Мили усмивки с вкус на газ

В Киев се тревожат от милите усмивки, които си разменят Русия и западните фирми. През последните седмици има раздвижване около проекта "Турски поток".

Обратно в новината

Коментари - Мили усмивки с вкус на газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека не забравяме ,че"Транс Адриатическия газопровод" вече се строи .От територията на Азербайджан се прокарва трасе до Турция ,от там се използват местните тръбопроводи ,с незначителни промени и отиват на територията на Гърция.От там трябва да отиде до южна Италия.Но в южна Италия няма почти никаква промишленост,това го знаят и децата!Което значи ,че тръбата трябва да отиде до северна Италия,плюс най малко 800 км!И поскъпо,и понеудобно!А от Гърция до Българските тръбопроводи са наймного 200км!Така че,правете си изводите!Кой вариант ще е по удобен за Италия.Мога да ви уверя ,че смятат подобре от нас!

Украйна е тъжна страна, управлявана от чужденци. Типичен случай на протекторат. тепърва им предстоят много тъжни години. Но каквото един народ сам си направи, никой друг не може да му стори. Доказаха колко са трагични.

Сега е момента да започнем да вадим Шистов газ от Добруджа. Няма какво да загубим. раьона е обезлюден, а житото е по-ефтино от газта. Не мога да разбера, какво чакаме. Оферти имаме, просто трябва референдум. Започнем ли бързо ще се превърнем във фактор на Балканите и ще имаме приходи позволяващи ни да откупим от Гърция територии, тя така или иначе скоро ще започне да продава. Македония до 4-5 години сама ще се присъедини към нас.

Приходи няма да имаме нито ние, нито вие/ти в частност. Приходите ще са за съответните американски компании със съответните договори (за справка "американските" централи). За нас ще остане съсипаната земя, някои сеизмични "екстри" и т.н.

Цитирам Гюнтер Йотингер: "От 2006 до 2014 година Украйна три пъти е отклонявала от предназначения за Европа газ." Логично е доставчикът и купувачът да искат да заобиколят крадеца.

Шило

Няма да коментирам газопроводите. Но Киев се взеха на много сериозно. Повярваха си, че са център на Вселената. Ами не са. И колкото по-бързо го разберат, толкова по-бързо ще намерят решение на проблемите, които имат.

Каква беше историята с Иван Мезепа? И къде беше оставил на съхранение държавната хазна?

За допълнителни тръби на северен поток, незнам, може и да се случат. Но "турски поток" е само блъф. Няма никакъв икономически разчет за да се случи. Не случайно е спряна работа по тръбопровода който трябваше да захранва южен/турски поток, както и бе прекратен договора на италианците за полагането на тръбите в черно море

. "Този газопровод възникна като идея на мястото на Южен поток, който се провали най-вече заради напреженията между Русия и Украйна." Дали това е причината за провала на проекта? Толкова къса памет ли имат публицистите в ДИРа, или смятат "матряла" за малоумници. Господа писачи, не забравяйте че и вие сте част от този "матрял", и рано или късно ще ви спрат кранчето. И кво праим тогава ......????

КИЕВ НЕ ЗНАЕ КАКВИ ТРЕВОГИ ГО ЧАКАТ ОЩЕ...

където "съвеЦката армия" забоксува....

"съвецката"... Неграмотен козяк.