изгодите за Държвавата са много - разумни крайни цени, консеционни такси, създаване на работни места и пр. А колкото до цените на пшеницата - ами има си търсене и предлагане .....

И какво ,намериния НАШ газ ще ни го продават на международни цени.А ми че ние и сега си го купваме на тези цени. Пример: Със наши евтини въглища двете американски електроцентрали ни продават три пъти по висок ток. Дивашка нация сме.

Това си е 100% държавна измяна. Тези 40 милиона ще ни излезат през носа. И защо "Булгргаз" не търси залежи???

Защото изпратихте кадърните българи да учат и работят за чужди интереси. Прогонихте ги с ниски заплати и некадърно управление и сега няма кой да направи разработките, пръснахте заводите и няма кой да произведе техниката и пратихте децата си да учат в чужбина, да разучават чужда техника, а тук просто няма кой да направи сондажите. Полицаите и пожарникарите на разбират от проучвания и добив на нефт и газ, но от сделки, насилие и рекет, нямат равни. Всеки се прави на политик, но не е нищо повече от селски тарикат, който гледа, как да изкара някой лев (в случая милиони) за сметка на нещо което нарича държава.

АБЕ ТЪПАКО, "БУЛГАРГАЗ" Е КОМПАНИЯ ЗА ПРЕНОС. НЯМА НИТО ОБОРУДВАНЕ, НИТО СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ДОБИВ. А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СТРУВА ЕДНА МОРСКА ПЛАТФОРМА ЗА ПРОУЧВАНЕ? ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО СА МАЛКО ФИРМИТЕ В СВЕТА, КОИТО МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ ДА ХАРЧАТ МИЛИАРДИ ЗА ПРОУЧВАНИЯ? ИМАМЕ ЕДНА СТАРА: "ПРОУЧВАНЕ И ДОБИВ НА НЕФТ И ГАЗ". ОТДАВНА Е СОБСТВЕНОСТ НА ТИМ, А И МОЖЕ ДА ПРАВИ САМО ЕЛЕМЕНТАРНИ СОНДИ НА СУША... АМАН ОТ "СПЕЦИАЛИСТИ" КАТО ТЕБЕ!

Калитко, аз имам тикет (книжка) за работник на платформа (имам и Магистърска степен в имженерство) и можем ти кажем, че Норвежците като не знаят как да го направят, си наемат някой да направи сондажите и довършителните работи по тях, и сетне сами си помпат нефт и газ. ..... Та ти си прав в едно - "Аман от разбирачи"

Да те светна, че Булгаргаз е търговска организация, а транспортиращото инжинерингово дружество е Булгартрансгаз. Те не могат да извършват такива изследвания защото Дянков редовно им прибира печалбата, за да се пъчи, че е вързал бюджета. Нещо повече, сега Булгаргаз е потънал в дългове и познай към кого - към Бойковите приятелчета от Корпоративна банка. Та герберско платено писаче, това е положението. Помисли и защо се шкартира Мелроуз ресурсис, която толкова години ни продава добитата газ на половин цена - от новите се очакава да се отчетат.

на снимката са герои от поредицата"предателите на българия"!!

Тотално промити мозъци са всички които вярват на тези двамата мафиота. Никой не го интересува България и хората , а колко пари ще вземат от нашите природни ресурси капиталистическите лайна , и колко комисионни ще лапнат тези от снимката . Това е истината - цените само ще растат нагоре ...

Като чета коментарите на гербаджийте се чудя наистина ли са с толкова промити мозъци . Какво взимаме от добива на злато - по документ - 3% от добива а реално нищо. Правилото при такива договори - този който проучва плаща и търси за своя сметка и риск, при откриване разпределението е 50-60 за страната предоставила терена и 40% за добиващата страна. Кой ще познае колко ще остане за нас и по какви цени ? Оня палячо министъра с неговите 30% да се скрие е да не ръси глупости.

Вие казвате 30% от печалбата+20%ДДС +10%плосък данак това всичко колко прави от печалбата?

Каква независимост сънувате, невежи гербаджии? Чужденци ще владеят за около половин век кранчето и, ако искат ще ви продават български залежи, но ВИНАГИ на международни цени, а, ако не искат няма да ви продават Те и сега "Мелроуз" са затворили газа на "Галата", да не би да сте по-богати? Ползата за България е сама да си експлоатира богатствата. От концесии България нищо не печели. Само губи богатствата си Вече видяхме как изнасят злато за милиарди годишно, а за нас гола любов към диверсификация

Много невежество !Ако намерят газ получават концесия за35 години плюс 15 още. Цената на газа е както на международния пазар. Ако се натъкнат на други полезни изкопаеми също те ще ги експлоатират за този период. От добитото злато в Медет държавата получава 1% .Това е истината.

е па търси си:)) аз такива намерения нямам

asen

Руските мекерета като чуят за възможност да има български енергоносител, се разтреперват от злоба и страх, да не би да се откъснем от орбитата на Русия. Това им е болката българите с руско самосъзнание!

Незнам с какво самосъзнание си мислиш аз че съм, но да те попитам Ти с какво си при положение че ни предлагат условия, които рядко ще срещнеш предложени на латиноамерикански държави при добив на същи ресурси и метод? А там в някои то тях дори ги национализираха заради НЕМОРАЛНИ СДЕЛКИ И НЕЧЕСТНИ спрямо държавата договори.. И въпрос, и още един въпрос: Каква е инвестицията за такова проучване спрямо рисковете?! Знаеш ли колко струва такова изследване и проби в такъв малък участък, че ако ни е важно да не ги похарчим наемайки фирма от средно европейски страни и без договори за концесии? Мм? Кого обслужва подобен 30% договор ? Герб за някой неща не ме дразнят в сравнение с комунягите, то това в случая конкретно е лайнярщина от всякъде. Риск за туризма, реално добив и инфраструктура до брега за газ, суров петрол в малки количества и каквото се сетим още с риск и от сероводородния слой, под 200м и въобще за равновесието по крайбрежието

humfry

Изгодно за кого, за България или за френската "Тотал"? А дано, ама надали! Всички вече би трябвало до болка да сме запознати с измамната схема в България, наречена "концесия". Самознати сме и с една друга измамна схема, наречена "приватизация". Четете мнението на "Минаващ", той що-годе добре е описал нещата, само е пропуснал да спомене и за златото, което съпътства медта.

Да повторя ОЩЕ ВЕДНЪЖ за твърде ограничените КОМУНОИДИ и най-вече за "кухите" им последователи. Нищо не е в състояние да спре умният управленец, ако ЗА БЕДА, СЕ ОКАЖЕ КРАДЕЦ! Ще ОТКРАДНЕ ВСИЧКО до което се докопа.Вижте Р.Овч.!Колкото е по-умен,толкова ПО-ЛЕСНО ЩЕ ОТКРАДНЕ!И толкова по-трудно ще го хванат! Ще ОТКРАДНЕ НАШИТЕ ПАРИ,ПАРИТЕ ОТ БЮДЖЕТА,дето се събират с кръв и пот. Това не означава,че трябва да търсим тъпанари да ни управляват! Просто НАЙ-ВАЖНО Е ДА СА ПОЧТЕНИ И ДА НЕ КРАДАТ! И не забравяйте-по делата им ще ги познаете! А делата на Боко последните 3 години говорят много, КРАДЕ или НЕ КРАДЕ! МИСЛЕТЕ и не се оставяйте да ви МАНИПУЛИРАТ КОМУНОИДНИТЕ КРАДЦИ!

Но дори и 300$ да е цената, това е къде, къде по-добро от 6оо-те на Газпром! И ако е голямо находището, с 30-те % от концесията, газът може да слезе и под 250$... Нещо невиждано и нечувано в България последните години... Парно, ток, всичко НАДОЛУ! Пък дали няма да може пак да произвеждаме торове? Ех, мечти, мечти...

БATKO

А бе ти и американците от нашите си ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 щяха да ни продават по-евтин ток, а се оказа че сега ни го продават на цена два пъти по-голяма от идентичния ТЕЦ Марица Изток 2 при това насила, с преференциално изкупуване, защото било от местни въглища. Със сигурност и Тотал ще ни продава нашия си нефт/газ на цена три пъти по-висока от вносния, защото да ползваме местни източници и да бъдем независими.

humfry

Цените никога не са такива, каквито ги поднасят разни като теб. Но се формират доста по-високи, благодарение на разни фирми посредници, разбирай Братко, Батко, Вратко, Мутрьо, Леля, Вуйна и т.н. Ама това е типичен български икономически модел. Само едно ми е чудно, колко ли плащат на такива като теб, че да станете предатели? Хайде, другите са ми ясни, ама вие сте на дъното, наслада ли ви доставя, може би душевен оргазъм?

Каква наглост трябва да те е завладяла за да се хвалиш как ще има "бонус" в хазната от подписаното намаление на газта от 1.01.2012, когато си го изкарал двойно - веднъж от народа ти дето ти плаща услугите с високата цена на газта и втори път от подписаното споразумение. И след тази лапачка от народа си да оставиш пенсионерите без мижавите им пенсии 7 дни???

НА КОМУНОИДИТЕ ЯВНО ТРЯБВА ДА СЕ ОБЯСНЯВА МНОГО И ДЪЛГО И ПРОСТО: ИМАШЕ ТЪРГ. ТОТАЛ СПЕЧЕЛИ С НАЙ-ДОБРИ УСЛОВИЯ. ДАВА НИ 80 МИЛИОНА АВАНСОВО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО. ПОСЛЕ ВАДИ 2 МИЛИАРДА ЗА РАЗХОДИ ПО ПРОУЧВАНЕТО. АКО НАМЕРИ МНОГО ГАЗ И НЕФТ, 30% ОТ ПРИХОДИТЕ ОТ ПРОДАЖБИ ЩЕ БЪДАТ ЗА БЪЛГАРИЯ. ОСВЕН ТОВА ЩЕ КУПУВАМЕ ТАЗИ ГАЗ И ТОЗИ НЕФТ НА ПЕТ ПЪТИ ПО-НИСКИ ЦЕНИ ОТ СЕГАШНИТЕ.... ТОВА Е.

Дано да е вярно, ама надали! Поне това с 5-те пъти пък изобщо! Но аз питам де е БАН, де са тия научни, мощни институти, за които десетки години се харчат милиони? Или са силни да тропат с лъжиците по празно тенджере, а да дадат СЪВРЕМЕННА ТЕХНОЛОГИЯ, на която да се основе СОБСТВЕНО ПРОУЧВАНЕ? А-а-а, не, там не ни пипайте, много е сложно за нас...!!!Смехории, смешна, палиативна наука!

БATKO

Точно от откраднатите архиви на БАН тези концесионери "откриват" находища. И за това "откритие" получават правото да ползват находищата като свои. От това по голяма кражба, здраве му кажи.

Калитко, ние добре знаем кой и как печели търговете. С просот око ще забележиш веднага, че те са само протежета на управляващите, регистрилали за 1 нощ фирма и още за 1 нощ станали "специолисти" в бранша. Ти успя ли да прокараш за себе си този номер?

Дорее знаете щото сте от бившото котило на БСП бандата стари престъпници. Не всички са като вас. И ако има полезни изкопаеми трябва да се ползват това е.

Калитко, ние добре знаем кой и как печели търговете. С просот око ще забележиш веднага, че те са само протежета на управляващите, регистрилали за 1 нощ фирма и още за 1 нощ станали "специолисти" в бранша. Ти успя ли да прокараш за себе си този номер? нали си от герберската крадлива дружинка, преди беше май от СДС дружинка, сега се прехвърли в герберския лагер като повечето крадливи седесари напарвиха.

humfry

Да перефразираме. На раята трябва да се обяснява с най-сладки приказки. Имаше от нашенските "търгове", "Тотал" спечели с най-добри предложения към управляващите и техните васали/роднини. "Тотал" дава авансово и безвъзмездно 80 милиона, за да може чиновниците да ги усвоят по нашенски, а по-точно с големия черпак. После, "Тотал" изважда едни условни "2 милиарда", по същия начин както ЕРП-тата инвестират условно, от които ни помен, ни вест. Ако "Тотал" вземе та намери много, много, е, ще се запитате, колко да е много, ми много ще да е, според калитко, та, тогава 30/100 от 30% от "реалните" приходи ще отидат за чиновниците, ама евентуално, но надали. Освен това ще имаме звездното право да купуваме нашия газ на преференциални цени, само 5 пъти по-високи от сегашните, които пък са само 6 пъти по-високи от предишните. А накрая, когато всички ни минат и използват, ще остане само един екологичен оазис, наречен Черно море, в който и сега няма живот, но поне все още се къпят разни примати. Е, това е.

рибата в морето ние гласим тигана

Ууф, що злоба, що мърсотия, що спин! Имате ли представа за какво става въпрос? Или беснеете, че ще станем малко по-независими от "братушките", които сега ни дерат както си искат. Браво Бойко! Едно момче, нямащо още 35 години, завре супер експерта Р.Овч. "о, к.чи г.з!"

++ Ооо Р.Овч.е много напред с материала,много-добър икономист е,лошото е.....че го еня САМО за личния джоб!!!

това е достатъчно голямо зло...

Еми да, защо да не е експерт. Румен Овчаров и другите гении по големи експерти ли бяха. На тях експертизата им беше да правят каквото им каже русия и да взимат комисионни.

То там стават земетрясения!

Защо позволихме да махнат бай Тошо, като сега искаме отново връщане към схемата държавни предприятия?

държавна икономика и държавни предприятия има в западните социални държави специално в нейните отличнички-Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария , но това не значи, че те са бай тошови тип държави. Помъчи се да визиш разликата, а тя се казва РАЗВИТА ДЕМОКРАЦИЯ.

Да, де! кое е общото между у нас и развитата демокрация?

Радостно е да Чуем такива Слова, г-н Плуен ! ------- Колеги/жки : -- бихте ли ме пообразовали относно `Тотал` ? Благодаря на Всички предварително !

ТОТАЛ = ШЕВРОН Коментар на "Идея за България" "Тотал" е фирма на Шеврон. Това е лицето на българската мафия. ББ си сложил "вся власт советом" под мишница, направил съдебната система послушна и няма кой да му търси отговорност. Въпреки мораториума за забраната аз проучване на шистов газ, правителството отвори вратите на Шеврон и той вече безпрепятствено и тихомълком работи в България. Същото ще стане и със забраната за сеч на горите. Те си забраняват, но отварят вратички да се върши обратното. Облагодетелстването на "мои и свои хора" е мащабна корупция упражнявана от всички управленията на всички партии през прехода. "Интересчиите" дето търсят келепира от властта, стават членове на тези партии, за 2 дни регистрират фирми и стават "специалисти", така"печелят" обществените поръчки, чийто плодове видяхме в резултата- дупките в новите магистрали се появяват след 2 дни отново. И понеже органите за контрол над харчените държавни пари и качеството на извършената дейност отново са под мишницата на управляващата партия, мълчат и се спотайват послушно.

Абсолютно сте прав!В момента Шеврон прави проучвания за шистов газ в Шуменска област! А уж има забрана-как да им вярва човек?

Концесията за подобен добив е възможна само с големи компании. България е страна, скапана от комунистите, и не може да използва тези природни богатства със собствени сили. Eдна Швейцария само за да поддържа франка в по-нисък курс спрямо еврото и така да стимулира производството си, е вложила за 2 години 120 милиарда франка. Швейцарците са 7 милиона и нещо. Комунизмът е обеднил България до такава степен, че за нас са непосилни и милиард вложение в каквото и да било. КРАЙНО ВРЕМЕ Е БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ДА ЗНАЕ НА КАКВО ДЕРЕЖДЕ Е, ДА УВАЖИ УСЛИЯТА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ДА ПОРЕЖЕ ВСЯКА НАГЛОСТ НА КОМУНИСТИТЕ И ДА СЕ СТЕГЕН ЗА ЕДНО ДЪЛГО И ПОЛЗОТВОРНО ПЪТУВАНЕ ДО ОНЯ МОМЕНТ, В КОЙТО ЩЕ СТАНЕМ НОРМАЛНИ ХОРА. Днес посткомунизмът ни мъчи не като СПИН, а като умъртвяваща невроните на мозъка ни примка, която ни души до конвулсия. Усилията на ГЕРБ вече дават резултат. За сравнение БСП през 3-тата година от управлението си имаше вече очевиден икономически спад по всички параметри. ГЕРБ в дълбока криза постига покачване на показателите, което скоро ще се усети като повече пари в джобовете на хората.

К'во, к'во речьие ?!

прегледай се бързо и си пийни хапчетата дано нищо не намерят може нещо да се спаси за децата ни

Ако комунизма е обеднил България,защо тогава живеехе по-добре ? Защо сега задълженията на българите кам банките са над 55 милиарда лева ? Защо тогава нямаше 14% безработни (официално) ? Защо хора не се самоубиваха от бедност ? Защо,защо,защо...?

..тогава нямаше редовно банани, а маймуните не обичаха ябълки!!!

Живеехме по-добре/както сега гърците/,защото папахме фондовете от царско време и ВИЕ С ДЪРВЕНИТЕ КОМУНОИДНИ КРАТУНИ,само крадяхте,мързелувахте и трупахте външен дълг"ДРУГАРЮ ТЪРТОКРАЖБЕНИСТ"!!!

Колко скоро?И на кои Хора? Започнахте много силно. Но в последната година загубихте за дреболии. Много ми се иска да ти вярвам, но няма как да стане. А за другото си прав. Но това не променя нищо вече.

Красиви и силно-болезнени Истини ! Браво !! ... Но кому е нужно да обезистиностявате Същноста на ГЕРБ ?!

Напълно съм съгласен. Идеални управленци няма никъде по света. Не съм фен на ГЕРБ но те бяха най-доброто което можеше да се избере на последните избори (а и на следващите). Един сондаж там ще попречи на местният туризъм но той и без това не е кой знае колко развит в този регион. А иначе ако подпишат на 30% от концесията това ще е наистина добре за държавата. Договори с подобни компании заострят вниманието към държавата ни която иначе всички пропускат на картата на Европа. А на всички които плюнчат усилено във форума ще пожелая да влагат повече усилия в работата си а не по форумите ;).

Тия докато не съсипят всичко, няма да мирясат. Другата алтернатива е да пукнат.