Газът пада с 10%, парното - със 7%

Поне с 10% ще намалее цената на природния газ, а оттам ще има 7 на сто по-ниски цени на парното в София след 1-ви октомври.

Обратно в новината

Коментари - Газът пада с 10%, парното - със 7% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Народе, газът ще падне с 10% защото USD$ падна с 10% (от 1.65 на 1.51) . Браво Бойко !!! - сега е наред за оправяне е глобалното затопляне Договорите са прозрачни, но се гледат само през крив макарон :))), а на Бойко кйорфишеците са за да премести комисионите в банката на ... жена му.

Все още остава твърде високо общото повишение на цената на парното през новия отоплителен сезон. На фона на и без това замразените ни доходи, боя се, това ще е пагубно. Здравословно не издържаме, оставете финансите и психическите ни проблеми. Разбра се, че няма и не е имало икономически основания за повишението от 24 % на цената на газа и оттам - с 18 % цената на парното. Защо тогава се запазва това повишение в толкова висока степен?

Защото разликата ще отива в джобовете на Герберите. Настоящите се оказаха по -алчни и нагли от всички грабителски правителство от 1989 г насам -взети на куп!

лъжа е всичко. Цени в България трудно падат дори в криза. Всички цени в енергртиката са монополни и в ущърб на хората. Ако някой се е улял жестоко не му приемайте лесно извинението. То е фалшиво. Тока е толкова скъп при наличието на АЕЦ, че може да обере спокойно намалението. Дано поне фирмите имат полза от евтиния газ, защото за хората никой не мисли у нас.

След като фалират фирмите, нама да има нужда от Газ изобщо. - Малко закъсняхте с това намаление.

хубуу 10% намаление ... прости, прости колко да сме прости?

Вдигнаха цените с 25% и сега щели да ги намалят със 7%. Кого залъгвате бе, мошеници!

Какво излиза?В резултат на преговорите с Газпром цената на газа пада с задна дата т.е.от 1 юли с 7%,а ако се вземе под внимание и благоприятния курс долар/евро и цените на алтернативните горива,намалението може да достигне и до 10%.Но тъи като междувременно ДКВЕР е увеличила цената на газа от 1 юли с 23,5% и това увеличение е за три месеца т.е. юли,август и септември,ДКВЕР може да намали цената чак от 1 октомври.Разчита се на "благоволението" на "Булгаргаз" да намали цената за краините потребители.А ако "Булгаргаз" не намали цената?Г-н Семерджиев независимо,че определяте цените на тримесечие не е ли редно веднага да се намесите и да откоригирате и цените на ДКВЕР? И друго,което забелязвам,че за някои коментиращи по-долу не им е станало ясно.85% от природния газ в България се доставя директно от "Булгаргаз".Тук се включват повечето големи консуматори вкл. и топлофикациите.Те плащат 7,60 лв на 1000 м3 на "БУлгаргаз" и 19,73 лв на оператора "Булгартрансгаз".Останалите 15% от газа се разпределят от газоразпределителните дружества такива като "Овъргаз".Те захранват основно битовите потребители.И за това за тях се плаща такса за разпределение средно от 232,29 лв,която се добавя към цената на "Булгаргаз" и другите такси.И върху всичко това се начислява ДДС.

Отново разделихте България.София и останалите.Срам.Най- важното е цената на парното за софиянци Каточели няма други проблеми у нас.Стига .Бавно ,но сигурно загробвате България.

Правителството се оказа алчна безотговорна милиционерска хунта, изпреварили по алчност всички предишни правителства събрани на куп!

коаг ще махнеш сгардната инсталация?

Дундуркането на софиянчетата продължава!

Ще бъде добре, ако месечната ни сметка се намали поне със 7 стотинки...

Семерджиев,кога ще намалиш цената на тока с процентите с които го увеличи,заради цената на парното на софиянци най-вече,защото тяхната топлофикация е нерентабилна,а на нас ни вдигнахте цената на еленергията,зарадит.н."такса парно".Ако не намалиш цената на еленергията излизаме да стачкуваме,защото ни омръзна да плащаме чужди сметки!

Браво за коментара. С две ръце те подкрепям!

Направо не съм се объркал - днес получих новата сметка за тока и съм хепи. Успоредно получих и сметка за сградна инсталация. Простата равносметка показва: Сгр. инсталация 18,46 лв. Ток за бойлер 10 лв. /допускам да речем 15лв/. Бойлера ми е Стибел, немски, висок енергиен клас. Топла вода на корем без икономии. А мафиотите от топлофикация тия пари ми ги искат ЗА НИЩО -буквално. Същото беше и когато преди 3 години почнахме да се отопляваме на ток. Сметката ми намаля на половина и верно ме "изнада" ама ПРИЯТНО.

тъпанар ако се къпеш три пъти в месеца може и да е 10 лв бойлерът ..другият вариат е да ти е 1 литър същият)))))

Само дето не каза на кого да целуваме ръка!!!!

Нали предварително увеличихте цената на газа със 25 % и парното със 30 %? От тези цени ли да приспадаме 10% и 7%?

Сигурно! А къде е мармотът, да ми завие шоколада в станиол?

Г-н Семерджиев трябва да направи косутация с психолози, преди отново да говори. Първо увеличава цената на електроенергията а след това казва, че имало нарушения в ЕРП. Ами защо тогава увеличи цената бе Семеджиев?

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави. Браво.

За София е ясно.Никой не се е съмнявал,че ако има намаление ,то ще тръгне точно от там.Какво ,обаче ще се случи с фирмите в провинцията.Аможе би и с гражданите на Република България ,които все още не са се преселили в София и не са се разбягали в чужбина.Защо ли питам - те са лош материал щом още продължават да стискат зъби .Управляващите ще се сетят за тях тогава,когато те узреят ,че компромисите не водят до нищо добро.Кой както иска така да го разбира.

нямам парно и не използвам газ, но вече се обърквам всъщност ще поскъпват ли или ще поевтиняват

Янче - поскъпва с 30%, но го намаляват с 10%! Това е, когато управляващите са безмозъчни мекотели или елементарни популисти. В първия случай - то си е ясно, във втория случай - целувай ръка, защото ти се е разминало с по-малко!

И кога и поскъпнала с 30% при герб газта, от коя дата любопитно ми е да науча.

В тоя случай - и двете...

Та след вдигането на газа с 28% , сега обещание да падне с 10%. Семерджиев - ОСТАВКА! Аман от дебелооки мошенници, представящи се за държавни служители.

Да, има нещо смешно в тази история. Вдигнаха цените с 23% и сега ще ги намалят със 7%.

Защо толкова много? Нали уж цената се върна "назад" с около 5%? Моят отговор е, че ако последното е верно, а цената намалява с 10%, то има още много, което се крие / краде. Тогава защо толкова малко поевтинява газта?.

Ха Ха Ха! Тия добре ли са. Надули са цените за парно и топла вода като за световно. Точно от месец съм на бойлер и за справка:Сметката ми за топла вода за май месец (при топлофикация) - 76 лв. Сметка за ток май месец (без бойлер) - 62 лв. сметка за ток юни месец (с бойлер) - 70 лв. Чисто и просто подгряването на топла вода с ток ми излиза около 10 ПЪТИ по евтино с ток. Да не говорим че консумацията на вода въобще намаля с 1/3 тъй като като чакахме нещо като топла вода (температурата беше не повече от 40-45 градуса) от топлофикация източвахме целия щранг от 1-ви до 8-ми етаж. Кубици уж "топла" вода се изливаха в канала.

"ще" значи че още не се е случило, чакам да го видя и тогава ще го повярвам...мн обещания направи това правителство и още едно не е спазило даже!

Какво четем на 28/06/2010: "Овергаз вдига цената на газа от 1 юли с 16% за домакинствата и между 17% и 21% за промишлеността и публичния сектор, съобщи компанията. Въпреки решението на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за увеличение на цената на природния газ с 24,63% за 1000 куб. м, промяната в цената за крайните клиенти на Овергаз няма да е толкова висока. Причината е, че цената на дъщерните на Овергаз газоразпределителни дружества е двукомпонентна състои се от стойността на газа на Булгаргаз и от цената за разпределение и снабдяване. Овергаз не променя втората компонента, обясняват от компанията." КАК БУЛГАРГАЗ ТОГАВА ЩЕ НАМАЛИ ЦЕНАТА? Или заученото положение - вдигаме с 20%, после сваляме с 10%, а народът си отдъхва, че всъщност не се е качила цената на газта, ами направо си е паднала! Та - я пак, ама с днешна дата: "...Поне с 10% ще намалее цената на природния газ... Основна причина за поевтиняването цената на газа за потребителите се корени в постигнатите договорки преди дни във Варна по време на българо-руските преговори." АБЕ, ДРУГАРЮ СЕМЕРДЖИЕВ: Тия договорености не са ли за догодина??? А всъщност има 10% намаление на двойното увеличение, така ли??? Алооуууу, пич - а някой да ти е споменал, че В МОМЕНТА НЕ Е ИЗТЕКЪЛ ВСЕ ОЩЕ СТАРИЯТ договор, а ти вече намали газта!!! Или и ти, пазейки топла служба, се включи в писането на химни? Е, то това недоносче ДЕКВР трябваше да е закрито мнооооооооого отдавна, ама попей сладкопойно - може Той лично да те хареса!

Вдигнаха ги с толкова проценти, а сега ги свалят - колко наистина е цялостното уселичение? Ако се има вяра на новините - 10% от 126-те%, с които надуха цената - демек около 114% от цената, която беше до преди 2 месеца.... А.С. е за зад решетките...

20 - 7 13, тоест реалното увеличение за софиянци е 13%, тъй като парното поскъпна от 1 юли с 20 %, а от 1 октомври ще поефтинее с 7 % и това при положение че цената на газа пада с 10 % и отпадат посредниците. Хайде да ни е честито новото увеличение представено като намаление.

Първо вдигаме цената на газа с 30%,после го сваляме с 7% и това било успех на малоумното ГЕРБ-ерско правителство...

Ама това е за София нали? А какво става в другите градове с парно? Там сигурно ще се дига с толкоз с колкото пада за софиянци.