Коментари - Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас | Днес.dir.bg

Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас

Общият паричен поток преводи от чужбина е около 1,4 млрд. евро до ноември 2016 година. Докато през 2015-а сумата е била по-висока - 1,6 млрд.

Обратно в новината

Коментари - Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас | Днес.dir.bg

Коментари

Основно с тези парични потоци работят банки и строителни предприемачи. Че хората в чужбина продължават да пращат сано за издръжка, но явно нямат намерение да инвестират в бизнес или турбопанелка. Тотално безперспективно.

МИ ЯВНО СА ВЗЕЛИ И БЛИЗКИТЕ СИ ИЛИ СА ПОЧИНАЛИ ТУКА............ ИЗБЯГАЛИ СА ЗАВИНАГИ......... ЩЕ СПРЕ И ПЪТУВАНЕТО ПО ПРАЗНИЦИТЕ ДО 10 ГОДИНИ А ЖИЛИЩТА ЩЕ СЕ СРИНАТ..... ПО-ДОБРЕ СЕГА ДА СТАНЕ ЧЕ ДА ОСТАНЕ НЕКОЙ МЛАД ДА ПЛАЩА ПЕНСИИ ;)

Ами така е, изтеглят се семействата, защото всичко в България е надолу с главата.

пари, ами и те самите вече не се връщат и така ще продължи тази тенденция, непроменена за 20г. Ще си остане само парламентът в една държава без граждани и без пари.

Ами овцете почват да намаляват все повече.

предполагам герб не намират връзка и между тези факти и загубата на изборите. "случи се" прокламираното от тях преди избори завръщане на българи в родината, както и ред други обещания, които и до днес са без законодателна база. освен политическите причини обаче има и икономически - спада на лихвите на т.нар. български банки, както и олигархичната икономическа среда, която е в симбиоза с всяка власт.

Бо Бо

Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас понеже е ясно, че в БГ няма да има оправия дори след избесването на всякакви БГ политици, тъй като мафията в държавата е кукла на конци, които се дърпат от Евроатлантика...

отиват за Подслон, Храна и Облекло, твоят труд не ти дава шанс за икономическо развитие, а се превръща в средство за собственото ти Оцеляване! В реалният свят това се нарича РОБСТВО!

Естествено че ще спрат да пращат пари - родителите постепенно умират, децата си вземат също в чужбина. На кого да пращат пари?Средният бизнес се крепеше на тези пари. По времето на ГЕРБ гледах как се вдигат заплати на бюджетна издръжка - на лекари, учители, полиция. В същото време гледам по телевизията как същите безсрамно крадат - надписват по клинични пътеки, водят на отчет ученици които ги няма, има голяма битова престъпност. Няма средна класа.

от закъсали депутати? Споко, роднините пак ще пратят, дори и за вас, милите..

Емиграцията има и доста положителни страни: заплатите ни( на кадърните) скочиха доста, няма хора и тези които останаха се ценят...от шефовете с мозък, не че няма и безмозъчни такива. И не се притеснявайте, работата ми е такава че имам извесни наблюдения за Германия и най вече Холадния - от ден на ден стават емигранстки кенеф, нашенци ше се върнат( и трябва) , много качестени и работливи хора заминаха и това е доста зле за нас като икономика и държава

Времето Му дойде, за да обърне палачинката. До края на тази година и духовно слепите ще виждат правотата, която ти "Захари" посочваш. Господ българина е Обещал, че когато в България стане невъзможно зле според неговите критерии, тогава Той ще се намеси и ще Връчи жезъла и скиптъра на притежателите на БЪЛГАРСКИ ГЕН. За Вас написаното може да е утопия, но от мене е чуто и видяно сега, на "белия свят". Дано доживея до 2020 за да съм свидетел тук, а не в "отвъдното".

Докато не махнете всичките турски партии от парламента аз и приятелите ми не пращаме нито лев! Продажници, парите ще ни броите вие!

Само да уточним нещо - почти никой, който е в чужбина не е взел от тези, останали в България и така да е успял. Всички, които познавам бачкат до сцепване и затова имат. Ако не ви харесва в България - променете я. Ако не става - напуснете я, или останете. Изборът е ваш. Но на повечето не им стиска нито да променят, нито да напуснат и се започва едно мрънкане срещу кривите родоотстъпници, едно плюене по запада, с цел да оправдаем, в собствените си очи, житейския си избор.

Всичко, което съм написал в коментара си по-долу съм го наблюдавал и изпитал на гърба си. Тъй като гледам никой не ме опровергава само шляпат минуси. Аз не съм похарчил и един лев емигрантски, предлагали са ми и назаем да ми дадат, когато съм бил в нужда, не, благодаря. Както мога и колкото мога ще се оправя, нищо не искам от тези хора. Да си бачкат навън и да си харчат паричките живи здрави да са, те имат право на своя избор и оставащите тук също. Имал съм възможност да замина повечето ми близки са в чужбина, но съм предпочел да остана. Не се оплаквам, нито се хваля, гледам да се оправям някак си с труд и работа, а това какво мислели за такива като мене, че сме несадърни, че сме неудачници щом сме останали тук никак не ме интересува. Троловете тук също да си драскат колкото си искат. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Защо да пращат? Лихвите при тях са по-високи. Тук банковата мафия направи всичко възможно да свали лихвите и да качи таксите, както и да сложи всякакви такси. Тази държава трябва да фалира изцяло. Вече наистина да бъдат избесени всякакви политици, т.е. мафията и тогава ще започнем да се оправяме.

Аз, Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте на 11 септември 1973 г. се справих със социалистическата чума в Чили. Ама в България има всякакви генерали, са негодни за прокарване на просперитет на българския народ. Напротив, изпълняват пъкления план на "Световния еврейски конгрес", приел в Москва 1988 г. на свой таен конгрес "Програма за изтребване на българския народ". Както и прокараната от Андрей Карлович Луканов-тежка му пръст, "Програма на Ричард Ран и Роналд Ът" за икономическо убийство на българската икономика-1990 г. И ко праим ся?! Молим се горещо на Господ българина, да "свали" от Небето Страшния Съд и да освободи богинята Темида от задълженията й, тъй като е станала една корумпирана магистрална жрица.

Браво и на тримата Ви! Като ГРОБАРИ на българския народ не успявате да изпълните пъкленото си дело. Обаче ... ВЕЧНИЯТ ВИ ВРАГ Е ЖИВ И ГОТОВ ДА ВИ ЗАГРОБИ ЧРЕЗ УЧЕНИЕТО НА БЕИНСА ДУНО, ЗА "БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ".

Бо Бо

Намя да има оправия и след избесването на всякакви БГ политици, защото мафията е кукла на конци, които се дърпат от Евроатлантика...

Искам да се обърна към всички българи живеещи в чужбина! Първо, вижте как ви наричат, гастербайтери! Вие не сте такива, вие сте български емигранти, принудени по едни или други причини да напуснат България. Второ, 90% от Вас изобщо няма да се върнат в БГ, обяснимо защо. И трето, най-важното! Изпращайте възможния минимум пари в БГ, толкова колкото е нужно за близките ви! Не изпращайте големи суми на депозит, лихвите тук са смешно ниски, около 0.3% за година + куп такси , който правят лихвите равни на нула! Инвестирайте си парите там където сте! Там хората ви плащат за да живеете нормално, а тук постоянно някой се опитва как да ви ограби! Живял съм дълги години в САЩ, там в момента лихвите са по-високи и банките не одържат такси почти за нищо! Тук само като влезеш в банката и вече дължиш нещо! За кредитните карти да не говорим, с годишна такса и куп уловки как да ви ограбят! Бъдете умни! Живи и здрави! Аз вече върнах обратно в САЩ част от спестяванията си, до преди 2 години тук бе по-изгодно, но вече не, нашенските управници се подиграват с хората! Нищо че повечето банки не са български, управляват се и се котролират от български тарикати!

Само да добавя един цитат от б-к Капитал: -Банките и клоновете на чуждестранните институции в България отчетоха 1.26 млрд. лв. печалба през 2016 г., което е най-добрият резултат от 2008 г. насам... Няма смисъл от коментар!

За добро или за зло тези хора са зачеркнати за България и тя за тях също. Аз досега един човек не съм видял да преживява от тия прословути емигрантски пари, има някаква помощ към роднините им, основно към бащи и майки, но тя е минимална. Наблюдавам ги лятото, когато идват тук и настава наистина кошмар, защото се държат ужасно и с близките си, и в институциите, в които им се налага да ходят и по курортите и местата, които посещават. Злобни, високомерни и зли към сънародниците си в България и с невероятни претенции за всичко. Тези хора мразят сънародниците си, а всъщност мразят братята си и сестрите си, които останаха тук. Племенницата на моя близка дойде с мъжа си това лято от Германия, стояха 2 седмици в черноморски курорт на 35 километра от нашия град, но не намери време да посети родната си леля, замина си без да пожелае да я види, а жената е болна и иска да се вижда с близките си и без това повечето са в чужбина. Такива по-добре никога да не се връщат. Каквото и да стане с България от тях няма нужда. Не са излишни, вредни са.

Нищо от това, което си написал, не е вярно, освен за лелята, ама и него няма как да го проверим, нали? Нито аз, нито съпруга ми, нито сестра ми и нейния мъж сме зачеркнали България. Сестра ми се прибира всяка година, аз по-рядко, защото просто нямам отпуска достатъчно. Пари изпращаме и на двете си семейства (моите родители и родителите и близките на мъжа ми) откакто сме заминали. За 2016 сме изпратили малко под 7 хил. долара. През годините преди това - общо 65 хил. долара. Спасихме бащата на мъжа ми от банкрут (и може би средна телесна повреда от съдружника му), майка му издържахме повече от година докато беше без работа, изпращаме пари за медински изследвания, операции, данъци и включително за непредвидени сметки за парно. И знаеш ли? Много обичам семейството си, но установих, че лошо ги научихме всеки път да очакват да им решаваме финансовите проблеми. И затова намалихме сумите. Защото за тези пари ние работим по 12 часа, не си вземаме отпуска, а на море не сме ходили от 3 години. Така че ти си мисли каквото искаш, не ме интересува, но недей да генерализираш нещата за всички имигранти.

Кога ще престанете с тези глупости, че животът тук едва ли не се крепи на вашите прословути, изкарани с кървав пот пари? Тук също много хора работят по 12 часа на ден и то без събота и неделя и се грижат за родителите си, та е смешно да се правите на по-големи католици от папата. А това, че вашите близки чакат на вас говори лошо за тях. Скромен и работлив човек не би виснал на ничия издръжка, още повече пък да чака децата си да го обгрижват изцяло. Моята тъща госпожо и моята майка са с пенсии малко повече от 300 лева. И двете имат стаж около 40 години.

Спирам всякакви парични трансфери към БГ докато не видя резултатите от изборите. Ако пак налази червената сган, спирам инвестициите за поне 4 години! Вече търся работа на брат си тук, та да дойде с жена си и децата.

трол.

Нещо сте учудени ли???? И аз го правя. Децата са вече навън и сега и съпругата ми идва. Може би ми предлагате да стоя и да ви гласувам а вие да продължавате да крадете и да ме броите за поредната бюлетина. Много сте сгрешили господа БСПДПСГЕРБ и всякакви там наредени за кокал..... така както сте я подкарали само имигранти ще останат но те ще са я от Африка я от Азия. За дуги демографски статистики няма да ви напомням - вие се сещате мноооого добре.

хич да не пращат, тъпите кополенца.

Какъв бизнес, какви вложения бе? У нас само тъпаци мутри управляват и гледат да те ограбят като глутница вълци. С това управление на ГЕРБ просто всичко беше довършено, дори и малката надежда за подобрение беше изсмукана от бедния народ... и после " върнете се в България"... бих допълнил:" Да ви ограбим спечеленото с труд" и да няма никакви осигуровки, когато се пенсионирате, т.е. да работите ей така за крадливите мутри- Това е за съжаление реалността и хората не са тъпи!!!

Не пращат по-малко, а ги крият за да не плащат данъци. Пращат ги по други канали и статистиката отчита че са по-малко.

Като емигрант от 7 години в САЩ искам да споделя обективното си мнение. По образование съм Ел. Инженер, но по стечение на обстоятелствата съм шофьор на камьон. Нямам право на здравни услуги, не съм на трудов договор, до скоро бях нелегален и треперех като видя полицай. Защо съм тук а не в милата си родина с милите си родители?? На първо място защото тук има ред, спокойствие и хората биват уважавани! ...защото се надявам да доживея до пенсия (а не да бъда прегазен, убит от мутра или от някоя лампа) ...защото данък ДДС тук е 6.5% и благодарение на това успявам да спестя някой долар за себе си а не да ги дам на управниците (въпреки, че дори и при тях да отидат, виждам че няма дупкли по пътищата и че полицията си върши съвестно работата като ми осигурява необходимото спокойствие и сигурнист). Тук съм защото вярвам, че заплатата ми няма да изчезне от банката, или колата няма да ми бъде открадната! Вярвам, че някога след 30 години изплащане, къщата ще си бъде изцяло моя (а няма да се окаже, че мутрите се я продали от мое име през това време)! Обичам България и бих се върнал с удоволствие когато поне половината от тези показатели се случат и при нас! Спрете да търсите виновници в чуждите джави. Всичките проблеми не само, че са си лично наши но и ние сме позволили да възникнат! С радост бих се борил за България както и почти свички други български емигранти ...проблема е че повечето от тези които са останали в БГ се борят само за личното си забогатяване а не за благоденствието на нашата родина!

ДРЪН- ДРЪН. ЗНАЧИ ЧАКАМЕ ДРУГИТЕ ДА СЕ ЖЕРТВАТ И ДА ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ, А ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА СЕ ВЪРНАТ НАГОТОВО. ПРОМЕНИ БЕЗ ХОРА НЕ СЕ СЛУЧВАТ. ВСИЧКО ДОБРО ИЗИСКВА ХОРА И ТО МНОГО. СБОГОМ, ДРАГИ, УСПЕХ В НОВИЯ ВАВИЛОН.

Ал

"Спрете да търсите виновници в чуждите джави." А къде да търси виновните една окупирана държава? Замисляш ли се въобще, че защо ДДС при вас е 6.5%, а при нас е 20%? Как се получава така? Как се получава така, че сте 5% от населението на света, харчите 25% от световните ресурси? Просто е - голямата част от света сме окупирани и работим за вас. "Обичам България и бих се върнал с удоволствие когато поне половината от тези показатели се случат..." Ми няма как да се случат докато вие плащате 6.5% ДДС и смучете ресурси от цял свят.

Всеки чете само това което му се иска, че да си извърти нещата както му се иска и да 'хейтва' колкото може повече!! Никой не потвърди - Да нашата държава е хаус, никой не си върши работата съвестно, държавата потъва а всеки гледа само себе си! Истината е, че на всеки - някой друг му е виновен! Държавата ни отдавна е пропаднала, но вече и болшинството от народа също.

шофьор - пфу, не можа ли да намериш нещо по свястно ? Ред и спокойствие ?? при 30 000 убити годишно ?? ДДС 6.5 %, ама я кажи колко ти е наема, данъка на дървеното бунгало, дето му казвате къща ? 5,10 хилядарки ?? И това без данък смет. Нямало дупки ?? Айде тия не на нас, и ние сме били в щатите,дупки колкото искаш. Колата ти нямало да бъде открадната ?, Я се разходи в някой от големите градове, всяка минута изчезва по една кола, и навсякъде са с бастуни на воланите. А след 30 години, като изплатиш бунгалото, ще трябва да го продаваш, за да си посрещнеш медицинските разходи, в щатите дерат, ама якооооо. Айде със здраве,и ако нямаш бегай да търсиш 2, 3 работа да си платиш биловете и иншуърънса.

Обърши си лицето, че се оплю от злоба

Хем си нелегален т.е. илигъл, хем твърдиш, че има ред! Спокойствие да, но ред и законност от един илигъл е малко странно. А в България също има спокойствие за римските илигъли така, че разликите май са само в данъка 6,5 срещу много повече.

И защо ще се връщат като се пенсионират? Местата в гробищата не стигат и трябва отчуждаване на нови терени. Я да им врътнат една хубава сума за гроб дето не са плащали данъци в България и да не се връщат. Без това са с нулев принос за страната. Да си ги погребват в чужбина.

най евтиното погребение в щатите е 10 000 долара, скъпо е да те погребат там, затова много от нашите сънародници, като опънат петалата, ги кремират, самолетчето, и насам към родната земя.

Малко над 50 % бяха парите от Турция през 2015 както си спомням по памет, ако става дума за изтегляне на семейства вероятно тази общност го прави по често . По начало българите на запад по рядко изтеглят близки роднини, защото е по лесно, те да бъдат подпомогнати тук поради по голямата разлика в стандарта. Нискотарифните авиолинии помагат за пътувания към Европа и от Европа и това вероятно увеличава преводите на ръка. Интересна би била статистиката за миналата година

Абе знам бая български турци, работещи в Западна европа, всичките изкарани пари ги набиват тука. Тая година каквото изкара - сложи дограма, догодина - измаже къщата, по-догодина - вдигне още един етаж. Това в провинцията. Докато българинът продава и си бие шута. Та може доста да се поспори кой е по патриот.

Турците си имат родина и родно място. Българите повечето са с руско (съветско) самосъзнание. Останалите българи са чужденци в собствената си страна. Когато станаха промените , българите викаха , дайте да бягаме , защото пак ще затворят границите. Та тука е ничия земя . Територия както казва един български ( руски) националист . Та сега българите се изтеглят по организирано учат езици , следват ,гледат да завършат медицина електроника, но тръгнат ли си рядко се връщат, търсят друга родина по целият свят.

Българите в чужбина си "наторяват" родствените корени с пари, а после ги поливат със сълзи......

Явно тези ,които са се изнесли, не искат да пращат повече кинти на роднини в БГ.Всъщност ако си над 20 години в една друга държава вече е дискусионно дали си "гостуващ работник"/т.нар. понятие Gastarbeiter/или си социално вграден индивид там.При наличието на Европейски съюз/замислен като пространство за свободно движение на хора и капитали/ тогава за какви гастарбайтери говорим ? Просто хората се придвижват свободно навсякъде ,но разликата е че някои се движат с капиталите си , а други се движат без никакви капитали.

Емигрантите плащат по-малко, все повече от електората на БСП измира (все пак вече са близо 30 години от промените), така че ще ви питам скоро кой изобщо ще гласува и ще ви дава пари, народни предатели от всички партии, правителства и парламенти български.

Имам един въпрос! Колко гастарбайтери имаме в Русия,колко българи са забегнали там

Руски тролове - бол. Явно плащат добре.

наистина нищо не знаеш В Русия имаме хора занимаващи се с предпиемаческа дейност а такива дето да мият чинии

ТОВА Е ЕНТОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ,ЧЕ СТРАНАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ПРЕДНАМЕРЕНО НЕКАДЪРНО!!!

А Русия има ли нещо общо?

Русофил

КАКВА РУСИЯ ТЕ ГОНИ,КОГАТО ЦРУ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!!!

Толко завистливи и злобни хора като Българите (та било то в БГ или чужбена ) не съм срещал.

Ти самият си жив пример, че си прав.

и прости , но не всички.

Има ли обратна статистика,колко пари пък се изнасят от България. Тези пустеещи къщи и апртаменти чакат да бъдат продадени и парите навън.

Ами то не остана на кого да пращат пари в БГто

Радвам се.

Някой по-долу написал, че изхранва тъпаците, останали тук... Алооо, а кой изхранва родителите ви, старците, а на някои и децата? От нашите данъци им плащаме пенсиите, медицинските грижи и образованието!!! Кажете благодаря! Ама пращали пари...На кого? На държавата ли? Затварят ги в частните банки и си мислят, че подпомагат нещо си... Паразитират и тук, паразитират и в държавата, в която са отишли. Отврат.

пращат по 300 евро на 6 месеца. после продадат имотите и вземат хилядарките.

Извинявайте, че се намесвам, но мисля че си пълен простак.

Направи ми впечатление, че част от писалите по-долу на български, говорят за българите и България в трето лице. Гастарбайтери винаги е имало. Родолюбивите българи през Възраждането са отивали в чужбина за да се изучат и/или търгуват, но никога не за поставяли България на трета глуха в съзнанието си.

хаха, после некой ше излезе и ше каже ``Наблюдава се ръст в чуждестранните инвестиции....нема такова нещо, най-големите инвеститори в тая държава са нейните хора, които бяха принудено по една или друга причина да имигрират....после щели да връщат българите в страната им....абе нали ако се върнат (не че ще стане) тая държава е фалирала бе. Едно голямо благодаря на тези хора, че се грижат за близките си и не ги оставят

Чуждестранните инвестиции се отчитат по други показатели, в това изследване са наблюдавали паричните потоци от и към частни лица.

Хм. Що аз трябва да ти благодаря, че пращаш пари на твойта си майка? Нали утре, като умре завалийката, ти ще и вземеш имотчетата, ще ги продадеш и ще вземеш готовата пара.

Шото мойта майка взима тея пари, обменя ги в бюрото на брат ти, или в банката, в която работи сестра ти, после отива и си купува хляб от магазине на баща ти, който хляб е прозиведен от бизнеса на братовчед ти те така и умножи по няколко стотин хиляди и ще се сетиш.... смятам шващаш какво ти намеквам... Ама на мене не ми трябват твоите благодарности, аз благодаря на тези, които се грижат за близките си...

до господин васил99: не всички в англия работят каквото изпадне,има и хора които работят неща които в нашата деиствителност изобщо ги няма,стандарта им е около 10 пути отгоре,наистина животът тук е много скъп,но всяко нещо си има цена.

бербатов, ти ли си бе Мите? Естествено, че има и по-успели от другите. Ама съм ходил на гости на комуна българи в Лондон - 20 човека в къща, куфарите им под леглата, всеки с 2м2 лично пространство. Живи и здрави да са де, всичко най-добро им желая.

И защо трябва да ходя да слугувам в чужбина ?? Мой приятел, работи в Германия. Миналата година се върна през лятото за 10 дни. Една седмица посети Китен а другите дни беше на моя издръжка. Аз миналата година бях три пъти на море в чужбина - 2 пъти в Гърция и един път в Италия. Предната година бях на море в Испания. Живея и работя и се чувствам нормален човек в България. Не желая да мизерствам ако ще да е и в Германия. Децата ми да учат с бежанците и да имат бъдеще само като обслужващ персонал.

А издържаш ли майка ти и баща ти, а брат ти, който е в осми клас? А съпругата ти? Ако отговорът е да, и имаш такива възможности да ходиш на море къде ли не, проздравления...ти си един от 10% българи в Бг, с такива възможности

Но знаеш ли колко хора в страната са като теб? Съгласно официалната статистика - под 1%. А в Германия средната класа е над 50%. Това прави разликата. Не си мисли, че ти като си добре в България, значи всички са добре.

2 милиона българи са били на море в Гърция. Дали са 1%?

И аз съм си поставил цел - да не бъда никога нечий слуга.Вчера се върнах от кратък седмичен отдих в Германия и Австрия.Немското семейство , чийто апартамент бях наел с моята фамилия, се грижеха постоянно нещо да не ми липсва.Карах за кратко ски в тиролските Алпи / Зьолден /.На никой не съм слугувал и няма да слугувам.Когато имаш достойнство се отнасят към теб с уважение.Ако ли не - никой не може да ти помогне.

И като се събуди - ръката в контакта и гъза гол...

Парите вървят по пътя на най-малкото съпротивление! С 0.3 % лихва и месечна такса + още 5 вида такси, за теглене, влизане в банката, АТМ машина на собствената банка и куп други няма как да привлечете пари в БГ.

Родителите ти ти искат такса, така ли?

A бе какво се правиш на луд, отиди в която и да е банка и изтегли 1000 лв. Без такса ли ще бъде? Всички влогове имат такса теглене, месечна такса от 1.5 лв до 2.50 за поддръжка на сметката и най-високата лихва на свободен депозит е 0.3 годишно! В САЩ лихвите в момента достигат до 1.2% годишно и никой не ти удържа такса за нищо! А ма ти от къде да знаеш. Затова българите в чужбина си държат вече парите там където живеят! Разбра ли го или да ти го напиша и на английски!

Загледайте се в коментарите под обявите за работа във ФБ и ще разберете какъв контингент заминава. Младите и красиви са точно 1% от заминаващите.

Намалиха лихвите , какво очакват ?

:)

Днес сутринта от бТВ разбрах че БСП и ДПС са приели закона в ГПК чрез който обират парите и имотите на живеещите в чужбина. Гласувайте пак за тях и се уловете за палците. И в България и в емиграция все сте жертви и са ви взели мярката!

Сутринта по Нова пък казаха, че на някакъв Крумов ГЕРБ му изпили мозъка и сега ръсел глупости в ДИР-а

Четете политици драги, четете написаното От чужбина... Това са хора завършили в бг езикови гимназии, завършили на запад висше образование, а там в Берлин и др. градове на държавата и света, работят като: лекари, адвокати, бизнесмени, архитекти, банкери, общи работници и т.н. Някои стоят 6 месеца в БГ, а ... И постоянно-САЩ,Великобритания, Германия, Белгия, Испания, Италия и ...

че то на младите там им измряха родителите тук и на кого да пращат пари... а дъртите там си прибраха дечурлигата там при тях и на кого да пращат пари тук... на циганите ли? да хранят мангалите ли? да пълнят трезорите на банките ли? банките оперираха с парите на гастербайтерите и затова ние тук нямахме такси за дебитните си карти, но паричния поток секна откъм запад и банките почнаха да си искат такси обслужване от нас... инак гастербайтерите са в грешка, че един ден ще дойдат да си карат старините тук с "голямата" си пенсия... в грешка са, защото тая пенсийка няма да им е достатъчна тук в бг ... мхм поради простата причина, че заплатките тук ще са нараснали, услугите ще са скъпи, продуктите и сега са си като в др. страни, и най-важното няма да могат да умножават по 2 ... х2 няма да го има 'щото ще сме минали към евро... поне силно се надявам най-сетне да минем :) и тогава как ще умножавате по 2 незнам хаха сега им е лесно изкарат някое евро и тук то става двойно, но ха дано това секне и да почнем да вземаме евро дори и малко по-малко от западняците... тук ни спират само русофилите и пишман патриотите националисти дето не виждат по-надалеко от носа си и кочинката си... останем ли си с лв ще сме си бедни и ще ходите да берете евро и долари, ще си идвате тук да умножавате по 2 и да си мислите, че имате пари, но пак ще си същите цървули... то не е раб'тата да вържеш лева за еврото, а да бълваш продукция и да я продаваш навънка... бнп - брутен национален продукт га съ научити дъ прайти, ялъти ми съ убадети, та дъ ви дам пъри ва силяндури прости

Писах ти минус заради неграмотното ти и посредствено писание ! Личи си , че си обикновен, прост, полуграмотен и заблуден човек, който няма и елементарни понятия от финанси и икономика !

я съм програмист и висшист икономист... ама т'ва е друга бира :) 'ай' наздраве грамотен умнико... га си напра'иш собствена операционна с-ма и онлайн компилатори, и си на път да си създадеш собсвен програмен език... ела да си общуваме на по питие, грамотнико хаха едикойси, ама дефакто никойси :)

ами когато заплатките там се изравнят с тези тук ше се вурнем и ние, кув е проблема? ше си работим там ше си вадим хубавата заплатка и се радваме на живота, ха дано, ама надали

Герберунгели крадливи! Никога повече ГЕРБ, за да има бъдеще в България!

Да живее курнелия

Живея и работя в Англия, не съм супер-добре материално (за тукашните стандарти, иначе- около 8 пъти по-добър стандарт на живот имам, отколкото в България) но парите и стандарта не са най-важното за мен. Най-съществената разлика е, че не си заключвам нито колата, нито вратите на къщата. Никой не ме гледа лошо на улицата, не ме е страх нощем да излизам дори след 2 часа, заплатата си я получавам всеки петък в 7:00 сутринта до стотинка, не купувам винетки и не лепя стикери на стъклото на колата, никой не ме третира като чужденец за разлика от България, където се чувствам по-чужд в собствената си родина, отколкото в чуждата държава, което е жалко...

хм. Статистиката сочи, че за лани в Англия са откраднати над 42 хиляди коли. В България 1300. Кой лъже?

Веикобритания и България са равни по площ и население,а?

Цитатче: Over 370,000 cars are stolen each year in the UK, which has the highest (per capita) number of stolen cars in Europe.

"The number of vehicles stolen in the UK last year fell by an annual 1.2pc to 69,547, according to new data from the Office for National Statistics." Това е за 2015, каун. Има 36 милиона автомобили в Англия

не сам проверявала статистиката, но не ми се вижда да е вярно. посмеи да откраднеш нещо застраховано, а тук застраховката е задалвителна.....и ше ти разкатаят фамилията. още не съм чула от никои да се оплаче от открадната кола - а живея вече 8 години в британцията. за 8 години - нито познавам такъв човек, нито някож ми е казвал че един кои си му откраднали колата.... просто не се случва.

Men

Защо ли нито един от нашите гастарбайтери не написа какво работи там?! Нали няма срамна работа?!

Да ти направим списък или поедеинично да напишем?

Пиша скриптове в немска фирма. 1966 евро заплата чисто. След като платя всичко и заделя пари за храна, остават 950 евро за каквото душа иска. Книги, пътуване, подаръци, джаджи. Дори и сега съм на работа. :)))

ето какво коментират немските бизнес медии -президентът на наи бедната страна в европа господин румен радев на посещение в германия! споменаването и думата наи бедната икономика в европа е сигурна отрова за инвеститори и бизнес!трябва наи сетне сериозно да се заемем със този проблем (не е за подценяване)

Ние които оставаме в България , сме честни и работливи хора,Не си позволявайте да ни обиждате на тема доходи защото ние сме тук и Вас ви боли за нас,

Намериха се 10 олигофрена, да сложат минуси на човека.

след посещението на българският президент във германия,тои обеща на на немскят бизнес и полтици да унищожи българската корупция и стопанска престъпност за да доидат немски инвеститори,които да дават работа и хляб на българите и да се повиши жизненият стандарт на обикновенните ,българи които заработват със честен и почтен труд!вярате ли?

НЕ

Какъв беше жизненият стандарт през 1997 и какъв сега?

немски инвеститори. да инвестират в германия. искам български инвеститори! къде са те? колкото и малко да са, къде са? какво правят освен да грабят?

Да,защото възрастните им РОДИТЕЛИ УСКОРЕНО НАМАЛЯВАТ,отиват си от този свят!? А,защо ли? НАРОДЕ????

А до колко биха живели родителите ти в чужбина? До 1000 години може би?

Смъртта е неизбежна Пацо. И в чужбина ще те намери. Не знам какви илюзии си правиш.

Коментари - Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас | Днес.dir.bg

Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас

Общият паричен поток преводи от чужбина е около 1,4 млрд. евро до ноември 2016 година. Докато през 2015-а сумата е била по-висока - 1,6 млрд.

Обратно в новината

Коментари - Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас | Днес.dir.bg

Коментари

Основно с тези парични потоци работят банки и строителни предприемачи. Че хората в чужбина продължават да пращат сано за издръжка, но явно нямат намерение да инвестират в бизнес или турбопанелка. Тотално безперспективно.

МИ ЯВНО СА ВЗЕЛИ И БЛИЗКИТЕ СИ ИЛИ СА ПОЧИНАЛИ ТУКА............ ИЗБЯГАЛИ СА ЗАВИНАГИ......... ЩЕ СПРЕ И ПЪТУВАНЕТО ПО ПРАЗНИЦИТЕ ДО 10 ГОДИНИ А ЖИЛИЩТА ЩЕ СЕ СРИНАТ..... ПО-ДОБРЕ СЕГА ДА СТАНЕ ЧЕ ДА ОСТАНЕ НЕКОЙ МЛАД ДА ПЛАЩА ПЕНСИИ ;)

Ами така е, изтеглят се семействата, защото всичко в България е надолу с главата.

пари, ами и те самите вече не се връщат и така ще продължи тази тенденция, непроменена за 20г. Ще си остане само парламентът в една държава без граждани и без пари.

Ами овцете почват да намаляват все повече.

предполагам герб не намират връзка и между тези факти и загубата на изборите. "случи се" прокламираното от тях преди избори завръщане на българи в родината, както и ред други обещания, които и до днес са без законодателна база. освен политическите причини обаче има и икономически - спада на лихвите на т.нар. български банки, както и олигархичната икономическа среда, която е в симбиоза с всяка власт.

Бо Бо

Гастарбайтерите пращат все по-малко пари у нас понеже е ясно, че в БГ няма да има оправия дори след избесването на всякакви БГ политици, тъй като мафията в държавата е кукла на конци, които се дърпат от Евроатлантика...

отиват за Подслон, Храна и Облекло, твоят труд не ти дава шанс за икономическо развитие, а се превръща в средство за собственото ти Оцеляване! В реалният свят това се нарича РОБСТВО!

Естествено че ще спрат да пращат пари - родителите постепенно умират, децата си вземат също в чужбина. На кого да пращат пари?Средният бизнес се крепеше на тези пари. По времето на ГЕРБ гледах как се вдигат заплати на бюджетна издръжка - на лекари, учители, полиция. В същото време гледам по телевизията как същите безсрамно крадат - надписват по клинични пътеки, водят на отчет ученици които ги няма, има голяма битова престъпност. Няма средна класа.

от закъсали депутати? Споко, роднините пак ще пратят, дори и за вас, милите..

Емиграцията има и доста положителни страни: заплатите ни( на кадърните) скочиха доста, няма хора и тези които останаха се ценят...от шефовете с мозък, не че няма и безмозъчни такива. И не се притеснявайте, работата ми е такава че имам извесни наблюдения за Германия и най вече Холадния - от ден на ден стават емигранстки кенеф, нашенци ше се върнат( и трябва) , много качестени и работливи хора заминаха и това е доста зле за нас като икономика и държава

Времето Му дойде, за да обърне палачинката. До края на тази година и духовно слепите ще виждат правотата, която ти "Захари" посочваш. Господ българина е Обещал, че когато в България стане невъзможно зле според неговите критерии, тогава Той ще се намеси и ще Връчи жезъла и скиптъра на притежателите на БЪЛГАРСКИ ГЕН. За Вас написаното може да е утопия, но от мене е чуто и видяно сега, на "белия свят". Дано доживея до 2020 за да съм свидетел тук, а не в "отвъдното".

Докато не махнете всичките турски партии от парламента аз и приятелите ми не пращаме нито лев! Продажници, парите ще ни броите вие!

Само да уточним нещо - почти никой, който е в чужбина не е взел от тези, останали в България и така да е успял. Всички, които познавам бачкат до сцепване и затова имат. Ако не ви харесва в България - променете я. Ако не става - напуснете я, или останете. Изборът е ваш. Но на повечето не им стиска нито да променят, нито да напуснат и се започва едно мрънкане срещу кривите родоотстъпници, едно плюене по запада, с цел да оправдаем, в собствените си очи, житейския си избор.

Всичко, което съм написал в коментара си по-долу съм го наблюдавал и изпитал на гърба си. Тъй като гледам никой не ме опровергава само шляпат минуси. Аз не съм похарчил и един лев емигрантски, предлагали са ми и назаем да ми дадат, когато съм бил в нужда, не, благодаря. Както мога и колкото мога ще се оправя, нищо не искам от тези хора. Да си бачкат навън и да си харчат паричките живи здрави да са, те имат право на своя избор и оставащите тук също. Имал съм възможност да замина повечето ми близки са в чужбина, но съм предпочел да остана. Не се оплаквам, нито се хваля, гледам да се оправям някак си с труд и работа, а това какво мислели за такива като мене, че сме несадърни, че сме неудачници щом сме останали тук никак не ме интересува. Троловете тук също да си драскат колкото си искат. Кучетата си лаят, керванът си върви.

Защо да пращат? Лихвите при тях са по-високи. Тук банковата мафия направи всичко възможно да свали лихвите и да качи таксите, както и да сложи всякакви такси. Тази държава трябва да фалира изцяло. Вече наистина да бъдат избесени всякакви политици, т.е. мафията и тогава ще започнем да се оправяме.

Аз, Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте на 11 септември 1973 г. се справих със социалистическата чума в Чили. Ама в България има всякакви генерали, са негодни за прокарване на просперитет на българския народ. Напротив, изпълняват пъкления план на "Световния еврейски конгрес", приел в Москва 1988 г. на свой таен конгрес "Програма за изтребване на българския народ". Както и прокараната от Андрей Карлович Луканов-тежка му пръст, "Програма на Ричард Ран и Роналд Ът" за икономическо убийство на българската икономика-1990 г. И ко праим ся?! Молим се горещо на Господ българина, да "свали" от Небето Страшния Съд и да освободи богинята Темида от задълженията й, тъй като е станала една корумпирана магистрална жрица.

Браво и на тримата Ви! Като ГРОБАРИ на българския народ не успявате да изпълните пъкленото си дело. Обаче ... ВЕЧНИЯТ ВИ ВРАГ Е ЖИВ И ГОТОВ ДА ВИ ЗАГРОБИ ЧРЕЗ УЧЕНИЕТО НА БЕИНСА ДУНО, ЗА "БОЖЕСТВЕНАТА ЛЮБОВ".

Бо Бо

Намя да има оправия и след избесването на всякакви БГ политици, защото мафията е кукла на конци, които се дърпат от Евроатлантика...

Искам да се обърна към всички българи живеещи в чужбина! Първо, вижте как ви наричат, гастербайтери! Вие не сте такива, вие сте български емигранти, принудени по едни или други причини да напуснат България. Второ, 90% от Вас изобщо няма да се върнат в БГ, обяснимо защо. И трето, най-важното! Изпращайте възможния минимум пари в БГ, толкова колкото е нужно за близките ви! Не изпращайте големи суми на депозит, лихвите тук са смешно ниски, около 0.3% за година + куп такси , който правят лихвите равни на нула! Инвестирайте си парите там където сте! Там хората ви плащат за да живеете нормално, а тук постоянно някой се опитва как да ви ограби! Живял съм дълги години в САЩ, там в момента лихвите са по-високи и банките не одържат такси почти за нищо! Тук само като влезеш в банката и вече дължиш нещо! За кредитните карти да не говорим, с годишна такса и куп уловки как да ви ограбят! Бъдете умни! Живи и здрави! Аз вече върнах обратно в САЩ част от спестяванията си, до преди 2 години тук бе по-изгодно, но вече не, нашенските управници се подиграват с хората! Нищо че повечето банки не са български, управляват се и се котролират от български тарикати!

Само да добавя един цитат от б-к Капитал: -Банките и клоновете на чуждестранните институции в България отчетоха 1.26 млрд. лв. печалба през 2016 г., което е най-добрият резултат от 2008 г. насам... Няма смисъл от коментар!

За добро или за зло тези хора са зачеркнати за България и тя за тях също. Аз досега един човек не съм видял да преживява от тия прословути емигрантски пари, има някаква помощ към роднините им, основно към бащи и майки, но тя е минимална. Наблюдавам ги лятото, когато идват тук и настава наистина кошмар, защото се държат ужасно и с близките си, и в институциите, в които им се налага да ходят и по курортите и местата, които посещават. Злобни, високомерни и зли към сънародниците си в България и с невероятни претенции за всичко. Тези хора мразят сънародниците си, а всъщност мразят братята си и сестрите си, които останаха тук. Племенницата на моя близка дойде с мъжа си това лято от Германия, стояха 2 седмици в черноморски курорт на 35 километра от нашия град, но не намери време да посети родната си леля, замина си без да пожелае да я види, а жената е болна и иска да се вижда с близките си и без това повечето са в чужбина. Такива по-добре никога да не се връщат. Каквото и да стане с България от тях няма нужда. Не са излишни, вредни са.

Нищо от това, което си написал, не е вярно, освен за лелята, ама и него няма как да го проверим, нали? Нито аз, нито съпруга ми, нито сестра ми и нейния мъж сме зачеркнали България. Сестра ми се прибира всяка година, аз по-рядко, защото просто нямам отпуска достатъчно. Пари изпращаме и на двете си семейства (моите родители и родителите и близките на мъжа ми) откакто сме заминали. За 2016 сме изпратили малко под 7 хил. долара. През годините преди това - общо 65 хил. долара. Спасихме бащата на мъжа ми от банкрут (и може би средна телесна повреда от съдружника му), майка му издържахме повече от година докато беше без работа, изпращаме пари за медински изследвания, операции, данъци и включително за непредвидени сметки за парно. И знаеш ли? Много обичам семейството си, но установих, че лошо ги научихме всеки път да очакват да им решаваме финансовите проблеми. И затова намалихме сумите. Защото за тези пари ние работим по 12 часа, не си вземаме отпуска, а на море не сме ходили от 3 години. Така че ти си мисли каквото искаш, не ме интересува, но недей да генерализираш нещата за всички имигранти.

Кога ще престанете с тези глупости, че животът тук едва ли не се крепи на вашите прословути, изкарани с кървав пот пари? Тук също много хора работят по 12 часа на ден и то без събота и неделя и се грижат за родителите си, та е смешно да се правите на по-големи католици от папата. А това, че вашите близки чакат на вас говори лошо за тях. Скромен и работлив човек не би виснал на ничия издръжка, още повече пък да чака децата си да го обгрижват изцяло. Моята тъща госпожо и моята майка са с пенсии малко повече от 300 лева. И двете имат стаж около 40 години.

Спирам всякакви парични трансфери към БГ докато не видя резултатите от изборите. Ако пак налази червената сган, спирам инвестициите за поне 4 години! Вече търся работа на брат си тук, та да дойде с жена си и децата.

трол.

Нещо сте учудени ли???? И аз го правя. Децата са вече навън и сега и съпругата ми идва. Може би ми предлагате да стоя и да ви гласувам а вие да продължавате да крадете и да ме броите за поредната бюлетина. Много сте сгрешили господа БСПДПСГЕРБ и всякакви там наредени за кокал..... така както сте я подкарали само имигранти ще останат но те ще са я от Африка я от Азия. За дуги демографски статистики няма да ви напомням - вие се сещате мноооого добре.

хич да не пращат, тъпите кополенца.

Какъв бизнес, какви вложения бе? У нас само тъпаци мутри управляват и гледат да те ограбят като глутница вълци. С това управление на ГЕРБ просто всичко беше довършено, дори и малката надежда за подобрение беше изсмукана от бедния народ... и после " върнете се в България"... бих допълнил:" Да ви ограбим спечеленото с труд" и да няма никакви осигуровки, когато се пенсионирате, т.е. да работите ей така за крадливите мутри- Това е за съжаление реалността и хората не са тъпи!!!

Не пращат по-малко, а ги крият за да не плащат данъци. Пращат ги по други канали и статистиката отчита че са по-малко.

Като емигрант от 7 години в САЩ искам да споделя обективното си мнение. По образование съм Ел. Инженер, но по стечение на обстоятелствата съм шофьор на камьон. Нямам право на здравни услуги, не съм на трудов договор, до скоро бях нелегален и треперех като видя полицай. Защо съм тук а не в милата си родина с милите си родители?? На първо място защото тук има ред, спокойствие и хората биват уважавани! ...защото се надявам да доживея до пенсия (а не да бъда прегазен, убит от мутра или от някоя лампа) ...защото данък ДДС тук е 6.5% и благодарение на това успявам да спестя някой долар за себе си а не да ги дам на управниците (въпреки, че дори и при тях да отидат, виждам че няма дупкли по пътищата и че полицията си върши съвестно работата като ми осигурява необходимото спокойствие и сигурнист). Тук съм защото вярвам, че заплатата ми няма да изчезне от банката, или колата няма да ми бъде открадната! Вярвам, че някога след 30 години изплащане, къщата ще си бъде изцяло моя (а няма да се окаже, че мутрите се я продали от мое име през това време)! Обичам България и бих се върнал с удоволствие когато поне половината от тези показатели се случат и при нас! Спрете да търсите виновници в чуждите джави. Всичките проблеми не само, че са си лично наши но и ние сме позволили да възникнат! С радост бих се борил за България както и почти свички други български емигранти ...проблема е че повечето от тези които са останали в БГ се борят само за личното си забогатяване а не за благоденствието на нашата родина!

ДРЪН- ДРЪН. ЗНАЧИ ЧАКАМЕ ДРУГИТЕ ДА СЕ ЖЕРТВАТ И ДА ОПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ, А ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА СЕ ВЪРНАТ НАГОТОВО. ПРОМЕНИ БЕЗ ХОРА НЕ СЕ СЛУЧВАТ. ВСИЧКО ДОБРО ИЗИСКВА ХОРА И ТО МНОГО. СБОГОМ, ДРАГИ, УСПЕХ В НОВИЯ ВАВИЛОН.

Ал

"Спрете да търсите виновници в чуждите джави." А къде да търси виновните една окупирана държава? Замисляш ли се въобще, че защо ДДС при вас е 6.5%, а при нас е 20%? Как се получава така? Как се получава така, че сте 5% от населението на света, харчите 25% от световните ресурси? Просто е - голямата част от света сме окупирани и работим за вас. "Обичам България и бих се върнал с удоволствие когато поне половината от тези показатели се случат..." Ми няма как да се случат докато вие плащате 6.5% ДДС и смучете ресурси от цял свят.

Всеки чете само това което му се иска, че да си извърти нещата както му се иска и да 'хейтва' колкото може повече!! Никой не потвърди - Да нашата държава е хаус, никой не си върши работата съвестно, държавата потъва а всеки гледа само себе си! Истината е, че на всеки - някой друг му е виновен! Държавата ни отдавна е пропаднала, но вече и болшинството от народа също.

шофьор - пфу, не можа ли да намериш нещо по свястно ? Ред и спокойствие ?? при 30 000 убити годишно ?? ДДС 6.5 %, ама я кажи колко ти е наема, данъка на дървеното бунгало, дето му казвате къща ? 5,10 хилядарки ?? И това без данък смет. Нямало дупки ?? Айде тия не на нас, и ние сме били в щатите,дупки колкото искаш. Колата ти нямало да бъде открадната ?, Я се разходи в някой от големите градове, всяка минута изчезва по една кола, и навсякъде са с бастуни на воланите. А след 30 години, като изплатиш бунгалото, ще трябва да го продаваш, за да си посрещнеш медицинските разходи, в щатите дерат, ама якооооо. Айде със здраве,и ако нямаш бегай да търсиш 2, 3 работа да си платиш биловете и иншуърънса.

Обърши си лицето, че се оплю от злоба

Хем си нелегален т.е. илигъл, хем твърдиш, че има ред! Спокойствие да, но ред и законност от един илигъл е малко странно. А в България също има спокойствие за римските илигъли така, че разликите май са само в данъка 6,5 срещу много повече.

И защо ще се връщат като се пенсионират? Местата в гробищата не стигат и трябва отчуждаване на нови терени. Я да им врътнат една хубава сума за гроб дето не са плащали данъци в България и да не се връщат. Без това са с нулев принос за страната. Да си ги погребват в чужбина.

най евтиното погребение в щатите е 10 000 долара, скъпо е да те погребат там, затова много от нашите сънародници, като опънат петалата, ги кремират, самолетчето, и насам към родната земя.

Малко над 50 % бяха парите от Турция през 2015 както си спомням по памет, ако става дума за изтегляне на семейства вероятно тази общност го прави по често . По начало българите на запад по рядко изтеглят близки роднини, защото е по лесно, те да бъдат подпомогнати тук поради по голямата разлика в стандарта. Нискотарифните авиолинии помагат за пътувания към Европа и от Европа и това вероятно увеличава преводите на ръка. Интересна би била статистиката за миналата година

Абе знам бая български турци, работещи в Западна европа, всичките изкарани пари ги набиват тука. Тая година каквото изкара - сложи дограма, догодина - измаже къщата, по-догодина - вдигне още един етаж. Това в провинцията. Докато българинът продава и си бие шута. Та може доста да се поспори кой е по патриот.

Турците си имат родина и родно място. Българите повечето са с руско (съветско) самосъзнание. Останалите българи са чужденци в собствената си страна. Когато станаха промените , българите викаха , дайте да бягаме , защото пак ще затворят границите. Та тука е ничия земя . Територия както казва един български ( руски) националист . Та сега българите се изтеглят по организирано учат езици , следват ,гледат да завършат медицина електроника, но тръгнат ли си рядко се връщат, търсят друга родина по целият свят.

Българите в чужбина си "наторяват" родствените корени с пари, а после ги поливат със сълзи......

Явно тези ,които са се изнесли, не искат да пращат повече кинти на роднини в БГ.Всъщност ако си над 20 години в една друга държава вече е дискусионно дали си "гостуващ работник"/т.нар. понятие Gastarbeiter/или си социално вграден индивид там.При наличието на Европейски съюз/замислен като пространство за свободно движение на хора и капитали/ тогава за какви гастарбайтери говорим ? Просто хората се придвижват свободно навсякъде ,но разликата е че някои се движат с капиталите си , а други се движат без никакви капитали.

Емигрантите плащат по-малко, все повече от електората на БСП измира (все пак вече са близо 30 години от промените), така че ще ви питам скоро кой изобщо ще гласува и ще ви дава пари, народни предатели от всички партии, правителства и парламенти български.

Имам един въпрос! Колко гастарбайтери имаме в Русия,колко българи са забегнали там

Руски тролове - бол. Явно плащат добре.

наистина нищо не знаеш В Русия имаме хора занимаващи се с предпиемаческа дейност а такива дето да мият чинии

ТОВА Е ЕНТОТО ПОТВЪРЖДЕНИЕ,ЧЕ СТРАНАТА НИ СЕ УПРАВЛЯВА ПРЕДНАМЕРЕНО НЕКАДЪРНО!!!

А Русия има ли нещо общо?

Русофил

КАКВА РУСИЯ ТЕ ГОНИ,КОГАТО ЦРУ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!!!

Толко завистливи и злобни хора като Българите (та било то в БГ или чужбена ) не съм срещал.

Ти самият си жив пример, че си прав.

и прости , но не всички.

Има ли обратна статистика,колко пари пък се изнасят от България. Тези пустеещи къщи и апртаменти чакат да бъдат продадени и парите навън.

Ами то не остана на кого да пращат пари в БГто

Радвам се.

Някой по-долу написал, че изхранва тъпаците, останали тук... Алооо, а кой изхранва родителите ви, старците, а на някои и децата? От нашите данъци им плащаме пенсиите, медицинските грижи и образованието!!! Кажете благодаря! Ама пращали пари...На кого? На държавата ли? Затварят ги в частните банки и си мислят, че подпомагат нещо си... Паразитират и тук, паразитират и в държавата, в която са отишли. Отврат.

пращат по 300 евро на 6 месеца. после продадат имотите и вземат хилядарките.

Извинявайте, че се намесвам, но мисля че си пълен простак.

Направи ми впечатление, че част от писалите по-долу на български, говорят за българите и България в трето лице. Гастарбайтери винаги е имало. Родолюбивите българи през Възраждането са отивали в чужбина за да се изучат и/или търгуват, но никога не за поставяли България на трета глуха в съзнанието си.

хаха, после некой ше излезе и ше каже ``Наблюдава се ръст в чуждестранните инвестиции....нема такова нещо, най-големите инвеститори в тая държава са нейните хора, които бяха принудено по една или друга причина да имигрират....после щели да връщат българите в страната им....абе нали ако се върнат (не че ще стане) тая държава е фалирала бе. Едно голямо благодаря на тези хора, че се грижат за близките си и не ги оставят

Чуждестранните инвестиции се отчитат по други показатели, в това изследване са наблюдавали паричните потоци от и към частни лица.

Хм. Що аз трябва да ти благодаря, че пращаш пари на твойта си майка? Нали утре, като умре завалийката, ти ще и вземеш имотчетата, ще ги продадеш и ще вземеш готовата пара.

Шото мойта майка взима тея пари, обменя ги в бюрото на брат ти, или в банката, в която работи сестра ти, после отива и си купува хляб от магазине на баща ти, който хляб е прозиведен от бизнеса на братовчед ти те така и умножи по няколко стотин хиляди и ще се сетиш.... смятам шващаш какво ти намеквам... Ама на мене не ми трябват твоите благодарности, аз благодаря на тези, които се грижат за близките си...

до господин васил99: не всички в англия работят каквото изпадне,има и хора които работят неща които в нашата деиствителност изобщо ги няма,стандарта им е около 10 пути отгоре,наистина животът тук е много скъп,но всяко нещо си има цена.

бербатов, ти ли си бе Мите? Естествено, че има и по-успели от другите. Ама съм ходил на гости на комуна българи в Лондон - 20 човека в къща, куфарите им под леглата, всеки с 2м2 лично пространство. Живи и здрави да са де, всичко най-добро им желая.