Коментари - ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ | Днес.dir.bg

ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ

Зависимостта на Европейския съюз от вноса на газ ще нарасне до 83% до 2040 година спрямо сегашните 70%.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ | Днес.dir.bg

Коментари

Ни нъ зънимавйте с глупусти! Слагайте гърдите на амбразаурата в защита на ИК, днес сте много пасивни.

Големите западни икономики няма как да минат без руски газ. Ние като държава с малко потребление, имаме шанса да сведем потреблението на руски газ до минимум. Трябва да се работи в насока, руския газ да остане просто резервен вариант.

България е твърде малък потребител на газ,да не кажа незначителен/5-6 млрд-к.м/,а доставките на газ от Газпром за България са в границите на статистическата грешка в производството на газ от Газпром!Само за Европа Газпром изнася около 200 млрд.к.м.!??България имаше възможност да стане важна транзитна страна с всички произтичащи от това положителни последствия,но тази възможност вече е погребана окончателно!

Някак си 2040 г. и Евросъюз не ми се връзват едновременно.

фсички знаеме , чв #европата е сметището на света! фърлете #европата у атлантико и освободете континента от морската окупация!!!

А бе в Норвегия нали имаше залежи на петрол за 100 години напред.Газта е отпадъчен продукт от добива не петрол.Как така Европа ще става зависима?

тва не е верно

Рубладжийството е отпадъчен продукт на комунизма

са забравили, че има ВЕИ-та

Де ще са се сетили да помислят за тях без да им кажеш, дааа. Единствената налична алтернатива с която можем да произведем нужната енергия е ядрената. ВЕЦовете са хубаво нещо но не стигат до никъде, разните вятърни мелници, панели и подобни са вятър работа.

Вятър работа е защото са безплатни,а иначе половината свят са на ВЕИ.Да не говорим,че водата не се използва като гориво при производството на електроенергия,а гравитационни ВЕИ-та в ЕС почти не се използват,а това е масова практика в Африка.

Ами просто в ЕС газови залежи с такива размери няма. Нормално е да има зависимост. И ние нямаме банани и портокали и сме зависими от вноса им, но такива са фактите.

Да бе в най-старият континент няма залежи,сигурно извънземните са ги извлекли навремето и са ги транспортирали на трилиони километри до техните планети:):):)Най-големите находища в света са доказано в Европа.Например най-голямото находище на газ е в Унгария,но е политика европейските държави да не добиват горива и полезни изкопаеми от своите находища докато не се изчерпят на останалият свят.

Пълни глупости!

Тъпанар! Дразниш бе мамка ти! Ще се изчерпят след 100 години. До тогава Европа ще е пустиня.

Да бе да, политика е да бъдат зависими от Русия. Що не се скриеш с простотиите си бе тъпак?

ЕС ще си набави газ. Русия се мъчи да направи нещата в своя полза, но няма да успее. Е България може да си остане зависима, но ние сме капка в морето. Путлер може да ни е окупирал, но пари няма да види от газ и нефт. Да продава е там на Китай за да има приличен бюджет инак глад. Интересно ми е руснаците колко могат да се ограничат от стагнацията.

мен пък ми е интересно осъзнаваш ли кви глупости пишеш?

за това му се плаща-да пише глупости. Hе му обръщаи внимание!

"...Еврокомисарят подчерта значимостта на "южния маршрут" на доставки на газ в Европа, ..." :)))))) ....затуй Простия е развил кръвно и цяла сутрин му шибаха инжекции в тлъстата трътка!:))))))) Затри Южен поток, мекотелото говедо!:(((

В интерес на истината, спря го Орешарски след едно посещение на американски сенатор. Не че някой друг би му се опънал.

Cенатора джон Mаккеин спря южен поток. 3а наказание-сега има рак на мозъка. циганина Nван Kостов спря Cин поток преди това.

преките доставки на 8 тръбопровода през Украйна. Хайде подлоги от Брюксел, плюйте руснаците, глобалното затопляне, магнитните аномалии! Само дума не обелвайте за това, кой ви е виновен!

Тиквоча последно какво яде? Суджук или асфалт?

Сега кухите лейки, които пищяха срещу тръбите с газа и АЕЦ Белене надявам се ще осъзнаят колко важни проекти за България бяха това.

Глътка въздух за бедните русначета. Продаваха само три неща на света - газ, оръжия и двигатели за ракети. Мъск им разказа играта за двигателите. Остарелите им оръжия никой не ги иска. Остана им само газта на горките пиянки. САЩ може и оттам да им бие шута скоро. Абее голям шахматист излезе лилипутиту от кремъл.

Ще им бие шута ама гледай Путин да не им спре газта, че ще ду.ат супата надутите американци.

Xапчетата...бързо!!!

ЕС ще клекне! :))

Д ух а й те го, еврогейци !

Много сме тъпи, отказахме се от Председателството -/временен член/ в ООН в полза на Полша........наистина сме тъпаци с Тъпак начело'.

Путин отново надхитри своите врагове известни със събирателното наименование-хидрата.

А тиквата при хидрите ли е или можем да сме спокойни?

пак подаваме с тая статия топката на троловете, а?

Борисов рапортува на САЩ е ГЕРБ са Блокирали Три Руски проекта в България !! -Мъртвият вече Южен Поток-Газопровод -Мъртвия вече Бургас-Александруполис-Нефтопровод -Мъртвият АЕЦ Белене . Докладва Боко за изпълнената Заповед . Оказва се ЕС се Нуждае от Газопровод от юг. И увеличава Консумацията му . България се нуждае от тези 1 Милиард + Годишно от Транзит на газ ,и от Нова АЕЦ ...и от Милиарди Инвестиции в Енерго Инфраструктура и от десетки хиляди работни места ...... ....но НЯМА !!! ГЕРБ ги Подари на ТУРЦИЯ ! Всичките проекти ! Турски Поток,Две Нови Руски Ядрени Централи в Турция...всичко на турците !! ГЕРБ трябва да бъдат Осъдени и затворени ! Цялата им Номенклатура !

обесени!!!

+++++++++++++++++++++

pompai

Германия си прави каквото иска 2-северен поток а наз ни одупи ,имаме политици.Бойко Борисов се казва.

зависимостта от газ ще се ликвидира, като дойде шеврон да ни надупчи земята и я напълни с отрови

вече продават газ на ОАЕ! И в САЩ не са измрели. Нещо да кажеш?

Що трява да научаваме все какво става в Брюксел и ЕС през ТАСС? НАшите журналисти само руски ли говорят?

кой ти каза че са журналисти?

До 2040г, добре. Ами после? Точно тази е годината когато транспорта ще се е преориентирал на водород или електричество. Ама вие рашите сега копайте, давайте. После изтъкали сме платното и ритваме кросното. Не ни трябва.

Баце, ти Нострадамус ли работиш?

Споко, ХЪБ-аджията ще захранва Европа със собствен газ: Борисов: Ако Господ ни погледне с едно око, ще изнасяме нефт и газ 19.04.2016 Премиерът Бойко Борисов начерта светлото енергийно бъдеще на държавата ни на официалната церемония по старта на дълбоководните проучвания за нефт и газ в българската акватория на Черно море: "Преди няколко години бяхме много малко оптимистите, които си мислехме, че ще стигнем дотук. Много отдавна България е можела да си добива собствен нефт и природен газ, вместо да плаща по 4, 5 до 6 милиарда долара на година. Това е било най-трудното решение. Ако Господ даде да се открие нефт и газ в Черно море, следващите поколения на България ще бъдат други. Представете си по 5 милиарда на година да не ги даваме, а да ги влагаме в социални дейности и отделно да продаваме газ и петрол. Аз се надявам, че след като тук са най-големите компании - Тотал, ОМВ и Репсойл и плащат по 220 000 долара наем на ден за този кораб, 30-40 милиона ще им струва, знаят какво търсят, но да не говорим предварително. Аз съм убеден, че това ще бъде уникално за България и следващите поколения ще го оценят. На вас не ви се вярва, но ако Господ ни погледне с едно око, ще изнасяме газ. След това той обясни, че съседна Румъния вече внася под 10 процента от газа, който потребява. "Всичко е от собствен добив, а при нас, като падна правителството на ГЕРБ, веднага прекратиха концесиите за проучвания. Помните ли? И защо... Да не ме разбере някой погрешно, че съм против някого. Факт е, че руските тръби не само, че не си ги взимат, ами докарват нови, защото знаят, че могат да бъдат използвани. И ще бъдат използвани. Но нека да не говорим предварително. Нашият български интерес преди всичко, след това ще помогнем и на другите да запазят своя интерес, транзитирайки и наша и чужда газ и тогава ще спазим и Третия либерализационен пакет", разкри генералния план Борисов."

Сега светнали ви що тиквата е проста и как я изработиха. След като немците си вързаха гащите със северните потоци, а тиквата я отрязаха от южните потоци - откриха, че зависимостта на Останалата Част от Европа от газа ще расте! Но за да няма там още дълго време газ - обвързват газа от Азербайджан с "човешките права"! Така, те ще си имат газ, другата Европа ще подсмърча, а тиквата по-умна няма да стане...

Хахахаааа, мъката на червената свиня

Нищо в Европа и света вече не става без благоволението на България. Без Хъба Европа замръзва, Русия фалира, Турция се задръства с непродаваем газ. Това удря и шистовия газ на САЩ, те също зависят от Хъба. Румъния увяхва, защото Украина пресъхва, а Хъба решава да им дадем ли. Държим Сърбия, централна Европа, чак Германия. Западните Балкани на нас чакат за членство. Изобщо... трябва да се ратифицира Истанбулската конвенция.

От началото на 2017 година, всички влакове в холандските железници се движат на електроенергия от ветрогенератори. Около 7000 влака на ден.

Имат вятър - ползват го за електроенергия.Ветроходните кораби - също.

Имали вятър! А наште тикви! А?

не си разбрал правилно опорната точка от Kозяк...7000 влака на ден не може да има в държава с 15 Mилиона население!

толкова пише на сайта им

Чакайте сега да ви кажа- в Норвегия също преминават на тъй- наречената чиста енергия- тока. А понеже им трябват пари за новите граждани, вече не знаят какво да измислят. Обаче някой си решил и вече е почти завършена смяната на електромерите. Интернета съобщава, че хората са шокирани от сметките за ток с новите електронни електромери. Доставчиците на ток обаче казват-Колелото на старите електромери се въртяло по- бавно, значи потребителите са ползували повече ток отколкото са плащали. Всеки 15 минути електромера изпраща безжичен сигнал, и те знаят дали някой си пере дрехите или си вари кафето. Та така с тази чиста електроенергия.

Както е тръгнало нещо от Европейската цивилизация ще се запази само в Русия! Останалата част от Европа върви към ислямизиране, разруха и разпад! Жалко! Дано поне Русия съхрани и по-късно възстанови европейското в Европа!

В Русия са 40% муслими.

това е спам !!!!!

От Ччерно море може да вадим само кофи с лайна. Седимента е с внушаващ метраж. Сигурно е поне 5 метр. Особено след Масовостта на НАсраТо в Черно море.

Рекорд при износа на газ от санкционираната Русия се регистрира непрекъснато по всички дисциплини ежедневен, месечен, годишен. Оказа се, че Русия е покрила близо една трета от потреблението на газ в Европа през 2016 година невиждано досега ниво, достигнато въпреки напрежението с Европейския съюз. Това съобщиха представители на ръководството на Газпром, цитирани от Франс прес. Ръководството на компанията оцени пазарния си дял в Европа през 2015 г. на 31 процента, което още тогава беше рекорд.

Скоро ще забранят вноса на газ от изтока и ще докарват от Америка на двойна и тройна цена. Ще се намесят еколози и няма да има шистов газ .С две дума -ще станем зависими от Америка.

имаме си ток. а вие?

А един тъпанар разправяше, че газ ползвали в химическата промишленост, ама аз му казах, че си имаме ток.

А защо ще забранят вноса на газ от изтока не разбрах? По какви причини?

Находището Хан Аспарух става все по важно. И руската партия ДПС все по настървено ще почне да му пречи

.

Интересно как "доставките на газ по южния коридор ще позволят същевременно да се води диалог за правата на човека с Азербайджан и Турция", след като тук се говори за растяща зависимост от газа? Турция ли ще е зависимата, която само ще врътка кранчето и ще прибира паричките, а ако някой се изхвърли малко повечко с европейските си "ценности", Ердо може да реши да накриви чалмата и да го позатегне? Или пък Азербайджан, които си имат газ, какъвто на европейците липсва и 'сичкия да изкупят, изобщо няма да им стигне? За Русия пък да не говорим, от която даже и хамериканците вече купуват втечнен газ, било за да си го карат у тях, че да не им замръзнат задниците, било за да го препродават на Полша, Англия и балтийските умници, че даже и на Белгия, ама на хамерикански цени!

през 2040г въглеводородите отдавна ще са забравени!

Може, ако Русия им врътне кранчето!

е дела на русия в дставките на газ за Европа. Ако врътне кранчето, ЕС ще си го премести в другия крачол.

лично Cорос ли ти го каза???

Поредната гнусна лъжа на телеграфната агенция на съветския съюз. Няма как този човек, ако е с акъла си, да каже такова нещо. Американците вече произвеждат фотоволтаични тухли и прозорци, и до 2040-та никое домакинство в Европа няма да остане на газ, освен може би скандинавците.

спам,спам,спам,спам,спам

2040 година - ислямски халифат със столица Рим.

"Мигел Ариас Канете добави също така, че доставките на газ по южния коридор ще позволят същевременно да се води диалог за правата на човека с Азербайджан и Турция."....Типично еврогейско мислене на джендъри ,които ще затрият Европа !? Ще получаваме енергията и топлото от Русия , стоки от Китай ,а Фашистка Америка ще ни охранява да не им избягаме !?

нема такова нещо! колите на ток отоплението на ток а хим индустрията от чиста енергия!

На всичкото отгоре си въобразяват, че можели да говорят за правата на човека с Азербайджан и Турция щом щели да купуват газ от тях. Е сега се изсраха и в тази каца с мед.

Няма страшно - нашите братя от сащ няма да ни оставят на сухо - ще внасяме от там газ ... в тубички от дездорант.

Няма страшно то един южен поток вече стана турски така феса ще им го продава с удоволствие и нЕма да ги клати много хич да не е само за кеф ще го прави.

До 2025 година Германия, Франция, Белгия и Холандия се отказват от употребата на газ за битови нужди. Новите жилищни сгради вече се строят без газови инсталации.

И че се топлят на кюмур.

имат си ток хората

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

А с това и пропуснатите за България ползи от турската заобиколка ще стават все по-големи...Браво, Бойку!

за да станем лидер на Балканите.

Тия в Европа не са с всичкия си от където и да ги погледнеш!

Нема страшно, дотогава хъб Балкан ще функционира и ще вадим газ от Черно море. България ще е най- важния фактор в енергетиката на Европа.

Коментари - ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ | Днес.dir.bg

ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ

Зависимостта на Европейския съюз от вноса на газ ще нарасне до 83% до 2040 година спрямо сегашните 70%.

Обратно в новината

Коментари - ЕС ще става все по-зависим от вноса на газ | Днес.dir.bg

Коментари

Ни нъ зънимавйте с глупусти! Слагайте гърдите на амбразаурата в защита на ИК, днес сте много пасивни.

Големите западни икономики няма как да минат без руски газ. Ние като държава с малко потребление, имаме шанса да сведем потреблението на руски газ до минимум. Трябва да се работи в насока, руския газ да остане просто резервен вариант.

България е твърде малък потребител на газ,да не кажа незначителен/5-6 млрд-к.м/,а доставките на газ от Газпром за България са в границите на статистическата грешка в производството на газ от Газпром!Само за Европа Газпром изнася около 200 млрд.к.м.!??България имаше възможност да стане важна транзитна страна с всички произтичащи от това положителни последствия,но тази възможност вече е погребана окончателно!

Някак си 2040 г. и Евросъюз не ми се връзват едновременно.

фсички знаеме , чв #европата е сметището на света! фърлете #европата у атлантико и освободете континента от морската окупация!!!

А бе в Норвегия нали имаше залежи на петрол за 100 години напред.Газта е отпадъчен продукт от добива не петрол.Как така Европа ще става зависима?

тва не е верно

Рубладжийството е отпадъчен продукт на комунизма

са забравили, че има ВЕИ-та

Де ще са се сетили да помислят за тях без да им кажеш, дааа. Единствената налична алтернатива с която можем да произведем нужната енергия е ядрената. ВЕЦовете са хубаво нещо но не стигат до никъде, разните вятърни мелници, панели и подобни са вятър работа.

Вятър работа е защото са безплатни,а иначе половината свят са на ВЕИ.Да не говорим,че водата не се използва като гориво при производството на електроенергия,а гравитационни ВЕИ-та в ЕС почти не се използват,а това е масова практика в Африка.

Ами просто в ЕС газови залежи с такива размери няма. Нормално е да има зависимост. И ние нямаме банани и портокали и сме зависими от вноса им, но такива са фактите.

Да бе в най-старият континент няма залежи,сигурно извънземните са ги извлекли навремето и са ги транспортирали на трилиони километри до техните планети:):):)Най-големите находища в света са доказано в Европа.Например най-голямото находище на газ е в Унгария,но е политика европейските държави да не добиват горива и полезни изкопаеми от своите находища докато не се изчерпят на останалият свят.

Пълни глупости!

Тъпанар! Дразниш бе мамка ти! Ще се изчерпят след 100 години. До тогава Европа ще е пустиня.

Да бе да, политика е да бъдат зависими от Русия. Що не се скриеш с простотиите си бе тъпак?

ЕС ще си набави газ. Русия се мъчи да направи нещата в своя полза, но няма да успее. Е България може да си остане зависима, но ние сме капка в морето. Путлер може да ни е окупирал, но пари няма да види от газ и нефт. Да продава е там на Китай за да има приличен бюджет инак глад. Интересно ми е руснаците колко могат да се ограничат от стагнацията.

мен пък ми е интересно осъзнаваш ли кви глупости пишеш?

за това му се плаща-да пише глупости. Hе му обръщаи внимание!

"...Еврокомисарят подчерта значимостта на "южния маршрут" на доставки на газ в Европа, ..." :)))))) ....затуй Простия е развил кръвно и цяла сутрин му шибаха инжекции в тлъстата трътка!:))))))) Затри Южен поток, мекотелото говедо!:(((

В интерес на истината, спря го Орешарски след едно посещение на американски сенатор. Не че някой друг би му се опънал.

Cенатора джон Mаккеин спря южен поток. 3а наказание-сега има рак на мозъка. циганина Nван Kостов спря Cин поток преди това.

преките доставки на 8 тръбопровода през Украйна. Хайде подлоги от Брюксел, плюйте руснаците, глобалното затопляне, магнитните аномалии! Само дума не обелвайте за това, кой ви е виновен!

Тиквоча последно какво яде? Суджук или асфалт?

Сега кухите лейки, които пищяха срещу тръбите с газа и АЕЦ Белене надявам се ще осъзнаят колко важни проекти за България бяха това.

Глътка въздух за бедните русначета. Продаваха само три неща на света - газ, оръжия и двигатели за ракети. Мъск им разказа играта за двигателите. Остарелите им оръжия никой не ги иска. Остана им само газта на горките пиянки. САЩ може и оттам да им бие шута скоро. Абее голям шахматист излезе лилипутиту от кремъл.

Ще им бие шута ама гледай Путин да не им спре газта, че ще ду.ат супата надутите американци.

Xапчетата...бързо!!!

ЕС ще клекне! :))

Д ух а й те го, еврогейци !

Много сме тъпи, отказахме се от Председателството -/временен член/ в ООН в полза на Полша........наистина сме тъпаци с Тъпак начело'.

Путин отново надхитри своите врагове известни със събирателното наименование-хидрата.

А тиквата при хидрите ли е или можем да сме спокойни?

пак подаваме с тая статия топката на троловете, а?

Борисов рапортува на САЩ е ГЕРБ са Блокирали Три Руски проекта в България !! -Мъртвият вече Южен Поток-Газопровод -Мъртвия вече Бургас-Александруполис-Нефтопровод -Мъртвият АЕЦ Белене . Докладва Боко за изпълнената Заповед . Оказва се ЕС се Нуждае от Газопровод от юг. И увеличава Консумацията му . България се нуждае от тези 1 Милиард + Годишно от Транзит на газ ,и от Нова АЕЦ ...и от Милиарди Инвестиции в Енерго Инфраструктура и от десетки хиляди работни места ...... ....но НЯМА !!! ГЕРБ ги Подари на ТУРЦИЯ ! Всичките проекти ! Турски Поток,Две Нови Руски Ядрени Централи в Турция...всичко на турците !! ГЕРБ трябва да бъдат Осъдени и затворени ! Цялата им Номенклатура !

обесени!!!

+++++++++++++++++++++

pompai

Германия си прави каквото иска 2-северен поток а наз ни одупи ,имаме политици.Бойко Борисов се казва.

зависимостта от газ ще се ликвидира, като дойде шеврон да ни надупчи земята и я напълни с отрови

вече продават газ на ОАЕ! И в САЩ не са измрели. Нещо да кажеш?

Що трява да научаваме все какво става в Брюксел и ЕС през ТАСС? НАшите журналисти само руски ли говорят?

кой ти каза че са журналисти?

До 2040г, добре. Ами после? Точно тази е годината когато транспорта ще се е преориентирал на водород или електричество. Ама вие рашите сега копайте, давайте. После изтъкали сме платното и ритваме кросното. Не ни трябва.

Баце, ти Нострадамус ли работиш?

Споко, ХЪБ-аджията ще захранва Европа със собствен газ: Борисов: Ако Господ ни погледне с едно око, ще изнасяме нефт и газ 19.04.2016 Премиерът Бойко Борисов начерта светлото енергийно бъдеще на държавата ни на официалната церемония по старта на дълбоководните проучвания за нефт и газ в българската акватория на Черно море: "Преди няколко години бяхме много малко оптимистите, които си мислехме, че ще стигнем дотук. Много отдавна България е можела да си добива собствен нефт и природен газ, вместо да плаща по 4, 5 до 6 милиарда долара на година. Това е било най-трудното решение. Ако Господ даде да се открие нефт и газ в Черно море, следващите поколения на България ще бъдат други. Представете си по 5 милиарда на година да не ги даваме, а да ги влагаме в социални дейности и отделно да продаваме газ и петрол. Аз се надявам, че след като тук са най-големите компании - Тотал, ОМВ и Репсойл и плащат по 220 000 долара наем на ден за този кораб, 30-40 милиона ще им струва, знаят какво търсят, но да не говорим предварително. Аз съм убеден, че това ще бъде уникално за България и следващите поколения ще го оценят. На вас не ви се вярва, но ако Господ ни погледне с едно око, ще изнасяме газ. След това той обясни, че съседна Румъния вече внася под 10 процента от газа, който потребява. "Всичко е от собствен добив, а при нас, като падна правителството на ГЕРБ, веднага прекратиха концесиите за проучвания. Помните ли? И защо... Да не ме разбере някой погрешно, че съм против някого. Факт е, че руските тръби не само, че не си ги взимат, ами докарват нови, защото знаят, че могат да бъдат използвани. И ще бъдат използвани. Но нека да не говорим предварително. Нашият български интерес преди всичко, след това ще помогнем и на другите да запазят своя интерес, транзитирайки и наша и чужда газ и тогава ще спазим и Третия либерализационен пакет", разкри генералния план Борисов."

Сега светнали ви що тиквата е проста и как я изработиха. След като немците си вързаха гащите със северните потоци, а тиквата я отрязаха от южните потоци - откриха, че зависимостта на Останалата Част от Европа от газа ще расте! Но за да няма там още дълго време газ - обвързват газа от Азербайджан с "човешките права"! Така, те ще си имат газ, другата Европа ще подсмърча, а тиквата по-умна няма да стане...

Хахахаааа, мъката на червената свиня

Нищо в Европа и света вече не става без благоволението на България. Без Хъба Европа замръзва, Русия фалира, Турция се задръства с непродаваем газ. Това удря и шистовия газ на САЩ, те също зависят от Хъба. Румъния увяхва, защото Украина пресъхва, а Хъба решава да им дадем ли. Държим Сърбия, централна Европа, чак Германия. Западните Балкани на нас чакат за членство. Изобщо... трябва да се ратифицира Истанбулската конвенция.

От началото на 2017 година, всички влакове в холандските железници се движат на електроенергия от ветрогенератори. Около 7000 влака на ден.

Имат вятър - ползват го за електроенергия.Ветроходните кораби - също.

Имали вятър! А наште тикви! А?

не си разбрал правилно опорната точка от Kозяк...7000 влака на ден не може да има в държава с 15 Mилиона население!

толкова пише на сайта им

Чакайте сега да ви кажа- в Норвегия също преминават на тъй- наречената чиста енергия- тока. А понеже им трябват пари за новите граждани, вече не знаят какво да измислят. Обаче някой си решил и вече е почти завършена смяната на електромерите. Интернета съобщава, че хората са шокирани от сметките за ток с новите електронни електромери. Доставчиците на ток обаче казват-Колелото на старите електромери се въртяло по- бавно, значи потребителите са ползували повече ток отколкото са плащали. Всеки 15 минути електромера изпраща безжичен сигнал, и те знаят дали някой си пере дрехите или си вари кафето. Та така с тази чиста електроенергия.

Както е тръгнало нещо от Европейската цивилизация ще се запази само в Русия! Останалата част от Европа върви към ислямизиране, разруха и разпад! Жалко! Дано поне Русия съхрани и по-късно възстанови европейското в Европа!

В Русия са 40% муслими.

това е спам !!!!!

От Ччерно море може да вадим само кофи с лайна. Седимента е с внушаващ метраж. Сигурно е поне 5 метр. Особено след Масовостта на НАсраТо в Черно море.

Рекорд при износа на газ от санкционираната Русия се регистрира непрекъснато по всички дисциплини ежедневен, месечен, годишен. Оказа се, че Русия е покрила близо една трета от потреблението на газ в Европа през 2016 година невиждано досега ниво, достигнато въпреки напрежението с Европейския съюз. Това съобщиха представители на ръководството на Газпром, цитирани от Франс прес. Ръководството на компанията оцени пазарния си дял в Европа през 2015 г. на 31 процента, което още тогава беше рекорд.

Скоро ще забранят вноса на газ от изтока и ще докарват от Америка на двойна и тройна цена. Ще се намесят еколози и няма да има шистов газ .С две дума -ще станем зависими от Америка.

имаме си ток. а вие?

А един тъпанар разправяше, че газ ползвали в химическата промишленост, ама аз му казах, че си имаме ток.

А защо ще забранят вноса на газ от изтока не разбрах? По какви причини?

Находището Хан Аспарух става все по важно. И руската партия ДПС все по настървено ще почне да му пречи

.

Интересно как "доставките на газ по южния коридор ще позволят същевременно да се води диалог за правата на човека с Азербайджан и Турция", след като тук се говори за растяща зависимост от газа? Турция ли ще е зависимата, която само ще врътка кранчето и ще прибира паричките, а ако някой се изхвърли малко повечко с европейските си "ценности", Ердо може да реши да накриви чалмата и да го позатегне? Или пък Азербайджан, които си имат газ, какъвто на европейците липсва и 'сичкия да изкупят, изобщо няма да им стигне? За Русия пък да не говорим, от която даже и хамериканците вече купуват втечнен газ, било за да си го карат у тях, че да не им замръзнат задниците, било за да го препродават на Полша, Англия и балтийските умници, че даже и на Белгия, ама на хамерикански цени!

през 2040г въглеводородите отдавна ще са забравени!

Може, ако Русия им врътне кранчето!

е дела на русия в дставките на газ за Европа. Ако врътне кранчето, ЕС ще си го премести в другия крачол.

лично Cорос ли ти го каза???

Поредната гнусна лъжа на телеграфната агенция на съветския съюз. Няма как този човек, ако е с акъла си, да каже такова нещо. Американците вече произвеждат фотоволтаични тухли и прозорци, и до 2040-та никое домакинство в Европа няма да остане на газ, освен може би скандинавците.

спам,спам,спам,спам,спам

2040 година - ислямски халифат със столица Рим.

"Мигел Ариас Канете добави също така, че доставките на газ по южния коридор ще позволят същевременно да се води диалог за правата на човека с Азербайджан и Турция."....Типично еврогейско мислене на джендъри ,които ще затрият Европа !? Ще получаваме енергията и топлото от Русия , стоки от Китай ,а Фашистка Америка ще ни охранява да не им избягаме !?

нема такова нещо! колите на ток отоплението на ток а хим индустрията от чиста енергия!

На всичкото отгоре си въобразяват, че можели да говорят за правата на човека с Азербайджан и Турция щом щели да купуват газ от тях. Е сега се изсраха и в тази каца с мед.

Няма страшно - нашите братя от сащ няма да ни оставят на сухо - ще внасяме от там газ ... в тубички от дездорант.

Няма страшно то един южен поток вече стана турски така феса ще им го продава с удоволствие и нЕма да ги клати много хич да не е само за кеф ще го прави.

До 2025 година Германия, Франция, Белгия и Холандия се отказват от употребата на газ за битови нужди. Новите жилищни сгради вече се строят без газови инсталации.

И че се топлят на кюмур.

имат си ток хората

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

А с това и пропуснатите за България ползи от турската заобиколка ще стават все по-големи...Браво, Бойку!

за да станем лидер на Балканите.

Тия в Европа не са с всичкия си от където и да ги погледнеш!

Нема страшно, дотогава хъб Балкан ще функционира и ще вадим газ от Черно море. България ще е най- важния фактор в енергетиката на Европа.